Yaklaşık bir yıldır NAS cihazları üzerine araştırma yapıyorum. Malum ekonomik şartlar ve piyasa koşulları nedeniyle cihazını almak bir dert disklerini almak bir dert. Şu an bu yorumu daha videoyu izlemeye başlamadan yazmaya başladım. Paylaşmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. 🙏🏻
@Gatkawinn2 жыл бұрын
Böyle işleri yapacagımdan degil ama izlemek çok keyifliydi , gerçekten de muazzam bir video olmuş detaylar okadar netki hiç anlamayan biri bile izleyip rahatlıkla yapabilir , saygılar .
@BASMAYAN2 жыл бұрын
sizin sayenizde ihtiyacım olmayan bütün bilgileri öğrendim sağolun technopat
@HakkiEmre2 жыл бұрын
ileride kendi evime kendi arşivimi depolamak ve farklı cihazlardan erişmek için tam da böyle bir hayalim vardı. şu ekonomik parametrelerde hayaldan öteye gidemese de elbet birgün kendi nasımı yapacağım. video için teşekkür ederim Recep. Adana'dan selamlar...
@vedatbaloglu94012 жыл бұрын
Hazır cihazlar var. Synology markası güzel. Pahalı değil.
@yusufgocmen15342 жыл бұрын
@@vedatbaloglu9401 en ucuzu 3500den başlıyor pek de ucuz sayılmaz.
@huseyinozsut99492 жыл бұрын
İ5 3570 işlemciye 24gb ram takıp, 16 disk çıkışlı sas kartı takıp, toplam 22 diskli bir truenas server kurmuş biri olarak iki sene kadar geç gelmiş bir video olduğunu söylemeliyim. 😁 Ama güzel içerik. Tebrik ederim. Aynı cihazda virtual machine kurup bu vm'e bir donanım atayacaksanız kesinlikle truenas scale kullanın. Ben sisteme bir ekran kartı bağladım. Bu ikinci ekran kartını vm'e tahsis ettim. Vm olarak debian üstüne kodi kurdum. Ekran kartından kodiye görüntü çıkışı aldım. Bir ikinci vm olarak haos (homeassistant os) kurdum. Homeassistant içine motioneye kurdum. Hem ev otomasyon sistemi merkezim, hem güvenlik kamerası merkezim de bu cihaz oldu. Şu anda aynı cihaz hem truenas server, hem kodi medya merkezi, hem ev otomasyon sistemi, hem kamera kayıt cihazı...
@selfless80732 жыл бұрын
Merhaba bilgisayarımın içinde 1 adet ekran kartı var.Bunu vm ile paylaşabilirmiyim ?
@huseyinozsut99492 жыл бұрын
@@selfless8073 ne yazık ki olmuyor. Ancak, anakart ve işlemcide onboard ekran kartı varsa, BIOS'dan onu aktif edebilirsiniz. Böylece iki ekran kartınız olmuş olur. Vm'e herhangi bir donanım atayabilmek için hem anakartınızın, hem işlemcinizin vt-d desteği olması gerekiyor. Mesela İ5 3570'de bu özellik var, ama i7 3770k'da yok. Veya H77 chipsette var, ama Z77 chipsette yok. Yani, "model yükseldikçe vt-d vardır" diye bir durum da yok ne yazık ki.
@AlperKonuralp2 жыл бұрын
Recep, valla çok emeğiniz var, resmen videonun başından sonuna terden sırılsıklam oldun. Fekat güzel sistemde oldu beya. Aklımı çeliyorsunuz, elimde eski bir kasa var, anakart ölü işlemci de bozuk herhalde ama yeni parçalar ile ona birşeyler yapabilir miyim diye düşünmedim değil hani. Neyse elinize kolunuza sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim.
@abidincan6482 жыл бұрын
hiç ihtiyacım olmayacak muhtemelen ama harika bilgiler işine yarayanlar gerçekten memnun kalmıştır elinize sağlık.
@oscak412 жыл бұрын
işime yara diyebilirim ama bilgi içerikli videoları sunman çok güzel abi. Basit sade anlaşışır ve sıkmıyor. Sevgiler.
@abdulkadir-kocak2 жыл бұрын
Emeginize sağlık, detaylı anlatilmasi süper olmuş.
@aliguney.2 жыл бұрын
Gayet güzel bir rehber olmuş. Emeğiniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler.
@furkandeveci94942 жыл бұрын
4:57 güçlü birşifre belirleyin şifreyi 1234 yapan Technopat
@197bir2 жыл бұрын
Öncelikle bu aydinlatici video icin cok Tesekkürler. ben zamaninda Asustor/AS6102T aldim ev icin bana fazlasiyla yetiyor ve cok basit kurulumu. saniyorum kendi NAS i sirket yada depolamak icin yapiliyor ileride gerek duyorsam bu video dan faydalanirim bu kesin. hatta suan elimde 2 PC/Bilgisayar var birini direk NAS a cevirebilirim ama simdilik Asustor yeterli. bir ara My Cloud Home 6TB aldim sattim sonra pisman oldum icindeki disk cok iyiydi diski alip kulansaydim daha karli olacakmis. kim kuracakca bu sistemi kesinlikle WD Red taysiye ederim biraz diyerlerine göre tuzlu olabilir fakat kalite cok iyi ses/yok TB sizlere kalmis bütce ve depolamaya bagli...
@aliyagdiran23462 жыл бұрын
Bu içeriklerle 1 milyon olmalıydınız.
@mustafaokur10202 жыл бұрын
iyiler görünmez :)
@goktugasik36472 жыл бұрын
İyi ki varsınız güzel insanlar Ben engelliyim evden çıkamıyorum sizi izleyip Çok eğleniyoruz. İyi ki varsınız çok gülüyorum Çok teşekkür ederiz😂😂
@muratakpnar25852 жыл бұрын
bu videoyu uzun zamandır bekliyorum elinize sağlık
@lordraiden67632 жыл бұрын
Technopat'a erişilememesinin sebebi NAS sunucu değil arkadaşlar. Bu sunucu yerel ağda çalışıyor ve ofiste kullanılıyor. Technopat'a erişilememesinin asıl sebebi yeni EPYC sunucuya geçilme süreciydi. Bu süreç henüz tam olarak tamamlanmadı ancak şu an kullanımı etkileyen bir sorun yok. Ekleme: Öncesindeki sorunların çoğu yazılımsaldı. Yeni sunucu ile daha az sorun yaşanıyor ve gideriliyor tek tek.
@markus26872 жыл бұрын
Technopat adresi mi değişti? Hiçbir şekilde giremiyorum da.
@lordraiden67632 жыл бұрын
@@markus2687 adresi değişmedi, sunucuyu değiştirdiler. Bu aşamada erişim sorunları olabiliyor. En fazla birkaç gün içerisinde tamamen çözülür diye düşünüyorum.
@yigitsrn2 жыл бұрын
Evet, uzun zamandır ellerinde EPYC işlemci vardı fakat birkaç şey eksikti, tamamlandıktan sonra geçileceğini biliyorduk.
@fikretakyol40122 жыл бұрын
Sorun yok mu :)). 3 gundur hicbir turlu erisimim yok. Toplam 6 farkli hata aldim su ana kadar. 4 farkli tarayici degistirdim bir degisiklik yok.
@semihkurnaz43152 жыл бұрын
@@fikretakyol4012 Panelde sıkıntı yok, sosyal de çalışıyor ama hata veriyor, geçiş süreci için bilerek kesmişler işte, sabredin biraz.
@hakansalih2 жыл бұрын
02:31 iş arasında sizi izliyorum evet aslında izlememem lazımdı, gerekte yoktu biliyorum ama yine de izledim :) şu an aklıma bu geldi. muhtemelen daha yaratıcı izleyiciler çıkar yorumlarda :D
@alikemalugur59352 жыл бұрын
Abi mükemmel bir içerik ya gerçekten beklediğim bir içerikti :)
@Tlg_rsln2 жыл бұрын
Hayat kurtarır bu video kafamdaki bütün soruların cevabı oldu teşekkür ederim 👍
@muhammetkdr2 жыл бұрын
NAS var NAS dedikleri buymuş demek, ekonomide uçuşa geçmeye hazır olun şimdi
@umut42272 жыл бұрын
nası görünce direk aklıma o geldi :D
2 жыл бұрын
Benim de aklıma ilk gelen buydu desem, D
@oglcn112 жыл бұрын
AHAHAHHAHAHAAHA BU ÇOK İYİYDİ BEKLEMİYORDUM 😂😂😂
@cemaslan27912 жыл бұрын
madalyanı aldın
@vedatbaloglu94012 жыл бұрын
Ne büyük espri yaptın. Hayran olmamak elde değil
@tecnworm2 ай бұрын
abi valla müq adamsınız ya
@oguzcangider31362 жыл бұрын
Ali- 2022 de Nas alınmaz abi! Recep- Neden Ali? Ali- Fiyatlalar uçmuş 💸 Recep- O zaman kendi NAS’ımızı yapalım. Ali-🤘🤩🤘
@metecansoyoz37342 жыл бұрын
Fiyatlar hala uçuk :)
@ozankarakulak87072 жыл бұрын
Videoda gösterilen emek için teşekkürler, fakat kullanılan hard disklerin yerine WD101EFBX model olanları tercih etmeniz daha uygun olurmuş. WD101EFAX modeli 5400 rpm olup, çalışırken çok fazla ses çıkarmakta. WD101EFBX modelleri ise 7200 rpm diskler. Ayrıca WD Red Plus yerine WD Red Pro tercih etmenizi de öneririm. Takmış olduğunuz diskler helyum içeren serilerden değil. Çalışma sıcaklıkları biraz yüksek helyum içeren modellere göre. Yine de böyle içerikleri oluşturduğunuz için teşekkürler.
Yine kaliteli bir içerik disklere daima ilgi duymuşumdur bu cihazlar bu kadar pahalı olmasa bende kurmak isterdim çok iyi bir şey
@erenbilen42492 жыл бұрын
Büyük bi hevesle bu videoyu bekliyordum
@neonxech2 жыл бұрын
Uzun zamandır NAS serverları araştırıyorum Türkçe bir kaynak görmek güzel
2 жыл бұрын
Arkadaşlar bu NAS sunucu bizim ofis içi kullanımımız için, yani Technopat sunucusu değil.
@xxkralxx96882 жыл бұрын
Abi kac gündür foruma erisemiyoruz psikolojimiz gg
@mustafaokur10202 жыл бұрын
daha çok bilgilenmeli bu tür videolarla. evde kendi nas sunucumu bende boyle yapmıştım çok daha başarılı olmuş bu
@yahyas615 ай бұрын
nas sistemene sadece aynı ağa bağlı olanlarmı kullanabiliyor yoksa bir buluta dönüştürebilirmiyim ?
@tuna._.m Жыл бұрын
Mükemmel bir video olmuş teşekkürler.
@Abatan2 жыл бұрын
Nas'ı globale açma ve statik ip hakkında bilginizi de paylaşabilir misiniz recep bey
@raprap952 жыл бұрын
Abi videoya bakar mısın ne kadar bilgilendirici diğer kanallar yanınızdan bile geçemez
@yscdesign2 жыл бұрын
uzun zamandır beklediğim video sonunda geldi
@SaviorOfAzeroth2 жыл бұрын
eminim öyledir.... ,
@zhaidTR2 жыл бұрын
vallaha diskin içindeki bilgilerin gideceğii detayını arada söylediğin yerde sorulacak bir şey kalmamıştır diye düşünüyorum ağzına sağlık. Sadece raid 1 ile klonlama yapmak en mantıklısı abi. yine de ayarı öyle çekince içim bir acıdı :)
@oguzkc97412 жыл бұрын
disk ekleme yaptığınızda onuda çekerseniz güzel olur.
@ysuftuysuz25912 жыл бұрын
adamsın recep abi takdir ettim
@dfnelektronik2 жыл бұрын
gectigimiz 5 yil boyunca kullandigim. fujitsu win 7 li 5 adet 10TB diskli workstationu 8 diskli qnap ile degistirdim. patronda uygun cozumler kullanmami onerdi ancak raid5 guzel ozellik veri kaybi olmamasi adina qnap sectik ironwolf pro diskler daha performansli. wd red leri ile gecmiste kotu tecrubelerimiz oldu sık kullanimlarda performanslari ciddi dusuyor.
@oktaygumuskaya25922 жыл бұрын
Siz de mi politika faizini indireceksiniz
@DEMIRSIN2 жыл бұрын
Nat baglanti olmamasi gerek tabi. Bunun içinde sabit ip kullanmaniz gerek. Asus ust seviye modem ve router larinda Ai cloud ile bunu yapabiliyorsunuz. Ayni olurmu denemek lazım.
@lordraiden67632 жыл бұрын
Statik IP de atayabilirsiniz cihaza, doğru.
@korayus2 жыл бұрын
Disk eklemek bu kadar sorun olmamalıydı. 3 disk ile Raid 5 olarak kurulum yapsaydınız, ilerde disk eklemek için yeniden yapılandırma gerekirmiydi?
@leventbayraktar451 Жыл бұрын
merhaba öncelikle çok teşekkür ederim. tam olarak aradığım şeyi bana sundunuz daha fazla aramama gerek kalmadı. benim bir sorum olacak bu truenas'a uzaktan erişebilmek için modemime hangi portları açmalıyım. bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar...
@Anilcaliskan2 жыл бұрын
Teşekkürler. Emeğinize sağlık
@enesdogan88172 жыл бұрын
Recep abi video efsane olmuş ellerinize sağlık , sorum olacak otomatik olarak güncel verilerimin yedeklenmesi için nasıl bir işlem yapmamız gerekir bunun hakkında da bir video hazırlar mısınız?
2 жыл бұрын
Acronis’te vardı bu özellik.
@sabrigokhanemir2 жыл бұрын
İşte bu... Teşekkürler
@Glorfindel922 жыл бұрын
Çok sakin çok profesyonel
@yalcinbekleri2 жыл бұрын
Peki uzaktan erişim, mobil cihazlardan erişim konusunda bir uygulama mevcut mu ?
@ZETXTV2 жыл бұрын
Recep kardeşim selamlar mesleğim makina teknisyeni sinema makinelerinin teknik servisi olarak çalışıyorum pojeksiyon sistemi kurarken Filmlerin yüklenmesi ve oynatılması için Qnap ve Netgear NAS cihazı kuruyoduk bazen sorun çıkarıyordu , videonu izledikten sonra sistemi proje üzeinde denemeye karar verdim teşekküler
@lordraiden67632 жыл бұрын
Merhaba. Medya sunucusu olarak kullanacaksanız TrueNAS'ın içerisinde bunun için çeşitli eklentiler de sunuluyor. Birinin adı sanırım Plex idi. İşinize yarayabilir.
@RoninMurat2 жыл бұрын
Merhaba bende sinema makine teknisyeniyim . mutlaka beraber bir yerlerde çalışmış olabiliriz.
@ZETXTV2 жыл бұрын
@@RoninMurat nerde çalıştın
@burakulkerrr2 жыл бұрын
Hele şükür yıllar sonra Türk bir KZbin kanalı freenas'ı ele aldı
@Abatan2 жыл бұрын
bu ağı dünyaya açmak için sabit ip almak gibi nasıl bir süreç izleyebiliriz, ayrıca raid 0 ve raid 1 den başka raid5 gibi konfigürasyon seçenekleri bulunmamakta mıdır?
@SerkanALTINIRMAK Жыл бұрын
Duckdns yada cloudflare tunnel i araştırabilirsiniz. Ben cloudflare tunnel ile sabit ip olmadan bağlanıyorum.
@OğuzhanAşık-q5p6 ай бұрын
Yazılımsal nas cihazları ev ortamı için uygun olabilir ama kurumsal işletmelerde kullanılması oluşabilecek disk hasarlarından sonra çözümü olmayan sorunlara yol açabilir. Yazılımsal nas sistemlerinde raid yapısı ya da nas sisteminin bozulması halinde veri kurtarmak oldukça zordur bu sebeple donanımsal nas cihazlarını tercih etmenizi öneririm. Bu gibi bir çok freenas özellikli opensource yazılım mevcut internette kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Ayrıca bu sistemlerin içine ücretsiz sanallaştırma bulut hizmetleri mail server voip server vs gibi eklentiler ekleyip bir çok teknolojiyi ücretsiz kullanmanıza olanaklar vardır.
@Enfilmsproduction2 жыл бұрын
Biraz lüks bir NAS sistem olmuş ama sizede bu yakışırdı. Elinize sağlık çok güzel.
@maformedrequest18892 жыл бұрын
Linus tech tips'in kendileri için yaptığı NASlara bakmanı tavsiye ederim :D Lüks algını değiştirebilir :))
@semihkurnaz43152 жыл бұрын
Sen buna lüks diyorsan, git Linus tech'in yaptığına bak. Adamlar ufak bir servet harcamışlar :) Ufak derken 100 milyon lira kadar en az :D
@draxybestof2 жыл бұрын
felak ta bekliyoruz hocam
@erhanucuncu Жыл бұрын
Emeği geçenlere teşekkür ederim, açıklayıcı oldu. Fakat, elimde dolu harddiskler var. Başka bir yere aktarma şansım yok. Diskleri biçimlendirmeden kullanmanın yolu var mıdır? 2 diski aynı havuzda gösterdiğinizde AYNA yapmazsanız 1. diskten itibaren mi yazıyor? AYNA yaparsanız alan kaybınız ne kadar oluyor?
@kenancyp39532 жыл бұрын
elinize sağlık
@alperensusan97012 жыл бұрын
10:00 Recep abi dakka başı terliyor mu yoksa su mu atıyorsunuz adama doğru diyin 😄
@salihyunusnisanc232210 ай бұрын
Çok güzel, dolu dolu bir içerik olmuş. Bu sisteme, android telefon ya da tablet üzerinden nasıl erişebileceğimiz konusunda biraz daha bilgi olabilirdi diye düşünüyorum. Sunucuya, telefon ve tabletler üzerinden uzaktan erişim sağlayabilir miyiz? Bizim çalıştığımız sektörde bazen şehir dışındayken olası bir belgeyi açıp içerisinde okuma yapmak gerekebiliyor. Bu sebeple bunu merak ettim açıkçası. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. 🙏
@furkantal8650 Жыл бұрын
local de calışırken sorun yokta uzak bağlantı ile ilgili bir çözüm buldunuzmu bağlantı yapabiliyormusunuz
@Historical_Dynasty2 жыл бұрын
Anti aliasing sorunu ile ilgili video bekliyoruz.
@srknyxl2 жыл бұрын
Yakın zamanda işyerimdeki server ile linux üzerinde samba server kurulumu yaparak benzer bir düzen oluşturdum. Videoda bana garip gelen, neden oyuncu donanımları kullanmayı tercih ettiniz? Alt seviye hazır server kasaları bile bu sisteme göre çok daha yerinde bir tercih olurdu.
@maformedrequest18892 жыл бұрын
1. "Oyuncu donanımı" algısı sadece bir pazarlama maalesef Serkan bey. Oyuncu diye satılan bütün ürünleri alıp server yapabilirsiniz. 2. Rack server kasalarından bahsediyorsanız onlar çok ses yapıyor, ondan tercih edilmiştir.
@srknyxl2 жыл бұрын
@@maformedrequest1889 2 hususta da katılmıyorum. 1. Sıradan sistemler 7/24 çalışmaya uygun değildir. Rem bozulmaz işlemci bozulmaz, anakart bozulmaz diyebilirsiniz. Ama bu iş için tasarlanmadıkları bir gerçek. ECC rem mevzusuna hiç girmiyorum (bu kullanımda gereksiz görülebilir) Server sistemlerde anakart lehimleri bile farklı, yapılacak iş için optimize. Server kasalarındaki fanlar bile sürekli, durmadan çalışmaya dayanıklı. (Şirketimdekinden biliyorum) Senelerce malzeme odasında tozun toprağın içinde çalıştı ve hala ilk günki gibi sorunsuz. 2. hangi rack serverdan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama videodaki işi yapacak seviyedeki rack serverlar tek başına çok gürültülü olacağını sanmıyorum ki zaten böyle bir amaç için rack kabin kurmak gereksiz olurdu. Benim bahsettiğim ve kullandığım sistem ATX server. Evet sıradan komponentlerle yapılır mı, yapılır. Senelerce sorunsuz çalışır mı? ÇALIŞABİLİR. Mutlu eder ama biyerinden cortlarsa şaşırmamak kaydıyla :)
@maformedrequest18892 жыл бұрын
@@srknyxl Çok güzel ve haklı noktalara değinmişsiniz. Ben "ÇALIŞABİLİR" Kısmını kastediyordum aslında. Ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. Saygılarımla.
@mertsagra2 жыл бұрын
kralsiniz
@Abatan2 жыл бұрын
ram'lerin slotlara diziliş sırası dimm a1 dizilimi yanlış değil mi bir dolu bir boş olmuyormuydu hep?
@storeyes2 жыл бұрын
Felak ve Nâs Sûresi gibi mübarek ama bu trueNAS milli gururumuz.
@barissengulNOTE38 ай бұрын
anladığım kadarıyla eski bir bilgisayara kurdum boş bir dik paylaşıma açtım fakat elimde veri olan 4 adet disk var bunları bagladığımda içindeki verileri silmek istiyor verileri silmeden olduğu gibi paylaşıma nasıl açarım teşekkürler
@mucahit58002 жыл бұрын
Biz son kullanıcılara değilde şirketlere yönelik bir video olmuş sanki. Shiftdelete vb. Kuruluslar acaba bu videolardan faydalaniyorlar mı yada aralarında bu tür konularda bir iletisim destek vs. Oluyor mu merak ettim?
@propaganda19452 жыл бұрын
Küçük ölçekte ofise sahip kişiler de faydalanabilir. Çoğu şirket kullanıyor NAS'ları fakat onların BT elemanları var bu işlerle ilgilenen.
@hasanturkel2 жыл бұрын
Shiftdelete, google drive kullanıyor 30 TB aylık ödüyor
5 ай бұрын
Elimde zyxel nsa325 vs var buna bu truenas kurulumu yapılır mı veya windows server. Çünkü monitör vs takabileceğimiz bir girişi yok çok araştırdım fakat herhangibir yerde bulamadım.
@burakcakar54782 жыл бұрын
Elinize sağlık. İki sorum olacak; Sisteme donanımsal raid eklenebiliyor mu? Sistemde bulunan donanımlar 7-24 çalışmaya ne kadar elverişli veya bizim kullanacağımız donanımlar ne kadar elverişli olabilir?
@egemendogrul69552 жыл бұрын
Hocam bir de NextCloud u ekleyip kurulum kullanım videosu yapabilirsiniz.
@deschwedda2 жыл бұрын
Felak ne zaman abi
@furkaninci2496 Жыл бұрын
Peki hocam şöyle bir soru sorayim isletim sistemini ssdye kurduk velevki ssdimiz bozuldu verilerimize bir sey olmadan sistemi tekrar kurabilecekmiyiz
@raufsh23732 жыл бұрын
Salam Aleykum. Openmediavault da kullana bilirsiniz
@turker38902 жыл бұрын
raspberry pi 4 ile openmediavault 5 + portainer kurdum uygun maliyetli en iyi nastan daha iyi nas oldu rclone ile nastakileri otomatik drive üzerine kayıt ediyor sunucudaki dosyaları otomatik yedek alıyor jdownloader 2 ile otomatik indirmeler yapıyorsunuz
@MuratDURGUN2 жыл бұрын
Güzel bir alternatif OMV, TruNas Daha büyük kapasitelere ihtiyaçlar için gerekli çözümler.
@halilefeokcu9870 Жыл бұрын
Nasar değmesin 😊
@slmz212 жыл бұрын
burda anlattığınız nas çok güzel birşey böyle bilgiler aşşırı hoşuma gidiyor ve sayenizde hepsini görebiliyoruz kendi ev bilgisayarımda nas gibi sistem yok iken nasıl uzaktan erişebilirim telefon işletim sistemi fark etmeksizin android ios vs uzaktan erişim yapabilirmiyim iş yerinden evdeki bilgisayarı açıp kontrol etmek nasıl yapılır en çokta bunları merak ediyorum teşekür ediyorum kolay gelsin.
@yusufgocmen15342 жыл бұрын
anydesk ile ulaşabilirsin.
@enesbilgisayardunyasiАй бұрын
Hdd cikarip windows cihaza takip dosyalari gorebilirmiyiz
@hakandoyran Жыл бұрын
Hocam ağ dışından bir cihaz ile NAS a nasıl bağlanırız ? bu videoya ek olarak açıklar mısınız
@akdoganmustafa2 жыл бұрын
Peki statik ip almak gerekecek mi? yoksa p2p cihazlar gibi kolayca bağlanılabilecek mi?
@idrise.48302 жыл бұрын
Ping düşürme ile ilgili video gelecekti acaba na zaman gelir ?
@mstfoz Жыл бұрын
Ofiste turknet gigabit olmasa bu hıza erişebilir miydiniz?
@3.ismail2602 жыл бұрын
Recep Bey bellekleri a2-b2 slotlarına takmanız daha iyi olmaz mı?
@tanersapka Жыл бұрын
Recep Bey bu sistemden kurmak istiyorum fakat bir sorum olucak ayni ofiste 5 bilgisayar baglanicak ama uzaktaki ofiste bulunan bilgisayarlar bu sisteme nasil baglanabilir acaba yardimci olursniz cok sevinirim
@necromancer3292 жыл бұрын
Elimde WD My Could Home Duo cihazı var. Bu TrueNas yazılımını bu cihaza yükleyebilir miyim? Kendi uygulamasını beğenmedim.
@mailboxghost5 ай бұрын
izin vermiyor. Bunun icin 3 cu parti crack programi ile icindekini rootla silmek lazim.
@BerkayInsaat2 жыл бұрын
böyle bir cihaza port açıp uzaktan otomatik ydekleme yapabiliyormuyuz. mesela ben hali hazırda qnap kullanarak 20 tan müşterinin yedeğini otomatik aldırıyorum bunu bu cihazda yapabilirmiyim ?
@cetinskywalker84432 жыл бұрын
İzinlerde group izni vermesek kullanıcılar erişemez mi. Group izni nedir
@zynlycl Жыл бұрын
Merhabalar , aynı zamanda cloud olarak kullanabilir miyim bu sistemi ?
@off-white3399 Жыл бұрын
Evet, NAS (Network Attached Storage) cihazları bulut hizmetleriyle entegre edilerek bulut depolama olarak kullanılabilir. Bu, verilerinizi hem yerel bir NAS cihazında saklayabilir hem de bu verilere internet üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. İşte bu konuda bilmeniz gereken bazı temel noktalar: 1. Bulut Senkronizasyonu: Birçok NAS cihazı, popüler bulut depolama sağlayıcılarına (örneğin, Dropbox, Google Drive, Amazon S3) dosyalarınızı senkronize etme yeteneği sunar. Bu sayede, dosyalarınızı NAS'ta saklayabilir ve aynı zamanda bu dosyalara internet erişimi sağlayabilirsiniz. 2. Uzak Erişim: Çoğu NAS cihazı, uzak erişim özellikleri sunar. Bu, herhangi bir internet bağlantısı olan bir cihazdan, NAS cihazınızdaki verilere erişmenizi sağlar. Bu, dosyalarınıza ev dışından veya seyahat sırasında erişim sağlama olanağı sunar. 3. Yedekleme: NAS cihazları, verilerinizi bulut hizmetlerine yedekleme yeteneği sunabilir. Bu, verilerinizi iki farklı yerde saklamanızı sağlar - hem yerel NAS cihazında hem de bulut depolama hizmetinde. 4. Veri Paylaşımı: NAS cihazları, bulut depolama ile entegre edilerek dosyaları kolayca paylaşmanıza olanak tanır. İşbirliği gerektiren projelerde veya aynı verilere birden fazla cihazdan erişim gereken durumlarda kullanışlı olabilir. 5. İşletme Kullanımı: Birçok işletme, NAS cihazlarını bulut depolama ile entegre eder ve bu sayede verilerini hem yerel hem de bulutta güvenli bir şekilde saklar. Bu, iş sürekliliği ve veri güvenliği açısından önemli olabilir. Unutmayın ki NAS cihazlarının özellikleri marka ve modeline göre değişebilir, bu nedenle bir NAS cihazı satın almadan önce ihtiyaçlarınıza uygun bir cihaz seçmek önemlidir. Ayrıca, bulut hizmetleri için ek maliyetler olabileceğini ve veri gizliliği ve güvenliği konularını dikkate almanız gerektiğini unutmayın. (CHATGPT)
@zynlycl Жыл бұрын
@@off-white3399 çok teşekkür ederim size ve gelişmekte olan yapay zekaya
@yusufgocmen15342 жыл бұрын
Bir soru. Cobian backup ile bu sunucuya otomatik yedek aldırabilir miyiz? Aldırsak server hacklenmesinde nas sunucunun şifresi kırılabilir mi? seagate marka yedekleme cihazımızın kırmışlardı.
@mustafacnar11842 жыл бұрын
Domain Controller bağlantısı nasıl yapılır acaba ?
@ofkoysu Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Ofiste çok işime yaradı. Ek olarak ben bu sunucuya evdeki bilgisayarımdan bağlanmak istediğimde ne yapmam gerekiyor. Örneğin; Modem arayüzünden 192.168.x.xx ip adresini dmz etkinleştirsem daha sonra. Physical IP adresiyle bağlanmam yeterli olur mu? Ya da dinamik dns üzerinden mi bağlanmalıyım. Not: Ofisteki Internetim sabit ip. Ayrıca bu güvenli bir yol olur mu benim için. (Yaptığım iş video, fotoğraf edit ve bu dosyalara erişim sağlayacağım.)
@telium3179 Жыл бұрын
merhaba, Uzak bağlantı yapmak mümkünmüdür bu sisteme ?
@ciziroğlu2 жыл бұрын
isci disk olarak tanitamiyor muyuz, sistemimize?
@mahmutikilic2 жыл бұрын
True ya da free NAS acaba raspberry PI içerisinde nasıl çalışır? Bunun ile ilgili bir rehber hazırlanabilir mi?
@hasanuyman_903 ай бұрын
@technopat 10:43 teki yere kadar geldım herşey hazır ama benden Ağ kimlik bilgileri istiyor ve TRUENAS die kullanıcı otomatık gelıyor ve şifremi yazdıgımda hatalı parola yada şifre diye uyarıyor. root olarak kullanmak ıstedım ben, acaba farklı bır kullanıcımı acmam gerekıyor? yazdıgım parolayı kabul etmıyor nedense, yardım edersenız sevınırım.. kolay gelsın reyıss..
@hasanuyman_903 ай бұрын
root kullanıcısında iken açamadım ve yeni kullanıcı ekledım, bu defa z sürücüsü olarak çıkıyor, ve ağ bağlantılarına giripte TRUENAS açtığımda Nas Klasörünü görebiliyorum ama açmak istediğimde çift tıklayınca, Windows, \\Truenas as öğesine erişemiyor, die hata çıkıyor Yardım et reyisss lütfenn..
@TheEstatcan2 жыл бұрын
Nas sistem için geliştirilmiş hdd ler pc de depolama amaçlı kullanıla bilirmi?
@yunusaydemir70672 жыл бұрын
yararlı...
@tolgagursel49952 жыл бұрын
Selam, Kurulumu tamamladım fakat pc Ip almıyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
@Bigariptırcı2 жыл бұрын
Video ilerledikçe Recep Abinin kıyafeti daha da ıslanıyor. Ne oluyor orada? Bizden gizli su savaşımı yapıyorsunuz yoksa?
@oguzhancengiz28862 жыл бұрын
Peki bu sisteme dışardan erişmek istersek bu işletim sistemi buna güvenli şekilde olanak sağlıyor mu ?
@ercanyuren2 жыл бұрын
Kasanın marka modeli nedir?
@xasay0052 жыл бұрын
5:00 "Güçlü bir şifre belirleyin, ve şifrenizi not alın" diyen Recep abinin 4 sembollü şifre yazması.
@tolga-besci2 жыл бұрын
cooler master cosmos kasamın içerisindeki 4 adet 4 er TB lik diski çıkardım, sistemde 2 adet nvme 2 TB disk bıraktım. haricen de wd my book duo 24 TB bir raid depolama cihazı aldım geçen hafta. 2 x 12 TB wd red (raid 0) disk bulunuyor. modeme usb 3.2 gen2 arayüzü ile bağlayıp ev içerisindeki kişisel cihazlarımdan erişime açtım. wifi6 ve lan üzerinden yaklaşık 280mb lik bi yazma, 360mb lik okuma değeri veriyor. kendi mimari proje dosyalarım ve arşivlerimi barındırmak için gözde ürünüm oldu
@inanc29432 жыл бұрын
Sosyal'e hala erişemiyorum. An unexpected database error occurred. Please try again later. Hatası alıyorum. Ne zaman çözülür?
@sertansertkaya8151 Жыл бұрын
peki sizce evde kullanım için Qnap mı, Synology mi tercih edilmeli? Son kullanıcıya hangi firma daha yakın?