No video

How to Make Reflux Still from Copper Tubes

  Рет қаралды 83,840

Üreten Adam

Üreten Adam

Күн бұрын

In this video i'm making my own reflux copper still at home. How to make it? What is reflux?
Reflux is a procces that distillation occurs over an over again in a column resulting hight proof alcohol. You can do your own with simple tools at home. When you distilling your mash with a reflux still you get pure and odorless alcohol. Reflux Still also gives you alcohol with no aroma.

Пікірлер: 671
5 жыл бұрын
Videosunu izlediğiniz Reflux İmbik için gerekli malzemeler: • Reflux Kolon: 42 mm x 70 cm 1 adet • Reflux Kolon için Tapa: 42 mm 2 adet • Reflux Kolon Kazan Bağlantısı: Pirinçten (sarı) maşon, nipel, redüksiyon vb. • İyi kalite Paslanmaz çelikten bulaşık teli (Kolonun alttan 50 cm lik bölümünü dolduracak kadar, ben 2 paket (6 top) vileda marka kullandım) • Reflux Kolon için Reflux Kondenser: 4 mm x 250 cm (siz bunun daha fazlasını alın her ihtimale karşı. Çünkü kıvırırken boru ezilip kırılırsa silbaştan yenisini yapmanız gerekebilir. • Konsenser Ceketi (Dış boru): 28 mm x 60 cm • Kondenser Ceketi için Tapa: 28 mm 2 adet • Kondenser İç Boru: 15 mm x 70 cm (Bu borudan sıvı alkol alacak, ben bu boruyu redüksiyon ile 15 mm den 10 mm’e düşürerek alkolü toplayacağım kaba doğru bir S yaptım. Siz bu bölümü kendinize göre tasarlayabilirsiniz. • Kondenser su giriş ve çıkışı için 10 mm x 3 cm 4 adet , 10 mm dirsek 2 adet • Kondenser su çıkışını 10 mm den 4 mm’ye küçültmek için gerekli redüksiyon tapa vb. (ben 10 mm tapa bulamadığım için bunu redüksiyon ile 15 mm’e genişleterek buna uygun tapa koydum ve bu tapayı delip buraya 4 mm lik boru lehimledim) • Reflux Kolonun üstündeki buhar çıkış deliğine lehimlemek üzere 20 mm den 15 mm’e redüksiyon. (Bunun 20 mm lik tarafı kolon çıkışına lehimlenecek) • Reflux kolon’dan Kondenser’e Buhar geçiş Boruları: 15 mm x 4 cm ve 15 mm x 7 cm ve bu boruları ve kondenserden gelen 15 mm lik boruyu birleştirmek üzere 2 adet 15 mm lik dirsek • Kondenser ve Reflux Kolonu birleştirmek için: 20 mm x 6,5 m 2 adet • Kondenser su girişi için iç çapı 10 mm lik plastik boru • Reflux Kondenser su çıkışı için iç çapı 4 mm lik plastik boru • İnce kablo bağı • Kelepçe 4 adet (vana giriş çıkışları da dahil musluğa kadar olan bağlantılar için) • Vana ve bunun hortum bağlantıları için gerekli aparatlar (ince ayar yapmak zor olduğu için küresel vana önermiyorum) Not1: Bulunduğunuz yerde her çapa göre her et kalınlığında boru bulamayabileceğiniz için et kalınlığı belirtmedim. Ezilip büzülmeyecek kadar kalın ama kesme kolaylığı açısından da çok etli olmaması tercih edilebilir. Not2: Projem teknik bir çizime dayanmadığı için reflux kolon ve kondenser hariç verdiğim ölçüler çok hassas değildir. Bu sebeple, bazı parçaların kısa kesilip uyumsuz olabilme ihtimaline karşın, malzeme temin ederken boruları fazladan almanızı ve kendi imkanlarınızla kesmenizi öneririm.
@coskunsusoy3426
@coskunsusoy3426 5 жыл бұрын
Kardeşim sistemde bakır kullanıyorsun ama insan sağlığı için çok tehlikeli hemen olmasa da bir süre sonra kansere kadar gider eğer boruların iç kısmı kalaylanmis olsa sorun olmaz onun yerine krom kullan aynı malzemelerin krom olanları var hem bakırdan ucuz
5 жыл бұрын
Bakır ile damıtım yüzlerce yıldır yapılagelen bir iş. Bakır sistemler ile alkol damıtımı sağlıksız hatta kanser yapar demek için referans vereceğiniz bilimsel kaynaklar nelerdir? Bakır tencere tava tarzı şeyler kalaylanır evet çünkü bazı besin maddeleri yüksek ısıda pişerken bakırı çözerek yemeklere karışmasına sebep olur. İç yüzeyler kalaylanınca da bakırın yemek ile teması kesilir. Konu ile ilgili biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
@serkanersoy6146
@serkanersoy6146 5 жыл бұрын
Hocam kolay gelsin tunç metal sitesine girdiğimde bakır borular iki çeşit hangi boruyu istememiz gerekiyor medikal bakır boru mu sert bakır boru mu şimdiden teşekkür ederim
5 жыл бұрын
Açıkçası ben bizzat gidip bayiden alıyorum. Çap ve et kalınlığına göre seçiyorum. Bu tarz bir ayrım olduğunu söyleyen olmamıştı bayide.
@serkanersoy6146
@serkanersoy6146 5 жыл бұрын
hocam ben internetten alacam mecbur çünkü başka şehirdeyim senden rekorların falan kaçlık olduğunu açıkçası herşeyin tam ölçüsünü alsam kolay olur işim
@yunistemel9737
@yunistemel9737 5 жыл бұрын
Mükemmel bir anlatım ve çekim. Yutub'da bu güne kadar gördüyüm en aydınlatıcı ve net paylaşım diyebilirim. sizi tebrik ediyorum. Emeyiniz için Teşekkürler.. elinize emeyinize aklınıza Sağlık.
@ferudunkuru8953
@ferudunkuru8953 5 жыл бұрын
Anlatım ve el becerinizi tebrik ederim. Benzer imbiği bende yaptım ve sonuç birebir aynı oldu. Sadece bakırı bakıra kaynattığımdan Bakır Kaynak teli kullandım. Daha sağlam oldu. Birde dostane bilgi, temizlikte Beyaz sirke ve sitrik asid birlikte kullanırsanız bakır ilk günkü gibi pırıl pırıl görünür.(zımparaya gerek kalmaz).
@zekobey8185
@zekobey8185 Жыл бұрын
Selamlar ,onlarca video seyrettim en güzel anlatan sizsiniz, çok teşekkürler......
Жыл бұрын
😊🙏👍
@gunaydinmustafa
@gunaydinmustafa 5 жыл бұрын
Malzeme listesi ve anlatim inanilmaz derecede tatmin edici.. bu hafta uygulamaya basliyorum. Hersey icin tesekkurler yeni tasarimlarinizi bekliyoruz..
@ridvanbey_
@ridvanbey_ 3 жыл бұрын
uyguladınız mı :)
3 жыл бұрын
😊
@hasanulubasoglu5110
@hasanulubasoglu5110 3 жыл бұрын
Temiz ve bir o kadar da titiz bir işçilik. Anlatımınız da çok iyi. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
3 жыл бұрын
Teşekkürler güzel yorumunuz için. 🙏🙏
@hasansezgin1921
@hasansezgin1921 4 жыл бұрын
Teşekkürler. Diksiyonunuz ve çekimdeki ayrıntılara yer vermeniz bile başlı başına profesyonelce. Bence "hobi" olayını aşmış... :)
@ozhangolebatmaz
@ozhangolebatmaz 7 ай бұрын
Müzisyen adamın hali başka yavvvv konuşması bile tane tane teşekkürler dostum....
@derekoyluadem7902
@derekoyluadem7902 5 жыл бұрын
Üreten Adam Muhteşem işçilik ve anlatım emeklerine sağlık Üstadım
@tolgaokuyay7349
@tolgaokuyay7349 4 жыл бұрын
merhabalar bu videoyu ilk izleyenlerdenim geçen sene aynısını yaklaşık 3 haftada uzun uğraşlar sonucunda yaptım bu reflux sistemde suyu sabit tutmak gerçekten çok zorlandım ancak zamanla alışıyor insan. geçende %93 abv alkol aldım ancak buhar sıcaklığını 78 C tutmak deneyim istiyor veya bu sistemi geliştirmemiz lazım. düdüklüye ekstradan derece taktım. daha kontrollü oldu. soğutma sistemi alkol derecesini kesinlikle etkiliyor.
4 жыл бұрын
Evet başta ayar zor gibi ama alışınca daha fazla verim alınıyor. Tabi başından hiç kalkmamak gerek. Elbette geliştirilebilir bir sistem. Mesela çok daha ince ayar yapan bir vana olsa daha etkili olurdu.
@hakanasd1
@hakanasd1 2 жыл бұрын
hocam aldığın ürün ne kadar saf? pot stilldeki gibi kötü tat koku ve füzel alkoller vs oluyor mu yoksa ticari vodklara yakın bir saflkta mı?
2 жыл бұрын
Damıttığımın tamamını hesaba katarsak ortalama %80-85 saflıkta oluyor tek damıtımda. Maya kokusu az da olsa oluyor. Bunun için tek damıtım üzerine karbondan geçirebilirsiniz. Veya suyla inceltip bir kez daha damıtabilirsiniz.
@user-po3jk6ny4d
@user-po3jk6ny4d 4 ай бұрын
93 abv neyine yetmiyor yapmışsınız işte
@devrimakar
@devrimakar 2 жыл бұрын
kazan haricinde bakıldığında kaliteli bir enstrüman gibi olmuş harika bir iş tebrikler.
@yasinbal1143
@yasinbal1143 4 жыл бұрын
Resmen belgesel seyrettim.Video oldukça iyi.Teşekkürler.
@enginceylan1263
@enginceylan1263 4 жыл бұрын
Merhaba sıkı bir takipçinizim emekleriniz ve paylaşımlarınız için öncelikle kendi adıma teşekkür ederim. Pot stil, Reflux stil ve parrot videolarınızı seyrederek bu üçünü de kendim yapabildim. Aynen videolardaki gibi oldu pot stil kolonda ölçülerde ufak bir problem yaşadım sadece sizin kullandığınız ısıtıcı biraz yüksek ama benim kullandığım ısıtıcı Endiksiyonlu ve ince o yüzden düdüklü tencereye bağlanan ve yukarı doğru çıkan kısımı biraz uzatmak gerekiyordu hallettim sizin ölçülerde yapınca çıkışı parrotun girişine denk gelmedi alçakta kaldı. Reflux kolonda ise alkol çıkışının olduğu alan yüksekte kaldı oradan parrota ilave yaptım gerçi videonuzda onu belirmişsiniz kendinizde yapmışsınız. reflux kolonu denemedim ama pot stille damıtımı yaptım çok da güzel sonuç aldım ayrıca maişeyi de sizin ölçülerinizle yaptım.Tekrardan emeğinize sağlık. Size aklıma takılan bir konuyu soracağım net yanıtını bulamadım. Araştırmacı bir yapınız var sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve bilginize güvenebileceğimi düşünüyorum sorum şu. Metil ve Etil konusu bir kimyager arkadaşım bu işin çok riskli olduğunu metil alkolü içinden sadece kaynama derecesi hesabı ile ayrıştıramayacağımı söyledi. Bu ölümle veya sakat kalma ile sonuçlanan metil alkol oranı fazla olan içkilerinde bilerek değil bilmeyerek içildiğini. aynı bizim gibi amatörce laboratuvar ortamında test edilmeden damıtım sonucunda çıkan alkolün olması gereken miktardan çok metanol içerdiğinden dolayı bu vahim sonuçların yaşandığını söyledi.Damıtım yapılırken atılacak miktarla ilgili Hesaplamaları var biliyorum ama yinede güvenlimi acaba tedirgin oldum. Özetle rafine şekerden elde ettiğim alkolden Etil alkolün kaynama derecesi olan yaklaşık 78 C dereceye kadar olan sıcaklığın altında damıttığımız daha düşük sıcaklıkta ki ürünün tamamını attım acaba yinede bu risklimi . Sizin de benim gibi bu işin maddi boyutundan çok keyifi boyutunda olduğunuzu tahmin ediyorum, Erikler falan çıkacak onlarla denemeler yapacağım üzümler eylül gibi onlarla deneyeceğim hevesle bekliyorum ama kaş yapalım derken de bir kazaya uğramayalım. Yazdıklarım biraz uzun oldu ama sizin bu videoları çekerken verdiğiniz emeği düşününce tamamını okursunuz diye düşünüyorum. Tekrardan emekleriniz için teşekkürler.
4 жыл бұрын
Elbette yazdıklarınızın tamamını keyifle okudum. Başarılı imbikler ve uyarlamalar yaptığınıza sevindim. Üzülerek söylemeliyim ki kimyagerler ve bu alkol üretim işinin profesyonelleri yaptığımız amatör üretimi kötülemek için onlara yakışmayacak söylemlere giriyorlar. O kimyager arkadaşınız şeker mayşesinden pek de bir metil alkol üretilemeyeceği bilgisini de verebilseydi keşke size. Bizler bu metanolün olmadığını bilsek dahi emniyet amaçlı önden geleni atıyoruz. Şeker mayşesi özelinde konuşmak gerekirse, bizim yaptığımız mayşe ve damıtım bu açıdan güvenli. Bunca yıldır kendi damıttıklarımı içerim. Etrafımda da danıtımcılar var. Ayrıca yabancı kaynakları da tararım ama çeker mayşesinden metil alkol zehirlenmesi yaşayana hiç rastlamadım. Özellikle bizleri tukala gören basın ve onun şişirme haberlerindeki zehirlenmeler, menşei bilinmeden yanlışlıkla satın alınan metil alkolün tüketilmesinden kaynaklanıyor. Selamlar.
@serkanakin420
@serkanakin420 4 жыл бұрын
Çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık. Eksiksiz ve net bir anlatım, bu işten anlayan birinin önemli derecede işine yaracak bir sistem. Tekrar tekrar teşekkürler.
4 жыл бұрын
🙏🙏
@serkanseymen633
@serkanseymen633 3 жыл бұрын
Dikkat alkol üretimi değil, derin mühendislik aşkı içerir :))) Hocam emeğine sağlık sen yaptın ben mesut oldum izlerken.
3 жыл бұрын
İzleyen de bu aşkı anlayınca bir başka güzel oluyor. 😊😊
@bahirtunca4485
@bahirtunca4485 5 жыл бұрын
Ellerine emeğine sağlık. Çok güzel bir anlatım. El makkabı yerine sütunlu dikey bir makkap kullanırsanız daha hassas delik delebilirsiniz,ve sizin için de kolaylık olur. İyi çalışmalar.
@murat2452
@murat2452 4 жыл бұрын
Üstadım şimdi sailor pilot'u izledim gece gece aklıma imbik yapımı geldi bi açtım ses tanıdık :) Hali hazırda setlerle bira yapıyorum ama tahıl'a geçeceğim ayrıca yazın imbik yapacağım, bu bilgiler işime yarayacak teşekkürler.
4 жыл бұрын
Hiç geciktirmeyin hemen başlayın. 😉
@ahmetzaferanac9894
@ahmetzaferanac9894 3 жыл бұрын
Gerçekten muhteşem bir anlatım ve çekim tebrik ederim.
@recep1918
@recep1918 5 жыл бұрын
Üreten adam paslanmaz bulaşık telleri eninde sonunda paslanıyor. Değiştirmek gerekiyor. Onun için ben alt tarafını rakorlu yaptım. Paslanmaz bulaşık telleri veya diğer malzemeleri çıkarabilmek ve temizlemek/ değiştirmek için. Öneririm. Güzel sunumun için teşekkürler,
5 жыл бұрын
Evet eninde sonunda değiştirilmeli dediğiniz gibi. Bende pürmüzle lehimi eriterek değiştireceğim zamanı gelince.
@sinanaslan1856
@sinanaslan1856 4 жыл бұрын
Elinize saglik, Her nekadar yapmayacak olsamda izlemesi cok keyifliydi.
4 жыл бұрын
Teşekkürler. 🙏🙏
@lightworker9489
@lightworker9489 4 жыл бұрын
Selam dostlar boruları büküm yaparken kullanacağınız malzeme kum evet boruların içine düz halde iken ince kum doldurmaktır doldurup sonra büküm yapın ve istediğiniz formu verdikten sonra kumu boşaltın bu kadar teşekkür ederim👍❤
@serdarsavk
@serdarsavk 5 жыл бұрын
Çok güzel anlatım ve temiz işçilik elinize sağlık , paylaşım için teşekkürler
@osmanesen0_1
@osmanesen0_1 5 жыл бұрын
Diğer videonuzu incelerken bunu görmek :D efsanesin reis ellerine sağlık......
@oktayozkan9160
@oktayozkan9160 3 жыл бұрын
İyi günler : Yapmış olduğunuz Dizayn için tebrik ederim.İlave görüşlerim ve olursa (maliyet ucuzlatmak adına da önemli) Damıtma veya disitilasyon adımlarında amaç Isı transferi ve Amaçlanan proses de ısının alışverişi olmakta gördüğüm..Burada gerek maliyetleri biraz düşürmek birazda imalatı sadeleştirmek amacıyla önerim : Son çıkış ünitesi olan Kondenser ünitesidir.Bu ünite de Proses İçteki kondenser iç boru içersine gelen sıcak sıvı buhar karışımının Su ile sogutularak yogusturulması ve dışarı bitmiş ürün olarak alımıdır.BU halde önerim Kondenserin dış ünitesinin bakırdan olmasının bir anlamı olmayacağıdır.(Hatta tersine dıştan ısı transferi ile suyun ısınmasına da katkısı olmakta olacağından) Dolayısıyla daha iyi yalıtımlı olacak PPRC tarzı plastiğe çevrilmesinde -(Gıda ürünü ile direkt teması olmadığından ürün kalitesine etkisi yoktur) ve dışının da aliminyum folyo vb ile yalıtılmasından bir yarar olacaktır diye düşünüyorum..Böylece reflux kolon yaparken oluşan işçiliği ve Bakır boru maliyetleri sanırım %30-35 düşüreceğiz.. Bende nacizane denememi bu şekilde yapmaya çalışacağım..İyi günler dilerim..(Bu tüm damıtma tipleri için geçerlidir.Piyasada satılan )
3 жыл бұрын
Mantıklı bir öneri gibi gözükse de ceket ile buhar borusu arasında yalıtımı sağlamak biraz zahmetli olabilir.
@mcaniberk
@mcaniberk 2 жыл бұрын
Denemeyi yapabildiniz mi? Üreten adamın dediği gibi, plastik ve bakır arasındaki yalıtım benim de kafama takılıyor.
@glennlopez6772
@glennlopez6772 4 жыл бұрын
Thanks for the video, with captions too! Perhaps you should have explained the working first, with the assembled unit and then on to fabrication, as we are not familiar with your arrangement. 1. What is your opinion of stainless steel instead of copper. 2. Did it work up to your satisfaction. 3. Keeping things at right angles and looking good is a desirable attribute. 4. Stainless steel scrub pads are a great idea and now easily available. 5. Could there be galvanic corrosion between copper and stainless steel. I have seen corrosion between a stainless container and it's own lid. Perhaps different grades is stainless. 6. One can learn a lot from your videos. Thanks again!
4 жыл бұрын
Thanks for your comments. 🙏 Lets go through your questions: 1) I prefer copper. Easy to work with it. Easily to made your own still at home. 2) Yes i’m quite satisfied with my reflux still. 3) Yes, right angles are important, even if its not related with working principles of still but your visual pleasure. 😁 4) Yes, according to my research on internet, stainless steel scrub pads are better than copper ones. 5) Yes possible. But i have no experience for using opper and stainless steel. 6) Thanks.
@aydinerdogmus
@aydinerdogmus Жыл бұрын
Videolarınız oldukça faydalı kolay anlaşılır diliniz çok iyi sizden bir isteğim olacak epey araştırmama rağmen yapımını hiç bir yerde bulamadığım rejeneratif bir imbik yapımını video haline getirseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum umarım doğru telaffuz etmişimdir imbik ismini şimdiden teşekkürler
Жыл бұрын
Bunu daha önce hiç duymamıştım. 😊 Ben de bir araştırayım.
Жыл бұрын
Rejeneratif ile reflux imbiğimi kastediyorsunuz acaba?
@aydinerdogmus
@aydinerdogmus Жыл бұрын
Refluks aslında ama rufluks soğutucusu en üstte ve buradan dökülen ürünü bi vanayla direk alıyorlar küçük bir haznede toplayıp tam anlatabildimmi bilmiyorum ama
Жыл бұрын
Ha evet biliyorum o tip reflux imbiği. Ama benim tercihim diğer tip oldu yani kendi yaptığım.
@erdemceylan2837
@erdemceylan2837 3 жыл бұрын
Kafama bulaşık teli takıldı o bakır sarmayı vida şeklinde yapsaydınız sökülebilir olsaydı daha iyi olmazmıydı arada söküp telleri temizlemek için bi fikir sadece ama çok güzel olmuş elinize sağlık 👍
3 жыл бұрын
Yani bu bakır aparatları vida şeklinde yapacak bir yöntem bende yok malesef. Öyle bir şey yapılabilse elbette daha iyi olurdu. 👍
@housework999
@housework999 5 жыл бұрын
Temizlemesinide kaynar suya limon tuzu bol miktarda atıp süngerle silme ve boru ların içine aynı şekilde limon tuz lu kaynar su doldurup beklemek 5 dakika ve temiz su ile çalkalamak yeterli .
5 жыл бұрын
Faydalı bilgi 👍 teşekkürler.
@housework999
@housework999 5 жыл бұрын
Bilgi, paylaşıldıkça güzel olur. )) ben istanbul dayim. 25 güne kadar benim ürün biter. denemenizi, tadına bakmanızı isterim ve eksik bir şeyim varsa bilgilerinizden faydalanmak isterim.
@OzyegenTwo
@OzyegenTwo 4 жыл бұрын
bilal'e anlatır gibi anlatmış, teşekkürler.
4 жыл бұрын
😂😂
@muratipek5653
@muratipek5653 2 жыл бұрын
Tmm teşekkür ler iyi günler
@muratatas3551
@muratatas3551 2 жыл бұрын
Güzel işçilik.Tebrikler Kondenseri de 42 mm borudan yapıp, iç boruyu 6 mm çapında 5-6 metre uzunluğunda borudan helezon şeklinde ( reflux da olduğu gibi) yapmayı tasarlasak çok daha efektif bir soğutucu yapmış oluruz sanırım. Bu konu hakkında sizin fikriniz nedir?
2 жыл бұрын
Evet neden olmasın. Ancak 5-6 m soğutucu çok anlamsız olur. Muhtemelen ilk 1 metrede yoğunlaşma olur biter. 😊
@kartalbaba981
@kartalbaba981 3 жыл бұрын
Muthis bir video olmus ustadim. Ellerinize yureginize saglik..
3 жыл бұрын
👍🙏
@recep1918
@recep1918 5 жыл бұрын
Teori güzel? Uygulamak zor. Kolay çözüm var. Yaptım.. Esir olmaktan kurtuluyorsun uz. İki ayrı soğutma kaynağı. Başarılı..
@ferudunkuru8953
@ferudunkuru8953 5 жыл бұрын
Ayrıca temizlik için soğutucu ve reflux kolonu ayrılabilir yaptım. Bu şekilde temizlik ve depolama çok kolaylaştı. Birde reflux kolon dolgusunda BAKIR sarım ve seramik dolgu alkol kalitesini çok ama çok yükseltiyor. Tecrübe ile sabit.
5 жыл бұрын
Ben de dolgu malzemesini araştırırken bakır tel , paslanmaz çelik tel ve seramik parçalarının çoğunlukla kullanıldığını gördüm. Bakır en etkin doğrudur ama düzenli olarak çıkarılıp temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde alkolde tat bozulmasına yol açıyormuş. Benim sistem kapalı ve açılabilir olmadığı için bakır tercih etmedim. Paslanmaz çeliğin temizlik gerektirdiğine dair de bir bilgi göremediğimden, büyükçe yüzey alanı yaratacağını da düşünerek paslanmaz çelik bulaşık telini tercih ettim.
@ferudunkuru8953
@ferudunkuru8953 5 жыл бұрын
Ben çelik dolguyuda bakır ile birlikte çok kullandım. Zamanlaa çelik dolgu temizlemezseniz ciddi bir koku oluşturuyor. @
5 жыл бұрын
Eğer dediğiniz gibi olursa reflux kolonun alt tapasının lehimini pürmüzle eritir yeni tel koyar tekrar lehimlerim diye düşünüyorum. Tel pahalı sayılmaz. Evet evet gözüme baya kolay göründü şimdi 😁
@eroleren8124
@eroleren8124 5 жыл бұрын
Çok güzel olmuş kaliteli iş çıkmış emeğinize ve eölerimize sağlık
@fuatdemir9717
@fuatdemir9717 5 жыл бұрын
Aklımda ki bir çok soru bu video ile cevaplandi. Çok teşekkür ederim. İki sorum olacak. 1. Borularin et kalınlığını siz ne kullandınız ? 2. Suma hazırlama maya seçimi gibi video da çekmeyi düşünüyor musunuz?
5 жыл бұрын
Et kalınlığı 0,8 mm idi. Sonbahar ve kış döneminde yeni videolar hazırlamayı planlıyorum. 👍
@hnsn63
@hnsn63 5 жыл бұрын
Öncelikle bu konuda internetteki en iyi Türkçe kaynağı oluşturduğunuz için sizi tebrik ederim. Üzerinde durduğunuz bütün detaylar bence de çok önemli. Sadece lehim pastası olarak ne kullandınız merak ediyorum. Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.
5 жыл бұрын
Teşekkürler yorumlarınız için. En son kullandığım lehim pastası “Rothenberger” marka lehim pastası. Sarı kırmızı küçük bir kutuda ve Bauhaus larda satılıyor.
@coskunsusoy3426
@coskunsusoy3426 5 жыл бұрын
Lehim pastası kullanmanıza gerek yok tuzruhu sürün fırça ile yüzey temizliği daha iyi olacaktir
5 жыл бұрын
Evet denenebilir
@hnsn63
@hnsn63 5 жыл бұрын
Coşkun Süsoy teşekkürler
@hnsn63
@hnsn63 5 жыл бұрын
Üreten Adam teşekkürler... ben sizin referans verdiğiniz yerden hepsini buldum! Eksik olmayın...
@zekibasaran9471
@zekibasaran9471 3 жыл бұрын
Ellerinize kollar rınıza sağlık, çok güzel bir eser ortaya çıkmış. Peki denedikten sonra alkol oranı 1. Damıtma da yüzde kaç 2. Damıtma da yüzde kaç oldu. Paylaşırsanız çok sevinirim.
@mevlutunal2609
@mevlutunal2609 5 жыл бұрын
Tebrikler... Bu işin uzmanısın.
@kadirselcuker3150
@kadirselcuker3150 5 жыл бұрын
Eline sağlık Hocam çok güzel bir çalışma olmuş 👍
@sametcomert854
@sametcomert854 4 жыл бұрын
Bulasik teli yerine medikalden cam makarna alip koyarsaniz daha verimli ve saglikli olur. Kolay gelsin 😊
4 жыл бұрын
İyi fikir. 👍
@alkinceylan
@alkinceylan 3 жыл бұрын
Cam makarna ne ola ki bulamadım?
3 жыл бұрын
😂😂
@sametcomert854
@sametcomert854 3 жыл бұрын
@@alkinceylan seramik halka kanka. Kimyaci arkadasim cam makarna dioda 😁
@alkinceylan
@alkinceylan 3 жыл бұрын
@@sametcomert854 ahah bilemedimdi teşekkürler 😅
@senercanbulat3498
@senercanbulat3498 4 жыл бұрын
Ellerinize emeğinize sağlık. Çok anlaşılır bir anlatım olmuş. Malzeme siparişi vereceğim. Fakat aklıma bir soru takıldı. Leğim telin kalınlığı 0.3 mm olması gerekiyor. Kurşun içermeyen leğim teli alaçam.
4 жыл бұрын
Evet kurşun içermeyen bir lehim olmalı. 0,3 mm biraz ince kaçar sanki. Gerçi hepsi olur da ince olan ile dolgu yapmak biraz daha zaman alıcı olabilir.
@abbasozdemir1911
@abbasozdemir1911 4 жыл бұрын
Verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı. Bazı insanlar hiç bir bilgi paylaşmıyor , çünkü aşırı kazanç sağlıyorlar ( tombalak imbik , merih imbik imalatcisi ) bu işten fakat piyasada çok bakir çeşiti var ama gıda ya uygun olanı hangisi onu yazmamışsınız internette de pek bilgi yok bu konuda teşekkürler
4 жыл бұрын
Gıdaya uygun bakır boru diye bir kavramı hiç duymadım şimdiye kadar. Herhangi bir yerli yabancı kaynakta da görmedim. Bu sebeple piyasadaki bakır borular kullanılabilir.
@abbasozdemir1911
@abbasozdemir1911 4 жыл бұрын
Malesef internette o kadar gereksiz ve saçma sapan bilgiler dolaşıyor ki o yüzden hepimizin kafasını da karıştırıyorlar ) o zaman imalat zamanı teşekkürler.
4 жыл бұрын
Gün çalışma ve imalat günüdür. 😁😉👍 Kolaylıklar.
@senercanbulat3498
@senercanbulat3498 4 жыл бұрын
Anlatım için çok teşekkür ederim. Bir hafta oldu başlayalı. İzmir'de yaşıyorum. Aynı ölçülerde malzemeĺeri bulmak çok zor oldu. Tunç Metal den sipariş verdim, bazıları doğru bazıları farklı ölçülerde geldi. Ama sorun değil. Hemen hemen bitmek üzere. Bitince sizinle paylaşmak isterim. Mahsuru yoksa e-postanıza resimleri atabilirim. Fikrinizi öğrenmek faydalı olacaktır. İyi günler.
4 жыл бұрын
@ureten_adam instagram hesabıma gönderebilirsiniz.
@housework999
@housework999 5 жыл бұрын
Çok güzel elinize sağlık. Bende komple bakır distillation damıtma var portekizden getirdim bizim ibliklere benziyor. Bende kendi tuketimim için yapiyorum. Ilk kaynatmada 70% ikinci kaynatmada 94% alıyorum. Ama ilk kaynatma bile yetiyor bana . Makinem 30 litrelik. Rus yada öğrendim nasıl yapıldığını 5 yıldırda kendim evde yapıyorum.
5 жыл бұрын
Tamamen bakır bir sisteme sahip olarak zaten olayı bitirmişsiniz 😁 keyfiniz bol olsun.
@housework999
@housework999 5 жыл бұрын
@@ZeydAltunkulche allambik lux 1.1 30 litrelik.
@leventtuna1505
@leventtuna1505 3 жыл бұрын
Elinize sağlık çok güzel video. Yalnız bişey sorucam. Bu kadar redüksiyon şart mı? 15 mm lik boruyu neden 20 mm ile reflux’a girdiniz? Bir de çıkışta 15 mm olarak devam etsek olmaz mı? Küçültmek şart mı?
@cannalbant5230
@cannalbant5230 4 жыл бұрын
mükemmel anlatım teşekkürler
@teknolojiharitas6816
@teknolojiharitas6816 4 жыл бұрын
Sailior pilotu ile farklı mecralarda karşılaşmak da varmış elinize sağlık
4 жыл бұрын
O benim ikizim o. 😁
@teknolojiharitas6816
@teknolojiharitas6816 4 жыл бұрын
@ 😂 denize çıkayınca kendimi imbik malzemeleri ararken buldum :) siz internetten mi temin ettiniz malzemelerinizi acaba ?
4 жыл бұрын
Bizzat dükkanından almıştım. Tunç Metal.
@pichboy2000
@pichboy2000 5 жыл бұрын
Harika işçilik cikartmışsın dostum.bir atölyen olsa daha neler yaparsın kimbilir. Evli misin degil mi bilemiyorum ama yenge hanım yokken bu hobini gerceklestiriosun sanirim. Salonda filan seni kesme yaparken görürse yandın dostum . Neyse şaka bir yana videonu oldukca beğendim oldukca anlaşılır ve faydalı. Bu yaz için pederin yazlığa seninki gibi sistem kurmayı pilanlıyorum ugraş olsun ona . Olurda hayata gecirebilirsem sana danışırım. Saygılar.
5 жыл бұрын
Son derece evliyim 😁 eşim ve çocuğum bu işler olurken evdeler. Alışkınlar onlar bana.
@blacklin3
@blacklin3 10 ай бұрын
Böyle üretilen alkolde tehlikeli bir etki olur mu?
@emrahcelk7351
@emrahcelk7351 5 жыл бұрын
Malzeme listesi gibi birsey ekleseydiniz liste kalinde keske + ben 3 kere izlememe ragmen bir birinin icinden gecen borulari anlayamadim
5 жыл бұрын
emrah celık , önemli olan reflux kolon ve yoğunlaştırıcının boyu. Bu ölçüleri verdim. Tekrar verebilirim. Reflux kolonun boyu 70 cm çapı 42 mm. Yoğunlaştırıcı (kondenser) boyu 60 cm çapı 28 mm. İç içe geçen boru da sadece “yoğunlaştırıcı” da mevcut. O da 28 mm çaplı borunun içerisinden 15 mm lik boru geçiyor. 15 mm lik borunun içerisinden alkol buharı geçer vede yoğunlaşarak sıvıya dönüşürken, 28 mm lik borunun içerisinden de soğuk su dolaşarak 15 mm lik boruyu soğutmakta. Geriye kalan dirsek vs gibi parçalar da ilgili boruların çaplarında temin edilebilir. Ayrıca verdiğim ölçüler kesin ve kati değildir. Yani 42 yerine 50 mm lik boru kullansanız çok birşey değilmez. Veya Boyu 70 olmaz da 60 cm olur. Sonuç olarak Sizler de temel kaidelere bağlı kalarak ufak tefek farklılıklarla kendi imbiğinizi yapabilşrsiniz. Kafanızda soru işareti oluşan yerler olursa yine cevaplamaya çalışırım.
@emrahcelk7351
@emrahcelk7351 5 жыл бұрын
4.kez izleyince anladim sonunda :) icine bulasik teli doldurdugun boruda buhar yogunlasip geriye donuyor dedigin yerde affalladim kazanami geri donuo noluyo dedim bi an bidaha izleyince anladim 🤐
5 жыл бұрын
emrah celık 😉
@emrahcelk7351
@emrahcelk7351 5 жыл бұрын
Bir sonrakini damitimi bununla yapicam insallah :) pazartesi ilk iş gidip malzemeleri almak :) borularin maliyeti nekadar tuttu acaba
5 жыл бұрын
emrah celık , borulara 300 tl gibi birşey harcadım.
@alirzakurtoglu6162
@alirzakurtoglu6162 5 жыл бұрын
İyi akşamlar Üreten Adam. Bir sorum olacak, siyah termometreyi nereye ve nasıl takıyoruz? Videoda reflux kondenserin çıkışı diyorsunuz (serpantin) ama bağlantı nasıl göremedim. Cevaplarsanız sevinirim. Kolay gelsin, selamlar.
5 жыл бұрын
Siyah termometrenin ucundaki metal sensörü, Reflux kondenserin ana kolondan çıktığı yere ince kablo bağı ile tutturuyorum
@DenizKoksal.
@DenizKoksal. 5 жыл бұрын
Çok güzel oldu yanlız beğenmediğim iki nokta var 1. Keşke lehim yerine kaynak kullansaydınız dayanıklık ve sızdırmazlık adına pek güvenli bulmadım 2. Etenol buharının ilk girdiği reflux boru ile yoğunlaşrırıcı boru birbirine çok yakın oldu, hem yoğunlaşan etenolu kolay bir şekilde şişeye veya kapa alabilme hemde ocağa daha uzak tutup etenolun daha çok soğutup daha verimli alabilme adına iki borunun arasını daha açık tasarlayabilirdiniz
5 жыл бұрын
Yorumlar için teşekkürler. 1) Araştırdığım kaynaklar, okuduklarım ve izlediklerimin tamamında amatörler de profesyoneller de bakır boru birleştirme işlerinde lehim kullanıyorlar. Lehimi iyi yaptığınız takdirde evladiyelik bir imbiğiniz olacaktır. Benim tercihim lehimden yana. 2) Benim tencere küçük olduğu için bu yakınlık alkolü kaba alma anlamında bana sıkıntı yaratmıyor. Ayrıca arayı çok açarsanız bu kolonu depolama anlamında yer sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Öte yandan kondenserin reflux koluna mevcut yakınlığı soğutma performansı anlamında ihmal edilebilir durumda. Gelen alkol gayet soğuk ve buhar kaçağı yok.
@PET_TEAM
@PET_TEAM Жыл бұрын
Harika 👏🏼
Жыл бұрын
🙏🙏
@KlimaForumu
@KlimaForumu 5 жыл бұрын
Lehim yerine gümüş kaynağı kullansanız daha sağlıklı ve sağlam olurdu. Birde kondanser de iç. Boru 5/8 kullanmışsınız ve sonra düşürmüşünüz çıkışı. 5/8 boru daha ince olabilir mi. Mesela 1/2 yani 12,7 mm çapta. 1/2 boru kıvrım daha kolay ve estetik. Tek parçadan yapılabilir.
5 жыл бұрын
Evet gümüş olabilir ama öncelikle amaç ev ortamında yapabilmek bunu. Bir de kullandığım lehim kurşun içermediği için sağlıklı olma noktasında bir sorun teşkil etmiyor.
@pekcanmecit
@pekcanmecit 4 жыл бұрын
Çok değerli büyüğüm sayenizde reflux imbiği yaptım. Video da bu kadar açıklayıcı olduğunuz için ve altında tam listeyi paylaştığınız için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Harikasınız.. Etil alkolüde ilk damıtımda %80 üstü elde ediyorum. Şimdi rakı ve vodkadan sıkıldığımda farklı içkiler üretmek istiyorum ama sizin gibi anlatan yada bilen birisi yok sanırım. Piyasada fahiş fiyat ile satılan bir sürü kit var. Bunları almadan evde mesela tekila yapmak için neler yapmalıyız böyle videolarda çekerseniz gerçekten çok yardımcı olursunuz. (Birde aktif karbon filtreden geçirmeme rağmen vodkam biraz acı oluyor. Bunun sebebi nedir çözüm olarak ne yapmam gerekir biliyor musunuz? )
@fberkkaya
@fberkkaya 4 жыл бұрын
Reflux Kondenser için kullanılan kücük boruyu kaçlık aldınız ? acılığın sebebi ayrımları tam düzgün yapamıyor olabilirsiniz.
@pekcanmecit
@pekcanmecit 4 жыл бұрын
@@fberkkaya ölçülerin aynısını yaptırdım hocam. Rakı da acılık olmuyor ama vodka aromasız olduğu için sanırım çok belli ediyor. Dün dağıttığım maişeden çıkan alkolü bir defa daha damıttım. %90'lık alkol elde ettim bunu 3 kez aktif kömürden geçirdim. Şimdide olacak mı çok merak ediyorum.
4 жыл бұрын
Gönül istiyor ki daha fazla video çekip yeni şeyler paylaşabileyim. Zaman buldukça olacak bakalım. 😊 Alkoldeki acılıktan kasıt, alkolün keskinliği ve dili ısıran tadı mı acaba? Öyle ise bunun sebebi muhtemelen damıtımda önden gelen alkoldür. Baş tabir edilen bu bölüm çok serttir. Akşamdan kalmalık, baş ağrısı ve bulantı yapan da bu bölümdür.
@pekcanmecit
@pekcanmecit 4 жыл бұрын
@ Evet sanırım ben ayrım yapmıyordum. Aldığım alkolü tekrar distile edip total alkolün %17 kadarını ayırıyorum ve herşey mükemmel oldu :) Şimdi düdüklü tencere küçük geldiği için 40*40'lık kilitli tencere ile tek seferde daha çok alkol üretip yaz aylarında stok yapmak. Bugün yarı profesyonel şekilde alkol üretiyorsam diğer uğraşanlar kadar uğraşmıyorsam sizin sayenizde çok teşekkürler :)
@pekcanmecit
@pekcanmecit 4 жыл бұрын
@@fberkkaya aldığım alkolde ilk ayrımı yapmadığım içinmiş çok teşekkürler fikir verdiğiniz için :)
@ulas187
@ulas187 5 жыл бұрын
çok güzel bir çalışma olmuş. malzeme temini konusunu nasıl hallettiniz? nerelerdeden aldınız?
5 жыл бұрын
bülent sönmez , malzeme temini biraz sıkıntılı olabilir. Ben şanslıyım bu konuda. İstanbul Bahçelievler’de bize gerekli hemen her tür boru ve aparatın olduğu bir bakırcı var (Tunç Metal) Bulunduğunuz bölgede buzdolabı ve klima tamircilerini soruşturarak bakır aksamlarını nerelerden temin ettiklerini öğrenebilirsiniz.
@ctndmp
@ctndmp 2 жыл бұрын
Merhaba, şemaya ve uygulamaya sadık kalmöaya çalışarak kolonu tamamladım. Fakat, ısı derecesini ne yaptıysam sabitleyemedim. ABV 87 civarında aldım. Tepe derecem 78C'yi geçince buhar toplu bir şekilde musluk suyu gibi akmaya başladı. Parrot'u devirdi ve el yakacak sıcaklıkta bir ürün aldım, o kadar. 66-72C'de tuttuğumda gayet serin bir ürün aldım fakat ABV82 civarlarına geriledi. Reflux'tan çıkan soğutma suyuyla çay demlenirdi. Uyguladığınız yöntemden farklı olarak 6mm(iç çap 4.26mm) serpantin yaptım ortalama uzunluk 10cm. Su verdiğimde sıcaklık çok fazla düşüyor, az su verdiğimde de yoğuşma ceketi ısınıyor ve buhar atmaya başlıyor. Sarım sırasında iki kez kırıldığı için, serpantini tepe noktasına yaklaştırmak zorunda kaldım, yoksa uçları dışarıya alamadım. 6 yerine 8 top bulaşık teli kullandım. Sorunun sebebini çözmem konusunda fikir verebilir misiniz? Acaba çok mu sıkıştırdım kolonu? Tepe noktasına çok yakın olan soğutma sarımı sorun oluşturur mu? Dijital termometre tepe noktasında bakıra temas ediyor, derece bundan farklı olabilir mi? Kazan sıcaklığım pot still'de yaptığım zaman 78C'de sabitleniyordu. bu sefer ocağın altını kısmayınca 84 dereceye kadar yükseldi. Mağdurum memur bey :) Çok soru sorar gibi oldum ama, diğer yorumcu arkadaşların da dediği gibi; Şuan yabancı yayıncılar dahil, reflux konusunda en iyi ve açıklayıcı 2 videodan birisi sizsiniz. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
@hakanyldz3890
@hakanyldz3890 5 жыл бұрын
Çok güzel olmuş Üreten Adam. Sormak isteğim bir bölüm var, termometreyi iç içe 3 şeffaf hortum ve cırcır ile birleştirdiniz. Bunun yerine termometreyi aynı yerden reflux kolona lehimleyebilirmiydik ? İç içe geçmiş hortumların kaynama esnasında çıkma ihtimali yok mu ? Kolay gelsin, iyi çalışmalar..
5 жыл бұрын
Hakan Yıldız , evet lehim tutarsa lehimlenebilir. Benim yaptığım şekildd bir sıkıntı olmadan çalışıyor.
@bilginaydn567
@bilginaydn567 5 жыл бұрын
Güzel anlatım.
@sserkanocak
@sserkanocak 4 жыл бұрын
üreten adam merhaba, reflux kolondaki dolgu malzemesi sağlık için risk oluşturmaz mı ? Her ne kadar bulaşık teli olsa da ısıya maruz kaldığında özelliğini yitirebilir sanki . Ne dersin ?
4 жыл бұрын
Adı size basitlik çağrıştırıyor olabilir ama Paslanmaz çelik bir teldir sonuçta. Ama elbette bir kaç senede bir değiştirmek gerekir. Herşeyin bir ömrü var.
@alirzaperisan4753
@alirzaperisan4753 3 жыл бұрын
Merhaba ürün çok güzel olmuş bilgiler için teşekkürler emeklerinize sağlık. Bir sorum olacaktı tencere kısmına bağlandığınız rekoru nederen temin edebiliriz boru çapı 15 mm
@alirzaperisan4753
@alirzaperisan4753 3 жыл бұрын
Video başında olan 2 adet Rekordan bahsediyorum paso ve boru giric çapı nedir nereden alırız şimdiden teşekkürler emeklerinize sağlık
3 жыл бұрын
Malzemeleri Istanbul’da Tunç Metal’den temin ettim. Kolonun dibine tapa koydum. Tapayı da delip o deliğe pirinç nipel lehimledim. Tencere kapağına da nipel ile girdim.
@cempnar8193
@cempnar8193 3 жыл бұрын
Elinize emeğinize sağlık
3 жыл бұрын
🙏🙏
@muratipek5653
@muratipek5653 2 жыл бұрын
Merhaba video yunuzu izledim
@sedatugur7792
@sedatugur7792 3 жыл бұрын
Üreten Adam selamlar. Öncelikle elinize sağlık. Hazırladığınız tanıtım benim gibi bakır-tesisat vs işlerine çok uzak birini bile cesaretlendirdi. Epey izledim, malzemeleri araştirdim. Cevabını bulamadığım bir sorum var, yardımcı olursanız sevinirim. reflux kolonunun tepesindeki buhar çıkışına 15'lik boruyu direkt lehimlemek yerine araya redüksüyon vs parçalar eklediniz?
3 жыл бұрын
Teşekkürler yorumlarınız için. Bazen baxı şeyler çok zor görünür, ama aslında değildir. 😊 Buhar borusunu siz direkt olarak da lehimleyebilirsiniz. Çok zaman geçti neden redüksiyon ile lehimledim net hatırlamıyorum ama sistemin çalışmasında bir fonksiyonu yok.
@cetinkinali8763
@cetinkinali8763 3 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle elinize sağlık çok güzel olmuş sizden esinlenilerek biraz ölçüleri büyütüp hemen he en aynısını yaptım ancak ısıyı 78 derecede tutmakta zorlanıyorum öneriniz ne olabilir yardımcı olurmusunuz teşekkürler
3 жыл бұрын
Bu imbikteki en önemli şey zaten bu ısıyı sabit tutabilmek. Devamlı olarak imbik başında oturup su akışını vana ile ayarlamanız gerek.
@nilgunakgul4103
@nilgunakgul4103 3 жыл бұрын
tesekkurler bu sade anlatımın için. bi sorum olacak kazanını içindeki mayşeyi bi termostat kontrolu ile 78 derecede sabit tutabilirsek gelen buhar, bu duzenekte oldugu gibi daha saf olarak gelmezmi. emeyine saglık
3 жыл бұрын
Mantık olarak doğru ancak zaten kazanı ısıtan ocağın ayarı genelde hep sabit. Ama buna rağmen kolonun yapısı gereği buhar ısısında dalgalanma oluyor. Bunu kontrol etmenin yolu da imbiği başında oturarak sürekli su ayarı yapmak.
@fdfd9781
@fdfd9781 3 жыл бұрын
Elinize sağlık, çok güzel. Sadece merak ettiğim bu sistemde musluktan çıkan suyla soğuturjen çok fazla asu harcanmıyor mu? Du her şeyden önemli biliyorsunuz. Bu durumu bir akvaryum boyu su motoru kova ve buz aküleri ile çözebiliriz sanırım.
3 жыл бұрын
Açıkçası oturdum su saatinden ölçtüm. İhmal edilebilir bir su tüketimi var. Ama yeriniz varsa büyük bir kovaya su koyup, akvaryum motoru ile de yapabilirsiniz.
@fdfd9781
@fdfd9781 3 жыл бұрын
@ Döngülü soğutulan su ile yapmak en iyisi yine de. Teşekkürler, tekrar elinize sağlık.
3 жыл бұрын
🙏👍
@efedayanr9889
@efedayanr9889 4 жыл бұрын
Ellerinize sağlık çok güzel bir işçilik ve harika bir anlatım olmuş..Benim merak ettiğim bir konu var..%97 kalay %3 bakır alaşımlı lehim bir araya getirdiğiniz tüm parçaları sıkı ve ileriki dönemler için de güvenilir bir şekilde bir arada tututp tutmadığı.. sert kaynaktan daha dayanıksız olduğunu düşünüyorum ancak bu iş için sizce yeterli oldu mu.. cevap verirseniz çok sevinirim akabinde parçaları sipariş edeceğim çünkü.
4 жыл бұрын
Teşekkürler yorumlar için. Bahsettiğiniz lehim, doğru uygulanırsa gayet yeterli oluyor böyle bir imbik uygulaması için. Videolarını yaptığım imbikleri ilk günkü sağlamlıklarıyla kullanıyorum.
@efedayanr9889
@efedayanr9889 4 жыл бұрын
Tasarımınız hakkında aklımda kalan tek soru işaretiydi. Cevabınız için teşekkür ederim. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle, sağlıcakla kalın.
@hasanengin1422
@hasanengin1422 3 ай бұрын
Hocam soğutma haznesi uzunluğu az degilmidir
@ahmetsametuz
@ahmetsametuz 4 жыл бұрын
hemen absinthe üretimine başlıcam
4 жыл бұрын
😁👍👍
@sametd.9094
@sametd.9094 Жыл бұрын
selamlar usta. bu şeffaf su giriş çikiş hortumlari mantigi neydi? giriş hortumunu çeşmeyemi bagladin sen?
Жыл бұрын
Videoda bu detayları anlatıyorum.
@volkanbilgel4007
@volkanbilgel4007 5 жыл бұрын
Şiir gibi işçilik
@user-io8gh4yi4s
@user-io8gh4yi4s 5 жыл бұрын
Abi merhaba. Lehim kullanma fikri çok iyiymiş fakat sağlam oluyor mu? 2. sorum da lehim ve pirinç parçaların sağlığa zararı olmadığından eminmiyiz?
5 жыл бұрын
Lelimli parçalara önemli bir yük uygulamadıkça sağlam oluyor. Yani damıtım işi için sorun yok. Pirinç parçalar konusunda söylenti muhtelif. Kullanıp kullanmamak kişiye kalmış. Şahsen kullanıyorum. Pirinç borunun içerisindeki zararlı malzemenin alkole geçmesi mevcut şartlarda kolay görünmüyor.
@alicelik8002
@alicelik8002 2 жыл бұрын
selam hocam 4 mm boruyu sararken tavladın mı kırılmasın yada yamulmasın diye ?
@11031971
@11031971 5 жыл бұрын
Kalaylanmamis bakir olmle sonuclanacak zehirlenmelere sebep olabilir diye okudum. Sistemin bakirdan mamul olmasinin saglik acisindan bir sakincasi var mi?
5 жыл бұрын
O söylediğiniz olay yemek pişirilen tencereler için geçerli.
@epistokles
@epistokles 5 жыл бұрын
@ bakır boru oksitlenir ... ha yemek ha alkol öyle değilmi
@huseyinarmutcu3023
@huseyinarmutcu3023 4 жыл бұрын
Biraz daha detay verebilir misiniz? Örneğin hangi kapağı deldiniz, bağlantiları yaparken hangi malzemeleri kullandınız?
4 жыл бұрын
Video gayet detaylı sanıyorum. Bağlantı aparatlarını bizzat dükkanından deneye deneye aldım. Bazılarının adını ve tam ölçüsünü bilmiyorum o yüzden.
@peaceful1933
@peaceful1933 4 жыл бұрын
Merhaba gercekten çok güzel olmuş size bir kac sorum olacak reflux mod ile %85 alkol yeterli midir 90 in üzerine çıkmak gerekir mi gerekirse bunu reflux te yapabilirmiyiz
4 жыл бұрын
Şahsen tek seferde %85 üzeri çıkılıyorsa iyi ve yeterlidir. 👍👍
@glennlopez6772
@glennlopez6772 3 жыл бұрын
Thanks for the video! Just 2 questions more: 1. Up to what depth does the first (white) thermometer probe go into the reflux column top cap? 2. Where does the second (black) thermometer probe go and what temperature does it measure? With best wishes and hoping to hear from you soon.
3 жыл бұрын
Thanks for your comments. Here are your answers: 1. My aim with the White thermometer is to read vapor temp at the top of the column. So the probe of thermometer doesnt go in much. Just fit the hole to sense temp. 2. Black one is measuring the water temp coming out of reflux coil. I just fit the probe to the copper pipe from outside. By doing that, i can see the temp differencw between alcohol vapour temp and reflux coil water temp. To be honest, it was not necessary and after i while, i removed the black thermometer. Best wishes.
@glennlopez6772
@glennlopez6772 3 жыл бұрын
@ thanks! Thanks for your prompt reply. I have learnt a lot from so many videos on you tube and your concepts made many things clearer. Wish you and your dear ones safety and peace in these troubled times.
3 жыл бұрын
Thanks a lot. 🙏🙏👋
@sefatoygar
@sefatoygar 5 жыл бұрын
merhaba sisteminiz çok güzel ve başarılı ve aynısından bende yaptım benim bir sorunum var anosonlama yapmak istiyorum reflux kondenserine su vermeden pot imbik olurmu yoksa kolon boyu farklı olduğu için verim alabilirmiyim
5 жыл бұрын
Reflux kondensere su vermeseniz de kolon boyu ve dolgusu yüzünden pot imbik olarak iş görmez malesef.
@bestekarvolkan1795
@bestekarvolkan1795 2 жыл бұрын
harİka bir anlatım teşekkurler antalya dayım boruları temin edecek yer bulamıyorum istanbulda önerdiğiniz bir yer varnmı kargo edebilecek
2 жыл бұрын
Tunç Metal var. Oraya bir bakın.
@Ketenyakali
@Ketenyakali 3 жыл бұрын
Ekonomik bir kuşak ısıtıcı yapmanızı bekliyoruz :)
3 жыл бұрын
Kısmet. :)
@Kavinq
@Kavinq 2 жыл бұрын
selam bişi soracam bu bulaşık teli yerine, bakır boruların en incesi oluyor kılcal boru, mesela bir kaleme yay gibi sarıp, minik yaylar şeklinde kesip kuleyi doldursak ,aynı işi görürmü sence, benzer bir imbikte görmüştüm, ne işe yaradığını bilmiyordum, bu bulaşık teli koyanları görünce ordan aklıma geldi
2 жыл бұрын
Olabilir neden olmasın.
@gungorayar6667
@gungorayar6667 2 жыл бұрын
satın alabiliyormuyuz,30-06-2022 tarihi için sadece imbik için ne kadar ödeme yapmamız gerekir.teşekkürler.
@hazarburakbasbagc1391
@hazarburakbasbagc1391 5 жыл бұрын
Öncelikle elinize sağlık ve teşekkürler bu bilgilendirici video için. Ben de pot stilden refluxe geçiyorum ve kolonu toplamaya başladım. Sormak istediğim kolonla düdüklü bağlantısını yaptığınız rekorun çapı nedir ya da en az kaç mm olmalı cevaplarsanız memnun olurum. Bu arada ben de İstanbuldayım ve Tunç metal istenilen boylarda bakır boru kesiyor mu metrelik olarak mı satıyor?
5 жыл бұрын
Düdüklü bağlantısı yarım parmaktan küçük olmazsa iyi olur kanımca. Tunç metal bu reflux kolonda kullandığım çaptaki boruları metre metre kesiyor.
@hazarburakbasbagc1391
@hazarburakbasbagc1391 5 жыл бұрын
@ teşekkürler
@mithatozyar3094
@mithatozyar3094 3 жыл бұрын
harika anlatmışsınız sistemde çok güzel.Kazan da bakır olsa daha iyi bi damıtma olmaz mı
3 жыл бұрын
Elbette bakır kazan olsa çok daha iyi olur. Bakır kazanlı imbik yapım videomu da şuradan izleyebilirsiniz: kzbin.info/www/bejne/laLWlnWBoJapjpI
@mithatozyar3094
@mithatozyar3094 3 жыл бұрын
sizinkinden kopya çekerek yapıcam :) biraz değiştirerek yapmayı düşünüyorum.reflax kolonu 52 mm.kondenser dış boruyu 40 mm. buhar geçiş borusunu 20 mm yapmayı düşünüyorum. bu şekilde yaparsam reflax kondenseri sizce kaç mm yapmalıyım ? ayrıca hızlı ve kaliteli ürün alırmıyım. tecrübenizden dolayı sormak istetim :)
3 жыл бұрын
Benim yaptığımın aynısı da olur. Birkaç milim az veya fazla çok farketmez.
@onuronuronur9772
@onuronuronur9772 4 жыл бұрын
Eline sağlık arkadaşım boruları parça olarak mı temin ettin yoksa mecbur metre olarakmi almak zorunda kaldın.genelde kesme ölçü satmiyorlar maalesef.
4 жыл бұрын
Metre olarak aldım. Bazı çaptaki boruları tam boy satıyorlar. Bazılarını ise metre veya kilo hesabı veriyorlar.
@onuronuronur9772
@onuronuronur9772 4 жыл бұрын
@ 👍🏼
@asilersimarmaz
@asilersimarmaz 4 жыл бұрын
Hocam İstanbulda misin? Keşke istanbul'da olsan. Benim bir sistem vardı kaynatırdik.. 😂
@necatiozturk670
@necatiozturk670 5 жыл бұрын
bilgiler için teşekkür ederim hocam. bunu kromdan yapsak kalite açısından bi farkı olurmu. daha az bakımlımı olur.
5 жыл бұрын
Açıkçası kromdan yapanı duymamıştım. Ama paslanmaz çelik boru ile yaparsanız daha iyi olacaktır.
@oguzhansalmaner5913
@oguzhansalmaner5913 4 жыл бұрын
Merhaba, detaylı anlatım için teşekkür ederim. Dün videonuzun öncülüğünde yapıp lehimlemesini bitirdim fakat bugün izlerken kondenserin tepesinde 4-5 cm lik bir boşluk bıraktığınızı farkettim bende o boşluk 5mm kadar fakat kondenser 42mm borunun iç duvarlarına çok yakın duruyor, ortasında da kafi miktarda bir boşluk var (.28mm borunun dışını kullanarak sardım ve 13cm e ulaştığımda boyuru içine doğru 15mm boruyla kıvırarak içeriden geçirdim dik çıkan kısmını ) bu bir sorun yaratırmı?
4 жыл бұрын
Kondenserin kolonun çeperlerine yakın olması sorun yaratmaz. Ama ben tepe noktasında dediğiniz gibi bir boşluk bıraktım. O boşluk olmazsa ne olur bilemiyorum açıkçası.
@serkanersoy6146
@serkanersoy6146 5 жыл бұрын
Hocam Tekrar kolay gelsin yolum İstanbul’a düştü ben de bütün verdiğin ölçülerde aldım yalnız lehim işini bir türlü beceremiyorum verebileceğin bir tavsiye var mı
5 жыл бұрын
Lehimin nasıl olduğunu videolarda anlatıyorum. Tekrar bir izleyin. Lehimlenecek parçaları zımparalayın, lehim pastası sürün, pürmüzle her iki parçayı da eşit şekilde ısıtın. Alevi sabit tek noktaya tutmayın, gezdirin. Lehim, yeteri kadar ısınmış yüzeye temas ile eriyecek, direk lehime tutulacak alev ile değil. Lehim bakır yüzeye temas ile erimeye başlayınca alevi bakıra pek tutmayın. Bu eritme sıcaklığını da çok geçirmemek lazım.
@gunduzbilen
@gunduzbilen 5 жыл бұрын
Elinize sağlık, bir sorum olacak. Reflux kolonun üst kısmını yani yaklaşık 10 cm lik bölümü manşonlu bağlantı kullanarak iki parçalı yapsak. Böylelikle reflux kolon soğutucu bölümünü kolayca ayırmak mümkün olur böylece ana reflux kolonun içini temizlemek gerektiğinde büyük kolaylık sağlar diye düşündüm.
5 жыл бұрын
Evet elbette olabilir. Ama şahsen senede 1 kez açacağım bir bağlantıya manşon koymaz, gerektiğinde pürmüzle alevi basar, lehimi eritir, tapayı söker işimi hallederdim. Sonrada 2 dakikada tekrar lehim. Tabi burada zevkler ve tercihler çok farklıdır. Sistemin çalışma felsefesini değiştirmedikçe pekçok farklı dizayn mümkün.
@nurikocak319
@nurikocak319 5 жыл бұрын
Hocam tebrikler çok eğitici bir video olmuş, reflux kondenser yerine aynı noktaya gelen yere kondenser yaptığımız boruyu dış yüzeyden sarsak olur mu, ayrıca sizin mayşe hazırlama şeklinizi ve mayşe alkol oranı ve damıttığımızda alabileceğimiz alkol miktarı ve seyrelttiğimizdeki alkol miktarlarının nasıl hesaplandığı ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler
5 жыл бұрын
Dış yüzeyden sarma işi benim yaptığım miktarda verim sağlamayacaktır. Ama denemeye değer yine de. Mayşe hazırlama ve bir takım hesap kitap ile ilgili video projelerim var. Fırsat buldukça yapacağım bakalım.
@nurikocak319
@nurikocak319 5 жыл бұрын
@ Teşekkürler
@mahirkoksal2860
@mahirkoksal2860 4 жыл бұрын
üstadım öncelikle ellerinize sağlık 2 sorum olacak size birincisi kondenser ceketinin içinden geçen boru ile alkol alınan S şeklindeki boru arasında kullandığınız aparatın adı nedir? ve kaç milim ikincisi kazan bağlantısında kullandığınız aparatların adları ne? ve kaç milim teşekkür ederim.
4 жыл бұрын
İnanın bahsettiğinizbsxı aparatların adını ve ölçüsünü ben de bilmiyorum çünkü bunları satılan yerden, elimdeki borulara deneyerek uydurarak aldım.
@erhanyalcin3536
@erhanyalcin3536 4 жыл бұрын
helal ya on numnara taş plaklar davullar bişeyler üretmeler bundan böyle abimsin :D:D:D:
@mammadhuseynmammadzada5404
@mammadhuseynmammadzada5404 3 жыл бұрын
Elinize sağlık bu inbiğin refluk kısmını soğutmasak aynı zamanda pot imbik olarak da kullana bilir miyiz ?
3 жыл бұрын
Malesef olmaz. Çünkü Kolonun yüksekliği ve içindeki çelik tel kısmi de olsa reflux etkisi gösterir.
@fberkkaya
@fberkkaya 4 жыл бұрын
hocam selamlar, 4mm olarak boru bulamadım. 1/4 yada 3/16 var. sizin kullandığınız borunun çapı inç olarak kaç dı ?
4 жыл бұрын
3/16 uygun olacaktır.
@erolvatansever1116
@erolvatansever1116 3 жыл бұрын
Ustam, kalay alkolde çok çabuk yıkanıyor ve sağlığa uugun olmadığı söyleniyor. Ne diyorsunuz?
3 жыл бұрын
Kalayın alkol ile temasta zararlı bir şeyler açığa çıkardığına dair bir bilgi görmedim herhangi bir yerde.
@Olcayguleroglu
@Olcayguleroglu 2 жыл бұрын
Selamlar acaba anasonlu yada aromalı damıtma yapmak istediğimizde, reflux kısmının suyunu keserek klâsik imbik gibi kullanmak mümkünmüdür acaba 2. Bir pot yapana kadar?
Жыл бұрын
Açıkçası kolon yüksek olduğu için tam bir pot imbik gibi çalışmaz. Belli bir miktar reflux etkisi gösterecektir.
@nilgunakgul4103
@nilgunakgul4103 3 жыл бұрын
bir sorum daha. şimdi sistemi kurduk çalısıyo. hazırlanan mayşenın içindeki alkolun bittiyini ve damıtma işlemimin artık durdurulması gerektigi anı nasıl bilecem. sonuçta kazanda suda var. teşekkurler üreten adam
3 жыл бұрын
Ocak ayarı sabitken buhar ısısı, su vanası ayarı ile artık hiç kontrol edilemediği sabit tutulamadığı, alkol derecesinin çok süratli düştüğü noktada alkolün bitmeye yakın olduğunu anlıyoruz.
Reflux İmbik İlk Çalıştırma Test ve Temizlik
5:49
Üreten Adam
Рет қаралды 25 М.
How to Make Pot Still from Copper Tube and Pressure Cooker
13:25
Üreten Adam
Рет қаралды 83 М.
а ты любишь париться?
00:41
KATYA KLON LIFE
Рет қаралды 3,6 МЛН
ROLLING DOWN
00:20
Natan por Aí
Рет қаралды 11 МЛН
New improved copper reflux condenser still collumn
27:08
DistillingProDanssv8
Рет қаралды 393 М.
This is my little trick to remove quartz from a specimen without damaging the gold
10:05
Golden Triangle Nugget Hunter
Рет қаралды 2,9 М.
Süper imbik!! Tek Damıtım 96 ABV (reflux imbik)
10:23
Fatih Böke
Рет қаралды 40 М.
Making Activated Carbon
20:04
Cody'sLab
Рет қаралды 1,3 МЛН
Beş Dakikada Evde Bira Tarifi
5:08
Akşama Pizza
Рет қаралды 472 М.
Reflux + Thumper Distilasyon (Tek seferde ortalama %82abv!!!)
21:34
Acoustic Cooling & How To Manipulate Heat With Sound (Thermoacoustics Part 2)
19:29
Electroplating - Easy DIY Nickel, Copper, Zinc Plating
9:38
Geoffrey Croker
Рет қаралды 3,7 МЛН
а ты любишь париться?
00:41
KATYA KLON LIFE
Рет қаралды 3,6 МЛН