Κβαντική Διεμπλοκή, η θεωρία που στοίχειωσε τον Einstein.

  Рет қаралды 24,207

IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis

IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis

Күн бұрын

Ευχαριστώ την Freedom24 που στηρίζει το κανάλι. Άνοιξε τον λογαριασμό σου κατευθείαν από το It's Just Physics: ➡️ freedom24.club... και επωφελήσου από ασυναγώνιστα επιτόκια του λογαριασμού D σε ευρώ και δολάριο.
**Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ κατάθεση ή επένδυση που να ενέχει μηδενικό ρίσκο, σε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πιστωτικό ίδρυμα ή επενδυτικό προϊόν. Αν δεν κατανοείς το ρίσκο κάθε τοποθέτησης, συμβουλέψου έναν πιστοποιημένο σύμβουλο.
Ο Einstein δεν μπόρεσε να αποδεχτεί την θεωρία αυτή και μάλιστα την χαρακτήρισε ως μια στοιχειωμένη δράση από απόσταση. Τι είναι η κβαντική διεμπλοκή και γιατί τον ενόχλησε τόσο; Η απάντηση στο βίντεο. Καλή παρακολούθηση.

Пікірлер: 127
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Άνοιξε τον λογαριασμό σου κατευθείαν από το It's Just Physics: ➡ freedom24.club/JustPhysics και επωφελήσου από ασυναγώνιστα επιτόκια του λογαριασμού D σε ευρώ και δολάριο.
@81giorikas
@81giorikas 5 күн бұрын
Γιατι ρε γαμωτο επιμενετε ολοι σε "απομονωμενα" συστηματα που και καλα μπορεις να εγγυηθεις οτι ενα σωματιδιο θα παει ετη φωτος μακρια ανενοχλητο και αυτοματα μολις αλληπιδρασει με το εκει περιβαλλον θα ανανεωσει την κατασταση του αλλου σωματιδιου... Δεν υπαρχει τετοιο συστημα. Ποιο παει ανενοχλητο μεχρι που? Νομιζεις ο Aspect καταφερε να εγγυηθει απολυτο κενο επειδη ρουφηξε λιγο αερα αναμεσα στους σωληνες του πειραματος? Μιλαμε για κβαντικες διορθωσεις οταν δεν εγγυουνται καν τις συνθηκες του πειραματος? Για τετοιες χαζομαρες μαλωναν ο Niels Bohr (ing) και "κατερριπτε" τα πειραματα σκεψης του einstein> Απο τη στιγμη που το πειραμα γινεται εκει τοτε μπλα μπλα δεν μπορεις ετσι στο τελος...πφφ. (Για το πειραμα που ζυγιζε το κουτι με το ηλεκτρονιο). Μηπως να εφαρμοζαμε time dillation αναμεσα στους ανιχνευτες? Μηπως ο χωρος δεν εχει καμια εννοια στο μικροκωσμο η ο χρονος? Μηπως απλα δειξε το πειραμα με τις δινες και τα μπαλλακια τενις που περιστρεφονται πανω τους οταν κανεις δυο με ενα πιατο? Μηπως το ιδιο εδειξε ο Susskind και απλα ειπε α-ναι wormhole αναμεσα τους εξηγει τη διεμπλοκη... Ενα αχρηστο σχετικα φαινομενο σε μας, παρα μονο για κρυπτογραφηση εως τωρα. Ουτε καν στους κβαντικους υπολογιστες δεν φαινεται να χρησιμευει. Λες και δεν ειχαμε τρανζιστορ τοσα χρονια και δεν εχουν κβαντικα φαινομενα. Καλα, εκανες τη γυναικα σου χηρα για ενα πειραμα σκεψης?!!!
@81giorikas
@81giorikas 5 күн бұрын
Επισης αν η θεωρια timescapes εξηγησει την απουσια σκοτεινης υλης bye bye ισχυρισμοι του τυπου το ενα σωματιδιο εδω το αλλο στην Αφροδιτη κτλ.
@ΒασίληςΤ-υ1μ
@ΒασίληςΤ-υ1μ 6 күн бұрын
Κε Χρήστο είσαι ο complier (σε ορολογία του computing) της "βαθιάς" Φυσικής ....προς εμάς τους απλούς ανθρώπους.... και αλήθεια το πετυχαίνεις απίστευτα !! Σ'ευχαριστούμε !!!!!!!!!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
@ΆγγελοςΤσερκέζης-ν5ε
@ΆγγελοςΤσερκέζης-ν5ε 4 күн бұрын
*compiler
@ΔημήτρηςΜαυρομματάκης
@ΔημήτρηςΜαυρομματάκης 6 күн бұрын
Σε παρακολουθώ από την αρχή και βλέπω ότι συνέχεια γίνεσαι καλύτερος . (Σου μιλάω ως φυσικός)
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
@manosdiamantaras1469
@manosdiamantaras1469 4 күн бұрын
Τον ένα μήνα μαθαίνουμε για το τρίγωνο της διαπλοκής και τον επόμενο για την κβαντική διεμπλοκή. Σας ευχαριστούμε για την τόσο "λιανά" μετάδοση της πληροφορίας και για το όλο έργο που παράγετε. Ανυπομωνώ για τα βίντεο σας!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 4 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
@EAE-sr9yn
@EAE-sr9yn 6 күн бұрын
Ευχαριστούμε δια την απλοϊκή ερμηνεία των (γνωστών μεν) περίπλοκων αυτών φαινομένων. Άριστες οι προβολές σας (τις οποίες παρακολουθώ με ευχαρίστηση). Ένα σχετικά μικρό μειονέκτημα είναι η ένταση της συνοδευτικής μουσικής υπόκρουσης στο background της παρουσιάσεως. Λίγο πιό χαμηλή ένταση θα ήταν αρτιότερο ώστε να μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε στα σημαντικά λόγια σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από την μουσική η οποία ανταγωνίζεται τον λόγο σας. Θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον η παρουσίασις και της συγκριτικής παρουσίας quantum coupling vs entanglement. Καλή συνέχεια. Ευχαριστούμε.
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και για την καλοπροαίρετη παρατήρηση. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα.
@παράλιος
@παράλιος 6 күн бұрын
Άλλη μια ωραία εκπομπή Χρήστε. Νομίζω ότι η κβαντική διεμπλοκή, ανοίγει τον δρόμο για μια εκπομπή περί των κβαντικών υπολογιστών. Πού βρίσκεται η έρευνα, ποιες οι δυσκολίες, ποιες οι δυνατότητες και προοπτικές!
@JohnBoudouris
@JohnBoudouris 6 күн бұрын
Συμφωνώ, κι εγώ θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο.
@creiziklu
@creiziklu 3 күн бұрын
Καταρχήν καταπληκτικό βίντεο! Πως όμως αποδεικνύεται ότι τα χωρισμένα ηλεκτρόνια δεν ήταν εκ αρχής καθαρισμένα ως "αριστερό -δεξι παπούτσι". Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το ένα απ'τα 2 να πάρει εσκεμμένα μια τιμή, ώστε κατά αντιστοιχία να πάρει το άλλο την συμπληρωματική του; Αν ναι τότε, αφενός απαντάει στο προηγούμενο ερώτημα, αφετέρου μιλάμε για ακαριαία μετάδοση πληροφορίας, το οποίο είναι όντως mind-blowing! Ωστόσο δεν κατάλαβα να εξηγείται αυτό στο βίντεο (ούτε το έχω εντοπίσει κάπου αλλού). Προσωπικά θεωρώ θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξήγηση της υπερθεσης, πως αποδεικνύεται ή και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
@croissantyummy
@croissantyummy 6 күн бұрын
Θα μας ενδιέφερε ένα βίντεο για το epr πιστεύω!! Πολύ καλή δουλειά ευχαριστούμε!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ!
@antonisplytas4166
@antonisplytas4166 6 күн бұрын
Ευχαριστούμε πολύ για το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο. Η αντίσταση του Einstein να δεχθεί την συμπεριφορά του μικρόκοσμου, προέρχεται από την βαθιά "πίστη" του στην αιτιοκρατία. Το γεγονός αυτό τον εμπόδιζε να δεχτεί το οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με αυστηρή σχέση "αιτίου - αποτελέσματος".
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 6 күн бұрын
Γιατί απλά ήταν ένας θεοκρατικός βλάκας οπαδός του Όσβαλντ και του Μαχ και απόρριπτε το τυχαίο σαν αιτία, που όμως είναι και αναγκαίο και νομοτελειακό για να υπάρχει η ποικιλομορφία στην φύση. Γι αυτό και όποτε κάνουμε ένα πείραμα φυσικής π.χ. για να προσδιορίσουμε την σταθερά του Πλανκ, κάθε φορά που θα κάνουμε το πείραμα του μέλανος σώματος με την ίδια πειραματική διάταξη και τα ίδια δεδομένα, κάθε φορά θα παίρνουμε και ελάχιστα διαφορετικό αποτέλεσμα που όμως δεν παύει να είναι μια σταθερά του Πλανκ. Γι αυτό πάντα στα πειράματα κάνουμε γραφική παράσταση των αποτελεσμάτων, των τιμών, μετά υψώνουμε στο τετράγωνο και λογαριθμούμε το αποτέλεσμα για να βγάλουμε ουσιαστικά έναν μέσο όρο όλων των πιθανοτήτων. Αυτό γιατί τα πάντα ρει και όταν λέμε ίδιες συνθήκες του πειράματος ατές δεν είναι ποτέ ίδιες επειδή έχουν τυχαία αλλάξει! Φυσική χωρίς διαλεκτικό υλισμό είναι: είτε ανθρώπινη βλακώδη αφαιρετική σκέψη, είτε θεοκρατία μεταφυσικών αποσπασματικών θαυμάτων μιας αλληλουχίας στατικών στιγμιοτύπων και όχι η παρατήρηση μιας συνεχούς ροής γεγονότων.
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σωστά. Σας ευχαριστώ πολύ!
@Ριτακι
@Ριτακι 5 күн бұрын
Σας ευχαριστουμε κ.Χρηστο !!!μην σταματατε να μας μεταφερετε την επιστημονικη γνωση μεσα απο τα βιντεο σας!!!
@vasilis.gkagkas
@vasilis.gkagkas 5 күн бұрын
Καλή δουλειά, καλό είναι όταν αναφέρεις ονόματα να φαίνονται και κάπου γραμμένα, δεν κατανοούν όλοι το αγγλικό spelling. Επίσης κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και για περεταίρω βιβλιογραφική ανασκόπηση τους θεατές.
@irod.2489
@irod.2489 6 күн бұрын
εξαιρετικός... απορία μη φυσικού η οποία πιθανόν αξίζει ένα αφιερωματάκι: αυτά τα πειράματα από μπελ κι έπειτα πώς ήταν; τι γινόταν δηλαδή στην πράξη; μπορείς να μας περιγράψεις στοιχειωδώς κάποιο;
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για την πρόταση ενός μελλοντικού βίντεο.
@Rafasavi1
@Rafasavi1 6 күн бұрын
Θα σου προτεινα να φτιαξεις τον ηχο σου ωστε να μην ακουγεται μονο απο αριστερα. Για ατομα που φορανε ακουστικα δεν παλευεται.. :)
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα.
@forcerecon6044
@forcerecon6044 6 күн бұрын
ο ηχος δεν βοηθαει καθολου.
@rizosplayz
@rizosplayz 6 күн бұрын
Το αριστερό κανάλι έχει πάρει όλα τα φωνητικά ενώ η μουσική είναι stereo. Λύνεται. Προσοχή στα επόμενα edit. Φοβερό video ωστόσο!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
@vassiliscapsis5828
@vassiliscapsis5828 5 күн бұрын
@@ChristosKiriakidis Εξαιρετικό το βίντεο, προσωπικά βρίσκω την μουσική υπόκρουση ενοχλητική. Σας ευχαριστώ.
@forcerecon6044
@forcerecon6044 5 күн бұрын
@@ChristosKiriakidis ενεργοποιησα υποτιτλους και το παρακολουθησα ειστε καταπληκτικος στην μεταδοση γνωσεων η κοινωνια χρειαζεται ανθρωπους σαν και εσας.
@Manolis-h4s
@Manolis-h4s 4 күн бұрын
Η μουσική αποσπά απ το λόγο.
@vassilikithemeli4258
@vassilikithemeli4258 2 күн бұрын
Τέλεια παρουσίαση! Ευχαριστούμε!
@ioannischliaoutakis6329
@ioannischliaoutakis6329 3 күн бұрын
Ως άσχετος θα ήθελα, ευγενικά, να υποβάλω μια ερώτηση: αυτή η ακαριαία επίδραση μπορεί να μεταφραστεί κ σε μεταφορά πληροφορίας; Ευχαριστώ! (Η μουσική είναι ενοχλητική).
@harry81gr
@harry81gr 6 күн бұрын
Ενδιαφέρον θα είχε αν μπορούσες να περιγραφές τα πειράματα που έκαναν ο Alen Aspect και ο Zeilinger και τις δυσκολίες που συνάντησαν για να τα πετύχουν , αν δυσκολεύεσαι να βρεις πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο " through two doors at once " , συγχαρητήρια για το βίντεο !
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και φυσικά για την πρόταση του βιβλίου!
@nikosnikos-cl8yg
@nikosnikos-cl8yg 6 күн бұрын
εξαιρετικη, οπως παντα η παρουσιαση! μια απορια εχω. σε καθε ντοκιμαντερ η ωεντεο, που το θεμα ειναι αυτο, παντα παραδειγμα εχετε το σπιν. αλλες ιδιοτητες δεν εχει, δεν τις μετραμε, η απλως τυχαινει να μιλαμε μονο για το σπιν?
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ πολύ! Απλώς είναι μια εγγενής ιδιότητα που εύκολα μπορούμε να την κάνουμε εικόνα.
@nikosnikos-cl8yg
@nikosnikos-cl8yg 5 күн бұрын
@@ChristosKiriakidisευχαριστω πολυ για την απαντηση! η αληθεια ειναι, οτι σαν αποφοιτος γυμνασιου, μου ειναι πολυ δυσκολο να κλτβω το σπιν. και γενικα το θεμα..😶 αλλα με εξιταρει, το οτι μπορει να αλαξει απ αποσταση, η θερμοτητα, αν και αυτο μαλλον ειναι θεωρητικο ακομη. ειναι ενα πολυ ωραιο θεμα, και ελπιζω να ταξιδεψει καλα στον αλγοριθμο! .../. για να εχουμε συνεχεια!
@EN_OIDA_OTI_OUDEN_EIMI
@EN_OIDA_OTI_OUDEN_EIMI 4 күн бұрын
Πολύ όμορφο βίντεο. Ευχαριστούμε! Να κάνω μια ανόητη σκέψη; Στην αρχή του Σύμπαντος, όταν όλα ήταν όσο ένα κουκουτσάκι, όλα τα σωματίδια δεν ήταν τόσο κοντά, που να αλληλεπιδρούν; Σήμερα μήπως κάποια από αυτά συνεχίζουν και αλληλεπιδρούν, αν και έτη φωτός μακριά; Συγγνώμη αν είμαι άστοχος, μια χαζή σκέψη έκανα.
@giorgosandreopoulos3913
@giorgosandreopoulos3913 6 күн бұрын
Χρήστο,έχεις ανέβει επίπεδο
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
@kosd1478
@kosd1478 3 күн бұрын
Ερώτηση: Και τα κουτιά με τα παπούτσια δεν είναι απόδειξη της διεμπλοκής; Για έναν παρατηρητή, το καθέ κουτί μπορεί να περιέχει είτε το δεξί είτε το αριστερό παπούτσι, έως ότου ανοίξει κάποιος παρατηρητής το κουτί και αναδειχθεί η πραγματικότητα. Ακόμα και αυτός που τοποθέτησε το παπούτσι, δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι γίνεται μέσα στο κουτί όταν το κλείνει. Εάν ισχύει το αντίθετο, τότε και με το θέμα των ηλεκτρονίων, ένας παντογνώστης παρατηρητής (π.χ. Θεός) ίσως είναι σε θέση να ξέρει ποιό είναι ποιό, άσχετα που εμείς έχουμε άγνοια όπως στο παράδειγμα οι κουμπάροι σου. Επισής, μπορουμε με κάποιον τρόπο να επηρεάσουμε το σπίν ενός ηλεκτρονίου ώστε να αλλαξεί (π.χ. από αρνητικό σε θετικό); Ίσως το χάνω κάπου με το θέμα της λογικής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρεπιπτόντως, τρομερή η δουλειά σου!
@sermentze
@sermentze 5 күн бұрын
Όλο το KZbin θα γίνει freedom 24 😢😢😢😢 όλα τα αξιόλογα κανάλια γίνονται διαφήμιση της freedom έλεος
@geoion5555
@geoion5555 6 күн бұрын
Αγαπητέ Χρήστο το βίντεο έχει πρόβλημα στον ήχο και γίνεται δυσάρεστη η παρακολούθηση του, κρίμα γιατί το περιεχόμενο είναι εξαιρετικό!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση!
@vasiliospantazis6323
@vasiliospantazis6323 5 күн бұрын
Όταν βάλεις το δεξί παπούτσι στο κουτί , δεν το έχεις μετρήσει πρώτα? Έβαλες το δεξί. Όταν ανοίξει το κουτί , βλέπει τι έχει μέσα άρα δεν το μετράει εκείνη την στιγμή και βλέπει ότι είναι το δεξί?
@alexretoulis5904
@alexretoulis5904 6 күн бұрын
Υπάρχει καποιο θεμα με τον ήχο
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα.
@phi772
@phi772 6 күн бұрын
Το 1935 ο Einstein παρουσίασε το θεωρητικό του μοντέλο για την σχέση μεταξύ δύο μελανών οπών των οποίων το υλικό από το οποίο δημιουργήθηκαν είναι κβαντικά πεπλεγμένο, με λίγα λόγια μεταξύ τους δημιουργείται ένα shortuct, συντόμευση, στον χωροχρόνο, επιστημονικά γνωστό ως Einstein - Rosen Bridge ή κοινώς γνωστό ως Wormhole - σκουληκότρυπα, αυτό που δυστυχώς δεν επικοινωνείται σωστά στον κόσμο (για λόγους marketing ίσως) είναι ότι δεν μπορείς να μπεις από την μία και να βγεις από την άλλη, απλά μπορείς να μπεις εσύ και κάποιος άλλος από τα δύο άκρα αντίστοιχα και να βρεθείτε μέσα, μετά καλή τύχη να βγεις.
@mariosaidonidis3290
@mariosaidonidis3290 6 күн бұрын
Γιατί είναι όλο στο αριστερό ηχείο;
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα.
@Cpt.Kimon12
@Cpt.Kimon12 6 күн бұрын
Ποσο λυπηρο ειναι που οι ανθρωποι οι οποιοι συνεβαλαν τοσο ωστε να καταλαβουμε πραγματα γυρω μας, δεν θα παρουν ποτε απαντησεις..
@ManosErikosKlapsakis
@ManosErikosKlapsakis 6 күн бұрын
7:40 δηλαδή αν έχουμε 2 τέτοια σώματα, το ένα στην γή και το άλλο σε κάποιον πλανήτη στον γαλαξία της Ανδρομέδας και είναι κβαντικά συνδεδεμένα, αν καταστρέψουμε το σώμα που είναι εδώ, θα καταστραφεί και το άλλο;
@diamondog2476
@diamondog2476 6 күн бұрын
Ακούγεται ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά δεν είμαι φυσικός. Φαντάζομαι πως η απάντηση είναι όχι, με απλή λογική, αλλά μπορεί να είμαι λάθος. Οπότε η απορία σου έγινε και δική μου. Περιμένω και εγώ εδώ μαζί σου μήπως απαντήσει ο Χρήστος.
@ManosErikosKlapsakis
@ManosErikosKlapsakis 6 күн бұрын
@@diamondog2476 και εγω νομιζω πως οχι, αλλα η κβαντικη ειναι "παραλογη" αν μπορω να πω 🤔
@xrhstosskophs6453
@xrhstosskophs6453 6 күн бұрын
γεια σου φιλε μου ,πρωτα απο ολα ειναι λαθοσ αυτο που ρωτασ γιατι δεν μπορεισ να καταστρεψεισ την υλη παρα μονο να τησ αλλαξεισ μορφη , αλλα αυτο που σου λεει το video ειναι οτι, αν για παραδειγμα τα σωματίδια εχουν 2 καταστάσεις (0,1) και μετρησουμε το σωματιδιο που ειναι στην γη και μασ δωσει (0) τοτε αυτοματοσ το αλλο σωματιδιο θα ειναι (1)
@user-kouritis-o-minoitis
@user-kouritis-o-minoitis 6 күн бұрын
Μεχρι να γινει η μετρηση και τα δυο σώματα ειναι σε 2πλη κατάσταση οταν μετρηθει τοτε ακαριαία γίνετε και η αλλαγη στο αλλο​@@xrhstosskophs6453
@user-dialectic-scietist1
@user-dialectic-scietist1 6 күн бұрын
Μην αγχώνεσαι! Δεν υπάρχει τέτοια κβαντική διασύνδεση παρά μόνο δύο ηλεκτρονίων, γιατί αν υπήρχε ατόμων δεν θα είχαμε ισότοπα άλλα θα ήταν όλα ζευγάρια του -,+, όλο αυτό είναι μια μπαρούφα του Αϊνστάιν γιατί δεν δεχόταν το τυχαίο στο οποίο ήταν το μόνο που πίστευε ο Μπορ. Στην φύση ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα και το τυχαίο και το αναγκαίο και αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν μας είναι ένα ανοικτό άπειρο και δεν έχει σχέση με κλειστό μιας μεγάλης έκρηξης.
@ΣτρατιώτηςΝικος
@ΣτρατιώτηςΝικος 5 күн бұрын
Και μιας και με έπιασε λογοδιάρια, θα ήθελα να μου πεις μία απόψε για αν τα σχολή θα ήταν καλό να δουλεύουν από τις 8 μέχρι τις 5:00 πώς γίνεται σε μερικές χώρες
@NikolaosBabas
@NikolaosBabas 3 күн бұрын
Δηλαδή τα πειράματα που έχουν γίνει δείχνουν ότι εαν έχουμε δυο διεμπλεγμένα σωματίδια και στο ένα απο αυτά του αλλάξουμε, λόγου χάρη το Σπιν απο -1/2 τότε το άλλο θα αλλάξει σε +1/2 ενώ αρχικά ήταν το αντίθετο; Θα ήθελα να γίνουν χωριστά βιντεακια, ένα για το κάθε πείραμα, να δούμε τα αποτελέσματα.
@ManosErikosKlapsakis
@ManosErikosKlapsakis 6 күн бұрын
WOW ευχαριστούμε ρε μεγάλε !! :) εισαι ωραίος συνέχισε έτσι :) ♥ ☻ ☺
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Ευχαριστώ πολύ!!!
@Bmved69
@Bmved69 6 күн бұрын
Πολύ ωραίο βίντεο όπως πάντα μόνο που ο ήχος αυτη την φορά δεν ήταν ευχάριστος
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο άλλαξα ηχητικό εξοπλισμό ( προς το καλύτερο) και όταν έκανα το μοντάζ δεν χρησιμοποιούσα ακουστικά. Δυστυχώς δεν εντόπισα το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ πολύ!!!
@markoszouganelis5755
@markoszouganelis5755 6 күн бұрын
Ευχαριστώ!🌈🌈
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Εγώ σας ευχαριστώ!
@mikemanolis7669
@mikemanolis7669 6 күн бұрын
μας έκαψες. ευχαριστούμε...
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Να είστε καλά!
@orestaras
@orestaras 6 күн бұрын
Πολύ δύσκολη η κβαντική θεωρία. Είχα διαβάσει στο βιβλίο the short history of nearly everything του Bryson ότι η φυσική έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δύσκολα μπορεί ο μέσος άνθρωπος να καταλάβει αν αυτα που λέει είναι πραγματικά ή κάτι που έβγαλε κάποιος από το κεφάλι του.
@georgehoupas2319
@georgehoupas2319 5 күн бұрын
Πολύ καλή παρουσίαση
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 5 күн бұрын
Ευχαριστώ πολύ!!!
@ΧαραλαμποςΚωνσταντινου-ζ8ε
@ΧαραλαμποςΚωνσταντινου-ζ8ε 6 күн бұрын
Άψογος Μπραβο!!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Ευχαριστώ πολύ!
@FanisDamaskos
@FanisDamaskos 5 күн бұрын
ποσα παιρνεις απτην σκλαβια12?
@akis7172
@akis7172 4 күн бұрын
Εξαιρετικός
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 4 күн бұрын
Ευχαριστώ πολύ!!!
@sopiadisgeorgios
@sopiadisgeorgios 5 күн бұрын
Λυπάμαι με αυτο που θα σάς πω, αλλλα εχω περισσότερη εμπιστοσύνη στην αρχη της απροσδιοριστίας ,παρά στην προσδιορισμένη χρηματοπιστωτική αρχη.... Απο την άλλη πλευρά, πολύ δυσκολο αλλα και μαζι τρομερα ενδιαφέρον το θεμα της κβαντικής διεμπλοκης. Ειδικότερα για εμενα που δεν εχω ειδικές γνώσεις. Φαίνεται ομως, πως μακροπρόθεσμα, η επιδραση της θα είναι καταλυτική σε αυτο που ονομάζεται τεχνητη νοημοσύνη και είναι εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε ,στον οργουελικο κόσμο που ηδη διανύουμε ..
@IsidKoo
@IsidKoo 5 күн бұрын
Φοβερος!ομως για εμας που γνωρίζουμε τον ψευδοευκλειδιο χωρο Μινκοβσκι,δεν ειναι τοσο παραλογο ,καθως υπαρχει πισω απο αυτο μαθηματικός φορμαλισμος και εξισωσεις!καλη συνεχεια!🎉
@Tessi_anastasia-maria_Roussi
@Tessi_anastasia-maria_Roussi 6 күн бұрын
Έτσι, έτσι !❤
@argitommy
@argitommy 5 күн бұрын
Bravo!!!!
@ΔημήτρηςΑναστασιάδης-τ9φ
@ΔημήτρηςΑναστασιάδης-τ9φ 6 күн бұрын
Εγώ θυμάμαι απο μικρός την "Βαντα" και οχι "Κβαντα", απο τον σπορτ μπιλυ!! :D
@kiriakosoikonomu2907
@kiriakosoikonomu2907 5 күн бұрын
μήπως θυμάσαι και τη βούρτσα;
@kallimaxos4720
@kallimaxos4720 3 күн бұрын
Μετά το άπειρο Σύμπαν και η Κβαντική φυσική μας δείχνει την ουσία του Θεού (?).
@DimonMarley
@DimonMarley 6 күн бұрын
Πάω να πάρω ένα ντεπόν…και έρχομαι να το ξανά δω…
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Χαχαχαχα. Να είστε καλά!
@sgerlode
@sgerlode 6 күн бұрын
@jimkopa76
@jimkopa76 6 күн бұрын
Κβαντικα Και για τα παπούτσια ισχύει το ίδιο βρίσκονται ταυτόχρονα στην ίδια κατάσταση μέχρι να παρατηρήθουν πιο είναι δεξί και πιο αριστερό... Όπως το πείραμα με την γάτα.
@montechristo1970
@montechristo1970 6 күн бұрын
Ετσι! Να εκλαϊκεύεις στον κόσμο το EPR Paradox!
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Να είστε καλά!
@kajamix
@kajamix 4 күн бұрын
Δεν βλέπω το spookiness. Με τα παπούτσια η κουμπάρα καταλαβαίνει ότι ο Γερμανός κουμπάρος έχει το δεξί παπούτσι αφού αυτή βρήκε το αριστερό. Αφού, υποχρεωτικά, το άλλο παπούτσι πρέπει να είναι δεξί και δεν χρειάζεται να έρθουν φωτόνια από τη Γερμανία. Τώρα τι εφαρμογές μπορεί να έχει η διεμπλοκή δεν καταλαβαίνω αλλά δεν βλέπω το παράδοξο. Στο άλλο παράδειγμα με τη χήρα ναι μεν κι εκεί έχουμε ακαριαία μεταβολή καταστάσεως, αλλά δεν είναι και τόσο ακαριαία. Πρέπει να μάθει ότι σε πάτησε το λεωφορείο και θα πάρει κάποια ώρα αυτό.
@Georgia-FONIBOWNTOS
@Georgia-FONIBOWNTOS 5 күн бұрын
Άρα η ακαριαία επίδραση είναι η πύλη της αρχής της τηλεμεταφοράς....
@apantazopoul
@apantazopoul 6 күн бұрын
Τι σου ειναι οι συμπτωσεις. Συζητουσαμε ακριβως αυτο το θεμα με εναν φιλο απο τη δουλεια, και τσουπ ο Χρησταρας το ανεβαζει 2-3 μερες μετα.
@irod.2489
@irod.2489 6 күн бұрын
για διεμπλοκή μου κάνει...
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Μεγάλη μου χαρά!
@Georgia-FONIBOWNTOS
@Georgia-FONIBOWNTOS 5 күн бұрын
Πω πω! Υπάρχει Θεός! Ο Δημιουργός του Σύμπαντος!!!!!
@kiriakosoikonomu2907
@kiriakosoikonomu2907 5 күн бұрын
είπε ο φούφουτος
@poexania
@poexania 5 күн бұрын
Δεν ξερουμε την στροφορμη του ηλεκτρονιου επειδη δεν ειναι καθορισμενη απο πριν η επειδη δεν την εχουμε μετρησει; Γιατι με την ιδια λογικη θα μπορουσαμε να πουμε για τα παντα οτι ειναι κβαντικα φαινομενα. Ενα μπαλακι πχ που δεν ξερουμε τι χρωμα ειναι μεσα σε ενα κουτι θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι οτιδηποτε χρωμα απλα και μονο επειδη δεν το εχουμε δει... δεν ειναι ομως οτι το ιδιο το μπαλακι εχει ολα τα χρωματα ταυτοχρονα, αλλα οτι εμας μας λειπει πληροφορια και ο κοσμος δεν φτιαχνεται οταν τον παρατηρουμε εμεις. Αν τωρα ενα ηλεκτρονιο που εχει προκυψει απο τη διασπαση του σωματιδιου που λετε, το μετραμε και εχει παντα την ιδια κατασταση στροφορμης (εφοσον δεν επιδρασει κατι να το αλλαξει και εφοσον υπαρχει και ενα αλλο ηλεκτρονιο που εχει προκυψει απο αυτη τη διασπαση που παντα θα εχει το αντιθετο spin), τοτε δεν υπαρχει κατι μυστηριακο στη ολη υποθεση, απλα η δικη μας αγνοια πριν τη μετρηση το κανει να μοιαζει τετοιο και δεν χρειαζεται να βρουμε καποιον αγνωστο κανονα της φυσικης απλα εξαρταται απο μια κατασταση η οποια εχει προκυψει σε διαφορετικο χρονο, δηλαδη τη στιγμη της διασπασης. Το μυστηριακο θα ηταν να μετραγαμε καθε φορα το ηλεκτρονιο και να μας εδινε αλλη στροφορμη, τη μια θετικη και την αλλη αρνητικη, οχι κατ αναγκη μια προς μια, και καθε φορα το αλλο ηλεκτρονιο του ζευγους να ειχε και αυτο την αντιστροφη στροφορμη σε καποιο αλλο σημειο. Η εναλλακτικα, αν μπορουσαμε να αλλαξουμε την στροφορμη του ενος με καποιο τροπο να αλλαζε και η κατασταση του αλλου οπου και αν βρισκονταν. Εγω φυσικα στις θετικες επιστημες δεν ειμαι ειδικος αλλα αυτο καταλαβαινω και φανταζομαι δεν θα ηταν τοσο απλο για να ταλανιζει τους επιστημονες τοσες δεκαετιες ως ερωτημα.
@KonBlo
@KonBlo 6 күн бұрын
ER = EPR (Susskind/Maldacena)... Αν και δεν έβγαλαν άκρη...
@giorgosandroulakis611
@giorgosandroulakis611 3 күн бұрын
amazing
@MicNastro
@MicNastro 6 күн бұрын
Θα το ξαναδώ λίγο πιο προσεκτικά και θα σου πω.
@ΣτρατιώτηςΝικος
@ΣτρατιώτηςΝικος 5 күн бұрын
Εκτός από μία μπάλα του τέννις μπορούμε να σκεφτούμε και τον πλανήτη γη
@pantelismakr7804
@pantelismakr7804 6 күн бұрын
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ.
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Σας ευχαριστώ για την παρατήρηση!
@lelouchvibritannia4322
@lelouchvibritannia4322 4 күн бұрын
ο λογος που δεν επενδύσουμε δεν ειναι επειδή δεν ξέρουμε αλλα επειδή ενα τεράστιο μερος της Ελλάδας μετά βιας βγαίνει καθε μήνα με ενοίκιο 1000 ευρω σουπερμάρκετ καρτελ καρτελ ενέργειας καρτελ τηλεπικοινωνιών τι αλλο θες;
@-_8326
@-_8326 2 күн бұрын
γαμας βρο keep up
@ΣτρατιώτηςΝικος
@ΣτρατιώτηςΝικος 5 күн бұрын
Τα spin είναι λίγο και σά μαγνύτες
@giorgosg8760
@giorgosg8760 5 күн бұрын
διεμπλοκή!!!! entanglement
@ΚωνσταντίνοςΧρυσοστομίδης-μ6φ
@ΚωνσταντίνοςΧρυσοστομίδης-μ6φ 6 күн бұрын
Άμα δεν δείξεις εξισώσεις μερικές διαφορικές κλπ κλπ δεν παίζει να με κάψεις παραπάνω από όσο θα καώ τα επόμενα 4.5 χρονια. 🤣🤣🤣
@ChristosKiriakidis
@ChristosKiriakidis 6 күн бұрын
Χαχαχα. Να είστε καλά!
@ΑργυρώΜακρή-φ2ι
@ΑργυρώΜακρή-φ2ι 6 күн бұрын
Μη κακομελετάς
@ΣτρατιώτηςΝικος
@ΣτρατιώτηςΝικος 5 күн бұрын
Εν μέρει
@vicc.7527
@vicc.7527 6 күн бұрын
Δυστυχώς, για άλλη μια φορα αυτο που καταλαβα είναι ότι τίποτα το περίεργο και αντισυμβατικό δε συμβαίνει με τη φύση των σωματιδίων,, και το δινω με το παραδειγμα των παπουτσιων: - Έχουμε δύο παπούτσια που φτιάχτηκαν ως ζευγάρι, οπότε πάντα θα αποτελούν ζευγάρι, δηλαδή το ένα θα είναι αριστερό και το άλλο δεξί. - Με κάποιον τρόπο που δεν είναι παρατηρίσιμος από εμάς, τα δύο παπούτσια μπαίνουν το καθένα σε ένα κουτί, οπότε ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ποιο κουτί περιέχει δεξί και ποιο αριστερό παπούτσι. - Όπου κι αν ταξιδέψουν αυτά τα κουτιά, τα παπούτσια που περιέχουν όχι μόνο θα παραμένουν ζευγάρι, αλλά το καθένα θα παραμένει αυτό που ήταν εξαρχής, είτε αριστερό είτε δεξί, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τι είναι, μέχρι να ανοίξουμε ένα κουτί. - Καθένας που θα βρεθεί στα χέρια του ένα από τα δύο κουτιά θα γνωριζει ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να έχει ένα αριστερό παπούτσι και 50% να έχει ένα δεξί (το παπούτσι όμως είναι αυτό που είναι, ανεξάρτητα από τη γνωση που εχει ο κάτοχός του γι' αυτό). - Με το που θα ανοίξει κάποιος ένα από τα δύο κουτιά, οποιοδήποτε από τα δύο, ΘΑ ΜΑΘΕΙ αν το παπούτσι που έχει στην κατοχή του είναι αριστερό ή δεξί και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ τι είναι και το άλλο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, είτε έχει επαφή με αυτό είτε όχι. ... Όμως καμία πληροφορία δεν ταξίδεψε ακαριαία, ποτέ τα ίδια τα παπούτσια δεν βρέθηκαν σε υπέρθεση και κανενός παπουτσιού δεν καθορίστηκε η ιδιότητα από την πράξη του ανοίγματος του κουτιού. Αυτό που καθορίστηκε είναι Η ΓΝΩΣΗ του ατόμου που άνοιξε το κουτί για την φύση, όχι μόνο του παπουτσιού που έχει στα χέρια του, αλλά και για αυτήν του άλλου παπουτσιού, όσο μακριά κι αν βρίσκεται αυτό. Αν τώρα μου πεις ότι αφού μάθουμε την παραπάνω ιδιότητα (π.χ. το κουτι που ανοίγουμε περιέχει αριστερό παπούτσι, άρα το άλλο κουτί περιέχει δεξί) υπάρχει η δυνατότητα να την αλλάξουμε (δηλαδη να μετατρέψουμε το αριστερό παπούτσι σε δεξί) και την ίδια στιγμή σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο να ανοίξει το άλλο κουτί και να βρεθεί ότι περιέχει αριστερό, τότε ΟΚ, κάτι έχουμε...
@gadflyeye
@gadflyeye 4 күн бұрын
Αυτό που θα σου πουν οι φυσικοί (εγώ δεν είμαι) είναι οτι το παπούτσι είναι εκ των προτέρων προκαθορισμένο: αριστερό ή δεξί. Ενώ το σωματίδιο δεν έχει συγκεκριμένη κατάσταση (π.χ. σπιν = ½) μέχρι να μετρηθεί. Το λέει κάπου και ο κ. Κυριακίδης στο βίντεο, απλά το περνάει πολύ στα γρήγορα. Το σωματίδιο βρίσκεται σε κατάσταση υπέρθεσης (superposition), η οποία παύει να ισχύει (collapses) τη στιγμή που παρατηρείται, έστω κι αν ο “παρατηρητής” είναι απλώς ένα φωτόνιο. Αυτά βέβαια δεν συμβαίινουν με το παπούτσι (ή οποιοδήποτε μακροσκοπικό αντικείμενο). Τώρα να σου πω την αλήθεια, εμένα η ιδέα οτι τα σωματίδια βρίσκονται σε κατάσταση υπέρθεσης (δηλαδή: «και το ένα και το άλλο») μέχρι να παρατηρηθούν δεν μου φαίνεται πολύ από σόι. Διότι όλα τα πειράματα που γίνονται για να επιβεβαιώσουν την υπέρθεση βασίζονται (κρυφά και έμμεσα) σε αυτό που θέλουν να αποδείξουν: οτι δεν υπάρχει επίπεδο της ύλης “από κάτω” από αυτό των σωματιδίων που παρατηρούμε. Πώς βασίζονται; Απλούστατα, για να λάβουμε τα αποτελέσματα οποιουδήποτε πειράματος πρέπει να *δούμε* κάτι, σε τελική ανάλυση. Και *βλέπουμε με φωτόνια.* Τα οποία είναι κι αυτά σωματίδια του ίδιου επιπέδου της ύλης που προσπαθούμε να παρατηρήσουμε, και γιαυτό επηρεάζουν το αποτέλεσμα της μέτρησης. Είναι σαν να προσπαθούμε να παρατηρήσουμε γυάλινους βόλους ("μπίλιες") μέσα σε ένα κλειστό κουτί, πετώντας μέσα στο κουτί άλλες μπίλιες από άλλο υλικό, π.χ. από σίδερο. Οι σιδερένιες μπίλιες μας (φωτόνια) θα τινάξουν πέρα μακριά τις γυάλινες (π.χ. ηλεκτρόνια) και δεν θα πάρουμε παρά μόνο χονδροειδή πληροφορία περί της αρχικής θέσης και ταχύτητας των γυάλινων βόλων. Εξ ου και η αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg. Εγώ λοιπόν έχω το παραπάνω ερώτημα, στο οποίο όπως κι εσύ, δεν έχω πάρει την απάντηση από κάποιον φυσικό. Θέλω να ελπίζω οτι θα μου το απαντήσει κάποτε κάποιος από αυτούς σαν τον κ. Κυριακίδη, που έχουν την ικανότητα να εκλαϊκεύουν τα θέματα.
@andreaspap78
@andreaspap78 3 күн бұрын
Δεν το λες και κάτι
@spirosspiral821
@spirosspiral821 5 күн бұрын
Όταν τέμνεται τηλεκτρονιο που και να βρίσκεται όσο μακριά ακαριαία θα ....κλπ...ομως
Einstein VS Newton: τι είναι τελικά η βαρύτητα;
27:58
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 139 М.
Τι είναι η θεωρία του Χάους; ft. @Greekonomics
24:53
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 146 М.
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН
Don’t Choose The Wrong Box 😱
00:41
Topper Guild
Рет қаралды 62 МЛН
Πως λειτουργεί το GPS;
23:48
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 37 М.
Η Ιστορία του Φωτός
26:04
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 39 М.
Ο  Πάνος Καμμένος στις "Αντιθέσεις" εφ όλης της ύλης ...
2:06:21
Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV
Рет қаралды 12 М.
Why Don’t Railroads Need Expansion Joints?
27:20
Veritasium
Рет қаралды 4,8 МЛН
Inside the V3 Nazi Super Gun
19:52
Blue Paw Print
Рет қаралды 3,1 МЛН
Ο Θάνατος του Σύμπαντος: τα 3 πιθανά σενάρια
29:55
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 92 М.
Εντροπία: γιατί συμβαίνει οτιδήποτε συμβαίνει;
19:05
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 51 М.
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН