Bülent bey merhaba. Cevap verirseniz memnun olurum. Benim epeydir boşta olan giriş kat bir dairem var. Apartman ben oturduğum zamanlar iyi yönetilmiyordu, elden aidat veriyordum makbuz vermiyorlardı boya tamirat yapıyorlardı elden kimden ne kadar alıp almadıkları da belli değildi. Yönetici değişmiş. Geçenlerde asansör yaptırmışlar, bir ödeme listesi hazırlamışlar ben itiraz ettim sebebi de alt katımdaki dairelerin listede de olmaması. Benim evim giriş kat ben öderim ama alt katımdakilerde ödesin dedim onlar toplantıya katılmış kesinlikle ödemeyiz demişler alt katımdakiler muaf olmak kaydıyla karar almışlar oybirliği yok muaf olmak kaydıyla oy kullandıklarına göre hesap edilirse oy çokluğuda yok yönetim planında da yok muafiyetleri. Beni asansör ve 32 aylık aidat borçlarından icraya vermişler. Avukatlarına gittim borçlarımı ödedim icra dosyası haricen kapandı. Sonra avukata gittim alt kattakilerin muaf olduğu karara itiraz etmek için, herkesin eşit ödemesi gerekirdi dedi avukat itiraz edebilirdin ama süresi geçmiş dedi. Bu arada yöneticinin haberi olmuş bana mesaj atmış başka aidat borçların var ödemezsen icraya vereceğiz diye. Asansör ücretiyle beraber 32 aylık aidat ödemiştim icra dosyası haricen kapanmıştı başka var mı yok mu bilmiyorum. Bana birşey göstermiyor söylemiyor yönetici. İcraya verdiklerinde defter kayıtlarıyla başvurmuyorlar mı neden 32 ay dediler fazlaysa fazla istemediler o zaman, ben icra geldiyse doğrudur dedim ödedim itiraz etmedim. Makbuz vermediler zamanında şimdi icradan ödediğim 32 ay var birde sonradan ödediğim 3 aylık aidatın makbuzu var. Ne yapmalıyım? Başka boş dairelerde var onların verip vermediği de belli değil. Asansör ile ilgili uğraşmayayım diye yapıyorlar bence. Tekrar icra gelirse itiraz etsem icra yoluyla asansör parasıyla beraber 32 ay ödedim başka borcum yok diye? Teşekkürler.
@bulentnayki2 ай бұрын
Merhaba. Borcunuz yoksa ispat yükü sizde. Makbuz ve banka gönderisi ile şahit varsa o bile yeterli. İcra takibine itiraz etmeyip bir nevi borcu kabul etmiş sayılırsınız. Süresi içinde istirdat davası için hakkınız var. Yeni bir icra takibi takibe konu alacağın dönem ve cinsini belirtir. Asansör giderlerine kanunen herkes arsa payı oranında katılmalı. Tutara itiraz yerinde olurdu
@gecegezengecegezer78902 ай бұрын
@@bulentnayki Bülent bey çok teşekkür ederim. Eskiye dair makbuz yok eskiden vermiyorlardı elden ödüyordum arada da apartman faturalarını öde demişti eski yönetici şimdi yok, sadece 3 ay önce icradan 32 aylık ödediğimin belgesi var onda da hangi ay hangi yıl yazmıyordu alt alta aidat borcu aidat borcu diye yazıyordu, ondan sonraki aylık ödediklerimin makbuzunu telefonuma yollamışlar. Bir defa 32 aylık gönderdiler ödedim, ispat edemedim diye tekrar tekrar gönderebiliyorlar mı? Ne yapmalıyım? Apartman hesabıda yok şahıs adına apartman aidatı diye yazıp gönderiyorum şuandakileri.
@Tarik-i2w4 ай бұрын
İşlerin kolay gelsin Bülent abim. 11 apartmanlı bir sitede yaşıyoruz. Bizim apartmanımız 12 daireli. Her daire kendisi şahsen her ay site yönetimine götürüp kendi site aidatını teslim etse veya site banka hesabına yatırsa uygunmudur? Yoksa apartman yöneticisi 12 daireden site aidatlarını tek tek toplasa ve her ay toptan site yönetimine teslim etse mi uygundur? Abi, cevabin bizim için önemli. Sağ olasin.
@bulentnayki4 ай бұрын
@@Tarik-i2w Merhaba. Banka hesabına ya da elden makbuz karşılığı ödeme olması gerekendir. Başka bir alternatif yokki. Toptan teslimat şekli böyle bir uygulama gereksiz ve olmamalı
@aestheticman26624 ай бұрын
@@bulentnayki sağolasın abim. Bize büyük iyilik ettin. Hayırlı işler olsun. :)
@korayyayli5938 Жыл бұрын
Bülent bey merhaba Kapıcının sözleşmesi süresi bitti tazminatını kıdem taminatı izin parasını tüm hak edişlerinin aldı noterden hiç bir alacağım yoktur diye belgede aldık yeni sözleşme yapmadık fakat 2 ay geçmesine rağmen Oturdugu kapıcı dairesini boşaltmıyor nasıl bir yol izlenir ilk olarak postaneden tebligat yapın denildi nasıl bir tebligat yazmamız bildirmemiz lazım 634 sayılı kmk kanun 2. Maddesini uygulayarak İÇİN..
@bulentnayki Жыл бұрын
Merhaba. KMK 2. maddesine göre, kapıcının sözleşmesi sona ermiş yada işine son verilmişse tahliyesi konuttan çıkarılması idari yoldan yapılması gerekmektedir. Kapıcının daireyi boşaltmaması halinde Site/Apartman Yöneticisi veya kat maliklerinden herhangi birisi bağlı bulunduğu ilçe kaymakamlığına ya da valiliğe kapıcının dairesinden çıkarılması ya da tahliyesi için başvuru yapabilmektedir. Eğer site/apartman yönetimi dilerse bu başvuru ve tahliye işlemlerini avukat aracılığı ile yapabilmektedir. Yapılan başvuruda başkaca bildirim yada tebligata ihtiyaç duyulmadan mülki amirinin kararı gereği 7 günlük süre içinde zabıta marifetiyle tahliye işlemi yerine getirtilir. Kapıcının bu tahliye işlemine karşı başka bir dava açması, kararın yerine getirilmesine engel bir durum değildir.
@korayyayli5938 Жыл бұрын
@@bulentnayki. Teşekkürler Bülent bey peki şuan posta yolu ile kapıcıya bu kanun ile ilgili tebligat yapmak gerekiyormu direk kaymakamlığa mı gitmemiz lazım
@bulentnayki Жыл бұрын
@@korayyayli5938 Tebligatı tabiki yapalım.
@omerknay95212 жыл бұрын
Bülent hocam, binanın boya işi devam ederken yönetici rahatsılanır ise, BOYA İŞİNİN TAKİBİNİ YÖNETİCİ NASIL veya KİME DEVREDEBİLİR.
@bulentnayki2 жыл бұрын
Merhaba. Öncelikle böyle bir durum varsa geçmiş olsun. Sözleşmeniz varsa ki, mutlaka olmalı sözleşmeye göre iş devam eder, iş bitince teslim alırsınız. İnanın basit olduğu kadar zor bir iş. Yöneticinin görevi yapılan boya işinde nedir tam olarak sizce?
@sultanilker1067 Жыл бұрын
Borçlu icraya itiraz etti diyelim alacaklinin itiraz iptali avukatlami yapmasi lazim yoksa malikler tarafından delil makbuzlar ve resmi defterle yapılma işi basitmidir ve masrafsizmidir yani icra dairesinde basitçe cozebilirmiyiz
@bulentnayki Жыл бұрын
Bu konuda tecrübeli olan kişi kendisi takip edebilir. Avukat zorunlu değil.
@emrullahilhan16712 жыл бұрын
Öncelikle Kolay gelsin Binamızda yönetici yok 1 senedir 8 aya yakındır binanın elektriği kesildi ödeme yapılmadığı için En alt dairede oturuyorum bina havlusu içinde su kaynağı var ve 2 tane kuyu var kuyunun birinde motor çalışmakta motorun elektriğini kendi evime taktım fişini eğer fişi takmazsam evimi su basacak bina sakinleri de bunu biliyor ama kimsenin umrunda değil ilgilenen yok ve 8 aya yakındır elektrik faturasını ben kendim ödemek zorunda kalıyorum Daha öncekileri kuyu temizliği yaptırdım kendi cebimden verdim Motor almak zorunda kaldım kendi cebimden verdim paralarını Böyle bir sorunlar var ne yapmam gerekiyor
@bulentnayki2 жыл бұрын
Selam. Sorunuz bana ise ismim Bülent. Sizin işiniz çok kolay tüm malikler adına yaptığınız tüm masrafları belgeleyerek icra takibi yapın.
@omerknay95212 жыл бұрын
Bülent bey, şöyle 1 ay önce binanın dış cephesi, merdiven boşluğu ve tutamakları boyanması yağmur oluklarının yenilenmesi işini bir boyacıya verdim. İşin % 90' ı bitti. Sorum şu, ŞİMDİ RAHATSIZIM, APARTMANDA HERHANGİ BİR KOMŞUMA veya DENETCİ ARKADAŞA KENDİ ARAMIZDA BİR YAZI İLE KALAN İŞİN TAKİBİNİ DEVREDEBİLİRMİYİM.
@bulentnayki2 жыл бұрын
İş takibinin devrini basit bir tutanakla kendi aranızda yapabilirsiniz. Zaten iş bittiği zaman kesin kabul yapacaksınız. İşin devam ve takibi böyle bir tutanak yapılmadan da kat maliklerinin bizzat kendileri tarafından da yapılabilir. Yönetici onlar adına sözleşmeye taraf olan kişidir.
@omerknay95212 жыл бұрын
Bülent bey, çok teşekkür ediyorum. Sağolun. Hayırlı günler.