Ga voor de beste online VMBO-GL en TL, HAVO en VWO natuurkunde examentraining naar: www.natuurkunde-examentraining.nl. Alle domeinen besproken, meer dan 40 extra oefenopgaven besproken en 6 examens volledig uitgewerkt. De beste manier om je voor te bereiden voor het natuurkunde examen!
@ninagangster29833 жыл бұрын
mijn lerares staat 10 lessen dingen uit te leggen ik snap niks ik kijk dit filmpje 1 x en ik snap ineens de hele paragraaf .. u heeft een gift
@iamzeaimey363 Жыл бұрын
U heeft bij mij talloze tranen bespaard, dank u wel voor alle uitleg
@theflyingdutchmaniron32303 жыл бұрын
Top uitleg, Dankuwel!!
@zilanka3894 жыл бұрын
Heel erg bedankt!!
@rosaliepeters93814 жыл бұрын
Bedankt!!!
@PretMetInternet3 жыл бұрын
Dank u wel!
@lottelt Жыл бұрын
Bedankt voor de video! Ik heb een vraag: Bij de vraag op 7:30, waarom kan je niet de formule h=fotonenergie/frequentie op een bepaald punt in de grafiek gebruiken?
@MeneerWietsma Жыл бұрын
De h is daar de richtingscoëfficiënt/steilheid. Deze bereken je met dy/dx. Aangezien de lijn bij y = 0 begint had je ook y/x kunnen doen, maar dat kan niet altijd, alleen dy/dx kan altijd.
@ClySaga5 ай бұрын
Met de batterij: zou je kunnen zeggen dat je er een soort weerstandje op zet? En begrijp ik het goed als: de intensiteit beïnvloed de Ekin niet, wel beïnvloed het de hoeveelheid "succesvolle botsingen" die de fotonen kunnen maken met de elektronen (grotere intensiteit = grotere dichtheid van fotonen?) en dus ook des te meer elektronen over kunnen springen naar de andere plaat. Hoe kleiner de golflengte, des te meer energie de fotonen hebben, dus de energie die ze kunnen geven aan de elektronen is ook groter, waardoor ze sneller kunnen bewegen en een grotere Ekin hebben. Daarbij: je koos platinum. Is dat omdat dit een edelgas is en de elektronen in de buitenste schil compleet vol is, waardoor er meer energie nodig is om deze te laten reageren/ de elektronen te laten aanslaan? Zou je dat model met de UV straling ook kunnen zien als een manier om zonne energie op te wekken? De UV straling komt op de plaat, de elektronen worden aangeslagen, brengen die energie mee naar de andere plaat en de batterij neemt de energie op, waarna de elektronen weer naar de beginplaat toe bewegen om de cyclus opnieuw te volgen. (Sorry, voor het lange bericht, maar volgens mij klikt er ineens heel veel of ik heb mezelf van alles wijs gemaakt)
@ShrekTheGreat692 жыл бұрын
Zeer goede video's over straling. Ik zou alleen wel de video's over fotonen eerder in de lijst zetten omdat je ze nodig hebt bij eerdere video's. Het komt een beetje verwarrend over om zo een sprong te maken.
@MeneerWietsma2 жыл бұрын
Thanks! Ga ik aanpassen.
@aributera243 жыл бұрын
Hoe weet je of je de grensfrequentie moet gebruiken of dat je de frequentie moet uitrekenen met de golflengte?
@MeneerWietsma3 жыл бұрын
Dat hangt van de vraag af. Stel dat een foton wordt gebruikt om een atoom te ioniseren, dan moet je de frequentie van het foton vergelijken met de grensfrequetie.
@AsmaeykАй бұрын
@@MeneerWietsmaHoe kon je aan de vraag zien dat het hierbij gaat om het zelf berekenen van de frequentie? En stel dat een foton wordt gebruikt om een atoom te ioniseren dan zou je de waarden moeten vergelijken.. neem je dan het gemiddelde van de 2?
@ApprovedBeats4 жыл бұрын
bedankt
@myrthekalenkamp408811 ай бұрын
Ik heb een andere formule gekregen voor het rekenen. Euit=hc : l(lapda) - q × U. Kan dit ook?
@MeneerWietsma11 ай бұрын
Ja die kan ook zeker, dat zijn eigenlijk 2 formules samengevoegd
@schakkeltje3 жыл бұрын
Op 6:37 blijkt die constante van Planck toch niet zo constant te zijn...
@MeneerWietsma3 жыл бұрын
Bedoel je dat ik min 34 verkeerd uitspreek? Dat is de schuld van de Nederlandse taal die besloten heeft alle getallen in spraak om te draaien >
@schakkeltje3 жыл бұрын
@@MeneerWietsma Inderdaad. Verder bedankt voor de heldere uitleg!
@momijithelesbianleftie65783 жыл бұрын
Aahhh, dus de licht intensiteit beinvloed het aantal impulsen die worden losgelaten. Maar niet de grootte van het impuls dat de fotonen overdragen op de elektronen.
@MeneerWietsma3 жыл бұрын
Klopt, de grote van die impuls (foton) heeft te maken met de frequentie van dat foton.
@ShrekTheGreat692 жыл бұрын
foutje volgens mij. bij de laatste vraag is het 420 nm en dus 420*10^-9 m, maar u hebt 10^-7 geschreven. voor de rest goeie video
@MeneerWietsma2 жыл бұрын
Dankje! Maar let op dat het geen foutje is. 420 nm is namelijk 420*10^-9 m en dat is 4,20*10^-7 m. Maar je mag gewoon 420*10^-9 gebruiken
@ShrekTheGreat692 жыл бұрын
@@MeneerWietsma merci
@sembus23093 жыл бұрын
WIE HEEFT DIT EEN DISLIKE GEGEVEN VERDOMME IK ZOEK JE OP!