Iar le-ai stins lumina la toți deștepții. Felicitări.
@sunrisechaser5 ай бұрын
Felicitări! Ai o memorie extraordinară și o fluiditate a discursului care este rar întâlnită! Puțini privitori știu câtă muncă de documentare este in spate. Recunosc că mi-am luat abonament premium doar ca să nu mă mai întrerupă reclamele.👏 PS E reconfortant să vezi câtă informație transmiți! PPS Este plictisitor să-i vezi pe unii "vlogheri auto" cum le place să se autofilmeze, de nu vezi nici mașina din cauza lor.
@relinquishv6 ай бұрын
Esti incredibil! Imi este atat de usor sa te ascult. M-am pus sa fac curat prin casa si te-am ascultat in timpul asta!
@georgecalistruofficial6 ай бұрын
@eddyeddy8879 Dar poți ignora si ocoli, nu te pune cu ei. ;)
@ssmgaragestefansebastian52876 ай бұрын
urmaresc majoritatea clipurilor cu o admiratie exceptionala, cu toate ca nu inteleg multe dintre elementele tehnice, dar explicate imi este mai usor. Pe de alta parte, marturisesc cu sinceritate, ca ma abtin cu greu sa nu postez, agresiv, parti din clipuri pe retelele de socializare pentru ca sunt facute atat de profi. Spor si succes in continuare si la cat mai multe clipuri/idei 🫡
@vladdutz206 ай бұрын
Posteaza-le cu drag :))
@Incaceva6 ай бұрын
Adaug si eu ceva minor, trebuie inteles ca se producea multa benzina iar daca stiti cum se face benzina stiti ca pentru fiecare litru de benzina rezulta cam 0.5 l de motorina, iar la final de anii 90 nu prea aveau ce sa faca cu toata motorina asta :) de aici "cresterea artificiala a cererii" pentru a ridica marja de profitabilitate de 15-20%. Atat :)
@vladdutz206 ай бұрын
Buna completare :)
@ionutoanca6 ай бұрын
Mai adaug și eu faptul că francezii foloseau motorina ca sursă de încălzire și producere a energiei electrice înaintea crizei petroliere din anii ‘70, ce i-a împins la adoptarea energiei nucleare odată cu venirea acesteia. Ulterior crizei, ne mai existând această piață casnică de consum, au împins cumva dezvoltarea agresivă a motoarelor diesel.
@Ceausescu_Nicolae6 ай бұрын
As mai adauga ca expresia "Il rumore del mizeria" in Italia vis-a-vis de motoarele diesel nu venea de la saracie ci ele erau expresia utilajelor agricole care veneau de pe camp murdare si murdareau strazile,agricultura in sine fiind o indeletnicire murdara...... Dieael-ul era atunci ca electricele acum,saracii nu-si permiteau nici biciclete,daramite motoare diesel....
@Edwardandrey6 ай бұрын
Leai inchis ochii la multi cu finalul tau taios !!! Bravo !!! Te felicit pentru tot ceea ce ai invatat , e multa munca si ore pierdute pe lectura . No ¹ !!!
@CrystySell6 ай бұрын
Buna,rar imi este dat sa vad un om atat de pasionat,imi aduci aminte de tinerete,bravo,succes!!!
@danielbarb44766 ай бұрын
Încă un podcast meseriaș dintre multele altele in care dai Cezarului ce e al Cezarului... felicitări !
@bogdanbahrim31806 ай бұрын
Salutare Vlad . Nu te opri din ce faci esti un bun narator /profesor . Ne tii in in priza cu fiecare video pe care il urci pe net . Atata pasiune dedicare si nivel de cunostinte jur ca nu am vazut . Mi ar face placere sa descrii putin mai in amanunt functionarea anumitor sisteme (ad blue , scr ,doua egr joase si inalte ,al doilea radiator de racire pt admisia de aer si bine inteles Maga Power . Iti doresc multa sanatate si putere de munca si nu te opri din a ne incanta cu informatii despre tigaile care ne mananca zilele cand le repararm sau le admiram pe sosele . Esti un zeu .
@vladdutz206 ай бұрын
Am vorbit în filmări dedicate despre egr, injecții
@flaviusflavius32486 ай бұрын
@@vladdutz20 Salut Vlad ,intre un Touareg 2023 si un X5 acelasi an ,care ar fi mai fiabil dintre cele 2 ?
@dancoporan53556 ай бұрын
Jos pălăria în primul rând cum vorbești,cu câtă cursivitate și ușurința spui ce ai de spus.felicitari pt subiectul ales
@iordanfistoleanu51796 ай бұрын
De departe cel mai bun, la ani lumină de toți ceilalți!
@ionroman7696 ай бұрын
Ai zis o perfect inginerie rafinată căutam de mult cuvântul ăsta că să pot explica ce arăți tu pe acest canal.Nu am habar despre mecanică dar cred că mulți pasionați ar avea multe de învățat de la tine.Succes in continuare . Ești top man❤
@AlexNegroiu6 ай бұрын
Ca întotdeauna, o plăcere să te ascult, Vlad! Mulțumesc pentru încă o prelegere pe teme tehnice. Mi-ar plăcea să mai ascult astfel de podcasturi in care detaliezi o anumită tehnologie (orice, chiar și despre ștergătoarele de parbriz; sigur este ceva de spus si acolo 😂). Ca o paranteză, D4A (Driving 4 Answers) are un video relativ recent în care expune partea politică ce a împins dieselul pe piața europeană la începutul anilor 2000.
@vladdutz206 ай бұрын
Am și vorbit cu Emir recent, asa îl cheamă pe d4a :)
@ADcurious6 ай бұрын
2 cuvinte: continut autentic. Bravo
@Alexandru-T.6 ай бұрын
La cat mai multe podcasturi din masina. Chiar imi plac aceste discutii despre istoria anumitor tehnologii auto. In special la cele italiene unde mereu este o poveste in spate.
@georgecalistruofficial6 ай бұрын
Motorul Common Rail are la baza oficial motorul diesel. Motorul pe benzina si motorul diesel au fost create oficial si brevetate in Germania. Motorul diesel si Common Rail au la baza motorul folosind tehnologia creat si brevetat de Nicolas Augustus Otto ( tot Germania ) in anul 1865. Motorul rotativ tot de un german de aici si numele Wankel ( Deutschland ).Numele motorului a fost dat după inginerul german Rudolf Diesel la sugestia soției sale, Martha Diesel, care în 1895 îl sfătuiește cu: Nenn ihn doch einfach Dieselmotor! („numește-l pur și simplu motor Diesel!”), ușurând astfel lui Diesel căutarea după denumirea motorului, pe care l-a inventat în 1892 și l-a patentat pe 23 februarie 1893. Intenția lui Diesel a fost ca motorul său să utilizeze o gamă largă de combustibili, inclusiv praful de cărbune. Diesel și-a prezentat invenția funcționând în 1900 la Expoziția Universală (World's Fair) având drept combustibil ulei de alune. Ceilalți producători din alte tari precum Italia, Japonia si poate siStatele Unite, au modernizat si au îmbunătățit.
@bassboygilo6 ай бұрын
Common rail, introdus pe submarine englezești, adaptat pe locomotive americane, prototipat pentru auto de elvețieni, incercat pe auto de nemții de la IFA și abandonat, introdus de serie de japonezi și perfecționat la stadiul actual de către italieni care au vândut patentul la Bosch.
@LucianNistor-yq2lv6 ай бұрын
Absolut greșită toată construcția aparent logică! Toate motoarele termice folosesc principiul Carnot de producere a lucrului mecanic prin energia dezvoltată prin obținerea energiei termice prin arderea unui material combustibil, cel mai ușor de folosit fiind cel lichid, eventual gazos, știut fiind faptul că orice material combustibil arde doar în stare gazoasă, cel lichid fiind cel mai ușor de depozitat, transportat și vehiculat. Otto este cel ce a brevetat motorul cu aprindere prin scânteie, în speță motorul pe benzină. Rudolf Diesel a brevetat și realizat motorul cu aprindere prin compresie, un motor ce părea conceptual imposibil atunci și pe care personal îl consider "motorul" evoluției industriale, fiind folosit cu succes în aproape orice domeniu.
@gheorghealexandru58946 ай бұрын
Salut Vlad ! Ești o mare enciclopedie , felicitări !
@sandotermsrl75346 ай бұрын
D-le Vlad mi-a placut mult povestea si chiar m-a prins. Eu nu sunt deloc fan diesel dar mi-am completat cunostintele cu aceasta ocazie. Si vreau si eu sa adaug urmatoarele: este foarte important important ca te documentezi dar cel mai important fapt este ca ai un mare talent oratoric, adica este bine sa le stii dar este si mai bine sa stii sa le spui. Am obesrvat ca, de-a lungul istoriei, oameni cu mare talent oratoric au ajuns mari personalitati, asa ca iti urez mult succes pe mai departe 😂!
@LexusNX300H6 ай бұрын
Bravo Vlad, mulțumesc 🙏 pentru aceste informații și munca depusă. Să fi sănătos și ține-o tot așa. Multă baftă 👍👌
@ojicaioan96716 ай бұрын
Felicitări Vlad! Jos pălăria în fața ta! Mult succes în continuare! Îl meriți din plin!
@MegaGtfo1236 ай бұрын
Jos pălăria Vlad.... Bravo ! Îti multumesc pentru aceste informatii.
@validima88766 ай бұрын
Salut Vlad! Felicitari pentru tot ceea ce faci si daca imi permiti o sugestie: cred ca ar fi interesant sa "povestesti" cum functioneaza un power unit de Formula 1 modern, poate si o mica istorie si chiar si un motor de motogp modern. Multumesc si sper peste 10 ani inca sa te privesc povestind despre motoare cu combustie interna.
@mateiaurelianbeldovics687523 күн бұрын
Si La Mulți Ani Sănătoși!
@TotalCyclingRo6 ай бұрын
Respect Vlad. Ești tare de tot ❤
@bogdanvellescu41586 ай бұрын
Felicitări !
@GabrielAndrici6 ай бұрын
ba, nu stiu, mie imi place ce faci. La mai mare !
@paulursuleanu69026 ай бұрын
Vlad foarte super prezentarea si intotdeauna mai avem de invatat ceva de la tine.Acum referitor la remarca cu sunetul diesel este sunetul saraciei si mizeriei nu prea sunt total de acord cu tine pentru ca nu cred ca toti si-au cumparat masini diesel din motive de saracie sau economie si poate fi si pasiune, diesel-ul are cuplu si parca masina se simte altfel in miscare si la tractiune...eu pana in 2007 am avut numai masini pe benzina si in anul ala am zis hai sa vad cum e sa mergi cu un diesel si mi-am cumparat prima masina diesel din viata mea, o Skoda Octavia Tour..si iata ca si in ziua de azi tot diesel am si sunt la a treia masina diesel noua cumparata, adica anul asta nu mi-am luat altceva decat un Volvo XC60 B4 diesel, de pe stoc fabricatie 2024...si puteam sa-mi cumpar orice masina pe benzina...deci concluzia este ca poate fi si pasiune prin toata saracia asta mondiala. S-auzim numai de bine!
@vladdutz206 ай бұрын
Cu siguranță nu era pasiune în anii aceia,erau nerafinate și sunt în continuare sub benzina la confort
@paulursuleanu69026 ай бұрын
@@vladdutz20 asta este parerea ta...eu am zis ca am avut si masini pe benzina si diesel si toate noi, eu nu am avut masini SH.Incearca sa mergi cu un VOLVO XC 60 diesel de anul asta si o sa vezi confort.
@ionpescarul6 ай бұрын
Aici e mult adevăr spus de mine ca, comentariu la un clip al lui Vlad de acum câțiva ani. Când am detaliat despre zecile de ani în care toți dizelisti mergeau cu motorină furată și ca noua ni se trage și de la faptul ca acum 50-60 de ani, dacă erai șofer de basculanta, ca să fi pontat în ziua aia, trebuia sa vi seara din cursa cu rezervorul gol și atunci șoferul, arunca motorina pe șanț., pentru ca nu erau clienți sa o vândă, dar astfel șoferul era pontat o zi plina, chiar dacă a mers puțin cu basculanta în ziua respectivă
@vladdutz206 ай бұрын
@@paulursuleanu6902 tot nu merge ca benzinarul
@poldaniel35746 ай бұрын
Diesel? Ma bag, clar! La cat am tras cu furtunul, inima mea pulseaza in 4 timpi acum! ❤
@5zylinderturbo6 ай бұрын
Atata timp cât nu e vag)))))Hai ca îmi place și mie tdi-ul,dar v10le,v12le și 2.5ul evident😜..un diesel pe care l-as cumpara din pasiune,în schimb,ar fi 2.4 jtdm sau d5ul🙃
@poldaniel35746 ай бұрын
@decaesaris5093 nu, ca ma spalam seara cu motorina home made B20!
@poldaniel35746 ай бұрын
@@5zylinderturbo certo! Dar pe saracie, e bun si un 2.0...
@5zylinderturbo6 ай бұрын
@@poldaniel3574 benzinar)))🙂
@poldaniel35746 ай бұрын
@@5zylinderturbo chiar si "dizal", nu-s "retrentios!"
@gheorghepetrariu54416 ай бұрын
Bravo, ai zis-o pe drept Cu câțiva ani buni în urmă se procura motorina mai ușor și așa românul și-a luat mașină pe motorina, vorbim de înainte de a începe cu normele de poluare.
@dutuv31146 ай бұрын
Iar faci lectii pentru toti care incearca sa faca clipuri asemanatoare.Esti beton de carte in domeniu.Am facut o facultate unde am avut materia "motoare termice".Sunt curios daca predai pe undeva pentru ca esti , ca informatie, peste profesorul pe care l-am avut. Numai de bine! Te astept cu alte clipuri
@vladdutz206 ай бұрын
Predau aici pe KZbin :))
@mateiaurelianbeldovics687523 күн бұрын
Respect Omu,Jos Pălăria... . Mulțumesc!
@lucisandu99286 ай бұрын
Respect frate esti cel mai bun insa la tine cei care vizioneaza canalele tale sunt cei care sunt pasionati de masini si uibitori de mecanica.Degeaba spui romanului ca sunt foarte multe masini bune si ii argumentezi ca el tot la pasat merge insa atunci cand se defecteaza plange ca e prea scumpa reparatia tipic romanesc .
@5zylinderturbo6 ай бұрын
Nivelul de detalii pe care le stii e ireal..n-as putea sa retin toate chestiile astea,desi sunt mai pasionat decat orice persoana cu care m-am intalnit fizic in acest domeniu.Imi plac si mie om-urile vechi de mercedes,cu pompa in linie,dieselul de 2.4 de italieni,d5ul de volvo,v10le ala tdi care s-a pus doar pe primul touareg si phaeton..sunt niste motoare atat de interesante si faine,adica asta ar trebui sa aprecieze fanii diesel,nu sa se limiteze la acel 1.9,2.0tdi,care nu se ridica nici la degetul mic al motoarelor mentionate mai sus,la care nici macar la alea nu cunosc detalii de genul sisteme de injectie,care e cu pompa vp37,care e pompa injector,habar nu au..stii vorba aia cu "vorba lunga sărăcia omului",asta zic eu ca nu e adevarata in intregime...daca ar vorbi ca tine,nu ar fi deloc pierdere de timp,ci cunoastere,ei din pacate sunt caracterizati direct de acea vorba).Clip de nota 10,desi nu as alege un diesel peste o benzina,niciodata👏👏👏👏"nu trebuie sa-ti placa,trebuie sa intelegi"...asa sa te intreb ceva:ai idee ce cutie manuala este pe epica?Ca nu am absolut nicio idee..adica nu cred ca exista documentare in sensul asta pe undeva,nu e ca la alea f40,m32,diverse zf-uri,getrag..este o manuala in 5 trepte,cred ca e ceva folosit si pe modele mai vechi ale lor,dar chiar nu stiu🤷♂️
@vladdutz206 ай бұрын
Se numește D24 benzina si D33 diesel, seamănă cu F40 la interne
@5zylinderturbo6 ай бұрын
@@vladdutz20deci e ca în cazul zf 6hp-gm 6le,doar ca o treapa mai puțin,sa inteleg..acuma întrebarea e dacă s-a mai pus pe alte masini?Eu găsisem ceva cutie de suzuki,parca m13 și aveam o bănuială ca ar fi aia,nu ar fi fost exclus,pt ca epica împarte ampatamentul de 2,7m cu suzuki kizashi,ala este o epica scurtata practic,țin minte ca am citit pe net ca aveau aceeași platforma..dar din moment ce nu se gasesc kituri de ambreiaj,ma gândesc ca e caz unic de folosinta al cutiei,doar aici🤷♂️.Acum am elucidat misterul,multumesc 😊S-ar putea face swap la un f40 atunci sau nu e compatibila cutia pe partea de prinderi?
@badeaionut48226 ай бұрын
Sunt fan diesel si am mers numai pe combustibil diesel cumparat de la statie de carburant. Ce spui tu e oarecum adevarat dar se refera la un procent destul de redus de utilizatori . De fapt si de drept cauza care a determinat trendul a fost pretul la pompa al dieselului fata de benzina care a fost cam la jumatate o lunga perioada de timp. Asta coroborat cu faptul ca la momentul ala majoritatea dieselurilor ( care se aduceau in Romania)erau aspirate ce determina costuri cu un autoturism foarte reduse si in plus costuri de mentenanta . Basca ca la momentul ala taxarea la capacitati cilindrice mai mari era mai omenoasa, despre noxe , ce sa mai zic, atunci, numai de bine!😁 Si acum imi aduc aminte de prima mea masina diesel ,un Polo II 1.4 diesel la 48 cai 1990, cumparat in 1997, consuma max 6 l la suta, benzinarele peste 10.
@richardsdma6 ай бұрын
nu a fost niciodata pretul motorinei la jumate, nici pe vremea lui ceausescu
@badeaionut48226 ай бұрын
@@richardsdma ia mai gandeste-te! Pe timpu lu Ceasca nu , da prin anii 90 da.
@richardsdma6 ай бұрын
@@badeaionut4822 nici atinci nu era la jumate, eu nu tin minte. vorbesc de preturile de la statie, nu te piata neagra.
@PasionațiiDeMașiniȘiMotoareTop6 ай бұрын
La fel de interesantă este și istoria omului ,,Diesel". Rudolf Diesel
@am0risca6 ай бұрын
Există posibilitatea să faci un astfel de material video în care să prezinți și istoria motoarelor Peugeot HDi și baza de la care acestea au plecat și până unde au cam ajuns?
@vladdutz206 ай бұрын
Este deja postat pe canal, despre motoarele franțuzești
@Mr.Florin2266 ай бұрын
Într-adevăr dieselul a apărut din dorința de a folosi un combustibil inferior benzinei implicit mai ieftin - motorina. Dieselele anilor '70 (de ex) erau lente ca demaraj, porneau mai greu iarna și ronțăiau ca tractorul ... dar proprietarul scotea mai puțini bani din buzunar pentru fiecare sută de km parcurși și asta conta cel mai mult pentru un anume segment din marea masă a cumpărătorilor. ................... Dieselul s-a "rafinat" odată cu trecerea de la sistemele de injecție pur mecanice cu pompă în linie (sau rotativă) la cel Common Rail deoarece mult mai fin se putea doza injecția controlând niște injectoare alimentate cu presiune constantă dintr-o "rampă" comună. Mai ales la turații mici spre medii. Așa au început să dispară dezavantajele (pornire greoaie, trepidații, ronțăială) și au crescut performanțele dinamice odată cu cele de consum. Sistemul s-a îmbunătățit continuu, astfel dieselul și-a găsit loc si pe mașini de clasă superioară.
@danielprisnel14676 ай бұрын
Mi ar place sa lucrez cu tine intr un atelier sa facem meserie
@stefancristianstoe80446 ай бұрын
Intrebarea e urmatoare: ce varianta de putere e recomandata pentru motorul 1.950 cc de la Mercedes: 150, 163 sau 194 de cai?
@vladdutz206 ай бұрын
Sunt la fel tehnic toate
@ialcinali30446 ай бұрын
Felicitari Vlad, esti cel mai bun in domeniu! Sunt intr-o dilema, tb sa comand un Mercedes C si nu stiu la ce motor sa optez: diesel de 2L cu 163 CP sau benzina de 1.5L cu 170 CP, te rog cateva argumente! Iti multumesc!
@vladdutz206 ай бұрын
Daca mergi des oras ia benzină
@cristiclaudiuАй бұрын
Tin sa te contrazic. Temperatura interna da este mai mare la un diesel, fata de benzina. Insa temperatura pe evacuare este mai mica cu aprox 300 grade, si asta e data de la modul de aprindere. Asta face ca in timp dieselul sa fie mai friendly cu senzorii din compartimentul motor. Mult mai des o sa-ti pice senzorii de la benzina decat cei de la diesel. Vb la un moment dat de OM654 ca are multe capacele si gen multi senzori, dar fluctuatiile de temperatura pt acei senzorii sunt mai mici si deci viata lor va fi mai lunga; asa se explica de ce motoarele de la Mercedes OM 646, OM 651 si OM 654 sunt motoare fiabile, si nu pica pe partea de senzori.
@andipajeroking6 ай бұрын
Un detaliu interesant e ca Roverul de exemplu a adoptat commonrail inaintea BMW ului, desi folosea motorul de BMW M47. Ulterior la TU commonrail s a pus si pe modelele BMW.
@vladdutz206 ай бұрын
Da, a fost varianta de montaj transversal
@flaviusflavius32486 ай бұрын
Salut Vlad ,intre un Touareg 2023 si un X5 2023 ,care ar fi mai fiabil dintre cele 2 ? mersi
@vladdutz206 ай бұрын
As merge pe bmw
@flaviusflavius32486 ай бұрын
@@vladdutz20 multumesc !
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
Vlad, aminteste-ti ca existau Hypercar-uri la Le Mans cu motoare diesel, manipularea era exact cum e acum cu hybridul.
@vladdutz206 ай бұрын
Care erau lente si complexe mecanic, uite anul asta la lemans ce probleme a avut Peugeot
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
@@vladdutz20 corect. Racingul e pt benzina clar.
@Andriushel6 ай бұрын
Totuși cuplul mare disponibil la turații joase a diesel-ului e o plăcere cuplat la o cutie de viteze DSG și mai ales pe drumuri de munte. Consumul cu 30% mai puțin la aceeași capacitate cilindrică comparativ cu un benzinar, ambele puse pe aceeași mașină, e o realitate în portofel.
@vladdutz206 ай бұрын
Nu e o realitate, un 2.0 tsi de 190 cai consuma la fel ca un 2.0 tdi in condițiile unei complexități mecanice mai reduse
@seaman57056 ай бұрын
Nu stiu ce iti amintesti tu , dar in anii comunismului aproape nu existau masini particulare pe motorina . Deci nu mergea nimeni cu motorina "furata" . Asta se intampla in anii 90 . In acei ani , motorul diesel era o saracie puturoasa , dar consuma relativ putin . Perioada dieselului "performant" a inceput pe la sfarsitul anilor 1990 cand BMW a facut primul diesel de doi litri care sarea bine de 100Cp - respectiv 136Cp . Mai era si TDI-ul ala care a evolut incet de la vreo 70 cp pana la 130Cp , dar asta dupa 2000 . Si TDI-ul a fost o permanenta inselatorie la poluare . Senzatia de cuplu grozav la acceleratie se realiza printr-un nor de fum lasat in spate , chiar la masini noi pana la euro 4 , chiar 5 . E adevarat ca motorina era ceva mai ieftina , iar consumul mai redus , dar performanta motoarelor diesel in anii 2000 , o batea la cur pe cea a motoarelor pe benzina cu litraj echivalent . Si asta a durat pana aproape in zilele de azi . Nu mai punem la socoteala uzura mult mai rapida a motoarelor pe benzina . Intr-un cuvant multe avantaje pt motorul diesel - si cei bogati il cumparau pt performante , feeling la cuplu etc . Iar cei din vest aveau aceleasi motive , chiar daca la noi consumul era destul de important . Printre dezavantaje - poluarea cu noxe (nu cu CO2) , zgomot , intretinere mai costisitoare .
@adpopa98395 ай бұрын
Primul diesel la bmw care fugea un pic a fost primul 2.5tds M51 care era cu precamera de injectie ,era mai fiabil ca 2.0d 136 cai , 2.5tds era 6cilindri mult superior decat 4 cilindri
@georgecalistruofficial6 ай бұрын
Vlad, de ce nu îți schimbi mașina cu aceasta care o conduci in filmare? Știu ca îți place mult.
@florinpene48756 ай бұрын
Pentru că $$$
@AlLuiPigus6 ай бұрын
@@georgecalistruofficial Chiar ieri m-am intrebat de ce nu are toata lumea masini scumpe sau cu pretul peste medie. Chiar nu inteleg de ce oamenilor le plac atat de mult masinile ieftine sau vechi.
@aliceionita73996 ай бұрын
Adevărat,eu dețin 4 benzinare foarte mulțumit, zi frumoasă!
@danielprisnel14676 ай бұрын
Spune mi cu ce te ocupi ce lucrezi ce job ai?
@vladdutz206 ай бұрын
Povestesc mașini pe KZbin :)
@Teo4.7.86 ай бұрын
Vlad am o intrebare, urmeaza sa mi iau o cobra, diesel si as vrea sa ti cer parerea intre cele 3 motoare, 2d, 2.4d.3d. Ma intereseaza fiabilitatea si robustetea, la 3.0 ma trage in spate consumul, tu ce parere ai, le ai probat pe toate? Multumesc. La fel, intre w123 si 124 diesel, care crezi ca e mai "Tanc"?
@bogdanhotnog14186 ай бұрын
2.4 cele mai bune motoare pe cobra, dar si 3.0. cobra e prea veche, 124 este aproape perfect dupa parerea mea, daca iei unul in stare buna fara rugina si de preferat cu instalatia electrica biodegradabila refacuta merge de rupe
@investit46 ай бұрын
Salut. (mă obosesc să mă logez ca să comentez) , Eu zic renunță la această idee. Sunt depășite w123 în traficului de zi cu zi, mai ales diesel-ul. Ca posesor de 240-200D de 20 de ani pot să zic că dacă nu ai garaj încălzit și un tinichigiu în buzunar, vei fi mereu cu stress. Sunt ok ca mașini de promenadă , întâlniri ocazionale în club retromobil , sau duminică la o plimbare , pentru alceva uită de cobră. Sunt aspectuoase dar ruginesc rău indiferent cât de bine le întreții. (ca plan de acțiune , trebuie bani o dată la 4 ani pentru curățat și revopsit părțile ruginite , și ceară pe șasiu o dată la 18 luni, asta în cazul în care ai garaj unde să o ții.). Costul meu de proprietar, în 20 de ani, la o cobră se ridică la 12.000 euro. (fără costul inițial de achiziție al mașinii, fără asigurare, fără motorină , taxe de drum sau impozite.) . La motorizarea de 2.0D piese se găsesc mai greu , consumul e cam 6 litri in oraș cu 4 trepte(motor refăcut). 2.4D consumă cam 1-2 litri peste. La drum întins mergi 80-100km/h max dacă ai roți ok. Dacă vrei să fie istorică o să ai și mai mari costuri , totul trebuie să fie ”spotless” și perfectă , când te prezinți la iTP la RAR.(o dată la 2 ani) , taxa de drum s-a reintrodus iară membrilor RCR, iar cotizația e 160 lei / an / membru plus asigurarea care este 250 de lei, în urcare,și ea (deja și eu mă întreb dacă a 2-a sau a 3-a mașină mai merită trecută prin comisia de la bucurești ca să o facă istorică) , sunt deja întrebări și costuri în balans care te pune pe gânduri (chiar dacă ai aproape 10 ani de membru în RCR).
@Teo4.7.86 ай бұрын
@@bogdanhotnog1418 multumesc mult, locuiesc in spania si aici la 2500 iei un w124 bun, fara rugina, la 4500 5000 iei o bijuterie.
@Teo4.7.86 ай бұрын
@@investit4 iti multumesc mult pentru raspuns, eu locuiesc in Spania si aici multe cobre n au rugina, dar poate ca au fost tinute in garaj...cred ca o da ma inclin spre un w124 non facelift om602, multumesc inca odata.
@vladdutz206 ай бұрын
@@Teo4.7.8daca gasesti o cobra 3.0 merita luata sa o ai de plimbare, om617 e probabil cel mai faimos motor al lor
@trackingcalin19886 ай бұрын
EU sunt fan Diesel gen motor de 1.5 pe o masina de o tona si motor de 3.0 pe o masina de 1.5 tone.
@trontlin6 ай бұрын
29:10 sa ne bucuram de istorie ca vin pe noi chinezii...cu electricele asta se intampla din pacate, traim prea mult din trecut... intr-un an maxim 2 trebuie sa te reprofilezi sa ne povestesti de BYD, istoira lor si eficienta masinilor electrice... P.S. posesor de Alfa 159
@dany131t6 ай бұрын
cu co2 mai trebuie documentat nu stiu ce sa zic
@vladdutz206 ай бұрын
Ce sa documentam, e simplu, efect de sera
@fedsig_vamaguy99386 ай бұрын
Sulzer este din Elveția, nu Finlanda. Locomotivele diesel-electrice LDE 2100 de la Electroputere Craiova aveau motoare Sulzer. Ulterior, o bună parte dintre ele au fost modernizate cu motoare diesel GM, numite LDE GM după modernizare. PS: așa sună un Croma 1.9 TDid kzbin.info/www/bejne/mZ22aq2uqLWNoKssi=P0D8r_Z27LDmgIoQ
@andreimaidan59316 ай бұрын
mă gândeam zilele astea cum ar fi să fie cineva in Romania care să poată să prezinte locomotivele care circulă acum la noi așa cum prezintă vlad mașinile=) inclusiv acordurile de schimb de locomotive din anii 70, dintre rade koncar si Electroputere, si multe alte detalii mai puțin știute
@fedsig_vamaguy99386 ай бұрын
@@andreimaidan5931 Celebra “Bobică” - LE 3400 KW.
@vladdutz206 ай бұрын
Sulzer da, dar Wartsila este finlanda
@FlorinROeurope6 ай бұрын
@@vladdutz20 Hai Vlad, te pot ajuta cu informatii despre locomotivele Românești, ar fi interesant o miniserie despre locomotivele cfr.
@danielcislaru47366 ай бұрын
Vlad for president.
@valentinrachiteanu83266 ай бұрын
😂
@stefancristianstoe80446 ай бұрын
Pai si chiar daca fiecare a facut ceva...tot doar o singura masina trebuie sa alegi
@caroldanheipl6256 ай бұрын
👍
@florinnyc63714 ай бұрын
In Europa din păcate pt mașinile de masa nu ai benzinare puternice . Tot la diesel apelezi ca sa ai un pic de putere. Benzinare aspirate de 2 litri sunt aproape i existente. Nu vreau sa aud de troacele vag tsi TFSI.
@adrianmaxim65546 ай бұрын
Hai cu type ru'😅
@alexandragaming.98796 ай бұрын
Astăzi benzina este pentru săracii care vor să pară bogați. Motorina e pentru saraci. Ca mine 🤣🤣🤣
@fhshsjx6 ай бұрын
Eu am benzina 1.5 si consum 2.8% pe national. As zice ca mai nou benzina e pt saraci. La mine plinu inseamna 36l adica 268lei
@mirceapopescu76206 ай бұрын
Diesel poluează, dar acumulatorii?( Producerea acumulator, poluează de mult mai multe ori decât diesel... Văd că nu mai zice nimeni 😵💫)
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
6.30 da-ne un exemplu, raport consum, cuplu, dinamica, rezistenta in timp si performante. E adevarat ca multi clienți ai diesel-ui din trecut n-aveau de ce sa-si cumpere diesel, sau poate faci referire la "vedeta" 1.9 tdi alh pt saraci, cum le spui tu, insa majoritatea motorizărilor benzina de acum sunt mult mai slabe decat recentele motoare diesel moderne. Poate vei exemplifica, tu fiind fan japoneze, cu panaramele extrem de plictisitoarele hibride de buget de la Toyota sau cu cele trei cilindri turbo, sau cu mild, etc. In principiu se aleg motoarele hybrid tot pt consum, avantaje fiscale, tot pentru saraci daca e s-o gandim fair. Revenind, spre exemplu, as alege oricand un 2.0 jtdm de la Alfa 180 decat acel plictisitor hibrid de la Corola sa zic...sau un clasic 2.0d de la BMW ...oricare din variante intre 160 si 184 cp fata de o masina "cyborg" benzina aspirat 😂😂. Dieselul modern, parerea mea, e peste majoritatea formelor de mild, full, ..2 cilindri opriți, hybridul mami..🤦🤦😂😂. Pe de altă parte, felicitări pt enciclopedia de om care esti! 👍👍
@vladdutz206 ай бұрын
Pai treaba e ca acel hibrid de Toyota este mai rapid decât ce ai enumerat tu. De exemplu un prius nou accelerează cam la fel cu o mașină de poliție americană, un Dodge charger interceptor cu v8 facebook.com/share/r/XcUu2CVzURCi7Lxw/
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
@@vladdutz20 chargerul e benzina nu diesel. 🤷
@LexusNX300H6 ай бұрын
Nu omul a spus că e pentru săraci ci italienii dacă te-ai uitat atent la acest video. Te salut cu respect.
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
@@LexusNX300H italienii in anii 50, romanii in 80, 90 😜. Acum, poate nu m-am exprimat corect, nu fac hate, omu' e unicat mondial cred. Tot respectul! Eu faceam o paralela dintre manipularea cu motoarele diesel din anii precedenti, cand majoritatea cereau diesel, cu manipularea pentru "cyborg" actuala. In fond, si atunci ca si acum, alegerea potrivită depinde de nevoile fiecăruia. Inca o data, tot respectul pt Vlad.
@Marius-lf9ey6 ай бұрын
Italienii in anii 50, romanii in anii 80, 90 😂😂. Mai eu nu fac hate, eu faceam referire la paralelea dintre manipularea anilor trecuți, cand in majoritatea cazurilor se cautau motoarele diesel si manipularea actuala cu Hybridul. In fond tot ce contează sunt nevoile. Pe de alta parte, Vlad ne provoacă sa gandim, meritul lui de altfel 😊 si, personal, consider ca majoritatea motoarelor astea noi "cyborg" benzina 😂😂 de buget sunt sub performantele motoare diesel ale ultimilor ani. Mergeam cu o Corolla hybrid pe autostrada, la 140 km/h cand accelerezi...zgomot mult pt nimic. Pentru mers la piața probabil ca e ok, cari un bagaj cu o baterie dupa tine dar nu ai dpf infundat 😂😂. In fine, deja exagerez poate, va prezint scuzele mele si inca o data felicitari lui Vlad!
@teodors25026 ай бұрын
Motorina nu era furata, gasita ori cumparata. Era facuta rost 😅. Bafta la a traduce asta 😊
@vladdutz206 ай бұрын
Cred că am găsit, oamenii respectivi lucrau în Procurement:))
@FlorinMisaros-Barbu6 ай бұрын
Hai că iar n-am făcut ce mă apucasem sa fac da am mai aflat ceva! Informații gratis fara să studiezi! Mulțumim! P.S. Cum naiba or fi unii așa de imbecili când ai atât de mult informație de calitate gratis la doar un click distanta!
@vladdutz206 ай бұрын
Da, și eu mă mir câteodată
@georgecalistruofficial6 ай бұрын
P/S: Primul autovehicul cu motor electric a fost inventat si brevetat de Andreas Flocken in anul 1888 tot in Germania.
@iulianmihai93676 ай бұрын
pe vremea lui Ceasca exista surplus de motorina dar..nu prea existau autoturisme particulare pe ..motorina! Afara de Aro 24 ,ceva straine aduse in fel si chip si cateva adaptari /bricolaje facute de mesteri priceputi ,restul tarii mergea pe ..benzina !Asa ca nu era vorba de saracie ci de lipsa de mijloace de deplasare corespunzatoare Dupa revolutie da ,teoria cu "procuratul " motorinei se sustine Eu insumi ,aveam Papuc diesel 1,9 masina de serviciu care mergea cu 50% motorina 50% ..ulei de transformator ,cel mai bun substitut de motorina ,mult superior uleiului de floarea soarelui Personal conduc ,din 2006 ,Skoda Octavia 1 ,9 tdi alh ,90 cp ,de noua ,actual 330 000 km ,motor clasic ,cu pompa de injectie ,nu are nici macar pompa de combustibil O masina ultrafiabila,cu consum nesimtit ,chiar la naveta pe Prelungirea Ghencea ,cum se zice ,tine cu casa Din punctul meu de vedere ,o alegere inspirata
@ionelsandu21586 ай бұрын
😂 adevărat.
@dorinchelcea32416 ай бұрын
Salut.😊
@Mashu_646 ай бұрын
👏
@aileniialeco35496 ай бұрын
Daca faci 40 de mii de an pe an o masina cu consum 5 diesel si o masina pe benzina care va consuma 7 la același regim de mers .anual diferență in combustibil este 1000-1500 de euro .Daca faci km putini pe atunci diferența e irelevanta . Daca mergi preponderent in oras atunci benzina hibrida electrica . In ziua de astazi putina lume mai fura motorina ( mai au de unde fura) . Plus ca majoritatea parcului auto in romania e compus din masini peste 10 -12 ani si masinile pe benzina din perioada aia nu la o cilindree comparabila unele consuma peste 10%. Stiu ca lui vlad ii plac masina pe benzina sunt faine am avut si eu dar daca ai rulaje mari sunt neeconomice Poate ca masini de duminica . Plus ca epoca benzinarelor aspirate si fiabile a apus ce motor poti recomanda acum sa ei de nou ( benzina only) 1.2 de la Peugeot. 1.0 ecoboost de la ford 1.5 de la vw? Dacia 1.0 ? Poate pe mazde au mai ramas ceva motoare fiabile aspirate moderne dar sunt rare scumpe si ruginesc . Scuzedar benzina ca masina de duminica sau masina de oras in rest diesel cat se mai produc se mai gasesc sh in stare buna .
@vladdutz206 ай бұрын
Mazdele nu mai ruginesc de mult timp
@themotorworld20246 ай бұрын
👍👍👍
@chertitaflaviu59286 ай бұрын
Vizavi de valențe sportive, ai putea să ne povestești și despre tdi-ul Audi participant în cursele de anduranță?
@ionutbagmuianu8846 ай бұрын
Aveau avantaj ca alimentau mai rar decat competitorii pe benzina, ca performanța erau sub
@trackingcalin19886 ай бұрын
Din descrierea ce ai facut-o la combustibilul diesel reiese faptul ca e cel mai fiabil combustibil, este produs din ramasite, si ofera maximul de eficienta consum, econonomie/putere. Singura problema cu motorul diesel e una politica.
@vladdutz206 ай бұрын
Nu e una politică, e un motor complex
@edwardadelin6896 ай бұрын
Realist vorbind la o masina euro 6 daca nu ai adblue pe diesel, e destul de aproape la complexitate cu un benzinar turbo.
@Boblucian325556 ай бұрын
@@trackingcalin1988 la primele 2 consum si economie
@Sonar77-R.S6 ай бұрын
Orice mașina noua indiferent de motorizare pleaca din fabrică la 0 km cu un bagaj de poluare, da toate mașinile noi!. Arderea plasticelor, topirea tablei, a fontei, a tuturor componentelor, toxicitatea vopselurilor folosite etc.. Singura diferență dintre combustie vs. electrice este ca la una electrica nu mai ai topirea materialului necesar producerii motorului diesel/benzină ci a bateriei (care dupa cum spuneam si termicul face poluare in procesul de producție). Ok, in timp, la electrica nu ami ai schimburile de ulei periodice (economisesti poluare si de aici), nu mai produci gaze cu efect de seră stand in trafic de exemplu cu motorul pornit ca sa meargă AC, etc.. Placutele de frana nu se mai uzează la fel care si ele generează un praf toxic ema at in atmosfera oraselor, producerea catalizatoarelor, a filtrelor de particule etc. Cred că cine a zis ca masina vine cu un bagaj de poluare a uitat sa despice firul în 4 sau sunt nemți 😂. A.. era sa uit, merg in fiecare dimineață pe jos către stația de mijloc de transport in comun iar mergand pe stradă am parte de multe mirosuri de noxe cu precadere de origine diesel de la motoare poluante, fara filtre de particule si etc. In orasele mari aceste masini pe combustie sunt o problemă si punct! Ma refer aici mai ales la cele vechi, nehibride care nu se pot misca singure în coloana iar motorul trebuie sa fie pornit. AC-ul le merge cu motorul oprit la una electrica/hibrida :) caci au compresoare electrice. Asa ca nu mai aplecati urechea la propaganda falsă anti electrice ca nu e așa deloc. Parerea mea este ca e doar manipulare si propaganda anti electrice chiar a o campanie a producatorilor de masini cu combustie. Ceva de genul "nu cumparati electrice cumparati-le pe ale noastre" 😂😂 Solutia este de fapt plugin, pe distante scurte mergi electric iar la drum lung, in afara oraselor combustie (benzina). Restul e can can!
@72kryss6 ай бұрын
Il rumore DELLA miseria.
@andipajeroking6 ай бұрын
Asta e future meme, ba tu conduci rumore della miseria 😂
@Electrician19696 ай бұрын
Sarac e tactu, ce texte, dizelu intotdeauna tragea mai bine, si fara turbo, nu degeaba se pune pe orice are nevoie de cuplu si putere
@vladdutz206 ай бұрын
Saracie, nu exiata cuvantul dizel, învață să scrii corect. In ce univers paralel un diesel aspirat e mai puternic decat o Benzina? Voi habar nu aveti matematica, cuplul la roata contează, adică factorul final e dat de inmultirea valorii de la volanta cu raportul de treapta și cel de diferential final
@adrianmaxim65546 ай бұрын
Nu.ti.bate capul Vlad, unii sunt prea redusi😮
@andreimaidan59316 ай бұрын
@@vladdutz20 Stai liniștit, nu a înțeles nici 25% din ce i-ai spus acolo....
@dflorin276 ай бұрын
Ai înțeles tot si nimic😂. Detin si eu diesel dar nu ma pot inflama cand omul din imagine vine cu argumente tehnice spuse de ingineri si chiar de cei care au proiectat anumite sisteme. Vlad foarte faina documentația. Sper sa mai faci documentare de genul acesta 👍