Hoe krijg je emotionele veiligheid?

  Рет қаралды 1,972

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Guan Felix Hypnotherapy Practice

Күн бұрын

Emotionele veiligheid ontstaat in onze kindertijd. Wil je alles weten over veilige en onveilige hechting? in deze video ontdek je hoe je je veilig kunt voelen in relaties, en wat verlatings- en bindingsangst precies is.
Abonneer je hier op @GuanFelixOnKZbin en klik het belicoon om geen enkele video te missen: tinyurl.com/abonneerYTkanaal
In deze video:
0:00 | welkom
1:22 | uitleg hechtingsstijlen
7:22 | hechtingssysteem
9:58 | verlatings- en bindingsangst

Пікірлер: 27
@claudiableumer5312
@claudiableumer5312 2 ай бұрын
Heel goed dat er steeds meer kennis beschikbaar is en op deze manier inzichtelijk wordt gemaakt. Het helpt je om jezelf beter te leren kennen en in de ontwikkeling voor het vinden van een emotionele balans. Hiermee ben je beter uitgerust om keuzes te kunnen maken met een mogelijk betere uitkomst. Daarnaast is het buitengewoon interessant en leuk om hierover meer te leren.💡 Dank je voor de uitleg en de boekentip, heel waardevol! 👏📚
@ingridschrijnemaekers276
@ingridschrijnemaekers276 2 ай бұрын
Thuis komen..thuis komen bij de bron. God de Vader..onder zijn vleugels. Terug naar de bron los van de wereld. Terug naar het kindschap. Je ware identiteit. Geen hoofd vol kennis. Maar waarlijk kennen. Gekend word door je schepper. Het ware fundament. Gods zegen❤
@Pedro-pn2jd
@Pedro-pn2jd 25 күн бұрын
Ik herken mij ook in deze video ,mijn moeder is Emotioneel aanwezig in mijn leven ,maar mijn vader is iemand die weinig gevoelens van empatie toont ,als er kleine kinderen in onze familie huilen moeten die altijd zo snel mogelijk stil zijn ,oftewel emoties zijn verkeerd krijg je dan onbewust door. Vandaar dat ik mijn emoties moeilijk aan mannen kan uiten in het algemeen.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 25 күн бұрын
Ja, dat klinkt logisch. Het helpt om jezelf toe te staan dat je emoties er mogen zijn. Het helpt om jezelf te vertellen wat je voelt. Daarmee geef je ahw je kind deel ook toestemming om te mogen uiten.
@svenvanhassel4932
@svenvanhassel4932 29 күн бұрын
Dag meneer, ik heb een relatief goede opvoeding gehad, totdat mijn vader zelfmoord pleegde, beide ouders waren emotioneel beschikbaar alleen mijn vader toonde niet veel emotie. Voor de rest een geweldige man en zijn mentale problemen waren voor mij bewust buiten beschouwen gelaten. Toch ben ik vrij kort op de zelfdoding als 15 jarige jongen aanwezig geweest. Ik ben getraumatiseerd en hierdoor ook zelf erg bang voor emotie. Klopt dit dat het aansluit op de ambivalentie want ik geloof niet dat het uit mn opvoeding heeft plaatsgevonden dat ik zo bang ben voor mijn emoties maar vanwege de zelfdoding. Ik ben dus op mijn hoede en sterk opzoek doormiddel van EMDR en oefeningen naar de veilige hechting die ik had met mijn vader voordat hij zelfmoord pleegde. Zodat ik niet bang hoef te zijn voor mijn verdriet en verdere emoties. Kan dit kloppen en verdere tips geven over het loslaten van de zelfdoding en mij weer veilig laat zijn met mijn emoties
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 29 күн бұрын
Het spijt me te horen dat je je vader zo jong al verloren hebt. Het kan zeker dat je toen een overlevingsdeel hebt ontwikkeld dat niet meer wilde voelen. Het overlevingsdeel wil wegblijven bij het traumadeel dat het trauma heeft ervaren. Voor het weer veilig voelen kun je therapie volgen waarin je met dat overlevingsdeel werkt. Vanuit je "gezonde zelf" kun je dan het traumadeel helpen helen zodat het overlevingsdeel niet meer nodig is.
@ingridschrijnemaekers276
@ingridschrijnemaekers276 2 ай бұрын
Een mooie sleutel.
@alfreddaniels3817
@alfreddaniels3817 2 ай бұрын
Mooi en herkenbaar in mijn leven: moeder was vermijdend en vrouw was ambivalent. Nu al 22 jaar geen relatie. De assendiagram vind ik wetenschappelijk minder geschikt omdat het letterlijk het veld verdeeld en daarmee de aandacht afsluit voor andere factoren die mogelijk een rol spelen.
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Dank voor je waardevolle feedback!
@alfreddaniels3817
@alfreddaniels3817 2 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbin is er in dit onderzoekgebied ook aandacht geweest voor remedies waarmee nog iets hersteld zou kunnen worden?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Zeker. Het boek benoemt diverse methoden om weer een verworven veilige hechting te krijgen. Het voert te ver om elk van die methoden hier nu te gaan benoemen, omdat er bladzijden vol over te schrijven zijn. Ik werk in ieder geval met visualisatie, hypnotherapie, stoelentechniek, innerlijke kindwerk en kind traumawerk om cliënten te helpen alsnog de verworven veilige hechting te realiseren.
@alfreddaniels3817
@alfreddaniels3817 2 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbindank u. Ik hoor er graag meer over. 👍👍
@labrodoriet4716
@labrodoriet4716 2 ай бұрын
Wat een info … zo duidelijk uitgelegd, maar tevens heel verwarrend
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Wellicht door een paar keer te luisteren en te herhalen wordt het meer en meer duidelijk. Ik besef dat de video veel info bevat. Dank voor je feedback.
@esreesre2918
@esreesre2918 2 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbinmss alle vier apart behandelen
@SiaSter12000
@SiaSter12000 2 ай бұрын
Beste Felix, Mijn vraag is het volgende, het moment dat iemand meer op de ander is gericht, dus Op de sensitieve persoon. Hierbij verlaat het kind zichzelf. Mijn vraag is waarom richt het kind zich dan op de sensitieve persoon? Is het kind op zoek naar de liefde en naar erkenning van de sensitieve persoon? Ik herken mezelf hierin. Bedankt Felix voor de video. Groetjes Sia
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Het kind is afhankelijk van de hechtingsfiguur en heeft geen keuze. In eerste instantie gaat het om het hechtingssysteem van het kind dat een ander nodig heeft om het zenuwsysteem te reguleren (co-regulatie). Maw het is geen bewuste keuze van het kind.
@SiaSter12000
@SiaSter12000 2 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbin Heel erg bedankt 🙏 ik heb nog nooit iemand zo horen praten als u. Ik begrijp wat u zegt. Ik ben hiermee heel erg geholpen. Dank u wel 😊
@lexfauser3009
@lexfauser3009 2 ай бұрын
Als we nu de bovenstaande vraag in Sia's post en haar vraag nu eens betrekken op een volwassen persoon tov de hulpverlener, dus voor hem/haar zonder het KIND in hem/haar.... Is het dan nog het KIND in de volwassen persoon die zich wil hechten aan de hulpverlener? En is het dan DAAROM ook dat het KIND in de volwassen persoon niet anders kan dan er voor de hulpverlener te zijn en deze laatst genoemde dan niet meer kan loslaten? Of is het gewoon de volwassen persoon anzich tov de hulpverlener, die gewoon een gelijkwaardige hechtings relatie wil met zo'n hulpverlener en dan daarom ook voor die hulpverlener wil zijn? Dit laatste dan ook/meer om die hulpverlener (indirect) duidelijk te maken dat hij/zij niet de juiste hulpverlener is voor die volwassen persoon?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Als ik je vraag goed begrijp dan is mijn antwoord, er vindt altijd overdracht en tegenoverdracht plaats in hulpverlening. Het kind deel in de volwassen cliënt kan zich gaan richten op de hulpverlener vanuit de hechtingsbehoefte. Het is aan de hulpverlener om hier bewust van te zijn en vast te stellen of die met de volwassen zelf en met een kind deel praat in de sessie. Uiteindelijk wil je als hulpverlener dat het kind deel van de cliënt gehecht is aan het volwassen deel van de cliënt.
@aresiavangarderen9059
@aresiavangarderen9059 2 ай бұрын
Waar word als therapie op gericht bij de gedesoriënteerde hechtings variant?
@SiaSter12000
@SiaSter12000 2 ай бұрын
Kent u misschien een goed boek over emotionele regulatie?
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Denk dat je het beste kunt Googelen want ik ben vooral gericht op Amerikaanse en Engelse deskundigen. Minder goed bekend met boeken van Nederlandse deskundigen.
@SiaSter12000
@SiaSter12000 2 ай бұрын
@@GuanFelixOnKZbin heel erg bedankt. Ik zal dit zeker doen! 👍
@lotte7171
@lotte7171 2 ай бұрын
​@@GuanFelixOnKZbin zou u dan titels willen geven van Engelstalige boeken? Dank!
@GuanFelixOnYouTube
@GuanFelixOnYouTube 2 ай бұрын
Op het gebied van emotie regulatie werk ik met de polyvagaal theorie en het boek van Deb Dana, The Polyvagal Theory in Practice. Daarnaast werk ik met innerlijke delen volgens het boek van Richard Schwartz, Internal Familiy Systems Therapy. En het boek van Janina Fisher over Innerlije zelfvervreemding overwinnen na trauma.
Ontdek 4 Lessen om Jezelf te Bevrijden van Trauma Sporen.
16:43
Guan Felix
Рет қаралды 1,7 М.
La revancha 😱
00:55
Juan De Dios Pantoja 2
Рет қаралды 62 МЛН
WHO DO I LOVE MOST?
00:22
dednahype
Рет қаралды 59 МЛН
Would you like a delicious big mooncake? #shorts#Mooncake #China #Chinesefood
00:30
Купили айфон для собачки #shorts #iribaby
00:31
Verbindingsangst en hoe je het herkent in relaties
33:38
Paulien Timmer
Рет қаралды 13 М.
Ontwikkel Innerlijke Veiligheid om Trauma Te Helen
15:26
Guan Felix
Рет қаралды 1,4 М.
Hij Heeft Bindingsangst? Zo SMEEKT Hij Om Een Relatie
14:14
Mannengeheim
Рет қаралды 9 М.
Robert Bridgeman - Wie dieper gaat, vindt diepgang - Helden en Hordes
1:28:46
Risico's van Pleasegedrag als Trauma Response
9:45
Guan Felix
Рет қаралды 3,2 М.
Trauma helen - weer veilig voelen in je lichaam!
15:42
Guan Felix
Рет қаралды 3,3 М.
🧃Mom Painted The Noodles With Fanta For Leo🍜😃🤗
0:28
BorisKateFamily
Рет қаралды 3,5 МЛН
Новый друг 🥰
0:31
ДОБРО ВОКРУГ
Рет қаралды 6 МЛН
Whyyyyy 😭 #shorts by Super Max family
0:20
Super Max
Рет қаралды 18 МЛН
Клаустрофобы, вы тут?😮
0:35
WORLD TOP
Рет қаралды 7 МЛН
Аттракцион сломался. Люди застряли головой вниз... 😱
0:21
Homemade Professional Spy Trick To Unlock A Phone 🔍
0:55
Crafty Champions
Рет қаралды 48 МЛН