Karantina Akvaryumu Nasıl Olmalı? (Japon balığı Ciklet Balığı Lepistes Beta Karantina Akvaryumu)

  Рет қаралды 2,159

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_c. .
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Akvaryuma yeni balık aldığımızda kullanabiliriz, bu balıkları yeni tank arkadaşlarıyla tanıştırmadan önce en az 2 gün bu akvaryumda gözlemlemeli ve bakmalıyız. Eğer, her şey normal görünüyorsa, ondan sonra diğer balıkların yanına koymalıyız. Üreyecek balıkları ve onların yavrularını koruma için bu akvaryumda tutabiliriz.
Balık hastalanınca bu hastalığın tedavisi için gerekli olan en önemli şeydir, karantina akvaryumu. Eğer hasta balık burada tedavi edilmez ise ölür. Nasıl anlaşılır bu hastalıklar derseniz, işte
karantina akvaryumunun beklide en önemli özelliği, hasta balıkları izole etmek ve onların bakımını yapmak için kullanılmasıdır. Karantina tankları, hasta balıkları, genel balık popülasyonundan ayıran küçük akvaryumlardır. Hasta olan balıklara ancak ayrı tanklar kurarak onları karantinaya alabilirsin.
Karantina Akvaryumunuz yoksa en önce 40 ile 60 lt arası bir akvaryum satın alın. Bunun yanında suyu her daim temiz tutmak için iyi bir filtreye, bir ısıtıcıya, bir dalga motoruna ve bir kepçeye ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, bu malzemeler, birincil tanka yeniden konuluncaya dek karantinaya alınmış olan balığınızın sağlığını ve canlılığını korumasını ve geri kazanmasını sağlayacaktır.
Karantina akvaryumunuzun su kalitesini de yüksek tutmak için, pH, amonyak, nitrat, nitrat, serlik ve kalsiyum değerleri için bir akvaryum test aracı edinin.
Akvaryumu kullanmadan önce mutlaka sıcak su ile iyice yıkayın, yıkarken kesinlikler sabun, deterjan gibi kimyasal temizleyiciler kullanmayın, bu gibi maddeler balık için zehirli olabilir. Daha sonra suyunuzu koyun. Suyu mümkünse akvaryumdan aldığınız su ile doldurunuz, bu yavrulayacak balığın yada hasta olan balığın daha kısa sürede akvaryuma alışmasını sağlayacaktır. Diğer önemli nokta, karantina akvaryumunu çok sakin ve mümkünse loş hatta karanlık bir noktada olmasıdır. Böylece balık, zaten bulunduğu durumda stres altındayken, ışık ve ısı değişikliklerinden rahatsız olmayacaktır. Doğum yapacak veya tedavi olacak balığın, ana tanka benzer özelliklere sahip olacak şekilde karantina akvaryumunun eksilen suyunu da dinlenmiş su ilave ederek, tamamlayın.
Ekstraları aksesuarları tanka ekleyin. Karantina tankınızı ana akvaryumun bir uzantısı olarak düşünün. Filtre, ısıtıcı, hava pompası ve dereceyi depoya yerleştirin. Birkaç süsleme yerleştirmeyi de unutmayım çünkü saklanacak yerlerin olması, balıklarınızın kendilerini daha rahat hissetmelerine sğlayacaktır.
Karantina tankını devamlı kontrol edin. Filtrenin günde en fazla bir saat kadar çalıştırın, filtrenin devamlı çalışması, kullandığınız ilaçların etkisini yitirmenize yol açacaktır. Karantina tankı suyunu temizlemek ve havalandırmak için hava pompası devamlı çalışmalıdır. Ana tank ile aynı sıcaklıkta olmalı. Test kitini, pH ın ana tank ile aynı olmasını sağlayın. Karantina tankı ortamının ana tankınıza aynı veya yakın olduğundan emin olun, balıklarınızın ve yavruların canlılığını ve sağlığını ancak böyle koruyabilirsiniz.
Karantina akvaryumunuz artık hazırsa,yavrulayacak yada hasta balığı ana depodan çıkarın. Bunun için kepçe ile yakaladığınız balığı önce ana tanktan aldığınız su ile doldurduğunuz plastik bir torbaya koyun, ardından karantinaya taşıyın, bu şekilde nakletmek stresini en aza indirir ve canlılığını korumaya yardımcı olur.
Aynı şekilde karantinadan çıkan balıkları da, şoka girmesini önlemek için plastik torbada nakledin.
Balıklarınızı karantina tankına alıştırmak için, poşetin ağzı kapalı olmalı. Bu poşeti yaklaşık 15 dk suda bırakın böylece balık yavaş yavaş su sıcaklığına alışacaktır. Daha sonra poşeti keserek açın ve balıkların karantina tankında yüzmesine izin verin. Balıklarınızı beta, lepistes,ciklet,japon balığını karantina tankına alıştırmak için zaman ayırmak, balıkları şok ederek sağlığına zarar verebilecek riskleri en aza indirecektir.
En sonunda, balıkları ana depoya getirin. Balıklar iyileştiğinde , karantinadaki tanktan çıkarın. Balıkları plastik torbaya yerleştirin. Daha sonra, ağzı kapalı plastik torbayı ana tankta 10-15 dk bekletin. Yalnız dikkat, karantina akvaryumundan aldığınız suyu ana tankınıza karıştırmayın, zira tedavi için kullandığınız ilaçları içerebilir.
Hasta balığı ne zaman karantinaya almalıyız?
Tedavi veya doğum süreci bittince karantina akvaryumu çamaşır suyu ile iyice temizlenerek olası kalıntıları ve balıklar için oluşabilecek zararlı bakterileri ortadan kaldırmak gerekir. Beta karantina akvaryumu için karantina akvaryumu nasıl olmalı? Lepistes karantina akvaryumu ve ciklet balığı karantina akvaryumu hatta japon balığı karantina akvaryumu farklı farklı mı?
#akvaryumbalıkları #balıkhastalıkları #akvaryum

Пікірлер: 25
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
HERKES İÇİN AKVARYUM VE ENTERESAN BİLGİLER BU VİDEOLARDA goo.gl/Zmrprv
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
@yusufgungor2221
@yusufgungor2221 4 жыл бұрын
Abi benim lepisteslerin kuyruhunun tekeri kaldı resmne ayrı bir kovaya aldım nabmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balığın kuyruğu ne oldu anlayamadım. Ama mantar olması muhtemel. Mantar tedavisi ile ilgili videomu mutlaka izle. kzbin.info/www/bejne/sJzSc3t3prl9ZrM
@lutfiyeozmen659
@lutfiyeozmen659 3 жыл бұрын
3.40 ta ne dediğinizi anlamadim neyi en fazla 1 saat çalıştırmalıyız
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Filtreyi günde en fazla 1 saat çalıştırmalıyıız, çünkü kullandığımız ilaçların etkisini kaybetmemesi için bu gerekli.
@lutfiyeozmen659
@lutfiyeozmen659 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ben filtre kullanmıyorum filtre kullanmassam sorun olurmu bide filtre ne ise yarıyor
@lutfiyeozmen659
@lutfiyeozmen659 3 жыл бұрын
Az once balıklarda kırmızı renklerle ve antibiyotik Hakkında yorumuma cevap vermiştiniz lütfen bi cevap verin yalvarırım antibiyotik olarak petshopcuya gidince ne antibiyoyigi almak istiyorum demem lazım marka olarak degil beyaz benek giderici antibiyotigimi ne antibiyotigi bu kïrmızı şeyler iciin ne antibiyotigi almam lazim ACİL Lütfen
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Cevap verdim ama link attığım için "spam" a düşmüş olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Filtresiz akvaryum olmaz. Filtre suda ki atıkları temizler ayrıca akvaryum suyunu temizleyen faydalı bakteriler de filtre içinde ve çevresinde oluşur.
@AhmetKaya-hw1oy
@AhmetKaya-hw1oy 6 жыл бұрын
Akvaryumda demasoninin bir farklisindan var o nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Mpanga...
@AhmetKaya-hw1oy
@AhmetKaya-hw1oy 6 жыл бұрын
Kirma bir tur mu yoksa orjinal mi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Malawi gölünün sakinlerinden. Orjinal, daha birçok rengi de var ama Türkiye'de pek yok diğer renkleri.
@AhmetKaya-hw1oy
@AhmetKaya-hw1oy 6 жыл бұрын
Cem Celikel bende demasoni besliyorum ama mpanga yi ilk kez gordum
@aquatickvideo7416
@aquatickvideo7416 4 жыл бұрын
@@AhmetKaya-hw1oy orijinal bendede var
@volkansacc7292
@volkansacc7292 6 жыл бұрын
Abi hangi dısş filtreyi önerirsin 250 300 lt akvaryumda sunsun hw603 b ve fluval 206 kullanacam senin kullandıgın sistem gibi akvaryumdan kirli suyu sunsun hv603 b yle çekecem ordan çıkan temiz suyu fluval 206 dan geçirip akvaryum temiz su bölümünden akvaryuma geçecek
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
fark etmez hangi iki filtre olduğu. Kesene en uygun olnı al. Ynlız şunu unutma, Filtrenin gücü öyle olmalı ki, saatte en az 5 defa akvaryum suyunu çevirmeli. Ona göre almalısın filtrelerini.
@volkansacc7292
@volkansacc7292 6 жыл бұрын
Cem Celikel işte o filtre hakkında bilgin nedir abi senin önerin nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
EHEİM, JBL , FLUVAL markalar. Bunların hepsi çok iyi markalar. Eğer imkanın varsa bunlardan birini al.
@volkansacc7292
@volkansacc7292 6 жыл бұрын
Cem Celikel fluval 306 da karar verdim abi
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Hayırlı olsun, inşallah istediğin randımanı alırsın.
Karantina Akvaryumu Nedir ? Nasıl Olur ? Şart mı ?
10:36
ÇAPARİ
Рет қаралды 1,7 М.
Modus males sekolah
00:14
fitrop
Рет қаралды 16 МЛН
Göz Fungusu-Mantarı Teşhisi ve Tedavisi
10:43
ÇAPARİ
Рет қаралды 16 М.
Tropheus Brichardi Ujiji Katonga (10 month olds)
2:28
Celal Abay
Рет қаралды 176
Deniz Akvaryumu Karantina Neden Önemli!
8:28
Teknoloji Danışmanı
Рет қаралды 2,1 М.
Akvaryumda Tuz Kullanımı Hakkında
10:23
Hobihanem
Рет қаралды 6 М.
Damlama Yöntemi ve Su Aşılama
8:37
ÇAPARİ
Рет қаралды 4,2 М.
Balık hastalıkları ve tedavisi iç parazit dış parazit
17:43
ÖZKA BALIK ÜRETİM
Рет қаралды 20 М.