Bilecik gölpazarında 500 rakım Çar yetiştirme konusunda ne düşünüyorsunuz
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Çar derken hangi bitkiyi kast ettiğinizi tam anlayamadım. Özür dilerim .
@MustafaKaynakcı-m8p Жыл бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin car değil var demek istemiştim :)
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
@@MustafaKaynakcı-m8p bir yerde bir yanlış yazım var ama hadi hayırlısı bakalım
@MustafaKaynakcı-m8p11 ай бұрын
İletişim kuramadık hocam :) 500 Rakımda Kiraz ve vişne yetiştirme konusunda ne düşünüyorsunuz aslında bunu sormak istemiştim :) @@tarimziraatburhanettinaydin
@ismailyigit1171 Жыл бұрын
Ustam yanlış söylüyoruz türkiyede ilk kirazı biz çıkartıyoZ msnisa karaoglsnli kasabasından bizden önce çıkartan yok 20 nisanda cikartıyoruz
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Hayırlı olsun. Manisa diyebilmemiz için genel olarak sizin bağlı olduğunuz ilçede yeterli erken hasat ediliyor olması gerekiyor. Özelde Karaoğlanlı olabilir. Genele bakılınca Manisa Şehzadeler ilçesi veya İzmir Kemalpaşa olarak ifade ettim. Yoksa köy köy, kasaba kasaba yazmaya kalksak veya söylemeye kalksak bu konu çok uzar. Onun için ama yinede çok teşekkür ederiz. Sayende Karaoğlanlı kasabasında Türkiye'nin , O yılın ilk kirazının hasadının yapıldığını, bu kanalı takip eden herkes, sizin sayenizde öğrendi.
@mutlutomasan77969 ай бұрын
Şubatta çiçek açar nisanda ilk hafta çıkartıyorum sera gecen sene 500 TL bu sene bin olur diye düşünüyorum
@pakkanpakkan79052 жыл бұрын
Merhabalar,,,bu bahçedeki sıra üzeri otla mücadelede ot ilacı ne kullanılmış ,,alion tarzı bir ilaçmı,,birde damlama hortumları agacın tam kök bogazına damladıgı için kök bogazı hastalıgı yapmıyormu??
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Damla sulamalar ana gövdeden çok uzakta değil. Bodur anaçlar üzerine aşılı oldukları için, Bildiğiniz gibi Bodur ağaçların kök sistemi zayıf ve diğer anaçlar gibi kuvvetli gelişim sağlamıyor. Şimdilik yok. Teşekkür ederim. Ot ilacıysa onunla ilgili birşey diyemeyeceğim.
@fatihMehmet4371 Жыл бұрын
Hocam kaç ağaçınız var ne kadar kazanç bıraktı sizlere bizde yapmayı düşünüyoruz
@albora20 Жыл бұрын
Türkiye piyasasını düşünerek girecek iseniz girmeyin. Araziniz büyük ve ihracat yapabilirim diyorsanız, veya ihracatçılara ürün verebilirim diyorsanız giren. Yoksa Türkiye nin ihtiyacı olan ürünleri yönetebilirsiniz. Yeriniz ve konumunuz nerede bilmiyorum. Arazi yapınız nasıl? Eğer uygun iklim ise çilek, kuşkonmaz vb ihracata yönelik ürün yetiştirebilirsiniz . Bereketli üretimleriniz olsun
@fatihMehmet4371 Жыл бұрын
@@albora20 Hocam konyada sarayönü ilçesinde düşünüyorum sizinle sosyal medyadan veya beni yanlış anlamaz iseniz telefonla görüşme imkanım varmıdır.Bilgi tecrübe alışverişi içinden dolayı.
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Sıkıntı yok ama ben çok telefon kullanmıyorum. Birazda telefonum sıkıntılı çekiyor, çekmiyor. Yeni aldım o da aynı. Onun için eski usul ya mesaj veya e-postayı kullanıyorum. Çok eskiye gidip mektup yazmıyor. Sorabilirsiniz , imkan buldukça burada ki mesajları cevaplamaya çalışıyorum.
@ensarsahin43872 жыл бұрын
Merhabalar, bir arazi satın almak istiyorum 2 dönüm 80 ağaç yetişmiş kiraz bulunmaktadır. değer mi para kazanırmıyım
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Arazi hangi ve ilçede, hangi kiraz çeşitleri var bahçede, Ağaçlar kaç yaşında? Geçtiğimiz son 3 yılda kaçar kilo(ton ) meyve hasat edilmiş. O arazinin olduğu yerde mi ikamet ediyorsunuz ? Toplama maliyeti yüksektir, evli ve çocuklu çocuklu aileler avantaj olur.
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Sulama durumu nedir ?
@busraakagunduz.5 ай бұрын
23 tl ic piyasa sattık. 32 kalibre kirazı 45 tl. Böyle işin ta...
@tarimziraatburhanettinaydin5 ай бұрын
Maalesef bu fiyatlar çöktü. Yurtdışında da sorduk. Gün itibari Almanyada marketlerde bu hafta Türk kirazı 3.90 Euro dan satılıyor dediler. Geçen yıl 5.90 Euro dan satılmış yani fiyatlar orada da düşük. Dolayısıyla üretilen meyveleri taze olarak sayamıyor isek , dalda kalmaması için kurutup, kuru meyve olarak satabiliriz veya meyve suyu fabrikalarına satabiliriz . Ama kira asıl taze tüketildiginde şifa kaynağı
@muratkalkan8133 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Daha iyi ve güzel videolarda görüşmek üzere
@fatihtahakilic96637 ай бұрын
Amasya Merzifon da 5 dönüm arazide kiraz yetiştirmek istiyorum kaç yılda meyve verir karı getirisi yüksek olur mu bilgi verir misiniz
@tarimziraatburhanettinaydin7 ай бұрын
Kiraz yetiştiriciliği kârlı bir meyve yetiştiriciliği çeşididir. Ancak bulunduğunuz yöre de kiraz yetiştirme işlemi ile uğraşan yoksa , toptan satma yerine parekende satmak zorunda kalırsınız veya yerel marketlere toptan satmaniz gerekir ,kasa kasa. Ayrıca kiraz yetiştirmeden çok toplamak zahmetli ve maliyeti yükselten bir unsurdur. Onun bizim bulunduğumuz yörede kiraz ağaçları artık eskisi gibi yüksek tutulmuyor ki az zamanda çok kiraz toplanabilsin . 2-3 metrelik merdiven ile , 1 metre yükseğe çıkarak tüm ağaçlar hasat edilebiliyor . Aşılı fidan aldık, bu yıl diktik. Gelecek yıl tek tük meyve çiçek açar. Ama onların meyveleri toplanıp atılır. Şekil budamasi yapılır. Bir sonraki yıl ilk meyveler hasat edilir. Yani arazide Aşılı fidan dikilir ise 2. Yılda ilk meyveler toplanır. Yabani veya çöğür dikip yerinde aşılanır sa 3. Yılda ilk meyveler hasat edilir. Ben deli dikip yerinde aşılamayı tercih ederdim . 5. Yıldan itibaren ekonomik gelir elde edilir.
@mevlutcamurcu5028 Жыл бұрын
Kiraz bakmak kolay mı zormu bahçem var
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Kişiden kişiye göre değişir. Hangi ildeseiniz , veye neredesiniz ? Pazara uzaklık durumuna göre farklı bir meyvede önerebilirim. Kirazda en önemli risk , olgunlaşma döneminde yağış alan bor yerde iseniz, meyveler hep çatlar.
@mevlutcamurcu5028 Жыл бұрын
Konya karatay oturuyorum ama bahçem meram gödenede bayat köyünde
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
@@mevlutcamurcu5028 Konya iklim ve bitki örtüsü konusunda çok bir bilgim ve görmüşlüĝüm yok. Ama köyde ki meyve ağaçlarına bakarak , yabanda , doğada ki ağaçlara bakarak karar verebilirsiniz. Siz yanlış bilgi vermek istemiyorum. O ilçede ki Tarım ilçe müdürlüğüne gidip, çiftçi eğitim veya meyvecilik bölümü varsa onlardan da bilgi alabilirsiniz. Ekstrem sıcaklıklar , ilkbahar son donları ve sonbahar ilk donlari bunları da öğrenin, yıllık metrekareye düşen yağış miktarı da önemli. Birde meyve dikimi düşündüğünüz alan kaç dönüm, dekar veya hektar?
@toprakseverler72582 жыл бұрын
Elinize sağlık 👌
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@Yenilmez8502 жыл бұрын
10 bin metrekare kiraz bahçesi kiralamayı düşünüyorum. Kiralama bedeli 30bin TL . Sizce zarar eder miyim ? İlaç maliyeti nedir ? Damlama sulama var bahçede
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Öncelikle bilinmesi gerekenler var. 1. Bahçedeki kiraz çeşitleri neler? 2.Dikim sıklığı nedir? 3. Ağaçlar kaç yaşında? 4.Agaclarin gelişme durumu nedir? Görüntüleri, bu yıl ne kadar sürgün yapmış, sürgün uzunlukları ne kadar? 5. Bulunduğunuz yerde başka kiraz bahçeleri var mı? 6. Olgunlaşma mevsimi ne zaman? 7.Meyveleri nereye veriliyor? 8. Toplama işçi ücreti ne kadar? 9. Bi yıl orada ki fiyatı pazar veya market değil, üretici den toptan alım fiyatını nedir? 10. Heryıl düzenli olarak budanmış mı? 11. Ot ilacı ve diğer tarımsal ilaçların arazi yıllara göre kullanım miktarı? 12. Kimyasal gübrelerden hangileri kullanılmış, yıllara ve mevsime göre dağılımı nedir? 13. Bu ağaç üstünde toplanmayan kiraz kalmış mı? 14. Arazinin size uzaklığı ne kadar? 15. Burayı kaç yıllığına kiraya veriyor. 16. Hiç toprak tahlili yapılmış mı? 17. Bahçenin olduğu yerde ilkbahar geç sonları ne zaman oluyor? 18. Ağaç çiçekleri dondan zarar görmüş mü hiç? Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Bunların cevabını alabiliyorsanız kararı verebilirsiniz , yoksa ben kiralayın derim ama bahçe 5 yaşında mı? 15 yaşında mı? Baharın dondan çiçek veya meyve zararı oluyordur. Gole veya nehre yakındır çiğden dolayı meyve olgunlaşma döneminde çatlıyordur . Kiraya verene sorun bakalım niye kiraya veriyor. 1 görünen sebeb vardır, 1 'de asıl sebeb. Bunlarida öğrenin. Sonra tercihinizi yapabilirsiniz. Başarılar dilerim.
@zamantamamlayanyolcu8611 Жыл бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin bir insan hiç bir menfaati olmadan sirf biri soru sordu diye bu kadar açıklama yapıyorsa saygıyı hakediyor.Aslinda çiftçilik anadolu irfanı bu iste
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
@@zamantamamlayanyolcu8611 Ben bu kanalı zaten birkaç kelime faydalı bilgiler olsun, gerisi boş olsun , youtubeden de 3-5 dolar gelsin diye açmadım. Bulunduğum Çevreninde dışında ki , beni tanımayan dilimi bilen insanlara faydalı olabilmek için açtım. Faydalı olabiliyor isem ne mutlu bana. Bereketli üretimler dilerim.
@zamantamamlayanyolcu8611 Жыл бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin teşekkürler
@yalliterbiyecisi Жыл бұрын
1500 rakımda yetişir mi?
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Bir yorumda 1600 metrede kiraz yetiştirme işlemi yapanlar olduğunu duymuştum
@busraakagunduz.5 ай бұрын
Kiraz yetiştiriciliği çok zor. Para getirmez. 5 kuşaktır kiraz ticareti yaparız. Kazanan işçi ve zirai ilaç satan yerler üretici asla kazanmıyor . Bu sene 20 dönüm bahçeyi söküp badem ve ceviz ekeceğiz.
@tarimziraatburhanettinaydin5 ай бұрын
Kiraz eğer kaliteli bir çeşit değilse para kazanması zor olur. Diğer çeşitler için kendiniz satıyorsunuz para kazandırır. Meyvecilikte en iyi para aslında can eriği ve kirazdadır. Ceviz ve badem işininin içine girince onunda zorluklarini görürsünüz. Badem dönüş yapacaksanız. Kirazlari sert budayin . Dört ortalarına bu yıl Badem tohumları ekin 2 şer adet. Gelecek yıl kiraz hasadı devam eder. Çıkar Badem fidanlarindan iyi gelişeni istediğiniz cesitle aşılayın . Bir sonraki yıl şekil budamasi yapın. Aşıdan sonraki 3. Yılda çiçekler görülür. Her yıl mutlaka ince incede olsa budama yapın. Dallar kalıplaşmadan. Yoksa kalın Dal kesimine negatif tepki veriyor. Bademler mahsulü yattığında kirazları sökersiniz o da 5 yıl sonra . Bu süre içinde kirazlari sert budayip az ve iri meyve alabilirsiniz. Tüplü veya çıplak köklü fidan dökmeyin. Ticari yetiştiricilik için öneriyorum bu tür dijimleri. Hobi bahçesine bir kaç ağaç dikecek olanlar tüplü fidan dikebilir
@busraakagunduz.5 ай бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin 32 kalibre kirazlari 45 den diğerlerini 23 den sattık. Maalesef artık kiraz falan görmek istemiyoruz
@tarimziraatburhanettinaydin5 ай бұрын
@@busraakagunduz. hangi şehir veya ildesiniz
@tarimziraatburhanettinaydin5 ай бұрын
Maalesef ülkemizde ki ilaç bayii ve gübre bayileri dükkanda ki ürünleri sattikca para kazanıyorlar. ABD de bir çiftçi veri. Düşüklüğü vs dert yanıyor. Türkiye den giden bir ziraat mühendisi de çiftçiye bir kaç etkili madde öneriyor. Çiftçi hemen telefonu çıkarıyor ve o çiftçi etkili maddeye sahip ticari ürünü, yani çiftçiye satılan ürünü araştırıyor. Daha sonra dönüp diyor ki benim bu üründen 150 dekar dikili yerim var , bana en az maliyeti 10 000 dolar olacak . Nakliyat vb şeyler hariç bu benim ödeyeceğim ek maliyet. Siz bana bu konuda net bir şey söyler misiniz . 10 bin dolarlık ürün artışı elde edecekmiyim deyice. Ziraat mühendisi siz bilirsiniz diyor. Ve Türkiye ye döndüğünde söylediği cümle şuydu. Birgün bizim ülkemizdeki çiftçide kendisine önerilen ilaç veya gübre ile ilgili anında piyasa araştırmasını yapıp, karşısındaki satıcıya anında cevap verebilirse , o duruma geldiğinde tarım kalkınır ve üretici para kazanır demişti. Bu söz söyleneli 20 yılı çoktan geçti. Ama gördüğüm o ki daha kötü oldu iyi olmadı. Bazıları emekli, imam, öğretmen, ev hanımı, hatta tarihçi yahu youtubede tarımla ilgili videolar yapıyor ve yüzbinler takipçi ve izlenmesi var. Bazıları baya bildiğimiz kesme şekeri, çay şekerini, şeker gübresi diye önerenler bile var. Yani çiftçi hesap kitap yapmadıkça, bir ilaç veya gübreyi alırken zarar eşiği hesabı yapmadıkça para kazanamaz. Enaz mastafla nasıl para kazanırım bunun hesabını yapmak gerekiyor
@busraakagunduz.5 ай бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin ısparta/uluborlu.
@playmarket86222 жыл бұрын
Selem
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Selem
@muratbalkan30272 жыл бұрын
Maşallah 🧿
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@playmarket86222 жыл бұрын
Salam
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Salam
@playmarket86222 жыл бұрын
Gizela kökü kiraz nerden bulmak olur
@albora202 жыл бұрын
@@playmarket8622 Bu Gisel 3-5 vb fidanlar Alman'ds Frankfurt yakınlarında Gießen diye bie şeher vardır. Oranın Üniversitesi bunu bulmuştur. Ama ben fidan nereden bulabilirseniz tam bilmirem . Ama yinede Araştırma yapayım oralardan kim satar, bura yazaram.