Hepinizden bir iyilik isteyebilir miyim? Bu bölümü beğendiyseniz lütfen beğen tuşuna basar mısınız? Bu, kanala çok yardımcı olur. Hepinize teşekkür ediyorum!
@burhanettink2 жыл бұрын
Kısacası açgözlülüğümüz istesek de istemesek de sonumuzu getirecek. Teşekkürler Sertaç Bey. Emeklerinize sağlık.
@ThoughtArtist Жыл бұрын
Thanks
@sondentolog2 жыл бұрын
Temiz enerji aslında yok… temiz enerji içimizde… çöpleri atmamak, israf yapmamak ,zenginde olsak elektriği suyu gıdayı gerektiği kadar kullanmak./ bu bilinci çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor …
@burakdincer16652 жыл бұрын
Çöpleri atmamak diye bir şey yok şirketler daha az zararlı ambalajlar kullansalar mesele kalmayacak.
@orkunyucel30952 жыл бұрын
Temiz Enerji diye bir şey aslında var. Ama doğaya sıfır zararlı bir enerji elde etme yöntemi şimdilik yok. İkisi arasında ciddi fark var. Kâr Zarar yönünden ele alınması gereken bir konu. Yani terazinin iki kefesi gibi hangisi ağır basıyor ona bakarak hareket edilmeli. Şuanda bu videoda bahsedilenin aksine yenilenebilir enerji(Güneş, Rüzgar, Dalga, Hidroelektrik vb) hâlâ daha fosil yakıtlardan daha temiz. Rüzgar enerjisi için Pervane üretirken ve taşınırken sera gazı ortaya çıkıyormuş. Bu söylem çok komik oluyor. Dünya'da her şey üretilirken ve taşınırken yani evdeki mobilyan da dahil, üzerine giydiğin giysi de dahil, yediğin yiyecek de dahil enerji kullanılıyor bu entropinin temel ilkesi olan bir fizik kuralı. Yani bunu söyleyen kişinin argümanı şu: Bunlar üretilirlen ve taşınırken enerji harcanıyor ve enerji şuanda çoğunlukla sera gazı üreten doğalgaz çevrim santrallerinden ve benzinli-dizel araçlar için petrolden elde edildiğine göre bu Rüzgar Türbininin parçslarını üretmek dığaya zararlı(!!!!) Deniyor. Yani Rüzgar Türbüni üretmeden nasıl elektrikte fosil yakıttan kurtulabiliriz tabiki önce bu üretimler sırasında sera gazı oluşacak ama bu Rüzgar Türbüninin bize kazandırdığı verdiği zarardan kat kat fazla yararlı. Yani bilmem saçma noktaya takılınıyor anlatabildim mi??? Sadece iki yenilenenilir enerji diye geçen yöntemde sıkıntı var. 1.Biyo yakıt üretim yöntemi. Hem üretimde sera gazı saldığı için hem de tarım alanlarını kullandığı için hem yağmur ormanlarını tahrip edebildiği için hem de etanolle çalışan verimli motor olmadığı için fosil yakıtlardan farklı değil. Biyoyakıtı yenilenebilir enerji gibi saymamak lazım. 2. Hayvan atığından Biyogaz ve Şehir Çöpünü yakarak enerji gibi yöntemler ise fosil yakıttan biraz daha çevreci olsa da çok temiz yöntemler değil. Bundaki mantık bu atıklar zaten kendi kendine bozulmaya uğrasaydı bakteriler tarafından metan oluşturulacak ve atmosfere salınacaktı ve sera gazı oluşturacaktı. Metan karbondioksitten daha çok ısı tutar. Biz bunları yakarsak metandan daha zararsız olan karbondioksit oluşturmuş oluruz mantığında. Totalde kısmi bir fayda var ama daha temiz yöntemler var. Yenilenebilir enerji yok, temiz enerji yok ne yaparsak zaten doğaya zarar veriyoruz söylemleri küresel petrol ve gaz şirketletinin fosil yakıtları yenilenebilir enerjiyle eşitleme girişimleridir uyanık olalım
@bosadam14532 жыл бұрын
Aga eve gelen enerjiyi ılık suda ovalayarak yıkayıp kullanıyorum gayet temiz oluyor
Video güzel ve bilgilendirici elinize sağlık. Belirtmeden geçemem, rüzgar tribünü değil rüzgar türbini.
@omeryank12242 жыл бұрын
Kralsın. Kendimi bu dünya da dışlanmışlıktan sıyırıp alan bir video olmuş. Gevşediğim noktalarda bu konuları hatırlayıp, sıfırlama yapacam kendime. Emeğinize sağlık.
@muminyksci1823 Жыл бұрын
selamunaleyküm, gel krdeşim
@kasimdemir463 жыл бұрын
Pazar sabahına çok güzel video 😊
@yojimo2 жыл бұрын
İyiki izledim...çok bilgilendirici oldu teşekkur ederim
@mustafademirbas1964 Жыл бұрын
Konuyu çok iyi özetlemişsiniz. Çözüm, “çevreci enerji üretimi” değil, daha az tüketmenin yollarını aramak.
@anilcanturkmen51702 жыл бұрын
10 yılı aşkındır yakıt pili (videodaki ifade ile hidrojen pilleri) çalışan biri olarak şunu söylemeliyim ki, güç ve enerji ihtiyacını yakıt pilleri üretimi noktasında birazcık birbirine karıştırmış olduğunuzu görüyorum. Yakıt pilinin üretimi farklı, yakıt pili çalışırken beslenmesi gereken hidrojenin üretimi iki ayrı konudur. Yakıt pilleri ve hidrojen üretiminin ayrı ayrı verimlerinin arttırılması için oldukça fazla çalışma var. Hidrojen özellikle sudan üretildiğinde doğal döngüyü bozmayacak bir enerji taşıyıcısıdır. Yakıt pilleri doğru imal edildikleride 50k saati aşkın sürelerle kesintisiz çalışabilmekte ve içinde deforme olan katalizör dediğimiz genellikle platin bazlı malzemeler tekrar basit bir prosesle aktif hale getirilerek kullanılmaya devam edilebilmektedir. Tabi ki hiç bir sistemin verimi %100 değildir. Ancak hidrojenle yakıtlı yakıt pilleri özellikle reaksiyon sonucu yalnızca su, elektrik ve ısı enerjisi açığa çıkardığından verimleri %83 mertebelerindedir. Elektrik ve ısı enerjisini verimli bir şekilde kullanmak zaten gerekli olan bir durum. Günümüzde kombi kadar cihazla evinizin elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyacınızı yakıt pili kullanarak karşılayabilirsiniz. Tabi bunun için doğalgaz yerine hidrojenin nakledilmesi gereklidir. Yani bu bir altyapı sorunu oluyor bu durumda. Açığa çıkan suyu ise tekrar elektroliz hücresinde değerlendirerek döngüyü devam ettirebilirsiniz. Hidrojenin üretimi konusunda kısmı olarak haklısınız. Şu anda rüzgar türbinleri ve fotovoltaik paneller ile ihtiyaç olan hidrojenin tamamının üretilmesi özellikler bu ürünlerin üretim proseslerindeki çevreci olmayan metotlar yüzünden pek doğru değil. Ancak güneş enerjisinden bahsederken aklınıza yalnızca PV paneller gelmesi kötü. Çünkü güneş bacaları dediğimiz sistemler var ve bunlar çevreci yapılardır. Dünyada yaygın olmadıklarından duymamış olabilirsiniz ancak araştırmanızı tavsiye ederim. Bununla birlikte dalga enerjisini kullanarak elektrik üretimi üzerinde araştırma yapmanızı öneririm. Dalga enerjisi de tabi ki rüzgar enerjisinin bir fonksiyonudur, ancak ayrı bir yenilenebilir enerji kaynağı olarak kabul edilir. Son olarak, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz hakkındaki söyledikleriniz kesinlikle doğru ve katılıyorum. Bu güzel videoya emek harcayıp sunduğunuz için teşekkür ederim.
2 жыл бұрын
Bu güzel ve teknik katkılarınız için ben teşekkür ederim..
@durmusumut79472 жыл бұрын
peki bu hidrojen enerjisi içme suyunun azalmasına neden olmuyormu sudaki hidrojenin yakılması sonucu enerji açığa çıkmıyormu sudaki hidrojen yakılımca içme suyu kalitesi bozulmuyormu bu konudada bilgilendirme yaparsanız sevinirim temiz enerji elde edecez derken vücudumuzun en temel ihtiyaç maddesini bozup insan sağlığını başka bir açıdan tehlikeye maruz bırakmıyormu bu hidrojen işi açıkçası merak ediyorum.
@anilcanturkmen51702 жыл бұрын
@@durmusumut7947 dünyadaki suyun çok az bir kısmı içilebilir su. İçilebilir sudan kastımız içinde gerekli minerallerin olduğu su oluyor aslında. Hidrojen üretimi için kullanılan su içinde herhangi bir başka elementin bulunmadığı varsa da eser miktarda yani ihmal edilebilir düzeyde olduğu durumda kullanılabilir. Elektroliz yöntemiyle sudan hidrojen üretimi neğer kullanılan su için H2O dışında bir element yada bileşik varsa sistemin verimi düşer ve erken bozulmaya sebep olur. Bu durum da teknik ve ekonomik olarak uygun değil. Bununla birlikte yakıt pilinde Hidrojen oksijen ile yakıldığında açığa çıkan su ise tam bir H2O'dur. Yani aslında teknik anlamda saf su dediğimiz olgudur. İlk cümlemde ifade ettiğim sebeple saf suyu bu şekilde tüketmek insan bedenine zararlıdır. Ancak içinde belirli mineraller koyup tüketilebilir. Şu an da işlenmiş şişe sular var. Nasıl ki bu sular belirli bir işleme tabi tutulduktan sonra paketlenip bize sunuluyorsa aynı durum yakıt pilinden çıkan su için de var.
@durmusumut79472 жыл бұрын
@@anilcanturkmen5170 peki bu içile bilen suyun dışındaki bu ahsettiğin su diğer canlılar ve doğa dengesi için gerekli değilmi örneğin okyanuslardaki suyu kullansalar bu okyanuslardaki dengeyi ve doğadaki dengeyi bozmazmı bütün dünyaya 10 gün yetecek kadar suyu elektroliz için biryerde depolayıp işleme aldıklarında su seviyesindeki düşüş yada elektroliz esnasında buharlaşan su yada elektroliz esnasında çıkan ısı veya enerji birşeylere zarar vermezmi sonuçta biliyoruz ki elektrikli arabayı ve pilini üretirken oluşan karbondioksit salınımı bir içten yanmalı motorlu aracın ömrü boyunca doğaya bıraktığı karbondioksitten az değil artı olarak elektrikli araçların pilleride tıpkı nükleer santrallerin atıkları gibi doğa için bir sorun teşkil ediyor ömrü bitmiş pil hücrelerinin imhası çok ciddi bir sorun ülkemizde mevcut sanayi atıkları ve atıl sanayi yağlarını imha etmek bile sorunken mevcut tesisler yetersiz ve bu atıkları yakarak imha ederken bile doğaya zarar verir iken üzerine yeni bir sorun inşaa ediliyormuş gibi geliyor bana sanki bu daha temizini değilde daha işimize geleni kullanıyor gibiyiz bu kısır bi döngü gibi elektirikli yaha hidrojen yakıtlı sonuç olarak daha fazla enerji ihtiyacı daha fazla sorun ve doğa katliyamı gibi .bu yorumu işi birazda bilen biri ile fikir alışverişi olsun diye yaptım bazı konularda eksik bilgilerim olabilir size karşı tez sunmak değil amacım umarım yanlış anlaşılmamışımdır.internette bilgisi ve saygısı olan birine rastlamak okadar zorki o yüzden bu son satırları yazma ihtiyacı hissettim.
@anilcanturkmen51702 жыл бұрын
@@durmusumut7947 sordugunuz soruyla ilgili olarak "su dongusu" seklinde bir aratma yaparsaniz oldukca genis bilgiler elde edebilirsiniz. Ben kisaca soyle ifade edeyim. Bizim ictigimiz su toprakta suzulerek gecerek toprakta var olan cesitli element ve bilesiklerin (mineral diyoruz) icerisinde cozunmesi yoluyla saf su dan ayriliyor. Yani aslinda yagan yagmurlar nasil ki topraktan geciyor ve icme su havzalarini dolduruyor bu da tamamen ayni sekilde. Bir anda fazla elektroliz yapmakla alakali olarak da sunu soyleyebilirim. 3 L/d hidrojen urettiginizi varsayalim (200 W guc uretmek icin yeterli bir debidir). Bu durumda 0.134 mol/d hidrojen uretmis olursuniz standart basincta. Bu degeri uretebilmek icin dakika da 0.134 mol H2O kullanmalisiniz. Bu deger de 18 g/d degerine esit. Yani dakika da 18 gram su tuketerek 200 W guc uretebilecek bir yakit pili icin hidrojen saglayabiliyorsunuz. Diger teknolojiler icin bu degerlere ulasip karsilastirma yapabilirsiniz. Ancak sunu soylemek isterim ki ekosistemi bozacak kadar su kullanip hidrojen uretecek bir sistem ekonomik olarak pek uygun olmayacaktir.
@asiramento3 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş devamının gelmesini isteriz
@bilgihersey...28772 жыл бұрын
Deraylı araşturma ve güncel bilgilendirme için teşekkür ediyorum...
@doganozgunaldogan28413 жыл бұрын
O zaman cevap çevreci opsiyonları arttırırken tüketimi azaltmak. Hayatta her şeyde olduğu gibi aslında burada da mesele iki uç arasındaki dengeyi bulmak. Yine çok aydınlatıcı oldu elinize sağlık 🙏
@mhmmdqubadl39802 жыл бұрын
Kanalınızı İsviçre videosu ile keşfettim. Çok çok kaliteli içerikleriniz var. Lütfen böyle devam edin.
@y....98852 жыл бұрын
☝️Aynı şekilde
@feqanislamov16232 жыл бұрын
Ben de
@cakmamuhendis95232 жыл бұрын
Bilgili bir abiye benziyor kendisi ben de yeni keşfettim
@pilotvecihi2 жыл бұрын
Bende isviçre videosuyla buldum nasıl olduysada açtım. isviçreylede hiç ilgilenmem zengin mal züğürt çene ilişkisinden dolayı.demek bu kanalı bulmam gerekiyormuş.adam isviçre videosuna kadar 53 tane video yayınlamış çizgisini bozmamış.ne gerek var böyle uyarılara anlamıyorum.
@_baas4 ай бұрын
Ben de
@meralturkmen12083 жыл бұрын
Oglum sizi izledigi icin ben de izlemeye basladim. aydinlatıcı oldu, tuketimimize dikkat etmek gerekli en azindan bunu yapabiliriz. cok tesekkurler Sertac bey.
@mavip10002 жыл бұрын
Ağzına emeğine sağlık kardeşim çok güzel anlattın ÇAV
@huseyindemiray4251 Жыл бұрын
İçeriklerin o kadar değerlik bizi bilgilenridiğin gibi gözümüzü açıyorsun. Bir çok videonu tekrar tekrar izliyorum. Emeğin boşa gitmemesi dileğiyle devam etmeni hep bekliyor olacağım.
Жыл бұрын
Eyv. 🧡
@IOnur2 жыл бұрын
Yenilenebilir enerjiye kurtarıcı gibi bakan arkadaşlar için güzel bir video olmuş. Bu konuya çok ilgiliyim. Çok araştırdım ve yıllar önce fark ettim ki karbon ayak izi denilen şey var. Rüzgar ve güneş enerjisi ömrü boyunca ürettiği enerjiden fazlasını fabrikada üretilirken harcıyor.
@cotanak552 жыл бұрын
Helal olsun Sertaç bey. Videonun başlığını görünce "Ne diyor la bu adam" demedim değil. Ama bir şans vermek istedim ve iyi ki de şans verip seyretmişim. Verdiğiniz bilgiler ve videonun sonunda yaptığınız öneri ve nasihatler gerçekten çok değerli.
@epica062 жыл бұрын
Gerçekten çok değerli bir çalışma olmuş...Teşekkürler..
@altanboz173 жыл бұрын
Süpersin yillar yili ben de bu isin böyle yürüyemiyecegini biliyordum lakin altini doldurucak mantikli bir cözümüm yoktu. Senin sayende artik cevabi buldum. Yine aydinlattin bizi. Tüketime dikkat cekmek cok önemli
3 жыл бұрын
Artık birlikte süperiz :) bilgiyi paylaşmak sizin elinizde
@altanboz173 жыл бұрын
@ o is bizde.
@kartalsahin23003 жыл бұрын
Sertaç bey, KZbin'da birçok kanal takip ediyorum. Ve birçoğu da bilgi edinme amaçlı. Fakat ilk kez böyle bir bilgiyi sizden duydum. Ve çok da şaşırdım.Tek çare bilinçli olmak dediğiniz gibi. Ağzınıza ve emeğinize sağlık..
3 жыл бұрын
Ve bu bilgileri paylaşmak.. desteğiniz gerekli :)
@kartalsahin23003 жыл бұрын
@ şüpheniz olmasın:)
@ugurbilir61473 жыл бұрын
@ selamın aleyküm kardeşim araştırman mükemmel Senin bu anlattıklarını uluslararası toplantıda dile getirecegim inşallah bilgin olsun
@msnh11753 жыл бұрын
Harika ve çok lüzumlu bir video olmuş emeğinize sağlık.
@erdtur49122 жыл бұрын
Tüketim alışkalıkları ile ilgili syledikleriniz çok değerlı. Bugün tüketim ekonomisi, insanları sürekli tüketmeye yönlendiriyor ve vicdan azabı çekmememiz için, yenlilenebilir enerji, yeşil enerji, cevre dostu gibi sloganlarla, bizim daha fazla tüketmemizi körüklüyorlar. Aslında en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Emeğinize sağlık.
@bulenttuccar16653 жыл бұрын
Mükemmel bir anlatım.tebrik ederim
@latcakir2 жыл бұрын
Ders gibi video olmuş. Teşekkürler.
@SuleymanCETIN-yg6gz4 ай бұрын
Çok faydalı çok olumlu bir içerik olmuş. Şimdi gördüm ve yenilenebilir enerji hakkında düşüncelerimi oldukça değiştirdi.
@kemalh.52782 жыл бұрын
Toryum da radyoaktif atık sorunu çok az ve toryum patlamıyor yani kullanılsa muhteşem sistem
@beyzanuraygunn24 күн бұрын
emeğinize sağlık Sertaç Bey 🙏
@berk-_-2 жыл бұрын
Video ya şapka çıkardım resmen helal olsun hocam
@gsmscience2 жыл бұрын
Harika bir içerik ve anlatım . Bu kanal en azından bir kaç milyonluk olmayı hak ediyor. Umarım kısa zamanda olur.
@kursatcelik79992 жыл бұрын
Dostum çok bilinçlendirici güzel bir videoydu.Teşekkürler.
@demetang55843 жыл бұрын
Temelden bir değişim yaşamadan, bir kaynaktan vazgeçip diğerini kullanmalı diyoruz ama artan enerji talebinin normal yada mantıklı mı olup olmadığını düşünmüyoruz. Sonuna kadar katılıp izlemekten de çok hoşnut olduğum bir izahat olmuş. 👏🏽
@orkunyucel30952 жыл бұрын
Temiz Enerji diye bir şey aslında var. Ama doğaya sıfır zararlı bir enerji elde etme yöntemi şimdilik yok. İkisi arasında ciddi fark var. Kâr Zarar yönünden ele alınması gereken bir konu. Yani terazinin iki kefesi gibi hangisi ağır basıyor ona bakarak hareket edilmeli. Şuanda bu videoda bahsedilenin aksine yenilenebilir enerji(Güneş, Rüzgar, Dalga, Hidroelektrik vb) hâlâ daha fosil yakıtlardan daha temiz. Rüzgar enerjisi için Pervane üretirken ve taşınırken sera gazı ortaya çıkıyormuş. Bu söylem çok komik oluyor. Dünya'da her şey üretilirken ve taşınırken yani evdeki mobilyan da dahil, üzerine giydiğin giysi de dahil, yediğin yiyecek de dahil enerji kullanılıyor bu entropinin temel ilkesi olan bir fizik kuralı. Yani bunu söyleyen kişinin argümanı şu: Bunlar üretilirlen ve taşınırken enerji harcanıyor ve enerji şuanda çoğunlukla sera gazı üreten doğalgaz çevrim santrallerinden ve benzinli-dizel araçlar için petrolden elde edildiğine göre bu Rüzgar Türbininin parçslarını üretmek dığaya zararlı(!!!!) Deniyor. Yani Rüzgar Türbüni üretmeden nasıl elektrikte fosil yakıttan kurtulabiliriz tabiki önce bu üretimler sırasında sera gazı oluşacak ama bu Rüzgar Türbüninin bize kazandırdığı verdiği zarardan kat kat fazla yararlı. Yani bilmem saçma noktaya takılınıyor anlatabildim mi??? Sadece iki yenilenenilir enerji diye geçen yöntemde sıkıntı var. 1.Biyo yakıt üretim yöntemi. Hem üretimde sera gazı saldığı için hem de tarım alanlarını kullandığı için hem yağmur ormanlarını tahrip edebildiği için hem de etanolle çalışan verimli motor olmadığı için fosil yakıtlardan farklı değil. Biyoyakıtı yenilenebilir enerji gibi saymamak lazım. 2. Hayvan atığından Biyogaz ve Şehir Çöpünü yakarak enerji gibi yöntemler ise fosil yakıttan biraz daha çevreci olsa da çok temiz yöntemler değil. Bundaki mantık bu atıklar zaten kendi kendine bozulmaya uğrasaydı bakteriler tarafından metan oluşturulacak ve atmosfere salınacaktı ve sera gazı oluşturacaktı. Metan karbondioksitten daha çok ısı tutar. Biz bunları yakarsak metandan daha zararsız olan karbondioksit oluşturmuş oluruz mantığında. Totalde kısmi bir fayda var ama daha temiz yöntemler var. Yenilenebilir enerji yok, temiz enerji yok ne yaparsak zaten doğaya zarar veriyoruz söylemleri küresel petrol ve gaz şirketletinin fosil yakıtları yenilenebilir enerjiyle eşitleme girişimleridir uyanık olalım
@esmiramammadova5192 жыл бұрын
Merhaba. Ilk videonuzdu izlediyim. Ilgimi cekdi . Devam edecem 😊Teshekkürler 🐞🍀🐝
@mehmetkocabascom2 жыл бұрын
ağzınıza sağlık hocam var olun.
@YasinYerebakan2 жыл бұрын
Gerçekten muthis bir video olmus. Emeginize sağlik
@aliali-em9hl Жыл бұрын
👍👏👏👏on numara açıklama olmuş.tamamen haklısın.videonuzu kültür bakanlığına tavsiye ediyorum.
@feransezgin76472 жыл бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık
@selimkah2 жыл бұрын
Videolarınız çok kalteli ve mükemmel bir anlatımınız var emeğinize sağlık başarılar
2 жыл бұрын
Çok teşekkürler
@ziyakav17372 жыл бұрын
Merhaba kardeşim Ben Antalya'dan Ziya kendim soğutmacı ve elektrikçi olarak videonu baştan sona çok dikkatli bir şekilde izledim söylediğin bazı terimler her ne kadar bilgim dahilinde olmasa da anlatmak istediğin şeyi çok güzel anladığımı düşünüyorum ve şöyle bir şey eklemek istiyorum enerjinin ucuz olacağı zamanlarda Tüketimin fazla olacağını söyledin Evet bu konuda sana baştan sona katılıyorum ama günümüzde Tüketimin daha az Tüketimin olabileceğine dair bazı metotlar da var Mesela bir Klimayı düşünürsek eski klimaları bir çoğunda R22 gaz kullanılırken şu anda birçok soğutma cihazlarında R410A kullanılmaktadır. ( R22 gazın çevreye zarar verdiği için) Ve birçok beyaz eşya günümüzde inverter dediğimiz motorlarla çalışmakta Buda enerji tasarrufunu yüzde altmış 170 gibi düşürmekte buna nazaran nacizane fikrim enerji tüketimini azaltmamız yerine üreticilerin artık birçok beyaz eşyaları DC motor olarak üretip piyasaya sürmeleri daha iyi olacağı kanısındayım Teşekkür ederim videolarınızın devamını bekliyorum, bu düşüncem hakkında yorumunuzu yazarsanız çok sevinirim
@thecatwhisperer602 Жыл бұрын
Videonun içeriği yine beni şaşırtmadı. Her zaman ki gibi çok iyiydi. Hayal kırıklığı yaşamadan ve sıkılmadan sonuna kadar.
@mehmetaliburgac83722 жыл бұрын
HER ENERJİYE MUHALEFET OLDUĞUNU SANDIM SONA YAKLAŞINCA ÖYLEBİR BAĞLADINKİ DUYGULANDIM... EMEĞİNE CALIŞMANA ARAŞTIRMANA SAĞLIK DELİKANLI...
@dilaramutluer49283 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, özellikle çocuklarıma izlettim, çok teşekkür ederiz.
@f.ercoskun262710 ай бұрын
Büyük adammış bu genç. Var olsun
@pyke5203 жыл бұрын
bu kanal efsane
@ramazantoprak59952 жыл бұрын
Kanalı yeni keşfettim içerik güzel, anlatım güzel, elinize emeğinize sağlık.
@ferihagaml57223 жыл бұрын
Paylaşımlarınız çok değerli bilgiler içeriyor, yorumlarınız da en az o kadar değerli. Kanalınızı bir gün kapatma ihtimalinize -ya da başka ihtimale- karşı videoları indirip bilgisayarımda saklıyorum.
3 жыл бұрын
Motivasyon verdiniz teşekkür ederim
@profezor22 жыл бұрын
Bu konunun tartışmasını çok yaptım ama kimseye derdimi anlatamadım. Güzel bir video hazırlamışsıniz elinize sağlık. Sadece temiz enerji dedigimiz enerjiyi uretmek yetmiyor, bu enerjinin iletimi için daha fazla kablolar, trafolar, direkler vs. gereksinim var, bu gerekenleri üretmek için sera gazı salınımı vs enerji lazım. Temiz enerjiyi kullanırken de örneğin elektrikli araba için pil lazım, bu pilleri üretmek için yine maden işletmek, fabrikalar vs. Enerji lazım. Tek çözüm, çok basit yaşamlar görünüyor. Herkes ürettigi katkınin eş degeri enerji tüketmelidir. Doğadaki hayvanların yaşamlarını örnekleyip çözüm üretilebilir. Çünkü doğayı kirleten ve yok eden tek canlı insan
@elesgerelesgerov5552 жыл бұрын
Abi bu kanala ilk kez girdim,bu baktigim ilk vidion ve gercekten tebrik ederim,cok iyi anlatmishsin,bu gunden sonra bende senin abunenin
@muhammethayatikayhan71892 жыл бұрын
Çok güzel bir video. Teşekkürler
@firuzeyibeklerken772 жыл бұрын
Beğendim abone oldum, acılı ama gerçek içerikler lezzetli oluyor.
@canerkilicoglu33762 жыл бұрын
Son zamanlarda Ytde izlediğim en iyi videoydu
@taylanerler2 жыл бұрын
Tebrik ederim
@orhandalcik1426 Жыл бұрын
Teşekkürler, emeğinize sağlık.
@mustafaakn96672 жыл бұрын
Sana %90 katılıyorum şu meseleden de bahsetmeniz lazım "planlı eksiltme mühendisliği" asıl konu bu insanlar bunu anladıklarında ancak temiz enerjiye geçeriz
@byemre963 жыл бұрын
Geleceğin teknolojisi olabilecek nükleer füzyon hakkındada video çekermisin? Bu arada video emdk kokuyor, emeğine sağlık
3 жыл бұрын
Çok teşekkürler :)
@mehmetmehmet83192 жыл бұрын
nekadar güzel konuştun ağzına sağlık dostum
@burcubatmaz61072 жыл бұрын
Harika bir video... Çok farklı bir bakış açısı.. Markaların "sürdürülebilir" olarak piyasaya sürdüğü ürünler o kadar cazip geliyordu ki. Örneğin mutfağımdaki tüm ürünleri sürdürülebilir ürünlerle değiştirdiğimde vicdanım rahatlar diye düşünüyordum. Minimalizmle tanıştım; bu beni az'almaya yöneltti. Elimdeki kullanmadığım malzemelere farklı formlar kazandırmak, çok eğlenceli. Az eşyayla yaşamak; *Düzen *Sadelik *Vakit bolluğu *Kaybolan eşyaların azalması *Öze dönüş "Yaradılış amacımızı bulmak noktasında birçok fayda sağlıyor. Elhamdülillah.(kanala abone olduk teşekkürler)
@yurdumkedisi97542 жыл бұрын
Bağımlılık yaptı kurtulamıyorum 😱🤦🏼♀️ tüm videoları izleyeceğim bu gidişte birkaç günde 😁
@efeada61663 жыл бұрын
(ses kalitesiyle, konusuyla, tempo arka plan müzikleriyle) çok kalite bir iş olmus ama kaynaklarını açıklamaya koysan daha iyi olur Ha bide geri dönüşümle ilgili video isteyen biriyim keşke birisi videosunu yapsa nede güzeli olur
@yuvadanaledirne7152 жыл бұрын
Şu teknoloji gelişiminin, yeniliklerin sınırlandırılması hatta geriye döndürülmesi gerekli.
@huseyinyigit68852 жыл бұрын
10 Numara video olmuş. Emeğinize sağlık
@uguryeleralmaz2 жыл бұрын
Hocam gerçekten teşekkür ederim. Çok iyi anlattınız
@BerkayHüseyinTube2 жыл бұрын
Şunuda eklemek isterim kömür santrallerinde kullanılan kömür'ün içide uranyum ,toryum bulunduğu için 490 rem/yıl radyasyon yayar nükleer santral ise 4.8 rem/yıl radyasyon yayıyormuş .
@mehmetesens Жыл бұрын
Harika bilgiler.
@atillaattila89002 жыл бұрын
Gozel anlatima gore tesekkur edirem Enerji istifade eden avadanliqlar daha az enerji istifadesi uchun de yenilikler elemek lazimdir
@omerguzel83512 жыл бұрын
En sonda verdiği önerilerden çoğunu halihazırda uyguluyor olmam beni mutlu etti. Toplumu az tüketmek üzerine bilinçlendirmenin çoğu sorunu çözeceğine ben de inanıyorum.
@misafiruye9852 жыл бұрын
Super video helal olsun.
@hophophoba2 жыл бұрын
Güzel bir video olmus hocam. Circularity tabi önemli, fast fashion vs. zararli, ama siradan insanlar olarak enerji dönüsümüne cok anlamli bir katkida bulunmamiz pek mümkün degil. "1 kg hidrojen Kaliforniya'daki panellerle 10 saat günes enerjisi gerektirdi" - pek bir sey ifade eden bir örnek degil - panellerin büyüklügüne bagli. Rüzgar türbinlerinin karbon maliyeti "yumurta-tavuk" sorunu gibi - Karbon maliyeti büyük oranda celik üretiminin karbon emisyonuyla alakali. Rüzgar türbinlerinden hidrojen ürettigimiz ve hidrojenden celik ürettigimizde, bunun üzerine geri dönüsülebilirligi gelistirdigimizde pek bir maliyet kalmiyor.
@EngineerBerat2 жыл бұрын
Helal olsun güzel sunum
@ocean-going2ndengineer7502 жыл бұрын
Harika bir anlatim
@kanekiken38412 жыл бұрын
Oha bu kadar iyi bir anlatım ve ufkumuzu genislettiginiz icin cok teşekkür ederim israfın önüne geçilmesinin en mantikli yol olduğunu anlasak daha fazla para kazanma hırsı olan insanlar bunu göz ardı edicek ve daha fazla tüketim yapmamızı bekleyecekler umarım bir gün dünya daha güzel bir yer olur
@OKEEEE993 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş kesinlikle katılıyorum rasyonel tüketici olmak zorundayız...
@ibrahimyildirim58172 жыл бұрын
hocam, agzına saglık en son durum tespitinde mükemmel .
@onurcano.53012 жыл бұрын
Şahane bir video
@hasancanerhosgor26462 жыл бұрын
Helal olsun enerji tasarrufu süper fikir
@alittlefromeverything5742 жыл бұрын
ne de güzel olmuş, helal olsun.
@huseyinbagci98532 жыл бұрын
Adamsın evlat. Tşkkrler.
@hyusnyurushid80612 жыл бұрын
Bravo bilallere anlatir gibi anlatmishin amac yeni enerji kaynaklari bulmak deyilde enerji tuketiminin azaltilmasi olmali
@abdullahbaskir14622 жыл бұрын
Varol abicim, ne kadar doğru söyledin, nede güzel bağladın.
@serdararaslan97112 жыл бұрын
Çok güzel anlatmışsın
@dr.ozitron20952 жыл бұрын
Daha az enerji tüketelim demek çok romantik olsa da rasyonel değil. İnsanoğlu herzaman imkanlarını ve refahını arttırma eğiliminde olacak.
@sedatturgut62772 жыл бұрын
Çok yaşa teşekkürler güzel insan.
@superbilgi8152 жыл бұрын
Milyon aboneleri aşmanız dileğimle. Benim düşüncelerime tercüman oldunuz.
@abdullahbahattincavus82483 жыл бұрын
muazzam bir video. emeğinize sağlık. videonun mesajının, üretime odaklandığımız kadar tüketime de odaklanmamız gerektiği olması beni daha da mutlu etti. ayrıca çok da uzak olmayan bir gelecekte işin finansal boyutunu da göreceğiz diye düşünüyorum. money never sleeps filminden bir replik hep aklımın bir köşesindedir: energy is the next bubble... bakarsınız yine haklı çıkarlar. sevgiler
@barans.8642 жыл бұрын
Tebrikler 🌿
@cemaleligul8952 жыл бұрын
Kesinlikle en önemli konu enerji tasarrufu,dünyanın çok büyük bir bölümünde ülkemizde olduğu gibi ,konutlar ve her türlü yapı ısı yalıtımsız üretiliyor,enerjinin yarısı boşa gidiyor
@seyitahmettas64532 жыл бұрын
Abi süpersin böyle devam ke
@sametbektas95732 жыл бұрын
Ağzına sağlık bende senin gibi dğşünorum👍👍👍
@sametbektas95732 жыл бұрын
Enerji olsun suyumuzu tasaruf edersek senin dediğin gibi
@cebrailayten2 жыл бұрын
Benim bu konuda bir fikrim var daglara ray döşeyip tepesinden ağırlık indirmek. Potansiyel enerji şanziman sistemi ile ihtiyaca göre belirlenebilir ve gerektiğinde durdurulabilir. Tabi indirilen moloz yeni sorunlar çıkarabilir.
@denizdolen91182 жыл бұрын
helal olsun sana.
@burakhkuzgun3 жыл бұрын
yahu çok sevdim bu kanalı, artık sıkı takipçinizim.. sevgiler.
@RYENER5062 жыл бұрын
Elinize sağlık gayet güzel açıklamışsınız konuyu. Lityum İyon bataryaların faydalı ömürlerini tamamladıklarında (takribi 10 yıl) nasıl geri dönüştürülemeyeceği ve yaratacağı çevre kirliliği riskinin nükleer yakıt artığına yakın olduğu ve hiç gündeme getirilmediğini de eklememiz lazım videonuza.Kolaylıklar dilerim çalışmalarınızda
@electroumit2 жыл бұрын
Sen telefon pillerini 10 yol mı kullanıyorsun? Bravo.
@RYENER5062 жыл бұрын
@@electroumit otomobillerdeki pillerde lityum ion ya!esas büyük miktarda kullanım bu sektörde olacak ya!cep telefonundan kafayı kaldırıp biraz etrafa 360 derece ile bakmak lazım
@elmarismayilzade49953 жыл бұрын
Teşekkürler👍
@tahtoktekstil Жыл бұрын
Güzel bir paylaşım olmuş bilgilendirme bilinçlendirme için teşekkür ediyorum umarım şuan aldığım kararları uygular ve doğaya ve gezegene daha az karbon izi bırakırım
@arcura162 жыл бұрын
Hele ki elektrikli araçların çevreci olduğunu savunanlar kesinlikle olayı anlamamışlar. O arabayı şarj edebilmek için kömür santralinde üretilen elektriği iletim ve dağıtım aşamasında ki kayıpları birde pillerin üretimi için doğaya verilen zararı göz önünde bulundurursak elektrikli araçlarla fosil yakıtlı araçların neredeyse farkı yok. Çözüm toplu ulaşım ve çok iyi planlama.
@eneseminucar2 жыл бұрын
bu video nasıl 1 yılda bu kadar az izlendi ki çok değerli bilgiler içeriyor
@denisyildirim2262 Жыл бұрын
Sacmaladigi icin olabilirmi
@eneseminucar Жыл бұрын
@@denisyildirim2262 aynen knk
@burakgul55082 жыл бұрын
Videoların açıklamalarında kullandığınız kaynakları da paylaşabilir misiniz lütfen?
@sirojiddinibragimov19292 жыл бұрын
Haklısın.
@sabriguler64012 жыл бұрын
Sertac bey bizi bilgilendirdiginiz icin tesekku ederim sizden brr ricam var he olur caav demeyin