Bir İngiliz kurumunun, başka bir ülkenin dertlerinden, söz konusu ülkenin kendi gazetelerinden daha çok yakınması kadar ironik bir olay yok. Adamlar 40 yıl önce de bu tarz gazetecilik ve belgeselcilik peşindeydi bugün de aynı yolda devam ediyorlar. İşte o yüzden 800 bin'e yakın abonesi mevcut. Helal olsun size.
@talhatalha45573 жыл бұрын
İşte devlet olmakta tam bu demek . Devlet devletlıgını yapacak elın ıngılızı de gelıp bu halı gorup haber yapmayacak . Senın medyan bu konularda kamaoyu olusturacak care olacak var mı tek haber ?? .. Hersey gullık gulıstanlık adamlar bızı kıskanıyor sözde . Baskalarına kızmaya baslamadan once kendını sorgulamalı ınsan.
@cagdasyalcin1904893 жыл бұрын
Kralice Elizebeth BBCnin son belgeslini mahkemeye verdi. Devlet kanalina emir veremiyor.
@yakup.topac_3 жыл бұрын
Hayır yapmaya gelmedi herhalde kendi ideolojileri doğrultusunda haber yapıyorlar ben hiç BBC'nin İha Siha veya Türkiyenin bir başarısını övdüğünü görmedim hatta eski videolarında PKK'yı övüyor.
@cagdasyalcin1904893 жыл бұрын
@@yakup.topac_ cahil bbc turkceyi turkler yonetiyor cnn turk gibi sabah aksam iha siha kopru tunnel havalani yol izlemek istiyorsan trt var.
@yakup.topac_3 жыл бұрын
@@cagdasyalcin190489 İha Siha başarıdır tünel köprü havaalanı olmasada.Ayrıca Türkler yönetiyorsa neden PKK propagandası yapıyor?
@ozkul19883 жыл бұрын
nüfusun artması ve aşırı su kullanma başlıca nedenleri, yıllardır konya'nin yağış ortalaması aynı ama kullanılan su miktarı her yıl artıyor.
@thekraken11733 жыл бұрын
Damla sulamaya geçmeliler
@kaplan97653 жыл бұрын
Yağış düştü bu arada aynı değil bayağı düştü hemde
@ozkul19883 жыл бұрын
@@kaplan9765 yağışlar aynı, mesela burdur gölünde 1990dan sonra yağışlar hep artmış ama göl kuruyor.
@kaplan97653 жыл бұрын
@@ozkul1988 bu nasıl olabiliyor?
@sefaas49443 жыл бұрын
Allah daimi dostumuz olsun Allah'u Teala kalbimize nur yolu açsın amin 🌺 18/KEHF-102: E fe hasibellezîne keferû en yettehızû ibâdî min dûnî evliyâ’(evliyâe), innâ a’tednâ cehenneme lil kâfirîne nuzulâ(nuzulen). Yoksa kâfirler, kullarımın Benden başka dostlar edineceklerini mi zannettiler? Muhakkak ki Biz, cehennemi kâfirlere bir ikram (kalacak yer) olarak hazırladık.
@nurclk33703 жыл бұрын
Yanlış ve kontrolsüz sulama, yanlış tarım faaliyetleri bu gibi sonuçlara yoll açıyo malesef
@sueray57713 жыл бұрын
Toprak yapısı nedeniyle doğal yağıştan farklı olarak sulama (baraj suları, son yıllarda iyice arttı) yapılması obrukların oluşmasına neden oluyor.
@yemliha44343 жыл бұрын
Sakaryada ne eksen sulamadan yetişiyor. Ama işleri güçleri verimli tarlalarımıza fabrikalar osbler açmak. Verimsiz araziye açsana sen fabrikayı bizim tarlalarımızı neden zehirliyorsun. Tabi çiftçinin işine geliyor alıyorlar yüklü tarla parasını yiyiyorlar.
@dundekiyarnlar85343 жыл бұрын
Konya kapalı havzasında sulu tarım yapmaya devam edilirse bütün ova obruklar ile dolacak
@bars42133 жыл бұрын
Siyasi bağımsızlık, askeri bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık isteyen devlet büyüklerimiz, Tarım olmadan bunların hiçbirinin olmayacağının farkında değil mi? Tarımda dışa bağımlı hale getirilen bir ülke, çiftçisine ve toprağına gereken önemi vermeyen bir ülke tam bağımsız olabilir mi?
@talhabedir38123 жыл бұрын
devlet büyüğümüz sadece yaşça büyükler
@alparslanesmer42513 жыл бұрын
Çok güzel bir konu. Tebrikler. Yaklaşık 15-16 yıl önce Güven İslamoğlu'nun hazırladığı kısa bir programda, yağmurda tarla sulayan bir Konyalı çiftçiye (ya da ücretli bir tarım işçisine) yer verilmişti. Gidip kendi de sordu, "neden yağmurda sulama yapıyorsun?" diye. Adam da hiç öyle umursamadı, bir sırıtış, sulamaya devam etti. O dönem de bu tehlikelere dikkat çekilmişti. Hatta obruk meselesini en az 20 yıldır duyarım. Aynı uyarılar o dönem de defalarca yapıldı (uzmanlarca tabii, yetkililerin hiç umurunda olmadı) şimdi, bu çiftçiler zamanında kulak tıkadıkları bu sorunla yeni karşılaşmış gibi davranıyorlar. Bugün ABD'de Florida eyaletinde obruklar evleri yutuyor. Patır patır obruklar açılıyor, evleri, insanları, sokakta giden araçları yutuyor. İnsanların cesetlerine dahi ulaşamıyorlar. Bu kadar senedir bunların uyarısı yapıldı. "Konya Türkiye'nin tek çölü" dendi, yeraltı sularının boşuna israf edilmemesi yönünde defalarca uyarı yapıldı. Yarınlarını göremeyen ya da görmeyi reddeden insanlar sadece sırıtarak karşılık verdi, o yağmurda sulama yapan tarımcı gibi. 😢 İlla ki Florida'da yaşananları mı görmek gerekiyor? Birilerini mi yutsun o çukurlar? Birileri "dehşet ölüm, cesedi bile bulunamadı" diye manşetler mi görsün? İşte neredeyse ahırdaki hayvanları yutacakmış. Ayrıca çocukluğumuzdan beri Türkiye'nin "buğday ambarı" diye bildiğimiz Konya, şimdi niye az sulama isteyen buğday üretmiyor da çok sulama gerektiren mısırla pancara yöneldi? Buğday üretilmesin de insanlar halk-ekmek bayilerinin önünde yüzlerce metre kuyruk oluştursun diye mi?
@umutm.56203 жыл бұрын
O görüntüyü ben de hatırlıyorum, sula diyorlar sulamak zorundayım diyordu adam. Üzülmüştüm.
@burakbula3 жыл бұрын
Uzun yıllar önce çöl olan bu yerler TEMA’nın çalışmalarıyla yeşillenmişti. Esasen çöl olan bu yerlere yüksek su ihtiyacı olan ürünler ekip vahşi sulama ile sulanma yapılıyor. Bu noktaya gelinmesi çok normal değil mi? Halen aynı şekilde devam edildiği söyleniyor. Ben orada yaşamıyorum ama mantık bugün daha fazla kazanabilmek için yarın harcanıyor diyor. Devlet yapabiliyorsa bir şeyler yapmalı ama kendi başımızın çaresine de bakabilmeliyiz. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur, zorlamamak gerekir. O bölgede eskiden Meke Gölü vardı, artık yok. Diyorlar ki çiftçiler damla sulama sistemi kullansa, toprağı nadasa alsa, coğrafyaya uygun ürün ekse bu olmazmış.
@esatyalcinn3 жыл бұрын
Hocam bi duyumlara göre insanlar suyu az kullansa az gıda tuketse cifcilige gerek kalmazmis, hocam saka bir yana bu iş böyle olmak zorunda ladasa birakmak yada verim kazanilmiycak bir ürünü neden cifci eksin ki ? Bedabaya amelelik kim yapar. Devlet bugdaya arpaya destek verirse o zaman olur. İnternetten desteklere bakma verdiği destek 20 islemden 1 ini anca yapıyor. Cifci abi çok güzel anlatmış bu sene suyu olmayan cifciler gübre ilac fahis fiyatlardan ekim bile yapamadı. Hersery 2 ye 3 e katladi cifcilerin alacaklarina 5 e 7ye katladi rahat . Durum cok kötü inşallah cok verimli yıllar olur bu senelerde olmaz, senelerde olur yeterki olsun..
@esatyalcinn3 жыл бұрын
@@hakan28 çiftçi bu ürünleri yetistirmezse konya havzasi, vahsi sulama denen suyu kullanmazsa ( ki damlama sistemi ile yapilcam herseyi damlamayla yapiyor cifci yoksa para kazanamaz) şuan 2 3 lira olan ekmek 15 lira olur, susuz hiç bir şey olmuyor, misir ekmezse cifci misir inek yemliginr gidiyor, misit pahalanir, mısır oahalninca yem, yemden et ve süt. Herşey bağlantılı
@mustafaozden94923 жыл бұрын
artık vahşi sulama yapan çiftçi kalmadı kendim ziraat mühendisliği sulama bölümündeyim sorun sulamanın vahşi olmasından ziyade bilinçsiz yapılması kurumlarda yeterli bilinç yok ki çiftçiye aktarılmıyor ayriyeten herkes fazla para kazanabilmek adına mısır üreticisi olmaya başladı devletin bunun önüne geçmesi ve buğday arpa gibi daha az su isteyen bitkilerin üretimini desteklemesi gerekli ki çiftçi para kazanabilmek için bu kadar mısıra yönelmesin
@sefaas49443 жыл бұрын
@@esatyalcinn Allah daimi dostumuz olsun Allah'u Teala kalbimize nur yolu açsın amin 🌺 18/KEHF-102: E fe hasibellezîne keferû en yettehızû ibâdî min dûnî evliyâ’(evliyâe), innâ a’tednâ cehenneme lil kâfirîne nuzulâ(nuzulen). Yoksa kâfirler, kullarımın Benden başka dostlar edineceklerini mi zannettiler? Muhakkak ki Biz, cehennemi kâfirlere bir ikram (kalacak yer) olarak hazırladık.
@sefaas49443 жыл бұрын
@@hakan28 Allah daimi dostumuz olsun Allah'u Teala kalbimize nur yolu açsın amin 🌺 18/KEHF-102: E fe hasibellezîne keferû en yettehızû ibâdî min dûnî evliyâ’(evliyâe), innâ a’tednâ cehenneme lil kâfirîne nuzulâ(nuzulen). Yoksa kâfirler, kullarımın Benden başka dostlar edineceklerini mi zannettiler? Muhakkak ki Biz, cehennemi kâfirlere bir ikram (kalacak yer) olarak hazırladık.
@ygtckn3 жыл бұрын
Bu kadar çok kapıda bekleyen cografi ve ekolojik sorun hükümetin umurunda mı... Yok
@gencergunduz72533 жыл бұрын
Bunlar coğrafi ekolojik sorun değil, köylünün iş bilmezliği. Yer altı suları sondajla çıkartılmamalı. Devlet yasaklarsa, tarımı bitiyorsunuz diye ağlar bu çiftçiler.
@gencergunduz72533 жыл бұрын
Kar amacı güderek orada yetişmeyecek bitkileri oralarda üretmeye çalışıyorlar, sulak arazide yetişecek bitkiler, kurak arazide yetiştirmeye çalışırsa bu olur.
@ov36473 жыл бұрын
@@gencergunduz7253 makro sorunları devlet el atmalı. köylü cahil diyip geçemezsin. bizde tarım politikaları çok uzun süredir iyi oturtulamadı. gündemde ilk sırada olmadı. ziraat mühendislerinin yetiştirilmesi bile eskisi kadar iyi durumda değil. halbulki ana konulardan birisidir.
@yabanc39443 жыл бұрын
@@gencergunduz7253 sen toprak ve mal sahiplerini kıskanan bir zavallıdan başka bir şey değilsin.
@sefaas49443 жыл бұрын
@@gencergunduz7253 Allah daimi dostumuz olsun Allah'u Teala kalbimize nur yolu açsın amin 🌺 18/KEHF-102: E fe hasibellezîne keferû en yettehızû ibâdî min dûnî evliyâ’(evliyâe), innâ a’tednâ cehenneme lil kâfirîne nuzulâ(nuzulen). Yoksa kâfirler, kullarımın Benden başka dostlar edineceklerini mi zannettiler? Muhakkak ki Biz, cehennemi kâfirlere bir ikram (kalacak yer) olarak hazırladık.
@belinay88593 жыл бұрын
Konya topraklarına uygun tarım yapılmıyor .tarım bakanı inşallah bir önlem alır
@furkangulsever52833 жыл бұрын
Resmen bir bölgenin bitişini izliyoruz
@Emre-xc6ox2 жыл бұрын
5:00 da konuşan dayının söyledikleri çok önemli yüreğine sağlık Allah yardımcınız olsun çünkü bunlar olmayacak
@gurselozden45603 жыл бұрын
Yağışlar az , susuz tarımı iç anadolunda devlet teşvik etmeli.
@enesakn11073 жыл бұрын
Zaten yağış azlığı var bide sen üzerine tarlana mısır eker var olan suyu mısıra harcarsan zaten obruklar kaçınılmaz bi şekilde oluşur.
@harung96023 жыл бұрын
Geçen hafta dersimizde hocamız Konya' nın tahıl ambarı olduğunu belirterek obrukların yanlış bitkilerin ekimin kaynaklı olduğunu söylemişti. Sonrasında da bizde ağzımız açık obrukları seyrederiz demişti.
@tahabarsbay18803 жыл бұрын
1-Çıftcıye destek verilip damla sıstemı yada başka bır yolla suyu daha tasarruflu kullanılmalı 2-Suyu az tüketen ürünler ekılıp o bölgeye özel devlet çıftcilere o ürünü daha yüksek fıyatan almalı ve bu durumda cıftcılerı zarar etmesinin önüne geçerek bu Obruk sorununda büyük ıhtımalle çözülmüş olur
@CengaverMustafa2 жыл бұрын
Devlet para mı s..ıyor?
@senemguler02 жыл бұрын
@@CengaverMustafa günde 7-8 milyon masrafı olan sarayı yıllardır besliyoruz, mümkünse çiftçiyi de besleyelim. en azından boşa gitmez.
@CengaverMustafa2 жыл бұрын
@@senemguler0 adamcağız çadırda mı otursun?
@ender49033 жыл бұрын
Adam obruğun üstünde yaşıyor. Sebebini de biliyor ve söylüyor ama yine mısır yetiştirmeye devam ediyor. Buğday ek kardeşim o zaman?
@muratgolcu48163 жыл бұрын
*Böyle düşünenler sığırdır sığır. Her sene aynı tarlaya buğday ekersen o tarla hastalar. Birde damlama sulama diye tutturmuşlar. Damlama sulamayla su tabancasıyla sulamadaki giden su miktarı aynıdır. Damlama da kesintisiz 24 36 Saat su akar. Su tabancasıyla da 24 36 saatte sulama biter*
@muratgolcu48163 жыл бұрын
@MaSTeR Tech Kime saldırıyoruz biz ? Bir şey bilmeden bilinçsiz sulama diye konuşuyorsunuz. Bende bu konuşanlara uygun bir dille cevap veriyorum.
@yamanaknz35633 жыл бұрын
@@muratgolcu4816 O zaman bir sene buğday bir sene arpa ek zor bir şey mi?
@muratgolcu48163 жыл бұрын
@@yamanaknz3563 Olmaz adamım yine olmaz, üst üste tahıl ürünü ekersen tarla yine hastalar. Bak ben 15 senedir çiftçilik yapıyorum. Kafadan konuşmuyorum
@sevdagocurucu30302 жыл бұрын
@@muratgolcu4816 aynı tarlaya 2yıl üsd üsde patates ekince 2yıl verim çok az miktarda çıkdı kosdülerinde payı çok tabi, gardaş 15 yıldır çiftçilik yapıyormuşsunuz benim tarlaya önündeki asvaltı dahi tepip kosdüler geliyo tuzakla bitane yakaladık sayıları çok heryıl artıyor domates biber fidelerini dahi yere çekip yiyor napacaz bilmiyom nasıl kurtarırım tarlamı bi bilginiz varmı ilaçla tuzakla olmuyo dediğim gibi zifdli asvaltı tepip geliyorlar
@samisrrcan55083 жыл бұрын
Konya ovası sulama projesinin kanal İstanbul'dan çok daha öncelikli tamamlanması gerektiğini anlamaları için ... Lütfen yorumlar da devamettiriniz;
@metalmaniach3 жыл бұрын
İnşallah meşazı almışsındır konyalı kardeşim
@anonimus72293 жыл бұрын
@Circassian tahmin etmiştim ama gözlerim ters ünlemi “(!) “ aramadı değil. İyi akşamlar
@gozdegorkem3 жыл бұрын
Evet aldılar. Bu kez %75 cikicak :)
@onurozdemir36563 жыл бұрын
@@gozdegorkem "Alışan obruk çeper tutmaz" derler gardaş; genişledikçe daha da çok büyüyo bunnar tebe! :)
@berkcandemir063 жыл бұрын
köy enstitüleri kapanmasaydı şimdi nereye ne ekileceğini iyi bilirdi çiftçi. konyayada herşey müstehak aslında.
@InsedeTurkey983 жыл бұрын
Her sene aynı haber ama hala tedbir yok
@thecatwhisperer6023 жыл бұрын
Artık ne olsa şaşırmam
@hekko99083 жыл бұрын
Bi köye denk gelse ne olacak.
@utterderc3 жыл бұрын
Kimse "küresel ısınma" demesin. Yıllardır gölleri akarsuları kurutup yeraltı sularıyla hunharca sulamaya devam edersen olacağı bu.
@unncssryunncssry96473 жыл бұрын
Konya merkez Karatay ilçesinde oturuyorum kentsel dönüşümden önce çoğu evde kuyu vardı ekip diktikleri ciddi bir ürün yoktu hobi olarak yazın ekilen domates biberler, yüz metre kare bahçesi olan bile bedava diye bileğim kalınlığında suyu hunharca kullanıyordu. Bir de gerçekten tarım yapan ve büyük arazileri olanlar ne kadar suyu boşa akıttı düşünemiyorum. Doğa yaptığınızı size yansıtıyor çok büyük bir obruk oluşup tüm konyayı içine alsa az bile bilinçsiz insanımıza.
@aliayan96213 жыл бұрын
Alanında yetkin hocalarım sizler bari yapmayın. Konya'da Mısır üretimi yapılmaz demek bu kadar zor olmamalı. Konya'da hem yer altı suları çekilmeyecek hem de Mısır üretimi devam edecek demek ütopik bir şey bunun bedelini çok ağır ödeyeceğiz.
@muhammetalisevim33123 жыл бұрын
Acilen önlem alınmalı.
@muratylmazturk16323 жыл бұрын
Türkiyenin iç bölgeleri kuru tarım için uygundur , tarımda su kullanımının sonucu , gübre ve yeniden tohum ( yerli tohum ) gerektirmeyen ürünler ekilmeli , çözüm bu kadar basit
@fadilebaharsen6513 жыл бұрын
Küçücük, az nüfuslu bir köyün (kendi köyüm) tarlaları için koca bir gölü kuruttular bu yaz. Ben daha da bişey demiyorum.
Bunların mükemmele yakın yuvarlak olması bence tuhaf, doğal oluşumlarda mükemmel şekil pek yoktur.
@serguzestdilber52283 жыл бұрын
Şu cumhurbaşkanlığı işini gerçekten vatanı ve milleti için yapacak biri yok mu ya? Bakandan muhtara kadar çok özenle seçilmesi gerekiyor baksana obruk sorunu bile hala çözülmemiş!
@smhs62353 жыл бұрын
Ben varım.🤠
@sympathic213 жыл бұрын
Keske alsan traktorlwrini de kapasan yollari.amcacim dedigin gibi. Ama mesajini aldim kardesim oyum Tayyibe demeye devam. Mustehak bu hepimize
@jumboss69763 жыл бұрын
Ülkenin her sorununun temelinde ekonomi yatıyor ama birileri ekonominin kitabını yazdığını iddia ediyor. Evet, doğru yazdılar. Bir ekonomi nasıl yönetilemez onun kitabını yazdılar.
@alperenkaratas7753 жыл бұрын
amca her şeyi çok güzel özetlemiş, örnek olarak konya bölgesi için daha az suyla yetişen buğday gibi ürünlere daha çok tarımsal destekleme parası verilirse çoğu kişi mısır veya şeker pancarı ekmek yerine buğday eker. devletin bölge bölge il veya ilçe ilçe uygun tarımsal ürüne destek vermesi gerekiyor, yoksa çiftçi daha çok kazanmak veya borçlarını ödeyip hayatını idame ettirebilmek için sulama gerektiren bölgeye uygun olmayan ürün ekmek durumunda kalıyor.
@seyitelibuyuk91713 жыл бұрын
Bu ekonomik sıkıntılar dan dolayı Allah yardımcımız olsun ama bu sıkıntıları unutup hâlâ AKP'ye oy veriyorsunuz ya helal olsun sizlere
@volkan_tekin3 жыл бұрын
Kanal İstanbul yapılana kadar bu sorunu çözmeliyiz. Belki de buraya kanal açılmalı.
@bayrii3 жыл бұрын
Dünyayı maalesef çok kötü şekilde yıprattık, maalesef strese soktuk Nüfus kontrolü getirilmeli, çocuk kotası konulmalı 2 çocuktan fazlası yasak olmalı.
@emir09113 жыл бұрын
+1
@swortytr28373 жыл бұрын
bu obruklar doldurulabilir mi acaba ?
@akhenatonoznarnc8153 жыл бұрын
Kime oy verdiniz?
@erenkutluk3 жыл бұрын
Karstik arazi yapısının?
@sevimbudur1913 Жыл бұрын
Toprak nereye kayboluyor
@abdullahhakan13 жыл бұрын
Türkiyede nüfus olarak en büyük şehirler, şehrin iki tarafından güçlü ve devamlı akan nehirlerin olduğu Artvin, Samsun, Manavgat, Antalya, Adana 'dır. Konya Eskişehir, Kayseri gibi yerlerde çok az ürün alırsınız, en önemli tarlalar nehir kenarları, bol yağış alan yerlerdir. İzmit, Sakarya arazileri de bundan dolayı çok değerlidir. Çok yağış alırlar, çok yeşilliklidir ve çok verimlidir. Koç Holding devamlı Sakaryada üretim yapar.
@muhammet44753 жыл бұрын
05:50 Allah'ın izniyle yardımıyla inşallah-u rahman kanal İstanbul'u yaptıktan sonra reis
@melihcandere20643 жыл бұрын
Hee kanal İstanbul'u yapsın çok gerekli Konya'da obruk falan hikâye yılda 20 tane obruk hiç umrumuzda değil ilk önce kanal İstanbul tarım şehri Konya bırak obruk falan önemli olan tarım değil kanal İstanbul
@lejyoner19933 жыл бұрын
ÇİFÇİMİZ NE HALDE BUNARA HALA OY VERENLER VAR AKLIM ALIMIYOR ;(
@EdiBill3 жыл бұрын
Konyalıların cehenneme gitmesine gerek kalmadı, cehennem konyalıların ayağına geldi.
@ανδρεΑλτιντάς2 жыл бұрын
Türkler bu zihniyete olduğu için kaybetmeye mahkum
@lostbukovski17603 жыл бұрын
Sanki bir filmin vfx gibi ama gercek obruklar ,cok korkutucu,
@fmcoskun4 ай бұрын
Benim önerim su seviyesi gittikçe azalan Tuz gölünün deniz suyu ile beslenmesi. Deniz suyunu arıtmaya gerek yok.
@osmanturk20702 жыл бұрын
Obruklarda sondaj la doğalgaz araştırması yapmak gerekir
@kanatsizkuss3 жыл бұрын
Daha bugün derste obrukları işledik 😨
@strutter05053 жыл бұрын
Çiftçi kardeşim, abim. Madem durumdan şikayetçisiniz, pancarın ve mısırın ne kadar zararlı olduğunun farkındasınız, o halde bozun Torku ile yapmış olduğunuz anlaşmaları.
@strutter05053 жыл бұрын
@@s.s2376 Pancarı işlenmiş gıdalarda kullanılan şekeri elde etmek için, mısırı da çikolata gofret yapımında kullanılan glikoz şurubu elde etmek için ektiriyor Torku. Bunları ekmeye son verse çiftçi de dahil kimse aç kalmaz kardeş, merak etme.
@savasmetin1302 Жыл бұрын
Ustam istediğin kadar su önlemleri alın sorun sıkıntılı sıkıntı değil obrukları nasıl yapacaklar bunları başarmak önemli önem teşkil ediyor nasıl bir önlem alacaklar peki bunlara devamlı bakısın
2 жыл бұрын
6:06 keşke bilseniz, bazen vatan savunması, yanlışa baş kaldırarak, uyararak olur.
@Ahmet-kw4px3 жыл бұрын
Konyaya getirilecek olan su hala getirilmedi 20 yıldır kop projesi bitirilmedi istanbul havalimanı bitti çanakkale köprüsü nerdeyse bitmek üzere ama bu proje bitmedi konya kapalı bir havza ve bu yüzden dışarıdan su getirilmezse Türkiyenin yarısı çanakkale köprüsünü diğer yarısıda istanbul havalimanını kemiririz kanal istanbuldan daha önemli konyaya su getirilmesi yetkililer daha umursamıyor
@Ulanertem5 ай бұрын
O sular türkiye çöl olduğunda içme suyumuz olmalıydı
@gitarpedalamfi62833 жыл бұрын
3 metreye bir sondaj vurmuşlar küresel ısınma diyor konyalı bilim adamları 😂😂😂
@ayasemre19813 жыл бұрын
tahıl ambarı denen şehrin hali bu
@emelsar43482 жыл бұрын
Konya'da yaşamak istemiyorum😰
@gurbet58 Жыл бұрын
İnanılmaz bir şey bu kadar bilinçsizlik ! Sanki ülkemiz karasal iklim değilmiş gibi ! Ben İsviçre’de yaşıyorum ve her taraf Mısır tarlası neden biliyor musunuz ! Sürekli yağış alan bir coğrafya ! Adamlar coğrafyalarına , iklimlerine ne uygun ise onu ekiyor ! Allah cümlemizi korusun!kuraklık + kıtlık 😢
@sametm.96203 жыл бұрын
en onemli neden nüfus. iklim krizinin bir numarali nedeni. Birileri gibi en az üç çocuk demekle olmuyor. Birilerinin soyu kurumalı. Nüfus planlaması şart!
@fatihMehmet4371 Жыл бұрын
Konya ve karaman ovasında ağaçlık bölge çok az ağaçlar suyu çeker bundan dolayı yağmur yağmıyor.Konya halkı acilen tepeleri dağları çam dikilmeli yeşillendirmelidir.Allah izinyle yağışlar artacaktır.
@Hectorbarbosaa2 жыл бұрын
Bu kadar tehlikeli bir sey için önlem almayan bir devlet depremler ve yangınlar içinde önlem almadı... keşke bu durumu, ilkimsel şeyleri protesto edecek kadar akıllı ve bilinçli olsa halk.
@YasinTota-sl3db5 ай бұрын
İhtiyaç harici işlerin üretimlerin dibe vurmak olduğu günümüzde aşikâr olmuş insanlık gerçeğimizdir, bunun çözümü ihtiyacın haricinde iş üretmemek olduğu her insanın kendi özünde mühürlü gerçeğidir Değilse artarak gelen çöküşün büyüyerek dahasına varacağı açık ve net olduğu... Fazladan üretim için yerini yurdunu çöktürmenin nasıl birşey olduğunun cevabı çok zor... mısır hayvan yemi ... Pancar Şekeri için kendi ihtiyacın kadarı olacağı değilse başkaları adına yerini yurdunu çöktürmenin hiçbir açıklaması hiçbir manası yok...
@akiarn3 жыл бұрын
Konya obruk çökmesi ve borç batağında ama hepsi müslüman
@userpeacefully Жыл бұрын
Belki bu obruklar yeraltindaki gazı bosaltan ,diye tahmin ediyorum
@furkanbaser3 жыл бұрын
onumuzdeki 50 yilin collerini seyrettik..cozum hidroponik uretim olabilirmi acaba desem buyuk ihtimalle yohh olmazz diyecekleri icin bisey demiyorum.....
@sefikdemirtas48023 жыл бұрын
aklima bu ovaların tabanına denizden su alıp basmak geliyor,tuzlumu,tuzunu arıtarkmı bilmem,ama azalan yeraltı suyunu takviye edip yükseltmek lazım bir şekilde
@osman68872 жыл бұрын
Konyada yasiyorum daha hic obruk gormedim
@alptugturkmen7766 Жыл бұрын
Nadas a bırakmadan sürekli vahşi sulama yapılırsa Obruk Oluşması normal.
@mustafasariaslan12793 жыл бұрын
Arkadaşlar çiftçi illa ekecek ama basimizdakiler hala kop projesini faaliyete geciremezlerse daha çok obruk oluşur.
@anldelgen31693 жыл бұрын
Obruklar; "Burada tarim yapılamaz " der..
@Kitapseverbiri12443 жыл бұрын
O kadar hunharca kullanılıyor ki o kadar vahşi sulama yapılıyor ki sanki sadece bize aitmiş ve bitmeyecekmiş gibi.sonumuz çok kötü olmasa bari
@ilhanoglakcoglu6383 Жыл бұрын
Zamanında uyarıları aldırmayan çiftçiler bu sorunlarla yeni karşılaşmış gibi davranıyorlar. Bilinçsiz yapılan her şeyin sonucu zarar verir.
@istanbultravelchannel3 жыл бұрын
Bunlarda Türkiye'nin Nazca'sı.
@sefaozdemir96922 жыл бұрын
Konya’da o kadar hacı hoca var okuyarak yağmur yaptıramıyor mu
@gk9394 Жыл бұрын
korkunç bir gelecek bizi bekliyor gibi...
Жыл бұрын
Kıyamet alametleri
@elnurdursunov35942 жыл бұрын
Videoda dikkatimi ceken seyin agaclarin olmamasidir. Sanki hic agac yok.
@alperenozdemir57853 жыл бұрын
Bilinçsiz şekilde kullanılan yeraltı suları...
@mustafaa_ac75613 жыл бұрын
Daha az su kullanın bu sorunla karşılaşmazsınız
@Defne-e6x6 ай бұрын
Yasa. Cilarmak gerek tarim. Bakanligi. Bunlari. İzlemiyor mu hiç
@TheEbuCehiLL3 жыл бұрын
''traktörümüze binip Avrupa çiftçisi gibi yol kapatmasını bilmez miyiz ?''durumu özetliyor bu cümle fedakarlık yapan insanlar bunun karşılığını almalı
@mertdraga47653 жыл бұрын
Bir ülkede hiç mi birşey yolunda gitmez arkadaş !
@magicbubbleshowpopcorn6663 жыл бұрын
Bu obruklar kuraklık ve susuzluğun işaretleri. Ayrıca depremlerin...
@alperencolay97612 жыл бұрын
Obruklardaki konya diyecektiniz galiba. Heryer obruk olmuş
@eldahalas70153 жыл бұрын
Kiyamet kiyameeet...
@hessokse8260 Жыл бұрын
ama neden tam yuvarlak
@yusufcamsever19423 жыл бұрын
Toprağın altı boştur ondan oluşma ihtimali olabilir
@siyahkurt16812 жыл бұрын
Gaziantep’te olsa hafriyatçılar bayram eder bizim buralarda hafriyati dökecek yer yok
@binbircik42873 жыл бұрын
Bilinçsiz kullanım sonucu herkes kendi çıkarının peşinde.
@Selamdelicocuk Жыл бұрын
Sunu göl olur balikcilik yapilir
@emekli51 Жыл бұрын
Yeraltı suyuyla alakası yok bölgede volkanik hareket başlamış olabilir insallah patlamaz.
@taylansuat63903 жыл бұрын
Konya çölüne yonca ve pancar ekmeye devam ..
@bengiisuu88bkr3 жыл бұрын
Konyalılar bi zahmet Mısır ekmesin
@berkehrmnci1894 Жыл бұрын
Yeni fobi açıldı..
@АлиПехливан2 жыл бұрын
Konya ya nohuttan başka birşey ekilmez ab düzlük diye tarıma abanılıyor. Kuzey afrika da düzlük ama...
@eneseksi5173 Жыл бұрын
bedava kredileri alıyorsunuz borç diyor. keşke bana da verseler o borçtan.