Miras Paylaşımında Ecrimisil Hakkında Merak Edilenler

  Рет қаралды 7,463

Av. Murat Tezcan

Av. Murat Tezcan

10 ай бұрын

Merhabalar, bu videoda mirasçılar arasında ecrimisil davasından bahsedeceğim. Ecrimisil, bir taşınmazın haksız olarak kullanılması halinde, bu taşınmaza ait hak sahibinin, taşınmazı kullanan kişiden talep ettiği tazminattır.
Mirasçılar arasında ecrimisil davası, miras kalan bir taşınmazın, mirasçılardan biri veya birkaçı tarafından haksız olarak kullanılması halinde açılabilir. Bu davayı açabilmek için, öncelikle mirasçılar arasında intifadan men koşulunun gerçekleşmesi gerekir. İntifadan men koşulu, taşınmazdan yararlanmak isteyen mirasçının, taşınmazı kullanan mirasçıya bu konuda bir ihtarname göndermesidir.
Ecrimisil davasında, taşınmazın haksız kullanımının süresi, taşınmazın değeri ve taşınmazın bulunduğu yer gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Mahkeme, bu faktörleri değerlendirerek, taşınmazın haksız kullanımı nedeniyle mirasçıların uğradığı zararı tespit eder ve bu zararı karşılayacak şekilde ecrimisil miktarını belirler.
Ecrimisil davaları, Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır. Dava açacak mirasçı, dava dilekçesi ile birlikte, taşınmazın tapu örneğini, intifadan men ihtarnamesini ve taşınmazın haksız kullanımına ilişkin delilleri mahkemeye sunmalıdır.
Bu videoyu, mirasçılar arasında ecrimisil davası hakkında bilgi edinmek isteyenler için hazırladım. Umarım faydalı olmuştur.
Videoda ele alınan konular:
Ecrimisil nedir?
Mirasçılar arasında ecrimisil davası nasıl açılır?
Ecrimisil davasında intifadan men koşulu nedir?
Ecrimisil davasında mahkemenin değerlendirmeleri
Ecrimisil davalarının açılacağı mahkeme
Videoyu beğendiyseniz, beğen butonuna tıklamayı ve kanalıma abone olmayı unutmayın. Sorularınız varsa yorum kısmından bana yazabilirsiniz.
İyi seyirler!
#miras #ecrimisil #avukat #gayrimenkul
Twitter: / muratezcan
Instagram: / avmuratezcan
KZbin: / avmurattezcan
Facebook: / murat.tezcan.7
Linkedin: / muratezcan

Пікірлер: 74
@AvMuratTezcan
@AvMuratTezcan
ÖNEMLİ NOT: Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.
@mihribanuygur2890
@mihribanuygur2890
Merhaba, dedemden kalan bahçeli evi ölen dayımın eşi yıllar önce yeniden evlenerek ve evlendiği kişiyle orada yaşayıp çocuk yaparak işgal etmişti. 50 yıldan fazladır dayımın oğlu orada oturuyor ve evin arsasının üzerine iki dükkan yapmış. Diğer kardeşlerinin ve bir dayımın paylarını üzerine almış.Hem evde oturuyor hem de dükkanlardan gelir elde ediyor.Babam 1987 de dava açarak paylara itiraz etmiş.Bu mahkemenin sonucunu taşınmazın bulunduğu sulh hukuktan almakta sıkıntı yaşayınca savcılık aracılığıyla istedim. Oraya gittiğimde karar kartonundan eksik belge verdiler. Ortaklık giderilmiş.Ben arabulucu aracılığıyla tekrar ortaklığın giderilmesi belgesini aldım.Tekrar tüm belgeyi istedim. 1) Paylar konusundaki sonuç önemli olduğu için vermezlerse, ne yapabilirim? 2) Ecrimisil ve satış işlemini hangi sırayla yapmalıyım? Tesekkürler
@selenkuru4848
@selenkuru4848
Merhaba..Koyumüzde dedeme ait olan Üzerinde bizim büyüdüğümüz ev olan arsa var..Babamin vefatı ile birlikte bizler halalarımızdan para ödemek suretiyle hisselerini aldık 5 kız kardeşiz..toplam 800 metrekarelik bir arsa.. Ablam daha fazla vererek 400 metrekare aldı diğer 4 kardeş olan bizlere 400 metrekare kaldı.Tapumuz halen elbirliği..ablam ve eniştem yerini bölmek için bizden tehdit yolu ile imza istiyor..Ama biz imza vermiyoruz diyoruz ki biz sana para verelim 5 eşit parçaya bölelim bunuda kabul etmiyor..Biz 3 yıldır 4 kişi 1 kişiye karşı mücadele veriyoruz..Ne yapmalıyız nasıl çözeceğiz bilemiyoruz lütfen cvp verir misiniz ne yapalım biz ?Satmak asla istemiyoruz çünkü maneviyatımız var o yerde..
@dilekkaradag6232
@dilekkaradag6232
hukukun üstünlüğünun saglandıgı adil yargılanmanın oldugu bır döneme geçis olsun bu yenı adliyıl....
@eseeherekci5541
@eseeherekci5541
hiç bişey anlamadım
@burcucakrkaya7426
@burcucakrkaya7426
Sayın Murat bey ,Bir şey sormak istiyorum eğer dönüş yaparsanız çok sevinirim. Ortaklığın giderilmesi davasına konu olan 2 adet daire var .Anne baba vefat ettiğinden dolayı paylı mülkiyet olarak geçiyor .Ancak bu daireler kat mülkiyetli değil arsa tapusu üstünde .Mirascılar dan birisi izinsiz evi yaklaşık 7 yıldır işgal ediyor ve her hangi bir kira ücreti ödemiyor .Bundan dolayı kendisine ecrimisil davası acabilir miyiz ?Ve mirascılar dan tek kişi bile oturmasını kabul etmiyorsa bu dava lehimize sonuçlanır mı .Teşekkür ederim
@hatemkaya4235
@hatemkaya4235
bende anlamadım ecrimisin bedelini ödeyenin hakkı ne olacak 22 yıldır ecrimisi ödüyorum
@t-researcher8952
@t-researcher8952
teşekkürler.
@yagmurdede16
@yagmurdede16
İyi de avukat bey, aşağıda bir çok kişi sorular sormuş. Hiç birine cevap vermemişsiniz.
@rose-cp5hh
@rose-cp5hh
Bizim babamdan kalma arsa var Erdek te . Kız kardeşim var başka ortak varmi bilmiyorum çok büyük te değil arsa ben kendi hakkımı satmak istiyorum. Ne gibi işlemler gerek Avkat a havaleetsem benim yerime ilgilenirmi Kendi payım kardeşime kalsın istemiyorum ne yapmalıyım teşekkürler
@serifeaglgat9287
@serifeaglgat9287 14 күн бұрын
Emeğinize sağlık çok yardımcı oldunuz kötü niyetli benim abilerimde teşekkür ederim.
@Birkan-zh1kc
@Birkan-zh1kc
Hocam merhaba
@tnsuzun
@tnsuzun
Adalet hak hukuk olur bu adli yılda umarım😊
@SelverKarabakan
@SelverKarabakan 14 күн бұрын
Merhaba murat bey.ben de babamdan kalan 3 daire icin abime mahkeme actim ,2yildir goruluyo da va,arsamizda yankomsular var onlarda bizim arsada,onlarda davaya eklendi.3 bina oldu yanyana 10 daire gibi oldu.hepsi satilacakmis.1 tanesi ben yaptim demis davayi ustmahkemeye goturebilirmi.bunlarin hepsimi satilacak,icradan.cevapalabilirsem sevinirim.
@yaseminceylan1723
@yaseminceylan1723
Avukat bey iyi gunler diliyorum ben ecrimisil ve mudahalenin meni davasi acmak istiyorum ancak murisin vefatindan 3 yil sonra ihtarname cektim mahkeme ihtar teslim tarihi ile dava tarihi arasindaki zamana goremi karar verir yoksa murisin olum tarihi ile dava tarihi arasindaki gecen zamana goremi karar verir ona gore dava acacagim bizlere verdiginiz bu degerli bilgiler icin tesekkur ediyorum.(kanaliniza abone oldum)
@alperenertuzun9196
@alperenertuzun9196
Hocam bir şey sormak istiyorum, el birliğine konu bir tarla var, 10 sene önce fiili taksim yapmışlar kendi aralarında fakat yazılı sözleşme yok, bir kaç ay önce hissedarlardan biri harita mühendisi yardımıyla çizim yaptırmış ve sen benim alanıma giriyorsun deyip müvekkilin diktiği 30 tane ağaca el koymuş, el atmanın önlenmesi davasıyla beraber ecrimisil isteme durumumuz olur diye düşünüyorum ama emin olamadım görüşünüzü merak ediyorum, aynı şekilde fiili taksim olarak kullanılan yerde hissedarlardan biri ölürse yeni gelen mirasçılar bu fiili taksim anlaşmasını bertaraf edip müvekkilin tarlasına girebilir mi? Teşekkür ederim şimdiden hocam.
@osmanabuk5368
@osmanabuk5368
Meraba murat bey dedem ölmeden önce diğer çocukları bakmadığı için tüm mirasını 2 şahit ile birlikte noter tasdikli imzalı babam a vermiş dedem öleli 30 yıl oldu komşu köydeki bir tarlamizi kadostro 5 yılda bir ölçüm yaparken köyün muhtarı bizim tarlaya amca çocuklarımızı da dahil ettirmiş biz sonradan öğrendik elimizdeki miras bırakma evrakı ile dava açsak hissedarliktan cikarabilirmiyiz ve dava için hangi mahkemeden açmamız gerekir cevaplarsaniz sevinirim
@mehmetgerkes6344
@mehmetgerkes6344
Değerli hocam öncelik bizlere katkilarinizdan dolayı çok teşekkür ederim sorum. Hocam annemin babasından ondanda babasından kalma muazzalı tapu iptal tescil dava açıldı kazandık annem vefattan dolayı babama hisse kalıyor fakat babam bize vermek istiyor payını Hocam babam bize satış yolu ile verirse diğer davalı olduğumuz hissedarlar şufa davası açarsa bizden geri alabilirler mi yada buna nasıl engel olabiliriz teşekkür ederim.
@sevimaydos7312
@sevimaydos7312
İyi günler murat bey babam 15 ay önce vefat etti. Babamdan miras 4 daire kaldı birinde ben oturyorum( 10 yıldır ) birinde annem oturuyor iki tanesi kirada kiraları annem alıyor. 32 de 6 pay çocukların 8 de annenin toplam 5 mirasçı var annem dahil . vefat eden abimin iki çocuğu bana ve anneme ecrimisil davası açtılar.bu dava nasıl sonuçlanır benim diğer kiradaki evlerde payım oranında miras hakkımı nasıl alabilirim anneme açılan davayla birlikte görülmesini talep edebilir miyim . Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
@dilekkaradag6232
@dilekkaradag6232
Sayın Murat bey,10 yıl gerıye donuk ecrımısıl davası açılmasını sağlayan yargıtayın bır ıctıhatı var mı,(vekaletsız ıs görme) ?kardeşler arasında mıras kalan bahcenın, urünlerınden meyve) kazanc elde ettıgı ,murısın olumunden 15 yıl öncesine kadar kullanımı ve kazançlarının da paylasılmaması durumu var...aynı zamanda muvazalı satış yapıldığını olumdenmsonra ogrendık...
MİRAS KALAN GAYRİMENKULLERİN KİRAYA VERİLMESİ ECRİ MİSİL DAVASI
14:18
Can You Draw A PERFECTLY Dotted Line?
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 108 МЛН
ОСКАР ИСПОРТИЛ ДЖОНИ ЖИЗНЬ 😢 @lenta_com
01:01
MAHKEMEYE GİTMEDEN DE TAŞINMAZA YAPILAN MÜDAHALE ÖNLENEBİLİR
14:01
Avukat Şerif Yılmaz
Рет қаралды 5 М.
MİRAS GAYRİMENKULLERİ İÇİN AVUKATA SORDUM
26:54
Gayrimenkul Okulu
Рет қаралды 22 М.
MİRASTAN MAL KAÇIRMA HAKKINDA HERŞEY
18:11
Av.Murat Tezcan
Рет қаралды 66 М.
Miras işlemlerinizi takip ederken dikkat etmeniz gerekenler!
8:05
Avukat Talha Barut
Рет қаралды 54 М.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİNDE ORTAKLAR ARASINDA SATIŞ
9:52
Av.Murat Tezcan
Рет қаралды 26 М.
MİRASTAN ÇIKARMA NEDİR VE NASIL YAPILMALI?
8:29
Av.Murat Tezcan
Рет қаралды 33 М.
Miras Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk
44:26
Arabulucu Hamdi Can ÜNSAL
Рет қаралды 1,9 М.
Paylı Mülkiyet (Müşterek Mülkiyet) ve Detayları [Altyazılı]
8:16
Av. Ahmet Burak YALÇIN
Рет қаралды 622
Can You Draw A PERFECTLY Dotted Line?
00:55
Stokes Twins
Рет қаралды 108 МЛН