Hyvä haastattelu. Mielenkiintosia,yllättäviäkin tuloksia tutkimuksessa.
@Martinquaro5 ай бұрын
Todella hyvä tutkimus ja aiheellinen . Kuuntelen tämän myöhemmin. Uskon että tästä löytyy opittavaa itse kullekin.
@jouniheikkila40866 ай бұрын
Täytyy kyllä sanoa, että fiksujen ihmisten puhetta on hieno kuunnella. oli kyllä hyvä haastattelu
@Jumalan_esimies3 ай бұрын
Jos haluat oikeasti fiksuja ihmisiä kuunnella niin: kzbin.info/www/bejne/fXS1f4GVgLiZbLc
@eeva-liisavirtanen15856 ай бұрын
Älyttömät laitteet.
@Asdazkin6 ай бұрын
Älyttömät käyttäjät.
@Jumalan_esimies6 ай бұрын
@@Asdazkin Ei vaan laitteet
@AP-sd1fl6 ай бұрын
@@Asdazkin Käyttäjät tulevat sitä älyttömämmiksi, mitä enemmän he käyttävät älylaitteita.
@mikkosilakka6 ай бұрын
Vuosikymmeniä sitten vanhemmilla oli aikaa ja voimia käydä lapsien kanssa läpi kouluaineita. Tuettiin ja kannustettiin opiskelmaan ja ammennettiin omia kokomuksia opiskelusta lapsille. Tämän päivän hetkisessä ja kuormittavassa yhteiskunnassa vain hyväosaisilla on aikaa ja voimia osallistua lasten koulutukseen. Keskiluokalla ja vähävaraisilla ei ole aikaa eikä voimia osallistua lasten opiskeluun samalla tavailla kuin ennen. Työelämän muutos on ollut nii raskas, että se yksinkertaisesti vie ajan että voimat tästä osallistumisesta. Tätä muutosta ei nähdä oppimistuloksissa, ja siitä ei ole olemassa helppoa tehdä poliittisia päätöksiä. Tästä valitettavasti kuitenkin seuraa se, että suomalaisesta yhteiskunnasta muodostuu yhä pahempi luokkayhteiskunta ja edellytkset kansaiväliseen menestykseen koko yhteiskunnassa heikkenevät. Tosin eipä se ole pois tämän hetken pääomasta, vaan vasta seuraavien sukupolvien pääomasta.
@decarthes6 ай бұрын
En usko, kunnes toisin todistetaan, että vanhemmat olisi ennen tehneet yhtään sen enempää kotona läksyjä lasten kanssa kuin nytkään. Oppimistulosten laskussa ei ole siitä kyse. Syyt ovat koulun auktoriteetin murenemisessa, epäonnistuneissa uudistuksissa sekä räjähtäneessä ruutuajassa.
@pasmativasmati5 ай бұрын
Tuohan ei pidä paikkaansa. Keskivertoduunari tekee lyhyempää työviikkoa ikinä. Ihmisillä on kiire omien puhelimiensa yms viihdelaitteiden äärelle. Vapaa-ajan murros on se mille ihmiset ei ole pärjänneet. Perheen kanssa ajan viettäminen on ilmaista, eikä liity sosioekonomiseen asemaan. Tilastollisesti sitä on vähiten tulosvastuullista työtä tekevillä ihmisillä jotka uhraa oman vapaa-aikansa urakehitykselle.
@Artur-r7h6 ай бұрын
Tärkeät ihmiskokeet itselle podkastien kanssa jatkuvat. Kiitos podkastista
@psynque6 ай бұрын
On todella hyvä että tästä aiheesta alkaa olla jo ihan tieteellistä sosiologista tutkimusta. Liian kauan uuden teknologian mahdollisista haitoista on puhuneet vain lapsuutensa Commadore 64:n ruudussa viettäneet keski-ikäiset "techbrot" joilla usein on taloudellinen kannustin vähätellä haitallisuutta.
@rbmk10005 ай бұрын
Osa techbroista on kyllä tasan vastakkaista mieltä ja on vienyt kotoaan kaikki taskulamppua älykkäämmät laitteet kierrätysasemalle. Ja onhan heillä omakohtaista kokemusta, kuusnepatkin oli koukuttavia ja siitä ei pelkkää hyvää seurannut, vaikka jotkut päätyi perustamaan konsulttibisneksiä.
@kamikaze43446 ай бұрын
Laitteet ovat kehittyneet ”hieman” nopeammin kuin lasten kehittyminen. Joku ikäraja, jota ei voi kiertää, tulisi asettaa somepalveluihin.
@tuula98366 ай бұрын
Onnellisuus on vähentynyt ainakin 50% 80- luvusta, luulisi että joku olisi kiinnostunut, mutta ei, kiihtyy vain tämä touhu
@antumurikks48616 ай бұрын
helpompi muuttaa onnellisuuden laskentatapaa kuin lähteä muutamaan kännyköiden käyttötapoja
@tuula98366 ай бұрын
@@antumurikks4861 ei ole helppo
@jacksmith42666 ай бұрын
Voisiko kansalaisaloite olla kohdallaan älylaitteiden rajoittamisesta? - alle 3v ei ollenkaan älylaitteita - alle 10v ei älylaitetta, paitsi älykello: soitot+sijainti - puhelimet kokonaan pois käytöstä koulun ajaksi - sovelluksiin ja peleihin ikärajojen nosto Älylaitteet luokiteltava riippuvuutta aiheuttaviksi, koska miksei? Jos sovelluksia ja pelejä suunnittelevat softatalot sekä pelitalot käyttävät psykologeja kehittämään mahdollisimman koukuttavan ja paljon rahaa tuottavan tuotteen. Päärahantulolähteenä ja hyväksikäytettävänä kohderyhmänä lapset ja nuoret. Kännykkä on uusi tupakka.
@user-po2qr1jl8t6 ай бұрын
Kielletään samalla huumeet.
@googloi6 ай бұрын
Samat kiellot työpaikoilla aikuisille, suurimmasta osasta voisi kieltää myös etätyöt. Kotiin tulisi maksaa vain sosiaalituki ja vanhempainvapaat
@samipistool17156 ай бұрын
Eiköhän toi ole kotikasvatuksen hommia, eikä lakipykäliä
@jacksmith42666 ай бұрын
@@samipistool1715 On. Miten hyvin ollaan onnistuttu?
@reht16 ай бұрын
@@user-po2qr1jl8tNe on jo kieletty.
@Jumalan_esimies3 ай бұрын
NMT450 riittää tässä maassa kaikille. Lisäksi lankaverkko modeemit takaisin käyttöön, niillä ehtii ihan hyvin kaiken mitä verkossa pitää tehdä. Puhelin on puhumista varten, ei nettisurffailua yms huuhaata varten
@terhiaitamurto72396 ай бұрын
Juu, ja tietäisittepä vaan, mihin 5 ja 6 G on suunniteltu. Ei muuta ku pipoa syvemmälle päähän.
@teosto13846 ай бұрын
Meillä älylaitteet ovat tulleet mukaan parisuhteeseen kun ne alunperin kuvioihin tulivat. Lapsen kohdalla (teini) oireet näkyvät kyllä, mutta vaikka aika heavy-usereita ollaan vanhemmatkin niin ei ne parisuhdetta romuttaneet ole. Nimimerkillä kohta 20v yhdessä. Jos kuitenkin jotakin positiivista älylaitteista parisuhteen suhteen haetaan, niin kannettavat käsikonsolit ja kännykät tuovat ruudun samalle sohvalle, siinä missä aiemmin eri huoneissa oli telkkarit/tietokoneet ja yksi pelaa niitä ja toinen katsoo telkkaria. Nykyään istutaan samassa huoneessa ja ollaan kuitenkin fyysisesti läsnä, jos nyt ei mentaalisesti ihan täysin, mutta puheväleissä kuitenkin. Toki se luuri ajoittain sänkyynkin kulkeutuu, mikä ei aina ole mieleen koska se ei ole parasta sänkytekemistä. Toki sitten taas uutiset ja kartalla olo on bonusta, kun ei sitä päivälehteä lueta koko aikaa eikä siinä kaikkia uutisia ole. Laitteina älyvehkeet kyllä ovat hyvä, mutta kuten kaikessa niin kohtuus kaikessa. Harvalla taitaa kuitenkaan pysyä kohtuudessa, itselläni ei ainakaan. Ja tämä tosiaan jo keski-ikäisellä ihmisellä. Teinin kohdalla homma on jo kyllä mennyt täysin toivottomaksi kun se puhelin on se korkein preferenssi vaikka vaihtoehdoksi tarjottaisiin käytännössä mitä vain. Aikuisella kuitenkin vielä preferenssi on joissakin muissa asioissa, joskin multitaskaamista harjoitetaan, eli ns. "best of both worlds" ja kummastakin hukataan puolet tehosta.
@janvi45586 ай бұрын
No onko tuo mielestäsi mukavaa ja hienoa elämää? Kannattaisiko tehdä pieni muutos?
@oIkealaitalinkki6 ай бұрын
Commodore 64 + kasettiasema: älyttömämpää (korjaan, älyllisempää) kombinaatiota ei lapset tartte
@TOJAMUS6 ай бұрын
Eli keskimäärin 45päivää nuorilla menee vuodessa turhan höpöhöpön selailuun tiktokissa (450pv 10vuoden aikana jos tahti pysyy samana) jos 3h päivässä keskiarvo.. semmosta😂
@incollectio6 ай бұрын
Ja Yhdysvalloissa keskimääräinen käyttö nuorilla on n. 5h päivässä. Eli 76 päivää vuodessa. Ja tämä vain aktiivinen käyttö. Passiivinen käyttö (käytön miettiminen, odottaminen, muistelu) on toki paljon enemmän.
@Jumalan_esimies3 ай бұрын
Ongelma on siinä, että Suomen valtio on hyväksynyt nuo tarpeettomat älyttömyyslaitteet maassa.