1. Mülakat Akışı ve Sorular: Hamza Coşkun ile yapılan mülakatta, onun CV'si ve geçmiş projeleri üzerinden sorular yöneltildi. Özellikle yazılım dilleri ve algoritmalar üzerine yoğunlaşıldı. 2. İki Boyutlu Diziler ve Algoritmalar: Mülakatta, iki boyutlu dizilerle ilgili bir algoritma sorusu Hamza'ya soruldu. Bu soruda, grid üzerindeki komşuluk ilişkileri değerlendirilerek doğru sonuçlar elde edilmesi bekleniyordu. 3. Kodlama Deneyimi ve Teknik Yetenekler: Hamza'nın genç yaşta yazılıma başlamış olması ve çeşitli projelerde yer almış olması mülakatta olumlu bir izlenim yarattı. Kodlama sırasında bazı değişken isimlendirme ve kontrol hataları olsa da genel olarak doğru bir yaklaşımla problemi çözmeye çalıştı. 4. Gerçek Mülakat Simülasyonu: Mülakat boyunca gerçek bir iş görüşmesi ortamı simüle edilerek, Hamza’nın baskı altında nasıl performans gösterdiği gözlemlendi. Hamza’nın bu süreçteki heyecanı ve baskıyla başa çıkma şekli de değerlendirildi. 5. Geri Bildirim ve Sonuçlar: Hamza’ya, CV düzenlemesi ve kodlama sırasında izlediği yol hakkında geri bildirim verildi. Mülakat genel olarak başarılı geçti ve Hamza’nın yazılım alanındaki potansiyeli ve yetenekleri olumlu değerlendirildi.
@TechBuddyTR5 ай бұрын
@@onur_eren48 Teşekkürler 😊
@buraksoykan29858 ай бұрын
Hamza Ecole 42’de kimsenin göremediği noktaları çok iyi gören ve düşündüğü algoritmayı hızlı ve hatasız şekilde çalıştırabilen çok iyi bir yazılımcıdır. Github sayfasında da yaptığı projelerde algoritma yeteneklerini görebilirsiniz. Helal olsun yine çok iyi iş çıkartmış 🔥
@zukor0088 ай бұрын
@@Substratduzeyindefosforilasyon ÜCRETSİZ , lise ,üniversite ne okuyorsan oku ,hatta okula gitmiyorsan bile 42 ye gidebilirsin.
@OguzhanMath8 ай бұрын
Hamzanın kalitesi başkadır, videoda da belli olmuş zaten seviliyorsun başarılar. :)
@ucretsiztakipci66128 ай бұрын
İçerik güze, arkadaşı cesareti için tebrik ederim. Soru seviyeye göre zor.
@mehmetakifyldz93288 ай бұрын
Bence algoritma sorusu başvuranın problemlere yaklaşımını anlamaya yardımcı olur. Fakat günü crud işlemleri ile geçen bir web developer`a web development lifecycle`dan sorular daha doğru olur doğru adayı bulmak için.
@glionnАй бұрын
yani hocam ben projelerde crud ui backend yazıyorum fun yazıyorum ama algoritma diziler bunları projelerde anlık yapmıyoruz neden mülakatlarda bunlar soruluyor bakış açısı deniyor anlıyorum ama bunlar için ayrı çalışmak gerekiyor üniversitede zaten sürekli yaptım ama projelere dalınca çok kopuyorsun mülakatlara girecekken birde ayrı olarak algoritma soruları çözmekle uğraşıyorum bakış açısı arıyorlarsa bir projede yaşanan sorunu gösterip bunu nasıl çözebilirsin sorusu bu algoritma bakış açısından çok daha iyi daha mantıklı değil mi
@funnytimezula84298 ай бұрын
Hamza Coşkun 42Kocaeli havuzunda boğulmamı engelleyerek hayatımı kurtardı, iyi ki varsın Hamza ❤
@marktwain77168 ай бұрын
En sevdiğim content. Umarım sık sık yeni videolar görürüz. Emeğinize sağlık
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Discord tarafında inceliyoruz onları video yayınından sonra
@cKc1.67 ай бұрын
Soruda aslında her elemanın hem kendi bulunduğu griddeki komşusu ile hem de kendisinden bir önceki elamanın aynı indexde olanı ile ve aynı şekilde sonrası ile komşu olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada ilk başlangıçta array içerisinde dolaşırken bir önceki bir sonraki kısmını kontrol etmek gerekiyor. Mesela elemanın kendi bulunduğu gridde bir sonraki değil bir önceki olabilir ve bir sonraki olmadığı için doğru sonuç vermeyebilir. Ya da daha başlangıçta bir önceki indexi kontrol edemeyeceği için istediğimiz sonuca ulaşamayabiliriz. Bu kontrolleri yapıp array içinde dolaşmak gerekiyor.
@bilgemanyak7 ай бұрын
video anasayfama düştü ve bu sayede izleme fırsatım oldu.yazılım konusunda daha çok başlardayım bu yaz biraz da olsa üstüne koymak istiyorum. bölümüm EEE fakat hem bölümümle kesiştiği için yazılımı öğrenmem gerekiyor hem de gerçekten sevdiğim bir alan. mühendissel olarak bir probleme çözüm bulmak da alanımla ilgili ve bunun yazılıma faydalı olabileceğini düşünüyorum. açıkcası böyle videoları hep düşünürdüm ilk defa böyle bir örneği görmem benim için güzel oldu teşekkür ederim. ayrıca hiç c# bilmiyorum çok az bir c biliyorum ona rağmen sorunun mantığını ve bazı satırları arkadaş da üzerinden giderken anladım bunun için mutluyum.umarım bu seviyelere bende kısa sürede kalıcı bir şekilde gelebilirim
@uranos_gaia8 ай бұрын
Yeni başlayan kardeşlerimiz önce notasyonları öğrenirse Deve Notasyonu (Camel Notation), Paskal Notasyonu (Pascal Notation), Altçizgili Notasyon (Underscore Notition) çok işlerine yarar. Bence 5 ay önceki koduna baktığında her yer X Y olduğu için hiç bir şey anlamaz. Değişkenleri Camel la, fonksiyonları Pascal la, projenizde birden fazla dil varsa diğer dilin değişkenlerini Underscore la yazarsanız sizin için daha güzel olur. Çocuk o kadar alışmış ki her yere x y yazıyor otomatik. Birde uzun değişken yazmaya korkmayın ve türkçe karakter kullanmayın. Şöyle yazabilirsiniz mesela MarixtenGelenSutunDegeri MatrixinSatirSayisi MatrixinIciniDoldur MatrixeYaz KomsusuVarMi KacinciSatir gibi değişkenler kullanırsanır daha sonra kodu açtığınız da okumak daha kolay olur.
@chatpdf018 ай бұрын
Algoritma yeteneklerinin sınandığı bir mülakatta kişinin tek önceliği çalışan bir kodu hızlıca ortaya çıkartmaktır. 5 ay sonra da anlayabileceği şekilde kod yazmak veya estetik bir görüntü elde etmek değildir. Grid'le ilgili bir problemi çözerken her yerde x ve y olması da son derece doğaldır. Anlamsız bir yorum olmuş.
@uranos_gaia8 ай бұрын
@@chatpdf01 yukarıda mülakatla ilgili bir şey yazdığımı okuyamadım. Niye cevap yazdın?
@mertcatalkaya41628 ай бұрын
Hcoskun'un 42Kocaeli'de bize çok yardımı olmuştur, adamsın hcoşkun ❤
@kazimkinci8 ай бұрын
Bence mülakatlara ben bu işi hakediyorum diye girmeyin. Kendinizi yeterince geliştirmişseniz bu şirket beni hakediyor mu diye girin.
@ilkayguvenc55426 ай бұрын
Elemanların 1. İndisleri veya 2. İndisleri eşitse sonuç bir oluyor. Diğer koşullarda 0 verilmeli. Gerisi zaten iç içe for döngüsü. Hatta for döngülerinde dizinin indis uzunluklarını çarpıp büyük eşittir dersek o zaman sadece bu dizi için değil istediğimiz dizi boyutunu da verebiliriz algoritmaya.
@recepsadullahyegin21138 ай бұрын
TechBuddy, eğer kabul ederseniz sizi de sektördeki yılınıza göre bir soruya ya da sorulara tabii tutalım bakalım siz de çözebiliyor musunuz ? Birisi böyle videolar çekip atıyorsa izleyicilere kendisinin kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum ^^ Aksi takdirde bomboş.
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Her zaman beklerim, çok iddaalı olduğumu da söyleyemem ama discord kanalımızda soruya kendi cevabımı da paylaşıyorum
@recepsadullahyegin21138 ай бұрын
@@TechBuddyTR cesaretinizi tebrik ederim sadece demek istediğim algoritma sorusu çözmek ya da çözebilmek şahsi fikrim ya öğrencilik yıllarında aktifken cozebiliyor olmak (dersleri olduğu için) aksi takdirde başka bir uzmanlık alanı olduğunu düşünüyorum (bu soru dışında)sitem ettim sanırım kıskandım ...
@user-yz2ct2sy3l8 ай бұрын
Tebrikler gerçekten keyifli olmuş
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Teşekkürler :)
@fase87298 ай бұрын
@@TechBuddyTRrica ederim
@yusufyasar51268 ай бұрын
Hamza ile 42 Kocaeli'de tanıştık. Adam kod anlamında dipsiz kuyu, çok da mükemmel bir insan. Hcoskun alfadır💚
@rdvankadayifci86448 ай бұрын
Bak ne güzel yerler var insanların geliştiriceği tarzda.Ama sadece İstanbul,İzmir,Kocaeli,Ankara'da var.Başka şehirlerdede yazılım teknoloji ile ilgilenen bir ton insan var.Sırf bu şehirler yok sinir oluyorum valla.Ne güzel yeriniz var çalışmaya özeniyorum he.
@popinatothiisforu54497 ай бұрын
@@rdvankadayifci8644 adece kocaeli istanbulda var
@ortasekerli6 ай бұрын
Sorunun çözümü için sayının matriste bulunduğu konum, köşegen mi diye bakarsak işler kolaylaşır. Köşegen ise kendisini sarmalayan çapraz iki öğe komşu, köşe değilse ortada olup olmadığını kontrol etme kısmı kalıyor. Bunu kontrol edersek de örneğin 6 ve 3 1 indexli dimensoonda iken 3'ün konumu orta sağ, oradan yola çıkarak komşuları 3 tane olacak yani kendi satirinda yanındaki eleman, 1. index ve 5. index komşular. 6 için de yanındaki eleman yani 3, 0. index ve 4. index komşu olacak. İki gruplama yaparak çözülebilir. İlki numara köşegen mi? İkincisi numara ortada mı? bu iki soru soruyu çözdürür diye düşünüyorum. Güzel soru.
@oguz69192 ай бұрын
14:54 Unuttuğum case yüzünden yazdığım kodlar saçma gelip değiştirdiğimde hep başıma çok büyük belalar aldım :D Vardır eski benin bir bildiği deyip çalışan kodu ellememeye karar verdim algoritma taraflarında özellikle :D
@emrerkus018 ай бұрын
yön kontrolü yapmaya asla gerek yok direkt bir fonksiyon aracılığı ile ilk önce tüm elemanların matrix'teki x,y index değerlerini alırız sonrasında matrixi dolaşarak mevcut x, y'nin diğer elemanların x y'leri ile farkının 1 ve 0 olup olmadığını if ile tespit ettikten sonra eğer dif x 1 ise ya da dif y 1 ise sonuc matrixinde 1 else 0 ile doldurarak yapılabilecek bir soru aslında. arkadaşın kod yazma stilini başarılı fakat aşama aşama düşünmek yerine bir anda sonuca odaklı gitmesinden kaynaklı + strest'ten tam olarak yapamadığını düşünüyorum yoksa düşünme şekli falan hoşuma gitti.
@hamzacoskun81908 ай бұрын
Teşekkürler. Bu dediğiniz yöntemde dolaşmasına gerek olmayan elemanları da dolaşmaz mı? Fakat önceliğimiz performans değil elbette.
@emrerkus018 ай бұрын
@@hamzacoskun8190 haklisiniz tum matrixi gezmek icin 2 for ardindan bir for daha ile matrixteki tum elemanlari mevcut 2 for la gezerek ulastigimiz anlik eleman ile kiyasliyoruz. Matrix boyutu arttikca verim dusecektir evet...
@gokturkucan8 ай бұрын
merhaba kullandiğiniz Webcam markasini verir misniz teşekkürler
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Logitech Brio 4K
@galip488 ай бұрын
junior olarak ben de zorlandım abi, 35. dakikalarda verdiğin ipucu etkili oldu çözmemde
@dogus86628 ай бұрын
Selamlar, soru çok iyimiş kendimizi deneyebilmemiz için kodları paylaşabilirmisiniz ?
@murad-dov8 ай бұрын
tebrikler iyi video olmuş
@allvideos57059 ай бұрын
Bir devops eğitim serisi gelmesin mi artık 😢
@TechBuddyTR9 ай бұрын
Öyle bir seri Udemy de var şimdilik :) www.udemy.com/course/sifirdan-ileri-seviyeye-azure-devops/?referralCode=7F30CC0555890FEF153E Darısı KZbin'un başına diyelim.
@kadirdagkoylu2108 ай бұрын
arkadaşa gönderdiğiniz ve güncellemesini istedğiniz kodu paylaşır mısınız?
@ahmetemreyildiz11368 ай бұрын
Merhaba bu şekilde mülakata girmek için ne yapmamız lazım
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Discord kanalımıza gelip moderatörler ile iletişime geçebilirsiniz
@jesterxi22288 ай бұрын
bir stajyerden mülakat beklemek çok yanlıştır
@emreaka39658 ай бұрын
Harika
@i.m.a.c.44688 ай бұрын
SPOILER : OKUMA otostopçunun galaxi rehberinde evrenin sırrını hesaplaması için süper bilgisayar inşa ediyorlar. yıllar yıllar sonra bilgisayar sonuca 42 diyor olay bu
@techn9ne6328 ай бұрын
teşekkürler spoiler için bilinçsiz kardeşim
@i.m.a.c.44688 ай бұрын
@@techn9ne632 başına spoiler ekliyorum daha olmasın diye
@ozgunteksoy43988 ай бұрын
junior için biraz ağır gibi geldi. Çok anlamam ama önceki mülakatlarla karşılaştırınca söyledim.
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Belki önceki mülakatlar kolaydır :-) Bence ağır değildi soru bu seviye için.
@ozgunteksoy43988 ай бұрын
@@TechBuddyTR Dediğim gibi çok anlamam 🤷♂
@Odorod8 ай бұрын
Piyasa daki Çoğu senior bu soruyu yapamaz
@yldrmw968 ай бұрын
kusura bakma da bokuyla yapar senior bunu
@recepsadullahyegin21138 ай бұрын
@@yldrmw96Yapamaz
@emreaksu76075 ай бұрын
abartma
7 ай бұрын
Yazılım bilgim olmamasına rağmen, sadece ChatGPT'de 2 prompt ile bu soruyu çözdüm. Bu gidişle ChatGPT Junior yazılımcıların iş bulmasını zorlaştıracak gibi gözüküyor :((
@efekanssc67167 ай бұрын
ChatGPT bunları çözer ama benim tasarladığım online bilgisayar oyununu yapamaz :) Steam/ Evil of Fate Para kazanmak istiyorsanız ya kendi sisteminizi yapacaksınız ya da kendi oyununuzu yapacaksınız. Eğer bu arkadaş gibi mülakata girip birinin altında çalışırsanız hiçbir şey elde edemezsiniz. Mülakatı çözen değil mülakatı hazırlayan olun yani patron olun.
@emrecangunes22872 ай бұрын
kardeş junıorlar yetişmezse piyasada yazılımcı kalmaz mecbur istemeseler bile alacaklar
@orhanmuratozel47888 ай бұрын
Abi bi de senior görsek mükemmel olur
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Daha önce yaptık, videosu var kanalda :) başka senior aday olursa yaparız elbette yine
@dogus86628 ай бұрын
peki ya dimension 2 değil de 3 olsaydı nasıl yapılırdı sorusu daha mı zor olurdu :)
@TechBuddyTR8 ай бұрын
O zaman komşu ihtimali daha fazla olacaktır. Her yönde 2 komşumuz yani 4 komşumuz olma ihtimali varken, artık 3 yönde 2 komşudan 6 komşumuz olma ihtimali olacaktı.
@jeodezman328 ай бұрын
Bu tür mülakatlarda internet kullanımı mümkün müdür?
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Değildir :)
@jeodezman328 ай бұрын
@@TechBuddyTR teşekkür ederim abi :D
@erayyk068 ай бұрын
bence yazılım en üst sevıyesını gordu ve kuculmeye gıdecek yapay zeka pıyasanın buyuk çogunlugunu silinecek sadece kaliteli Bilgisiyar Muhendıslerı kalacak benım dusuncem
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Birçok faklı açıdan bakılabilir tabi olaylara ancak yine de tahmin etmek çok zor olacak. Bekleyip göreceğiz.
@semakrbv93278 ай бұрын
int[,] input = new int[3, 2] { { 9, 4}, { 6, 3}, { 5, 8} }; var result = SolveProblem(input); PrintData(result); static int[][] SolveProblem(int[,] input) { int columnSize = input.GetLength(0); int rowSize = input.GetLength(1); int[][] result = new int[columnSize * rowSize][]; for (int i = 0; i < columnSize; i++) { for (int j = 0; j < rowSize; j++) { result[i * rowSize + j] = CalculateRowResult(i, j, columnSize, rowSize); } } return result; } static int[] CalculateRowResult(int x1, int y1, int columnSize, int rowSize) { int[] result = new int[columnSize * rowSize]; for (int i = 0; i < columnSize; i++) { for (int j = 0; j < rowSize; j++) { result[i * rowSize + j] = IsAdjacent(x1, y1, i, j) ? 1 : 0; } } return result; } static bool IsAdjacent(int x1, int y1, int x2, int y2) { if (x1 == x2 && y1 == y2) return false; //same coordinates if (x1 == x2 && y1 + 1 == y2) return true; //at right if (x1 == x2 && y1 - 1 == y2) return true; //at left if (y1 == y2 && x1 == x2 - 1) return true; //above if (y1 == y2 && x1 == x2 + 1) return true; //below return false; //not-adjacent } static void PrintData(int[][] dataToPrint) { foreach (var row in dataToPrint) { foreach (var item in row) { Console.Write($"{item} "); } Console.WriteLine(); } }
@bigbadcatbigbcy29337 ай бұрын
1 saat mulakat mi olur?
@TechBuddyTR7 ай бұрын
Olur :)
@itu7 ай бұрын
@user-yz2ct2sy3l8 ай бұрын
20:30
@helixnesnah88538 ай бұрын
Klasik bir BFS algoritması sorusu, 15-20 dk arasında çözülür. Hatta fazla basit :D
@umutozkan41488 ай бұрын
Herkesin kafa yapısı farklı çalışır o anki kafa yoğunluğu düşündürememiş olabilir haftalarca ufak hatalara uğraşan insanlar var küçümsemeni önermiyorum
@helixnesnah88538 ай бұрын
@@umutozkan4148 Merhaba, kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok. Leetcode mülakat sorularını gören, FAANG şirketlerinin sorduğu soruları çözen insanlar farkı anlayacaktır. Türkiye'de kendine Senior'um diyen bir çok kişi bu soruyu çözemezdi zaten. Soruyoruz çözemiyorlar :D
@recepsadullahyegin21138 ай бұрын
@@helixnesnah8853 Leetcode hard sorular uzmanlık gerektiren sorular çünkü çözebilecek insan sayısı azdır, kolay ve orta seviye soruların arasında bazen karmaşık sorular olabiliyor onların sorulması daha makul bence mülakatlar için...
@5ura_9998 ай бұрын
Junior için ağır gibi sanki algoritma sorusu
@feanorwasright8 ай бұрын
data structures dersinde graph konusunda ilk anlatılan şeylerden biri değil mi bu? matrixi adjacency matrix olarak represente etmek yani. bana fazla kolay geldi hatta. neden öyle düşündünüz?
@natoservice32508 ай бұрын
@@feanorwasrightrepresente etmek ne kardeşim sunmak desene
@feanorwasright8 ай бұрын
@@natoservice3250 representenin tam karşılığı sunmak değil çünkü, sen present demeye çalışmışsın :D
@5ura_9998 ай бұрын
@@feanorwasright daha öncelerle kıyaslandığında yani, ağır gibi
@emirwildrift8 ай бұрын
soru çok kolaymış , ben galiba artık junior değilim.
@emirwildrift8 ай бұрын
soruyu çözecek olsam , izleyeceğim yol. herhangi bir cell için , başka bir değer onunla komşu mu kontrolü yapacak bir metod yazarım. (gelen sayı sayısı +1)**2 kadar da hücre açarım. tek tek yerleştiririm. end. keep it simple s.
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Hayırlı olsun o zaman
@isimbulamadmobenibulsun6608 ай бұрын
rider kullaniyorsa olmustur
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Ben kullanmıyorum olmadım mı?
@redixtv40428 ай бұрын
array
@TechBuddyTR8 ай бұрын
errey
@dilhunumoylesine8 ай бұрын
skript
@Aliyyiakbar8 ай бұрын
Kolay olm
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Tabi olm
@nomadybb1-66er78 ай бұрын
101010
@onurkoc68698 ай бұрын
bu nası mülakat sorusu saçmalık yaw
@TechBuddyTR8 ай бұрын
Hiç gerçek mülakata girmediniz sanırım
@onurkoc68698 ай бұрын
@@TechBuddyTR girmedim sanırım:d
@recepsadullahyegin21138 ай бұрын
Bu ne ki , google mülakat soruları var onları izle başlamadan bırakırsın