Aman tanrım sanki Radyo Tiyatrosu dinliyorum muhteşem bir ses Matmazel
@kaanyldz43108 жыл бұрын
kadının sesi çok güzel . ingiliz filmlerindeki gibi . :D ...
@erhan.abdurrahman.46796 жыл бұрын
Yorumunuza katılıyorum gerçekten çok hoş bir sesi var.. Büyük ihtimalle bir seslendirme sanatçısı ..
@Nova-fd1wf5 жыл бұрын
harbi :D
@aliyagc3453 жыл бұрын
Acaba cern'de yapılan bing bang patlama deneyi şöyle anlamdıralabilir mi? Örneğin bir bilgisayara mevcut olan bir proğramın yeni bir sürümünü yüklemek için mevcut eski sürüm proğramı silmeden yeni sürümünü yükleyemezsiniz veya işlevini tam olarak yerine getiremezsiniz. Yaşam da acaba bu similasyonun tekrarı mı?
@erhan.abdurrahman.46796 жыл бұрын
3 boyutlu evrende nereden yola çıkarsak çıkalım eğer sürekli aynı yönde ilerlersek tekrar başladığımız yere döneceğimiz varsayımının doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü evren ışık hızına yakın bir hızla genişlemektedir ..
@berkkasavet84375 жыл бұрын
Ztn videoda belirtmiş onu teoride yeterli hızımız olduğu takdirde diye
@dada-dj9yv5 жыл бұрын
PEKİ YA IŞIK HIZINDAN HIZLI GİDERSEK
@naciyenurercin99243 жыл бұрын
Benimde aklıma geldi bu
@bulentakyol73492 жыл бұрын
@@dada-dj9yv Hiçbir şey ışık hızından hızlı gidemez
@bledaersonmez31764 жыл бұрын
4.boyutu hiç görmemiştim nasıl göründüğünü hayal edemiyordum. İnternetten baktım çokta zor değilmiş
@sivasli-istari344 жыл бұрын
Aferin sana söyle bakayım o zaman biz de hayal edelim. İki boyutlu evren x, y’den oluşuyorsa, üç boyutlu bir evren de x, y ve z’den yani genişlik, yükseklik ve derinliktrn oluşuyorsa 4.boyut neyden oluşur. Ben bakmıyorum internetten kolaysa açıkla da düşüneyim 4.bıyutu.
@alperen66103 жыл бұрын
Kanki kolaysa git keşfet de dünyanın işine yarasın be
@ViralFormofLife3 жыл бұрын
İnan bana oldukça zor.
@omersalim9294 жыл бұрын
Çok güzel bir video ama benim aklıma takılan iki soru oldu. Birincisi evreni hep küre şeklinde çizdiniz, peki evrenin iç içe geçmiş sarmal bir yapıda olmadığını nereden biliyoruz tıpkı rulo kağıt gibi. İkincisi evrenin genişleme hızı. Dünya'dan Mars'a giden bir uzay aracı, ilk gidişinde 6 aylık bir yolculuk yapıyorsa dönüşünde her iki nokta birbirinden uzaklaşacağı için dönüşün aynı hızda daha uzun sürmesi gerekiyor. (Belki öyledir de) Eğer öyleyse zaman ilerledikçe evrende yalnızlaşmayacak mı dünya?
@cacciatore32024 жыл бұрын
Mars ve Dünya Güneş'in kütle çekim kuvvetine bağlı olarak hareket etmektedir. Bu veya başka herhangi bir yıldızın yörüngesinde hareket etmekte olan gezegenlerin hiçbiri birbirinden uzaklaşmaz, yani aralarındaki mesafenin artması durumu söz konusu değildir çünkü Güneş sahip olduğu büyük kütle çekim gücü nedeniyle yörüngesindeki gezegenlerin bağımsız şekilde hareket etmesine izin vermez. Güneş evrenin genişlemesiyle birlikte konumundan uzaklaşır ve gezegenler onun yörüngesinde hareket etme durumunda bulundukları için onunla aynı anda, ona bağlı olarak hareket eder. Dolayısıyla Güneş'in yörüngesini takip etmekte olan gezegenlerin arasındaki mesafenin değişmesinin olanağı yoktur.
@mrttnmrk4 жыл бұрын
Biri yaratmış olmalı bunca düzen rastgele oluşmuş olamaz
@abdulkadirr20564 жыл бұрын
@@napolyonbonapart8117 neden ?
@DarKcehy3 жыл бұрын
@@abdulkadirr2056 o kadar olasılık arasından bu olasılığın çıkması bize gösteriyor ki bu olaylar da kasıt var. Kasıt varsa kast'eden var. Görünenden görünmeyeni, bilinenden bilinmeyini insan ferasetiyle anlar. Mesela bing-bang görünmüş bir şey değil ama görünenler bizi bu görünmeyene, bilinmeyene itiyor ve biz bu şekilde teori ortaya atıyoruz. Evrim teoriside böyledir. Görünen mikro evrim bizim makro evrimi anlamamızı sağlıyor ama biz makro evrimi hiçbir zaman görmedik. Uzun lafın kısası Tüme varım(mantık yolu) yaparak teori ortaya atıyoruz. Allahın varlığıda esasında bi teoridir ve gayet mantıklıdır. İster inan ister bu mantığı red'et "Onlar gayba iman ederler. ( bakara3.) "
@abdulmenaftimburlenk17443 жыл бұрын
Yakalandık
@kulhimmet36743 жыл бұрын
Evdeki kedinin laptop tuşlarına basıp not defterine "Merhaba" yazma olasılığı dahi var. Bu olasılığın tutmuş olması her ne kadar inanılmaz görünse de Tanrı'ya yorulmak zorunda değil. Ama biz insanoğlu olarak inanılmaz tesadüflerle veya açıklayamadığımız şeylerle karşılaşınca bunları, belirsizlikten kurtarmak ve açıklayabilmek için, Tanrı'ya yormayı tercih ediyoruz.
@blauebloom2 жыл бұрын
@@kulhimmet3674 ya da tam tersi bir türlü açıklayamadığımız için kestirip atıyoruz tesadüf diyerek bu da mümkün
@عبداللهالمصري-ي4ح Жыл бұрын
Vd
@DarKcehy3 жыл бұрын
Hala patlıyomuyuzzzzz
@wolfgangamadeusmozart58705 жыл бұрын
Kadının sese bak olum
@mahsumyldz35254 жыл бұрын
Teşekkür ederim bilimi sevenler Çevremizde din fetvalar i duya duya şişti m