Deja sunt conotații de natură penală. Mulțumesc foarte mult pentru informații.
@marianangelescu1155 Жыл бұрын
Am izolat cu cei de la ISOTERM acum 2 ani, spuma cu celulă închisă, promptitudine, corectitudine, transparenta. Recomand!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Merci de feedback!
@DanaGorcea4 ай бұрын
Buna. La ce ați folosit spuma cu celule inchise ? Lemn sau beton ?
@marianangelescu11554 ай бұрын
Pentru un tavan din lemn la mansardă.
@dragospieptu6551 Жыл бұрын
Mulțumim!
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Si noi va multumim frumos pentru gestul dvs!!!
@hotinat Жыл бұрын
Bună, puteți recomanda compania care prestează servicii de pulverizare spumei cu celule închise....
@DanDan-zh6id Жыл бұрын
Ce părere ai despre lipirea plăcilor de rigips pe perete din blocuri ceramice în loc de tencuire?
@vdragneav6 ай бұрын
Salut, Poti sa-mi faci si mie o recomandare? Vreau sa izolez termic podul casei {planseul) care este din beton armat, Cu ce e mai bine ? Multumesc!
@c_a_l_i_n8712 Жыл бұрын
Vreau sa izolez planseul podului unei case construite in 1970. Tavanele sunt, vazute din interiorul camerei spre pod ( tinci din var+nisip, peste batuta trestie, peste trestie dulapi de 5 cm, apoi vin grinzile podului puse transversal, iar peste grinzi sunt batuti iarasi dulapi de 5 cm. Nu vreau sa modific nimic la tavane in interiorul camerelor. Vreau sa pun vata bazaltica in 2 straturi 15 cm + 10cm pe planseu in pod (undeva la 25 cm). Dilema mea: Sa mai folosesc folie bariera de vapori pe care sa o asez pe toata circumferinta planseului in pod, apoi sa vin cu vata in 2 etape de 25 cm. Iar peste vata sa podesc cu OSB de 22 mm. Sau sa nu mai folosesc acea folie bariera de vapori. Stiu ca se pune la interior pe tavane. Dar nu intentionez sa le modific. Cum sa realizez proiectul, cu sau fara folie
@moraruadelina2233 Жыл бұрын
Multumim Valentin , dar furnizorul ne poate prezenta certificatul de conformitate pentru celula inchisa si sa vina sa execute deja cu cea deschisa? Vizual o putem depista in proces?
@zugro9268 Жыл бұрын
Adelina, spuma cu celule inchise se deosebeste inclusiv vizibil de cea cu celule deschise, deci se vede cu ochiul liber.
@carlostattoo449911 ай бұрын
Si cum se destinde?prin uniformitete sau cum?multumesc
@1m2r3a3 ай бұрын
@@carlostattoo4499 Vezi 1:32
@vicentiuolaru381529 күн бұрын
@@1m2r3a vizual, cred că doar prin comparație ai putea deosebi... Și ptr asta, îți trebuie să ai la dispoziție ambele tipuri, că să poți face diferenta
@Buf01 Жыл бұрын
Salut,,la stupi de albine ce fel de poliuretan se foloseste,,,si nu e daunator?
@ileanavladislav5850 Жыл бұрын
Tot ce spuneti este corec, dar eu client care nu ma pricep angajez o firmă care daca este tepara, imi arată o fise corectată dar folosește spuma incorectă...nu prea mai ai incredere in nimeni...din păcate...
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim de comentarii. Solutia este sa va informati cat mai mult, un om informat, este un om innarmat!
@gelumatcasu4258 Жыл бұрын
Solutia este un elev premiant la chimie cu un microscop la subtioara!Poze de comparatie sunt pe internet.Iei mosta dupa aplicare,si nu platesti daca nu este ceea ce trebuie.Teparii sa-si ia spuma inapoi !Clientul sa traga pe deasupra un strat de pliureea...
@MarianToma-e5mАй бұрын
Sunt dezamagit am pus spuma poliuretanica celula inchisa in podul casei pe pamant 10 cm dupa cateva luni sa desprins .Am inlocuit cu celula deschisa 15 cm .Acum astept sa vedem ce se intampla .@@gelumatcasu4258
@vicentiuolaru381529 күн бұрын
Oliurea ca și bariera de vapori?
@LucianA-ej4vh Жыл бұрын
Bună. Am un pod și ultima e placa de beton. Cu ce mă sfătuiești să izolez cu polistiren ex de 120 densitate sau cu spumă pol... închisă? Suprafață undeva la 130 mp.
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Buna ziua, ambele variante pot fi folosite, deja fiecare conform instructiunilor si regulilor corecte de aplicare a tuturor straturilor.
@LucianA-ej4vh Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor și la o placa cu grosime de 15 îi în regula 10 polistiren sau 15 cm? Mersi pentru răspuns
@vicentiuolaru381529 күн бұрын
@@LucianA-ej4vhcu cât e mai gros, cu atât mai bine. APLICAREA CORECTĂ, este importantă, fără a permite aerului să circule între izolație și placă...
@hiFromMars7 ай бұрын
👏👏👏
@CityCata Жыл бұрын
Salut, într-un video la izolația cu vată ai recomandat un strat minim de 20 cm pentru mansardă, în acest video nu cred că ai menționat o grosime minimă recomandată pentru izolația cu spumă. Poate ai specificat în alt video și poate o să-l găsesc în altă zi.. dacă vezi comentariul ai putea să îmi spui o grosime minimă ok pentru izolarea mansardei cu spumă cu celulă închisă? Și de asemenea, e ok de folosit ca izolație și pentru exterior pe pereți? Acolo ce grosime ar fi bună? Mersi frumos.
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Salut, luand in medie o vata bazaltica de 20 cm cu lambda de 0.038 W/mK, ar iesi o rezistenta termica de circa 5.26 m2K/W, care ar echivala cu vreo 12-13 cm de spuma poliuretanica cu celule inchise cu lambda de 0.023 W/mK.
@CityCata Жыл бұрын
Mulțumesc de răspuns. Cel puțin pentru mansardă mă gândesc să ma orientez la spumă deoarece am căpriorii cam mici, casa mai veche și cu spumă iese stratul mai subțire și mai ușor.
@petreflorinteodor198611 ай бұрын
@@CityCata salutare ai gasit o firma serioasa pentru aplicare spuma ?
@CityCata11 ай бұрын
@@petreflorinteodor1986 Salut, sincer nu am căutat deocamdată. Mă tot gândeam la isoterm, despre ei am auzit lucruri bune și în videouri. Cred că o să încerc să fac izolarea mansardei la anul, nu știu dacă să caut alte firme sau să apelez direct la isoterm, să văd ei ce zic cum sunt disponibili și dacă nu ne potrivim atunci poate să caut la alții.. în ultima perioadă e dezastru, nu mai găsești meseriași buni. Toți au lucrări aranjate pe luni de zile și chiar dacă stabilești să vină în 3 luni când zic ei că ar putea, nu e sigur.. am pățit pentru o tencuială. Vorbit din mai pentru septembrie și până în ziua de azi n-au mai ajuns.
@petreflorinteodor198611 ай бұрын
@@CityCata SALUT, eu i-am contactat saptamana trecuta pentru o izolatie de 5-10 cm spuma cu celula inchisa, insa mi-ai recomandat celula deschisa 20 cm. Mi se pare c-am mult. Daca te uiti la ei pe site , la portofoliu , o sa vezi poze cu descriere unde s-au folosit 15-20 cm spuma in diverse combinatii, dar in poze , toti capriorii erau vizibil; adica nu am vazut nici o poza in care capriorii sa fie acoperiti / ingropati complet si chiar acoperiti cu inca 10 cm avand in vedere ca marea majoritate erau de 10 cm si cateva de 15 cm , fie ca era vorba de celula inchisa sau deschisa. vorbesc aici de acoperis , nu pereti.
@sierrag567411 ай бұрын
Nu am gasit spuma la tub sub 0,036 W/m.k pentru izolare ferestrei! Ma poate ajuta cineva va rog?
@raulgmas Жыл бұрын
Eu am pățito am platit cu celula inchisa dar cand am luat o buca care era afara si a plouat putin pe ea era ca un burete ,aia digur nu cred ca era cu celula inchisa si destul de moale
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Multumim de comentariu. Exista probabilitatea sa fi obtinut o spuma cu un procentaj de celule deschise mai mare decat ar fi trebuit.
@ppiitt7 Жыл бұрын
Buna ziua As avea o nelamurie: intr-un clip mai vechi, care are titlul "how to properly insulate an attic", ziceti ca "pentru mansarda, unde termoizolatia va interactiunea cu lemnul, este obligatoriu de folosit materiale care au o permeabilitate buna a vaporilor de apa. Deci din start sa nu va ganditi la polistiren, ..., sau SPUMA POLIURETANICA..." (min 15:40) Din cate inteleg, in acest clip nu sunteti impotriva folosirii spumei poliuretanica cu celule inchise pentru mansarde. Ziele acestea ar trebui sa aleg ce materiale voi folosi pentru termoizolatia mansardei. As fi recunoscator daca mi-ati putea confirma ca pot folosi linistit si spuma poliuretanica daca este de la o firma de incredere.
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Buna ziua, da e adevarat ce spuneti. In domeniul creatorilor de continut, e foarte greu sa faci oamenii sa inteleaga corect un mesaj sau informatie. Domeniul termoizolarilor, e inteleg corect dupa ani de studii, nu dupa 1-2 video-uri vizioante. Din acest considerent, pentru a nu duce lumea in eroare, in multe video-uri am mers pe afirmatii strict corecte, fara sa vorbim de exceptii, care de multi nu ar fi fost intelese corect. Exceptiile, deja le discutam in video-uri aparte. Plus, sa poti explica ceva cat de cat corect, iti trebuie ore intregi, ori noi ne staruim sa facem video-urile cat mai scurte. In acest sens, in contact cu lemnul, regula generala este sa se foloseasca materiale permeabile la vaporii de apa, cum e vata minerala, lana de oaie, celuloza, gutextul etc, chiar si spuma poliuretanica cu celule deschise. Totusi, ca exceptie, poate fi folosita si spuma cu celule inchise, insa daca configuratia acoperisului o permite (cu asterneala peste tot peste capriori, cu strat de aer si folie anticondens la exterior de asterneala, cu termoizolarea cu spuma cu celule inchise tot spatiul foarte etans si acoperind si lemnul capriorilor, in asa fel incat sa nu mai fie necesara bariera de vapori), si desigur - sa fie real o spuma cu celule inchise, explicatiile deja fiind oferite in acest video.
@ppiitt7 Жыл бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor , va multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat! Apreciez! Mult succes in continuare cu toate proiectele viitoare!
@IonelHerteg9 ай бұрын
Un acoperis plat din osb de 22mm izolat cu TPO, poate fi izolat la interior cu spuma deschisa de 15cm avand si o bariera de vapori de 180 gr cu factor Sd 00.2m ( +00.4 ; -00.1) aplicata intre osb si spuma?
@nicubran1752 Жыл бұрын
Un nr de telefon de la isoterm aveti?
@miticacociasu12732 ай бұрын
Bună ziua te rog frumos poți să-mi dai un nr de wațap să îț-i trimit oferta de categorii de spumă pe care me-a trimis-o cei de la isoterm și să î-mi dai un sfat de care să aleg
@nicubran1752 Жыл бұрын
Dar cei de la Isoterm sunt sinceri ce arata in instructiuni fac si practic?
@petreflorinteodor198611 ай бұрын
saluare , I aflat cum sunt cei de la isoterm ?
@petreflorinteodor198611 ай бұрын
stiti o firma serioasa care izoleaza cu celula inchisa ?
@cristianmarin4019 Жыл бұрын
Spumă CANCERIGENĂ
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
Dovezi ceva?
@placoplatre321 Жыл бұрын
Si pateul e cancerigen, dar sigur ai mancat si tu!!
@StefanN790 Жыл бұрын
Scăpați de frigider, saltea, scaune, adidași. Toate au spuma si sunt cancerigene 😂
@pedromartin28014 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor dovada o gasesti in videoul tau unde cei care aplica spuma au un echipament de protectie ..De ce s-ar proteja atata daca spuma nu ar avea nimic daunator?
@ignilc Жыл бұрын
de ce nu mai faci videouri cu casa patrata?
@oanaavram5134 Жыл бұрын
Pai, din playlist rezulta ca a cam terminat acea casa.
@EnciclopediaConstructiilor Жыл бұрын
@@oanaavram5134 Casa nu e finisata, video-uri vor mai urma. Merci.