Απεγνωσμένα συγκινητική φωνή ,ερμηνεία , οπως και μουσική σύνθεση του διακεκριμένου Μ. Χατζηδάκη μας ταράζει ομορφα .Ευχαριστούμε πολύ ,πολυ!!!!
@pantgag2861 Жыл бұрын
Ο Χατζιδάκις... ο ενας και μοναδικός... δεν υπάρχουν λόγια... μόνο respect...
@ΧρηστοςΑθανασιου-ρ3η5 ай бұрын
Μάνος Χατζιδάκις.Μια μουσική ιδιοφυία και όχι μόνο..
@SamuelMassok Жыл бұрын
Excellent ! Touchant !
@giannismexas73653 жыл бұрын
Ήταν και παραμένει κορυφαίος και με μεγάλη ευαισθησία!!!!
@dreamer4085 Жыл бұрын
Μια απο τις σημαντικοτερες προσωπικοτητες της μεταπολεμικης Ελλαδας...
@AdrastosLamnon2 жыл бұрын
Για την ιστορία του τραγουδιού, ο λόγος στο Μάνο Χατζιδάκι: «Στη διάρκεια της κατοχής ακούγαμε ένα τραγούδι, που ιδιαίτερα εμένα, με είχε συγκλονίσει. Την “Λιλή Μαρλέν”. Ένα κορίτσι που κάθε βράδυ πήγαινε στους στρατώνες και όλοι τη φώναζαν με τ’ όνομά της, ώσπου ένα βράδυ, βγαίνοντας έξοδο οι στρατιώτες δεν την βρίσκουν. Η Λιλή Μαρλέν είχε πεθάνει. Και οι στρατιώτες λυπημένοι τραγουδούσαν το τραγούδι της, γνωρίζοντας πως δεν θα την ξαναδούν ποτέ. Τόσο μου ταίριαζε αυτό το τραγούδι, που έμαθα να το παίζω στο πιάνο σαν να διηγούμαι την ιστορία του κοριτσιού. Και όλοι ήθελαν να ακούσουν το τραγούδι από εμένα παιγμένο στο πιάνο. Τόσο οι δάσκαλοί μου όσο και οι φίλοι μου. Μαζί με ένα φίλο μου - δεκαεξάχρονο εκείνο τον καιρό - τον Γιάγκο Αραβαντινό, μαγεμένοι από τη φωνή της κοπέλας που το τραγουδούσε, της Λάλε Άντερσεν, αποφασίζουμε να γράψουμε γι’ αυτήν ένα τραγούδι μεσογειακό - απάντηση στη βόρεια Λιλή Μαρλέν - που θα της το δίναμε να το τραγουδήσει, όταν θα τελείωνε ο πόλεμος. Και γράψαμε το “Ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς”. Ο πόλεμος τελείωσε. Ξεχάσαμε την “Λιλή Μαρλέν” και την Λάλε Άντερσεν. Το ’61, που όλος ο κόσμος τραγουδούσε “Τα παιδιά του Πειραιά”, η Φραγκφούρτη με καλεί επίσημα, για να μου δώσει ο δήμαρχος το κλειδί της πόλης. Φτάνω στις επτά το βράδυ, χειμώνα, μ’ ένα τετρακινητήριο αεροπλάνο. Με περίμεναν τρεις χιλιάδες κόσμος, μια μεγάλη ορχήστρα που έπαιζε το τραγούδι μου και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ευρώπης. Από την ώρα που κατέβηκα απ’ τ’ αεροπλάνο, βρισκόταν συνέχεια πλάι μου μια κυρία με άσπρη και γκρίζα γούνα, που χαμογελούσε και της μιλούσαν όλοι με σεβασμό. Σε μια στιγμή ακούω να την ρωτάει ένας ρεπόρτερ ραδιοφωνικού σταθμού: Και σεις, κυρία Άντερσεν, μετά την “Λιλή Μαρλέν”, η πιο μεγάλη σας επιτυχία είναι το “Ένα καράβι έρχεται;” (έτσι έλεγαν τα “Παιδιά του Πειραιά” στην Γερμανία). Και ένας άλλος συμπληρώνει την ερώτηση: Κυρία Άντερσεν το “Ένα καράβι έρχεται” ήταν η θριαμβευτική σας επιστροφή στο τραγούδι; Διακόπτω τη συζήτηση και την ρωτάω μπρος στα μικρόφωνα των ραδιοφωνικών σταθμών αν είναι η Λάλε Άντερσεν. Μα φυσικά είμαι, μου απάντησε γλυκά. Και τότε αρχίζω και διηγούμαι όλη την ιστορία μου από την κατοχή. Γίναμε φίλοι και μου ζήτησε να τραγουδήσει το τραγούδι αυτό. Της το έδωσα και πήρε ένα δεύτερο χρυσό δίσκο»! Το τραγούδι «Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς» είναι ένα από τα πρώτα που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1943 σε στίχους του Γιάγκου Αραβαντινού. Το 1949 ακούστηκε για πρώτη φορά στην ταινία του Γιάννη Φιλίππου «Δυο κόσμοι» και το 1963 εντάχθηκε στη μουσική παράσταση «Μαγική πόλις». Δισκογραφικά, το συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει με τη φωνή του Χατζιδάκι σε δύο εκδόσεις: α) στη «Ρωμαϊκή αγορά», μαζί με τον Ηλία Λιούγκο και β) στο cd «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ 2000 Μ. Χ.»
@dreamer4085 Жыл бұрын
Ευχαριστω φιλε για την πληροφορια
@Κυριακή-ο6κ21 күн бұрын
Και το matrosen του Χατζιδακη που τραγούδησε η Αντερσεν ειναι πολυ ιδιαιτερο!!
@kleonpalaviadis550421 күн бұрын
Εδω τραγουδι με λαθος το συνθετη και τον στιχουργο Composer: Hans Bradtke Lyricist: Manos Hadjidakis kzbin.info/www/bejne/o6XSo2BnqcSaepI
@KleopatraBayada-vn4qu Жыл бұрын
Απορώ που τα βρίσκετε είμαι τόσο τυχερή που σας έχω πως μπορων να σας ανταποδώσω η να σας μεταφέρω κάτι που τα συναισθήματα μου; τούτα ουλλα τα όμορφα σας τα χρωστω
@-paximadiavardakis74945 ай бұрын
2024
@ΚωνσταντίνοςΠαπαδόπουλος-ζ7β3 жыл бұрын
πολύ συγκινητικό ....
@steftavros39223 жыл бұрын
Μουσική ιδιοφυΐα κ' ευαισθησία...
@Gregopsonio4 жыл бұрын
Τραγουδά ο ίδιος εδώ αν δεν κάνω λάθος
@josephderne18733 ай бұрын
Μα φυσικά .. Επιβεβαιώνει τη ρήση που θέλει τον δημιουργό να γνωρίζει την αρτιότερη οδό εκτέλεσης της σύνθεσής του ( πέρα από την αλήθεια της)