Näin EU alkaa sääntelemään tekoälyä | Juha Heikkilä

  Рет қаралды 1,352

Futucast

Futucast

Күн бұрын

Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Euroopan komission DG Connectin kanssa.
Eurooppaan on juuri tullut uusi, maailman ensimmäinen laajamittainen tekoälyä reguloiva laki. Tämä varmasti vahvistaa monien käsitystä Euroopasta sääntelijänä, ei innovaattorina, mutta tekoälysääntelyä on peräänkuulutettu myös hyvin argumentein. Tässä jaksossa haastattelen DG Connectin tekoälyneuvonantajaa, Juha Heikkilää. Mikä AI Act on? Mitä se tarkalleen reguloi? Antaako se tilaa kokeilemiselle ja innovoinnille? Mitä tekoälyn uhkia se pyrkii lieventämään? Tervetuloa kuuntelemaan.
#AIinEurope #AIAct #DigitalEU
---
▶️ Tilaa kanava: www.youtube.com...
🍏 Apple Podcasts: podcasts.apple...
🎧 Spotify: spoti.fi/32scrMD
👂 Google Podcasts: bit.ly/3ma1Ayj
🌐 Futucast.com: www.futucast.com
🐦 Twitter: / futucast
🎶 Tiktok: / futucast
📸 Instagram: / futucast
👔 Linkedin: / futucast
🔵 Facebook: / futucast

Пікірлер: 9
@zennappi
@zennappi 2 күн бұрын
'United States of America innovates, China replicates and European Union regulates'. 2020 - luvun Euroopan strategisen tappion kaava.
@bigboimoney3639
@bigboimoney3639 Күн бұрын
Taas hyvä esimerkki asiasta jota EU:lla ei olisi mitään syytä reguloida. Kenen turvallisuutta, terveyttä ja perusoikeuksia tekoäly-yritykset loukkaavat? Yritykset kyllä osaavat oman turvallisuuden ja kilpailuedun turvata käyttämällä itse kehittämiään tekoälyjärjestelmiä, joten onko kyse sitten yksityishenkilöiden ”turvaamisesta”? Kenenkään ei tekoälyä ole pakko käyttää lähtökohtaisesti, ja yleensä käyttäjä voi itse arvioida haluaako ottaa riskin, että tekoälysovellus kerää käyttäjätietoja, ja hän voi tulkita kriittisesti sen antamia vastauksia asioihin. Jos puhutaan siitä, että tekoäly tuottaisi kenestä tahansa millaista tahansa deepfake materiaalia, niin jos sitä ei Euroopan sisällä saa tehdä, niin sitä kyllä jossain muualla tehdään, jos sillä jotain hyötyä voi saavuttaa. Kyseessä taas pitkälti mielipidevaikuttamiseen ja sensurointiin liittyvä laki, koska kyllä monenlaista ”tietoa” löytää ihan googlettamalla jo eikä sen tarvitse olla tekoälyn tekemää. Päänavaus suurempaan regulaatioon ja ehkä jopa tekoälyn täyskieltoon vuosien saatossa.
@mystikalle
@mystikalle Күн бұрын
Siis ymmärsinkö oikein että tekoälyllä generoitu teksti/ääni/kuva pitää olla tunnistettavissa tekoälyn generoimaksi? 😮 sen mitä oon alaa seurannut niin taitaa olla aika vaikea toteuttaa.. Ei ihme että jenkkien teknojätit ei julkaise omia uusia AI tuotteitaan enää Euroopassa. Ja tämä on tosi huono juttu meidän tuottavuudelle. Olen tosi huolissaan että tästä regulaatiosta on enemmän haittaa kuin hyötyä, erityisesti tämän tunnistettavuus asetuksen osalta. Kuitenkin täytyy myös kehua että olen samaa mieltä noista kielletyistä sovelluskohteista 👍
@mystikalle
@mystikalle Күн бұрын
Ja jos vielä jatkaa pidemmälle tästä tunnistettavuus aiheesta, niin rikkovatko yritykset ja influensserit lakia kun käyttävät AI generoimaa tekstiä ja kuvia heidän markkinoinnissaan? 🤔 vai se on eri asia jos ihminen lukee tekstin ja painaa välissä "post" nappia, ettei kone tee sitä autonomisesti? 🤔
@giloto382
@giloto382 18 сағат бұрын
@@mystikalle Saati sitten oma puheääniklooni tekoälyllä. En yllättyisi, jos EU veisi minulta tämän(kin) portin maailmalle. Yksi parhaiten menestyneistä videoistani perustuu äänikloonin käyttöön, kun ei ole tarvinnut vääntää rallienglantia jollain Hydraulic Press Channel -aksentilla.
@MustiKeitto
@MustiKeitto 4 сағат бұрын
Kuulostaa siltä, että nyt jos koskaan ihmisten pitäisi olla hereillä siitä mihin meitä olla viemässä kuin "pässiä narussa". No, ei olisi ensimmäinen kerta......😢😢
@Remo-o4h
@Remo-o4h 2 күн бұрын
Minusta se olisi aika outoa, jos voi ilman mitään sanktioita varastaa esimerkiksi toisen henkilöllisyyden ja ruveta tuuttamaan netti täyteen tavaraa jonkun kasvoilla. Ja jokainen voi käyttää sitä kuuluisaa mielikuvitusta mitä kaikkea toisen naamalla voi nettiin laittaa.
@finsgutus
@finsgutus Күн бұрын
Aivan. Mutta onko sillä mitään väliä, onko tuo tehty tekoälyllä vai jollain muulla tapaa? Minusta se olisi aika outoa, jos tuo olisi kiellettyä vain tekoälyn osalta ja kaikin muin keinoin noin saisi tehdä. Tuleekohan elokuviin myös joku standardoitava koneluettava tunniste, että kyseessä ei ole aito sisältö. Star Wars pitää julkaista uudelleen tuolla tunnisteella ja vanhat kopiot määrätään tuhottaviksi.
@finsgutus
@finsgutus Күн бұрын
Lisäksi elokuvien tekemisessä käytettävien ohjelmistojenhan täytyy tuon lain mukaan läntätä se standardoitu koneluettava disclaimeri sisällön synteettisyydestä sopi se ohjaajan taiteelliseen näkemykseen tai ei. Itse sääntelisin tuota enemmän siltä kannalta, että esimerkiksi mainonnassa, uutisissa yms. olisi kaikki feikkimateriaali julkaijan vastuulla merkattava.
Миллионер | 2 - серия
16:04
Million Show
Рет қаралды 1,1 МЛН
Teemu Keskisarja: Euroopan salaisuus
41:25
Suomen Uutiset - Perussuomalaiset
Рет қаралды 66 М.
Sijoitusnäkemys 2/ 2024
58:41
Aktia Pankki
Рет қаралды 1,4 М.
KRIMISARKISTO  LÄHI - ITÄ
37:53
IMMU
Рет қаралды 84 М.
Mikael Mattlin | Suhtaudummeko Kiinaan väärin? #470
1:18:14
Futucast
Рет қаралды 13 М.
Suomen talous - Teoria ja käytäntö Jussi Lindgren #neuvottelija 273
1:09:32