Thoughts on leveling the whetstone?

  Рет қаралды 2,193

HIOMAKIVI.FI

HIOMAKIVI.FI

Күн бұрын

Пікірлер: 9
@hoggif
@hoggif 10 ай бұрын
Atoman hyvä puoli on, että se ei tarvitse liottelua eikä irtoa muuta purua, joten irronneen materiaalin voi jättää slurryksi kivelle. Pikaiseen teroitukseen splash&go kivillä se on iso etu verrattuna noihin liotusta vaativiin tasauskiviin. Lioteltavien kivien kanssa voi laittaa tietty kaikki samalla kertaa veteen. Minä olen koulukuntaa, että muutama pyyhkäisy atomalla pinnan avaamiseksi kun ottaa kiven käyttöön ja pari pyyhkäisyä käytön jälkeen puhdistamiseksi, teroitti sillä sitten veitsen, 2 tai 3. Ei tarvitse koskaan hinkata isompaa määrää sitten tasaamiseksi, kun ne pysyy jatkuvin pienin toimin tasaisina. Minulla runsaassa kotikäytössä Atoma 400 on kestänyt lähes ainoana tausasvälineenä n. 20v, jonka jälkeen teho selvästi pahasti hiipunut, mutta edelleen toimii esim. pintojen aukaisuun hyvin. Minulla menee kivien läpi ehkä keskimäärin 2-3 veistä viikossa ja yleensä esim. 1k, 3k. 6k., 10k setin läpi eli neljä tasoitettavaa kiveä. Vaikka Atoma ei ole halpa, sitä ei siis tosiaan joudu uusimaan yhtenään. Nykyään käytän 140 ja 400 karkeuksia vähän tarpeen ja fiiliksen mukaan. Muissa tasoituskivissä materiaalilla on paljon väliä. Etenkin kivet joissa on karbidia tms kovempaa materiaalia seassa eivät tasoitu kaikilla tasauskivillä. Esim. Naniwan kivissä se pinkki on selvästi tehokkaampi joihinkin kiviin kuin se tummempi. Kiven+tasoituskiven materiaali on minunkin kokemuksissa merkittävämpi tekijä kuin nimellinen karkeus.
@demokraatti
@demokraatti 6 ай бұрын
Kannattaa seurata vähän sitä, mistä kohdista omassa käytössä kivi kuluu kuopalle, jotta voi keskittyä kuluttamaan kiveä tasaisemmin. On tuhlausta hankkia hienoja kalliita kivi ja kuluttaa niitä enimmäkseen oikoessa oman epätasaisen kuluttamisen jälkiä. Kun kuluttaa kiviä tasaisemmin, niin on tarvetta tasaamiselle on vähemmän. Kun oikein hyvin kuluttaa kiviään, niin monessa käytössä tarvitsee vain hyvin harvoin tasoitella kiviä. Lopulta ne terät, jotka merkittävästi hyötyvät täysin suorasta kivestä, ovat aika harvassa. Itse en esim. puukkojen, kaksiviisteisten veisten ja saksien kanssa ole kovin neuroottinen kiven suoruudesta. Kuopalla oleva kivi tekee pientä kaarevuutta viisteeseen, mutta se aika harvoin haittaa. Partaveitset, japanilaiset perinteiset yksiviisteiset veitset, hyölät ja taltat sen sijaan haluan teroittaa täysin suorilla kivillä. Karkea timanttilevy on hyvä oikaisuun. Selvästi oikaistavaa kiveä isompi koko ja jonkinlaiset urat irronneen kiviaineksen siirtoon pois välistä ovat plussaa.
@Mersuharrastaja
@Mersuharrastaja 10 ай бұрын
Itse siirryin tasotuskivistä aika nopeaan tuohon Atoma 120:n.
@ErkkiNieminen
@ErkkiNieminen 10 ай бұрын
Kiitoksia hyödyllisestä videosta! Onneksi olen näköjään sattumalta käyttänyt tasoituskiveä esitellyllä tavalla. Tekninen huomio: Jostain syystä videon ääni pätkii (hyvin lyhytaikaisia millisekunnin pätkäisyjä silloin tällöin). Olisiko leikkauksen yhteydessä äänisynkroni jotenkin pielessä?
@HIOMAKIVIFI
@HIOMAKIVIFI 10 ай бұрын
Juu äänen tekninen ongelma oli tiedossa ja vietin aiheen parissa aivan liika tunteja. Yleensä videot syntyy 6-8 tunnin työllä tähän taisi mennä reippaasti yli 10 h. Tämä oli taso mihin sain tilanteen pelastettua. Aina ei voi kaikessa onnistua, näin tällä kertaa.
@ErkkiNieminen
@ErkkiNieminen 10 ай бұрын
Ostin mökille puukkojen ja kirveiden teroitukseen Hajdu HCZ -sarjan kiviä. Mikäs tasoituskivi noille olisi passeli?
@HIOMAKIVIFI
@HIOMAKIVIFI 10 ай бұрын
Kyllä minä sanoisin, että noille pikkukiville toimii parhaiten hiekkapaperi, jos timanttia ei ole tarjolla. Haidun kiveen olen käyttänyt Suehiro 100 kiveä, mutta sen tehoon en ole tyytyväinen.
@Yupppi
@Yupppi 10 ай бұрын
Sulla on kyllä naurettavan hyviä videoita (ja kauppa). Järkevän maltillista ja selkeää kommunikointia aiheesta kuin aiheesta. Näistä on tullut opittua vaikka ja mitä ja ihan suoraa rahansäästöä kun tekee hyviä valintoja näiden ansiosta. Vaikka itselläkin on jonkin verran koulutusta pinnanlaatuasioista niin ei nämä asiat silti itsestään selviä ole käytännössä. Jäin miettimään tuota hiekkapaperin käyttöä, että eikö sen kanssa tule enemmän taito esille, se hiekkapaperihan sinällään ei pakota minkäänlaista muotoa siihen kiveen, joten on täysin käyttäjän vastuulla joko vahtia että kiven pinta tulee tasaiseksi tai kiinnittää paperi kappaleeseen joka on tasainen. Ja kuinka suurilla tasaisuustoleransseilla tässä sitten pelataan? Puhutaanko suunnilleen suorasta, näennäisen suorasta vai oikeasti tiukemmin suorasta?
@HIOMAKIVIFI
@HIOMAKIVIFI 9 ай бұрын
Itse olen hiekkapaperin laittanut tasaiselle pinnalle ja liikuttanut kiveä siinä päällä. Näin on onnistunut hyvin. Hiomakiven tasaisuus on vähän niin ja näin, jos tietää mitä tekee silloin homma toimii vaikka reunat olisi pyöristyneet, tärkeintä on juuri että kiven keskialue on tasainen., muuten esim puukkojen teroittamisesta ei oikein tule mitään.
How to clean and load the Strop
22:55
HIOMAKIVI.FI
Рет қаралды 3,5 М.
Imanishi Combo 1000/6000. Is it too big a jump?
11:28
HIOMAKIVI.FI
Рет қаралды 1,4 М.
Cat mode and a glass of water #family #humor #fun
00:22
Kotiki_Z
Рет қаралды 42 МЛН
REAL or FAKE? #beatbox #tiktok
01:03
BeatboxJCOP
Рет қаралды 18 МЛН
Whetstone Wars - Battle 1K -  Morihei vs. Imanishi Arashiyama
24:31
Never a Dull Moment
Рет қаралды 3,6 М.
Shapton Kuromaku 120 korjaa tehokkaasti lohjenneet veitset
16:59
HIOMAKIVI.FI
Рет қаралды 6 М.
Wootz - The True Damascus Steel?
23:47
Knife Steel Nerds
Рет қаралды 221 М.
How to Use Every Dremel Bit
20:02
Log's Carving Club
Рет қаралды 995 М.
Shin Nagura whetstone review with Glestain
17:46
HIOMAKIVI.FI
Рет қаралды 2,4 М.
My personal favorite whetstones!
15:29
HIOMAKIVI.FI
Рет қаралды 7 М.
Does Obsidian Really Form the Sharpest Edge?
12:44
Chronova Engineering
Рет қаралды 2 МЛН
KRIMISARKISTO - NAMUSEDÄT
34:57
IMMU
Рет қаралды 154 М.