Tänään 26.12.2023 kun kuuntelin tämän keskustelunne voin vai todeta, että on ihme kun Jumalan sana edelleen todistaa myös Matti Leisolan, kuin myös Leif Salmelan kautta. Kiitos Jeesukselle Kristukselle teidän nostamisesta todistajiensa joukkoon 🙏
@KorpiArtist4 жыл бұрын
Kiitos Matti!
@helvisaastamoinen8655 Жыл бұрын
Johan fysiikan lain mukaan " tyhjä EI PAMAHDA. Luonnon valinta hoitaa jotakin, mutta vain. jo olemassaolevaa elävää materiaalia.
@mkli34592 ай бұрын
Arvostan Mattia ja kiitän Jumalaa!
@juhanistarczewski48944 жыл бұрын
Ma 31.8.2020 Juha Ketola järjesti 44 Vapauden tuuli ristiltä - kiertueensa päätöstapahtuman Jyväskylän Kävelykadulla. Klo 11 alkoi tapahtua, kun ensimmäinen henkilö sai avun rukouksen kautta. Viimeisimmät tulivat rukoiltaviksi lähempänä klo 19, kun tapahtuma päättyi. En ole koskaan ennen kokenut vastaavaa! Syntyi hyviä keskusteluja niin Uskovien kuin uskottomien kanssa. Ainakin 12 henkilöä sai kokea JEESUKSEN parantavan Voiman ihan fyysisesti eri vaivoihinsa. Kaikki tapahtui kaiken kansan keskellä. Ihmisiä oli koko päivän liikkeellä, kun oli kaunis ja aurinkoinen sää. Monet seurasivat vierestä, kun parantumisia tapahtui.🙏 Ennenkokematonta tuollainen ilmapiiri ja JUMALAN HENKI koko päivän!☝️😃 Se oli "USKOMATONTA"!👍 Juha jatkaa ensi kesänä kiertuettaan. Sanoin Juhallle, että järjestää ensi vuonna ainakin kiertueen ensimmäisen ja viimeisen tapahtuman taas Kävelykadulla. Sydämelliset Kiitokset Juhalla ja monille tapahtuman järjestäjille! RAAMATTUMARSSI www.adressit.com/raamattumarssi
@sakuihalainen61234 жыл бұрын
Hepreankielinen alkuteksti sanoo, että Jumala loi maailman kuudessa "yomissa". Sana "yom" ei tarkoita välttämättä 24h mittaista ajanjaksoa. Seitsemäntenä päivänä, Luoja, Jumala, juutalaisten Kuningas lepäsi. Minä päivänä sinä lepäät? Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan, (Luuk.4:16)
@shaku21824 жыл бұрын
Oletko koskaan lukenut raamattua aivan alusta? Siinä on nähty suuresti vaivaa, jotta lukija ymmärtää varmasti sen, että on kyse kirjaimellisesti (24 tunnin) päivistä. (Tässä yhteydessä.)
@shaku21824 жыл бұрын
Ben Caveman Mielestäni luomiskertomuksessa hyvin selvästi kuvataan vuorokausien vaihtumisia tiettyjen luomistapahtumien jälkeen. Jumala ei tarvinnut luomiseen kuutta tuhatta vuotta. Heprean, Kreikan ja latinan aakkosilla on kyllä tietyt lukuarvot, joista asioita voi laskeskella. Kannattaa kuitenkin olla maltillinen näissä asioissa. Numerologiahan on kirjaimellisesti okkultismia. Kuten kabbala, josta pitää pysyä erossa.
@shaku21824 жыл бұрын
Ben Caveman En oikein osaa kommentoida tätä. Mutta luvusta 666 muistin, että viime vuonna tuli vastaan kuinka monesta mm paavin/vatikaanin käyttämästä nimestä saa laskettua luvun 666. Pidin sitä sen verran erikoisena, että tallensin sivun koneeseeni: fkj.fo/wp-content/uploads/2019/06/Antichrist-revealed.pdf
@mikhailbykov23783 жыл бұрын
Jumala loi kaiken 7:ssä päivässä. Minun Jumalani ei tarvitse miljardeja vuoseja.Jumala loi kaiken 6:ssä päivässä. Jumala loi meidät hänen kuvakseen (ei Jumala ole bakteeri) Jos aiot käyttää 1pv kuin 1000pv argumenttia se ei ole oikein, sillä sitten kävisi näin: Jumala loi auringon, jonka jälkeen 1000 vuoden päästä kasvit, kuuntele itseäsi. Siunausta! MInuun voi ottaa yhteyttä ja keskustella tarkemmin, opiskelen Antievoluutiota 0413186075
@OGKlikkikuppiАй бұрын
Joo kyllä, Jumala olisi voinut luoda vaikka sekunnissa kaiken mutta hän antoi meille työviikon kun loi kuutena päivänä.@@mikhailbykov2378
@karirytkonen58114 жыл бұрын
Ihmisiin vetoaa yksinkertainen totuus. Tiedettäkin popularisoidaan, koska ihmisiä kiinnostavat helpommin asiat, joita he uskovat ymmärtävänsä. Uskonnot ovat ihmisten ihmisille sepittämiä satuja, joihin on helppo uskoa ja jotka eivät lopulta selitä yhtään mitään, vaan lakaisevat todelliset kysymykset maton alle. Ne antavat kuitenkin lohtua ja siirtävät ihmisen vastuun taakkaa. Uskonnot yhdistävät ihmisiä ja niiden antamat selkeät ratkaisut vetoavat ihmisiin ja näin ne leviävät uusille ihmisille. Todellisuus on monimutkainen rakennelma, jota ihminen ei ehkä ikinä voi täysin selittää. Tämä - ja etenkin näennäinen kaiken tarkoituksen puute - on useimmille liian pelottava ajatus. Tiede tuntuu olevan uhka uskontojen järjettömyyksille, mikä on poikinut koko tieteen historian ajan jos jonkinlaista lieveilmiötä, viimeisimpinä mm. järjettömän litteän maailman uskon paluun ja rokotusvastaisuuden. Tieteyhteisöllä ei kuitenkaan ole mitään intressiä kommentoida uskovaisten asioita, niin kauan kuin niistä ei ole haittaa. Tieteen periaatteisiin kuuluu, että siinä kaikki tulkinnat pidetään avoinna, kunnes havainnot rajaavat vaihtoehtoja, kun taas uskonnoilla on usein tietty agenda ja havainnot pyritään tulkitsemaan niin, että ne tukevat ko. agendaa. Mielestäni on aika huvittavaa, kuinka monet uskovaiset syyttävät tiedemiehiä ylpeiksi tai itserakkaiksi, kun he kuvittelevat voivansa selittää asioita. Samat ihmiset usein myöntävät, että uskovat Jumalaan, koska HE eivät voi ymmärtää maailman monimutkaisuutta ilman, että Jumala olisi sen luonut. Eikö ylpeyttä ole juuri se, että ei voi hyväksyä todeksi sitä mitä itse ei voi käsittää?
@markkupalmu5157 Жыл бұрын
Et ole kirjoituksestasi päätellen koskaan vaivautunut perehtymään evoluutioon ja etkä uskalla lukea kritiikkiä. Se mitä kirjoitit uskovista pätee juuri sinunlaisiin evouskoviin ilman mitään perehtymistä tosiasioihin.
@karirytkonen5811 Жыл бұрын
Totta kyllä, että en ole evoluutiotutkija tai edes harrastelija, olen taustaltani fyysikko. Samoin minulla ei ole ollut aikaa eikä kiinnostusta lukea raamattuakaan. Luonnontieteiden lähtökohta on kuitenkin sama, eli malli/teoria on hyvä, jos se kuvaa todellisuutta ja huono, jos se ei kuvaa todellisuutta. Toki tieteen historiassakin on ollut kusettajia, mutta he ovat paljastuneet yleensä ennemmin kuin myöhemmin. Uskovaisten lähtökohta tuntuu taasen olevan, että ensin uskotaan johonkin, ja sitten kaikki selitetään oman uskon kannalta parhain päin. Eli perse edellä puuhun menetelmä...@@markkupalmu5157
@helvisaastamoinen8655 Жыл бұрын
Hyvä ja rohkea esitys. Kunpa jokaiselle olisi oma pelastus tärkeä asia, niin etsisi totuutta ja sen he löytävät juuri Raamatusta .Tämä aika on juuri sellaista, kuin Raamatussa nimitetään lopun ajaksi. Hälytyskellojen pitäisi soida jokaisen mielessä, koska parannus ja Herraa avuksi huutaminen pitää tehdä tänä maa päällä eläessä. Se on myöhäistä muulloin.
@jalikarjalainen73484 жыл бұрын
nii miksi ei kelvannut?
@lorider774 ай бұрын
Paavikin sanoi tässä taannoin, että evoluutio on tosi ja ettei Jumala ole mikään taikuri 🥲
@vesasaari95634 жыл бұрын
Kun totuutta ei tiedä, niin se keksitään.
@tuomashyvonen4 жыл бұрын
Kun totuutta ei tiedä, sitä etsitään. Totuus löydetään. Eipä sitä keksitä tai rakenneta. Kuten tiedetään, kreik. "εὕρηκα" = "olen löytänyt". Eri asia toki taiteessa ja luovilla aloilla. Teos on sellainen totuus, joksi sen itse tekee. Raamattu on (jumalallista) taidetta, ei tiedettä. Ovathan Qwerty ja kymmensormijärjestelmäkin puhtaasti keksittyjä asioita. Silti ovat hyödyllisiä ja totta. Kumma kyllä ei ole näkynyt uskonsotia niin kuin "Dvorak vastaan Qwerty" tai "Colemak vastaan Dvorak". Omasta puolestani painelkoon ihmiset mitä tahtovat ja uskokoon mihin tahtovat. Minulle jihadistit ovat henkilöitä, jotka pakottavat kaikki luopumaan Qwertystä. Heidän näppäimistöönsä olisi pakko siirtyä tai kuollaan kaikki. Ateisti ei usko, että on olemassa yksittäinen, paras näppäimistö.
@Seeppo8 ай бұрын
Tiedetään, Jumala loi maailman sanan kautta.
@rosenlid4 жыл бұрын
Siinähän se, evoluutio on Jumalan ohjaama prosessi. Evoluutio ei aina ole vähittäistä muutosta.
@timosaksala47973 жыл бұрын
Sinulle tekisi hyvää lukea tuo 1000-sivuinen kirja...
@rosenlid3 жыл бұрын
Kaksituhattayhdeksänkymtäseitsemänsivuinen viides ilmoitus ihmiskunnalle olisi kaikkien hyvä lukea ja vasta sitten arvostella jos siltä tuntuu. Kirja kantaa nimeä jolla me ollaan tunnettu muualla universumeissa, Urantia. Myös äänikirjana.
@mikhailbykov23783 жыл бұрын
Jumala loi kaiken 6:ssä päivässä. Jumala loi meidät hänen kuvakseen (ei Jumala ole bakteeri)
@jrtubeon14 жыл бұрын
Sillä, mitä Raamattu sanoo, ei ole yhtään mitään väliä tieteen kannalta.
@timosaksala47973 жыл бұрын
Se riippuu täysin perususkomuksista.
@jrtubeon13 жыл бұрын
Ei vaan arvioitavissa olevista perusteista.
@timosaksala47973 жыл бұрын
@@jrtubeon1 perusteiden arvioiminen riippuu perususkomuksista. Maailmankatsomus edeltää tiedonetsimistä. Perususkomukset säätelevät tieteellisten teorioiden sisältöa ja havaintojen tulkintaa.
@jrtubeon13 жыл бұрын
Selityksiä, selityksiä. Jumala ei ole kelvollinen perusoletus, koska ei ole arvioitavissa.
@timosaksala47973 жыл бұрын
@@jrtubeon1 Jumala-uskoa on arvioitu enemmän kuin mitään muuta (kovia nimiä Richard Swinburne ja Alvin Plantinga). Et tainnut ihan ymmärtää, mitä tarkoitin perususkomuksella. Ateistis-materialistinen perususkomus luonnonlakeihin ja alkeishiukkasiin perimmäisenä todellisuutena on yksi perususkomus. Sitä ei tietenkään voi arvioida kokeellisen luonnontieteen menetelmällä vaan filosofisesti niin kuin uskoa Jumalaankin. Tämä riippuu omaksutusta epistemologisesta asenteesta: oletko experientialisti (kokemus on tärkein todiste), fideisti (uskoa (materiaan tai Jumalaan) ei tarvitse perustella) vai evidentialisti (uskoa voi ja pitää todistaa). Olen tiivistänyt aiheesta 140-sivuisen suomennoksen Roy Clouserin kirjasta The Myth of Religious Neutrality. Jos kiinnostaa, lähetän pdf-version sähköpostiisi.