Ben 46 yaşında bir ev hanımıyım. Heves ettim yüzme öğrendim güya. Sizin demenize göre çimip geliyorum. İyide bu kadar tekniği nerde ne zman öğreneyim, bacak geliştirin diyorsunuz romatizma hastayım biraz fazla ayakta kalsam ağrılar başlıyor. Dolayısıyla sizin beğenmediğiniz kişilerin videoları daha pratik geliyor. Madem öyle bizim yaştakilere göre doğru olanı, daha anlayıcı ve basit şekilde anlatsanız bizde faydalansak. Zira bahsettiğiniz tekniklerin hiç birini bilmiyorum 🤷🏻♀️
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Önce temellerle ilgili videolar hazırladım. Sonra temelin üstünde olan konuları ele almaya başladım. Öğrenim yolunu tam belli etmek için ayrı bir video hazırladım. O Videonun başlık resmine de videolarımı hangi sırayla izlemelisiniz, ne şekilde çalışmalısınız diye özellikle belirttim. Videolarımın büyük bölümünde bir de açıklamalar kısmına üşenmeyip, özellikle aynı bu yorumdaki kişilerin sorunlarına yönelik tavsiye ve yol gostermelerde bulundum. Ama insanlar hala tutup, pratik olduğu fikrine kapılıp, o kadar kurs aldığı halde hiç birşey öğrenemeyip parasını sokağa atacağı yolu seçiyorsa, onların bileceği şey. Yüzmeyi gerçekten öğrenmek başka birşey ve emek isteyen bir süreç. Söz gelimi, bu video yüzme temeli olmayan, yüzmeyle pek birşey bilmeyenlere yönelik değil. daha önce gösterdiğim şeyleri 1 yıldır düzenli çalışan birisi için.
@seymaylmz762 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness videolarınızın çoğunu tarif ettiğiniz sırayla izlemeye çalıştım, “merakla”. Terimleri anlamasamda en azından Uygulama konusunda ipuçları yakalamaya çalıştım kendimce. Arada izlemeyede devam ediyorum. Uygulamaya çalışıyorum. Ama başımızda düzgünce hatalarımızı gösteren olmayınca yalnız başına zor gibi … Mesela her yüzmeden sonra ayak bileğim çok ağrıyor. 🤦🏻♀️ bizde bu yaştan sonra uzman yüzücü olamayacağımıza göre çimmeye devam ederiz 🤭 Keşke daha gençken öğrenme şansım olsaymış 🤷🏻♀️ yapabilenlere başarılar diliyorum… yanıtınız ve açıklamanız için ayrıca teşekkür ediyorum…
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@seymaylmz76 yüzme öğrenimi bir süreç ve sabırlı olmalısınız. Tabiiki nitelikli bir hoca Temel seviyede önemli Videolarımın şöyle bir faydası da var: 1. 10derste yüzme öğreteceğino söyleyenlerden uzak durmak 2. Daha nefes ve su hâkimiyeti oluşturmadan 5.derste kulaç atmayı, 6.derste balıklama atlamayı öğretmeye kalkanlardan kaçınmak. 3. Bıkıp usanmadan su altından ve su üstünden temel hareketleri gösteren, yani suda bizzat kendisi eğitim veren bir hoca ile çalışmak. 4. Mümkünse önce boyu geçmeyen bir havuzda hareketleri gösteren birileri ile çalışmak. Bu mümkün değilse kendisi suyun içinde en iyi desteği verecek şekilde pozisyon alan bir hoca ile çalışmak. 5. Genel dersi bile 4-6 kişi ile icra eden bir hoca ile çalışmak. 6. Arka arkaya her gün kurs verip saatleri doldurmak yerine (hatta kendince iki saat blok ders vermek yerine) haftada aralıklı ders saatleri ile 3-4 gün ders veren kursu tercih etmek... Anlaşmadan once kursların derslerini gözlemleyin ve bu kriterlere uymayanlari pas geçin. Bunun Temel videolarımda gösterdiğim nefes ve su hâkimiyeti, streamline, serbest ve sırtüstü bacak vuruşlarını uzun süre çalışın. Gerekirse üç ay, gerekirse 6 ay. Bazı şeyleri yanlış da yapsanız hafta 3-4 gün 1 er saatlik çalışma sonrası illaki suya hakimiyet oluşacaktır. Sonrasında bunları ısınma amacıyla yapıp destekli olarak vücut rotasyonu, kol çekişi, ve kol toparlaması çalışın. 6 ay veya 1 yıl. Ama çalışmaktan zevk alın. Dışarıdan size müdahale eden bir kişiyi ve hocayı, videolarımda gösterdiklerimle aynı doğrultuda söylüyorsa, onu dinleyin ve yardımını veya kurs teklifini kabul edin. Dediğim şekilde yaparsanız ve kafayı alel acele yüzmeye takmazsanız, mutlaka yol alırsınız. Diğer türlü, bir oraya, bir buraya savrulur, vakit ve paranızı boşa harcarsınız. Bilekler ağrıyorsa, aşırı/dengesiz kuvvet uygulamış ve/veya tekniği yanlış uygulamışsınızdır.
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@seymaylmz76 Japonya'da bir kadın 40 yaşında judo öğrenmeye karar vermiş. 30 yıl sonra 10. Dana(seviye) ulaşmış. Bu kadın diyordu ki :"sadece düzenli çalıştım ve sabrettim". Bu kadin o seviyeye geldiğine kendisi karar vermiş. Ama 9. Seviyedeki 3-4 kişi eğer kabul etmese, o seviyesi geçersiz oluyor.
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Daha önceden serbest stil kol toparlaması hakkında ayrıntılı bir eğitim videosu hazırlamıştım. Bu vodeoda, tekniği geliştirecek, biraz daha zor ama yüzme antenman malzemeleri ile kolayca yapılabilen, çok faydalı üç egzersizi gösterdim. Yüzme seviyenizi bir üst basamağa yükseltmek istiyorsanız, bunlara teknik çalışmanızda yer verin.
@abdullahkesici52673 жыл бұрын
Hocam teşekkürler. Bizler değil miyiz bisiklet sürmesini öğrenir öğrenmez elleri bırakan. Hocam eğitim videolarınızı sürekli izliyorum çok faydası olduğu aşikar. Sağlıcakla kalın.
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Bu herkeste olan ama Bizim toplumda çok yoğun olan birşey. Bir konuda biraz doğru yanlış az öğrenince, iyi olduğunu sanmak.
@furkanturkoglu50893 жыл бұрын
bir yüzme antrenörü olarak videolarınızı takip ediyor gerekli notları alıyorum ve öğrencilerime aktarmaya çalışıyorum teşekkürler
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Sana tavsiyem; yabancı üst düzey hocaların temel-orta-ust seviye yüzme eğitimi video setlerini ve kitaplarını satın alıp okuman. Bir kısmını bundan birkaç ay önce bir videomda tanıttım. Sen aynısını veya muadili olan farklı ve daha iyisini de bulabilirsin, al.
@furkanturkoglu50893 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness evet hocam kesinlikle yabancı kaynaklar çok daha fazla bu durumda iyiki ingilizce biliyorum çünkü Türkce kaynak ve Türk KZbin kanalı yüzme konusunda çok yetersiz ancak sizin kanalıniz gibi gerçekten emek veren belki 1 2 kanal vardır tekrar ilginiz için teşekkürler
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
@@furkanturkoglu5089 birşey değil. Bir keresinde bir kanala rastladım ama videosunu kaydetmedigim için bulamıyorum. Abonesi de az olduğu için bir daha karşıma gelmez kolay kolay. Onlar bu gösterdiklerimle aynı tip şeyleri gösteriyorlar. Ama videoları bilmeyen için değil, tamamen zaten bilenlerin anlayacağı bir tarzla. Antalyalı bir hocanın bu tarz videoları var ama sadece 4-5 tane. Çünkü yüzme alanında çekim yapabilmek için birkaç zorluğu aşabilmek gerek. O da uğraşmamış, normaldir. Bunlar dışında abone sayısı fazla olabilir ama ünlü diyebileceklerimin hepsi tırt. Yani arada doğru bilgi var ama gösterdikleri şeyler yanlış Veya eğitimden çok maskaralık var.
@furkanturkoglu50893 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness kesinlikle katılıyorum bende işin içinde olduğum için analizlerini yapabiliyorum gerçekten kendileri yüzmeyi bilmiyorken birde binlerce kişiye yanlış şeyler öğretiyorlar millette bunlara gidip para kaptırıyor yazık ...
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
@@furkanturkoglu5089 🙂
@serkangumus72682 жыл бұрын
Bu işin pirisiniz saygıdeğer hocam bakanlık eften püften hocalara para vereceğine sizin gibi değerli hocaları yüksek yerlere getirip öncülük yapmanızı sağlamak olması lazım net
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Sağol. Özel veya devlet fark etmez. Olay senin dediğin yere gelince çok farklı oluyor. Yüzme ile alakası olmayanların Azerbaycan harp okuluna yüzme hocası diye gönderildiğini bilirim. Yüzme bilmeyenlerin, General ile konuşup engellemesem, 100m yüzemeyenleri soğuk suda 1500m yüzme testine sokmaya kalktıklarını (taksirli adam öldürmeye teşebbüs) bilirim. Allah tan, yüzme yarışlarna girip derece de çıkaran, yüzme antrenörüydüm de, general koşulsuz inandı ve herifler de ağzını açamadı. Benim çeyreğim olsalar toplu katliam yapmak için generali kandırırlar.
@brifingci3 жыл бұрын
Emekleriniz için teşekkürler, çok faydalı oluyor. Takipteyim...
@Eypateach2 жыл бұрын
Kaliteli insansınız, bilgiler için teşekkür ederim.
@mehmetdadaglo25083 жыл бұрын
Fatih hoca çok ara verdin kardeşim devamı gelsin
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Sağol. Vaktim oldukça hazırlıyorum. Bir dönem daha fazla vaktim vardı. Fakat şimdi o kadar vaktim yok. Devamlı ve öncelikli olarak bunlara odaklanmam için bazı hususların bir araya gelmesi lazım.
@TuzluTilki7 ай бұрын
Abi video başlarında yaptığın salvolar için açıyorum aşırı keyifli
@thenewstar18562 жыл бұрын
Kesinlikle doğru olan teknik bu. Yüzmeyi iki farklı kişiden öğrendim birisi hoca diğeri de yüzücü bi arkdaşımdı ve yüzücü olanın kulaçları daha farklı ve dediğiniz gibi doğru teknik
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Merhaba. Şöyle söyleyeyim: temelde öğretilmesi gereken teknik yüksek dirsek tekniği. Sonradan ihtiyaca binaen veya musabık olunacaksa stratejik ve taktik amaçlı olarak bazı değişikliklere "bilinçli bir eğitim" ile gidilebilir. Sözgelimi 50-100m yarış yüzmesinde kol toparlama (kulaç sallama) farklılık gösterir. Yüksek dirsek kullanan da az sayıda var, ama genellikle farklı teknikler kullanılır. Fakat yüksek dirsek tekniğini ve diğer videolarımda adeta seyircinin gözüne sokarak gösterdiğim kol çekişi, nefes alma/verme, vücut rotasyonu, bacak vuruşu tekniğini, benimkilere benzer egzersizlerle göstermeyen bir kursa gitmek para ve zaman israfı olur. Düşün; aikido kursuna gidiyorsun, ama öğrendiklerin gerçekte olanlarla alakasız veya yarım yamalak. "Kendimi kurtaracak kadar öğrensem/öğrendim yeterli" gibi düşünce, akıllıca olur mu?
@thenewstar18562 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness haklısınız hocam
@iskeletor_65 ай бұрын
Hocam Faydalı paylaşım çin teşekkürler.
@ke_trainer4 ай бұрын
Emeğinize sağlık, teşekkürler.
@Emrahoztrko25 күн бұрын
Emeğinize sağlık
@berk19172 жыл бұрын
Hocam kolay gelsin ben de sinav cekme sorunu var mekik oluyor lakin sinavda hep zorlaniyorum yeni baslamis gibi ne yapabilirim sinav icin
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Çalışmak gerek. Ama birkaç günlüğüne veya birkaç günde bir değil, devamlı-düzenli-planlı. Yani bu bir süreç. Öyle 1 haftada,1 ayda süper hızlı gelişim yalandır. Onunla ilgili temel ve daha farklı bir sürü "eğitim" videosu hazırladım. Yüzme de böyle, şınav gibi. Yani yalandan olanı var, haftada 1-2 gün, ne yaptığını bilmeden takıldığı için yıllardır öğrenemediğini söyleyen var.
@MesutSarikan2 жыл бұрын
Komutanım tecrübenizi ve birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. İlerleyen zamanlarda bizlere hayat tecrübesi olacak anlatabileceğiniz anılarınızı paylaşmayı da düşünüyor musunuz ?
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Şu anda düşünmüyorum. Ama ileride, öncelikle, eğitim videosu olarak hazırlamamın çok uzun,benim can sıkıcı olacak veya zaten gösterdiğim ama aşırı uzun olmasın diye kısa kestiğim veyahut yorumlarda/açıklamalarda geçmiş olan konular için, gerektiği şekilde kamera karşısında monolog tarzı videolar hazırlamayı düşünüyorum. Senin dediğin için de kafamda "ayrı bir kanal açarak", hazırlamayı düşündüğüm şeyler var. Ama bunun için önce kaliteli abone altyapısının oluşması gerek. Gerçekten bireysel bir kanal olduğum için bu da uzun zaman alacaktır. Çünkü son 5 yıldır KZbin'da genelde bireysel gibi gözüken ama tanınmış bir kurumun himayesinde ve sponsorluğu altında yayın yapıldığı için, benim gibilerin değil, bunların dediği doğru ve popüler oluyor.
@ozlentrasoglu79402 жыл бұрын
Hocam ben karın kası yapmak istiyorum benim göbeğim hafif yağlı sadece mekik çekerek karın kası yapabilirmiyim
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Hayır. Farklı tip egzersizler yapmalısın. Bol tekrarlı yapabildiğinin yanında, az tekrar yapabildiğin zorlu egzersizler yapmalısın. Olay gösteriş olacaksa, profesyonel (para kazanan) bodyci gibi çalışıp, onlar gib yemeli, supplement ve doping tarzı kimyasallar da almalısın. Yok, amacın sadece karın ve bel kaslarını kuvvetlendirmek ise, farklı tip ve zorlukta pratik eğitim videolarım var.
@eymenix85933 жыл бұрын
Selamlar hocam, türkiye de sadece seni seyrediyorum, yabancı sitelerle tabi bunu pekiştiriyorum.
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Merhaba. Gösterdiğim şeylerle %90 aynı şeyleri gösteren, aynı konuda değinmediğim, göstermediğim veya benden daha iyi gösteren yerli bulursan, mutlaka onu izle.(milletin iyi dediği değil, gerçekten de iyi eğitim veren)
@tlewse64722 жыл бұрын
Hocam benim baya bı göbeğim var dolphin vuruşunda yana geçince çok zorlanıyorum ve normal yüz üstünde de suya tam batamiyorum
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Yapay karbonhidratlardan, fazla protein ve yağdan uzaklaş veya daha fazla koşu/bisiklet/kardiyo yap. Yüzme, çoğunun sandığının aksine, çok iyi bir yağ yakıcı spor değil. tekniği öğrenip yükleme yapmaya başlayınca yağ yakıcı olur, ama onun öncesinde, zor. Seninle aynı sorunu yaşayan öğrencilerim eknik egzerleri, seninle aynı sorunu olduğu için, düzgün yapmasına rağmen, yüzmeden istediği verimi alamıyorlar.
@tlewse64722 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness peki yağ yakmak için günlük neler yapmam gerekiyor normalde çok uğraşmam ama dolphin vuruşuna geçince gerçekten kilo vermem gerektiğini anladım bana ne yapamam gerektiğini söyler misiniz
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@tlewse6472 30 dk dan kesinlikle az olmayacak şekilde koşu-bisiklet-ip atlama dan birini yapmalısın. Video listelerimde koşu ve ip atlama ile ilgili fazlasıyla eğitim var. Videoların içini, dışını iyicene seyredip okursan ve sabırla çalışırsan göbek gidecektir.
@ghostrider.99052 жыл бұрын
Merhabalar öncelikle ben spora yeni başladım 15 gündür falan yapıyorum 1.80 77kgyim. Sizin kanalinizi yeni gördüm abone oldum boksör olmak istiyorum hayalim ip atlama videosu arıyordum karşıma çıktınız benim sol gözüm %15 görüyor neredeyse görmüyor gibi boks yapabilir miyim yapabilirsem hangi teknikle yapmam gerekir yardımcı olur musunuz.
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Merhaba. Ben bir boks antrenörü değilim. En iyi cevabı, bir boks kulübünün antrenörü bilir. Şayet olimpik (amatör ama elit) veya profesyonel (tamamen para kazanmak adına maç yapan) seviyede sana maç izni verileceğini sanmam. Ama kontrol altında hobi ya da kendini geliştirmek için boks yapabilirsin. Ayrıca birçok spor branşının farklı engel seviyelerinde olimpiyatlar gibi paralimpik olimpiyatları ve daha küçük şampiyonları düzenleniyor. Büyük bir ihtimalle o seviyelerde müsabık olabilirsin. Bu arada fikir vermek için söylüyorum. Tarihte bir gözü kör ama kulakları aşırı gelişmiş veya tek kolu olmayıp, diğer kolunu aşırı güçlendiren ve her uzvu sorunsuz olanlardan çok daha üstün insanlardan bir sürü var. Yani belki hiç bir seviyede boks yapman uygun olmayabilir. Ama başka bir dövüş sporunu hala çok kaliteli yapabilirsin. Başta yapmayı istediğin boksun antrenörleri ve diğer branş hocaları ile mutlaka görüş. Ama bizzat kulüplere giderek
@ghostrider.99052 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness teşekkür ederim sağolun
@kartalpencesi49502 жыл бұрын
Bana da 10 yaşında böyle öğretmişlerdi bir yanlışlık olduğunu te o zamandan anlamıştım. Çünkü yaptırdıkları anatomiye ters deneyin rahatsiz olursunuz.
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Delinin biri zamanında kuyuya taş atmış, sonra arkasından bir sürü koyun da atlamış.
@emrekoksal59212 жыл бұрын
Hocam teknik öğrenmek için ihtiyaç duyulan şnorkel, el paleti, palet gibi malzemeleri nasıl seçmeliyiz. O tarz bir video gelebilir mi acaba
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Var
@alpinthehouse12462 жыл бұрын
Komutanım yıllar önce body sporuna başladım, çok kilolu idim kilolarımdan kurtuldum kendime göre orta seviyede de kas kütlesi eklediğimi düşünüyorum ancak bu sene geçirdiğim sakatlık sonrası (Deadliftte belimi incittim.) spor salonunu bıraktım ve eve geçtim. Sakatlığım geçti evde şınav, barfiks ve vücut ağırlığı ile çalışıyorum. Çok daha verimli bulmakla beraber yaza doğru yüzme (4-5 yıl yüzdüm küçükken kulüpte, temelim var ve seviyorum.) veya bir dövüş sporuna yazılacağım bunun yanına.(Dövüş sporu hiç yapmadım daha önce.) 19 yaşında genç bir kardeşiniz olarak sorum sizce en yararlı spor hangisi olur ? Şimdiden teşekkürler...
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Yüzmek daha zevklidir. Dövüş sporları daha serttir. Yüzme ile devamlı uğraşabilmek için sıcak su lazımdır. Öyle Antalya denizinde bile haberlerde verildiğinin tersine, kışın düzenli yüzemezsin ve daha pahalı olur. Dövüşü evde bile rahat çalışırsın, daha ucuzdur. Yüzme ortamı daha farklı bir sosyal çevre oluşturabilir, dövüşte ise sosyal çevre onun kadar hoş olmaz. Yüzmede sakatlık, senin yanlışına bağlı. Dövüşte sakatlık ise karşıdakine de bağlı. İhtiyacın neyse, o. Kalbinin sesini dinle. İçin hangisini yaptığını düşündüğünde diyaframın acıyorsa, onu yapma. O senin vicdan ve önsezin.
Hocam selamlar. Bahsettiğiniz gibi teknik çalıştığımı sanarken (el paleti ile) omzum çıktı. Güçlendirme egzersizleri ile kas yapısını güçlendirip sorunu ortadan kaldırabilirmiyim sizce? Yada tam doğru teknik çalışmasını antrenmanlara monte ederek tekrar çıkmasının önüne gecebilirmiyim?
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Önce tedavi ol. Tamamen iyileş. Yüzme ile uğraşacaksan bile sakatlığını azdiracak hiç bir çalışmayı yapma. Sonra minik bile olsa el paleti hiç bir şekilde kullanma. Belki bir yıl. Bunu doktor filme bakıp söyler.
@bagisozmen2 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness Teşekkürler
@selenmutlu42652 жыл бұрын
Merhabalar hocam besyo öğrencisiyim. Yüzerken tekniği uygulayabiliyorum ancak 25 metre yüzünce yoruluyorum dinlenme ihtiyacı duyuyorum. 50 metrelik havuzu daha tamamlayamadım. Ne yapmamı önerirsiniz
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Doğruya %80 yakın seviyede yüzme tekniği uygulayan, Hafif/orta tempo ile en az 400m rahatlıkla yüzer. Sen doğruya yakın seviyede yapmıyorsun, yaptığını sanıyorsun. Bu seviyedeki birisi doğru tekniğin %30una kadar bile yaklaşamıyordur. Evet, 50m lik havuz yerine 25m havuzda yüzme tekniği egzersizleri çalışmak daha mantıklı.
@alpserengeti92172 жыл бұрын
Hocam iyi akşamlar, sizin benimsediğiniz (en azından benim anladığım şekilde) vücut ağırlığı, koşu, yüzme gibi kondisyon ve kuvvet çalışmaları yaparken nasıl beslenilmeli ? ( Ben şu an 180 74 kiloyum, genel vücut olarak normalim ancak göbeğim var bayağı. Bu göbeği eritmek için nasıl beslenmeliyim yani az yemem gerektiğinin farkındayım ama ev yemeği ile filan olur mu yoksa "body" camiasının dediği tarzda her gün tavuk göğsü vs mi beslenmem lazım ?)
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
az yesen yeterli. lakin senin durumun farklı. o bölgeyi egzersizlerle çalıştır. en iyisi beslenme uzmanından yardım almak.
@giray262 жыл бұрын
abi bu konuyla alakasız koşularla ilgili bir soru soracaktım. yakın zamanda bir sınava gireceğim 100 mt koşu + 100 mt ağrılıklı dönüş koşusu 2 hafta kadar sürem var nasıl bir antrenman yapmalıyım sizce?
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
100m için, iki güne bir, 1 saat. 5-10dk çok hafif koşu. 3-5 dakika özellikle adımlara yönelik esnetme ve adım egzersizleri. Sonra 100-50-25 m lik depar çalışmaları, her yükleme arası 8-10kati süre çok hafif tempoda koşarak dinlenmek. 400m videomdaki yüklemeleri bu mesafelere uygula. Araçlardaki günlerde bacak ağırlıklı kuvvet çalışmaları. Bununla ilgili videolarım var. Özellikle alt vücut ile ilgili videom. Sakın dünya şampiyonları veya üst düzey sporcular gibi yüksek ağırlık altına girme.
@ricardoquaresma43892 жыл бұрын
Hocam merhabalar ben günlük 200 şınav çeken birisiyim(farklı şınav çeşitleri ile birlikte 1dk arayla 15-20 tekrar ile) tek seferde de 35-40 çekiyorum sorum şu eğer günde 200 şınav değil de 50-100 arası şınav çekersem bu tek seferde çektiğim şınav sayısı düşermi formu koruyabilirmiyim yani msü ye hazırlanıyorum çünkü
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Illaki düşme olur. Daha az çalışırsan gelişim durur veya geriler.
@ricardoquaresma43892 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness hocam peki plank sayısıyla şınavın bi alakası varmı 6 set halinde 1 1 buçuk dakikalık plank yapıyorum bide bu aralar derse zaman ayırmam lazım vücudum yoruluyor çünkü ağır girmekten
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@ricardoquaresma4389 plank I boşver. Bel için Illa da statik bir hareket çalışacaksan dragon flag (eğitim videom mevcut) çalış, onu güzel yapınca L-sit (ayakları duvara tak. Diğer egzersizi de L-sit i karnına çekerek yap. Başka egzersizler de mevcut) çalış. Benim de plank yerine tavsiye ettiğim çeşitli egzersizler var. Plank bir miktar bel kuvveti vermeye, özellikle tamamen yeni olanlara faydalı olabilir. Ama gelişim isteyen plank ile uğraşmazlar. Şınav beli de bir miktar çalıştırır. Aralarında, evet, bu bağlamda bir ilişki var.
@ricardoquaresma43892 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness o zaman şınav sayısında fazla düşme olmaması için yine 150 tane felan çekeyim düşme başlara yeniden arttırırım sağolun hocam plankı da daha yapmayacağım artık
@maverick49862 жыл бұрын
Hocam bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum.Milli yüzücü olmak ne kadar zordur? Ne kadar veya kaç yaşından beri yüzüyor olmak gerekir?
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
En geç 8 yaşında temel yüzme çalışmaya haftada 3 gün 45-60dk başlamak lazım 4 senelik bir süreçte haftada 5-6 gün 1-1.5 saat ve sonra 2 saat. Daha sonrasında plana göre çift idman.A milli için 8-10 yıl gerek. Tabiki iyi bir hoca ekibi ve ciddi sakatlanma olmadan, kademeli artan bir seviye gelişimi. Daha düşük yaş kategorilerinde de milli Olabilir. Fakat 13-14 yaşında açık ara en iyi olan, 20 yaşındayken, zamanında fark attığı kişiden fark yiyebiliyor. Bunun da sebebi genellikle hocaların ve ailelerin hemen somut başarı istemesi. Bu da küçük yaşta çok zorlu ve aşırı antennan yapıp hızlı ama kasları uzun vadede yıpratan gelişime sebep oluyor. Bu seviyeye gelebilmek için çok çalışmak yetmez. Öğrencinin velisinin kulübe ve hocaya iyi para da ödemesi gerek. Öyle böyle değil, gerçekten iyi halli olmalılar.
@maverick49862 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness Yani ergenlik çağında yüzmeye başlayan bir çocuğun milli takıma girmesi oldukça zordur değil mi?
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@maverick4986 imkansıza yakın. Ama çok zenginse ve çok çalışkansa, bir ihtimal.
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
@@maverick4986 bu arada bu çocuk okul yerine tamamen yüzmeye yoğunlaşmak zorunda kalır.,
@kartalpencesi49502 жыл бұрын
@@maverick4986 ergenlikte bir insan olimpik sporcu dahi olur hocaya bıraksan 3 yasinda baslamasi gerek diyecek. Sayısız örnekleri var her türlü sporda.
@ayseaydn93922 жыл бұрын
Anlatim fazla iddialı ama görsel olarak örnek hareketler yeterli değil..
@YuzmeKosuFitness2 жыл бұрын
Yorumunu doğrudan yerini dibine geçirecektim. Ama "bir ihtimal kendim bir hata mı yaptım gösterimde" deyip bir kez daha kontrol ettim. Yandan gösterim var. Ön çaprazdan gösterim var. Yavaşlatma var. Sahneyi durdurma var. Olayı açıklama var!. Afedersin sen ne daha neyi istiyorsun? Sahneyi 10 dakika durdurup gözüne kadar sokmamamı istiyorsun? açıkla! Iddialı, daha doğrusu kendini akıllı göstermeye çalışan bir yorum yapmışsın. Ama tamamen cahil işi olmuş. değil Türkiye'de, KZbin uluslararası camiada bu egzersizleri benden daha iyi ve net gösteren, olayı açıklayanları bana söyle ben de bileyim, onu örnek alayım, kendi imkanlarım seviyesinde. Ama sakın mal mal muhabbet eden birini söyleme daha ağır cevap veririm. Bu egzersizler senin seviyen için değil. Açıkçası kol toparlaması hakkında ilk hazırladığım videoyu anlaman için bile belki 10 kere seyredip, sayısız sefer çalışıp, kendini videoya çekip, benim gösterdiklerimle karşılaştırma yapıp, düzeltme yoluna gidip tekrar tekrar çalışman gerekir. Bir branşı video ile öğrenmenin yolu budur. Veyahut bulabilirsen, bunları bilen bir hocadan yüksek paralar verip, senin isteklerin doğrultusunda özel ders alacaksın, gerekirse senin koluna pozisyon aldıracak, yapmaz da, filme çekecek, hatalarını sana gösterecek.
@muratyavuz5931 Жыл бұрын
Cumaya giden ogrenciler haberi gibi .))
@YuzmeKosuFitness Жыл бұрын
Cumaya giden öğrenciler yalan yanlış kulaç sallama mı yapıyor
@anonim29013 жыл бұрын
bi sen biliyon
@YuzmeKosuFitness3 жыл бұрын
Hayır. Bunu bilen başkaları da, az da olsa mevcut. Ama paylaşmazlar, çoğunlukla üstünden para ve şöhret kazanabilecekleri çocuklara öğretirler veya kendilerine çok sağlam ödeme yapanlara.
@ArielTVfan0013 жыл бұрын
@@YuzmeKosuFitness bu bilgileri parayla da alamayız. Sizin gibi gönül vermiş kişi zor. Elinize sağlık. Hayatımda adam gibi havuza girmeden yüzme dersimi AA ile verdim. Sizin videolarınız çok faydalı oldu.
@Terbiyelitavuk-05 ай бұрын
Aslan parcası
@gurkanarslann12 жыл бұрын
Selamun Aleyküm Hocam, size ulaşabilmem için instagram adresinizi verir misiniz?