Teşekkür ederim bu bölüm için.Opera aşığıyım. Istanbulda biletler çıktığı gün değil çıktığı saat biter. Her yıl tüm sezonda mutlaka sahnelenen tüm operaları izlerim. Ankaraya Antalyaya falan gitmişliğim bile var. Carmen, Sevil Berberi, Saraydan Kız Kaçırma, La Traviata, La Boheme, Madam Butterfly, Figaronun Düğünü,Don Pasquale, Faust kaç kere izledim/dinledim sayısını bilmem. Yurt dışı seyahatlerimde de mutlaka giderim
@tulaybal270Сағат бұрын
Çok güzel bir sohbetti ,teşekkürler 😊
@mugekahraman23033 сағат бұрын
Çok hoş bir sohbet oldu😊valla çok keyif alıyorum çeşitli alanlarda böyle fikrimin olabileceği bazı şeyler kapıyorum yaşadığımı hissediyorum.
@hulyaozkul23472 сағат бұрын
İlk gittiğim opera Othello idi, 16 yaşındaydım ve uyumuştum. Sonra Aspendos'ta La traviata, Aida ve Carmen'i izlemiştim. Ama en sevdiğim Türkçe olarak izlediğim Sihirli Flüt idi. Tenor Aydın Uştuk aklımda kalmış.
@MKPAPUR3 сағат бұрын
buraya ben de bir tepkimi yazayım da bir sonraki program çabuk gelsin. Çok sevdik Serhan beyi, müziği sevdiren adam desek yanlış olmaz.
@GokselFatih4 сағат бұрын
Gözlerimiz Viyana yollarında kaldı Serhan beyciğim. Hoşgeldiniz.
@2024winter28 минут бұрын
Ben opera dinlemeyi çok istesem de şartlar gereği canlı olarak dinleyemedim, yaş 35:( bu bölümler de lütfen flu tv içeriği gibi seri olarak gelsin. Böyle bilgilenmek harika bir his🙌🏻 teşekkürler
@lee46213 сағат бұрын
Mükemmel an :) 28:52
@gumushСағат бұрын
00:08 - Opera ve Çeşitli Müzik Türleriyle Bağlantısı 01:35 - 17. Yüzyıldan İtibaren Opera Müziğinin Evrimi 04:25 - Operanın Mitolojik Kökenlerden Kültürel Uyarlamalara Evrimi 05:46 - Opera Tarihinde Ses Türlerindeki Değişim ve Gelişim 08:24 - Metastasio’nun Metinleri Üzerine Bestelenmiş Operalar 09:50 - Mozart’ın Opera Besteleme Yeteneği ve Zorlukları 12:39 - Tiyatro ve Opera Arasındaki Farklılıklar 14:05 - Klasik Dönem Müzik Şablonları ve Opera Hazırlık Süreçleri 17:02 - Opera’nın Çeşitli Yönleri ve Carmen Örneği 18:32 - “Olmaz Öyle Saçma Müzik” Operasının Sahne Uyarlaması 21:14 - Modern Çağda Opera Yazmanın Güncel Kalma Zorluğu 22:29 - Modern Yeniden Yorumlamaların Opera Gelenekleri Üzerindeki Etkisi 25:07 - Amerika ve Avrupa’daki Opera Kurumlarının Karşılaştırılması 26:25 - Cumhuriyet Döneminde Opera Kültürünün Oluşumu 29:03 - Modern Opera ve Atonal Müzik Üzerine Tartışma 30:34 - Operaların Müzikal Unsurlar ve Duyguları Sergilemesi 32:59 - Opera Performansında Dil Bilmenin Önemi 34:08 - Kalıcı Etki Bırakan ve Çoklu İzlemeleri Teşvik Eden Operalar 36:36 - Opera Filmleri 37:51 - Komik Bir Yaklaşımla Operaya Geçiş 40:31 - Opera Kostümleri ve Zamansız Moda Üzerine Tartışma 41:46 - Pavarotti ve Leyla Gencer’in Opera Tarihindeki Yeri
@Asli6412 сағат бұрын
Sohbet çok güzeldi. Teşekkürler..
@Scotopiax3 сағат бұрын
Çok güzel sohbet! 🧿
@recepcan23294 сағат бұрын
Oleeeyyy Serhan Bali🎉🎉🎉
@aliuyar63652 сағат бұрын
Pencereyi açtım, bahar gelmiş. Rüyaymış. Güzeldi.
Сағат бұрын
Siz de benim gördüğüm kâbusu mu gördünüz 😅
@esmacebi1573 сағат бұрын
Müthiş bir yayın, tebrikler♥️👏🏻👏🏻
@ugurkeser3348Сағат бұрын
Giuseppe Verdi kırmızı çizgimiz.
@ekremfarukozten75093 сағат бұрын
Özlemiştik.....😊
@cllnr1Сағат бұрын
Bu adamı seviyorum
@muratokucaСағат бұрын
Koro müziği de konuşalım. Sansev Festivali'nde 100'ün üstünde koro sahne alır. Türkiye genelinde 200'ün üstünde klasik koro var...
@fusunkonyali20003 сағат бұрын
Sonunda opera programı yaptığınız için çok teşekkürler ama bence buna biraz daha devam etmelisiniz. Bir sonraki program ünlü opera şarkıcıları üzerine olsa ne güzel olur. Gençlerin operayı sevmesi için yeni sesleri de tanıtabilirsiniz, mesela break danscı, yakışıklı ve komik bir countertenor olan Jacob Joseph Orlinski.
@iremklc56123 сағат бұрын
Nasıl özlemiştimm
@Faroedenopucukyolla4 сағат бұрын
Bu adamla aramizdaki tek ortak noktamız sanırım pink floyd sevdası
@aynursedabaran13644 сағат бұрын
Arınma gecesi hala yok farkinda misiniz
@hilaly.1659Сағат бұрын
Part 2 gelir inşallah.
@ercanbartu5143Сағат бұрын
Opera çok talepkardır.Bir Opera sever olmanız için önce klasik müzikle baya haşır neşir olmanız gerek ve çok pahalı bir sanat.Wagnerin bir cok oprası buyuzden sahnelenemjyor günümüzdeHocamiz bahsetmedi ama o dönemlerde batan da çok olmuştur bu işte You tube da artık Türkçe altyazılı olacakta birçok opera eserlerine ulaşmak mümkün.Mozat in operaları çok hoştur..Gelir geçer dinlenmesi hazmetmesi çok kolay olan pop müzikle bu tür müzikleri kıyaslamamak gerek.Her zaman kemik izleyicileri olacaktır.
@jankatyasba27024 сағат бұрын
Öyle özledim ki,mahsus mu yapıyorsunuz :)
@ERKANAVAZ3 сағат бұрын
hocam 🥰
@tameralbayrak123 сағат бұрын
opera nın günümüze yansıması bence sinemadır. müzik her ne kadar geriye düşmüş olsa da bütün sanatları içermesi ve kurgu tekniği açısından toplumda opera sanatının işlevini günümüzde sinema almıştır.
@yellipsalm293Сағат бұрын
ARINMA GECESİNİ NEDEN KALDIRDINIZ
@ccoollppaann2 сағат бұрын
Kardeşlerim! Flu tv devam etsin istiyorsak katıl kısmından destek olalım lütfen. Ateşle bi 50, şenlensin İlkel Canikli ! Ne verirsen elinle o gelir seninle 🥸🤑🤲
@Janet10050Сағат бұрын
4:40 “Bunun konvansiyonları ne zaman belli oluyor? Yani bas, bariton, tenor” bu sorunun yanıtını video boyunca tam olarak alamadık, ses türleri nasıl ortaya çıkmış?
@ismailemresoyalp81052 сағат бұрын
Lan Arınma Gecesi’ni neden kaldırdınız????!!!
@denizdilek10673 сағат бұрын
dönüp dolaşıp carmen'e geliyoruz : )
@alperoksuzler61644 сағат бұрын
Hoop, bildirim gelir ben de gelirim. İzliyim de yazarım yine 😅
@betulapendula25624 сағат бұрын
💚💚💚🎶🎶🎶
@davutsakalli3 сағат бұрын
Aslında Weber'in popüler olan operaları, Opera'nın o kadar da "müzelik" bir sanat olmadığını gösteriyor bence. Yapmak gereken, bunun üzerine ciddiyetle eğilmek ve çalışmak. Bunun için de zaman ve kaynak ayırnak lazım. (Gemini'ye yukarıdaki yorumumu libretto olarak yazmasını söyledim) "Libretto Önerisi Karakter: Bir opera yönetmeni veya müzik eleştirmeni Mekan: Bir opera binasının loj veya sahne arkası Müzikal Stil: Dramatik bir soprano veya bariton solosu için uygun, duygusal ve düşünsel bir melodi. Libretto Metni: * 1. Bölüm (Reçitatif): > "Weber'in eserlerinin popülerliği, opera sanatının canlılığının en güzel kanıtı değil mi? Bu, müziğin zaman ve mekan tanımayan gücünü bir kez daha gösteriyor." > * 2. Bölüm (Ariozo): > "Opera, müze vitrininde sergilenecek bir eser değil. Yaşayan, nefes alan bir sanat dalı! Üzerinde çalışmak, ona zaman ayırmak, onu beslemek zorundayız. Yoksa bu değerli mirası kaybedebiliriz." > * 3. Bölüm (Kabale): > "Evet, opera için daha fazla kaynak ayırılmalı. Yeni prodüksiyonlar, genç yeteneklere destek, eğitim programları... Bunlar olmazsa, bu sanatın geleceği belirsiz." > (...) Ağzınıza sağlık...
@berk4yks3 сағат бұрын
Arınma gecesi😔
@ekaraol3 сағат бұрын
Romantik Donem opera ornekleri icin “Yeni Başlayanlara Klasik Müzik" podcast serisi 8-9-10. Epizotlar da dinlenebilir (:
@muzaffermahoni68284 сағат бұрын
arınma gecesi nereye gitti laaaan
@ccoollppaann3 сағат бұрын
he ya şöyle birbirlerini hunharca gömseler ne güzel olur. kan görmek istiyoruz hoja! vahşet görmek istiyoruz!
@ayshen9.53 сағат бұрын
🎉
@lee46214 сағат бұрын
Cok ozledim. Bir yildir donup donup serileri dinledim. Fevkalade 🌟
@gokhanaya4 сағат бұрын
İlker hoca (çoh affetsin beni, biraz "bonne pour Ilker" olacak ama) Carmen'e de gitmesin 🤭 o neydi öyle 😆 Jesus Christ Superstar veya Hair gayet iyidir 🙂
@mehmetalikapan3 сағат бұрын
28:28 e hocam gerçekten çok böğürüyorlar :)
2 сағат бұрын
Merdiven altı hadım operasyonları 😂
@mesutdemirci793315 минут бұрын
bergmancısındır sen + yoks evmiyorum onu hahaİ:D
@cemturkoglu54914 сағат бұрын
yüzüğü kes abii büyücü herhalde :D
@emresuer34222 сағат бұрын
Hani arınma gecesi hani bugün yayınlanacaktı sabahki programda söz verdin ilker hoca.Kardeşim madem izletmiyecektiniz neden ucundan gösterdiniz.Gösterdiyseniz izletmek zorundasınız.
@Janet10050Сағат бұрын
Opera iyidir, Vivian Ward bile sevmişti:)
@Janet10050Сағат бұрын
4:56 Dünya tarihindeki manyaklıkların bir sonu yok (konudan bağımsız, insan haklarına aykırı olarak bunun bir tık iyisi sünnet bu yüzyılda hala devam ediyor). soru da iyiymiş “Kendi istekleri dışında mı?” :)
@GokhanBeken3 сағат бұрын
4:55 Kastratoların 18. Yüzyılda çıktığına emin misiniz? Orta çağda vardı. 18. Yüzyılda öyle saçmalıklar çoktan kalktı diye biliyorum.
@cemturkoglu54912 сағат бұрын
ilker hocanın da benımle aynı fikir de olduğunu düşünüyorum opera çok boş ve sıkıcı