Als je kijkt naar het hele logistieke plaatje van hoe zo'n "bio-boom" uiteindelijk de oven in gaat van de centrale dan kun je zo zien dat het nooit CO2 neutraal kan zijn: 1. je legt een weg aan om in het bos te komen, dit geschiedt met bulldozers en craders. Deze voertuigen lopen op diesel! 2. je zaagt de bomen om met een kettingzaag of met bv. een John Deere harvester. Dit voertuig loopt ook op diesel! 3. vervolgens gebruik je een vrachtwagen om deze bomen naar een houtzagerij te brengen, ook dit voertuig loopt op diesel! 4. de houtzagerij maakt vervolgens pellets van deze bomen. De elektriciteit voor de zagerij wordt opgewekt dmv kolen, gas, etc. 5. Vervolgens worden de pellets met treinen naar de haven vervoerd. De elektriciteit voor de treinen worden opgewekt dmv kolen, gas, etc. 6. Vervolgens gaan deze pellets aan boord van een schip die op zware stookolie loopt. Brandstof, zware stookolie dus... 7. De pellets die dan in Nederland aankomen gaan vervolgens per trein naar een centrale, u raadt het al deze stroom wordt op gewekt door... 8. Vervolgens moeten er weer voertuigen de bossen inrijden om nieuwe boompjes te planten. Voertuigen die ook weer op diesel lopen.... 9. Let wel! Al deze machines en schepen moeten ook gebouwd worden! Dit wordt allemaal vervaardigd uit staal! Staal wordt gemaakt uit ijzererts en kolen! Na uiterlijk stap 2 is de energie die je opwekt met deze "bio-boom" natuurlijk al lang geen CO2 neutrale boom meer. De "nieuwe" bomen moeten eerst weer een flink aantal jaren groeien om een equivalent aan CO2 te kunnen opnemen. Uiteindelijk is dus deze boom veel vervuilender dan zelfs bruinkool. Dit hele logistieke plaatje alleen al maakt het Gods onmogelijk om van een CO2 neutrale oplossing te spreken.
@thetruth76334 жыл бұрын
_6. Vervolgens gaan deze pellets aan boord van een schip die op zware stookolie loopt. Brandstof, zware stookolie dus..._ En die zware stookolie is vermengd met chemisch afval, iets waar Nederland koploper in is qua verwerking wereldwijd. Kijk ons eens deugen !
@tonbosma83474 жыл бұрын
@@thetruth7633 inderdaad en je mercedes diesel mag enkel nog sommige wegen berijden tegen absurd hoge belastingen. Rijdt nu taxi in Afrika. Belachelijk beleid. Maar we etalen een triljard en dan is het weer okay.
@Melinmingle4 жыл бұрын
Leuk verhaal maar is pas bruikbaar als je toelicht hoeveel dat vervuilt tegenover hoe we het eerst deden.
@Robert667344 жыл бұрын
@@Melinmingle Dat is een legitieme vraag. Vroeger, dan praat je over 8 tot 15 jaar geleden stookten we hoofdzakelijk aardgas in onze centrales. Helaas hebben we veel van deze centrales gesloten omdat kolen goedkoper zijn en zijn er diverse nieuwe kolencentrales gebouwd. Laat dat (aardgas) nou net zijn waar Duitsland op over gaat na sluiting van hun (bruin)kolen- en kerncentrales. Deze aardgas centrales stoten minder gevaarlijke stoffen uit dan biomassa- en uiteraard ook kolencentrales. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat we moeten stoppen met kolencentrales. Biomassacentrales zitten in dezelfde categorie als kolencentrales. Ze stoten veel CO2 en fijnstof uit. Uiteraard stoten gascentrales ook CO2 uit maar veel minder dan kolen- en biomassacentrales en produceren nagenoeg geen fijnstof. Bovendien verlaag je door de bomenkap ook de natuurlijke CO2 opname van de aarde. Waardoor de waardes in de atmosfeer alleen maar toenemen. Het is dus dubbel negatief. Het frappante is dat Duitsland subsidie geeft aan burgers om op aardgas over te stappen en dat Nederland subsidie geeft aan burgers om aardgas af te sluiten. Het geeft wel aan dat er in Europa en binnen de EU geen eenduidig energiebeleid is. In ieder geval zijn de meeste burgers er wel van overtuigd dat we moeten stoppen met het omkappen van bomen om biomassacentrales te voeden, nu de overheid nog. Zeker in deze tijd kunnen die tientallen miljarden euro's aan subsidie beter besteedt worden.
@tubbieterreur3 жыл бұрын
Je vergeet dat de chips verbrand worden met stukjes rubber omdat dat meer hitte oplevert dus meer energie. Dit is allemaal zo triest. wat kunnen we hier aan doen?
@marcodavinci15654 жыл бұрын
En dan te bedenken dat het gedaan wordt om juist het klimaat te redden.. ik vind dat de politici als misdadigers moeten worden veroordeeld want zei geven hiervoor toestemming
@daan28892 жыл бұрын
@Marco Davinci a man ga naar Rusland
@wphmijland4 жыл бұрын
Daarnaast wordt er een gigantische hoeveelheid fossiele brandstof gebruikt bij de kap, verhakseling en het transport van de bomen. Op een of andere manier wordt dat nooit aangestipt.
@rubenverheij47703 жыл бұрын
. Walther, daar heb je 'n mooi punt. :) .
@arjanzonneveld20973 жыл бұрын
Ook interessant om een zelfde onderzoek te doen naar de effecten van zonnepanelen.
@waltervermeer2969 Жыл бұрын
Als salderen stopt heb je alleen hersenen nodig
@kanarie933 жыл бұрын
en als je nu die bomen gewoon laat staan vangen ze nog meer CO2 op tijdens hun verdere groei.
@OStam2 жыл бұрын
Inderdaad, hoe dom ben je dan eigenlijk als je denkt dat bomen kappen en opstoken in centrales voor energie een goed idee is? Je haalt daarmee juist de longen van de aarde weg die de CO2 uit de lucht moeten halen en je verbrandt ze waardoor alle CO2 die ze ooit hebben opgenomen nog eens extra de lucht in wordt geslingerd. En alle CO2 die door auto's en industrie en scheepvaart de lucht wordt ingeslingerd wordt daarmee nog minder gereduceerd omdat je de bomen hebt weggehaald die dat moeten doen. Kortom, slechter dan bos verbranden in centrales bestaat niet. Bos vervolgens herplanten met piepkleine boompjes staat op papier leuk maar iedereen die nadenkt weet dat die het 40 jaar duurt voordat die bomen weer behoorlijk meetellen in het opnemen van CO2 uit de lucht.
@KoenDeJaeger5 жыл бұрын
Los van de CO2 discussie. Wat een domme keuze kwa (centrale) energiebron. Terug naar de middeleeuwen.
@1schroef3 жыл бұрын
Bomen importeren als biobrandstof is onzinnig. Zelfde geldt voor heide veldjes, diversiteit(wat onbetaalbaar is, onbereikbaar, tijdgeest, afhankelijk van subsidies.) wat ook ten koste gaat van bomen. Bomen nemen CO2 op. Men plant geen bomen voor bio energie, en wacht 30 jaar, nee, men kapt bestaande bossen leeg, ook in Nederland. Dit levert niets op, belastingbetaler betaald. Punt is, overheid is niet dom, achter bio-energie schuilt iets ander, er is een ander belang of belangen
@hdj81Vlimited3 жыл бұрын
@@1schroef is een smoes om perfekt gezonde beuken bomen die nog 150jaar langer groeien te kappen......
@tonnieuwerth67853 жыл бұрын
heerlijk man, bossen kappen voor het "milieu" ...
@Ben-dv9mw4 жыл бұрын
En waar is Kamp nu?Uit de VS komen pellets die gemaakt zijn van oude meubels goed gedaan Kamp!! En maar achter de EU aanlopen zakkenwasser!!
@berendotto4 жыл бұрын
Samenvatting: Natuurlijke bossen met hoge boidiversiteit worden nu gekapt voor biomassa en (hopelijk) vervangen door monocultuur productiebos.
@dadikkedude3 жыл бұрын
Wat ik ook altijd bijzonder vindt is dat de mens er op staat dat bossen onderhouden moeten worden door mensen. Ligt het aan mij of deden die bossen dat al op eigen houtje voor miljonen jaren? Of is dit al een smoes die ons verkocht wordt?
@OStam2 жыл бұрын
Het probleem is dat in ons kleine landje we willen dat vrijwel elke vierkante meter geld opbrengt. Dus moet er hout geoogst worden voor wat voor doeleinden dan ook. Niks blijft in ons landje onaangeroerd. Dat is ook een hele nare traditie. Zelfs bosjes tussen weilanden die van Gemeente of provincie zijn worden 1 keer in de zoveel tijd gekapt als hakhout voor haardhout, biomassa of gewoon omdat men vindt dat groen onderhouden moet worden. Wat mij betreft waanzin dat we nergens meer af kunnen blijven en alsof de natuur niks zelf kan regelen. Het is ook alles behalve goed voor de biodiversiteit om elke keer die zware machines met een hoop herrie de natuur in te sturen en het leefgebied van dieren overhoop te halen. Ook al is het op plekken waar je het gewoon met rust kan laten en waar niemand er hinder van heeft als het natuurlijk groeit zonder bemoeienis van mensen.
@nickbovee4372 Жыл бұрын
Je hebt gelijk. Al jaren zien de NLse bossen er niet uit. Maar net over de grens in Duitsland (bijv. het Reichswald bij Nijmegen), doen de bossen het veel beter. Dat kan iedereen zien. Dat is geen stikstofprobleem, maar beheersprobleem. In NL moet ieder bos er als aangeharkte tuin uitzien waarin je ver moet weg kunnen kijken. Maar dat is nou net geen natuur. Je moet er vooral met je tengels vanaf blijven. Het is niet voor niks dat de mooiste bossen in de wereld staan op plaatsen waar mensen amper of niet komen. 😅
@dvrk414 жыл бұрын
Ongelofelijk, dat ze uberhaupt gedacht hebben dat de mensen hier intrappen.
@robmaasses41614 ай бұрын
het hacselen van het hout doe je met brandstof .Het beste kun je die biomassa tot isolatiemateriaal maken of chipwood zodat je je houten huis minder hoeft te stoken
@nielsabdioska82464 жыл бұрын
Die papierindustrie is me ook iets: Elke week krijg ik brieven die me al bekend zijn, elke gore week!
@Zoutzuurtjes3 жыл бұрын
En nog steeds hoef ik niks met de Staatsloterij te maken te hebben!
@jorgelouis7093 жыл бұрын
En het wc papier komt alleen niet door brievenbus.
@lithostheory3 жыл бұрын
Meer kernenergie is een eenvoudige en bewezen oplossing... maar mensen zijn er bang voor zonder goede reden.
@youknow953 жыл бұрын
Idd we moeten nu vol inzetten op thorium dan kan de stroomprijs omlaag want die blijft ook maar stijgen en stijgen
@daan28893 жыл бұрын
@lithostheory er zijn echt wel goede redenen om het niet te doen en ik ben zelf ook erg tegen kernenergie
@lithostheory3 жыл бұрын
@@daan2889 Kernafval is een veel kleiner probleem dan CO2. Kernenergie is de enige methode om energie te winnen waar je het afval niet het milieu in dumpt, naast zonnepanelen en windenergie natuurlijk, maar die hebben hun eigen problemen met inconsistente productie. We hebben een baseline productie nodig, en het is het beste om dat met kernenergie te doen.
@hdj81Vlimited3 жыл бұрын
@@youknow95 MEt thorium kunnen ze geen brandstof meer maken voor kernwapens. DAT is de reden dat de kerncentrales nog steeds op uranium draaien
@MrSebs20103 жыл бұрын
Man man man... Bouw toch nieuwe kerncentrales.
@coenkoorn66374 жыл бұрын
Klimate destroyers
@CharmingIceDS2 жыл бұрын
Kunnen we niet gewoon kernenergie gebruiken? Die rommel hebben we al. En het is een soort van 100 jaar werkende batterij. Laat die bomen lekker staan. Veel mooier gezicht. "Uit uranium kan elektriciteit opgewekt worden: kernenergie. Bij de opwekking van kernenergie komt ongeveer evenveel CO2 vrij als bij wind- of zonne-energie, vele malen minder dan bij fossiele brandstoffen."
@Berserkerbaboen3 жыл бұрын
Bomen en planten groeien met vast % van hun massa. Probleem: iedereen meent dat 100 jaar oude boom massa heeft van 100 struikjes! IQfalers dus! Tangens!
@dadikkedude3 жыл бұрын
Denk je dat die beleidsmakers dat een moer interesseert? Het is weer een product wat per kilo verkocht kan worden, in plaats van 1 zonnepaneel die 30 jaar meegaat. Niet goed voor de economie, want de economie zegt dat meer productie nou eenmaal beter is ongeacht of dat nou ook daadwerkelijk beter is.
@TheCryingJack4 жыл бұрын
Grote bomen (met CO2) hakt men om en zaait een eikel die weinig CO2 weghaalt. Wie is er nu de eikel ?
@wilfredprins97183 жыл бұрын
28:02 Greenpeace, er is vraag naar soya..... en al die andere dingen die we uit het bos kunnen halen. Soya komt niet uit het bos, als er een bos was word deze eerst gekapt voor er soya of palm olie productie kan beginnen
@YouTubeSucks6663 жыл бұрын
Nee ,bossen worden nu grootschalig gekapt voor de productie voor soya,palmolie enz.
@mmast58804 жыл бұрын
Weet ook,wat Kamp waarschijnlijk ook wel weet dat er duizenden tonnen versnipperde auto banden worden toegevoegd heb ze zelf naar de centrales gereden.
@joostvanwijk38424 жыл бұрын
Meent u dat?
@mmast58804 жыл бұрын
@@joostvanwijk3842 ja, en ik weet ook waar ze wegkomen!!!!
@Hakkeholt3 жыл бұрын
Vergeten te rekenen dus..
@Chiszle3 жыл бұрын
De co2 komt vrij bij biomassa verbranding maar het wordt weer aangeplant? Want "kringloop.." Beetje als hongersnood oplossen door eten op de compost hoop te gooien en opnieuw eten te verbouwen.
@deruntergangvannederland18684 жыл бұрын
Lol geen hele bomen nee hoor natuurlijk niet , hoe stom kan je bezig zijn ja hoor we zijn met de flora en fauna bezig als we hele bossen omhakken dit is duidelijk erg goed voor de natuur.
@tanzaniteblueeye48054 жыл бұрын
En ik mag geen houtkacheltje van de gemeente.
@MrSmeets1465 жыл бұрын
Wat zijn onze politici toch onwetend.
@nielsabdioska82464 жыл бұрын
Dat dacht je!
@tonbosma83474 жыл бұрын
@@nielsabdioska8246 zijn specialisten in rad voor ogen draaien en ons met kluitje in het riet te sturen.
@alexkalfsbeek43714 жыл бұрын
Ze zijn wetend een de linkse maffia ook en ze zijn uit op vernietiging.
@berendotto4 жыл бұрын
Het zijn gewoon een stelletje bankiers. Ze zijn goed met geld.
@Triggernlfrl3 жыл бұрын
Eerder crimineel...
@dennisvanaerde13933 жыл бұрын
Naar de politiek luister ik al vele jaren niet meer, want zij beleven een andere realiteit dan ik. En doe ik niet aan politieke correctheid. Ben 50 en heb geen kinderen. Maar mijn vraag aan hen met kinderen moeten we dit negeren?
@weerdlit74334 жыл бұрын
Ze zijn niet wijs dom bezig en ook hier door biomassa werk juist tegen ze komen er wel achter.
@crashkeja23093 жыл бұрын
Dus ga je de bossen kappen die voor verkoeling zorgen,en ze verbranden voor nog meer uitstoot. Lekker nuchter nagedacht 🤔
@Zoutzuurtjes3 жыл бұрын
4 jaar verder (n)iets verandert?
@dylankuisАй бұрын
hoi hoi 2024 hier. het is nog steeds even kut
@daan28892 жыл бұрын
Zie weinig reden om als burger het klimaat te helpen als ik dit zie
@QuandarNl3 жыл бұрын
Laat ze maar een dure mooie veilige kerncentrale bouwen. Gaat nergens over
@Loveyou-bb9bg4 жыл бұрын
Het bos in Wijhe is inmiddels een doorzichtig bosje!
@geert-janvreeburg45732 жыл бұрын
Wat werkelijk het klimaat gaat veranderen of we nou tonnen CO2 produceren of geen grammetje CO2 . Kijk het filmpje : something is efecting the entire solar system. De mensjes veranderen het klimaat niet, maar het klimaat zal de mensjes veranderen. WORDT WAKKER MENSEN
@jorgelouis7093 жыл бұрын
Steenkool is minder erg dan de silicium en lithium winning litium nodig voor elecrische wagens fietsen en scooters veel sterkte mensheid met uw illusie van schone energie.
@OStam2 жыл бұрын
Steenkool is ook minder erg dan biomassa. Er zou juist meer bos moeten worden geplant en minder gekapt, dan kan je meer kolen stoken. Bos opstoken is dubbel zo schadelijk als steenkool en dan laat ik de hele logistieke keten met machines en brandstof nog buiten beschouwing. We moeten meer doen aan energiebesparing zowiezo want inderdaad kleven er ook aan zonnepanelen en windmolens nadelen.
@Trancelistic3 жыл бұрын
Is het nu al opgehouden dan?:S
@broerkonijn24243 жыл бұрын
de makkelijkste manier om co2 uitstoot te beperken is kerncentrales bouwen, 2 nadelen 1 verschrikkelijk duur om te bouwen, en 2 het restproduct. en tja, geen enkele politieke partij wil het roepen want het kost je gewoon stemmen
@agroforestryconsultancyroz31572 жыл бұрын
Wacht maar even tot mijn project af is. Ik maak modellen die bossen kunnen vervangen door boomsoorten die in 3 fasen/ periodes geoogst kunnen worden. Trouwens, bio massa voor het energie tekort is zwaar teleurstellend. Beter kern energie
@dadikkedude3 жыл бұрын
Dan sterven we maar hé
@swaggerkaj3 жыл бұрын
Kernenergie is de optie
@tummytub1161 Жыл бұрын
Ik heb dit persoonlijk op kleine schaal meegemaakt. In plaats van bomen die vereeuwigd worden in een meubel of product, en dus opslag voor co2 bied, gaat dit naar een biomassa centrale. De gekapte bomen worden vervolgens door trage planning en tekort aan financiën niet opnieuw aangeplant. Het aanleggen van bijvoorbeeld een energie bos kan hier uitkomst bieden, maar zal nooit de vraag kunnen voldoen in productie. Bovenop dit alles komt de co2 die de boom opgeslagen heeft weer in de lucht vrij.
@kilerdd2 жыл бұрын
Nog 30 jaar, en iedereen loopt met een zuurstof tank op zijn rug rond. Succes 👍
@JohnVissercvoptimalisatie3 жыл бұрын
Kap met kappen..🌍
@ydavanwonderen2 жыл бұрын
Buiten de kaalslag is er nog een ander probleem Als de snippers niet gelijkmatig zijn valt de machine stil..wat uiteraard regelmatig gebeurd.
@tobiasvandevoort50274 жыл бұрын
Kernenergie Dat is een oplossing
@XxKamaelxX3 жыл бұрын
Mensen zijn bang, maar beseffen zich niet hoe groot de vraag naar energie is, en dat kernenergie eigenlijk de enige schone manier is om aan die vraag te voldoen.
@hdj81Vlimited3 жыл бұрын
Minister Kamp, hoeveel geld heeft u gekregen??? Hoe kan een vers geplant boompje evenveel CO2 opnemen als de 100j oude boom die u net gekapt heeft? En dit dan nog aan de andere kant v oceaan. Denkt u dat die CO2 uit nederland terug naar USA vliegt????
@TheNonplayer3 жыл бұрын
"Ich hab's nicht gewust" "Ik wist het niet..... echt niet!"
@chemicalx33534 жыл бұрын
wat een kneuzen, er staat ergens bij een universiteit in nederland een vrije energie apparaat...maar dat mag niemand weten....bio-massa mensen dit werkt niet ik weet dat nadenken moeilijk is, maar begin er mee.
@martijn2246Ай бұрын
Wat is een vrij energie apparaat?
@chemicalx3353Ай бұрын
voornamelijk iets wat op magnetisme stroom verwerkt. ze hebben er 1 op TU Delft staan. waar bijna niemand van afweet zoek het maar eens op
@tomhermens76983 жыл бұрын
Waar is die grote gasbel die in het noorden was?
@yokopaul-ishii63853 жыл бұрын
onvoorstelbaar .... biomassaindustrie moet zsm dicht. Einde discussie. Klaar.
@Kamikaz4592 жыл бұрын
Leidt 1 + 1 tot 2?
@rapalaron63483 жыл бұрын
Ik ben tegen kaalslag om aan de energievraag te voldoen, maar het klopt dat kromme bomen, gevorkte bomen,holle bomen en bomen met insectenschade alleen maar geschikt zijn om te versnipperen als brandstof. Wordt het "afvalhout" dat overblijft wat niet voor de houtindustrie gebruik kan worden als brandstof verwerkt dan is dat een goede zaak, maar wordt er gekapt om aan de de vraag voor snippers te voldoen, dan is dit absolut verkeerd. Is dat het geval dan zouden ook houtprijzen als bouwmateriaal in de bouwhandel vanwege overproductie omlaag moeten gaan en dit is natuurlijk niet het geval. Ook het uitdunnen van dichte bossen is een goede zaak zodat de grote bomen meer voeding en leefruimte krijgen. De kleine boompjes die er tussen staan zullen nooit krachtige bomen worden door gebrek aan licht en ruimte. Dit zie je door de dunne lange zwakke stammen. Deze zijn zeer geschikt om te versnipperen. Probleem is echter dat dit met zware machines wordt geoogst en daardoor veel schade ontstaat aan de bodemstructuur en bodemgewassen.
@hdj81Vlimited3 жыл бұрын
dat krom hout neemt nog altijd CO2 op en dat krom hout verbranden GEEFT CO2 af, 2x zo erg..... ze moeten gewoon VERS bos BIJPLANTEN om aan hun CO2 klimaat te voldoen......... niet kaalkappen.
@Streamcatcher Жыл бұрын
En zo kwam er dan een eind aan de mooie intro van Wim Mertens - La fin de la visite Gelukkig nog in z'n geheel te beluisteren op Spotify etc. 😊
@MrRwasmit3 жыл бұрын
We must plant trees. I miss it.
@PimSchouten28 күн бұрын
Mooi werk voor ons productie kappers😎
@skrappyd004 жыл бұрын
waarom zien maar 3500 mensen dit?
@Zoutzuurtjes3 жыл бұрын
Ik like zo’n beetje alle filmpjes van Zembla, niet alleen omdat ze goed zijn, maar ook omdat andere het dan zien door het algoritme
@Huseyinnn033 жыл бұрын
Intussn 15.000
@speed-up773 жыл бұрын
Omdat de wereld krom is zo krom dat die zelfs rond is 😆
@Bundyy0303 жыл бұрын
Omdat men liever heeft dat de mensen dit niet zien.
@blackdaan3 жыл бұрын
ongelofelijk, ga maar eens bij een kleinschalige houtzagerij kijken, die vrachtwagen zitten voor 95%+ vol met bruikbaar hout
@christ68883 жыл бұрын
Ja
@gekkegeert28853 жыл бұрын
Mijn oom heeft ook zo’n kachel voor de stal werkt perfect
@DaanVantslot8 ай бұрын
Echt veel te zonde 😢
@ebbingosinga47584 жыл бұрын
In het programma wordt voorbij gegaan dat 90% van de stammen voor de reguliere zagerij en houtbouw gebruikt wordt. De stress cq nadruk in het programma wordt nu op de houtpellet productie gelegd. In Noord Europa zijn alle dorpen en steden verbonden met een biomassa centrale. Wat overblijft is voor pellets. Er tussen in, dus tussen wat de zagerijen met goed geld betalen, zit nog de houtvezel platen industrie, de pulp industrie (ook voor uw N95 mondmaskertje), etc. Houtpellets staan aan het eind van de rit. Kortom we dwalen af in dit programma: dat houtbouw goed is in de noordelijke regio's. Omdat er verdiend kan worden aan hout is van oudsher veel bos aangelegd. Kom daar maar eens om in Nederland, waar gekozen is voor de ruilverkaveling, akkerbouw en intensieve veehouderij. Wij Nederlanders lopen nu als stieren rond om een woordje biomassa.
@joostmagtweten85583 жыл бұрын
Je lepelt gewoon de propaganda op die gebruikt is om biomassa te verkopen als "groen". Kun je een en ander ook ondebouwen? De beelden en getuigenissen schetsen namelijk het beeld dat er sprake is ban kaalkap om te kunnen voldoen aan de vraag naar "restmateriaal".
@peerenboom-z8j2 жыл бұрын
De vraag stellen is hem beantwoorden
@Pieter-JanNotebaart3 жыл бұрын
Psychopathie ten top.
@Aranimda2 жыл бұрын
25:48 Mooie samenvatting.
@AlkoDehond-xz3js Жыл бұрын
Overbodige vraag.. hout moet ergens vandaan komen.
@MultiGuitarDave3 жыл бұрын
Die Henk Kamp weet niet eens waar hij het over heeft. Hij laat zich beperkt adviseren. Onderzoeksrapporten die al tientallen jaren zijn verouderd of niet volledig zijn. Onderzoek met oogkleppen op. Een onderzoek moet breed georiënteerd zijn. Dus van meer kanten bekeken worden. Voor mij rijst de vraag nu; is Henk Kamp hier bezig met zelf belang?
@OStam2 жыл бұрын
Het is toch fijn als je in een document leest van Europa dat bossen opstoken in een centrale groene stroom oplevert en duurzaam is? Dan hoef je verder zelf niet na te denken en kan je jezelf fijn verschuilen achter 'De EU zegt het'.
@MultiGuitarDave2 жыл бұрын
@@OStam lekker makkelijk in alle opzichten. En dan wel miljoenen deponeren in het fonds tegen de ontbossing van de Amazone in Brazilië. Zal wel weer zo’n vestzak-broekzak constructie zijn.
@daan28892 жыл бұрын
Biomassa is echt het domste idee ooit😂🤦♀️
@GeWij2 жыл бұрын
co2 neutraal my ass, triest dit!
@karelschut3 жыл бұрын
Bio Massa VERNIETIGING
@waltervermeer2969 Жыл бұрын
Mooi verhaal. Sukkels
@senseimichima3 жыл бұрын
7:45 - 8:04 Hé Avatar........ oh nee
@ARAMUSMERLEYNAАй бұрын
Dit is het kwaad.
@High_n_Smelly3 жыл бұрын
Meer bomen, kunnen de boeren ook gewoon hun werk doen..
@liefdeleven6393 жыл бұрын
Zolang er maar gekapt wordt in de zelfde snelheid als we planten en het kan groeien, dan is het zelfs groen.
@MRDANE0013 жыл бұрын
En dat gebeurt dus niet en zal niet gauw gaan gebeuren ook
@antondegroot60613 жыл бұрын
Komt dan ook nog bij dat je het hout niet over de halve wereld moet transporteren. Maar inderdaad als de wereld zou draaien op gezond verstand en goede motieven ipv bureaucratie en hebberigheid, dan zou biomassa een prima rol kunnen spelen in de wereld. (wel een kleine rol, want je zou ongeveer heel de wereld moeten omzetten in houtplantages als je dat onze belangrijkste energiebron zou moeten zijn. Een groeiend bos zet ongeveer 1% van het zonlicht om in energie die gewonnen kan worden door verbranding. Tel daarbij op de 50% efficientie van de verbrandingscentrale en je hebt dus 40x minder rendement per meter dan een zonnepaneel.
@youknow953 жыл бұрын
Goedkope energie? Waar is goedkope energie nou niet in Nederland in ieder geval Amerika is al veeeel goedkoper met de stroom
@Esico66 ай бұрын
Bedankt greenpeace.
@depressenceoflife4 жыл бұрын
idiocracy 2.0
@Esico66 ай бұрын
Verdrag parijs opzeggen.
@DriekjeGif2 ай бұрын
Wat ontzettend onnozele èn slechte zaak kan je net zo goed kolen stoken
@babakgholian3467 Жыл бұрын
Energy bedrijven = diven
@jellevankapel2069 Жыл бұрын
wat een prutsers .. vriendelijke Poetin .gaf ons gas ....