Mulțumim, a ieșit un ghid foarte util pentru alegerea tipului de vată minerală pe toate segmentele 27:06 Fain trucul cu tăierea pe diagonală☺👏
@ioanstelian1923 жыл бұрын
Mulțumesc mult
@23sheek2 жыл бұрын
Multumim mult pentru efortul depus......merita (toti banii) canalul dumneavoastra ........🤗🤗🤗
@sotto27533 жыл бұрын
Multumim pentru ceea ce faci.
@codreanujula58713 жыл бұрын
MULȚUMESC FRUMOS PENTRU PREZENTARE FOARTE UTIL ȘI CU UN INVITAT PROFESIONIST
@mariagoldum59082 жыл бұрын
Bună seara! Am izolat casa pe exterior dar în pod nu am izolat . Acum avem numai condex pe plafon la etaj ,dar foarte rău . Sa fie din cauza că nu am izolat în pod ?
@cornelium53963 жыл бұрын
Buna seara! Multumesc Marius pentru fiecare video care contribuie la educarea noastra, a celor care vrem sa construim bine si corect! Lansez o intrebare pentru colegul Emilian Grigore / Rockwool. Am comandat o cantitate de aproximativ 930m2 de vata bazaltica Rockwool (acoustic, acoustic extra, frontrock max plus) pe care am folosit-o pentru a termoizola o casa realizata pe sistem timber frame. In urma montarii vatei bazaltice au rezultate deseuri de vata bazaltica, care datorita texturii si formelor rezultate nu mai pot fi folosite. Are Rockwool Romania o solutie pentru aceste deseuri de vata bazaltica care insumeaza cateva zeci de kg? Cred ca sunt si alte persoane in situatia mea.
@sid24432 жыл бұрын
O poți da înapoi fabricii. Ia legătura cu ei.
@floreacalin47543 жыл бұрын
Soflete presedinte!!! 🤣🤣 Multumim pentru tot 😍
@1cent3963 жыл бұрын
Am dat din intamplare de acest templu unde vata este divinizată
@sergiuhusaru84902 жыл бұрын
Cum poti izola un container pentru locuit si care e produsul cel mai.potrivit pentru o astfel de izolare?
@MateiAdrianViorel Жыл бұрын
Bună ziua. Aveți un link pentru montajul delta ? (Placa tăiată pe diagonală....)
@alexmaja99683 жыл бұрын
Salut Marius, construiesc acum o cabana in stil A la munte(Marisel, sa iti faci idee de zona), problema este ca pe partea exterioara a capriorilor am pus osb de 15mm. Am vazut ca nu prea e ok si o sa am probleme cu condensul. Pe partea interioara o sa am 25cm de vata, folie, lambriu sau rigips. Pe exterior, peste osb am pus folie si leaturile pentru tabla faltuita. Am vazut ca prin SUA ei folosesc un fel de polistiren subtire pus intre vata si osb, pentru ventilatie(cred), are un canal pe mijloc, pe unde cred ca se scurge umezeala condensata pe osb. Ce parerea ai si ce solutie pentru aceasta problema. Folia anticonedns e destul de greu sa o pun "etans pentru trimis in spatiu" cum ai zis intr-un video.
@tomoiagavasile3461 Жыл бұрын
Pe terasit se poate pune direct vata sau trebuie dat jos terasitul?
@constantinyt96786 ай бұрын
Păreri vată minerală bazaltică de la Weerk??
@vasilicasulea32762 жыл бұрын
Buna ziua, ce tencuiala decorativa imi recomanzi pt vata Frontrock Max Plus? Siliconica sau silicatica?
@TractoRila2 жыл бұрын
Silicatica, are permeabiliate mare la vapori.
@SirKnox2k93 жыл бұрын
Va salut, ma bucur ca am urmarit acest material si am gasit o solutie pentru terasa. Totodata sunt curios daca vata minerala, in general, este intr.o masura redusa toxica datorita agentului de imbinare din structura ei. Multumesc !
@AdydeAdy213 жыл бұрын
Va salut,un video despre cum sa alegem polistiren ul se poate?
@razvandragusin16942 жыл бұрын
Buna ziua . Firma rockwool comercializeaza sau produce si material izolant pe baza de AEROGEL pentru case pe structura din lemn ?
@paxypsg3 жыл бұрын
Buna Marius, eu am luat vată front rock max plus de 20 cm grosime însă panourile nu au fost toate de aceeași lățime. Majoritatea au fost de 60cm dar am găsit la 20% dintre ele de 60,5, 59,5 și chiar 61cm. A fost foarte dificil să le ajustez. Și pe lungime am avut 120,5 , 119,5 . Situația de acest fel am întâlnit și la alte materiale gen cărămidă, lemn. In Romania se vând multe rebuturi.
@saibamoe Жыл бұрын
daca cumperi, de ce sa faca bine?
@paulghiuzan37012 жыл бұрын
Salut Marius este mai bine sa tencui casa înainte s-o izolez ?
@sinai62162 жыл бұрын
Puteți să-mi spuneți când se pun diblurile la vată? Imediat după ce montează vata Sau se da adezivul o mana și după se pun diblurile Eu pun vată Fibran este bună?
@nicubran1752 Жыл бұрын
Vata de interior e aceias de exterior sau sunt diferite?
@MariusSoflete Жыл бұрын
Diferite
@vasilerimbulea81492 жыл бұрын
Salut Marius ! Cati ani de viata are vata bazaltica ?
@mariamihaelaiamandi91593 жыл бұрын
Bună ziua , dle Marius Soflete , Vata bazaltica total hidrofuga există ? Chiar dacă e supusa intemperiilor sa respingă pur si simplu orice formă de umezeală ? Daca nu există, cum se poate evita durabil capilaritatea ca fenomen, in cazul acesta ? (Dar fara protecții prin folii plastice ,sau alte tehnologii similare), cu materiale care ar putea arde , ci cu "incombustibile" , adică mai mult decât ignifuge și care deci nu vor arde niciodată in condiții reale). Mulțumesc pentru retur.
@DomuPrefab3 жыл бұрын
Utilizați plută, iar acel material ideal dorit costă de 8 ori mai mult.
@ovidellionell3 жыл бұрын
ureaza sa achizitionez vata, dar lucrarea o sa o fac doar la primavara. oare este ok daca depozitez vata in casa? casa este inchisa, are geamuri si usi si e tencuita la exterior, doar ca pe la streasina mai intra vantul. daca stiti vreo contra indicatie va rog sa ma anuntati
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Urmează să postăm un astfel de material.
@ovidellionell3 жыл бұрын
@@MariusSoflete de teama scumpirilor de materiale as vrea sa fac achizitia cat mai repede posibil, asa ca un sfat m-ar ajuta mult tinand cont ca deja am cateva oferte la care am promis ca dau raspuns.
@dumitrugherghinescu91093 жыл бұрын
Vreau sa izolez o casa cu pereti din lemn tencuiti pe cercuiala cu mortar din var stins si nisip pentru a asigura respiratia peretilor. As dori sa izolez cu spuma poliuretanica, numai ca parerile sunt impartite, mai exact sunt idei cum ca dupa izolatie apare condensul. Dvs ce credeti?
@macoveim2001 Жыл бұрын
Spuma nu respira , nu ar fi pacat sa stricati munca, adica tencuiala care ati folosita e f buna si cred ca ar merge cu vata ca sa asigure in continuarea permiabilitatea la vapori
@fgeorge54923 жыл бұрын
Daca pui o scara pe termosistem faci gaura. Chiar si la dualdensity. Incercati cu full density. Daca nu o prindeti in dibluri multe dualdensity lucreaza diferit si apar crapaturi.
@AlexCioata3 жыл бұрын
Buna seara! Eu vin cu o abordare mai putin intalnita poate si cu niste curiozitati. In studio-urile de inregistrari sau home studios, se construiesc panouri acustice care contin vata minerala, intr-un cadru de lemn, invelite in material textil. In general se fac direct pe dimensiunea panoului de vata minerala. Acestea se monteaza pe pereti, tavan si in colturi (bass traps), in general in punctele de reflexie a sunetului pentru a "trata" acustic incaperea. 1. Credeti ca e suficienta acea invelire in material textil a panourilor acustice pentru a opri compusii volatili? 2. Am vazut ca panourile din vata minerala au si niste norme referitoare la acesti compusi emanati, insa pot sta linistit cu vata in textil pentru ca acel certificat spune ca nu emana suficienti compusi volatili incat sa imi dauneze sanatatii sau se aplica doar daca e acoperita vata de gips carton? 3. Am vazut pe site ca mod de utilizare pentru acustica, folosirea gips cartonului. Intrebarea poate e stupida, insa sunt muzician, inca invat despre domeniul acesta: Eu daca am nevoie de absorbtie in punctele de reflexie a sunetului, pot construi panouri acoperite cu gips carton? Logica mea spune ca gips cartonul fiind o suprafata plana, va reflecta mai tare sunetul, spre deosebire de poanoul din vata minerala acoperita cu textil. Sunt foarte multi tineri (si nu numai) care isi construiesc micul lor studio acasa. Multi folosesc bureti ieftini care dpdv acustic nu fac mare lucru si mai si prezinta un pericol in caz de incendiu. Panourile acustice facute de brand-uri sunt scumpe, fiind foarte nisate. Toate informatiile, testele si chiar carti de studio spun de panourile cu vata minerala pe modelul prezentat, insa nu am gasit nicaieri inca informatii despre cat de sanatos este sa faci asta. Poate ar fi un material interesant sa ne recomandati tipul de panou, un mod de asamblare/montare sanatos pentru aceasta aplicatie si cred eu, ar fi si un model bun de marketare pentru o noua categorie de client (pe langa constientizarea eventualelor pericole) Multumesc!
@ROCKWOOLRomania3 жыл бұрын
Salutari, Alex. Iti multumim pentru interes, si revenim cu raspunsurile pentru intrebarile tale mai jos: 1. Nu recomandam utilizarea acestui material textil, avand in vedere ca probabil exista mai multi compusi volatili in materialul textil cu care doresti sa acoperi panourile, decat in panouri; 2. In general acesti compusi volatili sunt mai utilizati la tratarea produselor organice (bumbac, lana,lemn etc.) pentru durabilitate in timp decat la tratarea bazaltului (material anorganic) care nu are nevoie de tratament pentru durabilitate in timp. 3. Dupa cum este prezentat in material, orice recomandare se face pe baza de masuratori sau teste. Rationamentul mentionat este logic, trebuie insa sa avem in vedere ca acustica unei incaperi depinde si de forma incaperii, perioada de reverberatie, dimensiuni, materialele utilizate etc. Intr-adevar, domeniul studiorilor acustice este un domeniu mai pretentios unde produsele fonoabsorbante trebuie sa ramana aparente si unde este necesara o proiectare care sa tina seama de toate elementele enumerate anterior. Sper ca am fost de ajutor, iar daca iti sunt necesare mai multe detalii, ne poti contacta oricand la email tehnic@rockwool.com, sau telefonic la 0731 798 788 - Marian Pirvu, manager tehnic. Iti multumim, Echipa ROCKWOOL
@m.ionescu34552 жыл бұрын
Buna Alex, o varianta ieftina de panou cu rezultate foarte bune gasesti si aici: kzbin.info/www/bejne/pnKlp4eNiN2Cm9U
@ovidiupita6463 жыл бұрын
Salut Marius. Foarte multe informații în video prezentat. Am o întrebare. Am folosit sistemul Rockwool pt fatada(Frontrock Max Plus +adezivul și masă șpaclu Redart+plasa armată). Am ajuns la stadiul de tencuiala decorativa. As dori să dau un tinci înainte de tencuiala decorativa. Ce îmi recomanzi? Nu as dori pe viitor sa se vada pe fatada în cazul unor ploi, îmbinarea între placile de vată cum se vede la unele construcții. Mulțumesc mult.
@victorini58543 жыл бұрын
De ce sa dai tinci peste termosistem? Am mai vazut tinci dat peste adeziv, dar nu am vazut nici un producator care sa recomande tinciul la termosisteme.
@mariustrif95783 жыл бұрын
NU SE DAT NICIODATA TINCI PESTE MASA DE SPACLU. Se da Grund ( Amorsa) pe decorativa si apoi Tencuiala decorativa SILICATICA ( are permeabilitate mai mare) sau SILICONICA. NU SE RECOMANDA TEC ACRILICA SAU TENC SILICONATA - NU PERMIT RESPIRATIA TERMOSISTEMULUI.
@danradu94363 жыл бұрын
Putem primi link-ul cu montajul delta de care mentiona Emilian?
@CernatSt3 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/f4SpoIundtiJrdE
@CernatSt3 жыл бұрын
E geniala ideea.
@Gherasim763 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/f4SpoIundtiJrdE
@johnr35993 жыл бұрын
Material video bun. Include si reclama la ROCKWOOL. Nu mi se pare convingatoare explicatia ptr vata de fatada cu dubla densitate. Ptr cei care vreti sa realizati termoizolarea imobilului, mergeti și vedeti mai multe produse: ROCKWOOL, ISOVER, WERK, STO, KNAUF si apoi alegeti.
@costymoraru39563 жыл бұрын
Adica vrei sa zici ca Rockwool nu este o alegere bună? Mi-am comandat ieri 130mp de vata Rockwool max de 15.. nu-mi da palpitații ca nu e bună ca investiția a fost destul de mare
@Eduard.Popa.3 жыл бұрын
Dubla densitate se foloseşte de mult, poate în alte domenii dar similare... De exemplu, pernele cu multe zone - cele de suprafaţă din puf şi cele interne din pene, ceea ce dă pernei la exterior catifelare, moliciune pentru contact cu faţa omului dar la interior îi dă rigiditate să susţină greutatea capului. Pare poate stupidă comparaţia, dar la vata bazaltică ei fac invers - densă la exterior pentru rezistenţa mecanică şi moale la interior pentru o bună izolare, ventilare, etc
@octavianboghici2 жыл бұрын
Salut. Observ pe internet tot mai multe comentarii negative cu privire la vata cu densitate dubla. Ori din cauza manipularii intre depozite ori cel mai probabil din cauza unei reduceri a densitatii in procesul de fabricatie se ajunge la situatia in care din panouri se desprind fasii de vata, pare ca fibrele nu sunt legate intre ele , aditivate si rigidizate suficient. Vad pareri care recomanda achizitionarea mai degraba a unor panouri de fatada rigide cu o singura densitate de la alti producatori. Din cauza fragmentarilor si ruperilor din panou , multi sunt nevoiti sa umple rosturile dintre aceste panouri cu spuma. De altfel se observa si pe you tube in diverse proiecte de constructie calitatea indoielnica a celui de-al doilea strat la panourile dual density. Chiar si in proiectul casei Isidor de pe youtube se vede cat de rau se taie si se decupeaza in stratul mai putin dens. Prin comparatie imi amintesc de vata Rockwool dual density 30cm adusa din import pentru Buhnici, care este cu totul altceva...mult mai rigida si mai densa, mai legata si compacta decat ce gasim acum pe piata. Cred ca devine necesar sa luati in considerare si producerea unui panou rigid pentru fatada cu o unica densitate de 120- 150kg/mc
@titustitus91092 жыл бұрын
Pt dl Inginer specialist în vata vine intrebarea de ce modelul de rockwoll multiroc are aproape aceași rezistență termică (2,7),ca și modelul rockwool frontrock (2,9),cea din urmă fiind cu 110% mai scumpă.Ceva nu se potrivește!!!
@CernatSt3 жыл бұрын
👌
@JordacheM3 жыл бұрын
Isteț invitatul, știe meserie. Am ales termosistemul, dacă găsesc o echipă bună pentru montaj, Vlad o să aibă mai puțin de lucru. Pe site cea mai mare grosime este de 20 cm, mă interesează de 30, găsesc? Baftă multă
@mariustrif95783 жыл бұрын
ROCKWOOL produce gros max 24 cm. 30 cm de pot obtine din 2x15 cm lipite intre ele.
@sscc60732 жыл бұрын
De ce nu vorbiți mai mult de izolarea lanzardeca asta este important nu de izolare la fatada
@sscc60732 жыл бұрын
Cam multa vorbărie treceți direct la subiect și spuneți și desabantakele
@Sebastian-Florin3 жыл бұрын
💪🏻❤👍🏻
@claudiuionescu33623 жыл бұрын
Cum sa alegi corect vata - primul pas: nu te iei dupa spusele unui reprezentant al unei companii producatoare de vata; pasul doi: nu cumperi niciodata vata de la rockwool. Produsele Knauf Insulation sunt mult mai bune! De asemenea, au aparut acuzatii la adresa produselor rockwool (dar nu numai rockwool) - sunt suspiciuni ca liantii folositi sunt cancerigeni si diferiti fata de aceia folositi in testul care a clasificat vata minerala drept necancerigena. @Marius Soflete, reclamele, de regula, se marcheaza ca atare
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Materialul video este făcut în parteneriat cu cei de la Rockwool dar toate principiile de selecție despre care vorbim ar trebui aplicate la achiziția fiecărui material de construcții (de ex. citirea și analiza fișei tehnice, nu alegerea pe bază ce spune X sau Y sau cum că densitatea arată performanța termică a unei vate). Și materialul, fiind un parteneriat, este marcat ca atare. :) Apare la început că acesta este un material plătit. Haide să nu aruncăm cu noroi doar de dragul de a o face.
@gbyr30113 жыл бұрын
🙋♀️👍
@t.s12212 жыл бұрын
Reporterul intrerupe cand nu trebuie ....vorbeste prea mult in unele momente cand nu trebuie 😁
@petrutpatrulescu11623 жыл бұрын
Nu puteti sa faceti niste clipuri mai scurte si mai concise? Si fara sa chemati expertul x si y care are nu stiu ce firma. Nu mai faceti atata reclama la firmele care iti rup buzunarele si ajutati oamenii cu ceva concret.
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Ai vazut restul materialelor de pana acum? Sunt peste 300 de videouri realizate. Iar toate aceste materiale video sunt acum bucatelite in shorturi si urmeaza repostate in curand. Acum stiu ca te infurie reclama, dar: 1) vorbesc de produse pe care le stiu si le-am folosit si validat in proiecte 2) pe langa teorie e nevoie si de solutii practice din piata si 3) tu cum contribui la sustinerea acestor materiale facute de o echipa de 5 oameni ce lucreaza full time job pentru a creea un astfel de continut?
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Nu prea putem, pentru că este foarte multă informație de comprimat și nu aș vrea să las detalii deoparte doar ca să scurtez un material cu câteva minute. Motivul pentru care aducem alți parteneri pe canal este pentru că foarte mulți dintre voi vă doriți soluții exacte pentru probleme voastre și pentru că îmi place să aduc alți experți din domeniu cu care să avem astfel de discuții. Eu chiar m-am distrat la filmări și îmi plac genul acesta de discuții. Cel mai important lucru, NICIODATĂ nu voi aduce pe cineva pe canal fără să fi fost foarte bine verificat înainte, fără să cunosc produsul sau modul în care o anumită firmă operează.
@petrutpatrulescu11623 жыл бұрын
Da, poate eu nu contribui cu nimic la sustinerea materialelor voastre. Nu am vrut "sa dau cu hate" doar ca si eu as casa in constructie si chiar ieri m-am uitat la un video de 20 si ceva de minute in care vorbeati cu un anumit domn despre bulelile la izolatia casei, un subiect care ma intereseaza pentru ca urmeaza sa fac acesta lucrare. Bun, vad video, hmm, interesant, sa vedem. Intru, cu gandul ca, conform primei impresii, v-a fi o relatare de la un proiect aflat in derulare, si nu un fel de podcast cu niste imagini din care cu greu iti dai seama, pe un telefon, ce e gresit. Cred ca problema este la mine, am crezut ca acest canal si respectiv dvs. faceti altfel de continut. Cautam ceva practic si din santiere, mai putin din carti si poze. Multumesc pt timpul acordat citirii com.
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Este greu să le avem pe toate constant. Și teorie în studio și să stăm constant pe șantiere. Materialele video pe care le avem cu Vlad Ciobanu în seria de „Buleli în construcții” de care menționați a fost făcută cu scopul de a educa oamenii referitor la consecințele implementării greșite ale unor detalii. În toate materialele, în ciuda faptului că discutăm despre probleme, explicăm și cum ar trebui executat corect. Acolo este o arhiva de poze „culese” din șantier pe o perioadă mai lungă și ar fi fost greu să găsim șantiere în care să mergem și care să aibă toate problemele de care noi doream să discutăm. Concluzia este că nu putem mulțumi pe toată lumea dar facem tot posibilul să ajutăm cât mai mulți oameni să construiască mai bine. Iar referitor la reclamă, noi NICIODATĂ nu vom prezenta ceva ce nu cunoaștem și nu am testat în repetate rânduri.
@macoveim2001 Жыл бұрын
Ar fi superb daca s ar putea. Sau cineva dintre ascultatori sa faca un rezumat.
@vasileflorintepei23483 жыл бұрын
Chiar l-ai chemat tu?. Mai bine zi adevārul Material de publicitate.