Kitap yayinlatmak ile ilgili nadir yararli iceriklerden olmus, tesekkurler.
@turhanyildirim2 ай бұрын
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim. Deneyimimi paylaşmak istedim, yararlı olmasına sevindim.
@Loud_Thinker Жыл бұрын
Kanalınızı yeni keşfettim. Beğenerek takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. ABD 'den selamlar.
@turhanyildirim Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim, keyifli seyirler.
@firuzanitimat7092 Жыл бұрын
Bilgilendirme için teşekkürler...
@aykorkusu Жыл бұрын
Teşekkürler emeğiniz için.
@ozanbugraozkul6210 Жыл бұрын
Yine çok güzel bir video olmuş, elinize sağlık. Bilgilendim.
@turhanyildirim Жыл бұрын
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
@mutallipsaydulla Жыл бұрын
Teşekkür ederim kardeşim
@yox82ifyАй бұрын
Merhaba. Öncelikle verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben 8 aydır gece gündüz demeden bir roman yazdım. Aslında bir 'roman serisinin' ilk kitabı da diyebilirim. Cok orjinal bir konusu ve kurgusu oldugunu düşünüyorum. Sizinle doğrudan iletişime gecebilme şansım varsa iletisim bilgilerinizi paylasabilirseniz sevinirim. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
@turhanyildirimАй бұрын
Romanı yazmak ayrı bir süreç, sonrasında düzenlemesi ve son haline getirmek için üstünde çalışması ayrı bir süreç. Öncelikle bu ikinci sürece geçmenizi tavsiye ederim. Son haline getirdiğinize emin olduktan sonra da yayınevlerine göndermeniz daha doğru olacaktır.
@NurhanHabibe5 ай бұрын
ama kitap yurdu her eseri kabul etmiyor yazıda önemli
@ozanbugraozkul6210 Жыл бұрын
Hocam bir de edebiyat sohbeti olarak 'Edebiyat iyileştirir mi iyileştirmez mi' konusunu bir de sizin anlatımınızdan dinlemek isterim.
@turhanyildirim Жыл бұрын
Kısmetse bu pazar.
@saygnkoraydoganer27552 ай бұрын
Hocam yeniden merhabalar öncelikle faydali bilgiler icin teşekkürler. Ben kitaplarimi amozon uzerinden yayinlamak istiyorum. Siz daha daha once farkli yayinevleri ile calistiginiz icin bir sorun olacak. Yayin evi sadece yurtici haklarini mi satin aliyor. Yurtdisinda siz nerede isterseniz kitabinizi yayinlayabilir misiniz? Ornegin amazon ya da google book uzerinden yayin yapabiliyor muyuz? Ya da Türkiyede klasik bir yayin evinde kitabim yayinlandiktan sonra mesela Japonya'da da bir yayinevi ile calisabiliyor muyum? Tabii ki bu sozlesmelere ve yayinevine gore degisebilir ama genel olarak bu işin aslı nedir? Ben bu süreçte amazon artı klasik bir yayin evi ile ilerlemek istiyorum. Simdiden nazik cevabiniz icin teşekkür ediyorum.
@turhanyildirim2 ай бұрын
Sözleşmedeki şartlara bağlı olarak yayıneviniz yurt dışı haklarını da e-kitap haklarını da telif karşılığı satın alabilir sizden. Ben hala klasik yayıncılıktan yanayım. Ondan Amazon ya da Google Book gibi mecraları en azından bizim dilimiz gibi nispeten Dünya çapında az okunan bir dil için şimdilik pek uygun bulmuyorum. Yine de karar sizin elbette. Japonya'da bir yayıneviyle çalışabilmeniz için yurt dışı haklarınızın pazarlanması gerekiyor. Bunu da genellikle ajanslar yapıyor. Mesela Türkiye'de bu konuda en büyüklerden biri Kalem Ajans'tır. kalemagency.com/
@NurhanHabibe5 ай бұрын
en basiti kdy kendi cabanla yapıyon hem maliyeti az
@TimurSaltik2 ай бұрын
Hocam bahsettiğiniz konuyu çok derli toplu anlatmamışsınız gibi geldi. Benim anladığım Kültür Bakanlığının "Kitap Yayınlama" konusunda bir proje yürütüyor olduğu. Yani başvuru olarak Kültür Bakanlığı mıdır hedef? Peki Kültür Bakanlığı ne tür içerikler seviyormuş, belirtmiş mi proje detaylarında? Zira böyle bir projede mutlaka politik bir amaçları vardır. KDY'nin de son zamanlarda doğrudan yayıncılık projesinin nedenini bilmediğim bazı nedenlerle çöktüğünü söyleyebilirim. Zira iletişim kanalları kapalı. Cevap veren yok. karanlık, uzun bir yol.
@turhanyildirim2 ай бұрын
Bakanlığın İlk Eser projesine bir yayıneviyle katılma şartı bulunuyor. Sunum formunu ister yazar isterse de yayınevi dolduruyor. Bu formda kitabınızın Türk edebiyatına yapacağı katkıları yazıyorsunuz. Kurul buna göre değerlendiriyor eseri. Herhangi bir ideolojik durum söz konusu olsa Kara Gergedan'ı okuyanlar bilirler ki kitabımın onay alması mümkün olmazdı. Başvuru yılda iki kez Şubat ve Ağustos aylarında yapılıyor, onay ya da ret yaklaşık altı aylık bir süreçte geliyor. Tür olaraksa daha çok öykü ve roman kitaplarına onay çıkıyor.