Cum termoizolezi CORECT cu spumă poliuretanică - teorie și calcul în UBAKUS

  Рет қаралды 20,605

Marius Soflete

Marius Soflete

Күн бұрын

Пікірлер: 38
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 2 жыл бұрын
Très bon boulot monsieur Soflete! Merci! 🥂🥂🥂
@ecomdigitalromania
@ecomdigitalromania 2 жыл бұрын
Super video. Multumim. Eu am construit casa urmarind videourile de la tine (in masura in care m-am priceput). Nu am avut ca scop sa fie casa pasiva certificata ci mai degraba sa consum putin. Am luat ca reper sa ma incadrez cu U
@AdrianJoldis
@AdrianJoldis 2 жыл бұрын
ms de info
@Lupo83_official_edits
@Lupo83_official_edits 2 жыл бұрын
@@AdrianJoldis 😂
@siliconeheaters1492
@siliconeheaters1492 2 жыл бұрын
O cladire adevarata si trainica se va construi din pereti dubli de caramida, cu izolatie bazaltica intre ei. Ceea ce platesti in plus la al doilea rand de caramida, scazi de la aparatura de incalzire si din costurile ulterioare cu mentinerea caldurii. In doi ani, ai scos cheltuiala suplimentara. O casa se construieste si pentru a putea fi lasata mostenire sau chiar pentru a o putea vinde, dupa ceva vreme, cand veti trece la alt nivel. Si va capata valoare, daca a fost bine facuta. Va fi usor de vandut, daca veti arata cat de bine a fost construita. Nu va va fi rusine cu casa pe care veti dori sa o vindeti. Nu va uitati la cei care vin cu idei si tehnologii noi, roata a fost deja inventata si perfectionata pana in anii '60. Peste tot in lume. Feriti-va si de polistiren, e boala curata si nici nu izoleaza. Daca construiesti cu BCA si ai ghinionul sa se umezeasca BCA-ul, vei avea igrasie pe viata. BCA-ul nu a trebuit sa fie niciodata asa de scump, a fost caramida calicului. Este eronat sa calculezi avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de caramizi sau sa le compari. Folositi robinete, calorifere si conexiuni hidraulice de cea mai buna calitate. O casa bine facuta, va fi usor de reparat si intretinut. O casa frumoasa dar prost facuta, va va chinui la batranete, exact in momentele cand veti cauta liniste si confort. Faceti casele "ca la carte", nu folositi solutii "ieftine si inovative" si veti avea fericire in casa. Daca nu aveti bani pentru un lucru bun, nu e o scuza ca sa faceti un lucru de calitate medie sau scazuta. Nu faceti si gata! Mai strangeti bani si mai invatati, intre timp. Nu incurajati vanzarile de produse si materiale ieftine, nu veti face decat sa bagati bani in buzunarele fraierilor si sa ucideti profesionistii adevarati, care fac materiale bune. Nu cumparati centrale si calorifere ieftine, expierenta arata ca defectele aparute in primii doi ani, costa mai mult decat ar fi costat cea mai buna centrala termica. Ma refer la cele pe peleti sau lemn. O soba pe lemne clasica, cu plita, va asigura existenta unei familii pe vreme de razboi. Veti gasi oricand ceva de ars in plita, dar gaz, peleti sau curent, nu! Pentru cei care isi aleg acum o casa, bagati-va mintile in cap si nu aruncati cu parale. Invatati despre ce este bun si de calitate, pentru a sti ce sa cereti meseriasilor. Toti se grabesc sa castige bani, de la proiectant pana la executant. Voi sunteti singurii care nu trebuie sa va grabiti, ca nimeni nu va va da banii inapoi. Si veti trai nefericiti, veti plati rate, intr-o casa proasta, pentru ca v-ati grabit.
@ionutgiurgi7883
@ionutgiurgi7883 2 ай бұрын
Romania este o zona seismica, este aproape imposibil de realizat o casa cu pereti dubli care respecta si standardele seismice din romania.
@aspruaspru
@aspruaspru 2 жыл бұрын
Best!
@livia-mt5yw
@livia-mt5yw 2 жыл бұрын
De folos, ca de obicei :)
@DanielaHobaj
@DanielaHobaj 2 жыл бұрын
👏 ubakus 😍
@danielgavrilescu2040
@danielgavrilescu2040 2 жыл бұрын
Care este vopseaua ignifuga si de unde se poate procura pt retail ?
@desteptul2003
@desteptul2003 2 жыл бұрын
Se poate aplica la exterior spre interior pe astereala de lemn.. 2 cm celula inchisa+capriori, apoi 10 cm celula deschisa apoi vata bazaltica de 10 apoi gips?
@daschcosty5695
@daschcosty5695 Жыл бұрын
Bună Marius Am o întrebare legata de izolării. Am auzit de sistemul AMVIC. Ce părere ai despre acest sistem de construcție. Este aplicabil în România acest sistem.
@andreimarinescu4778
@andreimarinescu4778 2 жыл бұрын
Fa și un videoclip cum se face și încălzirea in pardoseala te rog
@utzdeac
@utzdeac 2 жыл бұрын
iti recomand sibotherm
@rusu40
@rusu40 2 жыл бұрын
Salut . Super . Ce parere are domnu de spuma poliuritanica polonia ? Si daca este spuma doar pe baza de apa ? Parca auzisem ca ar fi si pe baza de acetona/diluant sau ceva de genu bafta
@CernatSt
@CernatSt 2 жыл бұрын
👍👌
@grgmrnsc
@grgmrnsc 2 жыл бұрын
Va salut, domnule Marius! Daca imi permiteti sa va pun o intrebare pentru ca vreau un raspuns de la cineva care stie cu ce se mananca... Am cumparat o casa care are doar un strat de 10 cm de polistiren, la gata, e totul finisat dar as vrea sa mai pun inca 10 sau 15 cm de polistiren peste. Intrebarea este: trebuie sa dau decorativa si tencuiala inclusiv fibra jos? Sau este de ajuns sa pun urmatorul rand de polistiren peste si sa il prind cu adeziv respectiv acele cuie? Daca aveti placerea sa imi dati un raspuns bine, daca nu, eu tot fanul dvs raman si va urmaresc cu drag. Am invatat foarte multe de la aceste episoade educative si va multumesc pentru asta!
@nelec6842
@nelec6842 2 жыл бұрын
Mai este nevoie de folie bariera de vapori dacă izolam mansarda cu spuma poliuretanica? Daca folosim aceasta soluție pentru izolație între capriori și apoi completam cu vata de exemplu, este nevoie de folie bariera de vapori? Mulțumesc
@gbyr3011
@gbyr3011 2 жыл бұрын
👍
@traianiosub5132
@traianiosub5132 2 жыл бұрын
Intr-un pod nelocuit, sub tigla metalica, ce spuma recomandati, celula desxhisa sau inchisa? Mentionez ca nu exista astereala, iar tigla este montata foarte prost, am avut infiltratii de apa
@newlife6949
@newlife6949 2 жыл бұрын
Salut Marius! Stiu ca aici se discuta de izolatia cladirilor civile, dar ce ai recomanda pentru izolarea unei autorulote unde avem disponibili c.c.a 5cm grosime? Din ce am vazut uni folosesc spuma poliuretanica cu celula inchisa, alti vata bazaltica cu folie de aluminiu, alti polistiren extrudat, izolant armaflex... Ce se preteaza cel mai bine in situatia asta unde intr-o parte avem tabla iar in celalata placaj MDF?
@adriancondorus
@adriancondorus 2 жыл бұрын
Am o problema asemanatoare ca cea prezentata(putin diferita totusi)si anume am izolat la interior placa de beton cu 20cm polistiren eps(deasupra fiind facut acoperisul cu astereala si tabla fara acces ),am facut calculul in ubacus si imi rezulta ca as avea un condes de 0,24kg mp,ideea e ce ar trebui sa fac sa elimin riscul asta?exista vreun adeziv care sa nu permita trecerea vaporilor sau vreo lavabila speciala?
@tibipalyi3795
@tibipalyi3795 Жыл бұрын
Ce sunt cu atâtea bule de aier pe această lucrare de izolație, sa dat doar într-un singur strat?!. Între grinzi completează proprietarul cu spumă la tub?
@catalinmocanu1912
@catalinmocanu1912 2 жыл бұрын
Normal ca sunteti carnivori, doar nu sunteti nutritionisti, sunteti ingineri😁.O alta idee buna, teorie combinata cu pratica👍
@matflo5786
@matflo5786 7 ай бұрын
Salutare. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste urmatoarea problema: - un apartament la etajul 4/4, orientare est, intr-un bloc vechi, an constructie 1982. - bloc mansardat (mansarda nu este amenajata/compartimentata) - izolatie exterioara (polistiren 10) - in apartament sunt montate 2 aere conditionate - tavanele apartamentului sunt izolate cu polistiren extrudat (3 cm) si realizate tavane false din rigis. In timp de vara (canicula-anul trecut), cand afara erau 37-38°C, in ap. erau 29/30°C. Chiar daca porneam ambele AC-uri, nu reuseau sa faca fata. Planseul blocului se incalzea foarte tare (in mansarda erau aprox 48-50°C) si caldura radia in apartament. Doresc o solutie pentru reducerea temparaturii in apartament. Ce solutii imi puteti da? multumesc.
@razvanmarian6390
@razvanmarian6390 2 жыл бұрын
@Dane289
@Dane289 2 жыл бұрын
Ce ne puteti spune despre rezistenta la caldura?
@dragosaxinte4929
@dragosaxinte4929 2 жыл бұрын
care ar fi avantajele spumei? eu vad doar unul: bariera de aer. ca in rest doar dezavantaje: arde, e scumpa, calitatea aplicarii variaza enorm, nu stii daca e corect dozata...
@nicubran1752
@nicubran1752 Жыл бұрын
Un nr de telefon la o firma serioasa aveti?
@sscc6073
@sscc6073 2 жыл бұрын
De ce nu vorbiți și de ava tane spjmi la ixolat unde sunt mansardat cu lemn
@dsge07
@dsge07 2 жыл бұрын
Salut, foarte util, ca de obicei. Cred că o să folosesc alternativele pt pod. Am văzut că în afară, se merge pe ideea ca în zonele temperate și în special la vată, să se folosească folie anticondens, întoarsă (să fie permeabila către interior) și nu folie antivapori. Straturile ar fi de la interior spre exterior : folie anticondens , vată minerală, astereala, folie anticondens , învelitoare cu ventilația necesară. Explicația ar fi, ca vara umiditatea să aibă posibilitatea să migreze către interior și să nu rămână blocată de folia antivapori, in izolatie. Cum ți se pare soluția asta pentru zona noastră?
@silviuflorescu6838
@silviuflorescu6838 2 жыл бұрын
Am sarit eu partea in care se discuta despre compusii volatili daunatori sanatatii (VOC) ? Există vreo firma profesionista care sa iti garanteze lipsa acestor compusi dupa un anumit timp? Adica sa vina dupa o luna, doua, trei, un an cu aparate de masura autorizate si sa iti dea un raport? Ce faci daca spuma e aplicata prost de ne'a Dorel si ramai cu mirosul in casa toata viata? Sunt destui care au patit-o. Isi ia cineva responsabilitatea pentru asta semnand un contract?
@EcoIsoConstruct
@EcoIsoConstruct 2 жыл бұрын
In declaratia de performanta a materialului folosit, ar trebuii sa gasiti clasa COV a materialului aplicat ( cel putin la HBS H2Foam Lite, este A+ ). Aceasta clasa este garantata de catre producatorul Huntsan Building Solution. Daca apar probleme dupa aplicare, ele trebuiesc rezolvate pe garantie, motiv pentru care trebuie sa lucrati cu aplicatori autorizati de catre producatorul materialelor 😀.
@miagy420
@miagy420 Жыл бұрын
Clasa E ce face? Arde ca o torta?🤔
@laurabarakat6696
@laurabarakat6696 2 жыл бұрын
Pentru o mansardă izolată cu spuma poliuretanica cu celulă deschisă cum se aplică plăcile de rigips fără a deteriora capsulatia dată de această spuma. Se taie la nivelul prinderii bridelor de susținere a plăcii de rigips sau se presează......nu există niciun video despre acest lucru.
@Zoltan1996
@Zoltan1996 Жыл бұрын
Si cand ve ti vrea sa vindeti casa nu o sa o puteti face pt ca cumparatorul nu poate vedea in ce stare este lemnul daca e putrezit sau nu...
@florianalbu1495
@florianalbu1495 2 жыл бұрын
Vinde produsul și la Izo7 din Oradea
@traiannedelcu458
@traiannedelcu458 2 жыл бұрын
Ingineri destepti spun mai bine de 5 cm in loc de mai mult de 5 centimetri ,probabil mai PUTIN pt ei ar fi mai RAU DE 5 CM,iar accentul pe VAPORI este din alta tara nu romanesc,AU CULTURA
Alege corect spuma poliuretanica pentru casa ta!
17:56
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 23 М.
The IMPOSSIBLE Puzzle..
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 147 МЛН
Noodles Eating Challenge, So Magical! So Much Fun#Funnyfamily #Partygames #Funny
00:33
Cum termoizolez cu SPUMĂ POLIURETANICĂ - Aplicare în șantier
26:13
Spuma poliuretanica celula inchisa vs deschisa. Tot ce trebuie sa stii
17:19
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 14 М.
Avantaje si Dezavantaje izolatia cu placi PIR - spuma rigida poliizocianurică
18:06
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 43 М.
Cum se PROIECTEAZĂ CORECT un sistem de VENTILAȚIE?
33:15
Marius Soflete
Рет қаралды 24 М.
TERMOIZOLAȚII DIN SPUMĂ POLIURETANICĂ
40:59
Povesti din Santier
Рет қаралды 24 М.
Cum am izolat poarta de garaj?! Penosil EasySpray
14:26
David Meșter
Рет қаралды 59 М.
De ce ți se supraîncălzește mansarda vara? Probleme și soluții
27:13