Sorry. I have no suomi. When i have used the very coarse (man-made) stones, the water seems to pass through and drip out bottom of the stone. I started with King brand stones in 1981. I have sharpened sporadically over the years, more often recently. I have tried the north-mountain, wastikivi, and roszutec recently. Thank you for sharing this video. Liam in California.
@Zureiyaa3 жыл бұрын
Mulla on Kitayama 8000, ja sanoisin että kyseessä ihan loistava kivi, ehkä jopa paras fine gritin kivi, mikäli on tarvetta mennä niin pitkälle (Professional 3000 on kyllä enemmän kuin riittävä) :)
@hoggif2 жыл бұрын
Imanishi 400 on huikean hyvä, jos tykkää tehokkaista kivestä, joka tuntuu pehmeältä, mutta sietää tekniikkavirheitäkin. Sigma select II #1000 oli aika saman tyylinen tuntumaltaan. Samaa tuntua missä kivi "jarruttaa" työntöjä ei ole kovin monessa kivessä. Jo ensimäisellä työnnöllä tuntee kiven tehon ja tuntuman. Pitänee tilata 220 myös kokeiluun, jos on edes puolet tuosta tuntumasta niin rahalle on todella vastinetta.
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
Tuo sana 'jarruttaa' kuvastaa hyvin tämän kiven toimintatapaa. Arato 220 on hyvin saman tyyppinen, ei tosin ole niin hiekkamainen, ehkä pykälää haastavampi saada toimimaan. Olen tehnyt sillä isohkoja terän korjausoperaatioita onnistuneesti.
@hoggif2 жыл бұрын
@@HIOMAKIVIFI Loistava kivi tuo 220 myös, jonka tilasin sinulta hiljattain.Vettä se tuntuu kaipaavan paljon, vaikka liottaisi pitkään saa loiskutella koko ajan päälle että tuntuma on mukava.. Loistava pari profiilin muotoiluun pariksi 400:lle. Altaasta otettunakin 220 on "pintakuivan" tuntuinen, vettä saa loiskutella paljon ja usein päälle että tuntuma on mukava. Toimii paremmin myös jos loiskuttaa vettä aina samalla kun kääntää veitsen tms. Uteliaisuudesta otin myös 1200 Besterin ja se on samaa tasoa kuin jollei jopa jopa nopeampi kuin 1000 lempparini Sigma power select II. Lemppari vaarassa vaihtua? Tuntumassa paljon samaa kuin 400, tykkään. Nyt on karkean pään kivet kunnossa ja Imanishit nousi siihen lempparisarjaan.
@MrMeds-of5ur2 жыл бұрын
Thank you for the English subtitles!
@RenoxB3sr2 жыл бұрын
What is the difference of Imanishi and Morihei?
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
Imanishi has a lot of different kinds of stones. Arato, WZ, and Bester are actual soaking stones. They are mostly relatively fast and sandy …. Arashiyama and Kitayama are almost Splash and Go, so they can be used with a small amount of water. Imanishi can be used with a wide variety of metals. On the other hand, Morihei is Splash and Go made out of natural stone powder and is at its best with carbon steel. Morihei creates a lovely greyish slurry, and feedback and overall sharpening feeling are fantastic. The answer is somewhat tricky because there are so many things different, but if I compare Arashiyama 6000 and Morihei 6000. These are relatively close to each other. And the answer to the question of which one is better: this is more like a matter of taste. And if you ask, my favorite is Morihei.
@RenoxB3sr2 жыл бұрын
@@HIOMAKIVIFI Thanks for the Answer. I have the Imanishi 4k and the Combistone from Imanishi 1000/6ooo. It is not so easy. So much Stones.
@qifgt2 жыл бұрын
Onko kivet parempia kun morihei tai ken-syou kivet ? Missä päin liike / ukko sijaitsee jos toisi aogami 2 chuka bocho (chinese cleaver) terotettavaksi ja thinning(en tiedä suomalaista termiä) ois myös tarpeen ?
@HIOMAKIVIFI2 жыл бұрын
Nyt on laaja kysymys, tähän ei voi vastata lyhyesti sillä vastaukseen vaikuttaa, mitä teroitat ja mitkä on omat mieltymykset. Itse sanoisin Morihei hiiliteräkselle on ykkönen, Imanishi 6000 ja 8000 yleiskäyttöisinä hinta laatusuhteen osalta parhaat. Kensho 6000 ja hienommat koville teräksille. Karkeassa päässä sitten paljon eroja. Mun paja Juvanmalmi, Espoo hiomakivi.fi/teroituspalvelu-espoo-juvanmalmi
@qifgt2 жыл бұрын
@@HIOMAKIVIFI pelkkää As ja aogami 2. Täällä. Kiitos tuhannesti vastauksesta ! Isken koodia muutaman kuukauden sisällä. Mahtavaa et suomessakin hoituu homma kunnon vehkeillä.