Hukuk öğrenmek tez yazmaya çok benziyor. Ya da içerisinde bol miktarda karakter ve olay barındıran kalın bir romanı okumaya. Uzun vadeli ve çetrefilli bir süreç sanki :D Düzgün bir çalışma ile tez de biter o kitapta :D
@selinbilgin35152 ай бұрын
Emeğinize sağlık
@user-cu5pw9cq4g3 жыл бұрын
Hocam Objektif Borcun ayrımı gerçekten karışık. En nihayetinde diğer İmkansızlık hallerinde de, borçlunun yerinde kim olursa olsun borcu yerine getiremeyecek duruma düşüyor. Bu yüzden ayırmanın en temel yolunu kodlayarak yaptım ama uygun mu sizce? I- Maddi İmkansızlık --- Parça Borcu II- Hukuki İmkansızlık --- Sözleşmedeki esasların hukuksal geçerliliğinin dayanağını yitirmesi. III-Objektif İmkansızlık --- Kim olsaydı yapamazdı (?) IV- Subjektif İmkansızlık --- Doğan imkansızlık illiyetinin mesuliyeti borçludan kaynaklıysa.
@kamusalalan3 жыл бұрын
Hiçbir problem görünmüyor. Eğer soruları yapmanda sana yardımcı oluyorsa ilişkilendirme/kodlama/kısa yol her zaman hayat kurtarır. ✌️
@emregenc89763 жыл бұрын
@@kamusalalan Kodlayarak ilerlemek daha sıkı oturtuyor sanırım Teşekkürler hocam 🙏🙏
@kamusalalan3 жыл бұрын
Rica ederim ne demek
@sevvalaybukeylmaz85763 жыл бұрын
Hocam bora adlı geminin batması da objektif imkansızlık olmaz mı? Herkes için imkansızlık durumu oluşmaz mı?
@Rjidkfkskgkfks5 ай бұрын
Hocam sözleşme kurulmadan önce ahırı yakmam nasıl subjektif oldu anlayamadım benim kusurumla objektif bir imkansız durum meydana gelmedi mi? ben yakıyorsam sonrada ahır var gibi davranıp satıyorsam sözleşme konusu imkansız olduğu için geçersizdir ama culpa in contrenhdo sorumlulugundan ötürü tazminat ödemem gerekmez mi? sonuçta artık başkası tarafından da teslim edilmesi mümkün olan bir ahır kalmadı?
@yapayalnizbiri..22633 жыл бұрын
hem objektif imkansızlığı hemde subjektif imkansızlığı 4. imkansızlık demişsiniz. objektif imkansızlık aslında 3. imkansızlık türü olmayacak mı?