özellikle kepçe operatörüne tebrikler MAŞAALLAH sanki eliyle kor gibi büzleri yerleştirdi. şanslısınız maşaallah yakın derinlikte güzel bir su varmış. dikkat etmediğiniz şey yasin arkadaşında dediği gibi en alttaki bir kaç büz delikli olmalıydı asıl en tabana büzler konulmadan GEÇİRGEN bir tabaka olsun diye İRİ çakıl atılmalıydı ki su kolayca keson içine akışabilsin. hayırlı ve bereketli olsun fevkalade çekim ve anlatım için arkadaşımızıda tebrik ederiz.
@ayferkaracan8932 жыл бұрын
Merhaba maşallah gerçekten şanslısınız . Büzleri yerleştirdiğiniz yerde zemin sağlamlaştırması yapmak gerekmiyor mu ayrıca çıkan suyu sadece tarımda mı kullanacaksınız. Evde kullanacak iseniz arıtma için ne düşündünüz. Maliyeti ne tuttu.
@ufukkaba53142 жыл бұрын
Bu mevsimde bulunan suyun yazin çekilme durumu oluyor bazen , ağustos ve eylül ayında yüzey suları iyice çekilmiş oluyor , bu mevsimde bulunan sular daha garanti oluyor , bu kuyuda durum nasıl oldu acaba sonrasinda
@yasincicek68452 жыл бұрын
Selamlar..İki sorum var burada; 1- Kuyu tabanına da başta çakıl dökülmesi gerekmez miydi? 2- Künklerden su nasıl kuyuya giriyor? Künkler delikli mi?
@tarlaevi3 ай бұрын
evet künkleri koymadan önce mıcır dökmesi gerekirdi. künklerde 2 şer tane delik olur. mıcırdan süzülen su deliklerden içeri girer. normalde künkün de altında mıcır olsaydı altından daha yoğun daha hızlı su girerdi. ancak kepçe operatörü bu önemli ayrıntıyı atlamış.
@tarlaevi3 ай бұрын
şimdi gördüm künklerde delik yokmuş büyük hata ! eğer sızma kuyu olsaydı su az olduğundan künklere su pek dolmazdı. ancak su bol olduğu için biraz yavaş olsa da künklerin birleşim yerlerinden felan kuyuya dolar.