Beste John, ik volg al een tijdje jouw videos. Erg interessant!! Ik heb zelf een intergas hre 36/30 en een heel hoog verbruik... Deze video komt dus als geroepen. Hartelijk dank!!
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Goed om te horen.. succes met instellen.
@willemjanwithaar2 жыл бұрын
En heeft de video iets uitgericht in je verbruik?
@koosanovaterhaar9462 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie hoi John , ik heb een zonneboiler aangeschaft en de afgaande kant op de retour van de 36/30 aangesloten, werkt dit en wat zou je met de instelling doen? Er kan dus vanuit het vat a aanvoer water richting de retour ketel stromen van ongeveer 55 graden?
@lecramred44532 жыл бұрын
@@koosanovaterhaar946 Zet er een mengventiel tussen
@d.u7044 Жыл бұрын
Hallo John, ik heb ook een 36/30 met alleen vloerverwarming. Vloer is onderkant 'open' omdat appartement van 100m2 als ware op palen staat om eronder te kunnen parkeren. Stook me helemaal blauw tegenwoordig, 15 kuub gas per dag is geen uitzondering en dan staat de thermostaat continu op 19,5 graad. Waarom vermogen terugdraaien en temperatuur nnodig hoog? Er gaat water van 38graden de vloer in en komt met 26 retour, waarom dan de ketel op 65 graden zetten en pomp en vermogen terugdraaien? Komt hett daar door dat het urenlang duurt om temperatuur een graadje hoger te krijgen?
@ritsg.84503 жыл бұрын
Dag John, dank voor de installatie-tips! Heeft mij aan het uitproberen gebracht. Voor mijn kleine vrijstaande houten woning werken de door jou geadviseerde standaard instellingen niet. Hij lijkt niet genoeg warmte kwijt te kunnen en komt vrij snel bij de 75 graden en slaat dan af - terwijl de radiatoren soms nog maar half warm zijn. Soms heb ik maar één radiator die aangaat, afhankelijk van waar ik mij bevind. Ter volledigheid: ik heb thermostaatkranen en een drukventiel-bypass op 10 meter afstand van ketel. Standaard stond de pomp op minimaal 50% en cv 30%. Met jouw instellingen 25% en 25% minima lijkt de pomp te langzaam zijn warmte weg te kunnen. Ik heb nu pomp minimaal 30% en cv 20% (lager dan 25 lijkt hij toch wel te accepteren!). Deze verhouding tussen pomp en cv lijkt beter. Maxima heb ik tegelijk pomp 50% en cv 25%. Daarna ging het een stuk beter, maar had ik alsnog dat vrij snel de max temperatuur van 75 graden werd bereikt. Ik heb die daarom alsnog verlaagd van 75 naar 55 graden. Zou dit de efficiëntie niet ten goede komen, omdat de aanvoer temperatuur vermoedelijk niet hoger dan ca 45 graden komt? Het opwarmen gaat nu wat langzamer, maar de temperatuur in de hele kamer lijkt veel constanter. Mocht je nog opmerkingen of tips hebben hoor het graag. Nog een vraagje: met welke snelheid draait de pomp eigenlijk als hij in code 1 komt ('max cv temperatuur bereikt')? Is dat aan te passen? Groet
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Het kan zijn dan de pomp niet op 25% draait als je hem daar op instelt.. dit gebeurt meestal met oudere pompen of als het een vervuild systeem is zonder magneetfilter, te kleine cv-leidingen ed.. Dan moet je de minimale pompsnelheid iets verhogen.. totdat hij niet meer zolang op 1 blijft staan..
@ritsg.84503 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dank!
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@ritsg.8450 Graag gedaan.. goed weekend..
@w.m.devries38893 жыл бұрын
Hallo John. Prachtige video over de HRE instelling van de intergas. Mijn intergas staat op zolder en heeft de hoofdleidingen aan 2 kanten naar de 1e verdieping en de begane grond met 4 radiatoren op de 1e verdieping en 3 radiatoren + een convectoreput op de begane grond. Alle leidingen zijn dikwandig staal. Mijn nieuwe 28/24 is voorzien van een microbelontluchter en een magneetfilter van Spirotech. Verder zijn alle radiatoren van gewone kranen voorzien en wordt alles aangestuurd met de Honeywell round kamerthermostaat. Dat bij de retourleidingen na de instelling volgens jouw video kouder worden snap ik gedeeltelijk. Voorheen werden beide leidingen warm en had je daar ook in de ruimte waar se doorheen liepen je plezier van. Wat is nu het echte voordeel dat de retourleidingen met 25 graden warm water terug naar de ketel lopen waarna de ketel dit water weer opnieuw warm moet maken. Voorheen circuleerde het warme water als het ware in de rondte en had je van dit warme cvwater in alle vertrekken je plezier ?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Minder warmteverlies bij de leidingen en een hoger rendement van de ketel.. Leidingen zijn gemaakt om warmte te transporteren.. niet om warmte af te geven..
@wjrlockvideos Жыл бұрын
Hey John, Eindelijk eens iemand die het duidelijk uitlegt. Ik heb een HRE 28/24 A uit 2016. Ik kocht dit huis 2 jaar geleden en het moest compleet gerenoveerd worden. Ik heb de CV niet vervangen omdat deze nog relatief nieuw is maar de rest is wel allemaal nieuw. Nieuwe radiatoren compleet met dynamische kranen van Heimeier. Alles berekend op oppervlakte en doorstroomsnelheid. Ik heb ook zonering aangebracht (garage, kantoor, slaapkamer en woonkamer/keuken). Badkamer en hal is een open groep. Door de zonering was ik ook beperkt in keuze van thermostaat, ik heb een aan/uit thermostaat maar hij leert wel hoe lang het duurt voor de ruimte warm is, hij verwarmt voor en dat gaat heel goed moet ik zeggen. Door de zonering is het vermogen te hoog en de doorstroomsnelheid te hoog maar ik kon niet goed vinden waar terug te regelen. Ik ga nu jouw instellingen proberen en ik ben benieuwd. ik hou inmiddels een tijdje mijn gasverbruik bij via Home wizzard app op de P1 poort.... Mocht je nog een aanvulling hebben hoor ik het graag.
@LoodgieterDenHaagStad3 жыл бұрын
Top video wee Jhon! Goed uitleg
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Bedankt gozer..
@mvandermeer842 жыл бұрын
Goedemorgen John, Wij hebben een Intergas HR30/36. Woning uit 2015 met LTV. Vloerverwarming 5 lussen begane grond. Boven 3 grote radiatoren en 1 badkamer. Honeywell Chronotherm Modulation thermostaat (zelflerend). Boven staat vrijwel alles dicht (stand 1) - vrijwel geen warmte. Badkamer staat verder open (stand 3) - lekker warm. Thermostaat begane grond 19.5-20.0 graden. Mechanische ventilatie, aanvoer lucht door roosters boven de ramen. Altijd comfortabel warm overal in huis. Onze settings op de ketel zijn: Aanvoertemperatuur 40 graden. * 3 (max vermogen) 60 * 3. (max pomp) 90 * c (min vermogen) 40 * c. (min pomp) 80 Retourtemperatuur die ik aflees bij de verdeler van de vloerverwarming is 20-21 graden. Ik heb drie dagen getest met lagere waarden voor pomp en vermogen, maar het voelt kouder op delen van de vloer begane grond (steen). Waarschijnlijk heeft het water in de eerste meters van de lussen van de vloerverwarming zijn warmte al afgegeven? Ik heb de waardes dus weer op het oude gezet. Een hoge pompsnelheid. Zijn wij een uitzondering, of zie ik iets over het hoofd? Misschien denkt onze thermostaat ook, wat gebeurt hier nu weer? Ik had net geleerd hoe ik het hier warm moest houden en nu moet ik alles weer opnieuw leren?! Ik twijfel ook of de thermostaat sowieso bepaalt hoe de ketel opereert (vermogen/pompsnelheid), of alleen binnen de ingestelde minima en maxima op de ketel zelf? Groet, Mark
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Je mag het vermogen laag zetten en de pompsnelheid minimaal en maximaal op 100%
@henrieglasius96443 жыл бұрын
John zeg altijd enkel aan de aangegeven instellen voor de rest blijft overal van af
@lexv48942 жыл бұрын
Hallo John, Dank voor je duidelijke uitleg. Wij hebben een Intergas Kombi Kompakt HR 7,2...24,6 kW. (1999 geinstalleerd) een oudje dus. Deze had altijd al het probleem dat hij steeds weer opstartte (soms na het horen van een soort herhaaldelijk brommen). Soms wat vaker dan anders. En dat het in de winter eigenlijk nooit goed warm werd. s' ochtends eerst douchen anders blijft hij dit maar doen. Daardoor had ik zelf ook het idee dat het een luchtkamer was. Dit vaker besproken met service bedrijf. Men heeft toen het drukvat verwisseld en ook een keer een automatische ontluchter geplaatst (niet de dure) en wat instellingen gewijzigd. Dit leek toen beter te gaan. Een aantal jaren geleden hebben we op 3 radiatoren (statische) thermostatische kranen geplaats, Verder zijn alleen de radiator i.d. keuken en de convector altijd open. Het opstart probleem kwam ook vaker terug. Eigenlijk start hij nu continue op. Door steeds weer opstarten lijkt de warmte niet meer beneden te komen. De servicemonteur gaf aan dat de cv op was en dat ze er niets maar aan gingen doen. Nu zie ik jouw video. Vermogen omlaag, pompsnelheid omlaag temperatuur omhoog. Bij ons staat het vermogen op 80 en de temp op max. Ik heb de kap te verwijderen. Veel gruis en een Grundfos UPS 15-50 op stand drie. Maximaal dus. Kan ik zonder grote problemen jouw instellingen volgen? Alvast bedankt.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Zeker.. bij eventuele koudeklachten vermogen iets verhogen..
@mdam22542 жыл бұрын
Ik heb ook een HR i.p.v een HRE. Nu heb ik de 3. En de c. Instellingen niet. Is dat bij deze ketel anders? (Ik heb trouwens vloerverwarming met een aparte pomp)
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@mdam2254 Dan de pomp in de ketel op stand 1 zetten..
@tonnyjanssen2 жыл бұрын
Hallo John, gelden deze instelling ook voor de Intergas HRE 36/48? Of ligt dit anders?
@GerbenSwijtink2 жыл бұрын
Ik denk dat iedereen graag wil weten of je met deze instellingen geld gaat besparen en niet of je meer comfort hebt. Graag antwoord. (Bedankt voor alle filmpjes:-))
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Scrol maar eens door de reacties onder diverse filmpjes.. Soms comfort.. soms besparing.. soms beide.. Waterzijdig inregelen bespaard tussen de 5 en 25%
@OlavvanWoerkom2 жыл бұрын
Hoi John, hele interessante video. Al een mooi start punt om onze CV in te stellen. Kan ik deze instellingen 1:1 overnemen voor een tussenwoning, 55m2 vloerverwarming en 1e + zolderverdieping radiatoren. Met name dan de minimale en maximale vermogens voor CV toerental en CV-pomp? Ook zie ik dat bij onze Intergas HRE 36/30 ik bij de parameter A, deze op 7 staat i.p.v. 0 zoals in het filmpje. Ook de parameter C staat op 0 i.p.v. op 1. Klopt dat wel?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Zeker.. bij koudeklachten vermogen iets verhogen.. Alleen de parameters instellen die ik uitleg..
@samberg32122 ай бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatieHi John, bedoel je dan het maximale CV vermogen? Die staat nu op 40, naar hoeveel zou je die verhogen bij koude klachten? En valt er nog iets te doen bij de verdeler van de vloerverwarming of radiatoren zelf?
@JohnVissercvoptimalisatie2 ай бұрын
@@samberg3212 In kleine stapjes verhogen.. je kunt ook de maximale pompsnelheid iets verlagen. In andere video's leg ik uit hoe je een vloerverwarmingsverdeler kunt inregelen..😊
@davey3102 жыл бұрын
Beste John, Dankje voor de duidelijke video. Toch loop ik vast. Ik heb een VTE slim vloerverwarming verdeler en een 5 tal radiatoren op de overige verdiepingen die eigenlijk altijd dicht staan. Nu wil ik deze winter eigenlijk kijken of mijn huis klaar is voor een warmtepomp, dus heb mijn aanvoertemperatuur verlaagd naar 55 graden. Ook heb ik een drukverschilventiel in de verdeler geplaatst wat volgens de handleiding van de verdeler nodig is bij LTV. Toch loopt de ketel voor mijn gevoel nog veel te pende len ookal staat het maximaal vermogen op 25procent. Daarnaast komtook mijn aanvoertemperatuur van de verdeler niet boven de 28 graden, zelfs met de maximaal thermostaatkraan volledig open (op 60 graden) Enig idee wat hier fout gaat?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Aanvoertempratuur op 75 graden zetten en de bypass zwaarder zetten.. En anders minimale pompsnelheid iets omhoog..
@davey3102 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Maar als ik mijn temperatuur naar 75 graden zet, weet ik nog niet of mijn huis klaar is voor LTV. Wel ben ik inmiddels achter een aantal andere zaken gekomen. De CV leiding van de ketel op zolder naar vloerverwarmingverdeler op de begane grond is uitgevoerd met 20mm slang. Deze ga ik verzwaren naar 26mm. Daarnaast heb ik dus helemaal geen bypass. Al vraag ik me af of het DVR ventiel in de vv verdeler niet deze functie vervult?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@davey310 Alleen een bypass plaatsen als de cv-ketel in storing gaat.. en dan heb ik nog liever dat je 1 radiator open laat staan.. bijvoorbeeld in een kamer die je altijd warm wilt hebben..
@cnadema94022 жыл бұрын
Hoi john, een erg interessante en leerzame video. Vraagje, als de spanning van de ketel af is geweest moet je dan deze veranderingen opnieuw maken of onthoud de ketel ze? Alvast bedankt voor het antwoord.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
De ketels hebben gelukkig een lang geheugen.. anders blijf je aan het instellen..😅
@eelcovanhemmen11803 жыл бұрын
Beste John, dank voor de uitgebreide info en de tijd die je in alle reacties steekt. Ik ben zelf behoorlijk met deze ketel aan het stoeien en hoop dat je even mee wil denken. Mijn situatie: 90m2 vloerverwarming met tweewegklep in retour en bypass bij de verdeler 6 kamers met radiatoren waterzijdig ingeregeld Honeywell Evohome opentherm aangesloten VV is zone dmv 2-wegklep. Alle radiatoren hebben een evohome thermostaatknop. 3 schakelingen per uur ingesteld in de Evohome Instellingen ketel (HRe 36/30) nu: Min vermogen: 25% Max vermogen: 40% Min pomp: 30% Max pomp: 40% Taanvoer: 75 Voor mijn gevoel pendelt de ketel behoorlijk (3-5 keer opstarten per uur). Voor mijn gevoel komt dat doordat de 2-wegklep te snel dicht gaat, waardoor warm water door de bypass gaat en de ketel bereikt. Maar als ik de 2-wegklep handmatig openzet blijft de ketel veel langer continu stoken met bijna 50% hoger verbruik en een hele warme woonkamer tot gevolg (warmer dan ingesteld). - Wat vind jij van een 2-wegklep aangestuurd door Evohome (die zelf moduleert met de ketel)? - Is on/off wellicht verstandiger/handiger? - Is dit pendelgedrag echt pendelen of is dit een producteigenschap? Hoe zou het stookgedrag van een goed afgestelde HRe36/30 er eigenlijk uit moeten zien in mijn situatie. Ben benieuwd naar jouw ideeën en alvast dank voor je reactie.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
3-5 keer opstarten per uur valt mee.. de onderwaarde van de ketel is 5,5kw en al vrij hoog.. de regeling doet wat hij moet doen.. er wordt een klein beetje gevraagd.. maar de ketel kan dit kleine beetje niet leveren en gaat dan meteen weer uit..
@ptr19682 жыл бұрын
En als je E (min. aanvoertemp bij openterm) verlaagd van 40 (standaard) naar bv 32 graden?
@rinysnoeren62833 жыл бұрын
Hallo John, Sinds kort hangt bij mij het type 28/24. Zijn de getallen daarvoor hetzelfde? Het betreft een hoekwoning.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Je kan hem zo instellen.. bij koude klachten eerst vermogen iets verhogen. Blijft hij op 1 staan dan het maximale pompsnelheid iets verhogen..👍
@arjanvanhelvoort79222 жыл бұрын
Dag John, met veel interesse je video gekeken, ik zoek namelijk een oplossing voor een probleem die ik sinds enige tijd heb. Huis uit 1921, nageïsoleerd, vloerverwarming in woonkamer, rest radiatoren. Studeerkamer en babykamer gezoneerd. In februari dit jaar de ketel uit je filmpje laten hangen, sindsdien fluit de thermostaatknop op de vloerverdeler. Open zetten van een radiator helpt dan. Er is nadien een bypass geplaatst, zonder resultaat. Ook de thermostaatkraan op de studeerkamer (zolder) fluit, tenzij vol open of dicht. Deze zomer nieuwe Heimeier thermostaatkranen geïnstalleerd om waterzijdig in te kunnen regelen, maar wil ook de cv tunen. Ik had aanvoertemperatuur al verlaagd naar 60 graden, maar begrijp uit je berichten dat het beter is de cv vermogen te verlagen? Bij een 60/45 systeemtemperatuur heb ik een geïnstalleerd afgiftevermogen van circa 10 kW. Betekent dit dat ik het cv vermogen kan verlagen naar 40% (instelling 3). En dan ook de pompstand (instelling 3.)? En hoe bepaal ik dan de minimum toerental (instelling c) en minimum capaciteit pomp (instelling c.)? Als ik nog iets anders over het hoofd zie hoor ik dat natuurlijk graag. Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Begin met alles zo laag mogelijk.. en dan naar boven instellen als je koudeklachten hebt.
@arjanvanhelvoort79222 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Helaas direct koudeklachten. De temperatuur in de woonkamer en rest van het huis zakte ver weg. Dus alles weer terug naar originele instellingen en nu het huis weer op laten warmen. Daarna met iets minder lage instellingen opnieuw proberen. Het gekke is dat de keteltemperatuur wel hoog was. Het leek erop of dat het niet rondgepompt werd. Kan dat kloppen? Ik begrijp dat je met trial and error best een eind komt, maar ik probeer ook te begrijpen wat er gebeurt, en dat doe ik nu nog niet
@gijs98222 жыл бұрын
Hoi John, heel handig filmpje! Ik heb zelf ook deze ketel en wil er ook meer uithalen. In de video heb je het over vloerverwarming. Zelf ik heb alleen normale radiatoren met open/dicht kranen. Het is een vrijstaande woning met ongeveer 100m2 oppervlakte. Raad je hier ook aan om de instellingen uit het filmpje over te nemen?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Zeker.. je kan het altijd nog aanpassen😉
@gijs98222 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Thanks voor je reactie! Heb de instellingen aangepast, ben benieuwd de komende dagen :)
@compassion2502 жыл бұрын
Hoi John, ik heb inmiddels min of meer deze instellingen toegepast op de HReco 24 CW3 (cv vermogen: op min 30% en max 40%, pompsnelheid: min. 25 %- max. 50% deze laatste kon niet lager). nadraaitijd op 3. En ik moet zeggen dat het gelijk te merken is dat de retourtemperatuur veel en veel lager is. Het is natuurlijk nu nog geen december maar ik lijk hier veel mee geholpen. De F en F. functie heb ik verder nog niet aangezeten. Stonden nu op 70 en 70 procent. Ik zag ik een ander filmpje van jou dat dit in principe ook op 50 zou kunnen. Nou hartelijk dank en nog een fijne dag!!!
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
F en F. mag je op 50% zetten.. dan wordt de ketel rustiger..
@sandervandermeij18982 жыл бұрын
Hoi John, dank voor deze video. Vraagje; waarom is een koudere retourleiding een hoger rendement? Als de aanvoerder temp 75 graden en en komt terug met 35-45 graden, in plaats van 25, dan is er toch geen hoger rendament?
@HansKeesom2 жыл бұрын
Omdat retourwater door rooster in rookgaskanaal gaat om voorverwarmd te worden. Als dat retourwater te warm is vindt er minder of geen condensatie plaatst wat rendement scheelt. En in het algemeen, een kouder roosters haalt meer warmte uit die rookgassen.
@lexv48942 жыл бұрын
Hallo John, Ik heb de instellingen aangepast. T naar 75C. Vermogen op 40% (was 70%), Pomp op stand I (was III). Bij koude start in de ochtend gaat het de eerste paar keer goed. Hij doorloopt 3, 4, 5 een loopt goed door. Temperatuur aanvoer loopt ook goed op. Maar als de CV opgewarmd is, dan is er elke keer ongeveer 20 seconden na 5. (bedrijf CV) een bromgeluid. Hij springt dan kort terug van 5 naar 3 naar 2. Dan begint het opnieuw 3 (voorspoelen),4(ontseken),5(CV bedrijf) , (20 sec later brom, etc). Dit gebeurt binnen een half uur na koud starten en gaat dan de hele tijd door. De retourleiding blijft dan altijd lauw. En beneden wordt het moeilijk warm. Vorig jaar heeft de servicemonteur de pomp op III gezet en gezegd dat hij niet meer dan dat kon doen. De ketel was gewoon te oud. Ik heb een kort filmpje gemaakt. Staat op youtube. Ik zou het op prijs stellen als je die even kunt bekijken. kzbin.infoBbY10YAdpyg Wat is jouw advies? Aanvulling: ik heb nu de stapmodulatie (vd CV) uitgezet. Nu hoor ik de cv niet meer aftoeren en is het gedrag ook weg. Hij gaat gewoon aan/uit op thermostaat. Aanvulling: Helaas vandaag weer hetzelfde gedrag ondanks wijziging.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Heeft hij onderhoud gehad? Woon je toevallig in een appartement.? Wel modulerend aansturen..
@lexv48942 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Hallo John, Laatste onderhoud november vorig jaar. Hoekhuis. We hebben op dit moment een aan-uit thermostaat.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@lexv4894 Ik vermoed dat de gas/lucht verhouding moet worden afgesteld.. Maar als de ketel 15 jaar oud is dan kan je (als het kan) beter voor een nieuwere Intergas kijken.. En dan meteen een modulerende thermostaat plaatsen.. Of op een andere manier gaan verwarmen..
@lexv48942 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Hallo John, Toch nog een vraag. Als ik de kap eraf haal treed dit probleem niet op. Geen enkele keer! Er is niet eens een sp00r van een lichte trilling. Zou het een probleem kunnen zijn met de aanzuiging van de lucht? Ik zie net dat de pijp voor de lucht toevoer gewoon uitkomst in de kast en niet gewoon ook binnen loopt in een pijp naar de warmtewisselaar. Ik dacht dat die cv's tegenwoordig volledig gesloten waren?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@lexv4894 Daar heb je een goed punt.. controleer de luchttoevoer..
@theoview3 жыл бұрын
Leerzaam jouw videos John! vraagje, de max. aanvoer temp. verlagen naar bv 65C icm radiatoren , kies je daar bewust niet voor? zuiniger? onze dag / nacht thermostaat temp 20 / 18. gezellig oud en nieuw , take care off yourself and family!
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Bedankt..👍 Maximaal 1 graadje verschil tussen dag en nacht.. bij de cv-ketel (koude start) het liefst een retourtemperatuur van 20 graden.. dan is de aanvoertemperatuur maximaal 45graden..😉
@MultiFN13 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Bedankt voor alle goeie tips! Waarom mag er maximaal 1 graadje verschil zien tussen dag en nacht? Blijft de ketel dan niet draaien tijdens de nacht en gaat het verbruik omhoog?
@pbr843 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Hele interessante video. Hier thuis alles zelf waterzijdig ingeregeld (60gr/45 gr). Tot hoe ver beperk je het vermogen bij normale radiatoren? Bij mij thuis haalt hij nu ongeveer een aanvoer temperatuur van 62 graden (aanvoertemperatuur ingesteld op 75 graden, CV vermogen 40% Intergas HRE 28/24 A). Nu heb ik de nacht temperatuur nog op 16 graden staan omdat ik dit juist veel lees vanwege warmteverlies van de woning. Maar in mijn geval zou ik dit dus beter kunnen gaan verhogen naar 18/19 graden? Als ik lager ga met het vermogen dan duurt het erg lang voordat de woning op temperatuur is. In ieder geval hierbij ook nog de beste wensen voor 2021!
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@pbr84 Dag en nacht maximaal 1 graad, de ketel op 5kw en een retourtemperatuur van 20 graden en een aanvoer van maximaal 45graden. Hoe langer er vraag is hoe hoger de aanvoer wordt.
@albert300ster Жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie bedankt voor al die goede tips
@rudolf60183 жыл бұрын
super handige uitleg Ik heb het toegepast op mijn cv en de warmte is stabiel in huis
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Goed om te horen..👍
@robbertbakker51313 жыл бұрын
Hallo John, weer een hele interessante video ( als ik ooit een carrière switch maak dan weet ik wat ik ga doen 😀). Ik heb een nieuwe Intergas HRE compact 28/24 met beneden vloerverwarming (+ kleine radiator bij de voerdeur), 1e verdieping met 2 radiatoren die heel weinig aanstaan en een badkamer met vloerverwarming en een radiator (die altijd aanstaan) en een 2e verdieping met 2 radiatoren die 40% van de tijd aanstaan. Daarnaast heb ik een Intergas Comfort Touch thermostaat met gateway. De thermostaat heb ik op slow staan vanwege de vloerverwarming. De max aanvoer temperatuur heb ik op de ketel ingesteld op 55 graden. Mijn vraag is wat de slow instelling met de ketel doet? Is de combinatie van 55 graden aanvoer temperatuur goed? En welke instellingen raadt jij verder aan? Het comfort in huis was prima. De slow instelling heb ik sinds gisteren en wat me opviel is dat het vanmorgen lang duurde voordat de temp van 19 naar 20 was gestegen. Alvast bedankt en groeten, Robbert
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Bedankt..👍 Je bent nooit te oud om van baan te veranderen..😉 Aanvoertemperatuur hoger instellen en de pompsnelheid laag houden.. het kan zo zijn dat de thermostaat nog moet leren hoe snel de ruimte op temperatuur komt. Het verschil tussen dag en nacht maximaal 1graad..👍
@majo37962 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Beste John, ik heb dezelfde setup als Robbert aangaf (beneden vloerverwarming als hoofdverwarming, boven radiatoren met vloerverwarming in de badkamer). Bedoel je de aanvoertemperatuur op de cv ketel hoger instellen of op de vloerverwarming? En de pompsnelheid ook de cv ketel? Daarnaast, op hoeveel graden de thermostaatkraan van de vloerverwarming? 40 of 50 graden? Hij kan tot 60 graden zie ik. Alvast bedankt voor je reactie.
@Corexr72 жыл бұрын
@@majo3796 Aanvoer van de ketel omhoog. Vermogen ketel omlaag. Vermogen cv pomp omlaag. Thermostaat vloerverwarming tussen 35 en 45 gr
@patrickposthumus57682 жыл бұрын
Goedenavond Robbert, Kun jij de pompsnelheid instellen bij jouw HRE 28/24? Ik heb dit zojuist geprobeerd aan de hand van deze video maar die optie lijkt er bij onze 28/24 niet te zijn helaas.
@obeja Жыл бұрын
@@patrickposthumus5768 Dan heb je een ouder type, deze kun je handmatig schakelen (stand 1,2,3) binnen de cv-behuizing. John heeft hier ook een video over.
@michaelh93513 жыл бұрын
Hoi John, Dank voor je duidelijke video! Vraagje; Ik heb een Intergas Kombi Kompakt hre 36/30 ketel. Beneden 70 m2 vloerverwarming met daarbij een LTV verdeler zonder pomp. Op de eerste en tweede verdieping staan radiatoren. Als ik het filmpje bekijk en de reacties lees, ben ik dan goed op weg met deze instellingen? - minimaal vermogen: 25 - maximaal vermogen: 25 - minimale pompsnelheid: 25 - maximale pompsnelheid: 99 - aanvoertemperatuur: 40 CV werkt samen met een Inventum Ecolution warmtepomp. Dag en nachttemperatuur op 20 graden. Alvast hartelijk bedankt! Gr Michael
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Minimale pompsnelheid 90% en maximaal 100% Bij de radiatoren heb je dynamische voorinstelbare radiatorkranen nodig.. anders gaat ze suizen door de grote hoeveelheid water die je voor de vloerverwarming nodig hebt. Als je ze open zou zetten dan krijgt de vloerverwarming te weinig water.
@michaelh93513 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie dank voor je heldere en snelle reactie John! Moet ik tov deze instellingen nog iets veranderen als er een tweede thermostaat bij komt? Deze hoort boven te hangen maar hebben de vorige bewoners meegenomen (ik wil dit graag weer herstellen). Het systeem werkt (als ik het goed heb) zo dat de restwarmte van beneden naar boven gaat, en vice versa. Beide thermostaten moet dus aan om het zowel beneden als boven goed warm te krijgen. Ik hoor het graag. Alvast bedankt (nogmaals!)
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@michaelh9351 Hou wel in de gaten als de pomp van de ketel hoog staat dat dan ook de pomp van de warmtepomp hoog moet staan.. anders werken ze elkaar tegen.. Ik zou een Tado regeling plaatsen.. met slimme radiator knoppen.. dan kan je alles goed monitoren..
@justinqleq3 жыл бұрын
Hi John, zeer leerzame video's maak je. Ik volg ze al even. ik ben sinds kort ook bezig met het proberen te optimaliseren van het CV systeem. Heb een Xtreme 36. Allemaal vrij oude normale radiatoren zonder thermostatische kranen. Wel met een modulerende thermostaat. Is het dan ook raadzaam om de bovenstaande instellingen aan te houden? Ong 100m2 woonoppervlak totaal, maar moet hooguit 70% van verwarmd worden. Aanvoer temp staat al op 60 graden. Maar twijfel dus of deze niet hoger moet zoals in je filmpje. Ik weet niet of de hre en de extreme anders worden aangestuurd. En er valt best weinig te vinden over die Xtreme qua verdere informatie betreffende deze zaken.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Beste Justin, Goed om te horen..😁 Inderdaad instellen zoals in het filmpje.. je kan hem altijd nog iets bijstellen😉
@justinqleq3 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dat gaan we eens proberen. Dankjewel! Alleen volgens de handleiding kan je het minimale vermogen niet aanpassen. Dus die vervalt dan voor een intergas xtreme neem ik aan?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@justinqleq Klopt.. Minimale pompsnelheid is 35% Minimaal vermogen is er niet meer
@justinqleq3 жыл бұрын
Hi John, wil je als het kan toch nog even een vraagstuk voorleggen. De Intergas Xtreme lijkt een wezenlijk andere softwarematige ketel als ik het zo zie. Had alles ingesteld zoals je zei en het viel me op dat de ketel gelijk naar de 75 graden aanvoertemperatuur toe wilde(loeien)en zag de aanvoertemperatuur ook snel stijgen. Ondanks normale warmte vraag en een modulerende thermostaat. Retourleiding wordt ook niet merkbaar kouder. Nu vond ik de volgende ”wijsheid” op internet. En vraag me af of je voor de Xtreme geen andere methode moet aanhouden? (Bijv 15% minimale pomptoerental, omdat je het minimale vermogen niet kan instellen en de ketel dat dus 'zelf' bepaald.) Heb gevonden dat de minimale pompsnelheid van deze ketel dus 15% is en niet meer 0 zoals bij de hre. Wilde het toch even tegen je aan houden. Omdat deze ketel anders lijkt te reageren op de instellingen. Het ging om deze tekst: ”Vanmorgen een aantal experimenten gedaan (is koud en de warmtepomp heeft last van Defrost). Met alleen de CV aan en het wisselen van de waarde ‘Minimale Pomp snelheid’ (P032) en het wisselen van de waarde “Max. CV vermogen” (P010), maakt duidelijk, dat het moduleren door de aanvoer temperatuur wordt gestuurd. Dit leverde de volgende ervaring op; Bij een lage Flow (15 % ) is de doorloop snelheid minimaal. Om de aanvoertemperatuur op rond de 40 graden te houden, regelt de ketel het vermogen terug naar 4 (= 3.6 ?). Het retour water schommelt dan op 25 á 30 graden (bij ons volledige circulatie circuit. Dat is inclusief vloer en werkplaats). Zet ik de Flow op 50 %, dan blijft het aanvoertemperatuur ook rond de 40 graden, maar zakt het vermogen niet lager als 7 !!. En even later slaat de ketel af (gaat pendelen). Het gemeten retour water is dan ook 35 á 40 graden. Kortom, de juiste Flow instelling is vermoed ik de belangrijkste sturing voor de Modulatie van het vermogen. Het ingestelde ketelvermogen is alleen een maximale waarde, maar maakt de ‘Modulatie'-range niet groter. Bij een Xtreme36 (zonder aangepaste pomp) is de modulatie range van 25, 7 kW terug naar 3,6 kW (100 % vermogen, de pomp op ‘minimaal’ 15 % ). Zet je het vermogen bij P010 terug naar 40% (40% van 25,7 = 10,28 kw), dan moduleer je tussen de 10,3 kW en 3,6 kW. Dat laatste mits bij de laagte pomp snelheid = 15 % staat ingesteld.” Bron:community.eigenhuis.nl/duurzaam-verwarmen-12/intergas-xtreme-36-sensoren-uitlezen-810
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@justinqleq Het mooiste is van de Intergas extreme is dat ze een keer van software zijn veranderd.. dus wat bij de ene ketel wel kan staat bij de volgende niet in het menu.. Als het goed is als je 2keer op het vlammetje tikt als de ketel brand dan krijg je ook het setpoint van de thermostaat..
@pjisonline3 жыл бұрын
Het is erg interessant allemaal. Maar weet je wat ik zo gek vind. Je hebt dan een mooie cv ketel, top merk en eentje die veel vermogen heeft. En vervolgens ga je hem zo laag afstellen dat je dat vermogen juist afknijpt. Dat voelt zo tegenstrijdig.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Klopt.. maar dat vermogen heb je meestal alleen nodig voor warmwater en niet voor het verwarmen van je huis..
@erhanaktas88622 жыл бұрын
Hallo John, mijn intergas cv ketel werkt 5 minuten en geeft storingscode 1, 5 minuten wachten, doet het weer.Ik heb vloerverwarming en radiator in mijn huis, een soort huis wordt niet warm. De retourleiding wordt niet warm, de cv werkt constant, ik heb 10 monteurs meegebracht, ze konden het probleem niet oplossen, ik zou blij zijn als je helpt
@benvanviegen7428 Жыл бұрын
Had ik ook. Bij mij zat het probleem bij de waterpomp
@benvanviegen7428 Жыл бұрын
Bij mij loste ik het op door de 3 standen schakelaar in te drukken op stand 3. Maar ik heb wel een ander model. Namelijk de 24/18 uit 2013
@enesk4750 Жыл бұрын
Hoi erhan , is de probleem verholpen zo ja wat is er gedaan. Ik heb namelijk ook het zelfde probleem.. radioteren boven zijn heel warm.. Vloerverwarming temp komt niet boven 26 graden.. Voor de pvc protocol moet ik hem tot 40 graden opwarmen.. Aanvoerleiding van de o verdeler is warm maar de leidingen zijn koud.. Verhaal van de cv met storing code 1 heb ik ook
@enesk4750 Жыл бұрын
@@benvanviegen7428 Hoi Ben, kan je het nog wat je bedoel met standenregelaar
@jordivisbeen53233 жыл бұрын
Ik zal ook even mijn ervaring delen hier, nav de arctische week die we hadden (7-14 feb 2021): Nieuwbouwwoning 5jr oud, volledig vloerverwarming, aanvoertemp 38gr, thermostaat altijd op 19-20gr. Het huis is qua stookkosten al zuinig (800m3/jr voor 300m3 inhoud gestookte ruimtes), maar als het nog beter kan dan pas ik graag wat tips toe. Helaas na de instellingen van het filmpje overgenomen te hebben duurde het oncomfortabel lang voordat de ketel op veranderingen kon inspringen. Bijvoorbeeld 's morgens de temp van 19 naar 20 op de thermostaat na een nacht van -6 buiten, resulteerde in eerst zakken naar 18,5gr waarna 's middags pas de 20 aangetikt werd. Dat was eerder niet het geval. Dus dacht ik parameter 3 (maximaal vermogen) te verhogen van 40 naar 55, maar dit resulteerde in 'ploffen' tijdens fase 4 (ontsteken). Ik denk dat dan ook c mee veranderd moet worden. Aangezien ik dit niet vertrouwde heb ik de instellingen 3 en c weer terug naar de default gezet, en het werkt weer als vanouds. Wel heb ik de instellingen voor de pomp 3. en c. lager gehouden zodat de warmte niet te snel door de leidingen wordt gepompt. Conclusie: deze tips hebben me meer inzicht gegeven in hoe het systeem reageert, dus bedankt daarvoor. Echter tijdens echte koude periodes komt de ketel met deze parameters bij mij tekort. Liever dan maar een beetje meer gas erdoorheen voor lekker warme voeten ;)
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Met die buitentemperatuur altijd de thermostaat op dezelfde temperatuur houden.. Als je glas het met een hogere u-waarde dan 0,6 dan merk je dat het te snel afkoelt. Als je een u-waarde van 0,6 aanhoud dan merk je dat het niet snel afkoeld... Isolatie is het allerbelangrijkste..😉 Dan kan je met een kaarsje je huis verwarmen..👍
@aadvandenburg7027 Жыл бұрын
Hoi John, mijn Intergas 28/24 met modulerende term ook naar beneden bijgesteld. Min temp (E) stond op 40 gr maar kamer met vloerverw. werd niet warm en ketel bleef maar branden. Nu op 50 gr gezet en het werkt wel. Ook veel minder gasgebruik nu.
@dirkklaver14303 жыл бұрын
Hele goede tips John! bedankt voor je hulp!
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Graag gedaan.. goed weekend..
@martinwiertsma Жыл бұрын
Dank je voor de duidelijke video en heldere uitleg, ik kan hier mee aan de slag! Desondanks toch nog een vraag over iets wat hier nog niet aan de orde is geweest. Ik woon in een flat, alle ketels zijn aangesloten op een CLV, alle rookgassen gaan dus door een gemeenschappelijke dikke pijp naar het dak. Om te voorkomen dat rookgassen van de buren jouw ketel in gaan hebben de ketels een terugslagklep in het rookgaskanaal. Ik heb een Intergas HRE 28/24 (zonder de A toevoeging, bouwjaar 2016, pomp met drie standen). Volgens de installateur moet de minimale ventilatorsnelheid (parameters c en d) op 40% staan om zeker te zijn dat de terugslagklep open gaat. Ik zou het minimale vermogen graag lager hebben dan wat de ketel op 40% levert, maar ik weet niet of ik die ventilatorsnelheid veilig kan terugschroeven zonder allerlei ellende op mijn nek te halen. Durf je hier iets over te zeggen? Alvast bedankt!
@marcelwebbe1960 Жыл бұрын
Bedankt voor de informatieve uitleg John> Ik had eerst de temperatuur lager gezet, gezien ik vloerverwarming heb. Nu dus het vermogen van mijn Intergas 28/24 CW4 op 30% gezet en zie nu de temperatuur net de 45 graden halen. Ik heb ook c - minimaal toerental CV op 25% staan en F - starttoerental CV op 50%. Nu heb ik sinds kort 4 - max vermogen WW op 65% gezet, dacht met CW4 prima te doen (zie het water 60gr halen). Heeft deze aanpassing nut, tbv gas besparing ? Want het duurt nu iets langer voor de douchewater lekker is, maar als je 10 min doucht, bespaar je denk toch wat op gas (anders mag ik maar 6min :) . Of houdt de kachel water temp op 60gr door de ventilator toerental te regelen (meer of minder gas) en heeft het max vermogen weinig invloed en dus bespaar je niet door deze aanpassing ?? Bedankt alvast voor komende reactie. Mvg Marcel
@gekkehenkie0001 Жыл бұрын
Ik neem aan dat deze specifieke waardes gelden voor huis met vloerverwrming, niet normale radiatoren? Die pomp snelheid ga ik wel eens uitproberen, want ik vind de retour bij ons nog iets aan de warme kant. Raar trouwens dat een installateur ons dat niet per definitie verteld (die van ons althans niet) want dat zou juist goed op ze afstralen (klantbinding)
@amk62662 жыл бұрын
Hallo John en bedankt voor de leuke video! Mijn Intergas HRE 28/24A ketel verhoogt altijd het pomptoerental tijdens ontsteken en ventileren ongeveer 3-5 seconden (voor de duur van het ontsteken of ventileren). Is het normaal? Waarom is het pomptoerental bij ontsteken en ventileren gekoppeld aan het pomptoerental? Is er een manier om dit uit te schakelen? Het stoort me omdat ik het geluid in de radiatorkranen hoor elke keer dat de vlam start of stopt. Voor nu heb ik dit weten te vermijden door de parameters 3. en c. in te stellen tot dezelfde waarde (bijvoorbeeld 40%). Maar voor de regeling is het zeker niet goed omdat de ketel minder manoeuvreerruimte heeft. Bedankt!
@WMWG2 жыл бұрын
Goede morgen John, hartelijk dank voor je goede uitleg in de video. Ik sta op het punt om de parameters van mijn ketel aan te passen, maar heb nog wel eerst even de beschrijving van Intergas erop nageslagen. Daarin wordt het volgende beschreven: "De Intergas HRE 36/30 CW5 is voorzien van een traploos modulerende regeling, die ervoor zorgt dat het vermogen van de ketel automatisch wordt aangepast aan de warmtebehoefte. De Intergas HRE 36/30 CW5 kan traploos modulerend tussen de 7,1 en 26,3 kW vermogen." Ik maak hieruit op dat de CV zelf het juiste vermogen 'kiest' op basis van de warmte behoefte. Klopt dit of zie ik dit toch verkeerd? Indien correct, waarom is het dan toch relevant om handmatig het vermogen in te stellen? Je hebt er vast een goede uitleg over 🙂. Ik hoor graat van je! Groet, Wouter
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Nee.. de thermostaat weet niet hoe groot de ketel is en hoeveel radiatoren je hebt..
@Tarik120 Жыл бұрын
En als je een modulerend thermostaat neemt?
@christiaankoopman986911 күн бұрын
Hoi John, dank voor deze video! Ik ben al een tijdje aan het stoeien met instellingen. Setup: Intergas Kompakt HRE 36/30 Begane grond: Vloerverwarming bg 7 groepen (70m2) Standaard verdeler Robot Wilo Para HU 25/6-43/SCU 35 graden invoer 1ste verdieping: 3 radiatoren Henrad eco m Vloerverwarming in badkamer op radiatorleiding met thermostaatknop. Ketel heb ik nu ingesteld zoals in de video weergegeven. Maar de radiatoren boven krijgen het boven niet aangenaam warm. Wat is hier de oplossing voor? Beneden is het snel aangenaam en warmtevraag valt dus weg. Alvast dank.
@JohnVissercvoptimalisatie10 күн бұрын
De toevoer van de vloerverwarming knijpen.. zodat er langer vraag is en het boven warmer wordt..
@user-sp5oj1fz6h2 жыл бұрын
Beste John, Bedankt voor je vele uitleg in de vlogs over vanalles om te verduurzamen! Nu heb ik ook een HRE 36/30 CV ketel.. door de Eco instellingen, duurt het een stuk langer voor ik warm water beneden heb. Ik heb een plintboiler hotfill aangesloten. Kan je bij deze CV ook de instelling veranderen van wanneer de CV aanslaat. Dat doet hij nu bij afname van 2Liter per minuut. Ik wil graag pas dat hij aanslaat bij bijvoorbeeld 4 liter per minuut. Om te voorkomen dat mn ketel continu aanslaat als ik een klein beetje warm water nodig heb. Nu had ik je vlog van de hot/coldfill aansluiten van boilers ook bekeken. Alleen om de warmwaterleiding voor naar beneden af te sluiten(om te voorkomen dat de cv vaak aanslaat) is nogal onpraktisch. Hopelijk heb je een tip of truc. Groetjes, Marten
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Dat is niet mogelijk.. toch maar de leiding weghalen..
@paulsuitelife3 жыл бұрын
Daar zat ik op te wachten. Ik kan aan de slag. Dankje wel
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Succes met instellen..👍
@sebastiaanvanhulzen80042 жыл бұрын
Hoi John, perfecte uitleg van je video’s! Ik heb dezelfde installatie met 60m2 vloerverwarming. Deze heeft echter wel een verdeler/pomp (Grundfos upm3 auto), zijn de instellingen dan alsnog gelijk?
@exelent9933 жыл бұрын
Dank ik heb vandaag een nieuwe Hre 36/30 cw5 cv-ketel laten installeren en ik heb de gegevens meteen doorgevoerd ! hartelijk dank.
@thekids_callmeboss65772 жыл бұрын
Ben je nog tevreden over de instellingen? Welke stand staat je pomp I - II - III ?
@sebastiaan86323 жыл бұрын
Beste John hele duidelijke uitleg, wat betekend bij de intergas cv ketel de cijfers 24-18 of 36-30 en hoe weet ik hoeveel KW ik moet hebben ?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Volgens mij is het eerste cijfer warmwater vermogen en het tweede cv vermogen.. Gewoon laag beginnen en bij koude klachten iets verhogen..
@musolini522 жыл бұрын
Hoi john bedoel je met minimale pompsnelheid, kleine c ( minimale toerental cv)? Als je koudeklachten hebt? Want bij instelling en afregeling intergas boek, staat er geen pompsnelheid
@rohaldluchtmeijer78302 жыл бұрын
Hallo John. Vraagje onze intergas ketel hr eco 36. Ik heb de stappen doorlopen zoals uitgelegd. Wel staat onze aanvoer temperatuur op 80 graden. Als ik op het sleuteltje druk om te kijken wat de actuele aanvoer temp is is deze vrijwel gelijk als het set point. Aangezien de ketel nu lager is ingesteld zou je verwachten de de aanvoer temp ook lager moet zijn zoals in je recente video. Klopt dit. Ketel wordt aangestuurd met een round modulerende thermostaat. Bedankt Mvg Rohald
@thoompje19912 жыл бұрын
Dit probleem heb ik ook, de aanvoer temperatuur is op 90 ingesteld en pompvermogen max 30% en min 25%. Echter als ik op het sleuteltje klik is het vaak nog zo dat die even hoog is of ietsje lager. Maar zeker niet op de 25 graden wat door meerdere wordt aangegeven... Iemand een idee? Ik maak gebruik van Tado en op een intergass HRE 36/30
@gideonhartong85172 жыл бұрын
Bedankt voor je instructies. Kan ik deze ook aanhouden voor een hoekhuis met 45m2 vloerverwarming en boven 3 slaapkamers met radiatoren?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Ja.. zie beschrijving onder de video..
@pranonojotaroeno39282 жыл бұрын
Hallo John, handige film. De hele CV inclusief vloerverwarming draaien prima. Alleen wat me is opgevallen is dat het schermpje CV aanvoertemperatuur op 40 graden blijft. Ook al stel ik deze op 50. Weet je hoe dit kan. Ik heb een TAdo thermostaat hangen op OT.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Dat is goed.. als de ketel de ruimtetemperatuur bijna heeft bereikt dan gaat hij zachter draaien.
@lexvanos2 жыл бұрын
John bedankt voor de info. Is het ook mogelijk om bij de intergas hre 36/30 de retourtemperatuur uit te lezen ?
@marcelziengs89863 жыл бұрын
Hallo John, Super helder. Ik ga zo dadelijk mijn gisteren geïnstalleerde 36/30 A instellen comform jouw 25-28 verhaal in één vd reacties. Wel één ding, jij zegt in het filmpje dat wanneer beide lampjes uit zijn de ketel in ECO stand staat. Echter zegt de handleiding vd 36/30 (pagina 35) en de A variant (pagina 44) dat bovenste lampje (met klokje) aan juist de ECO stand is. Vind jou vrij stellig, dus ik twijfel nu wat nou de ECO stand is..
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Het lampje bij het klokje aan is zelflerend.. beide lampjes uit is comfort uit.. www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjkyLbw58PuAhXJnKQKHcYiAGgQFjAAegQIAhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.intergas-verwarming.nl%2Fapp%2Fuploads%2F2018%2F01%2FInstallatievoorschrift-Kombi-Kompakt-HRE-88557803.pdf&usg=AOvVaw00Chu6iEl2ureHgKswSnAO
@Eyes272 Жыл бұрын
Hoi John Prachtige leerzame video's maak je kjjk er altijd met veel plezier naar. heb inmiddels een nieuwe hr intergas kompakt hre 24/28 laten plaatsen. Nu een vraagje heb hiervoor een radson maxicom gehad 23 jaar zonder enige problemen maar nu hebben ze met de installatie van de intergas mijn microbelontluchter weg gehaald en geen nieuwe geplaatst is het zo dat die tegenwoordig in de ketel zijn ingebouwd dan ?.
@QUADBOYification11 ай бұрын
Mooi dat je de pomp kan regelen. Kan je hem ook langer laten draaien zoals bij de meesten anders heeft het weinig zin. Vraag mij ook af indien de kamertemperatuur 17 graden is of het verwarmen dan nog wel kan binnen 30 minuten. Moet je haast meerdere profielen hebben.
@JohnVissercvoptimalisatie11 ай бұрын
Je kunt de nadraaitijd verlengen.. maar langer dan 5 minuten heeft geen nut.. Binnen een 30 minuten verwarmen is sowieso geen goed idee.. dan is je rendement ruk..
@Derk19583 жыл бұрын
Wat een duidelijke uitleg John. Heb zelf de Vaillant Solide vhr 24-28c, daar valt niet zo heelveel aan in te stellen.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Bij een Vailant solide 24/28c kan je ook het vermogen verlagen... Plus en min tegelijkertijd indrukken.. dan ben je bij d01.. dan met de plus naar d10. Dan 1x op de mode drukken... code 16 invoeren... dan naar d11. Mode indrukken en dan vermogen verlagen.. dan mode ingedrukt houden (2sec) en opgeslagen.. Succes..😉 www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiRiLPvxfrtAhVIy6QKHYNBBLoQFjACegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.vaillant.nl%2Fpdf-neu%2Fhrsolide-vhr-144400.pdf&usg=AOvVaw0MumgBeOO5gKfxJcGnBz2P
@Derk19583 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie nog de beste wensen voor 2021 John en dankje voor het antwoord, d11 had ik al op 60 gezet en d01 ook op 60. Ben nu een beetje aan het uitzoeken of ik het met deze instellingen op de gevraagde temperatuur kan krijgen. Als dat niet lukt wat kan ik dan het beste verhogen d01 of d11?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
@@Derk1958 Jullie ook nog de beste wensen.. D01 mag op 75 graden (ivm zeer hoog starttoerental) en D11 mag zo laag mogelijk..
@Derk19583 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie dank voor het advies, heb het ingesteld.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Super..👍
@eugeenhoflijk Жыл бұрын
Dag John, bedankt voor de filmpjes. Kun je ook bij dit toestel Kombi Kontakt HR 36/30 dat met een buitenvoeler werkt de stooklijn aanpassen?
@arieberkeveld53732 жыл бұрын
Beste John, Ik ben mij al een aantal weken aan het verdiepen in onze installatie die wij hier in huis hebben staan en via zoeken ben ik op jouw kanaal terecht gekomen. Ik heb veel van jouw filmpjes bekeken en je comments gelezen, maar wil je toch een vraag stellen. Wij hebben hier een "complexe" installatie in huis en wil niet zomaar aan de knoppen draaien vandaar wat meer informatie over onze installatie in huis. Onze woning is een 2-onder-1 kap van 2019 met onderstaande zaken: Een Intergas HREco 36 (welke dus afwijkt van jouw filmpje, maar er wel veel op lijkt). De installateur heeft zelf al veel ingeregeld (kwam ik achter na controle). De ketel is als volgt ingesteld : Tapwater : 65 fabrieksinstelling is : 60 CV : 60 fabrieksinstelling is : 80 3 : 45 fabrieksinstelling is : 60 3. : 60 fabrieksinstelling is : 80 c : 25 fabrieksinstelling is : 30 c. 55 fabrieksinstelling is : 40 Op de begane grond hebben we vloerverwarming met 7 groepen (85m, 74m, 102m, 93m, 108m, 89m en 100m met een totaal oppervlak van 110m2). Merk/type is Albrand 52.427. Deze vloerverwarming zou hydraulisch neutraal moeten zijn op het primaire CV-circuit. Deze heeft ook een eigen vloerverwarmingspomp (Wilo op stand 4/4,5). Deze verdeler heeft helaas geen debietmeters in de leidingen zitten en heeft enkel voetventielen in de aanvoer en draaiknoppen op de retour. Alle knoppen staan volledig open (liggen er losjes bovenop en wordt daar niet geknepen). De voetventielen heb ik niet gecontroleerd qua instellingen. Geen idee of daar iets in is ingeregeld. Vervolgens zit er denk ik ook nog een bypass op welke op stand 0,4 staat (01, - 0,5) Op de eerste verdieping hebben we vier radiatoren en op de tweede verdieping een radiator. Deze zijn waterzijdig ingeregeld dmv Heimeier knoppen (lengtes zijn 1,0 x 0,5 en debiet op 2). De badkamer heeft vloerverwarming welke meedraait in het CV circuit en heeft een eigen thermostaatkraan. De ketel hangt in een hybride opstelling aangezien er een Inventum Ecolution Combi 50 voor zit welke het tap en cv-water voorverwarmt. Het huidige verbruik voor de Ecolution zit op zo'n 1700 kW per jaar. Het gasverbruik op zo'n 650 m3 per jaar. Ik moet er eerlijk bij vermelden dat wij vanaf het begin een houtkachel in de woonkamer hebben en deze regelmatig aan hebben in het stookseizoen. Het varieert van 3-5 avonden per week dat hij aan staat. Vraag : 1. Kan ik de vloerverwarming (de verdeler) zelf ook waterzijdig inregelen? Zo ja, doe ik dat dan via de voetventielen (aanvoer) of via de knoppen op de retour? 2. Moet ik de waarden van de CV ketel nog aanpassen naar de waarden zoals jij ze in dit filmpje aangeeft? 3. Zijn er nog andere instellingen welke ik aan zou kunnen passen om het comfort te vergroten en het verbruik te verminderen? Die Ecolution ben ik me nog in het verdiepen en zie ik even los van de CV installatie. Groet, Arie
@arieberkeveld53732 жыл бұрын
PS. Heb vanmiddag zitten meten met een infrarood meter. De aanvoer op het centrale circuit komt op 45 graden en de retour gaat op 25. Dat is een mooie delta T van 20 graden. Het verschil op de groepen is 5 graden tussen de aanvoer en de retour. Kun je mij uitleggen waarom ik de temperatuur de vloer in niet hoger krijg dan max 30 graden? Dat is als ik de thermostaatkraan op 50 graden zet. Zet ik hem lager zakt de aanvoer richting 27 graden. Ergens verlies ik op de verdeler 15 graden 🧐
@arieberkeveld53732 жыл бұрын
John, weet jij waarom een HReco 36 niet naar 75 graden kan worden gezet? Is dat iets vanuit Intergas geprogrammeerd? Als ik de gebruikers handleiding erbij pak zou dat standaard 80 moeten zijn. Bij ons stond hij op 60, maar kan hem enkel lager instellen en niet hoger. De 3 heb ik verlaagd van 45 naar 40. c stond al op 25 en c. heb ik van 55 naar 30 gezet. Parameter 3. stond op 60, maar kan ik niet lager krijgen dan 55. Verneem graag jouw reactie. Groet, Arie
@watjemoet877422 күн бұрын
Hey Arie was even je situatie aan het lezen ik heb helaas het zelfde probleem zelfde situatie ben jij al een stap verder gekomen ? Heb al van alles geprobeerd ma zonder succes
@arieberkeveld537322 күн бұрын
@@watjemoet8774Nee helaas. Zou de installateur eens moeten vragen.
@MarkHoogeveen Жыл бұрын
Dag John, Ik heb een Toon thermostaat op open therm staan, regelt deze alles zelf of toch verstandig deze aanpassingen te doen ? Groet, Mark
@eriktalma53153 жыл бұрын
Hoi John. Bedankt voor de nuttige video! Wij hebben zelf een Intergas Prestige CW6 en vroeg me af of deze instellingen ook geschikt zijn voor deze ketel. We hebben voornamelijk de radiatoren beneden aan (100m2 ongeveer) en boven nog vloerverwarming in de badkamer. Gebruiken overal tado radiatorknoppen en heb de heimeier (insert) TRV's afgesteld met de hytools app (Moest bijna overal op stand 2 open).
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Je kan deze instellingen overnemen.. alleen moet je de pomp niet te zacht zetten i.v.m. de dynamische kranen..
@kenziedeschepper84582 жыл бұрын
Hallo John, bedankt voor de uitleg. Na aantal minuten stoken gaat ketel van bedrijfscode 5, naar 3, over 1 (enkele seconden), naar 0 en uit. Is dat dan pendelen of stuurt Tado thermostaat op een rare manier aan. De bedrijfscode 1 wordt een paar seconden getoond alvorens de ketel uitschakelt Heb de minimale pompsnelheid terug verhoogd, helaas zonder resultaat. We verwarmen enkel met radiatoren, waarvan er een aantal in serie staan met bypassventielen. In België blijk waterzijdig inregelen niet standaard te worden uitgevoerd.
@w.m.devries38893 жыл бұрын
Hallo John, Gisteren heb ik al mijn radiatoren in mijn 2 onder 1 kapwoning op Wattage berekend en kom ik op 16500 Watt dus 16,5 KW. Als het niet vriest gebruik ik 10 KW. Bij het kopen van een intergas ketel kan je met deze gegevens bv een HRE 24/18 aanschaffen. Zelf heb ik voor een 28/14 gekozen omdat i.v.m. het vullen van een bad de hoeveelheid warm water groter is. Als nadeel vind ik dan het maximaal vermogen van de cv eigenlijk te hoog is in mijn situatie. Hoe kan je bij de aanschaf van een ketel dit voorkomen ? want al ik geen bad had gehad dan had ik voor de 24/18 gekozen. Alvast bedankt voor je advies.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Dat is altijd een lastige keuze met ketels.. of ze leveren prima warmwater of de onderwaarde cv is te hoog. Je kan altijd nog een solo ketel nemen met een elektrische boiler voor warmwater..
@Leon-uw6zv2 жыл бұрын
Hoi John, Dankjewel voor deze duidelijke instructie. Wij vroegen ons af, wij hebben de hre 28/24. Nieuwbouw, circa 145 m2, gehele huis heeft vloerverwarming met laminaat. Welke optimale instelling zou je ons adviseren? Het valt mij op dat bij geen vraag (op vakantie met temp opm15 graden) circa 0.1 cbm gas per uur gebuikt wordt. Wat zou dit kunnen betekenen? Nogmaals bedankt!
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Deze instellingen kan je overnemen.. Het kan zijn dat hij op de comfort functie staat en anders kan het een kleine gaslekkage zijn.. tenzij je een gaskachel hebt met een kleine waakvlam..
@edxx68373 жыл бұрын
Superr bedankt gelijk gedaan, ik heb alleen me nadraaitijd van de pomp op 3min gezet en vermogen iets lager (par. 3) omdat ik geen 250m2 vrijstaand huis heb
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Voor een normale woning is 25% maximale vermogen prima.. En nadraaitijd van 3 minuten kan geen kwaad..👍
@Chucky.792 жыл бұрын
Hi John top video man... Heb wel een vraag mijn toestel heeft geen 3. , En ook geen kleine C. Hoe moet ik dan verder? Bedankt
@marcelvanbodegom2 жыл бұрын
Ik heb een wat ouder model, ca 12 jaar oud die geen pompregeling heeft. Het is een 36/30 geïnstalleerd in een hoog hoekhuis, ik heb het CV vermogen nu ingesteld op maximaal 40% 12,7 kW. De schakelaar van het pomptoerental op de pomp van III naar II gezet. Ik heb ook de minimale aanvoer temperatuur van de OT thermostaat verlaagd van 40 naar 30. Warmwater staat al jaren op de ECO stand.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Als je ot te laag zet dan heb je kans dat de ketel gaat pendelen.. Overige instellingen zijn goed.. Ben benieuwd naar het resultaat..👍🏻
@marcelvanbodegom2 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dankjewel voor je reactie. Dat klopt, met OT op 30 kreeg ik inderdaad pendelgedrag, staat nu weer op 40. De kozijnen zijn een halfjaar geleden vervangen door kunststof met HR++, beter geisoleerd en veel minder tocht, maar het huis gedraagt zich nu ook anders waardoor de balans er een beetje uit is. We hebben ook een aantal oude radiatoren die je niet in kunt stellen en waarvan er bij 1, toevallig mijn werkkamer de knop helemaal vastzit in een standje halfopen. Ik denk dat ik die oude radiatoren allemaal ga vervangen door dubbelplaters en die inregelbaar maak om de retourtemperatuur zo laag mogelijk te krijgen.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@marcelvanbodegom Of je plaatst airco die ook kan verwarmen..😉
@marcelvanbodegom2 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Ja, die heb ik al op de slaapkamers en in mijn werkkamer, alleen de begane grond nog niet. Één single split en een multisplit met drie binnendelen. Dat kwam het beste uit met het wegwerken van de leidingen. 1 buitenunit op het dak en 1 op een balkon waar we toch nooit komen.
@marcelvanbodegom2 жыл бұрын
Een weekend met lage temperaturen is natuurlijk perfect om mijn ervaringen te delen. Nog even de situatie, een hoge eengezinswoning hoekwoning (een beetje aparte bouwvorm met overstekjes, balkonnetjes en andere koudebruggen) met 4 cm spouwisolatie en 4 cm dakisolatie vanuit de bouw. 120 mm pur na-isolatie onder de vloer. Overal kunststof kozijnen met HR++ glas, mechanische ventilatie met natuurlijke toevoer middels roosters boven de ramen. Oude vloerverwarming op de begane grond als bijverwarming, alle overige ruimtes oude enkelplaats radiatoren. Er is bijna altijd iemand thuis, dan staat de thermostaat op 19, lopende de dag gaat de thermostaat naar 19.5, dan naar 20. In de nacht gaat de cv helemaal uit zodat we niet wakker worden van tikkende leidingen. Gezin met 2 kinderen, regelmatig logees, alle kamers worden verwarmd. Ik heb de pompsnelheid weer terug op III moeten zetten omdat het in 1 slaapkamer en een halletje niet warm werd. Eigenlijk komt het in de slaapkamers (op 1 na) met deze temperatuur niet boven de 18 graden. Ik heb het ketelvermogen nu van 40% op 70% gezet maar eigenlijk helpt dat niets omdat de modulerende thermostaat in de woonkamer de aanvoer temperatuur terug regelt naar ca 40gr C. Kortom de woonkamer comfortabel, de slaapkamers niet als je daar zit te studeren of te werken.De conclusie is dus dat de radiatoren in de slaapkamers te klein zijn, dat is niet zo’n verrassing eigenlijk. Die 18 graden in de slaapkamers is niet zo’n probleem omdat we overal airco hebben waarmee we die kamers extra kunnen verwarmen als daar behoefte aan is.
@peugot106GTI3 жыл бұрын
Beste John, bedankt voor de leerzame video's. Ik wil je graag mijn situatie even voorleggen. Intergas HRE 28/24a CW4 Tussenwoning uit 1980 met goede naisolatie/ grotendeels hr++ kozijnen Begane grond vloerverwarming als hoofd verwarming +-45 m2 1e verdieping met 4 radiatoren (zelden aan) met 3x thermostaat kraan en 1x radiatorknop. Deze radiatorknop staat altijd volledig open voor de flow. Is mij destijds geadviseerd. Welke instellingen zou je adviseren en wat is de noodzaak om de radiator knop open te laten staan? Alvast bedankt voor de reactie. Gr Bart
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Als je het vermogen heel laag zet dan zal de thermostaatknop van de vloerverwarming altijd vragend staan en dan hoef je de radiatorknop niet altijd open te houden.. gaat de ketel pendelen dan is het niet anders.. dan moet je hem open laten staan..
@martijnveltheer26282 жыл бұрын
Beste John, fantastische video eindelijk iemand die er verstand van heeft. snap niet dat een instalateur aleen een ketel op hangt. stook al jaren te veel denk ik. Ben nu opzoek naar de beste instelling. Ook omdat ik zit te denken aan een warmtepomp. Heb nog een paar vragen: - klopt het dat de aanvoer themperatuur in een vloerverwarming onder houten vloer niet warmer mag dan 35 Graden? - Op de verdeler zit een thermostaat knop deze staat tussen de 30 en 40 ik dacht 35 graden ? (kan ik deze knop opendraaien tot er op de onderste balk van de verdeler 35 graden komt te staan ? - Waarom is deze thermostaat knop ? je kan toch ook aanvoer themperatuur op 35 graden zetten ? - Wil wat meer comvoor het waait altijtd in huis. komt ook door duco box die veel draait. - Wat kan ik doen om te testen op een warmte pomp ? 35 graden pomp naar 8kw ? kan ik dan verwarmen met een 8 kw warmte pomp? Hoor graag van u. bedankt Martijn
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Thermostaatknop van de vloer niet hoger dan 38 graden met een houten vloer.. dat hangt wel van de dikte van de dekvloer af.. deze knop regelt jouw maximale vloertemperatuur.. Je kan het vermogen van de ketel en pomp op 30% zetten en dan kijken wat hij doet.. Dag en nachttemperatuur hetzelfde houden.. en misschien graadje warmer i.v.m. de Duco box
@adnetten22142 жыл бұрын
Hallo John, erg duidelijk verhaal ! ik heb deze keten maar dan met convector radiatoren, welke temp moet ik hem dan zetten ? Dank voor je antwoord. Ad
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Hetzelfde zoals in het filmpje..
@Lucas-kb7kx3 жыл бұрын
Leuke video! Ik wil deze instellingen ook gaan toepassen op mijn hreco30. Ik heb meerdere filmpjes en reacties gelezen van je maar ik snap nog steeds niet precies wat nou het verschil is tussen aanvoertemperatuur verlagen of cv vermogen verlagen. In beide gevallen zorgt hij er toch voor dat de aanvoertemperatuur niet hoger wordt dan een bepaald aantal graden? Als je hem bijvoorbeeld op max 60 graden zet gaat hij toch ook met minder vermogen werken of vergis ik me? In beide gevallen wordt de retourtemperatuur dan toch ook lager? (Met langzamere pompsnelheid etc)
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Als je de aanvoertemperatuur gaat verlagen.. dan gaat de ketel alleen meer pendelen als de onderwaarde te hoog is. Als je het vermogen verlaagd en de aanvoertemperatuur hoog houd dan pendelt hij niet.. en is dan zuiniger.
@espwesp3144 Жыл бұрын
Top. Dankzij een verkeerde instelling van de installateur kon ik met jou instructie eea weer goed zetten. Ik heb nog wel 2 vraagjes. 1) In mijn menu heb ik geen "3." en "c." Zijn dit andere instellingen? 2) In de maanden va april tot eind sept wordt de cv ketel eigenlijk alleen voor tapwater/ douche gebruikt. Zijn de instellingen dan ook okee ?
@JohnVissercvoptimalisatie Жыл бұрын
3. en c. zijn de instellingen voor de modulerende pomp. Je hebt waarschijnlijk een 3 standen pomp.
@louiskrook Жыл бұрын
Hallo John, Heel duidelijke video. Ik heb ook een huis met ongeveer 250m2 oppervlak te verwarmen, maar met radiatoren. Moet ik dan het maximale cv-vermogen ook zo laag zetten, of op b.v. 65%?
@jhallo7740 Жыл бұрын
Hoi John. Bedankt voor deze gouden tip. Ik heb met jouw instructie video naast de ketel, de voorgestelde instellingen in je beschrijving kunnen instellen op mijn ketel. De nadraaitijd van de pomp staat in de beschrijving op 3 minuten, maar die instelling heb ik niet kunnen ontdekken... Hoe is de procedure bij deze type ketels, om terug te gaan naar fabrieks instelling?
@Metalfreak823 жыл бұрын
Bedankt voor de heldere uitleg. Ik heb zo'n zelfde ketel. Maar bij de pomp (nummer 3.) kan ik geen waarde lager dan 50 kiezen.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Bij kleine c. moet je hem lager zetten.. dan kan je ook 3. verlagen..
@lenyverheijen284717 күн бұрын
Goede uitleg! Zijn de instellingen hetzelfde voor een Daikin Altherma hybrid heat pump 8Kw ?
@JohnVissercvoptimalisatie17 күн бұрын
Wellicht vraag bij verkeerde onderwerp..😉
@mauritslouter866 Жыл бұрын
Beste John, bedankt voor de tips. Ik heb een HRE 28/24, waar ik alles volgens de video heb ingesteld. In een reactie onder jouw video geef jij aan de de minimale pompsnelheid ook naar 20% gezet mag worden, maar in de video noem je 25%. Welke kan ik aanhouden? De woning wordt nog goed warm, dus heb het idee, dat het nog wel naar beneden bijgesteld kan worden. Ik heb nu het volgende: 3 - 30% 3. - 30% c - 25% c. - 25% 8 - 3 Kan ik hier nog wat van lager zetten?
@fetsevisser52132 жыл бұрын
Hoi John, ik verwarm nu ruim een jaar op deze instelling. Met graaddagen heb ik bekeken wat de besparing is op jaarniveau (2020/2021) en de maand februari (2019/2020/2021). Ik kom helaas tot de conclusie dat ik iets minder zuinig ben gaan stoken. Dit terwijl ik ook radiatorventilatoren heb geplaatst toen ik de instellingen heb gewijzigd. Het comfort is wel verbeterd, maar het was ook te doen om besparing! ;-) Ik vraag me dus af of ik niet beter naar de oude instellingen terug kan gaan, eventueel met een lagere CV-temperatuur op 60 graden (of lager) en kijken of ik daar wel een besparing mee kan realiseren. Ik heb zelf de indruk dat het nachtelijke stoken door de relatief hoge nachttemperatuur die noodzakelijk is mij de das om doet. (is in de winter +/- 25% van het dagverbruik) Lager zetten levert in de ochtend inderdaad problemen op om de woning weer op temperatuur te krijgen.. Hoe denk jij hierover?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Soms heb je inderdaad meer comfort en geen besparing.. maar dat kan je nooit na 1 jaar zeggen. Zorg ervoor dat de retourleiding zo koud mogelijk is.. Dan zal je de woning beter moeten isoleren..
@fetsevisser52132 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dank John. Woning heeft a-label dus dat zou het probleem niet moeten zijn. Ik ga nog eens kijken, vermoedelijk kan de retourtemperatuur nog lager. Maar ben geen technicus, anders moet jij maar een keer langs komen. Zit in de buurt van Delft, weet niet of jij ook die regio bestrijkt? ;-)
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@fetsevisser5213 Zit alle regio's.. maar heb voorlopig klantenstop..😅
@364dannym2 жыл бұрын
Beste John, Een erg fijne video om te kijken en duidelijk. Als ik zo vrij mag zijn heb ik een vraagje. Op heel veel plekken lees ik ook om de maximale aanvoer temperatuur te weinigen naar 60graden. Dit zie ik jou niet doen. Hoe komt dit?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Dan gaat de ketel pendelen..
@Brigitte22222 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie tenzij je een goed geïsoleerd huis hebt waar het lang warm blijft? Is een vraag van mij.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@Brigitte2222 Dan nog zet je de aanvoertemperatuur op 75 graden.. je zet het minimale en maximale vermogen lager.. dan draait hij ook op een lage temperatuur..
@rubenflex22 жыл бұрын
Hi John duidelijke uitleg top. Ik heb geen vloerverwarming kan ik dan wel de zelfde instelling aanhouden.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Geen probleem.. bij klachten staan wat tips in de beschrijving van het filmpje..
@rohaldluchtmeijer78302 жыл бұрын
Beste John. Duidelijke uitleg. Wij hebben een hreco 36. Ons huis een tussen woning met 72 m2 vloer oppervlakte en 7 radiatoren waarvan 3 aanstaan en de rest eigenlijk vrijwel nooit. Ik heb het idee dat onze intergas ketel te zwaar is voor het aantal vloer oppervlak. Wat adviseer jij kwa instellingen? Om de ketel zo zuinig mogelijk te draaien? Of kan ik de instellingen gewoon overnemen zoals in je uitleg? Bedankt alvast. Mvg , Rohald
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Je kan de instellingen zo overnemen..👍🏻
@gerriehoogakker8883 Жыл бұрын
Hallo John. Leuke en duidelijke video. Ik sta op het punt om mijn CV-ketel te vervangen en heb een Intergas Hre 36/30 cw5 op het oog. Maar dat is al een wat ouder type ketel. Ik twijfel of het toch niet beter zou zijn om in plaats daarvan een Intergas Xtreme 36 CW5 te nemen? Deze is volgens de specificaties zuiniger maar geen idee hoeveel voordeel het nu echt oplevert.
@JohnVissercvoptimalisatie Жыл бұрын
Verwacht dat het voordeel meer zit in het waterzijdig inregelen.. wat weer beter kan met de Extreme..
@Ronald-xo9wr2 жыл бұрын
Hi John. Ik ben er achter wat waarde 3 bij setting E. betekent. dit betekent dat de ketel bij warmtevraag op LoadControl(LC) gaat toepassen. mijn ketel gaat zeer vaak aan/uit bij kleine aanvragen en dit komt door Load Control. het zal wel efficiënt zijn maar als je ketel 20x per uur aan springt lijkt me dat niet goed. Nu heb ik de setting op 1 gezet (minimale aanvraag beantwoorden met 40 graden E=40)) nu jojo't de ketel niet meer maar ik merk wel dat hij bij een verandering van 21.5 naar 22 op de thermostaat de ketel laat draaien en dat de aanvoertemperatuur +/- 60 graden is. ik dacht dat hij de aanvraag dan zou limiteren op 40 graden en alleen bij grote aanvraag(2 graden+) de ketel naar maximale temperatuur gaat. is E.=0 ook en optie. ik begrijp dat hij dan alle aanvragen lager dan 40 graden niet beantwoordt. de ketel zou dan alleen aanspringen als de aanvraag hoger is. wellicht dat de temperatuur in huis dan iets meer daalt en de cv dan maar een paar keer aanspringt maar dan wat meer verwarmt per keer
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Alleen instellen wat ik in het filmpje uitleg..gaat hij pendelen dan de minimale pompsnelheid iets omhoog.
@derkrus57392 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie In het filmpje staat deze instelling ook op 1 en niet op 3. Volgens de handleiding van de ketel zou alleen de HReco 36 op 3 moeten staan en de 24 en 30 op 1. Kun je misschien aangeven wat de juiste instelling is voor de HReco 36? 1 zoals het filmpje of 3 zoals in de handleiding ? Bij voorbaat dank, Derk
@poeseenkat2 жыл бұрын
Hallo John. Bedankt voor de duidelijke video. Wij hebben een tussenwoning uit 2015 met beneden vloerverwarming en boven radiatoren. Na de instellingen te hebben overgenomen doen de radiatoren het boven nog prima maar de vloerverwarming komt heel moeilijk op temperatuur. Zeker als het wat kouder is lukt het amper om de 20 graden te halen benenden. Heb jij nog tips hiervoor? Groetjes, Philip
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Dag en nacht temperatuur hetzelfde houden.. en de radiatoren waterzijdig inregelen..
@poeseenkat2 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Dankje. Er zat maar 1 graad tussen dag en nacht maar zal 'm inderdaad helemaal gelijk houden. Maar de vloerverwarming wordt dus gewoon niet zo warm meer als eerst, dus als 't echt koud is lukt het niet altijd om op 20 graden te blijven. De radiatoren doen 't allemaal wel prima. Heeft waterzijdig inregelen van de radiatoren dan ook effect op de vloerverwarming beneden? Ik weet niet of 't nog uitmaakt maar we hebben voor beneden en boven een aparte thermostaat.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@poeseenkat Zeker.. als de radiatoren teveel water gebruiken dan kom je voor de vloerverwarming net iets te kort..
@majidr43903 жыл бұрын
Hallo John , weer hele interessante video ,ik heb heel veel geleerd. ik heb een vraag over de installatie van de cv ketel. Mijn cv ketel heeft alleen 3 en c ( dus geen 3. En c.) Dan Hoe moet ik cv ketel installeren?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Dan heb je een oudere cv-ketel met een 3 standen pomp in de ketel.. deze kan je op stand 1 zetten.. blijft de ketel te vaak op 1 staan dan zet je de pomp op stand 2..
@grimpy1772 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie ik heb hetzelfde. hoe stel je pomp in op stand 1? welke code is dat?
@mariopraat94642 жыл бұрын
Dank voor dit zeer duidelijke filmpje. Een vraag over 'pendelen' van de CV. Ik heb de settings ingesteld zoals in het filmpje en zie de 'CV Boiler temperatuur' ca 7x op en neer gaan in een uur tijd tussen 35 en 45 graden. Is dit pendelen? Ik zie de CV pressure ook 5 a 6 keer op en neer gaan in dat zelfde tijdsslot. Uit de gasmeter haal ik dat er in dat uur ca 0,55 m3 gas is verstookt. Ik heb een mooi plaatje uit Home Assistant, maar zie hier geen optie om dit toe te voegen.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Thermostaat op 30 graden zetten en dan kijken of het stookgedrag verandert.. anders is het normale cominucatie tussen de thermostaat en de ketel.
@nicd88032 жыл бұрын
Hoi John, heel hartelijk dank voor je video. je zeg pomp snelheid voor vloerverwarming is 100%? dat bedoelt ik moet 100 in c. (c punt) zetten, toch? ik heb 70 m2 met vloerverwarming en de thermostaat op 19 zit maar de temperatuur niet hoger dan 15 gaat
@micheldebrou67072 жыл бұрын
duidelijke uitleg John, Mijn oppervlakte van mijn appartement is 65 M2 Zijn deze instellingen daar ook voor of moet ik het dan anders doen?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Je kan het zo overnemen..
@lb-fz5bh2 жыл бұрын
Hallo John, allereerst bedankt voor je instructie filmpje. Ik ben een leek op dit gebied en vond het best spannend om de instellingen te veranderen. Ik heb de ketel precies ingesteld zoals je in het filmpje aangeeft. Is dit correct voor een woning van 175m2 zonder vloerverwarming waarbij alleen 4 radiatoren aan staan? Ik lees dan wel dingen als je kan het iets 'knijpen' of 'bijstellen' maar dat gaat mijn technische verstand te boven. Ik zou het fijn vinden als je even bevestigd dat de waardes kloppen/of wat ik moet bijstellen naar welke waardes. Alvast hartstikke bedankt en hartelijke groeten!
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
De waardes in het filmpje kan je aanhouden.. als het te koud is het vermogen iets verhogen.. (parameter 3).
@evann43292 жыл бұрын
Hoi John, fantastische uitleg en wat staat dit haaks op onze instellingen. Ik zit al een tijd te emmeren met onze opstelling maar kom er helaas niet uit. Onze situatie: HRE36/30 Evohome OpenTherm HCE80 op vloerverdeler Therminon 5000-11 groepen > wilo pomp op HCE80 (schakelt weer uit na einde warmtevraag) > zit een MMA regel-element met 8 standen op aanvoer/voor pomp. Diode zit aan einde aanvoerbalk. Vloerververming op begane grond (100m2) Vloerverwarming in badkamer, 1e verdieping (13m2) Radiatoren 1e verdieping met HR92 evohome knoppen Voor mijn gevoel heeft de ketel een hoog verbruik (1750m3) en pendelt de ketel en schakelt hij dikwijls uit nog voordat de VV groepen open zijn en de pomp draait. Onze instellingen op de HRE 36/30 (die afwijken van fabrieksinstellingen) 3 > 60% (ing. max CV vermogen) E > 45 P > 1 We houden de temperatuur de hele dag/nacht 19,5 Stel je nu inderdaad - ook bij vloervervarming - dat je de ketel op 75graden instelt?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Je moet de instellingen uit het filmpje overnemen..
@joklaasie5322 жыл бұрын
Beste John, dank voor je duidelijke filmpje. Het viel mij op dat de in te stellen waarden in de tekst (25-30) niet overeenkomen met de waarden in het filmpje (25/30-40) Welke waarden adviseer je?
@lmuller7445 Жыл бұрын
Hoi John,als ik de instellingen heb veranderd moet ik dan ook het volgende doen? Het is bij een vloerverwarmingssysteem zonder pomp aan te bevelen om onderstaande parameter instellingen te wijzigen: par. o van 0 naar 3. par. P van 5 naar 2 Dit staat in de handleiding van de Intergas HRE 28-24
@robvantol27182 жыл бұрын
Hoi John, kan deze ketel ook zo ingesteld worden dat hij een kort circuit warm houd met een shuntventiel zodat als ik een een vertrek de radiator aanzet deze ook warm wordt. Zo had ik het ook bij mijn vorige ketel. gr Rob
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Ik xou niet weersafhankelijk stoken.. is 20% duurder. Dan met een zoneregeling werken.. bijvoorbeeld met Honeywell of Tado..
@pjisonline3 жыл бұрын
Duidelijke instructie. Ik heb dezelfde ketel, hij is net geïnstalleerd maar niet afgeregeld. Ik woon in een appartement van 115 m2 met meest radiatoren, alleen een vloerverwarming gedeelte in de badkamer. Is het aan te raden om de ketel ook op zo’n laag vermogen in te stellen en de overige instellingen? Of moet je hem dan juist weer anders afstellen? Alvast bedankt.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Instellen zoals in mijn reactie en dan kijken waar de meeste warmte naar toe gaat en dan die iets knijpen.. Succes..👍
@dtonnaer2 жыл бұрын
Ha John, ik heb een vraag over de Intergas HREco 36 i.c.m. een TADO thermostaat. In het installatiemenu van de Intergas staat optie C 'stappenmodulatie' standaard op 1 (aan). Schijnbaar gaat de ketel daarmee zelf moduleren op de delta T maar ik kan dat nergens officieel bevestigd krijgen. In de praktijk zie ik echter dat als stappenmodulatie aan staat, de TADO altijd de maximaal ingestelde aanvoertemperatuur blijft vragen, maar de ketel lang op het laagst ingestelde vermogen blijft draaien omdat de retourtemperatuur nog laag is. Wanneer je stappenmodulatie op de Intergas uit zet, zie ik dat de TADO direct variëert met de gevraagde aanvoertemperatuur, zoals ook in dit filmpje te zien is. Tenslotte heeft optie C in het menu ook nog een stand 2, maar niemand, incl. de handleiding weet wat die doet.. Kun jij hier misschien meer licht op schijnen?
@knifeshoveller2 жыл бұрын
Beste John, ik ben al een paar dagen bezig adh van jou filmpje met mijn 24/18a en mischien heb je hier wat aan. Met de instellingen van jou (alleen c. op 40% (anders blijft die lang op 1 staan). Verbruikt de ketel 1,124 m3/u bij hoge vraag (meer dan 3 graden verschil) En 1,746 m3/u met fabrieks instellingen. Dat is ruim 0.6 m3/u minder verbruik Maar het wordt wel sneller warm in huis. Wat is wijsheid? Ik heb een compact goed geisoleerd 80m2 hoekhuis en stook eigenlijk nooit constant als ik wegga of op een werkdag gaat de kamertemostaat op 15 en op 18/20 bij thuiskomst naar gelang mijn humeur haha. Het wordt bijna nooit kouder dan 16 graden binnen. Ook niet na 2-3 dagen niet stoken.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Het kan zijn dat je teveel weerstand in de leidingen hebt.. dan moet je hem minimaal op 40% laten staan. Als de woning goed geisoleerd is dan kan je hem in de nacht op 18 graden houden.. liever 2 a 3 keer in de nacht aanslaan met een lage watertemperatuur dan te ver af laten koelen en dan als een beest de woning snel verwarmen .
@knifeshoveller2 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie Top!! Super bedankt voor jouw reactie
@geenzin19813 жыл бұрын
Hallo John, Goede filmpjes! Bedankt daarvoor. Ik heb alles gedaan wat je hierin verteld hebt, alleen bij lage temperaturen gaat mijn intergas hreco 30 de hele tijd van code 5, naar 3 en dan naar 1.. om de 3 minuten ongeveer. Is dat okay? Maximaal vermogen heb ik op 60% wat hoger in verband met 100m2 vloerverwarming en 1ste en 2de verdieping radiatoren. Robot optium flow hoge temperatuur verdeler beneden.
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Zet vermogen maar op maximaal 30% dan zal het beter gaan..
@selina16973 жыл бұрын
Hi John, bedankt voor deze video. Een vraagje: ik heb wel warm water maar de verwarming staat niet aan (bij de laagstand test gaat hij wel aan). Ik heb parameter 2 (CV-pomp continue) op 1 gezet (pomp continue actief), dit verhelpt echter niet het probleem. Welke instelling moet ik aapassen om de verwarming aan te krijgen?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Cv-pomp niet continu.. Heb je toevallig niet de verwarming bij parameter 1 uitgezet? Cv aanvoertemperatuur te laag gezet? Misschien is de thermostaat defect.. draadje los of zoiets..
@Anna-dk8tz Жыл бұрын
Hi John, Bedankt voor het video. Ik heb een vraag. Mij intergas kombi kompakt hre 36/30 tikkend geluid zo hard toen de warm water is open. Misschien weet je what te doen? Alvast bedankt! Anna)
@marcovangalen66502 жыл бұрын
Hoi! Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik verwarm de gehele begane grond met vloerverwarming. Moet ik nu de pomp snelheid maximaal op 100% zetten zoals in je omschrijving of op 30% zoals in het filmpje? En de aanvoer temperatuur op 75 graden zoals in de omschrijving of op 40 graden? Wij hebben ook radiatoren in de kelder, maar daar is warmte eigenlijk nooit nodig. Dus houden enkel rekening met de vloerverwarming van 120 m2 op de begane grond. Nogmaals bedankt en ik ben benieuwd naar je reactie!
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Als je een mengverdeler hebt dan kan de pomp van de ketel op 30% en de aanvoertemperatuur van de ketel op 75 graden en het vermogen van de ketel omlaag..
@marcovangalen66502 жыл бұрын
Hoi John! Bedankt! Ingesteld! Nog 1 vraag aangezien ik de aanvoer temperatuur nu omhoog heb gedaan. Ik heb dus een mengverdeler en die heeft ook een thermostaat knop. Moet ik die nu op 40 graden zetten om het maximale er uit te halen aangezien 75 graden daar naar toe gaat? Staat nu op 30 a 35 graden. (Honeywell regelelement met voeler). Ik stuur je even wat toe voor je goede hulp!
@marcovangalen66502 жыл бұрын
Ik heb trouwens geen retour thermostaat, enkel aanvoer thermostaat. Is dat normaal?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@marcovangalen6650 De thermostaatknop op 40graden zetten..👍🏻 De aanvoertemperatuur van de ketel wordt alleen 75graden als het echt koud is..
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@marcovangalen6650 Meestal heb je een retourtermostaat bij stadsverwarming..
@hgosker2 жыл бұрын
Foutje in de video mbt tapcomfort: LED aan bij klokje is de ECO stand (zelflerend) en beide LEDs uit is tapcomfort helemaal uit
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Dat wordt ook in de video gezegd..😉
@roelbastiaans26763 жыл бұрын
Super filmpje weer John. Zou je ook eens een Vaillant ECOtec Plus VHR 30-34/5-5 willen behandelen ?
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Komt goed.. er zijn alleen zoveel verschillende cv-ketels😅 Het duurt even voordat ik alle merken en types heb gehad..😂
@mukir40862 жыл бұрын
Mooie filmpje, ik heb nu 5 radiatoren totaal o.a in de woonkamer, gang en slaapkamers. Ik heb 2 radiatoren weg laten halen. Dit was bij het keuken en badkamer. Bij de badkamer heb ik nu vloerverwarming met stroom. Wat is het beste stand om mijn cv ketel in te stellen? Ik heb een intergas Hre 28/24 A ketel. Graag hoor ik van je.
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Zo laag mogelijk..:)
@robbieborst59459 ай бұрын
Dag, wat is een goede gulden middenweg bij instellen en welke parameters kun je dan het beste wijzigen? Bij maximaal vermogen wordt het erg snel (te snel) warm in huis, bij de instellingen van je video duurt het weer iets te lang voor het warm wordt. Bedankt!
@JohnVissercvoptimalisatie9 ай бұрын
Gewoon proberen..👍🏻
@MaximMaertens Жыл бұрын
Hoi John, bedankt voor de video. Bij deze instellingen duurt het behoorlijk lang voor bereiken van 19 graden. Kan ik deze voorgestelde parameters ook gebruiken voor een tussenwoning jaren 70, slecht geïsoleerd. 125m2 woonopp?
@JohnVissercvoptimalisatie Жыл бұрын
Vermogen in stapjes iets verhogen...👍🏻
@90sjoerd2 жыл бұрын
Beste John, Bedankt voor de duidelijke video. Op mijn Intergas 36/30 ketel heb ik geen "3." optie om de pompsnelheid te verlagen. Ik heb wel op de pomp zelf een draaiknopje zitten met drie standen (stand I, II en III). Hij staat nu op stand III. Kan ik deze naar stand I zetten en bereik ik daarmee hetzelfde? Hartelijk dank en groeten, Sjoerd
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Zet maar op stand 1.. gaat hij pendelen dan naar standje 2
@virginiomaud56232 жыл бұрын
Hallo John, bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik heb een vraag over speedcomfort (soort ventilatoren die je onder de radiator kan plaatsen, aangestuurd door temperatuur van radiator). Raad jij deze aan icm met de jouw voorgestelde parameters om gas te bespraren? Ook ik moet wennen dat jij de temperatuur van de CV op 75 ° C zet terwijl ik veel geluiden hoor dat deze juist maximaal 60 ° C moet zijn om gas te besparen. Is de theorie dat het water tot 75 C wordt verwarmd en de contacttijd langer wordt zodat het water onder de 58.6 C komt voor het maximale gebruik te maken van het condenspunt? Dit zou toch ook gehaald kunnen worden door de aanvoer temperatuur op 65 C te zetten en de pomp sneller te zetten? Kost water verwarmen tot 75 C ipv tot 65 C niet meer energie dan de pompen sneller te laten werken?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
Aanvoertemperatuur maakt niet uit.. de retourtemperatuur moet zo laag mogelijk zijn.. Speedcomfort werkt.. maakt een klein beetje geluid..
@vfloris58642 жыл бұрын
@@JohnVissercvoptimalisatie lagere retourtemperatuur is toch afhankelijk van de startemperatuur en dat is de aanvoertemperatuur?
@JohnVissercvoptimalisatie2 жыл бұрын
@@vfloris5864 Lagere retourtemperatuur is afhankelijk van hoeveel water er door de installatie heen stroomt..