Ons zorgstelsel heeft niks met zorg te maken maar is een verdien model wat zich toespitst op symtoom bestrijding en zo de mensen nog zieker en afhankelijker maakt.....
@hennymeinsma60493 жыл бұрын
Laat IT'ers eens meewerken in de zorg om te zien hoe vertragend hun oplossingen zijn ten koste van de aandacht voor de patiënt. Sinds 1980 is de zorg verslechterd door intrede van management en IT.
@ZaftraMorgen3 жыл бұрын
Data, data, data. Het antwoord op alle problemen lijkt wel. Zeker in de zorg gaat het over menselijk contact en niet over cijfertjes. Een menselijke benadering kan volgens mij veel meer besparen
@bertwestra47913 жыл бұрын
Zorg is mensenwerk ! Als je de zorg wilt verbeteren moet je je richten op de mensen die het werk doen: op de mensen aan het bed, de mensen aan de operatietafel/onderzoekstafel. Die mensen moet je in hun kracht zetten, dan gaan vanzelf de kosten omlaag. Innoveren is leuk, maar deze innovaties moeten dan wel ten dienste komen van de mensen die het werk doen en niet andersom. De winst hierbij is niet alleen te halen bij "high-tech" ziekenhuis toepassingen, maar ook bij huisarts en verpleeghuizen (en zelfs bij de mensen thuis). De mens moet daarbij centraal staan.
@rosa.85783 жыл бұрын
Hoeveel bedroegen de kosten voor de coronamaatregelen tot nu toe? Hoeveel kosten de nutteloze PCR testen de burger?
@æileenæ3 жыл бұрын
Ik zou graag ook het volgende punt willen aankaarten. Denken jullie dat “de jeugd” van nu, waarvan de vrijheid, sociale ontwikkeling en educatie is afgenomen nog enigszins sympathie gaat tonen voor dezelfde generatie en zorgen voor hulpbehoevenden in een vergrijzende samenleving?
@bernadettekalter58783 жыл бұрын
Artsen studeren medicijnen en te weinig geneeskunde,holistische zorg
@joukjevisser42813 жыл бұрын
Het zijn us de verlengstukken van big farma.
@fasdsupport52943 жыл бұрын
"In C.hina doen ze er niet moeilijk over" is een zin waarbij mijn vertrouwen in toepassing van nog meer datamining binnen de gezondheidszorg nu niet bepaald toeneemt. Er wordt over meer zaken makkelijk heengestapt in dat land, waarvan ieder weldenkend mens begrijpt dat we die kant echt niet op moeten met elkaar.
@TimMer19813 жыл бұрын
Zoals dwangbevelen vanuit de overheid inzake mondkapjes, avondklokken, afstand houden, handen wassen en straks verplichte spuitjes? Doe je ogen open man: we zijn al op dat punt. En het gaat nog veel erger worden zolang iedereen keurig mee blijft werken.
@TimMer19813 жыл бұрын
Zoals dwangbevelen vanuit de overheid inzake mondkapjes, avondklokken, afstand houden, handen wassen en straks verplichte spuitjes? Doe je ogen open man: we zijn al op dat punt. En het gaat nog veel erger worden zolang iedereen keurig mee blijft werken.
@willylansink95523 жыл бұрын
Weg met die Advies Bureaus
@willylansink95523 жыл бұрын
Meer Artsen en Verpleegkundigen minder bedenkers van ? ?
@wjvanmiltenburg3 жыл бұрын
De levensverwachting in Nederland ligt fractioneel hoger dan het EU gemiddelde. Dat kan geen rechtvaardiging zijn voor de wagonladingen gemeenschapsgeld die in de zorg wordt "geïnvesteerd" longreads.cbs.nl/europese-meetlat-2019/levensverwachting/
@hennymeinsma60493 жыл бұрын
Gezond zijn is niet rendabel voor de pharmaceutische industrie.
@sibelle13 жыл бұрын
Ad, hoe kun je deze man (Millenaar) uitnodigen. Hij weet niets over de wetgeving, alles is echter al bekend. Dit is een man die maar een ding wil, geld verdienen met een concept waar hij totaal geen verstand van heeft. Een dieptepunt in DNW. Laat je podium niet misbruiken, want mensen gaan afhaken op deze manier.
@kaaatjeful3 жыл бұрын
De scan wordt door mijn verzekering betaald waarvoor ik de premie betaal….dus is het mijn scan.
@seesharp813213 жыл бұрын
Volgens mij worden we ongezond oud. Als dat niet zo zou zijn dan hadden we niet zo'n hoog budget nodig voor gezondheidszorg.
@Willemopper513 жыл бұрын
Precies, we worden ouder, maar vraag niet hoe. Pillen houden ons overeind.
@gerannasteenbeek61693 жыл бұрын
Wel ja. Inplanteer een chip in en alles kan op afstand. In mijn ogen een slecht idee. Richten op voeding is een veel efficienter.
@MarcelEling3 жыл бұрын
Alleen al het feit of steeds meer controles nodig heb tegen misbruik van de cijfers maakt het al duur. Is goed om het verdienmodel eruit te halen. Probleem grotendeels opgelost.
@constancehintjes85713 жыл бұрын
Kijk nou ook eens naar de oorzaak onverwerkte emoties in families, die de gezondheid beïnvloeden.
@kevinsetz65563 жыл бұрын
Dhr. Tas komt uit de financiële wereld. Vertrouw nooit een kapitalistische bedrijf wat er is voor aandeelhoudermaximalisatie.
@oxithius_official3 жыл бұрын
Kan wel, maar dat ligt er dan weer aan hoe die aandeelhouders hun steentje bijdragen en valuta terug laten vloeien in de maatschappij, zoals bedoeld bij puur klassiek-kapitalisme
@ramonemmaneel30543 жыл бұрын
Inderdaad. Ze zijn de aasgieren van deze wereld.
@Tubemanjac3 жыл бұрын
Klopt, maar toch zie je in de beleggingswereld nu wel een duidelijke omslag plaatsvinden naar investeren in projecten met een concrete duurzaamheidsagenda. Kennelijk groeien die bedrijven sneller dan de 'fossielen'.
@ruby7343 жыл бұрын
De zeur intonatie tijdens de gesprekken. Dat zegt mij genoeg .
@inesschouten63803 жыл бұрын
Patiënten zouden van alle specialisten verplicht een nota moeten krijgen, tenslotte betaalt ieder de 1e €385,- zelf. Hierdoor wordt je heel bewust van wat 3 min controle bezoekjes en andere behandelingen kosten. Dit bespaart m.i. enorm veel geld op den duur! Nu moet je nog "vechten" om zelf een nota te krijgen!
@resisuderee36043 жыл бұрын
Jammer Ad het steeds onderbreken van de gasten is onaangenaam het maakt het debat onrustig...
@jajaed59463 жыл бұрын
Inderdaad erg irritant. Ze horen zichzelf graag. Ik stop er mee.
@MarcelEling3 жыл бұрын
Teveel gepraat over efficientie ipv verdienmodellen
@rosangelapaiva63243 жыл бұрын
In 2012 ben ik geopereerd aan mijn enkel in het Slotervaart ziekenhuis. Belde voor een afspraak en kon de volgende dag terecht. De arts hoorde mijn klachten aan en ik kon gelijk naar de rontgenafdeling . Een half uur later met de foto weer terug bij hem in de poliekliniek. Hij zag gelijk wat het probleem was. Gelijk door naar de afspraakbalie en kon de week erop al ingeplaned worden. Daarna gelijk door om bloedruk op te nemen enz. Kortom het liep daar op rolletjes. Een paar jaar later waren er net als in andere ziekenhuizen enorme wachtlijsten. En uiteindelijk word het helemaal gesloten. Hoe kan dit???
@rosa.85783 жыл бұрын
De zorg had nooit geprivatiseerd mogen worden.
@MarcelEling3 жыл бұрын
Hoe kun je de mensen die erover praten op kantoor weg krijgen en de werkvloer meer z'n gang laten gaan
@oxithius_official3 жыл бұрын
Zorgen dat iemand van de vloer degene op kantoor blijft verbeteren bij zijn collega en meerdere, supersmerig misschien, maar zo kan er doorstroom ontstaan vanuit de wervloer, dan moet het wel zo zijn dat diegene op kantoor niet optimaal zijn werk uitoefend natuurlijk
@MarcelEling3 жыл бұрын
@@oxithius_official ook wanneer deze wel z'n werk goed uitvoert zou dit moeten kunnen. Laten zien dat de werkvloer hetzelf kan. Maar mss zeg ik hetzelfde nu.
@oxithius_official3 жыл бұрын
@@MarcelEling Kan absoluut, ik ben daar zelf een voorbeeld van, voortouw nemen en goede idee opnemen en ook theoretisch uitwerken, tot zover je de informatie hebt, process-verglijking oid, daarna is het de kunst om het bij de juiste mensen terecht te laten komen, nog beter is even binnenlopen en het doornemen, mits de persoon in kwestie op locatie zit, heb samen met collega (productie ik warehouse) ook bottom-up improvment ingevoerd, in avond/nacht dienst als het stukje rustiger is, ruilen we op roulatie 2 mensen uit zodat mensen ook zicht krijgen, ook onderling warehouse/productie, zodat men begrijpt hoe het hele process in elkaar en wat een ander zijn taak inhoud en daar komen hele goede praktische en efficiente verbeteringen uit voort, mensen veel gemotiveerder en tja wervloer gerelateerd ligt onze plant 1 van 3 in productie en voorraad beheer veel hoger, puur omdat iedereen samenwerkt en meedenkt (Ik heb een team van 32 mensen onder me) met neventaken erbij (voorraadbeheer, automatisering, data-analyse en planning) is dat gewoon een fulltime baan, bij kleinere teams kan dat vaak opgevangen worden door een meewerkend voorman/supervisor, het is voornamelijk de meest geschikte kandidaat elke maand/2 maanden in de picture laten vallen met een goed idee waar alle partijen beter van worden en zorgen dat geen kantoor personeel met de credits gaat lopen uiteraard, en als he tom budget of investering gaat.. klein beginnen en opwerken, al zijn er 9/10 al zoveel mogelijkheden die geen investeringen nodig hebben, die gewoon puur in werkwijze/processen liggen
@MarcelEling3 жыл бұрын
@@oxithius_official Goed vb idd, kunst is ook mensen niet voorbij te lopen die overbodig voelen. En gebruik maken van moderne middelen als mail en zoom. Kom zelf uit de gehandicaptenzorg. In grote instelling. Voor mijn rust gekozen voor nachtdiensten. Dus tijd om na te denken.
@oxithius_official3 жыл бұрын
@@MarcelEling Dat zal geheel anders in elkaar zitten ook haha, maar goed punt, iedereen moet (mag) zijn inbreng hebben, van seniors tot stragelopers, iedereen moet meetellen, mail en zoom zijn bij ons al heel lang geintegreerd omdat ik zelf voor een internationaal bedrijf werk en dus ook contact heb met onze andere vestigingen, maar idd, jezelf het nooit moeilijker maken dan nodig
@BlijvenDenken3 жыл бұрын
Ik denk dat er te weinig innovatie is in de gezondheidszorg, en het gaat allemaal te langzaam. Ik word altijd erg achterdochtig als commerciële partijen beginnen te klagen over te dringende regulering. Kijk naar de economische crisis van 2008. De vraag die beantwoord moet worden is: hoe kunnen we de privacy waarborgen en toch vooruit komen? Privacy is een waardevol mensenrecht, en niet alleen maar een rem of ‘lastig’. Kijk naar China. Daar hoor ik deze mannen niet over.
@morrisbe3 жыл бұрын
Slimme zet om deze mensen uit te nodigen na het laatste gesprek met Sam. Heel jammer dat je de vraag niet stelde die aan het eind in de lucht hing: zou de QR code misschien een drager kunnen zijn van die data, en is dat misschien de achterliggende agenda die wordt uitgerold?
@Rob451693 жыл бұрын
Normaal is de zorg om voor ons te zorgen! Nu moeten wij zorgen voor de zorg!😂
@Tubemanjac3 жыл бұрын
Tja, Philips heeft in America onlangs wel alle medische ventilators moeten terugroepen en er daarna geen enkele meer verkocht, maar dat terzijde.
@MdeKok-gv7wg3 жыл бұрын
Meneer Jeroen Tas had voor zijn vragen met betrekking tot zijn bloeddruk perfect bij zijn huisarts terecht gekund. Hij is zelf voor huisarts gaan spelen, dat moge goedkoper zijn of duurder, maar het is riskant voor zijn gezondheid.
@TimMer19813 жыл бұрын
Kan aan mij liggen, maar volgens mij is het tegenwoordig risicovoller om wel naar de gemiddelde arts te luisteren, aangezien de gemiddelde arts groot voorstander van de uiterst gevaarlijke COVID spuitjes is.
@TheWisdom33 жыл бұрын
Geldprinter,.. Brrrrrr....
@i.p.32693 жыл бұрын
Voor wie mijn eerste kritiek las, graag message door sturen. Laat ze hiermee niet weg komen.
@korsowpautje3 жыл бұрын
echt goed kanaal did! \
@i.p.32693 жыл бұрын
super pervers misbruik van data. met opzet, in de zorg zowel onderwijs. wie betaalt de rekening?
@PieterJanNotebaart3 жыл бұрын
CRISPR technologie. Zoek het eens op.
@i.p.32693 жыл бұрын
nogmaals: alle data hebben ze om juiste beleid te stellen, maar dat doen jullie leiders beslist niet! They have another agenda: basis behoeftes onthouden en kinderen nog stalken ook daarnaast. Laffe...
@il49973 жыл бұрын
PREVENTIE!!! Minder medicijnen, operaties etc. en minder zorgpersoneel nodig, dus investering in goede opleiding voor artsen met meer nadruk op voeding, leefstijl, en ontspanning.
@ronvromans38073 жыл бұрын
De medische wereld is nooit bezig geweest met efficient werken. De sleutel ligt bij een leiding die daarmee bezig gaat. Helaas is daar nauwelijks interesse in. Zelfs bij ziekenhuizen die verlies lijden. Alleen huisartsen hebben een goede kosten/baten verhouding. Een goede planning in ziekenhuizen kan geleverd worden door CHOIR van Ortec.
@mkakketoevas3 жыл бұрын
Typisch drie mensen die niet weten, hoe het in de praktijk gaat. Intermenselijk contact is essentieel voor goede geneeskunde. Bezuinigen kan op een heel andere manier.
@i.p.32693 жыл бұрын
Al bekend dat school besturen hiernaast op staats geld zitten en niet uitgeven aan leerlingen. Do you read the news? Dit staat al sinds 2009 in de kranten.
@i.p.32693 жыл бұрын
Let's see if you delete comment, again!
@zoranana58103 жыл бұрын
@Ad: Theoretisch en Practisch opgeleiden 😉
@Needlestitch3 жыл бұрын
Dit is een gesprek over mechanismen. Behandeling van de fysieke mens is niet het enige dat een mens beter kan maken of goed, gelukkig kan doen voelen. Wees je dus bewust van het ontstaan van fysiologiefascisme met onredelijke hiërarchieën!
@i.p.32693 жыл бұрын
And VVD is worst, by the way. Are you trying to play tis politically, too? Frauds.
@i.p.32693 жыл бұрын
jullie met je data. je weet niets over data beheer. just funny stories that should have come true with your good data decades ago. It is not new you know.
@i.p.32693 жыл бұрын
You Dutch need to get real.
@i.p.32693 жыл бұрын
they won't let me post my comment anymore! Will you try?
@farmkess19313 жыл бұрын
Beste Ad, je praat er steeds tussen en onderbreekt veel te vaak jouw gasten. Jammer voor jouw gasten maar ik ben na 12 minuten afgehaakt.
@bassie46633 жыл бұрын
ER ZIJN MAAR WEINIG MENSEN DIE NET ZOVEEL TALENT HEBBEN OM EEN GESPREK TE LEIDEN ALS DE HEER FLAVIO.
@geetjeenzo42493 жыл бұрын
Helemaal mee eens. Ik stoorde me daarnaast aan de hortende manier van spreken (en dat voor een gespreksleider). Jammer voor het toch wel interessant gespreksonderwerp.
@i.p.32693 жыл бұрын
and i am only 54
@i.p.32693 жыл бұрын
realize your big idea is 40 years old regarding feedback loops and outcomes. But you dutch have pervy outcomes in mind. You explain it. Stop stalking citiziens (ahhhh! yuck-wish i had nothiing to do with you) at least autochtonen, your own kind. Full Dutch Monty.-
@i.p.32693 жыл бұрын
delete all my commentary please, not just what suits you. Process feedback.