Am urmarit cu placere acest clip, imi place cum ai lucrat, imi place ce ai facut, LIKE. As da mai multi de like, dar nu pot decat unul singur. Spor in toate si primavara frumoasa si plina de proiecte! Salutare Florin! :)
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Multumesc mult Boby... acelasi sentiment este valabil si la mine atunci cand urmaresc clipurile tale... ;) O primavara frumoasa si toate cele bune si tie.
@petredragulin77944 ай бұрын
Buna ziua ,am urmarit clipul ,super .Am totusi o nelamurire ,cu respect.Intre secunda 18 si secunda 24 din clip se vede partea de jos a cosului .Intrebare ,nu se vede gura de curatare cos ,cum procedati sa curatati parte de jos a cosului . Sau poate ati umplut partea de jos cu mortar .Multumest anticipat ,
@FlorinWorldFW4 ай бұрын
Va salut si va multumesc pentru apreciere si comentariu! Partea de jos a cosului a fost perforata ulterior datei de realizare a acestui clip, pe lateral la baza, cu o carota, iar in orificiul practicat am inserat o rozeta burlan cu capac de 13cm diametru. La nevoie capacul se poate scoate foarte usor iar cenusa si funinginea depuse la baza cosului le voi extrage cu ajutorul unui aspirator pentru cenusa cumparat de la LIDL. Pana acum nu am curatat cosul pentru ca nu s-a facut focul tot timpul, doar ocazional din cand in cand cand am mers la final de saptamana in weekend. Pe viitor voi realiza un clip in acest sens in care o sa prezint cum se curata cosul respectiv si cata depunere a acumulat in timp de la realizarea sa. Numai bine va doresc!
@petredragulin77944 ай бұрын
Ok,multumesc pentru raspuns astept si clipul pentru curatat cosul .cu respect.
@caveman32013 жыл бұрын
Singura obiecție vis-a-vis de realizarea coșului este înălțimea; trebuia să fie peste nivelul coamei acoperișului. Și eu vreau să îmi refac coșul tot pe cărămizi de-astea. Am citit descrierea și apreciez pozitiv exprimarea și detalierea întregii lucrări. Bravo! 👍 Sănătate și spor la alte proiecte!
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Multumesc mult pentru aprecieri... In legatura cu inaltimea cosului de fum, stiu si eu de acest aspect, chiar am discutat pe aceasta tema cu mai multi mesteri sobari si le-am spus ca vechiul cos de fum nu era construit astfel incat sa respecte acel standard care spune ca trebuie sa depaseasca coama acoperisului de la casa... si, cand le-am aratat poze cu acesta si ca era construit foarte aproape de marginea acoperisului mi-au spus ca datorita amplasarii lui imediat langa marginea acoperisului curentii de aer ce se formeaza la nivelul acoperisului nu influenteaza in nici un fel functionarea acestuia si ca pot sa-l construiesc la fel de inalt... ar fi fost problema se pare daca era undeva mai sus pe la mijlocul acoperisului construit... eu, l-am costruit dublu ca inaltime fata de vechiul cos si functioneaza ireprosabil, trage de rupe, am prins si zile cu vant puternic si nu mi s-a intors fumul pe cos inapoi sau cand aprind focul sa imi iasa fum in casa... asa ca, il las asa. Numai bine va doresc, toate cele bune...!!!
@caveman32013 жыл бұрын
@@FlorinWorldFW, de reținut. Merci! La mine tot în marginea casei este și chiar dacă e puțin sub coama uneori îmi întoarce fumul. Poate contează vântul dominant și presiunea atmosferica. Și dacă este coșul rece în acele momente.
@ionelbuda632810 ай бұрын
Pana la urma ce inaltime trebuie sa aiva un cos de fum?
@Lazardorinconstantin0893 жыл бұрын
Astea ca creapa , nu se compara cu cramida clasica.
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Mai vedem... dar eu zic ca nu se crapa, la cum l-am construit si la ce materiale am folosit.
@CatalinFlorian-wc4mn3 ай бұрын
Salut! Adezivul CM 11 l-ai amestecat cu nisip sau altceva?
@FlorinWorldFW3 ай бұрын
Nu, doar apa + CM11 la interior si CM25 + apa la exterior.
@CatalinFlorian-wc4mn3 ай бұрын
@@FlorinWorldFW ok,mulțumesc
@sorinel4014 Жыл бұрын
Salut! Felicitari, o lucrare bine facuta si se vede ca esti meserias, un videoclip ff util si pentru mine care urmeaza sa imi construiesc si eu un cos exact ca la tine la o casa veche! Numai ca eu am cumparat deja caramida de cos patrata din beton( deoarece nu stiam ca exista si caramida dinasta de ventilatie speciala de cos de fum) dar tot ceva de genu ca si a ta, Ce spui este ok? Tot asa vreau sa fac cu fier beton adeziv de care ai folosit si tu, fundatie si tot ce trebuie..si mai o intrebare sus pe langa cos am vazut ca ai pus adeziv special de piscina cm 25 daca nu gresesc, nu ai probleme sa intre apa pe acolo? Pe langa tigla? Oricum felicitari si ff util videoclipul
@FlorinWorldFW Жыл бұрын
Va salut și va mulțumesc pentru apreciere și comentariu! Este foarte ok cărămida aceea din beton. Și eu ma gândeam sa construiesc tot coșul de sus pana jos asa cum am procedat cu baza lui dar pe lângă faptul ca m-ar fi costat dublu nu știu cum as fi reușit sa gauresc cărămizile din beton ca să realizez interconectarea dintre el și soba de teracota... Referitor la trecerea lui prin acoperiș în mod normal acolo se montează un guler din tabla iar cum la vremea realizării coșului de fum acel guler din tabla costa 250lei, am preferat sa plătesc 75lei și sa cumpăr un sac de CM25. Totul se prezintă ok în continuare nu exista infilttatii sau crăpături. În descrierea acestui clip găsiți mai multe informații detaliate despre construcția acestui cos de fum cu precizarea și mențiunea ca nu sunt meseriaș și nu ma ocup de realizarea unor lucrări de genul celei prezentate în acest clip... doar am vrut sa arat faptul ca, dacă ai putina voința poți realiza în regie proprie un cos de fum la mai puțin de jumătate din cât percep sau cer unii meseriași ce activează de ani buni în acest segment de branșă. Numai bine și multa sănătate va doresc!
@sorinel4014 Жыл бұрын
@@FlorinWorldFW multumesc mult, multa sănătate va doresc la fel!
@justy85laur322 жыл бұрын
Super,cate cărămizi au intrat la coș?
@FlorinWorldFW2 жыл бұрын
Salutare si multumesc pentru comentariu si apreciere... Am specificat in mod detaliat la descrierea clipului materialele folosite, cantitatile si costurile la fiecare in parte...😉 Materialele folosite la constructia si asamblarea cosului de fum, au fost urmatoarele: * 1 sac de ciment folosit la constructia fundatiei si postamentului pe care se sprijina intregul cos de fum: www.dedeman.ro/ro/ciment-carp... * 3 saci de adeziv CM11 folosit pentru zidirea la interior a caramizilor cosului de fum precum si pentru reconstructia portiunii demolate a zidului de caramida din jurul subtraversarii evacuarii fumului din soba: www.dedeman.ro/ro/adeziv-gres... * 16 metri de otel beton striat de 10mm folosit pentru legarea intre ele a caramizilor cosului de fum: www.hornbach.ro/shop/Otel-bet... * 1 sac de adeziv CM25 folosit pentru izolarea cosului fata de acoperis si de a nu permite patrunderea apei la interiorul casei: www.dedeman.ro/ro/adeziv-supe... * 2 burlane din ceramica pentru interconectarea sobei cu cosul de fum si subtraversarea peretelui despartitor dinte soba de teracota si cosul de fum: www.dedeman.ro/ro/element-de-... * 9 caramizi pentru cos marca KEBE si, atentie aici a nu se confunda si a nu se folosi pentru cosul de fum, caramida Brikstone care are o cu tot altul destinatie spre a fi folosita, dar nu la un cos / horn de fum: depo-materiale-constructii.ro... * 12 caramizi beton pentru fundatia si baza cosului de fum * palarie cos fum din inox: www.utilul.ro/instalatii/semi... * capac horn din inox: www.utilul.ro/instalatii/semi... * 2 bare filetate din inox, de 1 metru fiecare, folosite la fixarea si ancorarea palariei cosului de ultima caramida a cosului de fum * 2 tuburi ancora chimica folosite la lipirea, legarea si etansarea caramizilor KEBE si a armaturii din otel beton din componenta cosului de fum Cost final realizare cos fum, cu aproximatie, in jur de 900lei.
@manzatmaria57002 жыл бұрын
Ași dori&eu să-mi spuneți dacă veniți&la domiciliu ptr.un coș la casă să-l faceți din nou din cărămidă în Suceava.Mulțumesc.
@FlorinWorldFW2 жыл бұрын
Salutare... Multumesc pentru apreciere si comentariu. Chiar daca lucrarea din clipul de fata este executata de catre mine, din pacate, nu execut lucrari de genul si nu ma ocup cu asa ceva. Clipul de fata a fost incarcat pe canalul meu spre a fi de ajutor si de folos celor interesati sa execute in regie proprie cu minime costuri de executie un cos de fum. Numai bine va doresc, toate cele bune...
@alinmalaescu1470 Жыл бұрын
Buna seara ! Ancora chimica cum se utilizeaza , se amesteca cu CM 11 ?
@FlorinWorldFW Жыл бұрын
Buna seara... Nu se amesteca cu nimic, se pune tubul cu respectivul continut intr-un pistol pentru silicon si se aplica unde si cum se doreste.
@alinmalaescu1470 Жыл бұрын
@@FlorinWorldFW Multumesc ! Deci ancora chimica ati folosit-o doar unde se introduce fier beton ?
@FlorinWorldFW Жыл бұрын
@@alinmalaescu1470 Da, exact... pentru a umple acele goluri si a ajuta acele bare din fier beton sa faca priza si sa devina una cu caramizile din componenta respectivului cosului de fum... Mai in gluma, mai in serios, se darama casa si cosul acela ramane sigur in picioare... 😂 Sa aveti in vedere cand folositi ancora chimica pentru ca trebuie lucrat relativ repede cu ea, are timp de actiune destul de rapid si devine tare ca piatra in scurt timp de la aplicarea ei. 😉
@alinmalaescu1470 Жыл бұрын
@@FlorinWorldFW OK ! Acum am inteles. Multumesc ! O seara placuta !
@FlorinWorldFW Жыл бұрын
@@alinmalaescu1470 Cu placere... Numai bine, toate cele bune!
@pauladryany73363 жыл бұрын
Și încă o intrebare ce adeziv ați folosit la inbinarile dintre cărămizi. Mulțumesc
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Aveti scrisa, in descrierea acestui clip, exact lista de materiale folosite la constructia acestui cos de fum... La interiorul locuintei am folosit atat intre caramizi cat si pe caramizi, numai adeziv Ceresit CM11 www.dedeman.ro/ro/adeziv-gresie-si-faianta-ceresit-cm-11-plus-gri-pentru-interior/-exterior-25-kg/p/5008530 La exterior pentru ca sa fiu sigur ca rezista la precipitatii, am folosit Ceresit CM25 www.dedeman.ro/ro/adeziv-super-flexibil-pentru-placari-critice-ceresit-cm-25-interior/-exterior-alb-25-kg/p/5006488
@adrianastan39903 жыл бұрын
Intre caramida aceasta si capriori,grinzi nu trebuie izolatie ceva?🤔
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Daca nu se observa prea bine in clip acest aspect, nu inseamna ca nu este...dar daca va uitati mai atent cand tencuiesc cosul, o sa observati la baza cosului pe unde iese acesta din tavan in sus spre acoperis ca se vad profilurile UD pe care este prins rigipsul... Tot tavanul de jur-imprejurul cosului, a fost reconstruit cu rigips din acela roz rezistent la foc si vata minerala, caramizile sunt imbinate si lipite perfect intre ele si, imbracate/tencuite ulterior cu un strat consistent de adeziv CM11 si CM25, iar cosul in sine nu se sprijina si nu intra nicaieri in contact direct cu ceva materiale din lemn care intra in componenta tavanului si acoperisului casei. Asta pe de o parte iar pe de alta, si eu sunt mai prapastios si ca sa imi ies din pareri am masurat temperatura cosului cand am facut prima data focul in soba, iar temperatura cosului, masurata la intrarea subtraversarii ceramice din soba, prin zid, in cos nu depaseste, masurat fiind, 40 grade Celsius si asta cand arde focul in soba iar aceasta este incinsa. Reamintesc faptul ca este vorba de o soba din caramida de teracota, o soba clasica cu multe fumuri ce au rolul de a retine caldura in interiorul sobei iar la iesire fumul sa fie cat mai rece posibil... Soba in cauza poate fi vazuta in acest clip kzbin.info/www/bejne/Y4epXqxjZ71ro80 in care am prezentat procesul de curatare de funingine si cenusa din ea cu un aspirator dedicat pentru acest lucru. Oricum, fata de cum era construit vechiul cos, din caramizi clasice, imbinate intre ele cu mortar din var si nisip si care, petrecut fiind prin zid, cum se si observa la inceput de clip, se sprijinea direct pe grinzile si capriorii din podul casei... e un mare progres si pas inainte. Nu sunt meserias, nu ma ocup strict de asa ceva, doar ca sunt mai tipicar si imi place sa ma ocup singur de foarte multe lucruri prin gospodaria proprie ca sa am siguranta lucrului bine facut de mana mea. Daca a rezistat atata amar de vreme vechiul cos, care intr-adevar prezenta un potential risc de incendiu, cum reiese si din imaginile surprinse in clipul de fata, sigur in cazul acestui cos nou construit, la cum stiu ca l-am facut si ce materiale am bagat in el... mai degraba, se darama casa si cosul acesta va ramane in picioare. Numai bine, toate cele bune va doresc!
@pauladryany73363 жыл бұрын
Dacă e provizori doar pentru un sezon inafara casei de vro 4 m mai e necesar armarea hornului? Mulțumesc
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Nu stiu ce sa zic... Aici, nu ma pot pronunta. La mine, acest cos de fum este construit la interiorul locuintei pentru ca altfel nu era posibil... Pentru constructia lui, am realizat o escavatie in fundatia casei, de cca. 80cm adancime, cu laturile de 1metru/1 metru in care am turnat un amestec de beton cu armatura de otel beton, in care am implantat si montat la nivel, prima caramida de la baza hornului. Daca ai observat in clip pana la inaltimea de aproximativ 1,5 metri eu am folosit numai caramizi din acelea prefabricate din beton care au costituit o baza solida de fixare a respectivului cos de fum... Ulterior, dupa ce s-a intarit respectiva "baza" construita din acele caramizi din beton, au fost zidite restul de caramizi KEBE, care au format si constituit restul la cosul/hornul de fum. Caramizile cosului de fum au fost zidite si consolidate intre ele cu armatura de otel beton, adeziv CM11 la interior plus ancora chimica... iar la exterior am urmat aceeasi reteta cu deosebirea ca acolo in loc de adeziv CM11, am folosit adeziv CM25 folosit la placarea piscinelor si a bazinelor de apa. Daca in cazul tau, doresti sa construiesti un cos de fum la exterior, te sfatuiesc sa ii faci o fundatie cat mai solida pe un teren solid si stabil... iar cosul de fum in sine este bine sa il ancorezi si sa il armezi cat mai bine posibil. E vorba de siguranta si de viata ta si a celorlalti care locuiesc in casa aceea... incearca sa-ti imaginezi ce se poate intampla in cazul in care, ninge masiv si o ia la vale zapada de pe casa, care cade peste acel cos de fum si il darama, iar in soba sau centrala ce vrei sa racordezi la el arde focul in acel moment iar toti cei din casa dorm in acel moment... Nu este de joaca cu asa ceva si nu poti sa faci ceva provizoriu in acest caz. De asemenea ai grija la acele elemente de subtraversare a peretilor si de racordare a sobei la cosul de fum... foloseste elemente din acelea ceramice cum am folosit eu. Stiu ca e mai comod cu elemente de racordare flexibile din metal dar... daca citesti specificatiile acelor elemente flexibile din metal o sa afli ca acelea nu rezista la mai mult de 400 - 600 grade Celsius. Acorda o atentie deosebita la executia unui cos de fum si nu executa lucrari provizorii in cazul unui cos de fum, pentru ca dupa cum se stie "orice lucru provizoriu, ramane definitiv" si risti cu viata si siguranta ta printr-o intoxicatie cu monoxid de carbon sau incendiu de locuinta.
@romaniaromania13792 жыл бұрын
Am facut din plăci din alea ceramice de la dedeman, foarte simplu de făcut, aspect plăcut, 20 lei elementul dar în schimb condens maxim pe interior și gudron cât încape de zici că pun plastic pe foc nu lemne si anum mă gândesc să-l izolez cu vată din aia care nu arde, a mai facut cineva așa ceva ???
@FlorinWorldFW2 жыл бұрын
Ce tip de soba sau centrala aveti racordata la respectivul cos...?! In cazul meu, cosul respectiv din clipul de față, deserveste o soba clasica de teracota iar fumul cand ajunge in cosul de fum este deja rece datorita fumurilor din soba de teracota care preiau si retin caldura iar fumul eliberat este practic rece lipsit de caldura... Nu la fel stau insa lucrurile in cazul unei centrale pe lemne, a unui semineu sau a unei sobe metalice care nu au in interior acele fumuri precum o soba clasica de teracota fapt pentru care, concomitent cu fumul practic se pierde foarte multa caldura, apar diferente mari de temperatura de unde si acel condens si gudron de care se plange toata lumea... fapt pentru care, acolo, in cazul unei centrale, a unei sobe metalice sau a unui semineu aveti nevoie de alt tip de cos de fum... In alta ordine de idei, ati mentionat faptul ca: "Am facut din plăci din alea ceramice de la dedeman"... in acest caz, va pot spune faptul ca in Dedeman nu gasiti la vanzare caramizi special concepute si construite pentru cosul de fum..., o stiu pentru ca initial si eu am cautat prima data tot acolo... Ce am folosit eu in clipul de fata la constructia cosului de fum, nu este Caramida Brikston din aceea pentru ventilatie de care ati cumparat dvs. din Dedeman... Foarte multi fac confuzia sau, datorita pretului mai mic folosesc Caramida Brikston pentru ventilatie, ori se zgarcesc la pret si ulterior suporta consecintele... Am specificat acest aspect si in descrierea clipului... aceasta este caramida folosita la constructia cosului de fum din clip, este vorba de Caramida Kebe:www.leroymerlin.ro/produse/zidarie/464/caramida-cos-fum-kebe-180-mm-250-x-250-x-330-mm/25341 Caramida Kebe pentru cosul de fum se deosebeste de caramida Brikston pentru ventilatie in primul rand prin aspect avand o culoare mai rosiatica, mai inchisa decat caramida pentru ventilatie iar in al doilea rand este cu mult mai densa fiind mai grea comparativ cu cea pentru ventilatie si, bineinteles, si pretul este mai mare. Cat despre gudron, asa cum am mentionat anterior, acesta nu se formeaza la o soba clasica din caramida si teracota, gudronul apare la centrale si sobe metalice, daca se folosesc la ardere lemne verzi, care nu au fost lasate la uscat minim doi ani de zile. Cosul de fum prezentat in acest clip, functioneaza foarte bine, nu are absolut nici o depunere la interiorul lui si nici in interiorul sobei de teracota nu exista, dupa cum se poate vedea si in clipul de curatare a sobei de aici: kzbin.info/www/bejne/Y4epXqxjZ71ro80
@mihaiileana29183 жыл бұрын
Prietene! Eu am făcut 2 coșuri din cărămidă din trasta și nu aș mai face nici o dată, a trebuit să le înfășor cu rapit si să le tencui din nou că au crăpat de sus pînă jos, nu mai pui că, curge gudron si miroase in casă.
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Nu contest si nu va contrazic vizavi de ce ati patit dumneavoastra. Eu, nu sunt meserias si nu ma ocup de constructii de cosuri de fum sau de sobe... doar ce am invatat de la alti specialisti in domeniu, am citit, m-am documentat si m-am pus pe treaba de l-am construit in regie proprie. Momentan, cosul de fum functioneaza la greu si perfect de mai bine de o luna de zile, soba trage de duduie... trebuie sa inchid usita la firida de la cenusar altfel se ard imediat lemnele chiar si verzi fiind... iar pana acum nici urma de condens sau miros de fum in casa. La cosul de fum am bransata o soba clasica de teracota, nu este centrala pe lemne sau pe gaz sa produca condens si gudron, nu exista elemente metalice de imbinare sau subtraversare a peretilor sau tavanului, care se stie ca produc condens, s-au folosit dupa cum se vede si in clip, doar elemente ceramice de samota imbinate si fixate intre ele cu mortar refractar si adezivi. Caramida folosita la constructia cosului de fum este caramida marca Kebe, special destinata pentru constructia si realizarea hornurilor si cosurilor de fum, nu este caramida Brikston care este destinata realizarii peretilor structurali sau nestructurali (de compartimentare, de inchidere) si a peretilor inramati la constructii in cadre sau a traseelor de ventilatie... si, de care se plang multi ca au avut probleme cu ea dupa ce au folosit-o la constructia cosurilor de fum... Cat despre crapat tencuiala la cos sau cosul in sine, nu duc grija, am folosit la interior numai adeziv CM11 iar la exterior doar adeziv CM25, caramizile sunt fixate intre ele cu fier beton si ancora chimica, deasupra este montat un guler si o palarie din inox... iar daca vechiul cos din caramida arsa nu producea condens si gudron, doar funingine si cenusa am gasit in el cand l-am daramat, la fel si in soba cand am curatit-o... nu vad de ce acesta nou care este cu mult mai eficient si trage muuuult mai bine, ar produce condens si gudron sau ar crapa. Sper sa nu fie cazul, sa am tocmai eu bafta asta, dar din ce am mai vorbit si discutat cu alti meseriasi batrani si vechi in ale sobelor, ar trebui sa stau linistit pentru ca nu vor fi probleme... Voi reveni cu un nou clip, la anul, dupa ce va trece o perioada destul de mare de timp de functionare, a sobei si a cosului de fum construit de mine, ca sa vedem cu totii daca vor fi sau nu probleme... Pana atunci, numai bine va doresc si mult spor la treaba!
@datcubogdan3 жыл бұрын
@@FlorinWorldFW Va salut, ce mortar ați folosit între cărămizile Kebe?
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
@@datcubogdan Nu am folosit mortar. Am folosit numai adeziv de la Ceresit si ancora chimica. La interior, adica tot ce este sub acoperisul casei am folosit numai adeziv CM11 iar la exterior CM25 ca sa reziste la apa. Iar in locurile unde am introdus acel fier beton pentru sustinere si stabilitate, la colturile caramizilor, plus la fixarea tijelor filetate pe care a venit montat si prins in partea superioara a cosului acel guler (talpa) de fixare a palariei din inox, am folosit ancora chimica pentru o priza rapida, puternica si durabila in timp. Intregul proces de constructie si materialele folosite sunt prezentate detaliat in scris, putin mai sus la descrierea acestui clip.
@dumalun3 жыл бұрын
Din păcate gudronul este o problema la astfel de coșuri de cărămidă pentru ca nu sunt făcute pentru coșuri de fum, sunt pentru ventilație. E o mare problema când se adună gudron pe ele și curge.
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
@@dumalun Ce am folosit la constructia cosului de fum, nu este Caramida Brikston din aceea pentru ventilatie. Foarte multi fac confuzia sau, datorita pretului mai mic folosesc Caramida Brikston pentru ventilatie, ori se zgarcesc la pret si ulterior suporta consecintele... Am specificat acest aspect si in descrierea clipului... aceasta este caramida folosita la constructia cosului de fum din clip, este vorba de Caramida Kebe:www.leroymerlin.ro/produse/zidarie/464/caramida-cos-fum-kebe-180-mm-250-x-250-x-330-mm/25341 Caramida Kebe pentru cosul de fum se deosebeste de caramida Brikston pentru ventilatie in primul rand prin aspect avand o culoare mai rosiatica, mai inchisa decat caramida pentru ventilatie iar in al doilea rand este cu mult mai densa fiind mai grea comparativ cu cea pentru ventilatie si, bineinteles, si pretul este mai mare. Cat despre gudron, acesta nu se formeaza la o soba clasica din caramida si teracota, gudronul apare la centrale si sobe metalice, daca se folosesc la ardere lemne verzi, care nu au fost lasate la uscat minim doi ani de zile. Cosul de fum prezentat in acest clip, functioneaza foarte bine, nu are absolut nici o depunere la interiorul lui si nici in interiorul sobei de teracota nu exista, dupa cum se poate vedea si in clipul de curatare a sobei de aici: kzbin.info/www/bejne/Y4epXqxjZ71ro80
@LucianMarzaMusic3 жыл бұрын
Tipul acesta de elemente prefabricate sunt doar pt aerisire..NU pentru foc. Merg puse eventual, dar numai la centrale pe gazeificare, unde focul (caldura) se invarte mult prin centrala inainte sa iasa, si pericolul e mult mai mic. La sobe cu ardere clasica(directa) nu prea sunt bune..La mine au cam crapat elementii in timp..
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Daca ati fi avut bunavointa si rabdarea necesara in a citi integral descrierea clipului si de a viziona integral clipul de fata, inainte de a va grabi cu comentariul... Dupa cum am explicat si la descrierea clipului, NU am folosit caramizi pentru aerisire si ventilatie, marca Brikstone, pe care multi le confunda cu cele destinate pentru construirea cosului de fum. Eu am folosit caramizi destinate pentru construirea cosului de fum, adica, caramizi KEBE, care rezistă la îngheț și la ardere, sunt rezistente la apă, vapori și gaze arse, exact ca acestea din link:depo-materiale-constructii.ro/caramida-cos/1096-caramida-de-cos-kebe-250x250x330-180.html Daca cititi descrierea atasata la acest clip si vizionati integral clipul o sa va dati seama de acest aspect. 😉 De asemenea, referitor la aspectul subliniat de dvs. cu craparea cosului... pentru a evita acest aspect negativ caramizile cosului de fum au fost consolidate cu armatura de otel beton, au fost zidite intre ele si tencuite strict doar cu adeziv Ceresit CM11 plus ancora chimica, asta la interiorul locuintei... iar la exterior am urmat aceeasi reteta cu deosebirea ca acolo in loc de adeziv Ceresit CM11, am folosit adeziv Ceresit CM25 folosit la placarea piscinelor si a bazinelor de apa iar partea terminal/superioara a cosului de fum a fost sigilata cu adeziv Ceresit CM25 peste care s-a aplicat o talpa de inox fixata in caramida cu tija filetata de inox si ancora chimica, pe care a fost montata o "palarie" din inox, cosul fiind protejat astfel de intemperii. In alta ordine de idei... Focul nu ajunge la cos! Soba racordata la respectivul cos este o soba din samota si teracota cu 5 fumuri ce are o eficienta foarte buna in sensul ca datorita acelor 5 fumuri din interior, caldura rezultata de la arderea lemnelor este retinuta la interiorul sobei, preluata de caramida de samota si teracota si degajata in incapere astfel incat fumul care iese pe cos este aproape rece. Cosul se incalzeste foarte putin am masurat temperatura lui si acolo unde intra in el racordul ceramic ce traverseaza peretele si face legatura cu soba, nu sare de cel mult 40 grade Celsius si asta in conditiile in care soba de teracota este incalzita bine si arde de nu poti tine mana pe ea. Cosul isi face cu brio treaba, trage de rupe... este a doua iarna de folosire de cand l-am dat in exploatare si nu are nici cea mai mica fisura..., totul foarte ok fapt ce ma multumeste pe deplin mai ales ca l-am construit personal in regie propie si am satisfactia lucrului facut cu mana mea. Va salut si multumesc pentru comentariul dvs. Numai bine!
@kokainhigh Жыл бұрын
Temperatura de iesire dintro soba este de 110-120 grade...iese 40 grade poate daca oui gheata acolo@@FlorinWorldFW
@FlorinWorldFW Жыл бұрын
@@kokainhigh poate la tine care ai o soba construita prost... La mine atat a fost cand am masurat, nu stau eu sa umflu si sa exagerez asa cum se obisnuiete de marea majoritate de dragul senzationalului. Daca ai fumurile construite asa cum trebuie si in numar cat mai mare la o soba din teracota, acestea retin caldura la interiorul sobei de teracota astfel incat la iesire pe cos fumul trebuie sa fie cat mai rece posibil, aste e ideea in esenta: caldura ramane in soba, pe cos iese doar fumul nu si caldura din soba.
@pauladryany73363 жыл бұрын
Bună de cât este fierbetonu? Stimă și respect
@FlorinWorldFW3 жыл бұрын
Salut... Am folosit otel beton striat de 10mm: www.hornbach.ro/shop/Otel-beton-armat-pentru-constructii-PC52-10-mm-lungime-6-m/6347486/produs.html