Te urmăresc de fiecare dată cu drag ❤ ,Hribi foarte faini ,,!! 👍👏👏 păcat că se distrug pădurile ,,,,!
Ай бұрын
Mulțumesc 👍
@coruimihaigeorgeАй бұрын
Super ieșire 🍄🟫, plină de hribi și învățături ❤️❤️🙏 mulțumesc frumos pentru toate postarile tale. Genius 😎
Ай бұрын
Mulțumesc frumos, eu va apreciez pentru ambiția pe care o aveți, în a cunoaște zone, locuri, secretele ciupercilor! 😊
@coruimihaigeorgeАй бұрын
Efectiv când găsesc micile ciuperci simt că aflu o comoară. Căutarea în sine e splendidă ❤️ mulțumesc frumos, frățioare 💚
@floricamociran6536Ай бұрын
Am avut bunic brigader silvic în perioada1903 a fost în servici pina in1939 cind a căzut în groapa de unde se scotea argila sau cum spunem noi polochim care se punea peholdele de porumb buninteles înainte de arăt. Afost iarna a primit răceala la plamini a murit înainte de al doilea război a rămas bunica cu 5 copii dar nu asta vreau sa spun nu sadisrrus pădurile asa ca acuma cei flaminzi de bani vind tot fără sa gindeasca la consecințe. Mama a plantat 8n fiecare primăvară puietii de brad am avut și frate pădurar nu știți ce revoltata sunt pentru atitea faradelegi va apreciez foarte mult am 66 ani locuiesc în Baia. Sprie dar sunt din satul . Rus 5 km de unde locuiesc acuma. Cele 3 imperii au supt din 5 tite tara și continuă și acuma
@ignatpatrut23Ай бұрын
E bine că încă mai găsești câte ceva 😉👍fain 👏👏 Te-ai încurcat puțin "în știință" 🤪🤣, deși te-am înțeles ce ai vrut să zici, ai zis că s-a schimbat fauna, știu că ai vrut să zici flora
@ignatpatrut23Ай бұрын
Cam câți km bați pe ieșire?
Ай бұрын
@@ignatpatrut23 pai dacă se schimba flora se schimba și fauna 😅, acum ma scot! Mai ales ca urșii de aici au plecat în în concediu pe Transfăgărășan 😅 în jur de 25.000 de pași parcurg, atât îmi arata pe ceas! De multe ori mai puțin!
@SindeaNatanaelАй бұрын
Hribi ca sa elimine spori, trebuie lasati in pamant, nicidecum scosi din pamant, daca ii scoti din pamant nu mai elimina spori ci doar putrezeste, de aceea trebuie lasati in pamant, nu o zic cu rautate, o zic din propia experienta, bafta la adunat si mai multi hribi!!
Ай бұрын
@@SindeaNatanael nustiu cata cunoștințe aveți despre ciuperci, dar sunteți singurul care a răspuns corect! Dacă scoți hribul din pământ, în momentul în care elimina sporii, practic i-ai întrerupt acest proces, pe care hribul îl dispune când este în viata (pământ). Teoretic l-ai omorât și el nu mai face altceva decât sa putrezească! De aici se nasc mituri, cum ca ai împrăștia sporii prin pădure dacă îl porți în coșuri! Scopul coșului este acela pentru o poziționare mai bine a ciupercii,a aierisirii, sa nu se degradeze rapid (ca în pungi)! De preferat coșuri din lemn, pentru a menține proprietățile ciuperci proaspete! Deci lemn nu coșuri din plastic! Hribul începe sa elimine sporii când tuburile de sub pălărie se deschid, adică când hribul devine de o culoare galben, galben verzui pe sub pălărie! În acest moment dacă desprinzi hribul de pe rădăcina miceliană (pământ) ii întrerupi tot procesul prin care el elimina sporii! Oamenii cred, ca sporii cad singuri din tuburi ca niște bile, fiind atrași de gravitația pământului, de aici iar se naște mitul cu bătutul ciupercii pe pălărie.sau faza cu coșul pentru imprastierea sporilor! Hribul pentru a elimina sporii, trebuie lăsat la locul lui în pământ, după ce și-a îndeplinit procesul de eliminare ar sporilor începe sa se desprinde de miceliu (rădăcina miceliană) și va putrezi în pământ deoarece va rămâne fără viata! Oamenii obișnuiesc sa bată hribul pe pălărie deoarece asa îl verifica dacă este proaspăt, tare.... Atunci hribul este bun, calitativ! Dacă pălăria este moale, hribul este bătrân, probabil va avea viermi... De aici iar se nasc mituri, ca bați hribul pentru al scutura de spori! În realitate hribul elimina sporii, cât timp este în pământ, în viata, prin procesul pe care îl dispune la vremea respectiva, și da trebuie lăsat acolo pt asi duce procesul pana la final! Din cauza asta eu nu culeg hribi bătrâni! Dacă tot este bătrân îl las la locul lui!
@rodianochea9928Ай бұрын
Se bate ca sa se spori de la ciuperca!
@SindeaNatanaelАй бұрын
Iti pun o intrebare daca vrei sa imi raspunzi: in care judet din Munti Apuseni aduni hribi: Cluj, Bihor sau Alba?? Si sa nu te gandesti ca te intreb cu gandul sa vin si eu la adunat de hribi, ca eu sunt din Timis, departe de mine gandul acesta!!
Ай бұрын
@@SindeaNatanael în județul Cluj în mare parte! Câteodată la granița cu județul Alba!
@madalinadobre9370Ай бұрын
🎉🎉🎉🎉🎉😊😊😊
@AndreiSemeniciucАй бұрын
Știe cineva la muntele mic au apărut hribi de toamna
@ToteusuntttАй бұрын
Minutul 15:05, în dreapta, în iarbă, nu era un hrib? Lângă acel con de molid
Ай бұрын
@@Toteusunttt pe filmare nu-mi dau seama ce este acolo! Fie hrib, fie alta specie care seamănă! Dacă este hrib, nu este singurul pe lângă care trec 😅🤝
@cosminplaian1518Ай бұрын
Hai să răspundem la o afirmație pe care o auzim frecvent ca un fel de reproș ce ni se aduce nouă, culegătorii de ciuperci. Deci, ce părere ai ? Furăm hrana urșilor noi ăștia care umblăm prin toate sălbăticiile posibile ca sa găsim ciuperci ? Eu zic că nu, de foarte multe ori le-am văzut neatinse lângă urme clare de blănoși, ceea ce înseamnă că nu s-au atins de ele. Și încă o chestie, să știi că și în zonele mutilate de tăierile abuzive, în câțiva ani reapar hribii, dacă există umezeală in sol și ceva copaci rămași. Cu nicio speranță am trecut de curând printr-o asemenea zonă și nu mică uimirea mi-a fost sa găsesc exemplare superbe de hribi.
Ай бұрын
Ursii nu mănâncă hribi! 😅 Se face o confuzie deoarece ursii mai mănâncă fructe de pădure, iar ciupercile întra în aceasta categorie! Ursul mănâncă :zmeura, afine, merișoare, etc, când vine vorba de fructe de pădure, dar nu hribi! Din cauza asta sunt confuzii pe tema asta, deoarece toate toate întra într-o singura categorie "FRUCTE DE PĂDURE" iar fructele de pădure sunt divizate pe categorii (, hribi, galbiori, afine, mure, zmeura, merișoare, etc)
@getamihai7785Ай бұрын
Hribi altoiti.In alte pàrti nu se mai gàsesc.Super.
@cosminplaian1518Ай бұрын
Corect, așa a rezultat și din observațiile din teren. Însă foarte multă lume crede invers și eu personal am avut reproșuri voalate că aș fura mâncarea blănoșilor. Ce zici, după ploile care se anunță la sfârșitul săptămânii vor mai fructifica hribii ? Sper mult.