Cok guzel detayli ve tane tane anlatiminiz icin teşekkür ederim. Bircok video icerisinde en anlamli olani sizinki.
@mevlutadiyaman8395 Жыл бұрын
Maşallah bahçe çok güzel Allah işinizi rast getirsin
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Allah razı olsun kardeşim. Rabbim sizlere ve isteyenlere daha güzellerini nasip etsin. Mahsülünüz bol ve peşin paralı müşteriler nasip etsin Rabbim .
@mevlutadiyaman8395 Жыл бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin Allah razı olsun abi selamlar saygılar
@yakupgokalp5714 Жыл бұрын
Bodur kiraz anaci ve dikimiyle ilgili birkaç sorum olacakti. Nasil yardımcı olursunuz. Nasil ulaşabilirim size
@lokmaneser9569 Жыл бұрын
👍
@yunuskeysal2454 Жыл бұрын
Güzel bilgiler için tskler
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Değerlendirmeniz için biz teşekkür ederiz.
@happykids6876 Жыл бұрын
Gaselli 6 anaçi meyve verimi nasil olur, maxima 14-e nazaran?
@muratbalkan30272 жыл бұрын
Maşallah 🧿 tarlayı neden sürmüyorsunuz
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Tarlayı sürmüyoruz. Çünkü doğal tarıma yakın kontrollü Tarım yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar toprak işlemesi, ilaçla ve gübreleme yapmıyoruz. Daha çok bitki artıkları, hayvan gübreleme vb uygulaması yapıyoruz.
@msmlem Жыл бұрын
Hocam benim aşısız kiraz fidanlarina ihtiyacim var. 9 dönüm arazimde dikim yapmak istiyorum. Nerden nasıl bulabilirim.
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
İzmir Ödemiş, Bademli kasabasında sadece meyve fidan üretimi yapan onlarca aile var. İzmir Kemalpaşa, İzmir Bayındır ilçesi bursa civarda da bulabilirsiniz. Bulunduğunuz yeri tam bilmiyorum . Ödemiş in güney tarafındaki kasaba ve köylerinde hem bol , hemde uygun fiyata fidan bulabilirsiniz.
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Köylere gidip köy kahvesinde bir çay söyleyip içerken hayrola hoş geldiniz kimlerden siniz , kime baktınız vs diye sorarlar , sizde derdinizi açarsınız onlarda genelde Kimde aşılı, Kimde anaç var söylerler. Enazindan eskiden öyleydi. Köy kahveleri bilgi bankası gibiydi. Şimdi 8-10 yıldır kahvelere gidemiyorum , onun için son durumu bilemiyorum. İnşallah en kısa sürede sağlıklı ve sağlam anaclar bulabilirsiniz
@krmzbeyaz51599 ай бұрын
Merhaba. Hobi amaçlı yetiştiricilikte sıra arasına traktör girmeyecek. Max 14 anaçlı fidanlar İki sıra arası ne kadar sık olabilir. Teşekkür ederim
@tarimziraatburhanettinaydin9 ай бұрын
Hobby amaçlı üretimde olsa öncelikle Maxima 14 Kiraz Anacının nasıl bir toprak tercih ettiğini tekrar edelim; süzek ve verimli topraklarda çok iyi gelişim gösteren bir anaç, ayrıca kireçli topraklarda iyi gelişir. Soğuklara karşı oldukça dayanıklı , ancak ağır bünyeye sahip ve drenajı iyi olmayan taban arazilerde önerilmez. İlla bu çeşidi anaç olarak tercih edecekseniz arazilerde etrafında 1,5-2 metrelik hendekler açıp araziyi askıya almanız gerekir , arazi büyükse arada da drenaj kanali açmanız gerekir. Bu anaçın adında anlaşıldığı gibi, bir mahlep melezlezi, ıslah çalışmasından elde edilen bit bitkidir. Mahlep anacına göre %20-25 daha bodur bitkiler elde edilir. Öncelikle araziye traktör girmeyecek ve yukarıdaki gibi toprak yapısı da uygun ise, arazide yazın meyve gelişim dönemi ve yaz döneminde sulama ihtiyacı olduğunda karşılayabilcekseniz sıkıntı yok. Düzenli ve sert budama yaparak bitkiyi belirli bir formda tutabilirsiniz . Dikim sıklığı öncelikle 2x2,5 olarak dikebilirsiniz . 5-10 yıl sonra bitki gelişim durumuna göre arzu ederseniz aralardan birer tane çıkarabilirsiniz , böylece 4×5 olur.
@krmzbeyaz51599 ай бұрын
@@tarimziraatburhanettinaydin teşekkür ederim
@onurbozkurt1957 Жыл бұрын
Teşekkürler Burhanettin Bey, hesabınıza bir mail gönderdim. Umarım görüşme imkanımız olur.
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
E postanıza gereken cevabı uzun unun anlattım. Umarım faydalı olur.
@mevlutadiyaman8395 Жыл бұрын
Selamunaleyküm biz Konya Akşehir bölgesinde kiraz yetiştiriciliği ile ilgileniyoruz .dip kazan kökleri çıkarıyor diye derin süremiyoruz klasik yada yarı bodur ağaçlarımız da var bahçe tipi dip kazan ile sürseler sıkıntı olur mu teşekkürler
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Dipkazanla meyve bahçesi tesis edildikten sonra sürülmesi uygun olmaz.
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Dipkazan meyve bahçelerinde , Bahçe tesis edilmeden kullanılmalı, sonra mümkünse traktör bile sokmayın veya geniş tekerli traktör kullanın. Mümkünse sürmeyin veya sadece toprak yüzeyini inceden 3,-4 parmak yüzeyi karıştırın. Kaz ayağı vb aletlerle yüzey otlarını kesin. Toprak işleme yapmayın mümkünse tarlayı pullukla vs sürmeyin. Hele dipkazqn hiç kullanmayın. Parçalannan kökler zamanla çürür mantari hastalıklar oradan bulaşır ve yetiskin ağaçlarda daha sonar kurumalar ortaya çıkar. Toprak altında parçalanan köklerden zamanla mantari hastalıkları bulaşıyor. Onun için mümkünse bitki köklerine zarar vermeyen bir yöntem bulun. Bizim tercihimiz Toprak işlenmemesidir. İşlemeden tarım yapmak .
@yunuskeysal2454 Жыл бұрын
Bodur anaçlar için dikim arası mesafeler nedir
@tarimziraatburhanettinaydin Жыл бұрын
Bodur anaçlarda dikim mesafesi anacın çeşidine göre değişir. Bununla ilgili bir video çekip orada göstere açıklaya çalışayım.
@teethveneers0078 ай бұрын
Merhabalar mail adresi yada varsa herhangi bir iletişim adresi verebilir misiniz 🙏🙂
@tarimziraatburhanettinaydin8 ай бұрын
Bununla ilgili bu ayın 16-17 si gibi bir video paylaşmaya çalışayım. Şimdi yazı ile uzun olur. Hatta o videoda da konuşmadan sadece ölçüsünü göstereyim metre ile , siz kendiniz yorumlayın ne dersiniz ?
@vasifxudabaxisov64342 жыл бұрын
Salam. Hayvan gübrəsi zarar deyil? Deyirlər kök qurdu olur hayvan gübrəsindəm
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Salam ,Yanmış hayvan gübresi organik parçalanması tamamlandı ise sıkıntı yok .
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Onu sizlere kimyasal gübre satmak isteyen para sahipleri ve onlar hesabına çalışıp para kazanan kişiler der. Ziraat mühendisi, ilaç, gübre satan ve bu konuda ders anlatan hocalar der. Onlara o gübre firmaları ya direk para veriyor, veya komisyon veriyor ve üreticiden para kazanıyorlar. Asıl olan kendine yetebilen tarımdır.
@tarimziraatburhanettinaydin2 жыл бұрын
Bizlere yıllarca yaprakları, budama artıklarını sürüp toprağa karıştırın diye öğrettiler. Ama biz 15-20 yıldır nerede ise toprağı sürmüyoruz, sadece kazayağı ile otları kesiyoruz . 2007 yolundan beride benzinli it tırpanı ile otları kesiyoruz .