O rugăminte: să aveți în vedere sănătatea albinelor! Și să mediatizați acest aspect cât mai des când vorbiți despre stropiri. Albinele sunt esențiale pentru polenizare ! Astfel de stropiri trebuie să dlse facă dimineața sau seara când este temperatura mai rece și albinele nu sunt (nu prea sunt) ieșite la cules de nectar sau polen. Chiar și polenul (poate și nectarul la unele specii) pot fi afectate de substanțele chimice - iar acestea vor ajunge în organismul consumatorului de produse apicole. De aceea cred că nu este în regulă a fi stropiți pomii când sunt înfloriți.
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Cred că este singurul clip în care nu am specificat acest aspect,,puteți să verificați. Aveți dreptate, trebuie să avem grijă și de tot ce este în jurul nostru.
@Lumina_Intelepciune8 ай бұрын
💙
@ulmeanusilviugabriel96248 ай бұрын
Am in gradina niste viespi care nu mai scap de el ... Am gradina plina de gauri in pamant de viespi? Ce pot sa fac sa scap de ele ? Am stropit cu motorina si degeaba
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
În fiecare gaură turnați apă fiartă.
@predescupetre20558 ай бұрын
Dragă Daniel ! Te felicit, pentru că te-ai angrenat la o astfel de muncă ,grea și cu rezultate în viitor ! Te asigur că vei învinge, fiindcă ești un luptător. Cu iarba, poate ar fi bine să vorbești cu un cioban, să bage oile , fără capre și într-o săptămănă pasc totul la blană, cum se zice și îngrașe și locul . Poate te alegi și cu un caș doi de bânză . asta dacă nu este un zgârâe brânză . Numai tu decizi , eu doar ca omul care n-are ce face Te salută cu drag nenea Predescu.
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Mulțumesc, o plăcere să citesc și să răspund la astfel de comentarii,,,,un om bun cu o gândire pozitivă .Sănătate multă dvs și familiei!
@cristiancrijan23318 ай бұрын
De ce nu folosiți masca de protecție?
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Salutare, folosesc tot timpul când fac tratamente,dacă ați mai urmărit clipurile mele,dar din păcate, am o problemă cu măștile,,,,,mai ales când se umezesc.
@BlaBla-pf8mf8 ай бұрын
Am tăiat niște lăstari de la baza unui măr și acum a apărut ceva acolo care arată cam ca în video. Procedez la fel cu insecticid?
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Bineînțeles, dacă se poate puteți renunța la ramura cu probleme și apoi insecticid,,,am zis dacă se poate.
@BlaBla-pf8mf8 ай бұрын
@@bellykery-viatalataracudaniel Multumesc
@corincraciunescu61088 ай бұрын
Puteți încerca WD 40 și o să vedeți rezultatele care sunt mult peste insecticide.Problema dumneavoastră va fi cu aplicarea la înălțime a WD 40.Puterea de penetrare în "lână" a lambda cihalotrin sau a acetamiprid-ului e inferioară uleiurilor din WD 40 plus ca apar mult mai greu dupa aplicare
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Salutare,,,sincer orice pulverizați în zona afectată are un efect, mai bun sau mai puțin bun. Știu cine a promovat ideea,,,și din punctul meu de vedere nu este soluția cea mai bună,o soluție bună este o lampă cu gaz și pârliți un pic acești păduchi . Sănătate!
@corincraciunescu61088 ай бұрын
@@bellykery-viatalataracudaniel ideea este de la Pomicola Nalbant.Eu am testat metoda la starkrimson și a fost singura care a rezistat de la un an la altul.Evident pe cea care mi-ați spus-o nu am testat-o pentru a putea face o comparație între cele două.
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Dacă oamenii care au livezi mari folosesc insecticide,pomicultura este bazată pe lucruri reale ,tratamente cu substanțe chimice specifice speciilor de pomi,acum fiecare face ce dorește, dar ideal este să folosești ce trebuie.
@Lumina_Intelepciune8 ай бұрын
@@bellykery-viatalataracudaniel *Treaba cu pârlitul mi se pare și mai bună !*
@gadoarinaiudita64438 ай бұрын
❤❤❤❤respect
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
🤗🤗🤗 Asemenea!
@andreigocan1208 ай бұрын
Dai cu mastic dar înainte să dai cu mastic trebuie să ști că porțiunea tăiată trebuie să fie netedă pentru a se cicatriza , dacă a fost tăiată acea creangă cu fierăstrăul ,, și nu foarfeca de tuns pomii) trebuie să cureți frumos cu ,briceagu ,cosorul ce ai ( dezinfectezi briceagul la fiecare pom în parte pentru a nu se trasmite boli de la un pom la celălalt) și după aceea vine faza finală cu mastic ...nu e chiar așa simplu îți necesită timp
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Așa este, dar la câteva sute de pomi,,,,deja și cu o singură rană de tratat și tot este greu.
@dangreceanu64228 ай бұрын
Super atomizorul. Tocmai am luat unul după ce am avut bronto. Alta liga... se justifica diferența de pret
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Așa este,,,,chiar este o ,,bijuterie,,
@dantane60978 ай бұрын
eu zebra il pun in var si le dau la pomi
@alexlivadaverde15318 ай бұрын
Eu cred ca te chinui degeaba cu livada aia. Oricâte tratamente ai face nu ai cum sa scapi la ce ai lângă tine. De fructificat la cum arata pomii, imposibil. Daca crezi ca scapi ușor de acel păduche te înșeli amarnic.
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Eu cred altceva, pentru că am mai avut,,războaie cu dușmanul acesta,plus că în mica mea activitate prin livezi,,,nu mult aproape 30 de ani am văzut și am trăit multe,,,hai să-ți spun un secret,,,deja livada are fructe,, nu foarte multe,dar are,,,și asta după câteva mici lucrări. Sănătate și succes!!!
@alexlivadaverde15318 ай бұрын
@@bellykery-viatalataracudaniel Nu vreau sa sune urat, chiar nu am nimic cu tine și pana la urma sunt banii tai investiți, nu ai mei. Dar dacă ai fi avut ceva experienta în pomicultura nu ar fi trebuit sa cumperi livada aia și sa încerci sa o repui pe picioare,este imposibil sa faci fructe ok acolo. Pomii sunt infestați cu dăunători. Poți face 20 de tratamente pe an și degeaba pentru ca peste drum ai focar de infecție. Daca ar fi sa faci ceva ok acolo ar trebuii sa defrisezi tot, inclusiv ce este peste drum, sa plantezi 3-4 ani alte culturi apoi sa revii cu pomi. Sănătate și numai bine, cum ai zis și tu în alt videoclip nu vreau să-ți zic eu ce sa faci doar sa te gândești de doua ori înainte.
@DumitruVasile-o5w8 ай бұрын
@@alexlivadaverde1531 CORECT
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
@alexlivadaverde1531 Se pare că judeci carte după copertă,am zis la începutul aventurii ceva,care se pare că nu ai idee despre ce este vorba, așa este nu am experienta necesara ,,,,și bineînțeles nu stau să-ți demonstrez ție dacă știu sau nu ceva,dar am mai avut și eu momente când frustrările își făcea de cap,eu știam tot,eram cel mai deștept, cel mai bun în meserie,,,,dar nu vorbeam fără să cunosc problema,,,,așa că pe viitor când vrei să-ți măsori bărbăția cu altcineva,,,documentează-te, analizează, apoi vino cu păreri nu sfaturi,,,,referitor la bani,,,,,banii vin se duc,,,,rămân amintirile,bune,rele,,,,important este să participi nu să câștigi, secretul este că eu nu pierd niciodată.
@holhosvalentin258 ай бұрын
Fără sa ii țin apărarea la Alex, privitor la latura economica a lucrurilor tind sa ii dau dreptate,ce vrei tu sa zici e ca aspectul acesta la tine e mai puțin important. O sa ai de lucru cu dăunătorii și agenții patogeni mai mult și din cauza vecinatatilor ...Oricum,e de apreciat darzenia și curajul
@DumitruVasile-o5w8 ай бұрын
De ce tiai luat STIHIL si nu RURIS ,vezi ca ni esti ,nationalist ?
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
🤣🤣🤣 Corect,,,,,lăsați că am recuperat cu o motocositoare.
@avramgabriel32088 ай бұрын
Lasă ca am luat eu ruris și nu a pornit de 3 ori în 2 ani…
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
😅😅😅
@DumitruVasile-o5w8 ай бұрын
Dageaba stropesti ,lichidul nu patrunde in el
@bellykery-viatalataracudaniel8 ай бұрын
Domn Dumitru,nu există ,,nu se poate,,,,,am mai avut probleme cu acești dăunători, am câștigat războiul. Numai bine!