Türk besteciler ve özellikle fazıl say bölümü yaparsanız çok seviniriz. Türkiyedeki en önemli klasik besteci olarak tanıyoruz fakat dünyada nerede nasıl bir konumu var bilinmiyor.
@EntelSidious_gamzeylmz2 жыл бұрын
fazıl sayın aldığı ilgi o kdr anlamsız ki, ne yorumları iyi (düzgün türk piyano yorumcusu arıyorsanız, idil biret; gülsin onay ve daha başka piyanistlere bakabilirsiniz, en basit farkı görmek için Biret ve Say'ın Beethoven sonat yorumlarına bakabilirsiniz, Say'ın mantıklı aldığı yorum kararları yok denicek kadar az), ne de sanıldığı kadar ünlü dünyada (ün önemli değil tabii ki ama bizimkilerin birinci argümanı dünyanın her yerinde konsere çıktğı iddiası oluyor).
@BirTakimFikirler2 жыл бұрын
@@EntelSidious_gamzeylmz açıkcası bende gerçekliğin sizin dediğinize yakın olduğundan şüphelendiğim için bu soruyu soruyorum. esas olarak da yorumculuğundan çok besteciliğini merak ediyorum. bunun nedeni de eser yorumlamayı anlık performans olarak düşünürken bestelerin daha kalıcı olduğunu düşünmemdir. kısacası bundan 100 yıl sonra new yorkda birileri fazıl say diye biri vardı diyecek mi?
@m.umutcakmak2 жыл бұрын
@@EntelSidious_gamzeylmz o "kdr" da anlamsız değil. Kendi besteleri gayet güzel. Ayrıca konu sanat olunca insanları futbolcu tasosu gibi kapıştırmaya çalışmasanız ne güzel olur. Caravaggio Van Gogh'u döver demek gibi bu çünkü. Size akıl sağlığı diliyorum yalnızca
@bahadryazc94292 жыл бұрын
@@m.umutcakmak entel feridun beğenmiş miş :)
@Florestan_2 жыл бұрын
@@m.umutcakmak Sizin güzellik algınız subjektif bir bakışa dayanıyor ancak akademik eleştirleri okursanız Fazıl Say’ın 2. Sınıf bir piyanist ve besteci olduğunu görebilirsiniz. Burada amaç Fazıl Say ın fazla abartılmasının gerçekten bu işi iyi yapan başka yurttaşlarımıza gölge düşürüyor olmasıdır.
@muratkara36362 жыл бұрын
Dakika 26:14 sonrası ülkemizin en temel sorunlarından birine parmak basıyor. Bir müzik aletini mükemmel çalmanıza gerek yok. Senfoni orkestarasına da girmenize gerek yok. Ancak herhangi bir enstrümanla haşır neşir olursanız, müzik dinleme düzeyinizde inanılmaz bir yükselme olur. Bu da toplumsan gelişim en önemli ayaklarından birinin tamamlanmasına neden olur.
@ahmedziyauddinakdemir631 Жыл бұрын
kesinlikle!
@burakburak0942 жыл бұрын
Serhan bey şahane bir insan, ülkede çok nadir diyebiliriz. Açıklamalarla katıldığı konserlere gitmenizi tavsiye ederim.
@arazmed2 жыл бұрын
Flu tv’nin en sevdigim bolumu. Gundemden dunya problemlerinden bir nebze uzaklastiriyor insani. Uzun suredir yoktu sevindim
@suhacura2 жыл бұрын
serhan başkanımla sadece klasik müzik değil, metal, jazz, punk, hiphop vs. sohbetleri de istiyoruz : ) (çoğul konuştum ama sadece ben istiyor olabilirim, bilemedim)
@umranaksoy52302 жыл бұрын
Severek dinliyoruz...Dönemleri,sosyal ve mimari hayata yansımalarını bir de Serhan Hoca’dan dinlemek isteriz.
@tufankaraday74372 жыл бұрын
İlker hocam bir de popüler müzik konusunda içerik yapabilir misiniz? Cazdan başlayıp rock'n rolla ordan pop ve elektronik müziğe falan filan gibi.
@PeriHanımtarot2 жыл бұрын
Kesinlikle!
@macont21452 жыл бұрын
Caz popüler müzik mi güzel kardeşim
@gobuns22 жыл бұрын
@@macont2145 "popüler müziğin" ilk örnekleri ragtime ve blues değil mi?
@tufankaraday74372 жыл бұрын
@@macont2145 caz çıkış zamanlarında halkça tutulan sevilen bir müzik türüydü, daha sonra müzelik elit müzik haline geldi. Yine bu kanaldaki cazın tarihi videosunda esg bundan bahsediyor. Bu tabire göre folklorik müziklerde bir dönem popüler müzik sınıfına giriyordu, ama bir eksikle, o da kayıt cihazları ortaya dahaca çıkmadığı için yerel olarak kalmasından. Popüler müzik tarihini Kayıt cihazlarıyla dinlenen ve halkça tutulan sevilen ilk müzik türü olması sebebiyle cazdan başlatabiliriz. Şuan caz elit müzik orası ayrı.
@tufankaraday74372 жыл бұрын
@@gobuns2 teşekkürler, bi Google'ladım; ilk kayda alınmış ( yerellikten sıyrılmış ) halkça tutulan sevilen müzik türleri caz, blues ve ragtime imiş, popüler müzik bu üç türle başlamış.
@321suomi2 жыл бұрын
yalvarıyorum ilker ve serhan bey bölümleri daha çok gelsin !
@aliuyar63652 жыл бұрын
Kararmış kasvetli gönlüme 10 dakikalığına pemboş bulutlar doldu. Tekrar yere inmek ne kötü(back to black). Sağolasın FluTV
@evrimozturk93262 жыл бұрын
Serhan Bali cok keyifli anlatiyor dinlemelere doyamıyorum :)
@meziyetsendil97062 жыл бұрын
Serkan Bali harikasın ve çok seviliyorsun,bu seri hiç bitmesin siz anlatın biz dinleyelim…
@fusunkonyali20002 жыл бұрын
Lütfen opera programı da yapın. Serhan beye yazmıştım ama siz sevmiyorsunuz diye yapamıyormuş. Bir program sabrediverin. Zaten Serhan Bali çok güzel anlatır, asla sıkıcı olmayan örnekler verir ve kesin seversiniz. :)
@Exadpe2 жыл бұрын
Müziği sadece dinleyip söylediğimiz bir şey olarak görmek yerine içindeki büyük anlamı görmek ve müziği hayatı haline getirmiş bir insandan bu fikirlerini duyabilmek çok değerli.
@sinemyakut2892 жыл бұрын
Nisan Ak'ın KZbin kanalı var, tavsiye ederim. İnanılmaz tatlı bir hanımefendi.
@sercanakaln3852 жыл бұрын
Doğaçlamayı bilmeyenler için açıklayalım.. Emprovizasyon .. İşte flu.. Teşekkürler
@melihcelik86652 жыл бұрын
İyi ki varsınız Serhan Hocam seviliyorsunuz, lütfen daha sık görelim sizleri 😊 Bu serinin bitmesinden çok korkuyorum
@PeriHanımtarot2 жыл бұрын
Serhan Bali videosu görünce günün ve gündemin bütün ağırlığını unutup sevinçle doluyorum.
@ismlk57252 жыл бұрын
Konserlerde obuadan ses istendiğini öğrenince çok şaşırdım. Tını kavramının fiziksel altyapısı araştırırken seslerin birçok sesin karışımından oluşan kirli sesler olduğunu öğrenmiştim. 440Hz dediğimiz La hiçbir zaman sadece o sesi barındırmıyor, hep içinde diğer notalar ve oktavlardan da ses içeriyor. Fourier Transformu kullanılarak bu sesler ayrıklaştırıldığında en baskın frekans hangisiyse biz o sesi o nota ile isimlendiriyoruz. Üflemeli çalgılarda flütte vs bu kirlilik çok azmış. Obuadan temiz ses çıkması ve orkestranın bu sesle akortları düzenliyor olması bu sebepten diye düşünüyorum, vay be.
@n.eminguven68682 жыл бұрын
Bölüm aralarında alkışlama neden hoş karşılanmaz? Çünkü eser henüz tamamlanmamıştır. Alkış, bütünlüğü bozar, dikkat dağıtıcı olur...
@Dr_tahir2 жыл бұрын
Azərbaycan klassik müzikile iligli bir program yaparsanız çok harika olur. Hocanın Fikret Amirov, Üzeyir Hajibeyov, Qara Qarayev, Niyazi ile ilgili fikirlerini çok merak ederim.
@anonimus72292 жыл бұрын
müziğin m’sini bilmeyen ben iki yıl önce hem öğrenmesi kolay hem de ucuz diye ukulele aldım. Bir kere enstrüman çalmak sabır işi, disiplin işi. Ellerim, parmak uçlarım şişer kan toplardı yine de parmaklarıma buz koyar çalmaya devam ederdim. Bana azim ve disiplin verdi. Ayrıca Müzik dinleme kalitemi bu kadar arttıracağını hayal bile edemezdim. Hayatıma o kadar renk getirdi ki… Hocamın dediğine çok katılıyorum kimse profesyonel olarak bu işi yapmak zorunda değil ama biz çocuklarımızı müziğin enstrümanın içinde büyütmeliyiz. Bu yıl hayatıma kemanı dahil etmeyi planlıyorum. Lakin biraz fiyatı tuzlu. 2-3 bin liram olursa alacağım inşallah.
@recepcan23292 жыл бұрын
Serhan Bey'i görmek ne hoş 🙏🙏🙏
@zeynepbuyukkeser96372 жыл бұрын
Harika, Serhan Beyi kesinlikle daha cok gormek isteriz FluTv'de
@francisdunham2 жыл бұрын
Serhan bey sabaha kadar konuşsa dinlerim. Muazzam bir keyif. Teşekkürler.
@merkezgar2 жыл бұрын
Bu ikiliyi izlemek ÇOOOOK büyük keyif yaw! 💙💙
@tmahmutoglu8572 жыл бұрын
Öyle bir düştüm ki Flu'ya, artık ne içerik üretilirse onu izliyorum. Seçmeyi bıraktım. Biliyorum ki her izlediğimi heybeme atıyorum.
@ozgurunaldi2 жыл бұрын
Nefis bir program olmuş bravo! Anlatılanları zaten bilmeme rağmen baştan sona izledim merak ettim, ayrılamadım. Teşekkürler
@RefiaNur2 жыл бұрын
21:38 inanılmaz.
@veysisitilci76972 жыл бұрын
Teşekkürler beyler….hep var olun….👍🏻👏👍🏻👏👋👋
@dgnblgl39742 жыл бұрын
SADECE TESEKKÜR EDİYORUM ÇOK GÜZEL BİR PROGRAM OLDU....
@erhanbayram19122 жыл бұрын
Serhan Bali ile bitmeyen program yapın lütfen
@lobiyabean2 жыл бұрын
Bestecilerin kişisel yaşamlarına dair aşırı detaylı 'paparazzi' bilgilerdense müziğe dayalı detaylarla dolu bi bölüm olmuş, teşekkürler.
@mineaytekin25452 жыл бұрын
Lütfen daha sık video paylaşın:) Serhan Bali'yi çok seviyoruz.
@sedirik2 жыл бұрын
Serhan Bali ADAMDIR !
@solucanavar2 жыл бұрын
Serhan Hocam harika. En sevdiğim flutv programı bu.
@alicancelikk2 жыл бұрын
İlker hocam bırakın çocukları yollasınlar piyanoya, kemana, gitara hepsi virtüöz olmasa bile en azından kaliteli zaman geçirirler, gitmeyip napıcak evde, elinde tablet saçma sapan videolar izleyip zehirlenecekler. Serhan hocam seviliyorsun KALP :d
@ustadspencertracy71952 жыл бұрын
14:50 Hatta Francis Plante ve Saint Saens birlikte konser verirlerken kendilerinden geçerek birbirleriyle konuşurlarmış.
@okkokooks88972 жыл бұрын
Besteci dışı video çok isabetli olmuş, o videolar biyografiden ibaret oluyordu, müzik hakkında çok az şey öğreniyorduk.
@emirkan79982 жыл бұрын
çok verimli çok profesyonel
@barssecilozmen1932 жыл бұрын
Çok özlemiştik biz de sonunda geldiniiiz
@ersinerdogmus70602 жыл бұрын
Harika bir yayın olmuş. Bu yayınları daha sık bekliyoruz
@refikkedi16762 жыл бұрын
La bemol sol arası gibi geliyor. Ay bayılıcam
@barscanylmaz11702 жыл бұрын
hocam bir de metal müzikle ilgili bir bölüm yapsanız tadından yenmez
@HasanGez2 жыл бұрын
Serhan Bey'i, 2018 yılında "Açık Dialog İstanbul"da verdiği bir seri seminere katıldığım zaman tanıdım. Çok keyifli ve öğreticiydi. O zaman da talep etmiştim: Klasik müzik terminolojisini örneklerle açıklayan, anlatan bir seminer dizisi yapmasını. Bu kanalda yapsa ne kadar iyi olur.... Selamlarımla
@has.durmaz2 жыл бұрын
İyi yayınlar.
@selmakum75532 жыл бұрын
Hoş ve akıcı sohbet için teşekkür ederim :)
@cesx23932 жыл бұрын
Çok tatlı bir adam! Teşekkürler :)
@bahadircolak2 жыл бұрын
Şahane ya, her gün olsa da izlesek
@sinanaslan_102 жыл бұрын
Yine muhteşem bir program oldu. Harikasınız.
@yb67152 жыл бұрын
1:38 İlker Hoca’nın KZbin’taki kayıtlarının her saniyesini izledim. Bu güne kadar sorduğu en detay 3 sorudan biri 😂🤣😂
@ender31682 жыл бұрын
SERHAN HOCAM NEREDESİN. ALLAH VAR GEÇEN AKLIMDAYDIN. ÖZLETİYORSUN KENDİNİ.
@dgultoprak2 жыл бұрын
Yeni bir seri kesfettim:) 'Neden yok' diyordum ama klasik muzigi unutmamissiniz. Harikasiniz.
@iborotti19792 жыл бұрын
bir siir okuyan arkadaşın ikinci dörtlüğün sonunda alkış koparirsan ne olursa , bir eserin de tamamlanmadan alkislsnmasi ayni seydir. uzun da olsa bir eser bütünlüğü halinde vermek istediği tadi verir diye düşünüyorum
@sevtaptincer81942 жыл бұрын
Çok haklısınız, ben CSO konserlerine gitmemeyi tercih ediyorum. Her bölüm arasında alkışlamak esere ve soliste saygısızlıktır diye düşünüyorum
@zaimzeynep2 жыл бұрын
Hiç ilgim olmamasına rağmen çok zevkle dinledim ve çok şey öğrendim. Bu geribildirimi de bir borç bildim. Emeğinize sağlık :)
@alikilicsoy59522 жыл бұрын
herbert von karajan, carlos kleiber ve claudio abbado'nun şeflikleri ve birlikte çalıştıkları orkestralardaki müzisyenlerin onlarla ilgili değerlendirmelerini içeren bir bölüm yaparsanız çok güzel olur...
@berfinkar8112 жыл бұрын
Harikasınız teşekkürler.
@ASombreDance2 жыл бұрын
Okulum ve canım flüt hocam sağolsun tüm devlet senfoni orkestrası konserlerine gidiyorum :')
@ekremfarukozten75092 жыл бұрын
Özlemişiz....👏👏👏👏
@Bartintheriversideblues2 жыл бұрын
KZbin sağolsun en iyi klasik müzik konserlerini izleyebiliyoruz
@admadyok99872 жыл бұрын
Metal,Hard Rock sohbetini merakla bekliyoruz🙂🙃
@demirgokturk31402 жыл бұрын
Devammmm. teşekkürler
@ferhatkoc59632 жыл бұрын
Başınız sağ ol sun ...
@MKPAPUR2 жыл бұрын
muhteşem sorular ve cevaplar, keyifle dinledim 👏👏👏🥰🥰🥰. barış özcan evrim ağacı gibilerle bilim kanalları milyonu geçmişken flutv nin de milyon aboneyi geçmesini bekliyorum. Olmaz öyle saçma oyunculuk yeni bölümü delice bekliyorum 😘
@reyyanaksoy2 жыл бұрын
Serhan Bali'yi özlemişiz, bu şekilde genel bir video da pek hoş olmuş.
@SalihCalskan2 жыл бұрын
çok zevkliydi. ağzınıza sağlık
@blondiecheff46652 жыл бұрын
Bu güne kadar kendisiyle nasıl tanışmadığıma ve kendisinden birşeyler öğrenemediğime inanamıyorum. Kelimeleri telafuz edişi ve söleyiş biçimi anlatış tarzı mütevaziliği ve bilgeliği inanılmaz. Konular hakında açıklamaları hele olağan üstü hiç sıkılmadan kendisini izleyebilir ve dinleyebilirim sanırım. Ülkemizde böyle insanların varlığını bilmek güzel =) Entellektüel olarak ileri bir seviyede de olsa kendisini bir çok insanın lanse etmesinden daha iyi gösterdiği kesin. Ego terk yes bilgi
@tahahokelek4153 Жыл бұрын
Terminolojik bir video yapabilir misiniz acaba? Symphony nedir? Orotoryo nedir? Konçerto dediğniz nedir? Arya nedir? Opera nın farkı nedir? Bu tarz temel şeylerin hepsini bir arada anlatan bir video yapabilirseniz şahsen ben de temel bilgileri öğrenmiş olurum 🤗
@fuatdomanic2 жыл бұрын
“Gelenek, kalıcılık yanılsamasıdır.” Woody Allen
@yagiz8852 жыл бұрын
Serhan hocam neden karşı çıkmadı anlamadım fakat klasik müzik tutucu olarak lanse edilmiş. Popüler müziğin ortaya çıkmasından tutun müzikal bütün inovasyonlar klasik müzik adı altında toplanmış besteciler tarafından gerçekleştirilmiştir. Karlheinz Stockhausen, Pierre Boulez, György Ligeti gibi bir sürü besteci müzikal inovasyonlardan geçilmeyen repertuarlar oluşturmuşlardır. Hepsi de klasik müzik geleneğinden gelen isimlerdir. Zaten geçmişe bakmadan inovasyon gerçekleştirmek de mümkün değil, gökten inmiyor bu müzikal fikirler.
@muratbayram3042 жыл бұрын
guzel bir bolum tesekkurler.
@denizyou2 жыл бұрын
Mükemmel teşekkürler
@crazyistanbullu2 жыл бұрын
Çok güzel olmuş. Emeklerinize sağlık 👍
@zzkool2 жыл бұрын
Yine bi şahane.
@aytencibooglu77772 жыл бұрын
Harika bir yayın olmuş😊 Sevgiler
2 жыл бұрын
*Selamlar öncelikle. Sözleri ve müzikleri bana ait olan şarkılardan oluşan bir caz albümüm var Aristo'ya İnat.* *İzmir-Karşıyaka'da oturuyorum ve 2017'DEN BERİ EV KONSERLERİ DÜZENLİYORUM KENDİ EVİMDE. Önümüzdeki konser 27 Şubat'ta olacak :)* *davul: Turgut Alp Bekoğlu* *vibrafon: Alp Özdayı* *gitar: Onur Mülayim* *kontrbas:Selim Gürcan* *piyano&vokal Nilüfer Akdoğu* *Yolunuz düşerse beklerim =)*
2 жыл бұрын
👏🏻👏🏻👏🏻
2 жыл бұрын
3:08 Akor aleti değil de "Akord" aleti olmalı. Akor birden fazla sesin aynı anda çalınmasıyla oluşan uyumlu-uyumsuz seslerdir. Onu da insanlara söyleyiniz lütfen.
@vedatonat96952 жыл бұрын
Zevkle izledim.
@zehra_bural2 жыл бұрын
ne güzel video, çok teşekkürler
@oguzbodur32712 жыл бұрын
Gelecek sefere arayı bu kadar açmayalım lütfen 🙏
@alim.ocakli2 жыл бұрын
En çok beklediğim konuk Serhan Bali 🤗
@inciozkan15042 жыл бұрын
Bende hala maystro yani orkestra şeflerini hep küçük Tanrı'cıklar olarak görürüm..Muhteşem coll'durlar.👍⚘🏊♂️
@filizkorkmaz2 жыл бұрын
Seviliyorsunuz hocam, daha cok dinlemek isteriz sizi. Ben hiç enstrüman çalmamış biri olarak enstrümanlar arasindaki farklari merak ediyorum. Yapimi zor olanlar, çalması kolay/zor olanlar, ayari cabuk kacanlar, tutmasi zor olanlar, ogrenmesi kolay olanlar gibi
@fatihaltn62502 жыл бұрын
Leyla Gencer ve Turk Operasi hakkinda konussaniz harika olur hocam :)
@dogukanklc81982 жыл бұрын
Sonunda geldi beklenen...
@excellentnaturemoments2 жыл бұрын
Gustavo Dudamel harika bir şef ,farkı belli oluyor dinlerken
@mustafagureci2 жыл бұрын
çok güzel bir söyleşi olmuş. merak ettiğim sorulardı gerçekten. iyi ki varsınız, çok büyük keyif alıyorum videolarınızı izlemekten.❤🙏🏻
@bhdrozdmr28482 жыл бұрын
Yavastan diger muzik turlerine de yelken acsak mi? Metal, punk, jazz...
@wuquanchi2 жыл бұрын
masallah. henuz 13k view.
2 жыл бұрын
Yetmedi bu bölüm, metal, Rock ve grunge bölümleri de olsa güzel olurdu.
@sultanedisan44482 жыл бұрын
Hocam sizi dinlemeye doyamadım, operayla ilgili bir bölüm yapar mısınız lütfen
@doguhanergun2 жыл бұрын
Turkiyede Mozart sevgisinin temelini Nokia atmis bile olabilir😌
@aleccisco2 жыл бұрын
Ingiltere'de insanlar birbirine kart falan da yaziyor. Retro birsey. Bir de klasik muzikte genclerin takibetme olayina cok takilmamak lazim. Insan 10-20 yaslarinda pop, rap, elektronik, rock, metalci, 30 yasinda cazci 40 indan itibaren cocuklarinin da kisiyi delirtmesi sebebiyle sakinlesmek icin klasik muzik dinliyor. Surec meselesi
2 жыл бұрын
Toplum da klasik müzik dinleyenleri ya elit kesim ya da psikopat seri katil olarak ikiye ayıran Amerikan sinemasına selam olsun
@tomrishatun4742 жыл бұрын
wow edgy king
@ihsanoktay67912 жыл бұрын
Vay! Toscanini'nin yerini müzisyenler sendikası aldı ha! Gitti kalite müzikalite, gelsin bankamatik sanatçıları, günde maksimum 4,5 saat prova ile.
@yagiz8852 жыл бұрын
Çok doğru söylüyorsunuz İhsan bey, piyanistlerde de böyle bir durum mevcut. Endüstrileşmeye bir merak var insanlarda, sırf standart tutturabilmek ve daha çok kişiye ulaşmak için.
@gezginpaksoy86352 жыл бұрын
Ara baya açılmıştı. Bu kadar açılmasın:) tchaikovsky ve Rus 5 leri bekleriz
@kadireralp38362 жыл бұрын
Serhan beyin tonlamaları çok yerinde))) 4-5 saat dinlenir.
@hande47222 жыл бұрын
en sevdiğim seri :)))))))
@izgi94132 жыл бұрын
Jean Baptıste Lully' de anlatsanız.. pleasee...
@aterikasedi2 жыл бұрын
@flutv İlker hocam geçen plak bölümünde senfoni orkestrası 100 ensturmana kadar olan , flarmoni 100 üstü ensturmana sahip olan orkestraya denir gibi birşey söylemişti.Bu yanlış mıymış şimdi ? Bu bilgiyi arkadaş ortamında satacaktım ne güzel.Şimdi ikisi de aynı olunca bi kıymeti kalmadı:)
@hacigencer2 жыл бұрын
Merhaba İlker Bey, klasik türk müziği üzerine bir video yapar mısınız? Teşekkürler.