Mulțumim încă odată, foarte bine explicat! In viitor poate ne puteți prezenta și interiorul unui motor asincron cu rotorul in scurtcircuit și dacă se poate sa ne explicați ce înseamnă curenții de scurtcircuit , punerea la pământ a maselor conductorilor activi când se vorbește despre transformatoare de curent alternativ (doar dacă se poate :D). Cu maxim respect pt. tot ceea ce faceți!!!
@upelectricity33332 жыл бұрын
Mă bucur că materialele vă sunt utile! Numai bine!
@upelectricity33332 жыл бұрын
Un video privind curentul de scurtcircuit este pe canalul meu. De asemenea, in videoclipurile cu schemele/retelele electrice sunt explicate toate situatiile privind punerea la pamant.
@gamess123je3 жыл бұрын
Abea astept urmatorul video Multumesc !
@upelectricity33333 жыл бұрын
Țineți aproape de Up Electricity! Numai bine!
@ionolaru74412 жыл бұрын
magistral! multumesc.
@upelectricity33332 жыл бұрын
Cu plăcere!
@chicheanudumitru55543 жыл бұрын
LA MULȚI ANI!
@upelectricity33333 жыл бұрын
Mulțumesc!
@iulianlica86653 жыл бұрын
La mulți ani !
@upelectricity33333 жыл бұрын
Vă mulțumesc! Să auzim numai de bine!
@AugustinMaches3 жыл бұрын
Felicitari!!!!
@upelectricity33333 жыл бұрын
Mulțumesc!
@paulminea4217 Жыл бұрын
D le ing Constantinescu cum pot reduce turatia la un motor de mașină de spălat rufe multumesc Paul
@upelectricity3333 Жыл бұрын
Salutare, Functionarea masinii de spalat este gestionata de un controller si un program(soft) implementat de către producător cu timpi de lucru, temperatura apă, turatii motor, etc. Pentru a modifica turatia motorului, trebuie să se intervină in program.
@ioanstelian1923 жыл бұрын
Multumesc mult !
@upelectricity33333 жыл бұрын
Cu plăcere!
@OvidiuBaciu-b1h7 ай бұрын
Cum aș putra sa fac legatura la un motor de masina de spalat sa-l folosesc la un polizor cu banda ?Multumesc.
@upelectricity33337 ай бұрын
Sunt mai multe videoclipuri pe acest canal cu motorul mașinii de spălat rufe. Vă alegeți varianta utlă.
@vasilecristat2956 Жыл бұрын
Cred ca este o mica greseala în ce spuneţi ,are codensator de pornire este exact la intrarea cablului în mașină de spălat
@upelectricity3333 Жыл бұрын
În cazul acestei masini de spălat si la acest tip de motor nu este condesator de pornire.
@LarisaLarisa-bv6hl3 жыл бұрын
Mulțumesc .un video cu legarea motorului la 220 v.cum se fac legăturile ?
@upelectricity33333 жыл бұрын
Cu plăcere! O sa apară cu acționare in curent continuu si in curent alternativ(230 V).
@LarisaLarisa-bv6hl3 жыл бұрын
@@upelectricity3333 ok .
@cristianbenepanaite14243 жыл бұрын
Va salut cu respect.Doresc sa va pun o (mai multe )întrebare.Am o masina de spalat AEG..în fctionare am auzit un zgomot asemănător cu cel al unui arc electric...ca și cum ai suda ...la început nu am dat importanta,dar mi-a dat de gândit.. acest zgomot l-am auzit de 2 ori...la următoarea utilizare a mașinii, siguranța de curent general din casa a decuplat....ulterior am observat ca stecherul nu se potrivea cu priza,adică el era intrat 75 la suta dar nu în totalitate ...după acest incident am cuplat siguranța de curent general și siguranța de priza și am încercat sa folosesc masina...problema este ca masina își ia apa dar nu mai învârte cuva la programul de spălare...doar la stoarcere dar și aici doar scoate apa apoi învârte cuva jumătate de tura stga. apoi jumătate de tura dreapta timp de 4 minute cât este programul de stoarcere...ma puteți ajuta cu informații?..va mulțumesc.
@upelectricity33333 жыл бұрын
Salutare! 1.Deconectarea întreruptorului automat din tablou apare ca urmare a unui scurtcircuit sau o suprasarcină. Cele mai dese probleme apar la contactul ștechet-priză. Dacă tijele ștecherului nu intră total în priză contactul nu este ok si apar supraincalziri in priza si stecher( masina are si rezistorul de încălzire apă care este un consumator de putere). Schimbati in prima etapa priza si ștecherul cu altele de calitate buna( 16A). 2. Posibuil să fi apărut un scurcircuit în motor sau intr-un alt circuit. Trebuie o verificaere amănunțită după schema electrică a masinii, dar de o personă calificată. Numai bine!
@mirceasiclovan12573 жыл бұрын
@@upelectricity3333 ap
@iulianlica86653 жыл бұрын
Vă salut cu respect aș dori o informatie ,am o diodă de putere de 350 A as putea să o folosesc la o bormasină de 110 v ca sa reduc tensiunea de la 22o la 110 v s-au un flex de 2000 w multumesc .
@upelectricity33333 жыл бұрын
Sănătate, Flexul/polizorul unghiular sau bormașina sunt alimentate in curent alternativ chiar daca sunt la 110V(presupun ca sunt din SAU) iar o singura dioda nu va face decât sa redreseze( transforme) tensiunea alternativa in c.c numai pe o singura semiperioada...nu reduceți tensiunea electrica!. Aveți nevoie de un transformator de putere/ ieșire in secundar 110V c.a(curent alternativ) si un curent destul de mare( depinde puterea polizorului unghiular) posibil pana la 10A in sarcina, repet depind de puterea consumatorului. Sau un variator de tensiune alternativa, dar cu un curent mare pe ieșire. Contează foarte mult curentul generat de sursă la ieșire, nu numai tensiunea alternativă ! Numai bine!
@iulianlica86653 жыл бұрын
Vă mulțumesc pentru răspunsuri și pentru timpul acordat.
@vasilebulai14663 жыл бұрын
Super interesant
@vasilebulai14663 жыл бұрын
Sunteti un bun profesor.
@upelectricity33333 жыл бұрын
Mulțumesc! Doresc să fac conținut accesibil pentru toți. Numai de bine!
@ionelharet72183 жыл бұрын
Multumesc si eu.Interesaant,si explicat didactic🤗Ne mai imbogatim cunostintele,si ne deconectam de nebunia cu covidul.Succes in ce intreprindeti.Va salut din Toscana
@upelectricity33333 жыл бұрын
@@ionelharet7218 Salutare și mulțumesc pentru aprecieri! Trebuie să revenim la normal, dar mai este "un pas"! Sănătate maximă și să aveți parte numai de bucurii în acele locuri!
@iulianlica86653 жыл бұрын
Vă salut cu respect domnule Constantinescu ,am si eu o întrebare am lucrat o perioadă ca bobinator am bobinat motoare aparate de sudură rotoare de pompă kama rusești de pitești etc într-ozi m-am apucat și am bobinat trei rotoare de flex Stern am respectat toate detaliile nr spire pas sectiune am verificat colectorul sa nu fie în scurt impregnat uscat in cuptor pana aici toate bune cand sa fac proba toate fac flama la colector mentionez ca toate erau acelas model AG 230 dar nu la toate le -am dat decalaj la înseriere la fel la unul spre dreapta la unul in acelas drept la altul spre stanga toate acelas simptom flameaza care sa fie problema din cauza ca nu este echilibrat ? multumesc mult.
@iulianlica86653 жыл бұрын
Am mai facut si unul de drujba electrica tot Stern aceași problema.
@iulianlica86653 жыл бұрын
Am mai făcut si unul de drujbă electrica la fel tot flameaza de pompe kama cred ca am facut sute si nu am avut nici o problemă.
@upelectricity33333 жыл бұрын
Salutare, 1. După rebobinare, rotoarele supuse la turații mari trebuie echilibrate. 2. De asemenea, trebuie verificată si starea cilindritații colectorului, cea mai maica ovalizare duce la apariția scânteilor la contactul perie-colector. O strunjire de 0,2-0,3 mm se accepta pentru rezolvarea situație, si apoi se curata rezidiul de cupru dintre lamele. 3. Verificat sa nu fie strat de praf de grafit-cupru de la perii intre lamelele colectorului! 3. Trebuie verificata rezistenta electrica cu ajutorul unui ohmmetru intre doua lamele la colector consecutiv( lamela 1 cu lamela 2, etc). Daca o rezistenta electrica este foarte mica, atunci avem un posibil scurtcircuit, daca este f mare, avem o posibila întrerupere ca capele colectorului- lipituri secții de bobine. Se poate alimenta si cu om tensiune continua rotorul, dar valoare mica a curentului, si se măsoară cu un mV tensiunea intre doua lamele. Daca tinde spre O avem un s.c , daca este mare fata de celelalte, posibil o întrerupere. 4. Trebuie verificat si statorul la continuitate si izolație fata de carcasa 5. Din punct de vedere al bobinajului, trebuie respectate pasul bobinei, sensul de bobinare si nr de straturi( înfășurări intr-un singur strat /o latura de bobina in crestătura sau doua straturi/ doua laturi de la bobine diferite într-o crestătura) Numai bine!
@iulianlica86653 жыл бұрын
Multumesc pentru răspuns dar am încercat si în alt stator in alt flex tot asa face am sa bag unul la strung sa ia putin din colector si sa îl încerc dupaia praf de carbune nu avea de unde ca inainte de proba l-am curatat de lac l-am slefuit putin cu smirgher fin si dupaia cu o pânza de bomfaier putin subtiata am curatat intre toate lamelele l-am incercat pe acea potcoava nu stiu ce sa îi mai fac .
@upelectricity33333 жыл бұрын
@@iulianlica8665 OK! Verificați cu atenție pentru că sigur este o cauză pentru această problema. Numai bine!
@iulianlica86653 жыл бұрын
Aș mai avea o întrebare as dori să bobinez un rotor de flex parksaide care are sârma mai subtire va rog sa-mi dati o idee cum să lipesc firele la colector sa nu se deslipesca am sa le stantez cu ceva dupa care le lipesc cu cositor ,mentionez ca lamelele la colector nu au acea lamela intoarsa ca sa il fac cu o sarma ,am vazut ceva pe youtube cu un carbune ceva incins care le stanta stiti ceva multumesc.
@upelectricity33333 жыл бұрын
Pe linia tehnologica de fabricatei capetele bobinelor sunt presate in crestături/degajări ale lamelelor colectoare au o tehnologie aparte. Nu aveți decât sa curățați bine degajarea de prindere și să lipiți cu aliaj de lipire LP60 (SN60PB40) special pentru conductoare din CUPRU, un aliaj cu temperatura de topire la 190 grade C. Se găsește in comerț sub forma de bara cu secțiune trapezoidală. Numai bine!
@iulianlica86653 жыл бұрын
Vă salut am bobinat eu unul de parksaide dar nu l-am încercat ca am sunat la ei sa-mi trimita un rotor si mi-au trimis un flex nou si nu am mai incercat rotorul
@upelectricity33333 жыл бұрын
@@iulianlica8665 OK!
@valitoca62863 жыл бұрын
Ce se întâmplă când am rezistența de izolație de 1 Mohm?
@upelectricity33333 жыл бұрын
Salutare, Este o rezistența de izolație mică fața de normativ, dar nu la stare de avarie. Pot sa apară mici pierderi de curent catre miez.
@alexandruchinde44953 жыл бұрын
Acest motor se poate transforma in generator , să producă curent , daca este pus in miscare ?
@upelectricity33333 жыл бұрын
Da! Urmează si o tema dedicata generatorului!
@milanvuici3 жыл бұрын
ii spune motor sincron cu colector
@upelectricity33333 жыл бұрын
Un motor sincron are inele colectoare pe axul rotoric, nu colector!
@neacsudanut71453 жыл бұрын
Corect!
@Yoyo-me3 жыл бұрын
Nope, acela e cu inele si aplicatia motoarelor sincrone sunt de a genera tensiune (generator) In prezentare este un motor asincron cu rotorul bobinat. In stator, pe una din bobine, exista cateva mediane, care dicteaza practic viteza. Este simpla solutia si foarte eficienta, am bobinat destule rotoare si statoare
@cristiandumitru59752 жыл бұрын
AM SI EU O INTREBARE : E ADEVARAT CE ESTE IN ACEST VIDEOCLIP kzbin.info/www/bejne/h4C5kH2pap51frs ESTE CHIAR REALIZABIL? ADEVARAT PROFESOR IN TOT CE SPUI. BAFTA.
@upelectricity33332 жыл бұрын
Principiul al doilea al termodinamicii (cunoscut si ca legea entropiei), afirma: Cantitatea de energie introdusă intr-un sistem va fi intotdeauna mai mare decat cantitatea de energie pe care o generează acel sistem. Nu se poate realiza un sistem care să funcționeze la infinit pe baza energei interne si fără să primescă din exterior energie.
@cristiandumitru59752 жыл бұрын
@@upelectricity3333 mulțumesc mult pentru răspuns 👍
@upelectricity33332 жыл бұрын
@@cristiandumitru5975 Cu plăcere!
@Sandokans3 жыл бұрын
Bună seara. Ca sa putem folosi un motor de acesta mașina de spălat, ca și un generator eolian de exemplu, ce conexiuni ar trebui sa fie folosite? Mulțumesc
@upelectricity33333 жыл бұрын
Salutare, Va rog sa vizionați primul videoclip cu circuitele motorului mașinii de spălat si o sa vedeți conexiunile corecte. Recomand pentru un generator eolian un motor sincron de masina de spălat( video cu motorul mașinii de spălat in regim de generator de curent alternativ). La cel de c.c aveți nevoie de o sursa exterioară de c.c. Numai bine!