Bir sonraki bölüm için yaratıcılık / üretim ekseninde sorularınızı yorumlara yazarsanız onları da programa katabiliriz sevgili dostlar. Beğenmeyi unutmayın!
@okanzyzgn4 ай бұрын
Abi artık yetişemiyorum. Hangi programın kaçıncı bölümünde kaldım, hangi programı dinledim bilmiyorum. Mert Günhan ve Yakın Arkadaşı Multiverse'ünün rehberini yayınlayın rahat edelim
@ozgurozudogru64424 ай бұрын
Yeni içeriklere hep destek tam destek
@imete4 ай бұрын
"İki yıl boyunca yazarak, yazma yeteneğimi geliştirdim" "Sonrasında yazma şeklimi kafamda farklı bir yere yerleştirdim" Öğrenme yöntemi: bir işe başlayarak o işi öğrenmek. Tam tersi: ögrenme cehennemine batıp o işe başlayamamak. Veya: "utandığı için" asla cesaret gösterememek. "Düşündüğüm şekli değistirdim" "Yaratıcılığın kapısını açan şey bu; bizim o şeylerle ilgili önyargılarımız, endişelerimiz, utandığımız, korktuğumuz şeyler bizim bakış açılarımız ve..." Öğrenerek bakış açımızın yanlış olduğunu keşfettiğimizde üretici olabiliyoruz. Not: ben önyargılarımın her ne kadar risk almadan, hayattan geri kalarak yaşamama sebep olduğunu düşünen biri olsam da yine de bu önyargıların, "üretici" olduğum konuyu bulana kadar beni dış tehditlerden her zaman koruyacağını düşünmüşümdür. "Utanmayı bırakıcaksın, ilk adımını atıcaksın" Konfor alanını terk etmek . “[...] No matter how isolated you are and how lonely you feel, if you do your work truly and conscientiously, unknown friends will come and seek you.” . "Halbuki, çok daha az ama tam senin ilgi alanına giren şeyleri tüketmen senin için daha iyi olabilir." Not: hizli tuketimin bagimlilik yapici etkisinden turtulmak icin pek cok dikkat dagitici etkeni hayatimdan cikardim ve olabildigince sadece yasiyorum ama simdi de ilgim olan hic bir sey kalmadi ve internette dolanamiyorum. *"Kendini arayış", "nasıl yaratıcı oluruz değil de nasıl yaşamalıyız"; "Sanatçının ilk üretmesi gereken şey, kendisi" . ?beğeni zinciri: herkesin sevdiği içerikler arasında kendi sevdiğin içerikleri bulmak. Paralellikler: sevdiğin ortamlardan başka ortamları ve onların içeriklerini keşfedersin. Bu sayede kendi ilgi alanını keşfetmeye başlarsın. Kendini ifade etmek "Ne bizi salak gibi önünde tutarak kendine baktırıyor?" . Potansiyeli ve ihtimali olan, kafasının içinde dertleri olan insanların çeşitli noktalardan kafasını açıp üretmeye sevk edebilecekse... Bir konunun insanın içinden 🤨 geçmesi Başladığın işi bitirmek, sonuç cıkarmak . İlham bakanlığının keşif hocalarına teşekkürler.
@elbisburak4 ай бұрын
Çok ihtiyacım olan bir şeydi böyle muhabbetler. Çocukluğumdan beri sanatla bir şeyler anlatma isteğim var. Maalesef ben de çevremin etkisiyle yıllarca olduğum yerde saydım. Yıllar geçtikçe kendi isteklerim için çabalama kararına vardım. Aslında en çok istediğim şey film yapmak ama bunu imkansızlıklar nedeniyle erteledim ve başka ne şekilde bir şeyler üretirim diye düşündüm. En son çizgi roman yapma kararına vardım. Böylece daha ucuza görsel biçimde de bir şeyler anlatabilirim diye düşündüm. Sizin de bahsettiğiniz gibi ilk başta daha basit bir şekilde üretmeye başlama kafasıyla bu yola çıkmanın daha doğru olduğuna zamanla emin oldum. Önemli olan direkt hayalimizdeki noktada bir şeyler yapmaya çalışmak değil KESİNLİKLE BİR ŞEYLER YAPMAYA BAŞLAMAK olmalı. Size böyle güzel işler yaptığınız için teşekkür ederim. Yiğitcan abinin dediği doğru kanallarından birini yıllar önce Geekyapar! ile kendisi de oluşturduğu için ayrıca teşekkür ederim. Mert agabeyime de teşekkür ederim böyle güzel bir topluluk oluşturduğu ve güzel insanlarla tanışmama yol açtığı için
@Daimon.4 ай бұрын
Olley be yeni program
@yeşilmat4 ай бұрын
Harika format ve yorumlarınız için teşekkürler. Üretim yaptığımız mekanların en az tüketim yaptığımız mekanlar kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Yemek yemek, çalışmak, tüketmek ve üretmek gibi bir çok eylemi aynı ortamda gerçekleştiriyorum ve bu beni depresif hissettiriyor. Bu hissiyatın üretmek istediğim şeylerle ilgili aldığım aksiyonları etkiliyor. Aklıma yeni bir fikir geldiğinde ya da üretebileceğimi düşündüğüm yeni alanlar keşfedince hissettiğim zevkin beni bu yolda ilerletebildiğini düşünüyorum. Çünkü her ne kadar zamanımı geçirdiğim ortam günün sonunda tüm isteğimi yerle bir etse de bu zevkle birlikte yüzde 1'lik de olsa o alanda bir yol almış oluyorum. Genele baktığımızda kazanımlarım oluyor ancak her seferinde kısa bir yol ilerleyip o yolu terk etmek kötü hissettiriyor. Bu hissiyattan ancak yeni yollar bularak üstesinden gelebiliyorum. Sonucunda da kısır bir döngü oluşuyor. Bunların kendimce farkında olup değiştirmek için bir şey yapmamak ya da yapamamak (hangisi bilmiyorum) beni içten içe yiyor. Siz üretim ve mekan arasındaki ilişki hakkında ne düşünüyorsunuz?
@liquorwayne4 ай бұрын
Vay be, bu kadar ilgi çekici bir konuya podcast yapmanız beni hoş etti ve duygulandırdı. Gökhan abi ile yapılması ekstra güzel.
@Sam-kh1wq4 ай бұрын
ağabey 200 farklı kaliteli podcast yapıyorsunuz elinize emeğinize çabanıza sağlık valla
@jakuzi78144 ай бұрын
aynı anda 78 farklı içerik yapmayı başaran mert günhan ve yakın arkadaşı kanalına teşekkür ederim
@nifhogg95244 ай бұрын
All due respect ama ben bu kanalda olan her formatın kapak fotoğraflarına ekstra sevgi besliyordum hepsi çok güzel enfes, asla basit durmayan çok hoş kapaklardı, son zamanların video serilerinin kapakları aynı seviyede hissettirmiyor. Tabii ki yoğunluk vb. durumlar bunun etkeni olabilir anlayabiliyorum ama sadece bu duruma kayıtsız kalmak istemedim. En kötü ihtimalde diğer çok sevdiğim kapaklar için bi parsa vermiş olayım. Sevgiler :)
@peteeyboo4 ай бұрын
Çok ihtiyacımızın olduğu başka bir podcastin gelmiş olması aşırı mutlu ediyor gerçekten teşekkürler
@g.g.81034 ай бұрын
Teşekkürler.
@factorial23232 ай бұрын
ARRP ülkedeki en önemli youtube kanalı falan büyük ihtimal. gençlerin müziğine katkınız büyük varolun.
@enes20714 ай бұрын
biz yeni format kanalıyız, ağzınıza sağlık ağabeyler
@gokaycelebi47724 ай бұрын
Bir bölümde yaratım yaptığınız fiziksel alanları konuşursanız çok mutlu olurum. Çünkü mekansal bağlamların da yaratım süreçleri için çok etkili olduğuna inanıyorum. Sabit yerlerde kalanlar, sürekli hareket edenler, kafeciler gibi birçok tip var aslında. Sizin düşüncelerinizi öğrenmek de güzel olur.
@thecanest2 ай бұрын
Gökhan’ın anlatacağı çok şey var ve bu bakış açıları çok merak uyandırıyor, çok güzel bir video olmuş. Diğer bölümleri dört gözle bekliyorum.
@serdarsimsir17324 ай бұрын
harika muhteşem
@frambuazim4 ай бұрын
güzel program ama gökhan hocanın ses sorunu olmaasaydı keşke
@Aphelia.4 ай бұрын
Anatolian Rock Revival'ı 7-8 senedir takip ediyordum ilk defa öğrendim
@Feherlof1a4 ай бұрын
Gökhan bey'in tedx konusmasi da var anadolu rock ile ilgili öneririm
@tunayozturk3 ай бұрын
Kilit insanlar bulup harika Trinityler kuruyorsunuz Tancanlı Kaanlı Şimdide Gökhanlı trinity çok güzel oldu. Keyifle dinledim.
@slidethroughmyfingers76494 ай бұрын
bu programın devamı gelmezse yakarım bu kanalı. 6 senedir müzikle ilgili düşünüyorum, albümler dinliyorum, kendimi teknik olarak geliştirmeye çalışıyorum ve son 2 senedir de bir yandan mühendislik bölümü okumaya çalışırken bir yandan da bu üretim faaliyetlerimi boş zamanlarımda gerçekleştiriyorum. halen bir tat bir zevk bir sound oluşturma aşamasındayım. kafamda günlerce adımlarım hakkında fikirler dönüyor ve ben de gökhan ve yiğitcan gibi çok korkuyorum. bu korku kafamdan geçen şeyleri paylaşmaktan mı yoksa aptal bi mükemmelliyetçilik hevesinden mi kaynaklı halen bilmiyorum. neyin ne zaman yeteceğini ne kadar teknik bilginin beni en azından birilerinin eserlerimden zevk alacağıi bir noktaya getireceğini çözemiyorum. çoğu zaman da bu konuda başkalarının bana verdikleri sikko nasihatler de işe yaramadı. ama bu üçlünün söylediği şeylerin benim gibi kafasında her an üretmekle alakalı ilham veya kuruntularla dolaşan bir insan için gerçekten ne kadar rahatlatıcı olduğunu anlatamam. çünkü bu üretme durumunun içinde insanların yaşadığı daraltıları öğrenmek kafamdaki yalnızlığı bir nebze olsun siliverdi. onun için teşekkür ederim üçünüze de. bilmiyorum izleyenlerden konuşacak konu gibi şeyleri dikkate alacak mısınız ama benim merak ettiğim bir konu var. her zaman yanımda gitar veya not defteri taşıyan bir insan değilim. ilham geldiğinde de genelde telefonuma not almama rağmn bazen öyle saçma anlarda aklıma gelen ve güzel olduğunu düşündüğüm fikirler geliyor. bunları genelde not alamadan unutuyorum. not alsam bile bazen o anda içimde uyanan ilhamsal heyecanı üretme noktasına geldiğim anlarda tekrar yakalayamıyorum. gerçekten bunları yakaladığım anlarda da çok güzel sonuçlar elde ettiğim oluyor. belki bu tekrar o anı yakalayama işi benim ürettiğim mediumla alakalı olabilir bilmiyorum ama sizden merak ettiğim şey şu. bu ilhamlı anları yakalayamam sorunu sizde de var mı? var ise bu anı tekrar yakalayıp yararlanabiliyor musunuz? hepinizin tekrar ağzınıza sağlık.
@bolarzortar4 ай бұрын
@@slidethroughmyfingers7649 daha sonra bunu geniş geniş konuşuruz (zira önemli konu), ama evet, oluyor tabii sık sık :)
@brshn14 ай бұрын
21:00 if there is a will there's a way = kader gayrete aşıktır da diyebiliriz
@thiefofsociety97654 ай бұрын
Abartmıyorum görünce sevinç çığlıkları attım, tam da ihtiyacım olan program🧡🙏
@onurbahar54744 ай бұрын
Cok ici dolu konuşmuşsunuz agziniza saglik
@muratcangozum25894 ай бұрын
on numara içerik ağzınıza sağlık
@sansolyepalpatine10174 ай бұрын
mert günhan kutsal kitap, seviyorum.
@TanTansel4 ай бұрын
Tek kelimeyle harika.
@hazar25244 ай бұрын
Favori podcastimi buldum
@rigel73484 ай бұрын
Abiler selam, öncelikle hep bu tarz bir içerik beklemiştim sizden. Sonunda geldiği için çok mutluyum. Hazır fırsatım varken sizlerden de akıl almak isterim. Ben Eskişehir Anadolu üniversitesinde güzel sanatlar okuyorum. Hem liseyi hem de üniversiteyi güzel sanatlarda okuyan biri olarak, çizim her zaman hayatımda oldu. Liseye hazırlık kursum, lise hocalarım, üniversiteye hazırlık kursum, üniversite hocalarım, benden daha iyi çizen arkadaşlarım ve saymakla bitmeyecek pek çok internet içeriği sayesinde, çizim konusunda sırtım hiç yere gelmedi. Her zaman çevremde bana neyin doğru, neyin yanlış olduğunu gösteren birileri vardı. Ama tıpkı Yiğitcan abi gibi benim için de çok küçük yaşlardan itibaren asıl mevzu yazmaktı. Yazma konusunda hiçbir zaman bana akıl verecek birileri olmadı. Bir deneme yazımı okuttuğum kimseden detaylı bir eleştiri alamadım. Akabinde bunun daha münferit bir yolculuk olduğunu düşünüp yoluma devam ettim. Bugünlerde ise bunun sıkıntısını çok çekiyorum. Kız arkadaşımla birlikte bir fanzin yazıyoruz. Çıkardığımız her sayıda çıkış tarihi benim yazma konusundaki yavaşlığım sebebiyle uzuyor, erteleniyor. Bazen sevdiğim bazı yazarların röportajlarında " insan ne yazacağını bilmiyorsa yazmamalıdır." Tarzı sözlerini duyunca üzülüyorum. Çünkü yazmak dışında elimden ne gelir bilmiyorum. Kendimi bildim bileli edebiyat dışında hiçbir şeye kafa yormadım. Buradaki sorum daha çok Yiğitcan abiye. Yazdığın podcastlerde her hafta yirmi dakikaya sığacak uzunlukta bir senaryoyu nasıl yazıyorsun. Senin de diğerleri gibi içinden mi geliyor yoksa sen de "acaba ben yazamıyor muyum?" Diye düşünüp panik ataklar geçiriyor musun. Bu konudaki disiplinin nasıl işliyor?
@elifdigorian4 ай бұрын
Harika içerik 😍 Umarım çok arayı açmadan devam edersiniz. 🙏🏼
@Feherlof1a4 ай бұрын
ay gökhan yücel'e bayiliyorum
@egeiste9654 ай бұрын
Çok tatlı program ya
@lazymoon23924 ай бұрын
Profesyonel müzisyenim. Türkiyede iş yapan insanlar olarak o kadar gerilla taktiklerle takılıyoruz ki duysanız üzülürsünüz. Aldığımız ekipman ya klon ya da aşırı düşük segment. 30 yaşındayım, 12 yıllık gitaristim. 2 sene önce hayatımda ilk kez üzerinde fender yazan bir gitarım oldu. Gittiğimiz mekanlarda elektrik tesisatları sik gibi, 5 tane alet götürüyorum kimisi 170 euro kimisi 300-400 euro ve tüm bu aletler tesisat yüzünden ya da oradaki sorumlu boş bulunup 48v phantom power yolladığında yanabiliyor. Muhatabın yok. Aldığın para az. Ben 20li yaşlarımın başında deli gibi beste yapardım, yaratırdım bişeyler. Şu an bende sanat o kadar zanaate dönüştü ki, kendi de üretmeye çalışan bir insan olarak üreten diğer arkadaşlarımla nolacan oscar peterson mu olacan kayıt yapınca diye dalga geçerken buluyorum. Sanatla uğraşmaya karar verip eğlence sektörü çalışanı oldum. Şahsen kendimi bir garsondan farklı görmüyorum. Farkımız şu: o garson çocuklar harçlık parası için bu işi yaparken ben götümdeki kıllar ağardığında bile muhtemelen birilerinin düğününü iş yemeğini ya da bardaki eğlencesini çalıyor olacağım. Muhtemelen daha düşük paralar karşılığında. Yaratıcı üretimlere giremememizin sebebi de her şeyin sebebi gibi iktisadi maalesef.
@leidorf_4 ай бұрын
Yeni format, yeni program... Bu kanal bir içerik cenneti yahu
@efesemse11424 ай бұрын
harika format
@sefakoyun4 ай бұрын
Güzel bi sohbet ve konu da ilgimi çekti çünkü yaratıcı şeylere uzak kalmaktan muzdaripim bir süredir. Dışarıdan bakıldığında yaratıcılık ön planda gibi görünse de aslında iş verenin birtakım çıkarlarına yönelik işler üretme durumu mimarlıkta da var. Belli bi yerden sonra rutine bağlamış, yaratıcılık içermeyen şeylerle uğraşır hale geliyorsunuz. Bu sebeple o tarafı doyuracak uğraşlara ben de çok ihtiyaç duyuyorum. Gerçekten çok fazla ilgi çekici şey var ama genellikle profesyonel hayat bunları sunmuyor. Yiğitcan'ın dediği aile telkini üzerine de bi şey eklemek istiyorum. Çoğu kişi gibi bana da sen işini hallet de sevdiğin uğraşların hobin olsun dediler fakat bunu hayata geçirince de "niye bu işlerle uğraşıyosun işine baksana" veya "kim bilir buna ne kadar para veriyosun" gibi şeyler söylüyorlar aslında. Halbuki sadece daha iyi kahveler ve fotoğraf filmleri alıyorum. Zaten iç motivasyonu düşük birisi için hiç ateşleyici cümleler olmuyor bunlar da maalesef.
@MCKKO3 ай бұрын
nolur bu seri devam etsin.
@yesilpicasso10284 ай бұрын
bayıldım, bir sonraki bölümde şu tarz bir şey konuşabilir misiniz, ilgili mi o size kalmış tabi ama ben yazacağım yine de :,) 'mental sağlık sıkıntıları sebebiyle yaratıcılığının üretime geçememesi' kendi hikayemi çok kısa anlatmak isterim, örnek vermek açısından; tasarımcıyım tekstil alanında, birkaç yıl önce bir panik atak geçirdim ve sonrasında da anksiyete teşhisi kondu, bundan sonrası biraz sıkıntılı oldu benim için, şehir veya ülke dışında fuarlar oluyor, orada tek başıma olup panikleyeceğim için gidemiyorum, tasarladığım kıyafetlerin iyi olduğunu ve koleksiyonda satacağını biliyorum ama verdiğim tasarım sayısı ve kalitesinin üstüne çıkarsam daha fazla beklenti oluşturacağım için çok iyi parçalardansa standart kalite işlerimi teslim ediyorum vb. vb. çok özgüvenli, sürekli de gezen hatta tek başıma taylanda gidip gezmiş biriyken şimdi 'kötü bir şey olacak' hissiyle beni daha iyi bir konuma getirecek plus bir çalışmaya katılmıyorum, özetle üretimimin önüne mental duvarım çöktü demek istiyorum kısaca, belki bunu yaşayan başkaları da vardır diye yazmak istedim, saçma bulacaklar olabilir, yaşamayan için anlaması zor olabilir saygı duyarım, sevgiler
@MGS19944 ай бұрын
Bu sizin İlhamınız şimdi ben bu İlhamınızı masaya koyuyorum.
4 ай бұрын
Benim aklımda yazmak istediğim üç hikaye var. Kafamda sürekli bu üçünün hikayeleri dönüyor ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bir keresinde Mert Günhan kendiniz hakkında yazmanız lazım demişti bir yayında. Bunlardan biri aslında baya kişisel bir hikaye. Onu yazarsam rahatlayacağımı düşünüyorum fakat canım diğer ikisini yazmak istiyor. Meraklısına kişisel olan bir süper kahraman hikayesi. Yazmak istediğim diğer ikisi bilim kurgu ve fantastik. Fantastik olan hikayenin bir kaç sayfasını yazdım, karakterleri, dünyası hatta haritasına kadar yaptım
@Odysseus-x2r4 ай бұрын
Tüketim ve üretim ilişkisi konusunda şeyi hep ilginç bulmuşumdur, manga sektöründe aktif serileri olan mangakaların asla tüketmek gibi bir vakitleri yok belki haberdar oluyorlardır diğer serilerden ve gündemden. Bu durumu özellikle one piece gibi 27 yıllık serilere uyarlarsak cidden ilginç bir hal alıyor. Pekçok alanda da aslında üretici o kadar üretiyor ki tüketmeye vakti olmuyor. E tabi biraz da abartıyorum herhalde illaki tüketiyorlardır da kendi geçmişlerine kıyasla çok daha az (benzer bir şeyi Günhan'da da görüyorum sanki) Velhasıl tüketimle üretimin oranı ve zamanla değişimi hakkında konuşsanız çok tatlı keyifli olur. Bölüm çok güzel olmuş devamı gelir diye de umuyorum
@favilla_04 ай бұрын
Videolarınızı, yayınlarınızı zaten atölyede çalışırken dinliyordum bu içerikle birlikte ekstra ilham puanı kazandım ve zarı 20 attım
@hodbin4 ай бұрын
Gökhan ağabeyin sürekli dnd terimleri üzerinden örnek vermesi çok iyi
@lectow4 ай бұрын
Yaratıcılık insanın elindeki en büyük güç bence ve bunu kullanabileceğinin farkına vardığında ya bu gücün altında kalıyorsun ya da hayallerini gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanıyorsun. Benim sorum şu, özellikle bu gücün altından kalkamadığınız o zamanlar neler yaşıyorsunuz ve tekrardan bir şeyler yapmaya nasıl başlıyorsunuz? Bu arada hepinize insan varlığının yegane temeli hakkında konuştuğunuz için teşekkürler😊
@sameduzun21174 ай бұрын
Yaratıcılık gerektiren şeylerle ilgilenmek isteyen ya da halihazırda ilgilenen arkadaşlar lütfen Rollo May - Yaratma Cesareti'ni ve Aldous Huxley - Algı Kapıları'nı okuyunuz. (Efsanevi The Doors grubu ismini bu kitaptan almıştır, bilginize)
@berke_karaca4 ай бұрын
W yeni format
@egeahenk4 ай бұрын
yeni içerikler doğuyor duruyor ne bereketli yıl ya bu
@hellionabin4 ай бұрын
İçerikler üst üste yağıyor siyahi, shi. 🤑 İşi yukarıda tut adamım.☝🥶 Gördüğüm tek şey alevler🔥, şapka yok. 🧢 Bırak aksın kanka🌧, bununla mahalleden dışarı yapıyoruz. 🥷
@yunusgokbulut34284 ай бұрын
Pişirmesine izin ver kardeşim 🫴👉✌️🤘🤞👌🤏🤌✋🫰🤚✌️🖖✌️🫳👎🫰✌️👋
@rvzgar2 ай бұрын
aa, gökhan yücel beni erkin koray-bir eylül akşamı ile tanıştıran insanmış. memnun oldum hocam.
@frankmillerboi69284 ай бұрын
İlhamımı geri kazandım.
@Veresiyesatan4 ай бұрын
Gökhan Yücel geçen sene Anadolu Üniversitesine geldiğinde söylemişti Bu kanalda bir program yapacağınızı uzun süredir bekliyordum çok sevindim
@tunceraydn89734 ай бұрын
Bu network, torpil konusuyla ilgili; yüksek lisans yapmaktayım ve bu çevrede “torpilden zarar görmemek için torpil yapan” insanları çok fazla görmeye başladım.
@owzane4 ай бұрын
evet evet evet
@mertoztunc9594 ай бұрын
Benim için spesifik zamanlar ve konumlar yaratıcılığını etkiliyor. Mesela gece 2-5 arası yayı artık ardıma batmaya başlayan bir koltuğum vardı genelde yaratıcı fikirler oradayken bana fırlıyor bu sizin için de benzer mi peki? Bu arada o koltuğa yaşadığım öğrenci yurdundan ve oradaki kolektif iletişimden ayrıldığımdan beri erişimim yok ama yine de yaratıcı üretimlerimi yapabiliyorum sadece başka aracılar bulmaya başladım bunun değişken bir şey olabildiğini en azından benim için de belirteyim. Bir de Gökhan Yücel'le ilk kez bu podcast ile tanıştım ama Anatolian Rock Revival Project inanılmaz başarılı ve ilham verici bir şey kanımca hep beraber böyle bir program yapmanıza da çok sevindim o sebeple. Sevgiler ve saygılar
@OraldForn4 ай бұрын
Wired Templar Order Sadakatini Taktir Ediyor.
@bakugandemlik4 ай бұрын
Yücelin sesi chat gpt nin ember sesine benziyo
@hazarpestemalci4 ай бұрын
Hey kucuk goblin! Bu içeriğin için 5 altın ve bir ilham puanı kazandın
@VisualArchivee3 ай бұрын
Ben yaratıcı bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak yaptığım işler genelde yabancı bir eserin uyarlaması ya da oradan buradan gördüklerimin sentezi gibi oluyor ve bu yüzden de kendimi tam olarak tatmin olmuş hissetmiyorum. David Eagleman yaratıcılığın zaten halihazırda bir sentez olduğunu söylüyor. Timsah(?) ve kuş sentezi, zihin üretimi soyut bir varlığın, yani ejderhaların yüzyıllar geçse de hala günümüzde kullanılıyor oluşunun örneğini veriyor. Ancak yine de kendimden bir şeyler eklediğimi hiçbir zaman hissedemiyorum. Yazı denemelerim oluyor ancak kendime bir referans noktası bulamazsam hiçbir zaman düzgün bir biçimde başlayamıyorum, kendimi çok zorladım ve maalesef ki beceremedim. Referans noktası bulsam da var olanın bir paraphraselenmiş halini üretmiş oluyorum. En kendim olduğumu hissedebileceğim anlar genelde üretim anları çünkü öz olarak benim nesneye yansıman gerekiyor, öznemin belki de en belirgin olduğu anlardan birisi bu. Psikanalitik bir ağızla konuşmak istemiyorum ancak identity crisis yaşıyorum çoğu zaman üretim süreçlerinde. Kendimin ne olduğunu bilemiyorum, kendimden ona ne katabileceğimi bilemiyorum, akışa bırakamıyorum ve en nihayetinde var olanların ucuz bir kopyasını üretmiş halde buluyorum kendimi. Bu durumdan nasıl çıkılabilir? Uzun ve kişisel bir mesaj/soru oldu. Umarım herkese hitap edecek ve yardımı dokunacak bir halini sorarsın Mert ağabey. Nihayetinde karşılıklı oturup sohbet etmiyoruz, bu yüzden sormaman da anlaşılır gayet
@motorazor80214 ай бұрын
Evet. EVET! Daha fazla podcast istiyorum. Daha fazla...
@alperkaya14274 ай бұрын
Hizmet
@berke_karaca4 ай бұрын
Agabeyler burnout ve burnoutla nasıl başa çıkılır? Bununla ilgili 2 kelam ederseniz çok sevinirim. Son zamanlarda çok yaşıyorum hiç bir şey yapasım gelmiyor, film-dizi izlemek, bir şeyler yapmak da dahil. Şimdiden teşekkürler.
@DuelWithLuell4 ай бұрын
Şu içeriklere bak hocam derya kuzusu
@davartheberserker4 ай бұрын
Bir bu video bir de Eliot'un The Waste Land'i ilham pompası gibi
@albay_zagloba4 ай бұрын
1:01:37 this.
@berkaysaglamdemir96934 ай бұрын
Meşhur yücel mi ağabeyler
@tekgercekyusufkaya4 ай бұрын
Bir işi bitirdiğinizi tam olarak ne zaman ve nasıl anlıyorsunuz? Şahsen uzun süredir çeşitli konularda video metin yazıyorum fakat hiç birini video formatına dökmedim. Öyle ki ilk yazmaya başladığım dönemdeki yazılarım ile şimdikilerin arasındaki farklar gözle görünür seviyeye geldi ve bu fark, içeriklerimi yayınlamak yerine onlara sürekli rötuş attığım bir döngüye girmeme sebep oldu. Sanki her zaman atlamasında metni biraz daha cilalayıp, biraz daha iyi hale getirecekmişim gibi hissediyorum. Doğal olarak tamamlanmamış işlerin birikimine sebep oluyor bu davranışım.
@nixion71714 ай бұрын
Yücel mi abi?
@busracetinkaya65454 ай бұрын
Yücel mi abi
@alsersok4 ай бұрын
44:45 pelin batu olabilir mi o röportajı yapan
@alperenozer34474 ай бұрын
Güzel program da gökhan beyin mikrofonu beni çok tilt etti be
@roachmiku56074 ай бұрын
hohohoyttt
@mochichimmyy4 ай бұрын
Ses kesilmesi baya oldu
@mertkorkut91984 ай бұрын
Abi yücel mi?
@zeynepgulyldz34093 ай бұрын
Bu program nedir, insanların reddite yazdigi ilhamları okuyup yorum mu yapacaksınız
@ozanyurdasahip4 ай бұрын
Hayatımda hiçbir şey üretmedim
@thiefofsociety97653 ай бұрын
İlham bakanlığı nerede? İki haftada bir mi olacak, yoksunluk krizine düştüm