🎙️ Medicatie, stress en diagnostiek bij autisme

  Рет қаралды 1,889

Geef me de 5

Geef me de 5

Күн бұрын

Geef me de 5 bij autisme de podcast | Afl. 29. Medicatie, stress en diagnostiek bij autisme (met psychiater Rik Groenhuijzen).
In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Rik Groenhuijzen alles rondom medicatie, stress en diagnostiek bij autisme.
Van de rol van de psychiater en veranderingen in diagnostiek, tot het doel van medicatie en de gevolgen van chronische stress.
Op de hoogte blijven voor als er weer een nieuwe podcast online komt? Abonneer je dan op ons kanaal: bit.ly/3y2Vd7g
#autisme #podcast

Пікірлер: 7
@evertjemei
@evertjemei 7 ай бұрын
Mijn levenlang sta ik onder Stress!! Ben ermee geboren!!
@petrab1335
@petrab1335 Күн бұрын
Deze man legt inderdaad de vinger op de zere plek we lopen al sinds mijn zoon 6 is met he van de ene naar de andere aan bieder steeds een half jaar soms een jaar en daarna red he zelf maar weer. Nu is hij 15 en onze laadste hulpverlener heeft ons voor de 2e keer naar diagnostische gepraat 1e keer was hij 9 had hij ee depressie en nu weer het traject in gegaan en blijkt hij autisme te hebben. Dat had ik graag geweten op zijn 9e . Helaas door al die korte herschikking moeten ze steeds opnieuw het wiel uit vinden . Ook een super mooie uitleg over het chonische stres. Heel erg herkenbaar . Om depressief van te worden als je steeds zo niet fit voeld. En je moet toch voldoen aan het geen wat van je verwacht word waardoor mijn ervaring is continu door gaan en alle signaaljes dat je rustige aan moet doen negerend wand je bend nooit fit wanneer is het nu echt ? Met alle gevolgen van dien.
@sandrawesenaar149
@sandrawesenaar149 10 ай бұрын
Dank, wat een waardevolle informatie weer. Bevestigend zoals ik het ook zie. Helaas binnen VG instelling nog ouderwets beleid t.a.v. medicatie en amper geef me de 5 kennis, autisme kennis echt veroudert. Wat een gevecht als ouder.. Nu CCE betrokken, tempo is laag en dat bij een 29 jarige die al jaren chronische stress ervaart in de instelling met nu fysieke gevolgen. Heel langzaam komen er gelukkig mensen bij dit dit snappen. Diepe zucht want hartverscheurend om als moeder aan te moeten zien. Want moeders serieus nemen, daar loop je binnen deze instelling enorm tegen beeldvorming op. Dus dank voor jullie zeer in formatieve podcasts die mij nog meer kennis en woorden geven
@geertjekramer4510
@geertjekramer4510 9 ай бұрын
Wat een herkenbare info over stress bij autisme, hier zit onze dochter al jaren in!
@Eef-v8t
@Eef-v8t 6 ай бұрын
Leuk, naar de huisarts met autisme 😂 Heel veel huisartsen hebben helemaal geen kennis hierover. Of er werd mij aangepraat dat ik een ander probleem heb. Mijn huisarts is arts in een instelling voor mensen met Autisme en of een verstandelijke beperking, maar zelfs zij weet er veel te weinig van. Ze wist ook niks over burn out klachten. "Ik ben huisarts dus ik kan alleen iets met fysieke klachten"... ik hoor het haar nog zeggen. Ik werd niet eens serieus genomen😢. Dus een gewone huisarts buiten een instelling heeft hier negen van de tien keer geen enkel verstand van. Ik heb Autisme en woon al zeker zes jaar in een instelling voor lvb en autisme. Duidelijk maken aan de meestte begeleiding is al een duivels dilemma. Mijn moeder heeft het Cce ingeschakeld. Helaas geven zij alleen adviezen hoe er met mij om moet worden gegaan. Ze houden zich nu en jaren eerder al heel erg slecht aan de afspraken en werken niet mee. Dus ik hou mijn hart vast😢 Ik leg alles uit over hoe dingen werken voor mij en wat wel/niet werkt en alsnog luisteren de meestten niet. Ik hoop op een wonder...maar wanneer??? Duurt al veel te lang. Begeleiding wordt ook niet bijgeschoold. Instelling heeft het financieel zwaar en is er dus geen geld voor. Zulke trainingen zijn ook duur... Maar de gevolgen zijn heel naar voor mij. Er ontstaat heel vaak onnodig drama omdat begeleiding niet weet hoe ze met mij om moeten gaan, ook na uitleg. Of ze willen het niet weten. Waarom word je dan begeleider? Om mensen als ik onder controle te houden? Alles te bepalen?
@Eef-v8t
@Eef-v8t 6 ай бұрын
Onder begeleiders zijn ook veel vooroordelen omdat de kennis die ze hebben verouderd is en geen bijscholing krijgen
🎙️ Intrinsieke motivatie bij autisme #podcast
1:03:33
Geef me de 5
Рет қаралды 1,6 М.
🎙️ Mappen sluiten bij autisme
1:01:43
Geef me de 5
Рет қаралды 2,5 М.
Quilt Challenge, No Skills, Just Luck#Funnyfamily #Partygames #Funny
00:32
Family Games Media
Рет қаралды 55 МЛН
Мен атып көрмегенмін ! | Qalam | 5 серия
25:41
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 67 МЛН
She made herself an ear of corn from his marmalade candies🌽🌽🌽
00:38
Valja & Maxim Family
Рет қаралды 18 МЛН
Onzichtbare aspecten & Parkinson  -  ParkinsonTV
49:38
ParkinsonTV
Рет қаралды 17 М.
Vastlopen. Hoe komt dat en wat kun je doen?
17:18
AutismeTV
Рет қаралды 2,6 М.
🎙️ ADHD vs. Autisme #podcast
1:02:52
Geef me de 5
Рет қаралды 1,9 М.
GGZ College (7) | 'Help! Een psychose. En nu?'
1:05:22
GGZ Friesland
Рет қаралды 33 М.
🎙️ Camoufleren en maskeren bij autisme (met Chantal) #podcast
56:34
🎙️ Diagnostiek bij autisme #podcast
52:10
Geef me de 5
Рет қаралды 884
Mijn vriendin heeft AUTISME | Vet Gezellig: Docs
39:40
Vet Gezellig
Рет қаралды 569 М.
Sociaal gedrag kopieren, autisme camoufleren
38:26
AutismeTV
Рет қаралды 48 М.
🎙️ Het ‘waarom’ bij autisme #podcast
48:06
Geef me de 5
Рет қаралды 1,4 М.
Interview met psychiater Jim van Os over oude en nieuwe GGZ
17:33
Quilt Challenge, No Skills, Just Luck#Funnyfamily #Partygames #Funny
00:32
Family Games Media
Рет қаралды 55 МЛН