Lepistes balığı davranışları ve anlamları [ NEDEN DİBE ÇÖKER TERS YÜZER SU ÜZERİNE ÇIKAR YEM YEMEZ ]

  Рет қаралды 27,558

Cem Celikel

Cem Celikel

3 жыл бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / celikelcem
Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
Lepistes balığı neden su üzerine çıkar ve hızlı hızlı nefes alır? Lepistesler, akvaryum suyundaki oksijen eksikliği nedeniyle boğulmuş hissettiklerinde genellikle akvaryumun tepesinde yüzerler. Lepisteslerinizin akvaryumunda hava motoru, hava taşı olmalı. Ayrıca filtre eden bir sistem yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğalmasına yol açar. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
Lepistes balığı neden bir aşağı bir yukarı ya da ters yüzer? Lepistes balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, lepistesler uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, lepistes balığının yüzmede sorunlara neden olabilir.
Lepistes balığım neden akvaryumda dibe çöker, dipte durur? Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder.
Lepistes balığı kuyruğu neden kanlanır? Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, lepistes balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir.
Lepistes neden şişer? Eğer lepistesinizde şişmiş bir karın varsa, bunun bir çok sebebi olabilir. Eğer lepistesiniz dişi ise, hamile olabilir, Aynı tip yem yiyorsa, kabız olabilir, Akvaryum suyu düzenli olarak değiştirilmiyorsa, şişme yani dropsy hastalığına yakalanmış olabilir, akvaryum dışından gelen zararlı bakterilerden oluşan bir sorundan kaynaklı olabilir, akvaryumun azot döngüsü tam oturmaması sonucu olabilir, balıkların bağışıklık sistemi bozulmuş olabilir. Aşırı beslemek de balıkların şişmesine neden olabilir.
Lepistes balığı neden beyaz benek olur? Beyaz Benek bir parazittir ve hemen hemen tüm tatlı su akvaryum balıklarında ve sularında bulunabiliyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber akvaryumlarında ısıtıcı bulunmaya akvaryumlarda su ısısının değişmesi sebebiyle strese giren balıklarda hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Tedavisi aslında kolaydır. Akvaryum ısısını arttırmak ve tuz tedavisi, genelde başarılı olur.
Lepistes balığı neden rengini kaybeder? Kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
Lepistes balığı neden akvaryum içinde saklanır? Lepistesinizin ortak başlıca saklanma nedenleri stres, hastalık, agresif akvaryum balıkları ile yaşamak zorunda olması, akvaryumun bakteriyel filtrasyon döngüsünün oluşmaması sonucu amonyak ve nitrit seviyesinin artması olabilir. Uygun olmayan sıcaklık veya akvaryuma yeni alınan lepistesin yeni yerine ve çevresine adaptasyonu gibi, diğer koşullar bir faktör olabilir. Dişi lepistesler eğer saklanıyorsa bunun en önemli sebebi, erkek ve dişi lepistes oranının yanlış olmasıdır. Çünkü erkek lepistesler her fırsatta çiftleşmek için dişi lepistesleri kovalarlar. Bu yüzden her erkek lepistes için 2-3 adet dişi koymanızda fayda vardır. Ayrıca gene dişi lepistes saklanıyorsa, akvaryumun bir yerlerinde yavrulamak için saklanıyor da olabilir.
Lepistes balığım neden yem yemiyor? Sağlıklı lepistes balığı her zaman verilen yemi yiyecekti. Akvaryuma yeni gelen lepistes balığı, yeni yerine alışana kadar yem yemez. Devamlı aynı yemi yerlerse, yem bayatsa, bazen bu yemi yemeyi reddedebilir. Lepistes balığınız stres altındaysa, yem yemez. Akvaryum sıcaklığının çok soğuk ya da sıcak olması, akvaryuma gelen yeni akvaryum balıkları, akvaryum su değerlerinin bozuk olması, balığın hasta olması gibi sebeplerdir. Ayrıca aşırı yemlemek de balıkların yem yememesine neden olur.
#lepistes #aqua #fish #tank #neon #aquarium #fishtank #guppy #muhabbetkusu #bluedargon #hobby #guppyfish #akvaryum

Пікірлер: 406
@HOBIKOSEM
@HOBIKOSEM 3 жыл бұрын
Değerli bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık abi 👍
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İzlediğin için de ben teşekkür ederim.
@yildizoptik63
@yildizoptik63 2 жыл бұрын
Tebrikler. Bilgilendime çok güzel. Emeklerinize sağlık.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim.👍🏻👏
@cagrdogan2721
@cagrdogan2721 3 жыл бұрын
Tsk ederiz bu bilgiler balıkların hayatını kurtarır
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım faydalı olur.
@fatihyuce6137
@fatihyuce6137 2 жыл бұрын
Emeğinize yüreğinize sağlık Cem bey
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim :)
@hobiavcisi
@hobiavcisi 3 жыл бұрын
Cem abi tür değişikliğine gittim ve lepistes aldım. Sonra da ilk soluğu burda aldım :) ağzına sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah.. Lepistesler ile ilgili bir çok videom var. Umarım faydalı olur. :)
@sezeroklegoman
@sezeroklegoman Жыл бұрын
Güzel bir video olmuş ellerine sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Çok sağolun. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@sessiztepe3350
@sessiztepe3350 3 жыл бұрын
Videolarin süper abi belgesel gibi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok vakit alıyor ama bitince çok mutlu oluyorum..
@sercangdc126
@sercangdc126 3 жыл бұрын
Helal olsun reisim çok sağlam bilgiler videolarının çoğunu izledik izlemeye devam edeceğiz durma devam et inşallah kanalın iyi yerlere gelir hak ediyorsun birde bitki akvaryumu kurulum co2 bitki co2 siz bitkiler şöyle güzel bir video olsa iyi olur
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Bu videoyu da yapmak istiyorum ama sırda çok video var. Ama onu da sıraya alacağım.
@sercangdc126
@sercangdc126 3 жыл бұрын
@@CemCelikel inşallah kardeşim takipte olacağım gerçekten boş bilgiler değil
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah. Etrafınızda akvaryum ile ilgili kişilerde varsa, onları da kanalıma abone yapın:) Tekrar teşekkürler.
@halil8296
@halil8296 3 жыл бұрын
Emeğine sağlık abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah, Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutmayın :)
@halil8296
@halil8296 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abeneyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Abone olanlar, eğer paylaşıma açık değilse,görünmüyor. O yuzden de herkesi göremiyorum. Gene de sağol.
@lepistessevgisi4472
@lepistessevgisi4472 3 жыл бұрын
PAYLAŞIM İCİN TŞKLER
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
@sevolinno7250
@sevolinno7250 2 жыл бұрын
Merhaba, yeni kurduğum akvaryuma lepisteslerimi ekledim fakat su farklılığı sebebi ile dipte duruyorlar akvaryum çok büyük olduğu için kendi akvaryumlarının suyundan ekleyemedim. Daha önce bu sebepten iki balığımı kaybettim bunun bir çözümü, tedavisi olabiliyor mu? Bu arada başka balıklarım da var fakat sadece lepistesler aşağıda oluyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@kemalgulce3348
@kemalgulce3348 3 жыл бұрын
Abi bende 60 40 36 ölçülerinde canlı bitkili tank var dış filtrem e jet 3358 lepisteslerim koyali 1 ay oldu ilk başlarda çok keyiflilerdi filtrem her daim açık 15 günde bir filtre 5-6 gün civarında düzenli su değişimi dip çekim temizliğini yapıyorum henüz bitkilere gübre vs kullanmadım ama lepisteslerim su ustunde yüzüyor ısıtıcı kullanmıyorum şuan 21-21 derece su ısısı var sebebi ne olabilir geçen hafta ısıtıcı arızalandı 4 baligimi kaybettim hava keseleri zarar gördü büyük ihtimal o sebepten bunlar şuan stresli mıdır yada sorun nedir ve 10 günlük yavrularım var hepsi gayet sağlıklı gözüküyor tavsiyen önerin nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
akvaryum yaklaşık 86 litre ve kullandığın filtre de 980 litre/saat su çevirme kapasitesine sahip. Filtre asla kapatılmamalı. Çünkü içerisinde ki faydalı bakterileri öldürürsün. Lepistesler, akvaryum suyundaki oksijen eksikliği nedeniyle boğulmuş hissettiklerinde genellikle akvaryumun tepesinde yüzerler. Bu lepisteslerinizin yaşamak için mücadele ettiğinin açık bir göstergesidir. Eğer gerekli müdahaleleri zamanında yapmazsanız, balıklarınızı kısa bir süre sonra kaybedebilirsiniz. Lepisteslerinizin suda rahat olmaları ve akvaryumdaki oksijen seviyesini korumak için akvaryumunuzda mutlaka bir hava motoru kullanmanız gerekir. Suyu hareketli tutmak için ayrıca hava taşı da başka bir seçenektir. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@feyzullahb8832
@feyzullahb8832 3 жыл бұрын
Cem bey, size bir sorum olacak akvaryumumu yeni kurdum (2 ay civarı) sayılır , akvaryumum 250lt ye sahip. Bol bitkili hagen kum ve siyah arka fona sahip, filtre olarak eheim 2215 ve ısıtıcı eheim 200w kullanmaktayım , balıkların hepsi aynı zamanda akvaryuma koyuldu. Akvarumda 17 adet Melek,10 adet neon tetra , 11 adet kardinal tetra, 9 adet beyaz bulut dağı tetrasi , 3 adet kuhli ,4 adet komando çöpçü, 2 adet vatoz Ve 9 adet damızlık denilcek ebatta Transgenetik tetralar var sorunum şu melek balıklarım genelde dipte duruyorlar akvaryuma yaklaştığımda hemen yüzeye yuzuyorlar yem yemede hiç sorun yok ama akvaryumun yakınında değilsem dipte hareketsiz olarak duruyorlar, hastalik belirtisi yok yeme ilgi ve istahlari çok iyi durumda, Transgenetiklerim hep birbirlerini kovaladiklari için çok hareketliler ,akvaryumun orta ve üst kısmında sürekli aktifler meleklerin dibe cokme sebebi Transgenetik tetralar olabilirmi sizin yorumunuz nedir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
250 litre için olması gereken en küçük ısıtıcı 300 watt olmalıdır. Ayrıca 17 melek balığı için bu akvaryum çok küçük. Bu akvaryumda en fazla 6-7 adet besleyebilirsin. Transgenetik balıkları ile geniş akvaryumlarda rahatlıkla bakılırken, hızlı yüzdükleri ve dar alana sıkıştıkları için balıklar geniş yüzme alanları bulamamakta ve bu yüzden de balıklar zorlanmaktadır. Akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@skturkish
@skturkish 2 жыл бұрын
Abi kolay gelsin bi sorum olacaktı cevaplarsan çok sevinirim balıkların hareketlerinde hiçbir sıkıntı yok 65*30*40 boyutlarında bi akvaryumum var sadece pipo filtre ile döngüyü sağlıyorum balıklar çoğunlukla yüzeyde 15 adet genç balık 20 adet yaru var abi beni görünce hemen yüzeye geliyorlar yemleme sırasında tekrar dibe çöküyorlar ha bide geceleri dibte balıklar ışığı açana kadar sence bunlar normal mi birde tavsiyelerin varsa çok iyi olur abi teşekkürler şimdiden
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum 78 litre ve bu 20 adet balık ve yavruları için yeterli. Pipo filtrenin kapasitesi bu akvaryuma göre saatte 400 ila 450 litre su çevirmesi gerekir. Geceleri balıklar uyumak için dibe yatarlar. Bu normal. Seni görünce de yem vereceksin diye, hemen yukarı çıkıyorlar, bu da normal. Yemleri yemek için de dibe dönmeleri de normal. Eğer akvaryum su değerlerinde bir anormallik yoksa, bu yazdıkların normal.
@harmanilker
@harmanilker 3 жыл бұрын
Merhaba. Aşağıdaki bilgiler ışığında sorularıma cevap verebilir misiniz? 79 litre bir akvaryum var. Yaklaşık 70 lt dolu. 3-4 aylık 2 dişi 3 erkek 2-3 cm lepistesler ve 1 yavru sayılacak büyüklükte albino çöpçü var. Akvaryumda rafya, pipo filtre, ısıtıcı ve aydınlatma mevcut. Zeminde kum taş vb yok. Yaklaşık 1 aydır balıklar bende. Alg, yaprak yem, sarımsaklı yem dönüşümlü olarak veriyorum. Haftada 2 defa haşlanmış havuç ve ıspanak veriyorum. Oldukça iştahlılar. Akvaryum sıcaklığı sabit 26*c. Haftada 1 yarı yarıya dinlenmiş çeşme suyu ve arıtıcıdan alınmış su ile %20 civarı su değişimi yapıyorum. Yaptıklarımda bir hata var mı? Balıklar ne zaman ya da ne yaptığımda üremeye başlar?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dişi balık sayısını 9-10 a tamamla. Diğerleri gayet iyi görünüyor. Bitki de koyabilirsen, özellikle tilki kuyruğu, daha iyi olur.
@umutakndelioglan8661
@umutakndelioglan8661 3 жыл бұрын
Hocam lepistesin yanına çöpçü koydum çöpçünün kuyruğunu ısırıyor neden ayırmam mı gerekli ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balığı kuyruk didikleyen bir balıktır ve uzun kuyruklu balıkların kuyruklarını her zaman didikleyebilir. İlgisini dağıtacak şeyler yapın. Mesela balık sayısını arttırın ya da diğer balıkların saklanabileceği ortamlar hazırlayın.
@kayzen1166
@kayzen1166 2 жыл бұрын
Yine faydalı bir paylaşım tanıdınmı beni
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Kadir, deli Kadir ulan...Tanımam mı?
@kayzen1166
@kayzen1166 2 жыл бұрын
@@CemCelikel artık hep burdayım abim he bide motor ve ısıtıcı aldım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hayırlı olsun :)
@kayzen1166
@kayzen1166 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tşk
@berfinaktas6834
@berfinaktas6834 2 жыл бұрын
Lepistesim dibe çöktü ve hamile ama daha karnı falan şişmedi dibe çöktü kendini köşeye çekti ve çırpınıyor gibi acaba hastamı ölücekmi ya napabilirim acaba yardımcı olabilirmisiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@cihan4892
@cihan4892 Жыл бұрын
Abi benim lepisteslerin bir kaçında kırmızı kan gibi leker var bir tanesininde rengi solmuş hemen ayırdım su değişimi yapıcam sebebi nedrir? Hareketlerinde bir anormallik yok
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, lepistes balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Lepistes balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Lepistes balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, lepistes balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
@siirkanlm
@siirkanlm 3 жыл бұрын
Hocam bu strese giren balıkları ne yapıcaz? Bi pavyona felanmı götürücez?😃😎
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Stres sebeplerini çözmek gerekir. Genelde küçük akvaryumlarda, su değerleri bozuk akvaryumlarda ve kalabalık akvaryumlarda strese girerler. Arada sokağa çıkarmakta fayda var :)
@siirkanlm
@siirkanlm 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ☺❤👏👏👏👏
@mehmetbenek7217
@mehmetbenek7217 2 ай бұрын
Abi selamlar. Lepistes balıklarımın hepsi birden sürekli akıntıya karşı yüzmeye başladılar. Ve yaklaşık 30 adet lepistes balıklarimin (damızlık+yavru) hepsi aynı gün öldüler. Aynı tanktaki çöpçü ve vatozlar hala yaşıyor. Sebebi ne olabilir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Isıtıcının yüksek derecede açık olması olabilir mi?
@mehmetbenek7217
@mehmetbenek7217 2 ай бұрын
@@CemCelikel kontrol etmiştim. Isıtıcı doğru çalışıyordu abi
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Lepistes balıklarının ani ölümü ve belirttiğiniz davranış değişiklikleri birkaç farklı nedenle ilişkilendirilebilir: 1. **Su Kalitesi Sorunları**: Su kalitesinde ani bir bozulma, özellikle amonyak, nitrit veya nitrat seviyelerinde yükseliş, balıklar için ölümcül olabilir. Ayrıca, pH seviyesinin ani değişiklikleri de balıkların streslenmesine ve ölümüne neden olabilir. 2. **Su Sıcaklığı Sorunları**: Balıkların yaşamı için uygun olmayan bir su sıcaklığı da ölüme neden olabilir. Özellikle, su sıcaklığının çok yüksek veya çok düşük olması balıklar için ciddi sorunlar yaratabilir. 3. **Hastalık**: Bakteriyel veya viral hastalıklar, balıklar arasında hızla yayılabilir ve ölüme neden olabilir. Belirtiler arasında iştahsızlık, rengin solması, yüzgeçlerin açılması veya kapanması, yüzmekte zorluk çekme gibi davranış değişiklikleri bulunabilir. 4. **Toksik Maddeler**: Tanka yanlışlıkla eklenen kimyasallar veya kirletici maddeler, balıklar için toksik olabilir ve ölüme neden olabilir. 5. **Genetik Faktörler**: Damızlık balıkların seçilmiş özelliklerinin genetik olarak aktarılması, bazen istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu durumda, balıkların kalitesiz genetik özellikleri nedeniyle ölümleri olabilir. 6. **Stres**: Aniden değişen çevresel koşullar, akvaryumun yer değiştirmesi, yetersiz beslenme gibi stres faktörleri, balıkların bağışıklık sistemini zayıflatarak ölüme neden olabilir. Eğer mümkünse, ölü balıkları kontrol edip herhangi bir fiziksel belirti veya hastalık belirtisi var mı diye inceleyebilirsiniz. Ayrıca, su testi kitleri ile suyunuzun parametrelerini kontrol ederek su kalitesi ile ilgili sorunları belirleyebilirsiniz. Bu tür durumlarla başa çıkmanın en iyi yolu, öncelikle su kalitesini kontrol altına almak ve gerekirse sık su değişimleri ile bu sıkıntıyı gidermektir.
@ferhatkaran9645
@ferhatkaran9645 3 жыл бұрын
Abi 3 sırum olacaktı; 1.)85 litrelik bi akvaryum için 300 wlık bi ısıtıcı kullanılabilirmi. 2)abi senin ciklet akvaryumunun ölçüleri ne kadar açıklayabilirmisin. 3.) Abi uzunluk 1 mt genişlik 50 cm yukseklik 55 cm lik bi akvaryum cikletler için nasıldır. Cevaplarsan çok sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Isıtıcı ne kadar kuvvetli ise, akvaryum o kadar hızlı ısınır. 100 cm * 60 cm ve 50 cm 100 * 50 * 55 = 275.000 / 1000 = 275 litre. Ciklet akvaryumu için olması gereken en küçük akvaryum en az 250 litre olmalı. Bu akvaryumda ciklet besleyebilirsin.
@user-ns1pw2od7b
@user-ns1pw2od7b 5 ай бұрын
2 tane moli baligi aldim akvaryum buyuk filtre var ve su 26 derece ama baliklar haraket etmiyo suyun ortasinda haraketsiz duruo ne yapmam lazim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 ай бұрын
Akvaryuma alışınca yüzmeye başlayacaktır.
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 3 жыл бұрын
Abi lepistes besliyorum ve baya bir bilgi edindim ama sana bir sorum olacak damızlık dişi lepistesimin doğumuna az kaldı balık birkaç gündür yem yemiyor ve dışkısı şeffaf ama siyah bölgeler de var kabızlık olamaz çünkü sık sık bezelye veriyorum iç parazit de olamaz çünkü 2 haftada bir sarımsaklı yem veriyorum ve yeni balık da koymadım balığımın sorunu ne bilmediğim bir hastalık mı yoksa stres mi benim bildiğim stres böyle olmaz ama vardır bir bildiğin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beyaz dışkı yetersiz beslenme sonucu olarak da ortaya çıkabilir.
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 3 жыл бұрын
Abi balık bugün doğurdu ve gayet sağlıklı ama işte yem yemiyor o sıkıntı neden yemiyor acaba canlı yem bence yer çünkü doğumda birkaç yavru yedi sanırım o yüzden yakın zamanda Artemia ya da su piresi alacam
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Canlı yeme hiç bir balık hayır demez. Bence canlı yem almanda fayda var. Bu arada da hayırlı olsun.
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 3 жыл бұрын
Sağol abi :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@nihadabbasov5960
@nihadabbasov5960 Жыл бұрын
Merhaba abi benim canlı bitkili akvaryumum var içerisinde lepistesler ve 2 tane elma salyangozu var MaşAllah hepsi çox güzel arteima Tetra pro yem ile besliyorum ama demin bir balığımın eyri yüzdüyünü gördüm fil kulak balığımın dişisidir neden böyle olmuş ola bilir diğər balıklarımın formu yerinde ama bu balığım ters ve eyri yüzüyor hatda çox vakit yüzmüyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Lepistes balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, lepistesler uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, lepistes balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan lepistes balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
@umutgenc8362
@umutgenc8362 3 жыл бұрын
Abi dişi lepistesim olduğundan daha hereketli ve japonlara saldiriyor hamilelik dönemi flan olabilir mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum muhtemelen küçük. Japon balığı ve lepistes bir arada yaşaması için bazı şartlar var. Bunu anlattığım bir video var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/jKjVoKCfeZxppNU
@mevlutkukrek5782
@mevlutkukrek5782 3 жыл бұрын
Abi benim lepistes balığımın karnı şiş ama arkasında yavruların çıktığı yerde siyahlık yok hamilemidir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer lepistesinizde şişmiş bir karın varsa, bunun bir çok sebebi olabilir. Eğer lepistesiniz dişi ise, hamile olabilir, Balığınız uzun süre kuru ve aynı tip yem yiyorsa, kabız olabilir, Akvaryum suyu düzenli olarak değiştirilmiyorsa, şişme yani dropsy hastalığına yakalanmış olabilir, akvaryum dışından gelen zararlı bakterilerden oluşan bir sorundan kaynaklı olabilir, akvaryumun azot döngüsü tam oturmaması sonucu olabilir, balıkların bağışıklık sistemi bozulmuş olabilir. Aşırı beslemek de balıkların şişmesine neden olabilir. Lepistes balığının hamileliğinin son zamanlarında çok şişer ve arka kısmı kararır. Eğer kararmamışsa, hamile değildir.
@_sessizbiryer_
@_sessizbiryer_ 9 ай бұрын
Selam size Azərbaycandan yazıyorum. Benim lepisteslerimden 2tanesi hamile. Biri doğurdu 4gün oluyor. Amma hala karnı şiş var ve bazen dibe yakın oluyor şimdide öyle solunqaçlarınla sürekli durmuyor. Neden ola bilir acaba söylerseniz memnun olurum teşekkür şimdiden 🇦🇿🇹🇷❤️
@CemCelikel
@CemCelikel 9 ай бұрын
Akvaryum havalandırma düzeyini kontrol et. Nitrat fazlalığı oluşmuş olabilir. Bir yüzde 30 su değişimi yap.
@Mustafa24616
@Mustafa24616 4 ай бұрын
Benim dişi balığım 3 gündür aşalarda geziyo diğer balıklar ortalarda sadece 1 balık aşada oda dişi ama doğurmuyo neden olabilir ?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Lepistes dişileri, stres olduklarında doğumu erteleyebilir. Stres sebeplerini araştırıp, önlemini alırsan, balık yavrulayacaktır.
@demesemolmaz8691
@demesemolmaz8691 2 жыл бұрын
Abi arada bi iki haftada bir bi dişi balığım ölüyor Lepistes öyle kendini salıyo kararıp ölüyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistes balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Lepistes balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, lepistes balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
@hakandegirmenbasi921
@hakandegirmenbasi921 3 жыл бұрын
Cem bey merhaba, 60x45x40 tankımda toplam 15 tane lepistes & molly balıklarım var dış filtre kullanıyorum hava motoru ile suya hava vermem gerekiyor mu?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
60*45*40=108000 /1000= 108 litre akvaryumun var. Dış filtre hacmin en az saatte 108 *5 = 540 litre çevirme kapasitesinde olması gerekir. Bundan düşükse, hava motoru mutlaka olmalı. Bana sorarsan da, bir hava taşı ve hava motoru, her akvaryumda olmalı.
@hakandegirmenbasi921
@hakandegirmenbasi921 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Dış filtrem Tetra ex 700 model ve saatte 700 lt kapasitesi var, hava motoru ekledim, fakat hala suyun üzerinde yüzüyorlar, suyun ısısı 28 derece ısı fazla gelmiş olabilir mi (Akvaryum salonda ve kalorifer petekleri açık olmadığından içerisi soğuk oluyor)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistesler, akvaryum suyundaki oksijen eksikliği nedeniyle boğulmuş hissettiklerinde genellikle akvaryumun tepesinde yüzerler. Bu lepisteslerinizin yaşamak için mücadele ettiğinin açık bir göstergesidir. Eğer gerekli müdahaleleri zamanında yapmazsanız, balıklarınızı kısa bir süre sonra kaybedebilirsiniz. Lepisteslerinizin suda rahat olmaları ve akvaryumdaki oksijen seviyesini korumak için akvaryumunuzda mutlaka bir hava motoru kullanmanız gerekir. Suyu hareketli tutmak için ayrıca hava taşı da başka bir seçenektir. Eğer akvaryumu yeni kurduysanız ya da kurallara uygun, filtre temizliği ve akvaryum temizliği yapıyorsanız, akvaryum suyunu temizleyen bakterileri oluşturamamışsınız demektir ki bu da akvaryum suyu içerisinde aşırı amonyak ve nitrit oluşmasına sebep olur.
@hakandegirmenbasi921
@hakandegirmenbasi921 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Dış filtrenin ağzını en az dalga yapacak şekilde çevirdim ısıyı 24 dereceye düşürdüm (daha önce 28 di) 2 litre de su ekledim, iki balık haricinde hepsi şu an mutlu mesut akvaryumun heryerinde geziniyorlar 😇😇😇
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dikkat et. Su değişimini aksatma. Kolay gelsin.
@teomankuzu6020
@teomankuzu6020 2 ай бұрын
lepisterlerim beni görünce çılgın gibi yüzmeye başlıyorlar beni sevmeye mi başladılar anlamadım sanki bana doğru yüzmeye çalışıyorlar? Bir tane lepistesim(dişi) diğerlerinden daha büyük, bu lepistesim çok hırçın diğerlerini hep rahatsız ediyor kovalıyor kafa atıyor bazen falan neden böyle yapıyor anlamadım ne yapmam lazım? ve bu lepistesin yeni doğum yaptığını düşünüyorum.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 ай бұрын
Sana doğru yüzmeye çalışmaları, onlara yem vereceğini sanmaları olabilir. Bütün balıklar sahibini tanıdığı zaman, yem için yalvarır. Sakın unutma ki her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Hiç bir balık az yemekten değil ancak çok yemekten ölür. Dişi erkek oranı 1 erkek 2-3 dişi şeklinde olmalıdır. Eğer dişi balık sayısı erkek balık sayısına göre az ise o zaman dişi balıklar strese girer ve diğer balıklara karşı agresif olabilir. Dişi balık sayısını arttırmalısın ya da erkek balık sayısını azaltmalısın.
@jeneous8468
@jeneous8468 Жыл бұрын
Abi yavru lepistesim ters yüzüyor yan yatıyor nasıl iyileştirebilirim hemen cevap verirsen sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Yavru lepisteslerin yan yüzmesinin birkaç nedeni olabilir. Yüzme Keseleri: Yavru lepisteslerin yüzme keseleri, yüzme kabiliyetlerini henüz tam olarak geliştirmedikleri için, yüzme keseleri üzerinde fazla baskı uygulandığında yan yüzmeleri mümkündür. Yemleme: Yavru lepisteslerin yan yüzmelerinin bir diğer nedeni, aşırı yemlemeden kaynaklanabilir. Fazla yem verildiğinde, balıkların karınları şişebilir ve bu da yüzme kabiliyetlerini etkileyebilir. Su Kalitesi: Yavru lepisteslerin yan yüzmesi, su kalitesinin düşük olması nedeniyle de olabilir. Su kalitesi, suyun pH seviyesi, amonyak, nitrit ve nitrat seviyeleri gibi faktörlerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve uygun bir şekilde ayarlanması gereken önemli bir faktördür. Hastalık: Bazı durumlarda, yavru lepisteslerin yan yüzmesinin nedeni bir hastalık olabilir. Bu durumda, balıkların diğer belirtileri de olabilir ve gerekli tedavi uygulanmalıdır.
@SahinFeyziyev06
@SahinFeyziyev06 Жыл бұрын
Abi merhaba.Bir sorum olacak.Full black erkek lepistes aldım balik suyun dibinde hareketsiz duruyor.Ondan başka 10 tane daha lepistesim var onların hiçbirinde bir problem yok.Akvaryumda canlı bitki ve pipo filtre var.
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@SahinFeyziyev06
@SahinFeyziyev06 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi salatalık haşlanmış havuç gibi yiyecekler veriyorum ama hiç birini yemiyor
@SahinFeyziyev06
@SahinFeyziyev06 Жыл бұрын
@@CemCelikel bide karnı çok şişiyor yemek yiyince
@SahinFeyziyev06
@SahinFeyziyev06 Жыл бұрын
@@CemCelikel birde haşlanmış bezelye verdim ama hiç bir şekilde yemiyor
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Canlı kankurdu vermeyi dene.
@elifunver1198
@elifunver1198 3 жыл бұрын
Kolayliklar dilerim.. kucuk bir akvaryumum var yeni baaliyorum balik beslemeye ve 2 lepistes 1 vatoz var. Anne balik dogusmus ve suanda 3 tane yavrusu var yavruluk almak gerekir mi yavrulara zarar verirler mi ne yapmak lazim bu asamada.? Tesekkurler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yavrular ne zamandan beri anneleri ile beraber?
@elifunver1198
@elifunver1198 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bir kac saattir birlikteler
@elifunver1198
@elifunver1198 3 жыл бұрын
Yani dogduklarindan beri birliktler aslinda ne yapacagimi bilemedim minicikler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer kendilerini koruyabiliyorlarsa, sorun yoktur. Ama akvaryumda saklanabilecekleri bir yer yoksa, onlara saklanabilecekleri yerler yapabilirsin. Ya da en basiti rafyadan onlara bir yuva da yapabilirsin.
@enesadakci8121
@enesadakci8121 2 жыл бұрын
Cem bey ben baligimi yeni aldim akvaryum dibine batior ve sonra birden yüzeye cikip yüzeye vurior neden acaba cevaplaya bilirmisiniz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@enesadakci8121
@enesadakci8121 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Çok te$ekkur ederim guzel bilgilerin için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gokhancebi8782
@gokhancebi8782 2 жыл бұрын
Lepistes balığının solungaclari hareket etmiyor.nasil tedavi edilir.tesekkurler simdiden
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Solungaçları yapışmış mı? Nefes mi alamıyor? Zaten nefes alamıyorsa, çoktan balık ölmüştür.
@yakuptavan2640
@yakuptavan2640 3 жыл бұрын
Abi ben kılıçkuyrukla japon balığı beslemisdim sabah japon baligi ölmüşdü neden olmus olabilir😣
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bunun onlarca sebebi olabilir. Ama en baştan, japon balığı soğuk su, kılıç kuyruk tropikal sıcak Su balığıdır.
@denizalgur9688
@denizalgur9688 3 жыл бұрын
Abim damızlık dişi baliğim çok hareketsiz hep sabit duruyor su değişimi yemi felan düzenli yapıyorum 5 6 gündür yemiyor ve bugün fark ettim kanburlaşmiş ve kuyruğunun alt kısmında renkte solma beyazlama var birde yanlış görmediysem solungacinda morarma var ve bu akvaryumda daha 2 aylık 1 aylık ve 1 haftalık yavrularda var hepsi sağlıklı görünüyor sizce bunun ecelimi yanaştı dersiniz çünkü söylediklerinin hepsini yapıyorum canlı yem hariç akvaryumumda toprak bitki falanda yok iç filtrem var dip çekimi 2 3 gün de bir yapıyorum akvaryum 60 65 litrelik ve 60 kadar balık var yavrularla şimdiden teşekkür ederim ( valla sorumda çok kısa ama artık kusura bakma 😄😄😄😄😉😉👍 hakkını helal et bu arada seviliyorsunuz abim başarılarının devamını dilerim saygılar hayırlı akşamlar)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık yaşlanmış olabilir ve bu doğal bir süreçtir. Ama gene de başka sebepleri de olabilir. Diğer baıklar sağlıklı görünüyor olabilir ama dişi balık eğer yeni doğum yapmışsa, sudan kaynaklı olarak bakteri kapmış olabilir. Özellikle rengini kaybettiğini söylüyorsun, Lepistes balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Lepistes balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, lepistes balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar. Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, lepistes balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@denizalgur9688
@denizalgur9688 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abim akvaryum suyunu 2 - 3 gün de bir %20 - 25 ini değiştiriyorum dinlenmiş su ile kuyruğunun alt ucunda solma var akvaryum cam önünde ışık alıyor ve akşamları'da 5 - 6 saat aydınlatmayı açıyorum,paraya kıyıp yemin en iyisini alıyorum valla, doğum yapalı 1 ay felan oldu , dün akşam balığı ayırdım şu mavi mürekkep gibi bir şey var'ya onunla banyo yaptırıp ayrı bir akvaryuma aldım, verdin bilgiler için çok teşekkür ederim abim, her halde benim beneklinin vadesi doluyor artık hayırlısı ( her canlı ölümü tadacak :) bu arada hayırlı cumalar abim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sana da hayırlı cumalar.
@denizalgur9688
@denizalgur9688 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hayırlı akşamlar abim kusura bakma valla ama sormam gerekli bu tetra nın supiresi var canlı diye satıyorlar ama ağzı kapalı jel kirem poşeti gibi poşette bu faydası olurmu lepistes lere yada yavrulara
@denizalgur9688
@denizalgur9688 3 жыл бұрын
@@CemCelikel birde bunu verdikten sonra yem verilir mi tekrar şimdiden çok teşekkür ederim abim tekrar kusura bakma
@semacetinturk3436
@semacetinturk3436 3 жыл бұрын
Merhabalar lepistes balığım gece taşa sıkışmış sabah fark ettim gövdesinde kanlanmalar var bu tip durumlarda yaşama ihtimali nasıl olur?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer iç organları zarar görmediyse yaşar. Ancak iç organları ezilmişse, maalesef yaşamazlar.
@semacetinturk3436
@semacetinturk3436 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Maalesef ertesi gün öldü 😕 sanırım akvaryumda çok fazla aksesuar bulundurmamak gerekiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Fazla aksesuar, eğer akvaryum küçükse ve balıklar birbirlerini kovalıyorsa, sorun yaratır. Geçmiş olsun.. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Miravgz
@Miravgz Ай бұрын
Merhaba cem bey benim lapistesimin kuyrugu kesik şeklinde dişimlere ayrıldı sonra siyah bir beneklendi ve öldü sebebi ne olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel Ай бұрын
Lapistenizin kuyruğunun kesilip dilimlere ayrılması ve daha sonra siyah beneklenip ölmesinin birkaç olası nedeni olabilir. Bunlardan bazıları: 1. **Yaralanma veya enfeksiyon:** Kuyruk kesilmesi, yaralanma veya enfeksiyon nedeniyle olabilir. Enfeksiyon yayılabilir ve lapistenizin ölümüne neden olabilir. 2. **Su kalitesi:** Su kalitesi düşükse veya su kirliyse, lapistenizin sağlığı olumsuz etkilenebilir. Bu durumda, lapistenizde lekelenme veya enfeksiyon görülebilir. 3. **Beslenme:** Yetersiz veya dengesiz beslenme lapistenlerde sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu da kuyruk kesilmesi gibi belirtilere yol açabilir. 4. **Stres:** Lapistenler stresten etkilenebilirler ve stresin bir sonucu olarak hastalanabilirler. Bu da kuyruk kesilmesi ve beneklenme gibi belirtilere yol açabilir. Bu sebeplerden hangisi balıkların hastalanıp, ölümüne sebep olduysa, ona göre önlemini alıp, tedavi edilmeli.
@Miravgz
@Miravgz Ай бұрын
Çok teşekkür ederim bilginiz için
@CemCelikel
@CemCelikel Ай бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 2 жыл бұрын
Abi 1 yaşını biraz geçmiş damızlıklar yaşlılıktan ölür mü 6 damızlık dişim vardı ikisi aralıklarla haftalar önce öldü ama hastalık yoktu şimdi de iki tanesi biri ağır seviye olmak üzere sallantıda yani dik veya tepkisiz yüzüyor yanlarındaki erkekler yoruyodu büyük ihtimal en ufak fark edişimde birkaç gün önce erkekleri aldım gine de devam etti ve etki arttı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Normalde bu balığın ömrü 1 senedir ancak çok iyi şartlarda belki 2 sene kadar yaşar. Yani bir yaşını geçmişse, ölmesi normal.
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 2 жыл бұрын
Anladım abi sağol. Sınav haftası moral olmaları gerekirken dert oluyorlar neyse iyi akşamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sen derslerine bak. Hiç bir şey moralini bozmasın. Bu doğal bir durum.
@bugrahanarmut5835
@bugrahanarmut5835 2 жыл бұрын
@@CemCelikel Sağol abi
@efsane4lu401
@efsane4lu401 3 жыл бұрын
Abi japon balığimin guzu birazcık kırmızı oldu neden acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumda ki dekorlar yüzünden, diğer akvaryum balıklarının saldırısı sonucu, enfeksiyon sebebiyle ya da su değerlerinin bozuk olması nedeniyle, gözleri kırmızılaşır ya da gözlerini kaybedebilir. Bazı durumlarda göz tamamen de çıkabilir ve balığı kör bırakabilir. Bunun için yukarıda saydığım koşulların oluşmamasını sağlayın.
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
ABİ BENİM MOLİM BURNUNU AKVARYUM CAMINA YAPIŞTIRIP BİR AŞAĞI BİR YUKARI HIZLI HIZLI YÜZÜYOR NEDEN ACABA
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Moli balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, Moli uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, Moli balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan Moli balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
@nepodrzanianimator-mapper8070
@nepodrzanianimator-mapper8070 3 жыл бұрын
İlk :D
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah :)
@omerfarukyolcu6540
@omerfarukyolcu6540 2 жыл бұрын
yeni karma akvaryum kurdum 1 erkek 2 dişi lepistesim var ve dişilerden birisi kırmızı kılıc balıklarıma saldırıyor pulları ve yuzgeclerine hasar veriyor neden acaba ve ne önerirsin?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bu balıklar gurup halinde yaşamalıdırlar. En az 2 erkek ve 4 dişi şeklinde ayrıca akvaryum küçükse, lepistes balıkları, diğer balıkların kuyruklarını ve pullarını didikleme eğilimindedirler.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@omerfarukyolcu6540
@omerfarukyolcu6540 2 жыл бұрын
@@CemCelikel 35 lt 10 balık
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Çok sınırda bir akvaryum hatta biraz da küçük. Bence akvaryumu biraz daha büyütmelisin yada balık sayısını azalt.
@omerfarukyolcu6540
@omerfarukyolcu6540 2 жыл бұрын
@@CemCelikel peki bu saldırgan lepistesimi petshopa götürsem değiştirirlermi ve götürsem ayıp olurmu bu konularda bilgim yok
@mehmetzengin1438
@mehmetzengin1438 3 жыл бұрын
Japon balığı akvaryumunda pipo filtre her zaman çalışmalımi çalışmazsa balıklar ölürmü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon akvaryumunda her zaman bir filtre sistemi olmalı. Eğer havalandırma, filtre, ısıtıcı, olmaz ise japon balıkların yaşaması zordur. O yüzden bu saydıklarımın hepsinin olması ve çalışması gerekir. Eğer akvaryumunda pipo filtre varsa, onun da çalışması gerekir.
@emirhantuncer8714
@emirhantuncer8714 3 жыл бұрын
@@CemCelikel benim balıklar yem yemiyo ne yapmalıyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni mi aldın balıkları?
@emirhantuncer8714
@emirhantuncer8714 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hyr
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı Lepistes balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, Lepistes balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@kasmminkeser8795
@kasmminkeser8795 2 жыл бұрын
Mermer mol balığım sabah çok harekletli geziyordu suyunu değiştirdikten sonra sonra 1 saaate kadar yakın bir şey yoktu ama aniden suyun dibinde çöktü bedenini oynatiyor ama sonra hareketsiz duruyor 20 dk kadar öyle durup yukarı çıkıyor ortada 1-2 dk gezindikten sonra tekrar dipte hareketsiz duruyor neyi var ve ne yapmalıyım acıl cevap
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balığı aniden suya koyduysanız hava kesesi sorunu yaşamış olabilir.
@kasmminkeser8795
@kasmminkeser8795 2 жыл бұрын
@@CemCelikel tşk ederim 🙏
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@alper.knyl1246
@alper.knyl1246 3 жыл бұрын
balıklarımın bazıları suyun üzerinde duruyor lütfen yardım edin nedeni ne
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
@bilgehan6873
@bilgehan6873 Жыл бұрын
Abi benim lepisteslerim ara ara hepsi yerden bişeyler yer gibi yapıyorlar taşların ağaçların üzerinde bu iyi bişey mi beni bi aydınlatsan 😊
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
İnsangözünün göremediği küçük organizmalar, zamanla su içerisinde, bitkilerin, kumun ve taşların üzerinde büyür ve yetişir. Lepistes balıkları da bu organizmaları besin olarak tüketir. Yani, akvaryum balıkları, sadece bizim verdiğimiz yem ile beslenmez. Bu yüzden de bir sorun olmaz.
@bilgehan6873
@bilgehan6873 Жыл бұрын
Teşekkür ederim abicim
@CemCelikel
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@nhr2410
@nhr2410 2 жыл бұрын
merhaba lepistes balığım şişkin ve dipte duruyor alt tarafında küçük bir kanlanma var kuyruğuda hafif yamuk nedeni nedir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balığınız uzun süre kuru ve aynı tip yem yiyorsa, kabız olabilir, Akvaryum suyu düzenli olarak değiştirilmiyorsa, şişme yani dropsy hastalığına yakalanmış olabilir, akvaryum dışından gelen zararlı bakterilerden oluşan bir sorundan kaynaklı olabilir, akvaryumun azot döngüsü tam oturmaması sonucu olabilir, balıkların bağışıklık sistemi bozulmuş olabilir. Aşırı beslemek de balıkların şişmesine neden olabilir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler.
@nhr2410
@nhr2410 2 жыл бұрын
@@CemCelikel bu sorunları nasıl düzeltebiliriz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetolucak4107
@ahmetolucak4107 3 жыл бұрын
Abi ben hava motorunu günde 1-2 saat açıyorum yinede suyuzn üzerinde yüzüyorlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hava motoru 7-24 hiç durmadan çalışmalı.
@muratzambaksoy9851
@muratzambaksoy9851 3 жыл бұрын
Abi benim balıklarım doğurdu biri strese girip biride beyaz benek olup öldü şimdi yavrular büyüdü ve yavrular bazen çapraz yüzüyo neden oluyor olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, lepistesler uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, lepistes balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan lepistes balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
@muratzambaksoy9851
@muratzambaksoy9851 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tşk
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@muratzambaksoy9851
@muratzambaksoy9851 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abone oldum like attım tekrar teşekkür ederim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tekrar teşekkürler :)
@art_by_yunus4166
@art_by_yunus4166 3 жыл бұрын
benim 2 tane var ve yere cöküp öyle duruyorlar ne olabilir fanusta besliyorum. acil cevap nolur
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Fanus küçük geliyor. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre.
@art_by_yunus4166
@art_by_yunus4166 3 жыл бұрын
Benimkinler kuçuk lepistes bu dedigim ara sira oluyor zaten daha Dün aldim.geceleri yere çöküp dinleniyirlar galiba bu sabah da az oldu Sizce iyimi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@Patateselo6164
@Patateselo6164 3 жыл бұрын
ya ben yeni bir lepiste balıkları aldım birisi durmadan diğer balıklarını kuyruğunu çekiyor yada yiyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes için en iyi oran en az akvaryumda 6 adet olmasıdır. 4 dişi ve 2 erkek şeklinde, yoksa birbirlerine sarması normal. Yada akvaryuma bol bol bitki ek ki birbirlerini fazla görmesinler.
@Patateselo6164
@Patateselo6164 3 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum büyük baya 10 dişi 2 erkek normalde
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
O zaman yeni balık, kendine statü sağlamak için diğer balıkları kovalıyordur. Statü kazanınca, bırakacaktır.
@abdulkerimdemir4267
@abdulkerimdemir4267 2 жыл бұрын
Camı yemeye çalışıyor gibi cama dokumuyor sürekli neden yeni aldım balıkları
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Hızlı nefes alıp da veriyor mu?
@busrakorkmaz547
@busrakorkmaz547 3 жыл бұрын
Abi lepistesim ile moli balığım çiftleşiyor yavru alabilirmiyim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Alabilirsin.
@gizemkucuksar6535
@gizemkucuksar6535 2 жыл бұрын
Erkek lepistesimin gözü simsiyah oldu ve suda kafası havada olcak şekilde dik duruyor dik yüzüyor dik bir şekildede uyuyor ,diğer dişi lepisteslerimde bu sorun yok neyden kaynaklıdır
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakteriyel bir enfeksiyon olabilir. Yüksek kaliteli yemler ile beslemeni tavsiye ederim. Eğer antibiyotik varsa da karantina akvaryumuna alıp, öyle bir tedavi uygula.
@gizemkucuksar6535
@gizemkucuksar6535 2 жыл бұрын
@@CemCelikel antibotik tedavisi tam olarak ne ile yapılıyor hangi ilacı almam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Evet, bunun için ilaçlar var. Ben veteriner olmadığım için bir ilaç öneremiyorum ancak balıkları aldığınız petshopa sorabilirsiniz. Yalnız bazı petshoplar da bilgisiz olabilir. Aldığınız ilacın içeriğini ve nasıl kullanılacağını okumadan kullanmayın.
@menduhozgul6380
@menduhozgul6380 3 жыл бұрын
Benim bir tane akvaryumda 3 tane Japon balığım var ve attığın yemlerini yemiyorlar neden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
3 japon balığının olduğu akvaryum en az 130 litre olmalı. Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar. Eğer hiç yemiyorsa, akvaryum suyunun bozuk olduğunu gösterir.
@grante7193
@grante7193 2 жыл бұрын
Abi balığım kırmızı dışkılıyor napmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistes balıkları bir çok sebzeyi yer. Rahatlaması için arada kabukları soyulmuş bezelye ver. Ispanağı da çok severler.
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
Abi akvaryuma rafya yapcam da kıvırmasam olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Olmaz. Kolayca kıvrılır onlar. Evde bir büyüğün varsa, ona söyle, bıçakla sıyırttırıp, kıvırsın. 2 dakikalık iş..
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam teşekkürler
@eymenonur2097
@eymenonur2097 3 жыл бұрын
Hayırlı akşamlar abim benim mavi prensesin ağzında yumurta gördüm ayırdım 2 haftadır yumurtalar yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ciklet yavruları 21 günde yumurtalarından çıkar. Eğer yumurtaları ağzına alalı 14 gün olduysa bir hafta daha süren var.
@eymenonur2097
@eymenonur2097 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hemen cevap verdiğiniz için çokkkk teşekkür ederim çok panik oldum yemiştir diye 😭
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ağzında çeviriyor olmalı.
@ibrahimozturkk
@ibrahimozturkk 3 жыл бұрын
abi bu yorumu oku nolur japon balığımız ölüyor farklı karantina akvaryumuna aldık fakat karnı şişti yan yatıyor sadeceeeee nolur cevappppppppppppp
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Şişme, Çoğu durumda dropsy Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumda yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@receptektel1559
@receptektel1559 3 жыл бұрын
Merhaba balıklarım akvaryumun üst köşesinde toplu haldeler sürekli.. Filtre var akvaryumda. Yeni kurulum yaptım. Ne yapmam gerek
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@receptektel1559
@receptektel1559 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 30 lt akvaryum 7 lepistes var normal değil mi balık sayısı
@receptektel1559
@receptektel1559 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bu arada biraz daha aşağı inmeye başladılar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes için olması gereken en küçük akvaryum 40 litredir ama 30 litrede de lepistes bakılır. Ama görüldüğü gibi bu seni zorlar. Yeni kurulan akvaryumlarda, amonyak sorun olur çünkü bakteriyel filtrasyon olmadığı için, balıklar zor nefes alır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bakteriyel filtrasyon oluşturman, balıkların daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Şey son olarak benim astronot balıklarımın siyah üzerine beyaz lekeleri var nezaman kırmızı laşırlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kaç aylık?
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Şey 1 aylık falan
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Araştırdım bulamadım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yaklaşık 14 aylık olduktan sonra bütün renkleri oturur. Boyu da yaklaşık boyları da 15-25 cm olması lazım.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Tekrardan teşekkürler
@Beyza-rl3vp
@Beyza-rl3vp 3 жыл бұрын
benim hamile lepistes balığım var ve son günlerde sürekli hava motorunun yanına gidiyor neden ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Şu anda çok sıkıntılı bir dönem geçiriyor ve bol oksijene ihtiyacı var. Akvaryumun en havadar yeri de muhtemelen hava motorunun orası. O yüzden oraya gidiyordur. Ayrıca, akvaryum suyunun amonyak ve nitrit değerlerini de kontrol etmende fayda var.
@Beyza-rl3vp
@Beyza-rl3vp 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balıklarımda beyaz benek hastalığı vardı ben de ilac kaldjm ve duzenli su değişimi yaparak dun ilk defa ilaci kullandim cogunda beyaz benek hemen gitti cok az kaldı ilacı bugün de kullanıp yarın akvaryumu tamamen yıkamayı düşünüyorum ve ısıtıcım yok sanki su soğukmuş gibi hissediyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Beyaz Benek bir parazittir ve hemen hemen tüm tatlı su akvaryum balıklarında ve sularında bulunabiliyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber akvaryumlarında ısıtıcı bulunmaya akvaryumlarda su ısısının değişmesi sebebiyle strese giren balıklarda hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Stres etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflayan balığın mukoza tabakasının zayıf düşmesi sonucu parazitler kendilerine uygun konaklama ortamına sahip olurlar. Parazitler zayıflayan mukoza katmanından balığın vücut sıvısına ulaşıp beslenmeye çalışır ve tüm bunları yaparken balığa zarar verir. Balıklar kendilerini kayalara, bitki yapraklarına, dekorasyona veya akvaryumun kenarlarına sürmeye başlar. Ayrıca iştahlarını kaybedebilirler. Derilerinde ve yüzgeçlerinde küçük beyaz lekeler göreceksiniz. Tedavisi aslında kolaydır. Akvaryum ısısını arttırmak ve tuz tedavisi, genelde başarılı olur.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.
@LexaFederal
@LexaFederal 3 жыл бұрын
10 litre akvaryuma ısıtıcı ve filtreye gerek varmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
10 litre akvaryum sadece karantina akvaryumu olur. Ona da ısıtıcı mutlaka gerekir.
@LexaFederal
@LexaFederal 3 жыл бұрын
@@CemCelikel param yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumda balık bakmak için en az 40 litre olmalı.
@LexaFederal
@LexaFederal 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yaşarlar ya
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Benden söylemesi. Sen bilirsin..
@yildizoptik63
@yildizoptik63 2 жыл бұрын
⭐⭐⭐
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
🤗🙏
@yildizelcin35
@yildizelcin35 3 жыл бұрын
Cem abi benim dışı lepistes im dik yüzüyor sonra dibe çöküyor nasıl tedavi ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey olarak yüzer. Bununla birlikte, lepistesler uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle aşağı yukarı yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, lepistes balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan lepistes balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
@yildizelcin35
@yildizelcin35 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi doğurduktan sonra böyle oldu ve öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen doğum sırasında enfeksiyon kaptı. Akvaryumun amonyak ve nitrit seviyelerini kontrol etmende fayda var.
@yildizelcin35
@yildizelcin35 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ola bilir abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sık su değişimi yap. Haftada 1 ya da 2 defa yüzde 30 akvaryum suyunu değiştir. Fazla yem verme, günde 1 kere yemlesen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem versen yeter. Yenmemiş yemleri ve atıkları akvaryumdan at.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Abi astronot balıklarım şu anda 8cm falan nezaman 15 20 cm olurlar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İyi bir beslenme ile 2 seneye kadar olur.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanlıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
@altan2704
@altan2704 3 жыл бұрын
Abone olmamıştım şimdi oldum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah..
@murat_ardakaratas_9437
@murat_ardakaratas_9437 3 жыл бұрын
abi balıklarım 4 tane birinin dogumu cokyakın diyer lepistelerın kuyrunu ısırmıya calısıyo ve onları karsı tarafa yani arka tarafına gecirmi yo nedendir abi ** bilen **yazsın **acil **
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
4 lepistes için dişi erkek oranı 1 erkek 3 dişi olmalı. Değilse, erkek lepistesler, dişileri çok rahatsız eder.
@murat_ardakaratas_9437
@murat_ardakaratas_9437 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 1 erkek 3 disi var iki tanesinin dogumu yakın
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dişiler strese girip, doğum yakın olduğu için, diğer balikları kendinden uzaklaştırmak isteyebilir. Akvarumda küçükse, bunu yapabilir.
@murat_ardakaratas_9437
@murat_ardakaratas_9437 3 жыл бұрын
@@CemCelikel EVET ABİ AKVARYUM KUCUK BUYUK AKVARYUMA ALMAK İSTRDİM AMA 3 TANE JAPOM VAR ABİ BÜYÜK BİR KASE YEMİ AYIRİYİM ABİ
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ayırma artık, eğer ille de ayıracaksan, yavruluğa ayır.
@kemalistefe1340
@kemalistefe1340 2 жыл бұрын
Abi beni lepistes yavrusu 1 günlük yem yemiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
İlk iki gün kendi kesesinden yer. Sonra azar azar yemeye başlar. İki gün sonra yem vermeye başla.
@munirkiyak8055
@munirkiyak8055 3 жыл бұрын
Abi benim erkek balık suyun içinde savruluyo ufak bi sarsıntıda ve yavaş yüzüyo rengi solmuş acaba neden
@munirkiyak8055
@munirkiyak8055 3 жыл бұрын
Bide abi yan tarafında beyaz bi şişkinlik var
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@munirkiyak8055
@munirkiyak8055 3 жыл бұрын
@@CemCelikel lepistes abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@Zenci-Rei
@Zenci-Rei 3 жыл бұрын
Abi Lepisteslerim her gün akşam ölüyor nasıl giderilir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum suyunu kontrol et. Amonyak patlaması sonucu ölebilir.
@kulkedisi907
@kulkedisi907 3 жыл бұрын
@@CemCelikel benim yavru lepisteslerim ölüyor😔yem yemiyolar agzina alip tekrar cikariyolar
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yavru lepistes ölümleri ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/qarce4Zul6hspsU
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yavru lepistes ölümleri ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/qarce4Zul6hspsU
@kanatldiyar8719
@kanatldiyar8719 3 жыл бұрын
Abi bende 1 tane dişi yavru var biraz uzun diyer balık lar dipte geziyor o hep yukarlarda geziyo bide yüzerken dönüyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistesler, akvaryum suyundaki oksijen eksikliği nedeniyle boğulmuş hissettiklerinde genellikle akvaryumun tepesinde yüzerler. Bu lepisteslerinizin yaşamak için mücadele ettiğinin açık bir göstergesidir. Eğer gerekli müdahaleleri zamanında yapmazsanız, balıklarınızı kısa bir süre sonra kaybedebilirsiniz. Lepisteslerinizin suda rahat olmaları ve akvaryumdaki oksijen seviyesini korumak için akvaryumunuzda mutlaka bir hava motoru kullanmanız gerekir. Suyu hareketli tutmak için ayrıca hava taşı da başka bir seçenektir. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğalmasına yol açar. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır
@kanatldiyar8719
@kanatldiyar8719 3 жыл бұрын
@@CemCelikel hava motoru var hava taşıda var 17 balık tan 2 si öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum suyunda düzgün gitmeyen durumu çözmen gerekir. Bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturursan, balıkların daha sağlıklı olur.
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
Abi hatırlarmısın beni bilmiyorumda 30 litre akvaryumum var lepistes besliyorum diye yazıyordum yorumlara şimdi 100 litrelik akvaryuma geçtim 😏
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Çok güzel. Şimdi bir akvarist olmaya başladın demek ki.. :))) Tebrik ederim..
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kanalıma abone misin* Ben göremiyorum senin abone olup olmadığını..
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Aboneyim
@leonhd946
@leonhd946 3 жыл бұрын
Abi lepistes baligim cok zayifliyor ve 2 hafta sonra oluyor neden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen kullandığın sudan. Hangi suyu kullanıyorsun?
@leonhd946
@leonhd946 3 жыл бұрын
@@CemCelikel normal icme suyu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Arıtma mı, musluk suyu mu?
@leonhd946
@leonhd946 3 жыл бұрын
@@CemCelikel normal yokmu damacana aliyoruz marketten
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Damacana suyunda balıkların sindirimi için gerekli olan mineraller yok. Bu yüzden balık yediği yemi sindiremiyor. Dinlendirilmiş musluk suyu kullan.
@yunusdikmen2061
@yunusdikmen2061 2 жыл бұрын
Abi yeni lepistes aldım karnı şiş hamile yem atıyorum yemiyor neden ne zaman doğur rur bilmiyor um
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni akvaryuma giren balıklarda yem yemem durumu sık görülür ancak akvaryuma alışma dönemi geçince yem yer. Normalde lepistes balıkları her 25 ila 32 günde bir yavru yapar. Ancak strese girerse de yavrulamayı biraz erteleyebilir. Bu yüzden, balığın akvaryuma alışması lazım.
@yunusdikmen2061
@yunusdikmen2061 2 жыл бұрын
Abi akvaryum da balık ölümü olursa su değişimi yapmalımıyım nasıl su değişimi yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor ve ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@yunusdikmen2061
@yunusdikmen2061 2 жыл бұрын
@@CemCelikel balıklar neden birbirini ısırır aynı tür
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum küçük ve balık sayısı fazlaysa, bölgelerini korumak için böyle davranabilirler.
@ahmetaksu6387
@ahmetaksu6387 3 жыл бұрын
abi videonu izledim teşekkür ederim ama ben bi soru sorcam videoda tam cevabını alamadım abi erkek lepistes balığım dibe çöküyo biraz duruyo orda sonra yine yüzmeye çıkıyı sonra yine dibe 1 gündür böyle yem yiyo onda problem yok ve sanki renkelri daha canlıydı artık deil ve kuyruğu kısalmış nedeni nedir abi ısıtcı yok malum hvalarda soğudu ondan olabilirmi cvp verirsen sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@ahmetaksu6387
@ahmetaksu6387 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Abi sadece 1 balık var diğerleri sağlıklı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balıklarının en önemli özelliği renkleridir ama bu balık rengini kaybettiğinde, genellikle balığın iyi olmadığının ve kötü su kalitesinden veya hastalıktan etkilendiğine bir işaretidir. Suyu test edin. Amonyak veya nitrit seviyeleri yüksek çıkarsa veya pH aniden değiştiyse, suyun %50'sini hemen değiştirin. Stres, lepistes balığının renklerinin solmasına sebep olur, ayrıca bağışıklık sistemine bir saldırı varsa gene renkleri donuk hale gelebilir. Lepistes balıklarınızın renklerini geri kazanması için yüksek kaliteli yemler ile besleyin. Ayrıca akvaryumun gündüz saatlerinde yeterince ışık almasını sağlayın. Bu, lepistes balıklarınızın renklerini korumasına yardımcı olacaktır. Verdiğiniz yem de bu balığın renklerini kaybetmesine neden olur. Devamlı hazır pul ve/veya granül yem vermek, renklerini soldurabilir. Arada sebze ve canlı yemler vermek, bu balıkların renklerinin de parlamasını sağlar.
@yavuzthepuffy
@yavuzthepuffy 3 жыл бұрын
İlk beslediğim balık lepistes ti ilk deneyimi onlarla yaşadım 100 lt akvaryumda 8 tane aldık 1 ay içinde 60 ı geçtiler sonra vermek zorunda kaldık :(
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balığının diğer adı 'Milyon balık' sır. Çok kısa sürede ürerler. 1 adet dişi, ömrü boyunca 1000 kadar yavru verir ve yavrular 2 ay sonra yeni yavru verebilecek olgunluğa gelir. 3 ay sonra yavruların yavrusu olmaya başlar.
@uguruyarer5594
@uguruyarer5594 3 жыл бұрын
@@CemCelikel bende yavru alamıyorum karınları şiş ama doğum olmuyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/h3a9nXyia86lepY
@natalidanilenko6727
@natalidanilenko6727 3 жыл бұрын
Önceden 2 tane japonum vardı biri öldü normalde ikiside hep hareketliydi ama o balık oldunce diğer balık daha hareketsiz oldu ve şuan hep suyun dibinde ve yeme onceden hemen saldırıdi şimdi hemen yakalayamiyor önceki balığım da böyle öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@natalidanilenko6727
@natalidanilenko6727 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balık dibe yatmış bir şekilde yatıyor bezelye verdim fakat hiç yerinden oynamıyor yapabilecek bir şey var mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@natalidanilenko6727
@natalidanilenko6727 3 жыл бұрын
@@CemCelikelakvaryumda sadece 1 tane balık var ve 20 litre onun dışında suyunu dün akşam birazını çıkardım ve yarisi musluk yarısı temiz su olarak koydum ama hiç birşey değişmedi balık 4 saattir yan yatıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bir japon için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bundan küçük akvaryumlarda japon balığı bakılmaz. Eğer 2 tane bakacaksan da en az 95 litre olmalı. Balık şu anda zehirlenmiş bir durumda. Vücudundan zehiri atmaz ise ölür. Bol oksijen ver. Olmazsa gene suyu biraz daha değiştirirsin. 3 gün yem verme.
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
2 disi lepistes im var lakin buyuk olan kucugu surekli kovaliyor kucuk olan da rafyaların aralarina saklaniyor bide yem veriyorum agizlarina aliyolar ve tukuruyolar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıkları yeni mi aldın? Akvaryum kaç litre? Başka balık var mı?
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryum 40 litre ve 150 lotrelik bir saklama kabında barindiracam Nisanada üretime gecicem ve akvaryumda sadece o 2 balaik var
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
@@CemCelikel ve evet 4 gun oluyo alali full red lepistes
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yeni aldığın balıklarda bu yem tükürme çok görülür. Ve yeni kurulan akvaryumlarda da bu balık ölümleri olur. Akvaryuma balık almadan önce yapman gerekenler var. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZuXfXp9a9WNoKs Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@EgzotikTV906
@EgzotikTV906 2 жыл бұрын
@@CemCelikel yardımlarınız icin tesekkurler soylediklerinizi önemle uygulayacagim iyi ve mutlu bir yasam dilerim iyi gunler👍🏻👍🏻
@kayzen1166
@kayzen1166 2 жыл бұрын
Balımin teki oldu abi bide balık lar havada duruyor genelde
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
Abi benim erkek lepistesim yerde duruyor öldü sanıp cama elimi vurunca kalkıyor kafasını yukarı kaldırıp titreye titreye yani kafasını çok hızlı sallayarak yüzüyor neden acaba ölecek mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, kaynaklanıyordur. Eğer akvaryumda aşırı amonyak ve nitrit birikimi varsa bu balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer.
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi daha 3 gün önce temizledim akvaryumu baştan aşağıya kumunu çıkartıp iyice yıkadım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum asla baştan aşağı temizlenmez. Hele hele kumu çıkartmak çok daha kötü. Bakteri oluşturman gerekir. Bakteriler de zamanla olur. Bakteri olmazsa, akvaryum da ölür.
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi bilgilendirdiğin için teşekkürler peki nasıl temizliycem o zaman
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
En fazla suyu yüzde otuz temizle. Temizlerken bir hortum kullan ve bu hortumla yenmemiş yemleri ve atıkları da at. Dinlenmiş musluk suyu kullan.
@nezihaarmut6268
@nezihaarmut6268 3 жыл бұрын
Balıklarımdan bir tanesi 0 çizerek dönüyor yani kuyruğunu kovalar gibi bir şey olacak mı daha yavru ve ayrı akvaryuma aldım ama akvaryumunun suyu ile
@nezihaarmut6268
@nezihaarmut6268 3 жыл бұрын
Bu bulaşıcı mı bu arada onu da söylerseniz sevinirim akvaryuma alacağım da 🙂
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma vardır. Eğer su değerlerini düzeltmezsen, balıklarını kaybedersin. Akvaryum kaç lire ve kaç balık var.
@nezihaarmut6268
@nezihaarmut6268 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 2 adet yavru lepistes akvaryum da fanus yumurta sarısı salatalık ve normal yem veriyorum kabızlık yok yani hava kesesi iyi ortalama 2-2.5 litre su dün dip çekimi yaptım akvaryumda artık yem yok dinlendirilmis musluk suyu kullanıyorum iyi günler 🙂 bu arada balığın karnının sağ tarafında çok hafif yeşilimsi renk var ama bu uzun süredir var bunu da belirtmek isterim
@nezihaarmut6268
@nezihaarmut6268 3 жыл бұрын
Balığı akvaryuma aldım halsizlik belirtisi de yok ama dediğim gibi hala dönüyor ama diğer balıkta öyle bir şey yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığın solungaçları nasıl? Bir sıkıntı var mı?
@emindolas5643
@emindolas5643 3 жыл бұрын
Benim bligim derisi yüzülüyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.
@faysalbilgi7083
@faysalbilgi7083 2 жыл бұрын
peki alepistes balıginin anus kismi neden kirmizilaşır
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Muhtemelen mikrop kapmıştır. Su kalitesini kontrol et.
@gamzeg.130
@gamzeg.130 2 жыл бұрын
Dişi lepistes balığımın ağzı açık kapanmıyor sizce neden
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bazen lepistes balıkları, akvaryumun dibinde yiyecek ararken ağzına bir parça çakıl takılabilir. Genelde lepistes balığı ağzına takılan bu taşı veya parçayı bir gün içinde kendi başına çalıştırabilir, ancak bu süre zarfında ağızları “dışarı” pozisyonunda yüzecek ve oldukça garip görünecektir. Herhangi bir iyileşme olmadan 24 saat geçtiyse, artık lepistes balığı için bu ağzında ki nesne çıkarılmalıdır. Balık bir elde kürdanla hafifçe tutun. Çenenin altına hafifçe bastırın, daha sonra bu parçayı çok hassas bir şekilde çıkarmak için kürdanı kullanın. Bazı durumlarda, lepistes balığının ağzı, içinde çakıl olmadan da açık kalabilir. Ağız kendi başına tekrar yerine takılabilir, daha sonra balık ağzını bir sonraki açışında sıkışmış pozisyonuna dönebilir. Bu daha nadir bir durumdur, ancak bu durum uzun süre devam ederse, lepistes balığı bodurluk ve orantısız büyüme ile karşı karşıya kalır.
@gamzeg.130
@gamzeg.130 2 жыл бұрын
@@CemCelikel yanıtın için teşekkür ederim abi fakat akşam öldü balığım ağzı kıpkırmızıydı şu an diğer balığımda öyle ne yapacağımı bilmiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Lepistesler, akvaryum suyundaki oksijen eksikliği nedeniyle boğulmuş hissettiklerinde genellikle akvaryumun tepesinde yüzer ve ağzını açar. Bu lepisteslerinizin yaşamak için mücadele ettiğinin açık bir göstergesidir. Eğer gerekli müdahaleleri zamanında yapmazsanız, balıklarınızı kısa bir süre sonra kaybedebilirsiniz. Lepisteslerinizin suda rahat olmaları ve akvaryumdaki oksijen seviyesini korumak için akvaryumunuzda mutlaka bir hava motoru kullanmanız gerekir. Suyu hareketli tutmak için ayrıca hava taşı da başka bir seçenektir. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğalmasına yol açar. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@gamzeg.130
@gamzeg.130 2 жыл бұрын
Motor var akvaryumda bi ilaç kullanmadım şu an toplam 3 balığım aynı durumda ağızları açık geziyolar bunları kurtarmak için ne yapabilirim şu an
@esinlinaacar2260
@esinlinaacar2260 3 жыл бұрын
Cigerleri neden kan toplar acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yanlış beslenme ve / veya yanlış su koşulları.
@esinlinaacar2260
@esinlinaacar2260 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler ama çok geç malesef
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Anca görebildim. Keşke daha önce yazsaydınız. Geçmiş olsun. Umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Balık bakımı ile ilgili videolarım var. Onları izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yeni çıkan videolarımı da takip etmek isterseniz, kanalıma abone olmadıysanız, abone olabilirsiniz.. goo.gl/bPi3mB
@yusufsimsek8909
@yusufsimsek8909 3 жыл бұрын
Abi süs içinde saklanıyorlar 2 dışım erkek te bişey yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yavrulamak için girmiş olabilirler.
@yusufsimsek8909
@yusufsimsek8909 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yeni yavruladılar zaten
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğum esnasında bakteri kapmış olabilirler. İzlemeye devam et.
@endlerguppy3500
@endlerguppy3500 3 жыл бұрын
Endler balığımın biri dipte yatıyordu nefes almıyordu ama dokununca haraket ediyordu hareket ederkende ters yüzüyordu. Balık öldükten sonra karnını bastırdım içeriye hafiften beyaz jel ve kırmızı damarlar çıktı. Balık ölmeden önce gövdesinde kırmızı bir nokta vardı balık ölünce kayboldu. Kıl kurdu olabilir mi diyeceğim ama kıl kurdu sadece anüste çıkıyor diye biliyorum. Sizce ne olmuş olabilir ? Ben hava kesesi sorunu diyeceğim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak aynı durum diğer balıklarda görülmüyorsa, hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine şiştiği için yüzemez.
@endlerguppy3500
@endlerguppy3500 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Bendeki Endler Lepistesin vahşi kuzeni Canlıdoğuran Japon değil. Doğumdan sonra mı ölüyor anlamıyorum ki daha öncede endler baktım ilk defa başıma geliyor bu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumda küçük gelmeye başlamıştır. Balık sayısı artınca ya da balıklar büyüyünce böyle olur. Bunu önlemenin yolu, öncelikle bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer.
@endlerguppy3500
@endlerguppy3500 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Yok bu daha farklı bir şey akvaryum zaten oturmuş nitrat ve amonyak sıkıntım hiç olmadı. Dişi erkek sayısında da sıkıntı yok nedenine sadece anlayamıyorum. Balık zaten çok küçük bir balık sayıları fazla değil.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Su değerlerini ölçtün mü? Bazen eski akvaryum sendromu yüzünden de olabilir.
@furkanozkaya4080
@furkanozkaya4080 4 ай бұрын
Abi birisi bana lepistes balığımın dibe indiğini niye açıklayabilirim 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢LÜTFEN
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Lepistes balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasından, balığın hamileliğine kadar değişebilir. Eğer akvaryum dibinde yatar vaziyette duran bir dişi lepistes görüyorsanız, muhtemelen yavruluyordur. Eğer akvaryum dibinde bir çok lepistes varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış lepistes balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Lepistes balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.
@zehraseremet3916
@zehraseremet3916 2 жыл бұрын
Balığım iki gündür yemini yemiyor neden olabilir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Sağlıklı lepistes balığı her zaman verilen yemi yiyecektir, eğer yemiyorsa bir sorun var demektir. Akvaryuma yeni gelen lepistes balığı, yeni yerine alışana kadar yem yemediği olur. Bu dönem içerisinde saklanacak ve çevresine alışıp, kendini güvende hissettiği an, yem yemeye başlayacaktır. Devamlı aynı yemi yerlerse, bazen bu yemi yemeyi reddebilir, yem bayatsa, yemeyebilir. Lepistes balığınız stres altındaysa, yem yemez. Bu stresin nedenleri, Akvaryum sıcaklığının çok soğuk ya da sıcak olması, akvaryuma gelen yeni akvaryum balıkları, akvaryum su değerlerinin bozuk olması, balığın hasta olması gibi sebeplerdir. Ayrıca aşırı yemlemek de balıkların yem yememesine neden olur. Unutmayın arkadaşlar, her balık günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Verdiğiniz yem eğer 3 dk içerisinde bitmiyorsa fazladır.
@zehraseremet3916
@zehraseremet3916 2 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@zehraseremet3916
@zehraseremet3916 2 жыл бұрын
@@CemCelikel abone oldum bir şey daha sormam lâzım az da olsa yem yiyor fakat ilk aldığımda çok tedirgin davranıyordu en ufak el hareketimden korkuyordu yine öyle oldu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balığı yeni aldıysan, akvaryuma ve ortama alışana kadar böyle davranır. Akvaryum ufak ya da balık sayısı fazlaysa bu daha çok zaman alır.
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
Abi kanalımı tanıtırmısın sadece kanala abone olun demen yeter emeklerimin karşılığını alamıyorum :,(
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Kanalında fazla bir şey yok ki. En az bir 20 tane videon olsun. Bu arada ben de abone oldum.
@fishmaster3638
@fishmaster3638 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler ama düzenli olarak video atıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Tamam, biraz da ders alman lazım. Afgan Rasulov'u takıp et.
@YTBerat-aboneol
@YTBerat-aboneol Ай бұрын
abi benim 30L akvaryum um var ve burda 1 tane petshop var onda Lepistesler çok haraketli degil aralarında 3 4 tane hareketli balik var bende baliklari oyle gorunce almaktan vazgectim Akvaryum um 1 haftadır icinde balik yok gunluk akvaryum feeder kullaniyorum akvaryumum icinde beyaz bulut gibi bişey var o petshop tan kac Lepistes almaliyim? cevaplarsan sevinirim bide abi akvaryumum da isiti yok
@CemCelikel
@CemCelikel Ай бұрын
Lepistes balıkları oda sıcaklığında yaşayabilen balıklardır. Yani oda sıcaklığı 18 derecenin altına düşmezse, ısıtıcıya pek gerek kalmaz ancak üretim yapacaksan da akvaryumun sürekli 24 ila 26 derece sıcaklıklarda olması önemlidir. Bunun içinde ısıtıcı gerekir. Beyaz bulut, akıntı olmayan akvaryumlarda sıkça görülür. Su kalitesinin düşük olduğuna işarettir. Su hareketi için bir pipo filtre ve hava pompası olmasını tavsiye ederim.
@YTBerat-aboneol
@YTBerat-aboneol Ай бұрын
@@CemCelikel teşekkürler,abone oldum başka sorum olursa yazarım❤️ bide abi artık yeni videolar gelse iyi olur
Неприятная Встреча На Мосту - Полярная звезда #shorts
00:59
Полярная звезда - Kuzey Yıldızı
Рет қаралды 7 МЛН
Always be more smart #shorts
00:32
Jin and Hattie
Рет қаралды 38 МЛН
Did you believe it was real? #tiktok
00:25
Анастасия Тарасова
Рет қаралды 7 МЛН
LEPİSTES ÖLÜMLERİNE SON!!! %100 ETKİLİ KURTARICI
10:28
Akvaryum odası
Рет қаралды 19 М.
Yeşil Su Nasıl Yapılır
12:40
Hobim Melek Serdar Yılmaz
Рет қаралды 31 М.
Balık hastalıkları ve tedavisi iç parazit dış parazit
17:43
ÖZKA BALIK ÜRETİM
Рет қаралды 19 М.
Kuyruk Erimesi Tedavisi ve Sebepleri Balık Hastalıkları
18:37
Akvaryum Kulübü
Рет қаралды 60 М.
Cat Nika made her own business🤑 #cat #cats
0:27
Princess Nika cat
Рет қаралды 5 МЛН
Monkey 🐒 with naag #shortsfeed #kingcobra
0:15
Fiaz Jogi
Рет қаралды 6 МЛН