Kuyruk Erimesi Nasıl Tedavi Edilir (Balık Kuyruk Erimesi Tedavisi Kuyruk Erimesi Hastalığı ve ilacı)

  Рет қаралды 14,334

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kuyruk Erimesi Tedavisi Nasıl yapılır, belirtileri nelerdir? Bulaşıcı mıdır? Karantina akvaryumu nasıl olmalıdır? Balıklarda Kuyruk erimesi tedavisi. Akvaryum Balık Hastalıkları Tedavisi için neler yapılır?
Merhaba KZbin, Bu gün gene akvaryumlarımızda çok sık rastladığımız bir hastalığa değineceğim. Bu hastalık kuyruk yada yüzgeç erimesidir.
Kuyruk Erimesi nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Fish Rot Hastalığın Nedenleri.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Akvaryum balıklarındaki en yaygın, en önlenebilir hastalıklardan biridir. Genellikle akvaryum balığını etkileyen bir bakteriyel hastalıktır. Her ne kadar birçok bakteri çeşidine ve diğer hastalıklarla eşzamanlı olarak ortaya çıksa da, Kuyruk Erimesi'nin temel nedeni her zaman çevresel faktörlerdir. Doğru bakım yapılmak suretiyle kolayca engellenebilen bu hastalık, aynı zamanda kötü su koşulları ve yaralanma gibi hatalı bakımlardan dolayı da çok kolay bir şekilde ortaya çıkar. Çatlak veya yırtık , yüzgeçleri ve kuyruğu etkiler ve zamanında tedavi edilmezse, yüzgeç ve kuyruk çürür, bu da hastalığın belirtisidir. Hastalık ilerledikçe uzuvlarda belirgin bir şekilde kısalmalar baş gösterecek , kanlı yamalarla birlikte kızaracak ve iltihaplanma olacaktır.
Balıkta stres, kuyruk erimesine neden diğer bir faktördür. Akvaryum ve ortam değiştirdiklerin de, Aşırı kalabalıklara maruz kaldıklarında, etrafındaki balıkların tacizlerine maruz kaldığında, balıklar, kuyruk erimesine karşı çok hassas olurlar. Eğer tedavi edilmez ise, Yüzgeç çürüğü, özellikle ileri aşamalarda iyileştirilmesi zor olabilir. Tedavi edilmediğinde, sonunda hastalıklı balığı öldürecek ve tanktaki diğer balıkları da hasta edecektir.
Ayrıca bu hastalığa sebep başka nedenler de vardır. Kötü su koşulları bu hastalığın ana nedenidir. Aşırı beslenme, haftalık su değişimlerinin olmaması ve çürüyen maddeler, kötü su koşullarının başka nedenleridir. Keskin kenarlı süslemeler balıkları ve yüzgeçlerini incitip yaralayabilir.
Beliriler.
Kuyruk Kenarları Beyaza Dönüşür
Yüzgeçler Aşınır
Yüzgeçler iltahaplanır
Tüm yüzgeç kaybolabilir
Yüzgeç Çürüğünün erken evrelerinde yüzgeçlerin kenarları renk değişimi gösterir ve beyazlar . Çoğu zaman bu değişiklik o kadar inceliklidir ki yüzgeçlerin veya kuyruğun yıpranmasına kadar fark edilmeyecektir. Enfeksiyon yayılırken kanatların küçük parçaları ölecek ve düşmeye başlayıp, paçavralı bir kenar bırakacaktır.Zamanla kuyruk ölü derileri atacak ve etkilenen uzuvlar parçalanmaya devam edecek ve kısaldıkça kısalacaktır. Yüzgeçlerin kenarları boyunca ikincil mantar enfeksiyonlarının gelişmesi sık görülür.
Tedavisi
Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalığın tedavisi için Sera, baktopur isimli ilacı özel üretmiştir. Kuyruk Erimesi Nasıl Tedavi Edilir (Balık Kuyruk Erimesi Tedavisi Kuyruk Erimesi Hastalığı ve Kuyruk Erimesi ilacı. Japon balığı kuyruk erimesi tedavisi. Lepistes kuyruk erimesi tedavisi. Beta balığı kuyruk erimesi tedavisi nasıl yapılır. Hepsi bu videoda. Kuyruk Erimesi lepistes. Kuyruk erimesi japon.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
goo.gl/bPi3mB
Facebook adresim: goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : / cemcelikel
VK adresim : goo.gl/bFk1d2

Пікірлер: 175
@halimmujdeci
@halimmujdeci 6 жыл бұрын
Ben direk mantarlaşan bölgeyi makasla kesiyorum ve ilerlememesi için balığı hastalıklı yüzgeçlerin uç kısımlarından kurtarıyorum.Daha sonra kısa sürede tertemiz yeniden sağlıklı bir şekilde çıkıyor :) yıllar önce akvaryumcu bir arkadaştan öğrenmiştim.
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Cerrahi konusunda herkes, sizin kadar başarılı olamayabilir. Ama balık yaşadıktan sonra, her yardım kabul edilebilir.
@florentinoariza5228
@florentinoariza5228 5 жыл бұрын
Benim balığımın sırt yuzgeci katlanmış kırılmış şekilde duruyor Ben de bu yöntemi uygulayabilir mıyım? Ne yapmam lazım?
@fanhesap2891
@fanhesap2891 3 жыл бұрын
Eriyen tarafmı kesiliyor
@halimmujdeci
@halimmujdeci 3 жыл бұрын
@@fanhesap2891 evet.kuyruğun yapısını bozmayacak şekilde.
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
Hastaliklara ve su kosullarinin degismesine vb. Faktorlere en dayanikli, dayanikli, idare eder dayanikli, hassas olarak siralamak gerekirse bu turler hangi sirada olur? (Lepistes, moli, kılıç kuyruk, plati) Ona gore bu turlerden beslicem
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistes, moli, kılıçkuyruk ve plati. Aslında hepsi çok sağlam balıklar ancak su şartları göz önüne alındığında, en sağlam Lepistes.su sıcaklığı 20- 28° C pH: 6.8-8.5 Su sertliği: 175 - 500 TDS Moli Su sıcaklığı 21-28° C pH: 7.0-8.5 Su sertliği: 350 - 550 TDS Kılıç Kuyruk Su sıcaklığı: 18-28° C pH: 7.0-8.3 Su sertliği: 200 - 550 TDS Plati Su sıcaklığı : 22-24°C pH: 6.8-8.0 Su sertliği: 175 - 500 TDS Bu verilere göre değerlendir.
@mursel7540
@mursel7540 2 жыл бұрын
Merhaba 5 günlük bir sisme havuzda sump sistemi 4 adet pipo filtre var. yunus balığı kurdum. balıklarda kuyruk erime var. sanırım su şartları kötü. ne yapabilirim.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@Lara-xh5yd
@Lara-xh5yd 3 жыл бұрын
Merhaba öncelikle bu videoyu çok beğendim teşekkür ederim.Benim beta balığım var ve bu sorunla karşı karşıya.Tedavisiz kaç gün dayanabilir?Cevaplarsanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.
@hamidereyhan1860
@hamidereyhan1860 8 ай бұрын
Merhaba bir japon balığım var orta boyutta bi akvaryumda duruyor bugün sabah kuyruğunun eridiğini farkettim yer yer lif lif ayrılmıştı ve kuyruğunun dibindende yanlış anlamadıysam kanlanmış nasıl bi tedavi uygulamalıyım acaba yardımcı olur musunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 8 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu kuyrukları eriyor ve yüzgeçleri kanlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yunusdikmen2061
@yunusdikmen2061 2 жыл бұрын
Abi akvaryum balıklarda kuyruk kısması sürtünme dış parazit var ne yapmam lazım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir. Belirtileri; Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır. Tedavisi; Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.
@powerteamyok8487
@powerteamyok8487 2 жыл бұрын
Merhaba Cem bey. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum, ama sizin yardımı ihtiyacı var. Benim lepistesler sanki ikinci kuyruk çıkıyor gibi kuyrukta cikintilar oluşturdu. Cikintilar düz değil, bir orada bir burada. Kendileri da gayet iyi yüzüyorlar. Bu kuyruk erimesi mi olabilir mi? Öyle ise ben baktopur aldım, tedavi edebilirim. Tedave ederken sağlıklı balıklar (ne olur ne olmaz) yanından ayrılmak istemiyorum. Onlarima zarar olur mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@erdalarabac2534
@erdalarabac2534 3 жыл бұрын
Mrb mavi göz tül vatozlarimda beyaz benek ve kuyruk erimesi başlamış,sera mycopur ve metilen mavisini kullniyrum,suyun derecesini 23 olmasını pethopcu arkadaş önerdi ,sizce ne yapmalıyım.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. ,Sera mycopur ve metilen mavisini karantina akvaryumunda kulan. Ayrıca Vatoz balığı pulsuz bir balık olduğu için tavsiye edilen ölçeğin yarısını kullanmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
@IPEK_20
@IPEK_20 3 жыл бұрын
Balığım saldırıdan dolayı kuyruğunun yarısını kaybetti tedavisi için ilaç gerekli mi, su değişimi yeterli olur mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bulunduğu ortamdan uzak tutarsan, zamanla kuyruk yerine gelecektir. Burada dikkat etmen gereken konu, balığın neden diğer balığın kuyruğunu koparmak istediği.
@IPEK_20
@IPEK_20 3 жыл бұрын
@@CemCelikel iki balık türü birbirinden farklı birtanesi japon diğeri vatus balığı. Nedeni o galiba. Balık şuan sap sarı kesildi yan yatıyor, yan yüzüyor.
@IPEK_20
@IPEK_20 3 жыл бұрын
Japon balığım vatus balığıma saldırdı akvaryumu yaşarlar birlikte demişti ama yemlemesini düzgün yaptığım halde böyle oldu.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vatus balığı ile japon balığı çok sık kavga eder. Japon balığı üzerindeki mukus denen ve japon balığını dış etkilerden koruyan bir sıvı ile kaplıdır ve veatuz balığı bu sıvıyı emdiği için japon balığı savunmasız kalıp, ölür.
@IPEK_20
@IPEK_20 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama yaralanan balığım vatus balığı malesef ki. İyice sarardı balık suyu kanlanıyor birde. Zamanla düzelir mi? İlaç gerekli mi?
@guzinsarucan4000
@guzinsarucan4000 Жыл бұрын
Abi benim Betam da kuyruk erimesi var metilen mavisi iyi gelirmi ?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.
@nhr2410
@nhr2410 4 жыл бұрын
merhaba ben 3 yıldır 2 japon balığı bakıyorum bunlardan bir tanesinin kuyruğu kanıyor ve kuyruğu tırtıklaşmış bunun sebebi nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Artık baktığın akvaryum balıklara küçük geliyor. Bu balıkların boyu 25-30 cm boya ulaşır ve en az 10-15 yıl yaşarlar. Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@zehraglsvs
@zehraglsvs 3 жыл бұрын
@@CemCelikel merhaba. Balığımın uzun süredir bu sıkıntısı var. Önce damarlanma oldu, suyunu değiştirdim ve birkaç gün gözlem yaptım. Dipte duruyor ve yukarı çıkmıyordu, yem attığımda bile. Neredeyse bir haftadır da kuyruğunda yuvarlak bir leke oluştu. Hep dipte durduğu için de kuyruğunu gözlemleyemedim, renki soluk turuncu olduğundan belli olmuyordu. Ne kadar araştırsam da problemi anlayamadım, ne yapacağımı bilemedim. Az önce uğraşarak yukarı çıktığında kuyruğunun en ucunda şeffaflaşmalar gördüm. Biri kuyruğuna cerrahi müdahale yaptığını söylemiş. Lekeli kısmı da almam gerekir mi? Ayrıca lekeli kısım yüzgecinin(kuyruğunun) bedenine bağlandığı yere çok yakın. Ne yapmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sonerpolat6423
@sonerpolat6423 2 жыл бұрын
yawru oranda japon baligi aldim bugün aldim suyun dibinde ters duruyor sonra 10 saniye duzeliyor geri ters duruyor kafayi yicem niye boyle oldu abi sebebi ne olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Suyun içine birden mi attın balığı?
@yusufcankaratas133
@yusufcankaratas133 3 жыл бұрын
cem bey iyi akşamlar,akvaryumumda lepistes balığı besliyorum bugün 1 tanesinin kuyruğunun eridiği gördüm.Karantina akvaryumuna alma imkanım yok.Mevcut akvaryumumda nasıl temizlik yapmalıyım ? Ne gibi uygulamalar yaparak hem diğer balıklar hastakanmaz hem de hasta balığı iyileşebilir ? yardımcı olursanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da akvaryum suyu çabuk bozuluyor ve balıkları hasta ediyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen ve en kısa sürede bakteriyel filtrasyon döngüsünü akvaryumda oluşturman. Su değerlerini normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yusufcankaratas133
@yusufcankaratas133 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim kanalıma abone olmadıysan abone olabilirsin.
@sezinsuylmaz8529
@sezinsuylmaz8529 4 жыл бұрын
Merhaba. Balığımın kuyruğu püskülleşmeye başladı sürekli suda yan yatıyor ve yem yemiyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir. Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@sezinsuylmaz8529
@sezinsuylmaz8529 4 жыл бұрын
@@CemCelikel sürekli yan yatıyor suyun içinde dengede duramıyor bunun için ne yapmam gerekiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz duran japon balığında sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@sezinsuylmaz8529
@sezinsuylmaz8529 4 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim. İyiki sizin kanalınız çıkmış karşıma. Çok iyi bir insansınız siz 🙏🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysanız da, olabilirsiniz.
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
İyi akşamlar abi videonu izledim şimdi emeğine sağlık benim japon balığıminda 1 tanesinde kuyruğunda yırtılma olmuş yeni başlamış sanırım ne yapmam gerekiyor abi bide karantina tankım yok ne önerirsin bilgilendiritseniz sevinirim iyi günler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım abi 1 yıldır bakıyorum öyle birbirlerine saldırma falan olmadı hiç ama büyük ihtimal dediğiniz gibi sudan kaynaklı olabilir çünkü mevsim değişikliği olduğu için havalar soğumaya başlamadı hala saol abi tşk ederim
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi bide bu 2 günde bir dip çekimini kaç kez yapmam gerekiyor acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Baliklar normal görünene kadar yap. Bu akvaryumunun daha iyi ve daha hızlı filtrasyon döngüsü oluşturmasını sağlayacaktır.
@ahmetbatuk6195
@ahmetbatuk6195 4 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım abi saol tşk ederim emeğinize sağlık iyi günler umarım işe yarar.
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
karantina akvaryumunu nasıl bulucaz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Karantina akvaryumu, herhangi bir akvaryum olabilir. Bununla ilgili bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/mIrLoniVnNOesLs
@ludahiya6067
@ludahiya6067 2 жыл бұрын
Merhabalar; Japon balığımın göğüs yüzgeci ne olmuş nasıl olmuş bilemiyorum ama kırılmış veya darbe almış sanırım.Ama şimdi kırışık bir kağıt gibi sanki baktıkça içim acıyor.Öylece kırık duruyor 1-2 haftadır geçer diye bekledim ama geçmedi hep böylemi kalacak? düzeltmek için neler yapmalıyım?öneri,tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
@ludahiya6067
@ludahiya6067 2 жыл бұрын
Sanırım yüzgeç erimesi başlangıcı((
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumda birden fazla japon balığı varsa, bazen saldırganlık meydana gelebilir ve mağdur balıkların yüzgeçlerde yarıklar, kopmalar olabilir. Bunun yanında, düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@ludahiya6067
@ludahiya6067 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim))
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@tvg1144
@tvg1144 Жыл бұрын
Abi Yıllardır Beslediğim Japon Balığımda Bugün Sabah Kuyruk Uçlarında Keskinleşme gibi Erime gördüm. Ne Yapmalıyım? Sera Mycopur Almalı mıyım? Balığımı Çok seviyorum, Ve Yanında 4 Arkadaşı var. 2 Tablet tuz Attık, Akvaryum 60-70 Lt. Sizce Ne Yapnalıyım? Yardım Edebilirmisiniz? Internetten Araştırdım, Şimdi de Size soruyorum Çünkü internette Bir websitede Farklı söylüyorlar, Bir Diğerinde de Alakasız Şeyler.Birde Balık 4-5 Taneden Fazla Tane Yem yiyince Hemen Dengesini kaybetmeye Başlıyor, 5 Dakika Sonra Düzeliyor. Sizce Neden olabilir? Bağırsakları hassas mı? 10 Litrelik karantina Akvaryumumuz Var, Ona mı Taşımalıyız? Birsürü Hava Taşımızda Var, Ana Akvaryumda Zaten hem Akvaryumla birlikte Gelen Hava Motoru, Hem de Kenarda,Köşede Duran 120-200 Litrelik Akvaryumlar için Olan Halka Bir Hava Taşımız var.Balık Sabahtan Beri Normal, Enerjik. Ama Küçük bir erkek Onu Yumurtlamaya Zorluyor Arada sırada.Ayrıca Balığın Dışkısıda Beyaz, Ve Şeffaf Renk Geliyor.
@tvg1144
@tvg1144 Жыл бұрын
Abi Balığın Kuyruğu düzeldi, Ama şimdide Yan yatıyor, Ama Dümdüz ve İstese Kalkabiliyordu. Ama Şu anda Filtrenin Arkasında Öne Ve Yukarı Doğru Yatıp Yavaş yavaş Nefes Alıyor. ABI NE YAPMALIYIM?
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
@AkvaristAkvarix
@AkvaristAkvarix 6 жыл бұрын
Emeğine sağlık üstad yeni keşfettim, takip edeceğim:)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Dilmiz döndüğünce güzel paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. Maksat bu teknoloji çağında çocuklarımızı ve kendimizi biraz da olsa ekrandan kurtarıp, doğal olana yönlendirmek.
@AkvaristAkvarix
@AkvaristAkvarix 6 жыл бұрын
Cem Celikel çok doğru hocam. Bizim çocukluğumuzda videolardan bir şeyler öğrenme fırsatımız olmuyordu yoktu çünkü bu imkan:) şimdi insanlar için faydalı işler yapmak güzel bir şey emeginize sağlık:)
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Umarım sizede faydası dokunur bu videoların. Tekrar görüşmek üzere..
@CemCelikel
@CemCelikel 6 жыл бұрын
Umarım sizede faydası dokunur bu videoların. Tekrar görüşmek üzere..
@kasmcam5659
@kasmcam5659 Жыл бұрын
Merhaba cem bey iyi günler benim de sarı prenses balığım ın kuyruğu erdi (ağzında yavru vardı sanırım bundan dolayı etkilendi ve zayıf düştü yavruları aldıktan sonra biraz toparladı ama üç gün ana tanka tekrar diğer balıklar vurmaya başladı ve aldıktan sonra kuyuk kırmızı oldu ve tamamen eridi şimdi ayrı bir akvaryumda bakıyorum hareketli yeme duyarlı fakat balığın kuyruğu yok bu balığım ın kuyruğu tekrar büyür mü bunun için ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
Yerli lepisteslerim var buldugum ilk vidyona yazdim erkek lepistesim üst yuzgecini kisiyor kapatiyor digerlerinde sikinti yok sadece onda var napabilirim duzelirmi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir. Belirtileri; Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır. Tedavisi; Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.
@dogagunaydn2082
@dogagunaydn2082 3 жыл бұрын
Benim balığım ilaç verdikten 4 5 saat sonra halsizleşiyor Yemi hızlı yemiyor sabah oluyor Bi anda hızlanıyor kendi hızına dönüyor ilacın etkisi midir? Hastalığı daha en başlangıç derecede
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık karantina akvaryumunda mı?
@dogagunaydn2082
@dogagunaydn2082 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tek bir beta balığım. Var zaten
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beta balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk beta balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. İlaç kullanmakta balığın akvaryum içinde nefes almasını zorlaştıracaktır. İlaç sadece karantina akvaryumunda bol hava verilerek kullanılır.
@dogagunaydn2082
@dogagunaydn2082 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@maceracayaz3715
@maceracayaz3715 6 жыл бұрын
Abi montar hastalıgıyla kuyruk erimesini nasıl ayırt ederiz
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kuyruk erimesi zaten bir tür mantar hastalığıdır. İkisi de kalitesiz su değerleri yüzünden olur.
@hanifedogan6263
@hanifedogan6263 2 жыл бұрын
Cem bey iyi akşamlar fanusta bir tane beta baligimiz var yaklaşık 1.5 ay oldu alalı hafta da bir gün suyunu tamamen değiştirip 2 damla kontra Blue ekliyoruz .yemlemesini de lotus marka beta yemi ile sabah akşam baligin gozu büyüklüğünde yapıyoruz. Baligimiz 5 gündür çok az hareket ediyor ,yemini yemiyor rengi soldu ,kuyruğu aşağı doğru cansız bir şekilde duruyor .balik akvaryumun üst kısmında yan vaziyette duruyor çoğu zaman.ne yapmalıyız ya da neyi yanlış yapıyoruz bilgilendirirseniz çok sevinirim .
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Fanus beta balığı beslemek için çok küçük. En az 30 ila 40 litre olmalı. Fanusta olsa, akvaryumda olsa, bir seferde asla suyun tamamı değiştirilmez. Bir de ne olursa olsun, akvaryuma kimyasal ya da ilaç kullanılmaz. Beta balığı günde sadece bir kere yem yese doyar. Fazla yem verme.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen beta balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı beta neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış beta, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Beta kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Beta balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, Beta balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Beta balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, Beta balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
@KillErotica
@KillErotica 2 жыл бұрын
@@CemCelikel merhaba, suyu nasıl test edebiliriz? Nerede satılır?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bunun için üretilmiş su test kitleri var. Ben JBL East Test 6 in 1 kullanıyordum.
@senagogh7656
@senagogh7656 3 жыл бұрын
merhaba benim küçük bi japon balığım var başka bi balıkla aynı akvaryuma koyduk büyük balık yüzgeçlerini yedi sandık başka bir yere koyduk ama şimdi daha da kötü oldu yüzgeçleri,2 gündür yem de yemiyor ilaçları almalı mıyız ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@ebruakharman3241
@ebruakharman3241 3 жыл бұрын
Merhaba diğer balık japonlarımızın kuyruğunu yedi fark edince hemen ayırdık ama vücutları mantar olmuş daha orta boy akvaryuma aldık onları ama nasıl mantarları geçirebiliriz ve kuyruklar tedavi edilebilir bilemiyorum iki minik bir büyük japon şu an çok halsizler hep suyun üstündeler çok tedirginim yarıdan fazla musluk biraz normal su ile doldurduk akvaryumu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Mantar, kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ebruakharman3241
@ebruakharman3241 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bu sabah bir tanesi vefat etti 1 büyük 1 de küçük 2 japon balığım kaldı orta boy akvaryumda karantinadalar dinlenmiş su yoktu diğer balığım alınca biraz musluk biraz normal su ile karışım yaptım küçük durmadan suyun altında yatıyor çok halsiz mantar bütün vücutlarına yayılmış önerebileceğiniz bi ilaç vs var mı yemi de kusuyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her mantar tedavisinde olduğu gibi antibiyotikler kullanılmalı, ayrıca epsom tuzu ve sık su değişimi de bu hastalığın önüne geçebilir. Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Sık sık da su değişimi yap.
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
abi benim koca gözlü siyah balık hava motorunun yanından ayrılmıyo yemde yemiyo bunların tedavisi ne
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@ahmetyildirim5988
@ahmetyildirim5988 3 жыл бұрын
Tuz atalım mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
.Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Tuz atmana gerek yok.
@paraf_animal
@paraf_animal 5 жыл бұрын
Hocam senin burnunda et mi var yanlis anlama bendede vardi ses tonum boyleydi ameliyattan sonra duzeldi
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
O dönem allerjik bir durum vardı. O yüzden devamlı kapalıydı. İğne oldum, geçti...
@Britannic1916_2
@Britannic1916_2 3 жыл бұрын
Abi rica etsem acil birşey sorabilirmiyim ben betamı çiftleştirmek için dişi aldım ama dişiye tepkisiz kaldı bi süre kavga ettiler alıştılar birbirlerine ama akvaryuma motor taktım ben okuldayken motorun arkasına geçmiş ve kuyruğu hasar görmüş sizce yaşar mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Normal şartlarda kuyruk yaralanmalarında balıklar fazla zarar görmez. Kuyruk kısa sürede yerine gelir. Ancak bu durum devam ederse, o zaman balığı kaybetme riski vardır.
@gokceakbal8763
@gokceakbal8763 3 жыл бұрын
Lütfen size ulaşmam lazım balığım hiç iyi değil günlerdir haftalardır uğraşıyorum ama kimse anlamıyor önce karnı şişti fazla yem verdim zannettim kime sorduysam kabız olmus dediler. Balığım çok durgunlaştı yüzmüyordu bile haftalarca yüzdürmeye uğraştım onu tam düzeldi derken kuyruğundan başlayarak yüzgeçlere doğru kararmalar oldu. Bugün de baktığımda kuyruğunda döküntüler başlamış lütfen yardım edin. Her yolu denedim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığın cinsi nedir?
@ramiz_zybk
@ramiz_zybk 3 жыл бұрын
kuyruk eimesinde zarar gören kuyruk geri düzelir mi abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk erimesi tamamen akvaryum su değerleri bozulduğunda olan bir hastalıktır ve su değerleri düzeldikten kısa bir süre sonra yeniden kuyruklar çıkar. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır.
@ramiz_zybk
@ramiz_zybk 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok sağ ol abi allah razı olsun benim balıkta renk solması oldu vucununun rengi sodu ve kuyruk rengi beyaz oldu uçlardan kuruk dağılmaya yıpranmaya başladı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
BalıK rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, balığın renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ramiz_zybk
@ramiz_zybk 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim abi allah razı olsun
@eylularman437
@eylularman437 4 жыл бұрын
Cem Bey Merhaba, son zamanlarda benim kılıç kuyruk beta balığımın karnının alt bölmesinde ki kuyrukları diğer kuyruğuna göre daha kısa ve yırtılmış gibi bir durum gözlemledim hemen ayrı 7,5 litrelik cama cam bir akvaryuma aldım ve bugün motorunu kapatıp nitrofur uyguladım yaklaşık 4 saat böyle bekledik sonra motoru çalıştırdım ve asıl akvaryumunda bulunan seachem primelı sudan 1 bardak kadar ekledim. Elimde baktopur da mevcut yalnız nitrofuru 4 gün uygulayın diyor, yarın dip çekimi yapıp primelı su ekleyip nitrofur uygulayım mı yoksa direk baktopuramı başlayayım, desteklerinizi rica eder. İyi akşamlar dilerim.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyrukta bir erime işareti de olabilir. Bunu önlemenin yolu, akvaryum su kalitesini yükseltmektir. Su kalitesi de akvaryumun biyolojik döngüsünün oturması ve gelişmesi ile alakalıdır. Beta balığının olması gereken en küçük akvaryum, 40 litredir. Bundan daha küçük akvaryumlarda her zaman su kalite sorunu yaşamanız kuvvetle muhtemeldir. Fazla verdiğiniz yem ve yenmeyen yemler de su kalitesini bozar. Bu da gene başta kuyruk erimesi, mantar gibi aslında tedavisi çok kolay olan, hastalıklara neden olur. Nitrofur su düzenleyicisi diye satılmakla beraber, akvaryumdaki faydalı bakterileri de yok etmektedir. Az önce bahsettiğim biyolojik döngünün de yok olmasına sebep olur. Seachem Prime da gene su düzenleyicisi diye satılan bir ürün ve akvaryumda ki klor ve amonyağın ve haliyle kloraminin azalmasına yardımcı olan bir ürün ama bu da işin kaynağını çözmekten uzak. Baktopur ise Bakteriyel enfeksiyonlara karşı su hazırlayıcı (örneğin ağız ve yüzgeç çürümesi) Dezenfekte eder ve iyileşmeyi destekler. Aeromonas ya da Pseudomonas bakterilerinin enfeksiyonları ile Columnaris hastalığı, yüzgeç çürümesi, solungaç çürümesi gibi tipik bakteri hastalıklarında tatlı suda kullanım için su filtresi. Tedavi aynı zamanda yaralı deri beneklerinde ikinci enfeksiyonları önlemek için, balık sülükleri, balık bitleri ya da asalak kabukluklar gibi dış parazitlerin enfeksiyonu durumunda da kullanılabilir. Tabi ki bu elinde ki ilaçların hepsi, karantina akvaryumunda kullanılması gereken asla ana akvaryuma konmaması gereken maddeler. İşin aslı akvaryumda bakteriyel döngünün sağlanmasıdır. Ne kadar çok yararlı bakteri, o kadar sağlıklı balıklar demektir. Öncelikle, akvaryumda nasıl bakteri oluşturulur. Bunu öğrenmelisin.
@eylularman437
@eylularman437 4 жыл бұрын
@@CemCelikel şu an karantina akvaryumunda balığım, nitrofur ile 4 gün boyunca tedaviye devam mı edeyim yoksa baktopur ilacını mı kullanayım peki ? Bu arada balığımın kendi akvaryumunda bakteri oluşturabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Karantina akvaryumunda ise balığın, bence baktopur ile devam et.
@eylularman437
@eylularman437 4 жыл бұрын
@@CemCelikel bugün baktopurun ilk dozunu uyguladım hava taşı ve filtresi ile bol bol havalandırıyorum akvaryum 28-29 derece umarım toparlar ekstra yapabileceğim bir şey varsa desteklerinizi beklerim, her şey için çok teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bir daha bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için akvaryumunuda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oturtmandır.
@islaypehlivan7990
@islaypehlivan7990 3 жыл бұрын
Akvayumun suyunun hepsini değiştirdik lepistes akvaryumunun belki o yüzden oldu ...Benim akvaryumun civalı termometresi kırıldı ama neyseki civa değil alkolmüş ama balıklar o kırmızı sıvıyı yediler:( hemen lila renk bir leğene aldık pipo filtreyi de koyduk akvaryumu yıkadık ama 10 dk sonra bir baktık ki balıklar leğende yok 😥 yere atlamışlar 10 dk yerde kurumuşlar kaloriferin dibinde hemen alıp suya koyduk ve canlandılar inanır mısınız ama erkek fil kulak lepistes 1 gün içinde öldü hamile gibi olan dişi lepistesin kuyruğu beli gibi ortada kırmızı kanlanma gibi kırık hareket edemiyor ve yüzgeçleri çok erimiş bölünmüş diğer küçük dişi kendini kurtardı ertesi gün 2 hamile lepistes 1 fil kulak erkek lepistes 3 küçücük zebra balığı aldık peki kuyruğu beli kırılan hamile balığa ne yapacağım yardımcı olun lütfen😥
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Geçmiş olsun öncelikle. Yapacak bir şey yok. Balık yaşadığı sürece elimizden bir şey gelmez. Benim de öyle bir balığım vardı. Yaşadı. Sadece yüzerken zorlanıyordu ama gene de yemini yerdi.
@islaypehlivan7990
@islaypehlivan7990 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler🍀
@rumeysanurkoseci
@rumeysanurkoseci 5 жыл бұрын
Japom baligimin kuyruğu kanıyor ne yapabilirim 😓
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Neden, Aksesuarlar, Su değerleri ya da başka balıklar olabilir.
@rumeysanurkoseci
@rumeysanurkoseci 5 жыл бұрын
Herhangi bi aksesuar yok sularını da yeni degistirdim 😕
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
@@rumeysanurkoseci Büyük ihtimal yeni akvaryum sendromu yaşıyorlar. Yeni akvaryum sendronmu ile ilgilivideomu izleyin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs
@rumeysanurkoseci
@rumeysanurkoseci 5 жыл бұрын
Akvaryumum 7 aylik ama hemen izleyeyim
@rumeysanurkoseci
@rumeysanurkoseci 5 жыл бұрын
Balığımı videoyu izleyerek düzelmiştim ama diğer gün daha fazla kanlanmaya başladı öneriniz var mi ?
@furkanknal4168
@furkanknal4168 4 жыл бұрын
Abi sorunum var nolur yardım et akvaryumum 3 aylık gayet başarıli oturmuş japon akvaryumuydu 4 gün once 3 tane şhiw boy tül kuyruk japon baligi aldm ve kuyruk erimesi olan balıkmış bunu 3 gün sonra farkettim diğer balıklarımada geçmiş senin bu videonu izleyip sera baktopur aldım ve 150 litre akvaryumuma 10 ml ekledim ana tankıma. Çok fazla dozaj hakkında bilgi verilmemiş kaç gün kullanmalıyım 2. Ve 3. Gün ne kadar daha eklemeliyim bilgi verirmisiniz lütfen?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ürünün kendi sitesinden aldım. Bu şekilde kullanabilirsin. Sera Baktopur 50 ml İç Parazit Tedavi Solüsyonu Akvaryum Balıklarında İç Parajitlerin Tedavisinde Kullanılır SERA BAKTOPUR tatlı su akvaryumlarında deride ve solungaçlarda oluşan yaraların (Bunlar beyaz-gri lekeler, kanlı benekler, pullarda kabarma, vücutta kanlanmalar ve fırlamış gözler, ağız etrafında pamukçuklar, deriüzerinde yaralar ve aynı zamanda anüs bölgesinde ve yüzgeç kenarlarında yaralar, akvaryumun dibinde sallantılı yüzme hareketleri, yüzgeç kenarlarının beyazlanması ve bazen yüzgeçlerin tamamen erimesi şeklinde görülür) tedavisinde yardımcı olarak kullanılır Kullanma Talimatı 1. gün : 20 litre akvaryum suyuna 30 damla (1 ml) 2. gün : %40 Su değişimi ve 20 litre akvaryum suyuna 30 damla (1 ml) 3. gün : %40 Su değişimi ve 20 litre akvaryum suyuna 30 damla (1 ml)
@furkanknal4168
@furkanknal4168 4 жыл бұрын
Abi çok teşekkür ederim ama aklımda bir soru daha var tedaviyi 4 gün boyunca dediğin gibi uyguladım başka yerlerdende bakdım en güvenli kaynak oalrakda seni gördüğum için sana sorma gereği hisettim bu ilaci 4 gün kullandıkdan sonra balıkları ana tanka atmalımıyım yoksa balığın kuyruğu tamamen düzelene kadar beklemelimiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamamen düzelsin, bu mantar hastalığı ve bütün mantar hastalıkları gibi çok bulaşıcı. Balık iyice kendine gelsin ve bundan sonra da ana akvarumun su değerlerinin bozulmamasına da dikkat et.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
Merhaba bugün akvaryuma yeni bir japon ekledim ama letshopta farketmemisim yuzgeclerinden biri buruşuk. Erime gibi değilde sanki biri yüzgeci sıkıştırıp yapıştırmış gibi duruşu var. Aktif olarak kullanabiliyor onda sıkıntı yok. Arka kuyruğunu gövdeye bağlayan kısımda bir kırmızılık var. Balık gri renkli olduğundan emin değilim renk değiştirme aşamasındaki yoksa bu videodaki seymi. Ama o kıvrık kuyruğu elimle açabilirim gibi bir his veriyor. İlerde akvaryuma alışınca elime alıp denesem mi? Şuanda tedirgin haliyle diğer balıklar cama gelirken o arkaya kaçıyor falan.bu arada geldiğinde kısa süreliğine karantinaya aldım mavi damlayla birlikte . Sonra ekledim akvaryuma
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Buruşuk yüzgeç, genetikte bir problem olmasının yanında doğum esnasında da olabilir. Balığın hayatı normal şekilde devam edebilir ama tedavisi yoktur.
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım. Bir sıkıntısı yok çok şükür, tesekkurler 👍
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@nevergiveupdearfriend7289
@nevergiveupdearfriend7289 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum👍☺️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah :)
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
bide küçük japon balığımda kuyruk erimesi var napmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde erime varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğunda ve yüzgeçlerinde erimeye neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@ertuggun5583
@ertuggun5583 4 жыл бұрын
Ne anlattın bu kadar uzun ve sıkıcı ya, şunu şunu yap de sus
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Arkadaşım,bu videoyu küçük çocukların yanı sıra, bu akvarum hobisini hiç bilmeyene ya da çok yeni başlayan arkadaşlar da oluyor. Herkes her şeyi bilemiyor. Ayrıntılı olarak anlatıyorum. Bu videoları Allah izin verirse, 20 belki 50 sene sonra da izleyecekler. O yüzden de sadece kendi tarafından bakma olaya. Birde böyle ayrıntılı anlatmayınca, herkes her şeyi tekrar tekrar soruyor. Yorum için teşekkürler...
@murattopcu5215
@murattopcu5215 4 жыл бұрын
Pis ukala
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
oyun bozan pis ukala karşınızda
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
sende video çekseen bizde seninkine öyle desek hoşuna gidermi
@ÇağanPiroYT702
@ÇağanPiroYT702 3 жыл бұрын
pislik ya
@gokceakbal8763
@gokceakbal8763 3 жыл бұрын
Lütfen size ulaşmam lazım balığım hiç iyi değil günlerdir haftalardır uğraşıyorum ama kimse anlamıyor önce karnı şişti fazla yem verdim zannettim kime sorduysam kabız olmus dediler. Balığım çok durgunlaştı yüzmüyordu bile haftalarca yüzdürmeye uğraştım onu tam düzeldi derken kuyruğundan başlayarak yüzgeçlere doğru kararmalar oldu. Bugün de baktığımda kuyruğunda döküntüler başlamış lütfen yardım edin. Her yolu denedim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız japon mu? Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?
Epic Reflex Game vs MrBeast Crew 🙈😱
00:32
Celine Dept
Рет қаралды 33 МЛН
哈哈大家为了进去也是想尽办法!#火影忍者 #佐助 #家庭
00:33
火影忍者一家
Рет қаралды 117 МЛН
Running With Bigger And Bigger Lunchlys
00:18
MrBeast
Рет қаралды 134 МЛН
Help Me Celebrate! 😍🙏
00:35
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 81 МЛН
Mesele Köfteci Yusuf'tan çok daha öte...Büyük resim feci...
35:53
Epic Reflex Game vs MrBeast Crew 🙈😱
00:32
Celine Dept
Рет қаралды 33 МЛН