Magnus Ehinger? More like Magnus A-bringer Tack för fantastiska videos som hjälpt mig flera flera gånger! Sjukt bra på att förklara!
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
Haha, den hade jag inte hört förut! 😊 Tack själv, det är alltid roligt att höra att det går att lära sig något av mina videogenomgångar!
@bougie_6 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 :D förresten jag har en fråga. Hur kommer det sig att anoden i detta fallet är vid minus-polen medan katoden är vid plus? Är det inte mer logiskt att anoden är vid plus-polen då den ändå oxiderar och avger elektroner? För i en elektrolys är det ju precis som jag skrev att anoden är den positiva elektroden medan katoden är den negativa. Förstår inte varför dessa skiljer sig åt och hur det ens fungerar med att ha den oxiderande elektroden vid minus?
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
@@bougie_ Jag vet tyvärr inte varför anoden och katoden har bestämts vara den ena eller den andra typen av elektrod, och precis som du uppfattar jag det som lite bakvänt. Kanske har det att göra med att man i elektrokemins början inte hade riktigt koll på vad elektroner faktiskt är, och hur de rör sig ett galvaniskt element och i en elektrolyscell.
@bougie_6 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Okej tack!
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
@@bougie_ Varsågod! 😊
@elinakerlund24652 жыл бұрын
tack tack tack! dina videor är helt perfekta! lagom långa, mycket tydliga. Läser naturvetenskapligt basår där föreläsningarna inte varit allt man hade kunnat önska tyvärr, men tack vare dig kanske jag klarar min tenta!.
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
Tack själv, lycka till på din tenta! 👍
@TreNollFem3 жыл бұрын
Först och främst tack så hemskt mycket för hjälpen med kemin, jag kopplade noll innan och nu fattar jag mycket mer. Men jag inser nu att du också har svarat på nästan all frågor man skulle kunna råka ha från videon i kommentarerna också, jag jag vill bara säga att du, Magnus, är en underbar människa och en fantastisk lärare. Tack.
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Tack ska du ha, det värmer att höra! 😊
@Empa0099 күн бұрын
Tack Magnus! Du hjälpte mig nyss till ett A i kemi! Bättre än min lärare iallafall. Tack!!
@MagnusEhinger019 күн бұрын
@@Empa009 Underbart att höra att du lärt dig så mycket kemi! 😊
@josefinandersson83095 жыл бұрын
Jag har lärt mig mer av den här videon än 4 veckors genomgångar av min lärare. Tack!
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Tack själv, det gläder mig att det gick att lära sig något från min videogenomgång! 😊
@edinahalilovic45666 жыл бұрын
Du är en grym lärare som lägger tid och energi på att göra videos, detta hjälper verkligen många! Så passande att du har lagt ut mer om Reduktion och Oxidation nu när jag går igenom det i skolan. Det hade varit jätte snällt av dig om kunde göra en video om olika batterier såsom ett bilbatteri och brunstensbatterier.
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
Tack, det var ingen dum idé! Kanske hinner jag göra den i veckan som kommer, men jag kan inte lova något.
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
Det dröjde lite längre än så, men nu har jag i alla fall gjort en videogenomgång om hur bilbatterier funkar: kzbin.info/www/bejne/a3eQfYCIrN6IpLs 😊
@dino51193 жыл бұрын
Tack Mange , mycket bättre än det som stod i boken
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Tack själv, glad att det gick att förstå! 😊 (Men jag föredrar "Magnus"…)
@calciumsulfate13742 жыл бұрын
Fantastiskt att du tog med att zinkatomer från zinkblecket blir av med elektroner och kommer ut i lösningen! det var precis vad jag behövde veta för att fatta varför det fungerar, det hade både min lärobok och lärare utlämnat
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
Sedär, så bra att jag "fick polletten att trilla ner" för dig! 😊
@officiallyniloy8686 ай бұрын
absolut bästa läraren någonsin! Du har hjälpt mig så mycket under bara en helg innan mitt kursprov i Kemi 1 på måndag. Hade det så stressigt och visste inte vart jag skulle börja men sen vände jag mig till dig och tack vare dig känner jag inte lika osäker om provet nu! Fortsätt såå
@MagnusEhinger016 ай бұрын
Gott att höra att jag har fått hjälpa dig, lycka till med ditt kursprov! 😊👍
@viktornyman61105 жыл бұрын
Har prov på dethär imorgon, du ser till att jag kommer att få A på provet. Jag och resten av 9nb tackar dig för det du gör.
@accordus10532 жыл бұрын
💀
@Elias-hj4jn6 жыл бұрын
Galet bra förklarat, all cred till dig Magnus!
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
Tack, vad bra att det gick att förstå! 😊
@zakariasnilssondahl15903 жыл бұрын
Du räddade mitt betyg Magnus!
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Roligt att höra att du lärde dig en massa kemi! 😊👍
@nassarin6862 Жыл бұрын
Magnus du är en legend
@MagnusEhinger01 Жыл бұрын
Tack! 😊
@benetekal10416 жыл бұрын
Mange du är bäst. Sitter ofta och repeterar sådant som är glömt sedan gymnasiet här på din kanal
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
Roligt att höra att du har nytta av min kanal! 😊 (Fast jag föredrar "Magnus", inget annat…) 😉
@snaozmessi85473 жыл бұрын
Kungen hjälper igen👍🏽👍🏽
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Så mycket jag kan! 😊👑
@williamcl17433 жыл бұрын
4:37 varför skulle zinkjonerna behöva förflytta sig över jonbryggan? Räcker det inte med att sulfatjonerna gör jobbet att jämna ut laddningen?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Jo, men det skulle faktiskt också kunna räcka med att bara zinkjonerna diffunderar över åt höger i bilden. Eftersom det i praktiken lika stor sannolikhet att båda jonerna diffunderar över, så kommer de också att göra det.
@octoxite3 жыл бұрын
Kommer klara mitt kemi1 kursprov pga dig, hade aldrig klarat annars hahahahah
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Lycka till på ditt prov! 😊
@octoxite3 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 tack! Det börjar nu 8:15 😌
@smoke17393 жыл бұрын
hur gick det?
@Victor-pq4et3 жыл бұрын
Tack vare dig kan jag klara kursprovet jag ska ha snart, önska mig lycka till :)))
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Lycka till! 👍😊
@isakhansson66534 жыл бұрын
skulle du kunna göra en snabb sammanfattning av kemi 1, skulle uppskattas enormt :D
@thememedealer32544 жыл бұрын
*När man inte pluggat ett skit inför KP* - I feel you
@baralike82063 жыл бұрын
Vad hade hänt om man plockade bort saltbryggan? Kopparjonerna vill väl fortfarande ta elektroner, borde inte batteriet fungera ändå isåfall?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Utan saltbryggan blir det mycket snabbt ett negativt laddningsöverskott i bägaren med kopparsulfat, vilket hade hindrat ytterligare kopparjoner från att ta upp några elektroner.
@Robinov983 жыл бұрын
Tack Magnus!
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Varsågod! 😊
@Elias-hj4jn6 жыл бұрын
Bara en fråga, vad fyller kopparstaven för funktion i detta galvaniska element? Som jag förstår det så reagerar zinkjonen som kommer från zinkstaven med en kopparjon som kommer ifrån jonlösningen på pluspolens sida. Det känns för mig bara ologiskt att något från - staven reagerar med något från + sidans jonlösning istället för att staven ska reagera med staven.
@jae70292 жыл бұрын
Tack!
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
Varsågod! 😊
@axeldahlstrand6493 жыл бұрын
älskar dig magnus
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Och jag älskar alla som vill lära sig kemi (och biologi)! 😊
@mansan7528 Жыл бұрын
Hej! 9:44 Hur vet man att aluminium är vid minuspolen och silver vid pluspolen? Handlar det om vart de är i spänningsserien?
@MagnusEhinger01 Жыл бұрын
Ja, det skulle man också kunna säga. Man kan också utgå ifrån vilken metall som är ädlast. Den ädlaste metallen kommer att reduceras, och blir därför pluspol. Slutligen kan man också titta på ämnenas normalpotentialer. Det ämne som har högst normalpotential kommer att bli pluspol. För silver är normalpotentialen +1,98V och aluminium är den -1,66V. Därför kommer silver att bli pluspol.
@mansan7528 Жыл бұрын
Okej tack så jättemycket!
@MagnusEhinger01 Жыл бұрын
@@mansan7528 Varsågod! 😊
@Prova12-b5c16 күн бұрын
Hej Magnus! Jag har en fråga kring elektrisk kemi. Vi vet med hjälp av standardelektrodpotentialer att vi kan räkna ut om en reaktion är spontan eller inte. Ponera då denna reaktion (Br2) + (2Cl−) → (2Br−) + (Cl2). Br2 som är reducerande i reaktioen (+1,07V) och Klorgas som är oxiderande (-1,36). När man sedan räknar ut Delta E för reaktionen så blir det positivt (+1,07V - (-1,36V) = +2,43V) vilket visar på att reaktionen är spontan, däremot så säger alla gamla prov som jag gör att denna reaktion inte är spontan. Vart går jag fel här? Tack på förhand! Mvh
@MagnusEhinger0116 күн бұрын
Reaktionen Br₂ + 2Cl⁻ → 2Br⁻ + Cl₂ är inte spontan. Det beror på att klor är ett starkare oxidationsmedel än brom (ju högre upp man kommer i halogengruppen, desto starkare oxidationsmedel). Detta betyder att istället reaktionen 2Br⁻ + Cl₂ → r₂ + 2Cl⁻ _är_ spontan. Anledningen till att klor är ett starkare oxidationsmedel än brom är att dess valenselektroner sitter närmare atomkärnan än vad valenselektronerna hos brom gör. Det gör att kloratomens valenselektroner känner av kärnladdningen starkare än vad bromatomens valenselektroner gör. Därför har kloratomen lättare att ta upp en elektron än vad brom har, och därför är klor ett starkare oxidationsmedel.
@liamleikeryd82983 жыл бұрын
Hej Magnus! vi gjorde precis ett galvaniskt element labb och jag valde att göra detta element med aluminium och koppar. Jag fick en spänning på 0,6 V men det jag inte förstår är varför Zink och koppar får en högre spänning när aluminium är mindre ädelt än zink och har därför ett längre mellanrum mellan kopparn. Skulle du kunna förklara detta fr mig?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Det stämmer att du borde fått ut en högre spänning i Cu-Al-elementet än Cu-Zn-elementet. Men spänningen beror också på lösningarnas koncentration. Troligtvis var det dessa som spelade ett spratt med dig.
@liamleikeryd82983 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Ok! Några vänner nämnde att detta skedde eftersom när aluminium oxiders kan ett lager uppstå på aluminiumet som förhindrar reraktionen att vara så stark som möjligt. Kan detta stämma?
@@liamleikeryd8298 Ja, det är också mycket möjligt.
@liamleikeryd82983 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Ok👍 tack så jätte mycket. Dina videos hjälper otroligt mycket🤩
@signestralin72145 жыл бұрын
Som alltid sjukt bra förklarat!! Tack:) Skulle du möjligtvis kunna göra en video med typ tips/små knep till kursprovet i Kemi1/Kemi2, och Biologi1/Biologi2??
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Jag har en video om det för Kemi 1, på den här länken: ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1/gamla-prov/slutprov-o-dyl/6637-hur-man-pluggar-infor-slutprov-provning-i-kemi-1.html De andra var ju en bra idé, men jag kan inte ge något datum för när jag kan tänkas lägga upp det.
@signestralin72145 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Åhh vad snällt, tack!
@agnesfors56013 жыл бұрын
Varför slutar den elektriska strömmen när koncentration kopparkoner blir för låg?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
För att strömmen ska uppstå måste det finnas kopparjoner som tar emot elektroner vid pluspolen. Om koncentrationen kopparjoner är för låg, finns det inga kopparjoner kvar som kan ta emot elektronerna, och då upphör strömmen.
@agnesfors56013 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Aha okej, tack så mycket för svaret😊
@Patima-d1o2 жыл бұрын
Nu, behöver hjälp så att förstå, hur man räknar emk????
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
I kursen i Kemi 1 går vi inte djupare in på det än att man tar normalpotentialen för pluspolen minus normalpotentialen för minuspolen. Jag går igenom detta i min videogenomgång om normalpotentialer: ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1/lektioner/elektrokemi/normalpotentialer-vatgaselektroden.html Även andra saker påverkar en cells emk, till exempel koncentrationen på elektrolyterna. Hur man tar med dem i beräkningarna får dock vänta till kursen i fysikalisk kemi på universitet/högskola! 😉
@Patima-d1o2 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 du är så snäll och gullig att svara studenter på en gång. Må Gud bevara dig för oss. Amin🤲🤲
@MagnusEhinger012 жыл бұрын
@@Patima-d1o Tack! 😊
@Patima-d1o2 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 snälla snälla snälla,
@rullstol71583 жыл бұрын
Hej, om man kollar 4:11 så är det var en kopparjon kvar. När zinken har gjorts om till en Jon och skickar elektroner så den blir en kopparatom vad händer då när det inte finns kvar några kopprjoner?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Då slutar den galvaniska cellen att leverera någon ström. Det är precis vad som händer i vanliga batterier också - efter ett tag är koncentrationen av de ämnen som ingår i batteriet för låg för att man ska få ut någon ström ur dem. Då har batteriet laddat ur.
@rullstol71583 жыл бұрын
Magnus Ehinger tack så mycket👍
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
@@rullstol7158 Var god! 😊
@Idaandd5 жыл бұрын
Jag har en uppgift där jag skall räkna ut ems för det galvaniska elementet som ser ut följande: Mg . I Mg2+ II Cu2+ I Cu När jag använder din formel för att räkna ut V får jag ett negativt resultat.. Hur kommer det sig, och är det rätt?
@wenennin46255 жыл бұрын
Måste elektrolyt och elektroden på samma plats vara samma sak. Alltså om man har Zn i elektroden måste det vara ZnSO4?
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Ja, annars kommer "fel" metalljon att reagera med metallen i elektroden.
@wenennin46255 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 tack💖
@Sam-ih1nh3 жыл бұрын
Hej Magnus! kan man säga i det här exemplet att sulfatjonerna är åskådarjoner, eftersom de inte är delaktiga i redoxreaktionen?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Ja, så är det.
@Sam-ih1nh3 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Tack för svaret du är väldens bästa kemi lärare
@annals96913 жыл бұрын
Hej Magnus! Super bra video! Jag har dock en fråga, kommer spänningen att öka eller minska om man ökar koncetrationen av kopparsulfat respektiv zinksulfat vid olika tillfälle?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Tack! Spänningen kommer att öka med ökade koncentrationer. Be mig dock inte redogöra för hur man beräknar det; det är nästan 30 år sedan jag pluggade fysikalisk kemi nu… 😉
@annals96913 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Haha Okej tack så mycket för det snabba svaret! Men är det för att det kommer att bildas fler zinkjoner och kopparjoner så att spänningen ökar?
@K2o5285 жыл бұрын
Varierar antalet elektroner i ledaren beroende av antalet kopparjoner som finns kvar? Skulle man kunna ta reda på koncentrationen av jonerna om man visste strömstyrkan?
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Ja, strömstyrkan är beroende av koncentrationen joner i båda lösningarna. Det är därför som normalpotentialen är definierad med 1,00-molara lösningar (och trycket 101,3 kPa).
@amelie26493 жыл бұрын
Hej! Jag har sett andra galvaniska element där två metaller är stoppade i en bägare istället för två stycken med en saltbrygga. Vad är skillnaden mellan de två typerna av galvaniskt element? Och ändras reaktionen på något sätt?
@thelonewolf98665 жыл бұрын
Mycket bra video!
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Tack för det! 😊
@paulyoussef3334 жыл бұрын
Hur räknar man på emk med halvceller med olika laddning, tex Fe(s)/Fe2+ och Ag(s)/Ag+?
@MagnusEhinger014 жыл бұрын
Det är ingen skillnad, du tar e⁰(pluspol) - e⁰(minuspol) då också.
@alma11704 жыл бұрын
varför fungerar inte cellen om det inte finns någon saltbrygga?
@MagnusEhinger014 жыл бұрын
Därför att då skulle det bli ett överskott på jonladdningar i var och en av halvcellerna (bägarna), De laddningarna skulle i princip "trycka tillbaka" elektronerna i sladden, och därmed leds det ingen ström genom sladden.
@hamoui16144 жыл бұрын
Riktigt bra förklarat! Har annars en fråga! Måste det finns lika många positiva laddningar som negativa i en bägare för att det ska leda ström? Kan det inte leda ström om man har flera positiva än negativa, eller motsatsen?
@MagnusEhinger014 жыл бұрын
Ja, i en saltlösning blir det alltid lika många positiva som negativa laddningar. Det beror på att saltet självt är oladdat, och när det löses upp går det ut lika många positiva som negativa laddningar i lösningen. Såhär blir det till exempel om man löser upp kopparsulfat, CuSO₄(s) i vatten: CuSO₄(s) → Cu²⁺(aq) + SO₄²⁻(aq) För varje enhet kopparsulfat som löses upp bildas det alltså i det här fallet två positiva laddningar och två negativa laddningar.
@hamoui16144 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 Nu förstod jag! Tack :D
@AlmondPeach3 жыл бұрын
Tjenare Magnus! Jag fick en övningsuppgifts fråga som gäller följande: ”Är elektrodreaktionrn vid en galvanisk cells pluspol en oxidation eller reduktion? Motivera svaret.”. Jag förstår vilken av polerna som gör vad och varför de gör som de gör på den sidan (oxidationen, respektive reduktionen), men jag förstår inte hur jag ska motivera varför det är just så att den sidan är plus-, respektive minuspol. Finns det någon logisk förklaring till varför? Tack i förhand!
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Jag brukar säga såhär, att själva definitionen av en pluspol, det är att det är där det sker en reduktion. Man kan kanske motivera det att där finns ämnet med den lägre reducerande förmågan eller ämnet med den högsta normalpotentialen.
@MrEpicLowe3 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 vid minuspolen sker väll oxidationen?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
@@MrEpicLowe OJ, ja - det gör det! Jag skrev fel i hastigheten. (Har korrigerat det nu.)
@dark-glasses9317 ай бұрын
🤩
@MagnusEhinger017 ай бұрын
😊
@9938gangsta4 жыл бұрын
Bra vid
@leonmaxjonesleon5 жыл бұрын
Hur kan man med hjälp av E-värden veta om det sker en spontan reaktion?
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
Genom att jämföra ämnenas normalpotentialer kan man se vilket som är det starkaste reduktionsmedlet (ju lägre normalpotential, desto starkare reduktionsmedel). Om det ämne som man vill ska oxideras har lägre normalpotential än det ämne som man vill ska reduceras, kommer det att ske en spontan redoxreaktion.
@leonmaxjonesleon5 жыл бұрын
Tack så jättemycket!
@leila4666 жыл бұрын
👍
@FJ-mn2pi5 жыл бұрын
3:05 ge mig elektroner!
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
😉
@callejohansson57954 жыл бұрын
Varför förflyttar zinkjonerna sig åt höger också?
@MagnusEhinger014 жыл бұрын
Eftersom det är ett överskott på plusladdningar vid minuspolen och ett överskott av minusladdningar vid pluspolen, så kommer både negativa och positiva joner att färdas genom saltbryggan.
@arvidgustafsson96235 жыл бұрын
Hej, jag förstår inte riktigt vad som behövs för att skapa ett galvaniskt element, kan du förklara?
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
För att göra ett galvaniskt element behöver du två metallbitar av olika slag (med olika normalpotential). Dessa stoppar du ner i varsin elektrolyt (lösning med joner), som du förbinder med en saltbrygga. När du sluter den yttre kretsen sluter med en sladd får du en elektrisk ström i sladden, som du till exempel kan utnyttja för att få en lampa att lysa upp.
@arvidgustafsson96235 жыл бұрын
Magnus Ehinger aha okej, tack för snabbt svar!
@MagnusEhinger015 жыл бұрын
@@arvidgustafsson9623 Varsågod! 😊
@philipT89896 жыл бұрын
kan man säga att zinkblecket agerar katod (som i elektrolys) eller är det fel tänkt?
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
Katoden är den elektrod där de sker en reduktion. Så nej, i koppar-zink-elementet är zinkelektroden inte katod, utan anod, eftersom zinkmetallen oxideras till zinkjoner.
@philipT89896 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 finns det ingen BUSA-regel för katod och anod? blandar ihop dom hela tiden, eller är det bara att lära sig?
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
philip8989 Jodå. I elektrolyscellen gäller PANK: Positiv anod, negativ katod.
@philipT89896 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 okej tack den va grym!
@MagnusEhinger016 жыл бұрын
@@philipT8989 👍
@soulcute13856 ай бұрын
Jag fattar inte emk och elektordpotential.
@MagnusEhinger016 ай бұрын
Du kan säkert ha hjälp av den här videogenomgången där jag går djupare in på det: ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1/lektioner/elektrokemi/normalpotentialer-vatgaselektroden.html I korthet är det så att EMK är den spänning man får ut ur ett batteri (ett galvaniskt element). Vilken EMK man får ut beror på vilka elektroder och elektrolyter man använder. Man har mätt upp och jämfört en mängd olika elektroder och elektrolyter med varandra, och på så vis tagit fram normalpotentialer för en massa ämnen. Genom att jämföra normalpotentialerna för två olika ämnen kan man räkna ut vilken spänning man (teoretiskt) kan få ut ur ett visst galvaniskt element.
@soulcute13856 ай бұрын
@@MagnusEhinger01 Tack så mycket!!
@ingriderlingsson36183 жыл бұрын
Är det andra exemplet ett exempel på galvaniskt element?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
Var i videon (vilken tid) menar du då?
@ingriderlingsson36183 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 det du ritar efter 2 min in i videon
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
@@ingriderlingsson3618 Ja, visst är det ett slags galvaniskt element som visas: Koppar-zink-elementet.
@ingriderlingsson36183 жыл бұрын
@@MagnusEhinger01 är det samma sak som redoxreaktion?
@MagnusEhinger013 жыл бұрын
@@ingriderlingsson3618 Nej, en galvanisk cell är inte samma sak som en redoxreaktion, men det sker en redoxreaktion i en galvanisk cell. (Det sker redoxreaktioner på många andra ställen också.)
@saraalali25954 жыл бұрын
hur kommer du fram till att E= 1,10 v ?
@MagnusEhinger014 жыл бұрын
Den är uppmätt till 1,10V (och jag har alltså hittat värdet i en tabellsamling). Fast i själva verket har jag beräknat _E_ utifrån normalpotentialer som jag hittat i tabellsamlingen. Vad normalpotentialer är, och hur de används, förklarar jag i nästa videogenomgång: ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-1/lektioner/elektrokemi/normalpotentialer-vatgaselektroden.html
@ssirfbrorsan4 жыл бұрын
Tänk, att jag skulle hinna fylla sjuttio innan jag ens förstod vad likhetstecken står för! Mitt sämsta (skolämne) börjar bli riktigt kul
@abdulrahmanidris85412 жыл бұрын
jag fick 0,7 volt alltså labben misslyckades och jag ville få över 3
@accordus10532 жыл бұрын
okej? wendys
@FannyAslevBerglund5 күн бұрын
Är de normalt att vi har de här i 9an
@MagnusEhinger015 күн бұрын
Mina videogenomgångar är avsedda för gymnasiets biologi- och kemikurser. Om det är normalt att lärare på högstadiet också använder dem kan jag dock inte svara på.
@chuckredwood16758 ай бұрын
Fattar inte E :(((((
@MagnusEhinger018 ай бұрын
Jag kanske kan hjälpa! Hur långt hänger du med, och var tar det stopp?
@chuckredwood16758 ай бұрын
@@MagnusEhinger01 Nej det e okej fick veta att jag inte behövde veta det!