Video da bahsettiğim websitelerini aşağıya bırakıyorum. Sizin bildiğiniz güzel websitelerinide buradan kullanım alanıyla birlikte paylaşırsanız herkes faydalanmış olur 🔥 Örnekler bulmak için kullanabileceğimiz websiteleri: www.frontendmentor.io/ devchallenges.io/ dribbble.com/ www.behance.net/ Yaptığımız siteleri deploy edebileceğimiz websiteleri: pages.github.com/ vercel.com/ www.netlify.com/ Freelance iş yapabileceğimiz websiteleri: www.upwork.com/ www.freelancer.com/ bionluk.com/ www.toptal.com/ www.r10.net/
@hyplox72 жыл бұрын
Hocam yakın bir gelecekte açık ara en iyi yazılım eğitmenleri arasında görüleceğinizi düşünüyorum, ki benim için bu zamana kadar ki videolar bile en iyi olduğunuzu söylemeye yetiyor. Her şeyi en saf haliyle açıklayıcı bir şekilde aktarıyorsunuz kısa zamanda çok verimli aktarım yapıyorsunuz. Kendimi daha ileri seviyelere taşıyınca superpeer dan süperfan üyeliği alıp sizinle gerçekten tanışmayı istiyorum. Gerçekten çok önemli katkılarda bulunuyorsunuz alabilene. Başarılarınızın devamını dilerim.
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum 🙏🏼
@halilenesozdemir2 жыл бұрын
Arin yazılım sonrasında şöyle her içeriğini gönül rahatlığıyla izleyebileceğim bir Türkçe kanal olmasına çok sevindim. Konuyu çok sade ve rahat anlatışınız beni çok mutlu ediyor hocam. Diğer videoları izleyip buraya yorum atmamın sebebi, bir çok arkadaş bu videoyu izlemeye gelecek. Kıymetini bilin buranın dostlar :)
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum 💕
@zikrioztas Жыл бұрын
Eğitim videolarına rastlamamın 2. dakikasında dedimki; yürür. Anlatmak hayatındaki aldığın en iyi kararlardan biri olabilir kardeşim.
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum güzel görüşleriniz için, mutluluk verici 🙏🏼
@ahmetsahinnn2 жыл бұрын
Biz junior lar için gayet bilgilendirici ve samimi bir video olmuş. Teşekkür ederim hocam
@yasincan67662 жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş hocam emeğinize sağlık. Test yazma konusunda ise test yazmaktan daha önemlisi "testable code" yazabilmek bence. Bazen kötü kod yazınca testini yazmak da çok zor olabiliyor.
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Kesinlikle, olabildiğince pure yazıp her şeyin testable olması çok mühim. Çok doğru bir noktaya değindin
@eyupakdeniz2 жыл бұрын
birkaç siteyi clone'lamayı düşünüyordum ama erteliyorudum yarım başlayacağım sağ olun.
@ekremmay46732 жыл бұрын
Hocam Güzel Ve Faydalı Bir Video Olmuş Teşekkür Ederim Pazar Günü Görüşmek Üzere
@ahmetkarakaplan13052 жыл бұрын
Bilgilendirici ve faydalı bir video olmuş. Test serisini sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar!
@ErkanKESER2 жыл бұрын
Merhaba içerikleriniz çok iyi ve kaliteli teşekkür ederim. yapılan bir html+css+js projesini repo ya atma ve versel, githup gibi yerlerde paylaşma videosu çekerseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum. kanalınızda başarılar...
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Selamlar, teşekkürler 🙏🏼 Kanalımda çok fazla yaptığım proje ve ayrı bir kaç deployment yaptığım Next.js tarafında video var. Fakat daha derli-toplu olması açısından deployment özelinde videolar çekicem. Teşekkür ederim öneri için 💫
@mehmetdurmazzz2 жыл бұрын
cok tarafsiz guzel bir video olmus cok ayrintida bogulmadan ve fazla kisisel yorum yapmadan guzel bir uslupla anlatmissiniz tesekkurler
@DukeEmree2 жыл бұрын
Çok bilgilendirici bir video teşekkürler
@tunahanceler48292 жыл бұрын
Daha iyi bir yazılım kanalı olsaydı orası da bu kanal olurmuş . Anlatımınız vs süper daha iyi yerlere geliceğinizden eminiz. React proje videolarının devamını bekliyoruz çok yararlı oluyor. Ek olarakta beraber kodlama yayınları ve örnek bir frontend mülakatı nasıl olur videosu gelirse süper olur.
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için, çok destekleyici oluyor 🙏🏼 Mülakat tarzı bir şey düşünüyorum aslında fakat konsept olarak çok yapmacık olmayacak şekilde bir şey ayarlamaya çalışıyorum. React projeleri devam gelicek fakat şu an için React kursuna odaklandım o yüzden biraz yavaşladı pipeline
@TokengoApp2 жыл бұрын
Harika bir içerik olmuş teşekkürler. Konunun dışında bir sorum olacak: Hangi monitörü kullanıyorsunuz ve memnun musunuz ? :) Teşekkürler..
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Teşekkürler 💫 LG 34WN780-B kullanıyorum. Fazlasıyla memnunum. Tek olumsuz gördüğüm özellik curved olmaması. Almadan önce de bunun olumsuz olacağını biliyordum -- curved olan versiyonu Türkiye'de yoktu. O yüzden alacaksanız kesinlikle curved bir şey almanızı öneririm 34inch gibi geniş bir monitörde kenarlara bakmak göz yorabiliyor. www.akakce.com/monitor/en-ucuz-lg-34wn780-b-34-5ms-uwqhd-freesync-ips-led-fiyati,1000455371.html
@tugrularabaci Жыл бұрын
çok faydalı içerikler üretiyorsunuz hocam udemy kursunuzda çok başarılı. Teşekkürler
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Teşekkürler 🙏🏼
@thestranger23092 жыл бұрын
teşekkürler ✨
@ismetismet5153 Жыл бұрын
Hocam sizi severek takip ediyoruz iyi ki varsınız. React projeleri bekliyoruz hocam.
@michaelscofield24692 жыл бұрын
Bi test serisi gelicek mi yakın zamanda?
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Evett, React eğitim serisi ile paralel çekmeyi planlıyorum. Fakat 'testing' serisi çok dah erken gelicek.
@yetkindev Жыл бұрын
Hocam proje ayrı projenin testi ayrı tamamlayıcı çekerseniz daha rahat anlaşılır gibime geliyor
@Gulca.y_6 ай бұрын
bunları öğrendik ama yeni mezun oldugum için kimse geri dönüş yapmıyor 😢
@memduhcevik Жыл бұрын
Hocam yanlis anlama da en güzeli amerikadaki bootcamplar :)) Zaten çoğu üniversiteyi bırakıp o bootcamplara katılıyor. Hem eğitiyor hem iş buluyor (genelde FAANG firmalar)
@reax5192 жыл бұрын
Merhaba Hocam , videolarınızı sıkı bir şekilde takip ediyorum katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. benim merak ettiğim bir konu var bildiğiniz gibi gelişim süremiz içerisinde çeşitli hazır Api'lar üzerinde çalışmalar yaptım ve yapmaya da devam ediyorum Api ile nasıl çalışılır genel işleyiş mekanizmasını anlayabiliyorum ama bu konuda kararsız kaldığım nokta az da olsa backend tarafına giriş yapmalımıyım bir junior olarak yoksa firebase supabase gibi servisler üzerinden mi ilerlemeliyim yoksa tamamen bu konuları bir kenara bırakıp hazir api'lar üzerinden çalışmaya devam edip frontend tarafında ki yetkinliklerimin üstüne mi gitmeliyim kısaca anlatmak gerekirse bir junior frontend developer ne kadar backend bilmeli ? teşekkürler.
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Selamlar, cevaba geçmeden teşekkür ediyorum desteklerin için 🙏🏼 Junior bir Frontend developer'ın backend'i hiç bilmesine gerek yok. Fakat, basit seviyede firebase, supabase instance'ı ayağa kaldırıp, ona bağlanmayı bilmek çoğu nokta da API vs. bulamadığında çok işine yarayacağı için bilsen güzel olabilir. Fakat onun dışında Node.js, express tarzı komple backend'e dayalı teknolojilere hiç girmeni tavsiye etmem -- özellikle gereksiz kafa karıştıracaktır ve odağını kaybettirecektir. Temelde her şeyi hazır API'ler ile yapmaya çalış ama çok istediğin ve API'sini bulamadığın bir şey olduğu durumda, hazır servisleri (supabase vs.) kullanarak kendince bir şeyler ayaklandırabilirsin. Unutma frontend dev. olarak çalıştığında kimse senden bu tarz backend related bir kod yazmanı istemicektir (tabii istisna firmalar vardır kesin :D)
@reax5192 жыл бұрын
@@pekcanmehmet teşekkür ederim hocam kafa mı karıştıran bir nokta idi hiç bir sorun kalmadı dediğiniz gibi odağımı çok dağıtıyordu
@michaelscofield24692 жыл бұрын
❤
@AmirhanAliyev Жыл бұрын
Abi github ta kaçtane projemiz olmalı?
@user-sd4oc3pl1f Жыл бұрын
Selamlar, gercekten de egitimlerdeki anlatimlariniz cok basarili. Yeni bir seyi ogrenme yaklasiminiz nasil oluyor, veya en basta ogrenirken neyi farkli yaptiniz, birkac tavsiye verebilir misiniz? Ek olarak React serisi icin de ortalama bir tarih verebilir misiniz? Tesekkurler.
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Teşekkür ediyorum. Sondan başlayım; React için maalesef bir tarih veremiyorum. Çok kompleks ve büyük bir kurs olduğu için büyük bir boşluğa ihtiyacım var işten kalan parça-parça vakitlerde çekmesi zor oluyor. Yeni bir şeyi 'bugün' öğrenme yaklaşımım, varsa önce bir örnek proje bulup nasıl çalıştığını anlamak. Sonrasında dökümanını detaylı okuyarak oluyor. Fakat bundan seneler önce ilk başladığımda bu işlere bir şeyi öğrenme şeklim tamamen videolardan akıyordu. Döküman neredeyse hiç okuyamıyordum/anlayamıyordum. Örnek proje videoları açıp, belirli bir yere kadar izleyip, sonra oraya kadar olan kısmı kendim yapmaya çalışıyordum. Ya da önce kendim yapmaya çalışıp sonra izliyordum neyi eksik/hatalı yapıyorum tarzı. Bu öğrenme yöntemini çok akıcı buluyorum.
@abdullah199576 ай бұрын
sektöre backend ile başlanır mı
@redkit34592 жыл бұрын
Test gelsin abi tr de tek olur .d
@pekcanmehmet2 жыл бұрын
Gelcek gelcek :D
@salihyil2 Жыл бұрын
Benim yazdığım kodlar hep ali ata bak gibi gelirken resuable, scalable, clean code seviyesine nasıl gelicem onu kafamda kuramıyorum? Ne yapınca senior oluyorsun.
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Projelerde tecrübe edindikçe kod yazma biçimimiz değişiyor aslında. Hiç bir zaman net/kesin bir cevabı yok bu sorunun. Ne kadar çok projede bulunulursa, ne kadar çok open-source proje kodları incelenip oralardan feyz alınırsa o kadar çabuk yazım noktasında iyileştirmeler olur. Senior sorusuna verebileceğim bir cevap yok maalesef. Kod yazmaktan ziyade soft skill'erin öne çıktığı bir pozisyon olarak yorumluyorum.
@rotabirailegezgini Жыл бұрын
👍
@ahmetcan2477 Жыл бұрын
kıymetli hocam değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum bir sorum olacak bu sektörde iş bulabilmek için üniversite şart mı? video da konusu tam geçmedi ama bu üniversite olmayanlar için büyük bir merak ve motivasyon kaybı oluyor..
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Selamlar, sektörde üniversite bir şart değil fakat yazılımcıların artmasından dolayı klasik iktisat mantığıyla arz-talep dengesi kuracak olursak; yazılım bilen ve üniversite mezunu kişi sayısı arttı ve doğal olarak talebi bu yöne kaydırmaya giden ik'lar var. Fakat temelde kendini kanıtlamış bir developer üniversite ihtiyacı olmadan çok rahatlıkla işe girebilir. Burada ki en temel sorun junior dev. iş ararken ortaya çıkıyor. İk'lara günlük çok fazla başvuru geldiği için ik; o başvurulardan bir kısmını hızlıca elemek amacıyla üniversite mezuniyetini baz alıp eleyebiliyor maalesef.
@semih-ze9uo Жыл бұрын
HOCAM PEKI SIZCE SEKTORDE FRONT END ALANI NASIL GELECEGI NASIL YAPAY ZEKA BITIRIR DIYORLAR FRONT ENDU 10 YILA SIZCE NASIL OLUR JUNIORLAR ICIN FALAN
@pekcanmehmet Жыл бұрын
10 yıla bilgisayar sektöründe ki her hangi bir alanı tahminlemek bence çok yanıltıcı olur ama önümüzde ki seneler AI ve no-code platform'ların birleşmesi ile birlikte elbet bir rekabetin artması söz konusu olucak. Daha donanımlı frontend dev.'ler, kendini AI akımına adapte etmiş dev.'lere ihtiyaç olucak
@DevranDenizzz Жыл бұрын
Merhaba,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..Çok kısa genel bir fikir almak adına sizce bu sektöre geç yaşta girmeye ve ilerlemeye çalışmak ne Kadar gerçekçi olur?tşk.
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Selamlar, çevremde ki çoğu kişiye hala önermiş olduğum bir sektör. Çok fazla 30+ insanı bu sektöre daha yeni atılırken gördüm, görmeye devam ediyorum. Bu yüzden mantıksız bir karar değil, kesinlikle değer. Fakat genç birisine göre adaptasyon daha yavaş olabilir bu yüzden daha fazla çalışmak gerekebilir
@burakpolat5440 Жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık. Ben junior bir frontend developer'ım. React'ı bitirdim ve iş arama sürecine girdim. Henüz portfolio hazırlamadım ama çok önemli olduğunun farkındayım ve buna yoğunlaşıcam. Acaba next.js i öğrenip ondan sonra mı iş arama sürecine girmeliyim? React içinde çok fazla pratik yapma şansım olmadı aslında oraya yoğunlaşmak istiyorum.
@pekcanmehmet Жыл бұрын
React tarafında pratiğiniz yoksa oraya yoğunlaşın Next.js yerine ve göze hitap eden güzel bir portfolyo hazırlayın. Daha sonrasında vaktiniz kalırsa paralelde Next.js'e bakmaya başlarsınız. React'i gerçekten bilen birisinin Next.js adaptasyon süreci 1 haftadan bile kısa olabiliyor.
@rustcohletr Жыл бұрын
Hocam merhaba, Çok spesifik bir soru soracağım, cevaplarsanız çok sevinirim. Hocam ben udemy den Next.js eğitiminizi aldım. Henüz başlamadım React eğitiminizi bekliyorum, hiç React bilmiyorum. Next.js şimdi başlayıp bitirsem, anlayabilir miyim? Faydası olur mu? Yoksa React eğitiminizi beklememi tavsiye eder misiniz? Ya da yakın zaman da çıkacak mı? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Selamlar, benim veya başkasının bir kursunu beklemeni asla tavsiye etmem. O an elinde ne varsa onunla bir şekilde ucundan da olsa başlaman iyi olacaktır. Benim Next.js eğitiminde çok kompleks olmasa da React ile ilgili kullanım senaryoları vs. var bu sebepten dolayı kafa karışılıklığına kesinlikle yol açacaktır bu yüzden React bilmeden Next.js tarafına girişmeni çok tavsiye etmem. Fakat böyle bir kulak dolgunluğu olsun vs. diyorsan şansını deneyebilirsin
@NevoRhyme Жыл бұрын
Şuan Html ve temel seviyede css biliyorum. Yaklaşık kaç ayda iş bulabilecek seviyeye gelirim sizce günde 3-5 saat çalışma ile
@ToprakcavusdagJS Жыл бұрын
Hocam Javascript ve React öğrenirseniz bir işe girebilirsin. Çünkü web sektörü tamamen değişti. Benim size önerim. css'i kavrayıp tailwind öğrenin. Daha sonrada JS'i temel düzey öğrendikten sonra React'ta başlayın.
@mehmetaliuyar3051 Жыл бұрын
İş buldun mu kral sen bunu yazmışken ben 1.5 senelik tecrübem var bulamadım acaba sorun bende mi ?
@ToprakcavusdagJS Жыл бұрын
@@mehmetaliuyar3051 buldum dostum hala çalışıyorum. Yakında benimde 1.5 sene deneyimim olacak. Sadece frontend ilerleme fullstack bak. Nodejs ve java ile backend yaz
@filozof3972 Жыл бұрын
Abi testi, test mühendisleri yazmıyor mu ?
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Test mühendislerinin yazdığı test; Automation testleri oluyor. Bunun dışında yazdığın kodun testini kendin yazıyorsun. Yani unit, integration testler vs. Hatta şunu da söyleyebilirim ki bazı firmalarda test mühendisi hiç olmaz. Automation testini de developer yazar. Yani genel olarak bir şekilde işimiz düşüyor.
@filozof3972 Жыл бұрын
@@pekcanmehmet anladım teşekkürler
@filozof3972 Жыл бұрын
@@pekcanmehmet bizim yazdığımız testlerle ilgili küçük bir video bekleriz :)
@pekcanmehmet Жыл бұрын
@@filozof3972 `Modern Frontend Testing` adı altında hali hazırda kanalda mevcut :)
@mustafakendiguzel468 Жыл бұрын
Hocam selamlar vueJs kursu gelir mi acaba?
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Vue kursu düşünüyorum fakat öncelikle biraz Vue 3 bilgilerimi tazelemem vs. gerekiyor. Bu yüzden öncelikli olarak olmasada Vue kursu gelicek.
@semih-ze9uo Жыл бұрын
hocam ben yazılım muhendısı 2.sınıf ogrencısıyım frontend mentorda sadece html ve css kısmı ıcın olan tum proejlerı neredeyse bıtırdım html css ve javascrıpt ıle alakalı newbıe ve junıor kısımlarını yapıyorum sızce reacta geceyım mı yoksa cssde hala ıyı oldugumu dusunmuyorum yada jsde onlarda ıyı bır sevıyeye mı gelıp geceyım seneye staj yapmam lazımda zorunlu sızce ne yapayım bırde boostrap var taılwınd css var yanı var oglu var sass var kafam karıstı sahsen herseyı bı kenara bırakıp react mı ogreneyım yoksa
@pekcanmehmet Жыл бұрын
Selamlar. HTML, CSS taraflarında belirli bir yeterliliğe geldikten sonra oralarda çok fazla oyalanmaya gerek yok direkt JavaScript'e bakmaya başlayabilirsin. Daha sonra yine elin biraz alıştıktan sonra React'e geçebilirsin. JavaScript tarafında da saatlerce oyalanmanı tavsiye etmem -- kanalımda bulunan JavaScript eğitimi gibi kısa-öz bir eğitim izleyip React'e geçebilirsin. Bootstrap, Tailwind, SASS vs. dediğin gibi bir sürü teknoloji var. Bunlarla şu an için kafanı çok bulandırma. HTML, CSS, JavaScript ve React'e elin alışıp, bir şeyler çıkarabildiğin nokta da önüne gelen her teknolojiyi kolaylıkla anlayabilirsin zor olmucaktır.
@@semih-ze9uo Çekmedim henüz. Maalesef diğer kanalların içeriklerini incelemedim o yüzden öneremiyorum bir şey. Ama kafanıza yatan birisinden direkt başlanabilir
@semih-ze9uo Жыл бұрын
@@pekcanmehmet Hocam pekı son bır soru sorucam javascrıptte OOPyı bılmıyorum local storage bılmıyorum yınede reacta mı geceyım sızce
@pekcanmehmet Жыл бұрын
@@semih-ze9uo Kesinlikle geç. JavaScript'i temel seviyede yazabiliyorsan bunun gibi kısımları yolda öğrenebilirsin.