N-VA, Vooruit en Vlaams Belang in debat over onderwijs

  Рет қаралды 31,776

VRT NWS

VRT NWS

4 ай бұрын

Het niveau van Vlaamse leerlingen wat betreft lezen, wiskunde en wetenschappen is nog nooit zo sterk gedaald als tijdens de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de nieuwe PISA-resultaten. Het niveau was nog nooit zo laag sinds het onderzoek in 2003 wordt uitgevoerd. Het daalt bovendien veel sneller dan in bijna alle andere landen. Leerlingen in Vlaanderen blijven ondanks de daling wel een hoger niveau halen dan in de meeste andere onderzochte landen.
Meer van onze video's zien? Abonneer je hier: / vrtnws
Jullie hebben allemaal het recht om jullie mening te geven, maar heb respect voor elkaar. Reacties waarin je scheldt of iemand persoonlijk aanvalt, worden verwijderd.

Пікірлер: 292
@vrtnws
@vrtnws 4 ай бұрын
*Hannelore Goeman is zoals Pieterjan zegt parlementslid voor Vooruit. En niet voor Groen zoals in de grafiek bij haar naam staat.
@tsawelaaaa6216
@tsawelaaaa6216 4 ай бұрын
staat ook in de titel fout
@jensdissevelt7338
@jensdissevelt7338 4 ай бұрын
Hannelore Goeman is parlementslid voor Vooruit. Passen jullie de titel aan?
@vrtnws
@vrtnws 4 ай бұрын
aangepast, dank je om het te melden :-)
@OfflineMafia
@OfflineMafia 4 ай бұрын
Voor voor voor voor voor voor voor vooruit ? Geef mij dan maar de ps
@psdeurope
@psdeurope 3 ай бұрын
De kinderen van allochtonen kennen meestal beter Nederlands dan hun ouders
@GANDROID100
@GANDROID100 4 ай бұрын
"ja of nee" -de dood van het debat
@VirtualVixen.
@VirtualVixen. 4 ай бұрын
Misschien allemaal stoppen met u kinderen vanaf 1 jaar al voor de ipad te plaatsen. De concentratie en creativiteit bij kinderen is bijna onbestaand. Dat is in mijn ogen 1 van de grootste valkuilen in het onderwijs vandaag.
@peterevans3310
@peterevans3310 4 ай бұрын
Dat is inderdaad een deel van het probleem. Uw vaststelling is correct.
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ 4 ай бұрын
Groot gelijk, heb het verschil duidelijk gemerkt ook al was het moeilijk om die overgang te maken vanwege ontwenningsverschijnselen. Duidelijke afspraken maken wanneer en hoeveel uurtjes het wel mag en rest van zijn tijd vullen met huiswerk, sport, hobby en familietime.
@1312cleoke
@1312cleoke 2 ай бұрын
Misschien beter volledig stoppen met kinderen ..
@flemishfarmerguy5332
@flemishfarmerguy5332 Ай бұрын
Groot gelijl K
@dante343ify
@dante343ify 4 ай бұрын
Gewoon brullende kinderen die de schuld liever constant op elkaar steken dan effectief iets te doen aan het probleem. Belachelijk dat wij deze mensen verkiezen. Het draait echt alleen maar om jezelf te kunnen verkopen en een goede prater te zijn , dan effectief competent zijn in je werk. De democratie is een grap.
@sonny425
@sonny425 4 ай бұрын
Idd ,ik begrijp niet wie die mensen nu nog serieus kan nemen
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Verwar een televisieprogramma niet met de werkelijkheid.
@w.urlitzer1869
@w.urlitzer1869 4 ай бұрын
het is een vlaams probleem, partijen mogen stoppen mekaar te verwijten en het probleem samen oplossen, doe er iets aan als een gemeenschap.
@FritsWalter1303
@FritsWalter1303 4 ай бұрын
Westers probleem. Nul discipline. Narcisme bij kinderen en ouders. Enkel vrouwen of lgbtq als leraars
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Een half jaar voor de verkiezingen zal je daar niet veel meer van zien.
@johnroekoek9864
@johnroekoek9864 4 ай бұрын
Holland hier (we moeten tegenwoordig Nederland zeggen 😔). Bij ons was in het nieuws dat we in Europa nu de één na laatste zijn (de laatste is Griekenland) wat betreft onderwijs, terwijl we 7 jaar geleden bij de top zaten. Ik ben benieuwd wat bij andere Europese landen in het nieuws is.
@lander681
@lander681 3 ай бұрын
Hoe kunnen ze het nu samen oplossen als de visie over wat die oplossing nu juist is verschild?
@sifuhotman1300
@sifuhotman1300 3 ай бұрын
En wat is het probleem? Niet alleen de olifant in de kamer. Het feit dat er een groep mensen gedachten politie speelt en mensen het zwijgen proberen op te leggen die de olifant zien... Dat is een groot probleem. En omtrent die olifant, we weten wat die is.
@peteryoomla156
@peteryoomla156 4 ай бұрын
Het rond de pot draaien bij NVA is kenmerkend. Steeds alles van VB afkeuren.
@peteryoomla156
@peteryoomla156 4 ай бұрын
En vooral, nooit echt antwoorden op de vraag. NVA, de kracht van de VERARMING.
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ Ай бұрын
@@peteryoomla156 dat is dus bewuste politieke onwil om de Belg en burger aan de lijn te houden, politieke misleiding...
@Freakydile
@Freakydile 4 ай бұрын
Eerlijk? Het moet altijd maar leuk zijn. Soms lijkt het onderwijs op een veredelde kinderopvang, en als er in een andere kinderopvang twee schommels zijn, dan is die leuker. Er wordt veel geshopt tussen de richtingen, het moet leuk zijn. De leerlingen kunnen quasi niets meer interpreteren omdat hun aandachts-spanne zeer kort is. Op een smartphone kunnen ze alles wat hun niet interesseert wegswipen tot ze iets tegenkomen dat hun wel interesseert, en dan duurt een filmpje tegenwoordig nog geen 12 seconden. Het concentratievermogen, de taalvaardigheid en de interesse zijn het laatste anderhalf decennium gesmolten als een ijskap in Afrika. Als je kijk naar het taalverschil in een "oud" programma als Mr. De Uil, in tegenstelling tot een abominatie als de Teletubbies, dan moet je je geen vragen stellen... Men oogst wat men zaait... Logisch ook dat de landen waar onderwijs "klassiek" is, en bijgevolg meer "strafkamp" lijkt zoals die beteuterde trees zegt hoger scoort en in een ijltempo Tyconauten en Kosmonauten klaarstoomt, halve continenten overneemt, en economisch groeit, daar waar onze kinderen infantiel blijven betutteld door de maatschappij tot ver in hun 20e... Mooie oude dag mensen, indien U ECHT iets om klimaat geeft, dan plant U zich best niet te veel voort, en indien U dit doet, met gegronde reden. Voor een hond moet je in Denemarken een cursus volgen, om deze te kunnen houden, en hier mag je 5 kinderen op de wereld zetten zonder het verschil tussen een kruiwagen en een aardbei te kennen. Nice.
@JoffreyGeenen
@JoffreyGeenen 4 ай бұрын
Beetje kortzichtig, maar inderdaad, kijk ook eens naar de US, ook een liberale democratie ( voor een groot deel. ) dat is waar we naar toe streven en het Oosten van de wereld gaat daarna lopen met de trofee uiteraard, maar om compleet het uiterste te doen is onmogelijk en zelfs niet een de oplossing die we nodig hebben. De technologie en media die we nu hebben heeft een andere manier van benaderen nodig en discipline moet weer verwacht worden, een maatschappij zonder discipline en respect zal uiteindelijk zichzelf in brand steken.
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ 4 ай бұрын
Laat je kind uit zijn leesboek elke week 1 verhaal lezen van 2 blz en daarna deze overschrijven. Bespreek het verhaal en de woorden die hij niet begrijpt samen. Je zal zien dat hij na 2 mnd sprongen vooruit zal maken. Alle wekelijkse toetsen goed voorbereiden en controleren, elke week 50tal wiskunde sommen laten maken. Ook in de vakantieperiode, af en toe, wat laten doen zodat zijn hersenen niet te lui worden. Beste ook enkel 4 uurtjes gamen enkel in weekend, niet door de weeks. Ze zullen eerst klagen maar ze gaan er aan wennen. Als je niet bij hun kunt zijn, laat ze foto maken van hun leesboek, hun toetsen, de sommetjes, zo ben je ten alle tijde op hoogte van zijn potentie en waar extra aandacht nodig is. Sinds ik het zo doe komt de ene 10 na de andere, met gemiddeld 9,5. Leraren moeten minder knutselentaken aan de ouders geven en dat kind extra huiswerk geven wat zin heeft. Als ik alle huiswerken voor alle kids kon maken dan hadden ze nu allemaal 9+ voor hun toetsen 😅
@peterevans3310
@peterevans3310 4 ай бұрын
Pas op, de linksen gaan u er nog van beschuldigen te pleiten voor strafkampen, zoals de dame in deze video deed.
@zealouszealot7548
@zealouszealot7548 4 ай бұрын
Onderwijs is in België nog steeds klassiek en gelijkaardig aan een "strafkamp", er zijn veranderingen geweest, maar het paradigme is niet veranderd. Het is juist zo dat in de landen die het goed doen, het onderwijs helemaal niet klassiek en gelijkaardig aan een "strafkamp" is. De scandinavische landen, waaronder ook Denemarken die je zelf aankaart, hebben juist de aanpak van een "leuk" onderwijs, met minder lesuren en geen huiswerk terwijl we hier leerlingen simpelweg voorbereiden op een standaardtest. Je zit dus volledig fout in je analyse
@Freakydile
@Freakydile 4 ай бұрын
@@zealouszealot7548 Ben blij dat er iemand is die dan toch volledig juist zit in de analyse. Nu nog vertellen hoe het komt dat we de laatste 20 jaar volledig door de taart gezakt zijn en ik kijk vol bewondering naar U op. Van mij mogen er minder lesuren gegeven worden, je zal mama en papa nogal horen piepen als hun creatie meer opvang dient te genieten. Welke landelijk gestelde standaardtest is dat precies? We maken minder kinderen dan ooit, groeien toch nog met een miljoen op 15 jaar. De vruchtbaarheid is in een dikke eeuw gehalveerd, doch ligt de bevolkingsaanwas de laatste 20 jaar dubbel tot driedubbel zo hoog. En volgens U ligt het aan het paradigma dat niet veranderd is. Ik ga mijn papfles opdrinken en dodokes doen.
@GunterDierickx
@GunterDierickx 4 ай бұрын
Als het volledig om zeep moet, call Weyts. Eender wat.
@mariolambrechts3306
@mariolambrechts3306 4 ай бұрын
Mijn dochter doet nu thuisscholing , op minder dan de helft van de tijd kun je meer leren dan hele dagen saaie lessen, ook bv 1ste middelbaar, die kids worden behandeld als kleine kinderen en moeten papieren knutselwerkjes maken, das voor de kleuterschool, stop daarmee, frans leren word zo saai gegeven dat ze na 6 jaar nog steeds geen woord frans spreken, leer ze 1st spreken op een leuke manier en kom dan met de saaie boel voor diegene die het perfect willen kennen, school is heel veel tijdverlies
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ 4 ай бұрын
Absoluut mee eens. Kom ik ook achter nu ik meer uit mezelf bovenop zit. Dan vraag je je wel af, of school eerder een verkapte opvang is zodat ouders kunnen gaan werken.
@jaldy2184
@jaldy2184 4 ай бұрын
Totaal mee eens.
@krikkrakvollenbak5892
@krikkrakvollenbak5892 4 ай бұрын
@@Divide_et_impera_ school is ook een verkapte opvang waar mindloze drones worden gecreëerd voor de jobmarkt terwijl hun ouders kunnen gaan werken
@hi7814
@hi7814 4 ай бұрын
Technologie is handig, maar een probleem voor het onderwijs. Waar zijn de boeken? Er is veel afleiding…
@peterevans3310
@peterevans3310 4 ай бұрын
Correct. Het veroorzaakt versnippering van de concentratie met daling van de cognitieve vermogens als gevolg, versuffing en bedwelming van de scherpzinnigheid.
@Smale321
@Smale321 4 ай бұрын
Smartschool, elektronische borden, allemaal hun persoonlijke laptop... Misschien de klassieke schoolagenda terug invoeren en laten tekenen door de ouders? Mijn bedoeling hiermee is niet om terug naar de middeleeuwen te gaan, technologie is immers belangrijk en noodzakelijk in onze maatschappij, maar eerder om de kinderen opnieuw wat discipline bij te brengen.
@johannesdebusschere6985
@johannesdebusschere6985 4 ай бұрын
Jammer dat er altijd zo met de vinger gewezen moet worden... Het is natuurlijk veel gemakkelijker om een andere partij de grond in te boren dan zelf constructieve, haalbare en vooral effectieve oplossingen te bedenken. Het verder inzitten en het verplichten van Nederlandse taalbaden is geen oplossing voor alle problemen, maar is een stap in de goede richting. Maak van leerkrachten experten, voorzie hen van een degelijke opleiding en verminder de administratieve rompslomp.
@DoomHounD113
@DoomHounD113 4 ай бұрын
Nooit gedacht dat ik op dergelijke KZbin video een OSRS reference zou tegen komen (profile picture)!
@matematicss
@matematicss 4 ай бұрын
Onderwijs moet niet ‘leuk’ zijn hé onderwijs moet bijbrengen en leerijk zijn! Altijd maar die pampering.. 🤡
@gwenwalravens8030
@gwenwalravens8030 4 ай бұрын
Neemt die nu serieus America als voorbeeld voor een successvol beleid qua onderwijs? Het Amerikaanse model is verschrikkelijk.
@jeremyjeremy19871987
@jeremyjeremy19871987 3 ай бұрын
Groen zou max 1% moeten behalen op de volgende verkiezingen. Ze doen het enkel goed voor de (meestal) vervelende fietsers! Ze maaien het gras onder de voeten van de toekomst, onze kinderen!
@1312cleoke
@1312cleoke 4 ай бұрын
Niveau blijft dalen …. 50% van de leerlingen zijn van buitenlandse afkomst …
@samvs1259
@samvs1259 4 ай бұрын
'Ik kan alleen maar vaststellen dat voor Vlaams Belang onderwijs een strafkamp moet zijn...' Je wordt toch zo moe van dit soort gespeelde hysterische/belachelijke antwoorden... Pfffft, wat een onziin.
@nevergiveupferenczi1121
@nevergiveupferenczi1121 4 ай бұрын
💯
@pavlos712
@pavlos712 4 ай бұрын
Goed opgemerkt. Dit heet een zogenaamde strawman fallacy (stropopredenering), frequente bewuste en onbewuste taktiek in debatten.
@kenpe1455
@kenpe1455 3 ай бұрын
Wees gerust groen zal worden afgestraft, deze vrouw zorgt er alleen voor dat de afstraffing bij de verkiezingen nog groter zal zijn.
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 2 ай бұрын
Vlaams Belang is een partij van en voor laagopgeleide senioren voor wie onderwijs inderdaad een straf was en die daarom niet beter weten. Hun expertise op dit terrein is onbestaand. Logisch dat ze onderuit gaan in een debat. Dan kan je wel je kop in het zand steken of gaan liggen janken, maar de vaststelling blijft overeind en de partij heeft die helemaal aan haarzelf te danken. Hadden ze maar hun huiswerk moeten maken.
@sifuhotman1300
@sifuhotman1300 3 ай бұрын
"Diversity is our strength" Teveel is ook niet goed precies...
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Wie van de sprekers heeft de voorbije jaren regelmatig voor de klas gestaan?
@kassiperpro1378
@kassiperpro1378 4 ай бұрын
Sterke leerkrachten die discipline uitstralen en goede begeleiding voor de leerlingen. Dat is de oplossing. En laat het maar niet over aan de Vooruit, een type als Vandenbroucke kunnen we zeker missen
@tibodeclercq2131
@tibodeclercq2131 4 ай бұрын
Groen heeft een paar jaar geleden wel degelijk is een voorstel gedaan dat elke leerling zomaar hun moedertaal mag spreken op de scholen als dat geen Nederlands is.
@deckie_
@deckie_ 4 ай бұрын
Hannelore Goemans is lid van Vooruit, niet van Groen edit: Goeman*, mijn excuses
@peterevans3310
@peterevans3310 4 ай бұрын
Het is bijna alsof Groen een sociaal experiment is dat aan de hand van het bestaan van mensen die erop stemmen wil aantonen hoe achterlijk een deel van het kiezerspubliek kan zijn.
@jaldy2184
@jaldy2184 4 ай бұрын
Dat is kompleet absurd. Denk gewoon aan de komplete chaos dat dat zou zijn als niemand, leerkrachten ingeteld mekaar zou kunnen verstaan op school. Plus, waar zouden ze eens al die leerkrachten om in al die verschillende talen les te geven vinden?
@deckie_
@deckie_ 4 ай бұрын
@@jaldy2184 wees eens realistisch. Wat een complete hyperbool. Het gaat specifiek over de speelplaats, en het gaat er dus niet om om in alle talen te onderwijzen. Er zijn heus niet zo veel kinderen die elk een taal spreekt die geen enkel ander kind spreekt of verstaat. De meeste kinderen zien heus zelf het nut er wel van in om verstaanbaar met elkaar te kunnen communiceren hoor. Er is vrij weinig reden om kinderen te dwingen Nederlands te spreken op de speelplaats. De kinderen die de taal niet machtig zijn, spreken dan gewoon niet. Het is aantoonbaar veel efficiënter om ze zelf hun communicatietaal te laten ontwikkelen. Dan kunnen ze tenminste goed en begrijpbaar met elkaar spreken. Daar leert een kind ook beter Nederlands van. Immers, zoals ik nu typ, is radicaal anders dan hoe ik met mijn vrienden spreek, hoe ik met mijn familie spreek, hoe ik met mijn partner spreek, terwijl ik compleet correct en academisch Nederlands schrijf. Ik geloof overigens dat de meeste Vlamingen geen correct Algemeen Nederlands spreken in hun dagelijkse omgeving, en de basis van de taal zeker niet op de speelplaats hebben opgepikt.
@tomheremans4601
@tomheremans4601 4 ай бұрын
Dit is niet Groen.
@DWan_ring
@DWan_ring 4 ай бұрын
Jammer dat zoveel tijd verspild wordt aan een vraag die NVA niet wilt beantwoorden: gaan jullie samenwerken met vb... Zou duidelijk moeten zijn na 100+ interviews dat ze die vraag pas na de verkiezingen willen beantwoorden. Wat een obsessief gedrag om dit in elk interview/debat opnieuw na te jagen en verspilling van debat tijd telkens weer. Liever meer inhoudelijk debat over werkelijke oplossingen en kritische benaderingen over de gegeven oplossingen.
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Het is een legitieme vraag aan een partij die bij elke verkiezingen warm en koud over dit onderwerp blaast. 't Zou een mooie boel worden als politieke journalisten én kiezers genoegen namen met "dat zal je wel zien nadat je op ons gestemd hebt" als antwoord op een vraag waarop het antwoord zowel voor de kiezers als voor de rest van de samenleving ingrijpende gevolgen kan hebben.
@DWan_ring
@DWan_ring 4 ай бұрын
​@@BiffChunksteak Een legitieme vraag zeker, maar 1 die in ieder debat wordt gesteld voor de laatste 5 jaar (?)... en het blijft niet bij een keer vragen, nee we gaan er ook nog eens dieper op in. “The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.” Ingrijpende gevolgen voor kiezer en samenleving, ben ik het niet mee eens. Een debat van 12 minuten waarbij lid x van NVA een toevallige toegeving/verspreking zou doen daar lig ik als kiezer niet van wakker en ik hoop onze maatschappij ook niet. Ik denk trouwens dat het antwoord van de NVA de afgelopen jaren duidelijk is, ze zijn niet voor het cordon sanitair, als ze kunnen zullen ze niet met vb samenwerken, als ze incontournable worden dan zullen ze wel moeten. Dat is eigenlijk wat er bedoeld wordt met de kiezer zal beslissen.
@esdet105
@esdet105 4 ай бұрын
Chinese leerlingen draaien goed mee, ook migranten. Het is kwestie van hoe degelijk het thuisonderwijs is in de thuisland én de arbeidsethos van de ouders.
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 2 ай бұрын
"De thuisland"? Jij bent duidelijk geen Chinees.
@tarben8665
@tarben8665 4 ай бұрын
Naar wat heb ik in godsnaam geluisterd? De onkunde druipt er vanaf.
@Sa_m-sam
@Sa_m-sam 4 ай бұрын
Het onderwijs mag veranderen en sommige vakken ook… Leerlingen horen hun talenten te ontplooien en het onderwijs slaagt er niet in om dat te verwezenlijken. Hoe kan je iemand laten zitten omdat ie slecht is in het Frans?? Maar diezelfde jongen/meisje scoort 80/90 op wiskunde… er moeten oplossingen komen. Dit is belangrijk voor onze samenleving. Ik ga akkoord dat er ‘extra’ moet gewerkt worden aan de Nederlandse taal.
@SL-gz3dy
@SL-gz3dy 4 ай бұрын
Is dit niet net het probleem? Je moet een bepaalde basis kennen. Kinderen moeten ook leren dat niet alles leuk hoeft te zijn. Soms moet iest. Al zou je niet moeten blijven zitten voor 1 buis. Wel zou er extra hulp voor frans moeten komen in het volgende jaar. Voor hobby's en talenten heb je naschoolse activiteiten. Ouders hebben hier ook een rol in.
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ 4 ай бұрын
Vind ook absurd dat een kind in 2de kleuterklas kan blijven zitten omdat hij een laatbloeier is 😖
@Monke_Again
@Monke_Again 4 ай бұрын
Schaf Frans af (op zijn minst als hoofdvak) en geef meer uren Nederlands en Wiskunde, Frans gaat ge niet goe beheersen van nen beke blokken, als je later Frans nodigt heb voor een job ga je het sneller leren en kan je eventuele cursussen volgen. Ik ben het niet akkoord met @SL-gz3dy , als iemand die nu in het secundaire onderwijs zit en bijna al mijn studietijd spendeer aan het Frans beheersen is gewoon een schande, meer Nederlands, minder Frans, of zelf geen Frans meer.
@williamvanholder3368
@williamvanholder3368 4 ай бұрын
als een jongen of meisje slecht is in Frans maar goed in wiskunde moet die overzitten, of van richting veranderen naar de wetenschappen gaan. Maar een echt goede leerling is goed in alles , dikwijls op turnen na. Die is goed in wetenschappen en talen. Men zou ook moeten drillen zoals in mijn tijd 45-50 jaar geleden. Toen trok men 2 punten af voor een 'dt' fout op 10 punten. Frans was ook dril. Ook in wiskunde waren we beter dan de kinderen nu. Misschien ligt het ook aan de massa-immigratie. Wat kunnen die profiteurs (zogenaamd asielzoekers) uit Afrika hier komen doen? Niets. Ze kennen niets, hun kinderen ook niet. Ze halen het niveau van het onderwijs veel naar beneden. Dus veel minder migratie, weinig echte vluchtelingen. En de lat moet hoger, ook klassen met de betere leerlingen organiseren zodat die kunnen voorbereid worden op de universiteit later. Sommigen zullen dit discriminatie noemen, dan is het maar zo.
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Als je 39% haalt voor Frans en 93% voor wiskunde, dan zijn je vaardigheden niet voldoende ontwikkeld en moet daaraan gewerkt worden. Dat gebeurt gewoonlijk al lang voor het einde van het schooljaar, maar als er in juni nog geen beterschap is, dan IS zittenblijven een van de oplossingen. Ons onderwijs is geen lopend buffet waar je kan uitpikken wat je lust en enkel beoordeeld wordt op de vaardigheden die je al hebt.
@luizmanar6025
@luizmanar6025 4 ай бұрын
Mijn kind krijgt bijna geen huiswerk en toen ik vroeg waarom? Zei ze die kinderen maken ze toch niet 🤨 Ze zei ook dat ze niet eens een juf wou zijn maar meer wil begeleiden😒 Het is rampzalig op ieder gebied hier in antwerpen. Voordat iemand begint te zeggen "dan ga je toch weg naar je eigen land" We zijn ermee bezig ✌️🤲
@blanckieification
@blanckieification 4 ай бұрын
Ik snap de leerkrachten. Van het minste dat je een beetje streng bent of leerlingen buist, krijgen ze de ouders over de vloer of krijgen ze zelf een proces aan hun been. Ik versta dat er een lerarentekort is
@luizmanar6025
@luizmanar6025 4 ай бұрын
@@blanckieification process kom op!? Je zit niet in Amerika.😂 Ze worden gewoon triest betaald en ze nemen hun werk vaak naar huis mee en dat trekt ze niet meer. De lijn ook vreselijk lijken nu wel een bende. Komen wanneer ze willen heel onbeleefd tegen de passagiers. Maar altijd wel de schuld geven aan allochtonen als ze klappen krijgen of worden uitgescholden.belgie is gewoon een derde werelds land in europa vooral de grote steden zoals Antwerpen brussels..
@joerivanderleur2956
@joerivanderleur2956 4 ай бұрын
Typerend gesprek in een land waar men een absolute prioriteit maakt om zo weinig mogelijk intelligentie en verantwoordelijkheidszin in onze politiek te plaatsen. Gewoonweg zielig.
@yves3560
@yves3560 4 ай бұрын
Zou het kunnen dat de daling van het niveau evenredig is met de stijging van het aantal jongeren van buitenlandse origine ? Oei, nu ben ik een racist.. Ik dacht nochtans van niet, ik heb respect voor die mensen. Het is voor hen tenslotte ook een probleem. Het onderwijs legt de lat steeds lager, dat is een vicieuze cirkel.
@patrickmeylemans9627
@patrickmeylemans9627 4 ай бұрын
De minachting van de moderator naar bepaalde mensen is zo ergerlijk…
@KoenUlens
@KoenUlens 4 ай бұрын
Ja, waarschijnlijk ook in hetzelfde onderwijs gezeten.
@cedricsurveynen638
@cedricsurveynen638 4 ай бұрын
Wat kan je anders verwachten van dat linkse rattenbastion die de VRT is.
@stefvb2032
@stefvb2032 4 ай бұрын
Vooruit blaast koud en heet tegelijkertijd…VeRvaldi-a-gogo…
@Quiron1985
@Quiron1985 4 ай бұрын
Schrijnend. 2 mensen die rond de pot draaien en 1 die zegt waarop het staat. PUNT.
@PDVism
@PDVism 4 ай бұрын
yep, zij zegt waar het op sta, extra ondersteuning, taal baden enz terwijl de haantjes politieke puntjes tracht te scoren terwijl ze enkel vingers willen wijzen
@Quiron1985
@Quiron1985 4 ай бұрын
Misschien zijn er door uw partij ook wel fouten gemaakt? "Ik kan alleen maar vaststellen dat voor Vlaams Belang het onderwijs alleen maar een strafkamp moet zijn." (hier verliest ze al al haar geloofwaardigheid, en dat is het eerste wat ze zegt) Misschien nog eens even deze clip terug bekijken... Want al wat zij doet is verwijten maken en stellingen (zie bovenstaande quote) aanhalen welke totaaaal geen steek maken. Vanwaar haalt zij dit? Zo zot als een deur, en alleen maar haat naar Vlaams Belang. Oh, jij denkt er anders over? *haat haat haaat!* typisch extreem links. Totaal geen dialoog.
@nutri-gains6535
@nutri-gains6535 4 ай бұрын
Wie ontkent dat migratie een negatieve invloed heeft op alle aspecten van de samenleving is de oorzaak van dit onderwijsprobleem.
@khadijaelmorabiti8440
@khadijaelmorabiti8440 4 ай бұрын
😂😂😂grappig!!! WIJ eisen islamitische stedelijke scholen! Net als de christelijke en joodse en durf nu al te wedden dat ze binnen 10 jaar een hogere niveau zullen halen,!!!!!! MET DE MIGRANTEN ERBIJ !
@khadijaelmorabiti8440
@khadijaelmorabiti8440 4 ай бұрын
A JA WIJ KOMEN GEEEEEN LEERKRACHTEN TE KORT IN HEEEL BELGIE! ZE MOGEN NI WERKEN MET HOOFDDOEK 😊 WE GAAN ER WERK VN MAKEN.
@pavlos712
@pavlos712 4 ай бұрын
Fundamentale oorzaken: * Verlaging standaarden wegens (massa)-immigratie * Wegvallen katholieke (werk)ethiek - ijveren naar het hogere en het betere, verzetting tegen luiheid, gezag en authoriteit, erkenning van wat onvoldoende is... - door aanval op en wegvallen van de katholieke identiteit in Vlaanderen. * Introductie linkse ideologie ter vervanging van het katholicisme, met deugpronkende termen zoals gelijkheid en inclusiviteit die de kwaliteit van het onderwijs, dat de vrijheid moet behouden competitief alsook vergelijkend (om niet 'discriminerend' te zeggen) te zijn, ondermijnen. * Digitalisering: versuffing en bedwelming van de geest, en versnippering van de concentratie met daling van de cognitieve vermogens als gevolg
@jokbok995
@jokbok995 4 ай бұрын
Het is makkelijk om de schuld te steken op migratie Wat heeft migratie nu te maken met deze testen?
@pavlos712
@pavlos712 4 ай бұрын
@@jokbok995 algemeen verlaging niveau terwille van migranten onder het mom van gelijke kansen.
@bobvanpeborgh6312
@bobvanpeborgh6312 2 ай бұрын
"Het doet pijn, maar we hadden het aan zien komen..."????? STOORT ER ZICH DAN NIEMAND AAN ZULKE UITSPRAAK? Dit heeft de vieze geur van incompetentie...
@goodsir8289
@goodsir8289 4 ай бұрын
Na 2 minuten afgezet, het gaat veel te veel over uw partij vs. mijn partij i.p.v. te proberen de problemen aan te kaarten en op te lossen. Politiek wordt pas interessant als we niet meer over de partijen zelf moeten spreken maar samen kunnen kijken naar oplossingen!
@geertthomas
@geertthomas 4 ай бұрын
dito
@lander681
@lander681 3 ай бұрын
Ja maar hoe kunnen ze nu samen een probleem oplossen als er geen concensus is over wat dan juist de oplossing is? Ik zeg niet dat ik gelukkig wordt als ik naar dit debat luister, maar ze hoeven het toch niet met elkaar eens te zijn.
@nathanvrvrt
@nathanvrvrt 4 ай бұрын
Een goed beleid begint bij een minister die vaak in het vak staat. Dit geld voor sport, defensie, wegen en verkeer & zeker onderwijs. Een telefoontje met de vriendin gaat geen goed beeld vormen…. We moeten mensen hebben die al in de klas gestaan hebben en niet gewoon voor hun eigen promotie te doen…. En neem deel per deel. Een taaltoets in het kleuter gaat volgens mij niet werken. Kleuteronderwijs moet er voor zorgen dat kleuters op een speelse manier leren, verwonderen en ontdekken. Momenteel doet elke kleuterleerkracht daarvoor zijn best om kinderen op een speelse manier te leren tellen, lezen etc… laat ze dan niet werken naar een test.
@bassgraph74
@bassgraph74 4 ай бұрын
😂 nooit hun fout, floep die paraplu open 😂 toch erg als je als grootste partij, aan de macht, met de minister…en niets kunnen doen. Hiep hiep hallo hiep hiep hallo caaaalimeroo
@bertderauw8758
@bertderauw8758 4 ай бұрын
Zoals nog mensen hier al gezegd hebben wordt er teveel als partij gepraat. Waarom niet over wat er fout loopt en wat er beter kan? Nee liever " die partij dit, die partij dat " 🤢🤮
@Lakesol
@Lakesol 4 ай бұрын
"Zoals Amerika waar ze erin slagen om sterk onderwijs te creeren voor ELK kind." Heeft mevrouw Goeman al wel is gekeken naar de openbare scholen in de VS? Ziet er niet zo goed uit vind ik
@Quiron1985
@Quiron1985 3 ай бұрын
vwala, ik dacht net hetzelfde... Het onderwijs in US is BESCHAMEND! Blijkbaar hoe het zou moeten volgens Vooruit... Manman.
@sennebalus4955
@sennebalus4955 4 ай бұрын
We vergeten vaak dat we in Vlaanderen drie talen volgen, dus misschien komt wetenschap en wiskunde hier in het onderwijs iets minder aan bod dan in andere landen. Daarnaast spenderen veel kleuters al veel tijd voor het scherm, wat de concentratie verlaagt. Wellicht is het zinvol om het gebruik van schermen op jonge leeftijd te beperken. De impact op concentratie en creativiteit bij kinderen lijkt daardoor bijna onbestaand. Dit beschouw ik als een van de uitdagingen in het onderwijs vandaag.
@benjydp5262
@benjydp5262 4 ай бұрын
Modulairs syteem invoeren. GSM's verbieden in de klas. minimaal Tablets en laptop. elke dag 1 u LO . Klaar ...
@M0T0.M.B.
@M0T0.M.B. 4 ай бұрын
Een Europees probleem. Elk land kampt hier mee zo te zien. En wat hebben al die landen nu hetzelfde in ervaring?? 😂
@kareldekale4987
@kareldekale4987 3 ай бұрын
Massale immigratie, om de Native Gojse volkeren van hun identiteit en soevereniteit te beroven ten gunste van een zionistische nieuwe wereldorde. Waters flowing eastward-Mrs.L.Fry.
@blanckieification
@blanckieification 2 ай бұрын
Inderdaad een wereldwijd fenomeen, maar de wereld gaat vooruit (of da geloven de meeste mensen toch😂😂)
@benvandam369
@benvandam369 4 ай бұрын
Hanneloreke toch 🤡🤡🤡🤡
@user-gq5fe6qp9j
@user-gq5fe6qp9j 4 ай бұрын
Hannelore Hysterica
@instasnaptv
@instasnaptv 4 ай бұрын
Grappig hoe de moderator niet inpikt op zoiets cruciaals wanneer nva aanhaalt dat vooruit tegen de nederlandse test gestemd heeft in het parlement. Hup naar de volgende vraag terwijl je iemand moet confronteren op zo'n belangrijke mogelijkse hypocrisie
@mathieumeulen4241
@mathieumeulen4241 4 ай бұрын
Na zoveel jaren nva beleid op onderwijs is de algehele afgang het resultaat.
@taserrr
@taserrr 3 ай бұрын
Allemaal met het vingertje wijzen en zeggen wat de andere slecht gedaan heeft. In het middelbaar hebben wij nochtans geleerd hoe je een probleem oplost. Oorzaak zoeken, toepasbare oplossing zoeken, en resultaten bekijken. Dat kan blijkbaar niet, in plaats van het aan een politieker te vragen, pols dan eens bij de leekrachten, die hebben er weet van.
@Ravencroft81
@Ravencroft81 4 ай бұрын
Niveau onderwijs vandaag samengevat:"Woela titjes! Wa is een continent wasabi?!"
@vanrietfrederik
@vanrietfrederik 4 ай бұрын
🤣
@sifuhotman1300
@sifuhotman1300 3 ай бұрын
Mijn kameraad is leerkracht van opleiding. Werkt niet als leerkracht. Teveel onnozel papierwerk.
@Burningwhisky96
@Burningwhisky96 4 ай бұрын
Met al die buitenlands die geen nederlands spreken moet je ook niet verwachten dat uw onderwijs niveau zal stijgen...
@kengyssens5376
@kengyssens5376 4 ай бұрын
Het enigste wat ik van dit circus heb begrepen is dat we in de politiek veel teveel clowns hebben dan goed kan zijn voor een land om degelijk bestuurd te worden. Maar nog erger is dat blijkbaar niemand echt geeft om het onderwijs en aldus ook een degelijke opleiding voor onze kinderen.
@blanckieification
@blanckieification 4 ай бұрын
👍prioriteit nummer 1 van politici: zakken vullen. De rest komt op de 2e plaats
@renejanssens2181
@renejanssens2181 3 ай бұрын
Hij blijft rond de pot draaien, de man? van NVA !
@edgardnyssen2655
@edgardnyssen2655 4 ай бұрын
Hoor ik daar Pieterjan De Smedt in het kader van het onderwijs van de Nederlandse taal niet zeggen dat leerlingen "...facturen niet te goei begrijpen" (1:15)? 😊
@BiffChunksteak
@BiffChunksteak 4 ай бұрын
Da gadegaa ni bepoale.
@Smale321
@Smale321 4 ай бұрын
Dit debat onderstreept voor mij niet alleen het probleem van onderwijs, maar het probleem van onze maatschappij in het algemeen: Als je al meer dan 20 jaar werkt met kinderen (en helaas vaak ook hun ouders) en in de vriendenkring en familie een stevige portie actief hebt in het onderwijs weet je het wel. Laten we eerst en vooral even het debat analyseren: zoals dertien in een dozijn de afgelopen 20 jaar lijkt het meer op een kleuterklas. "Ik was het niet", "nee, da's allemaal de schuld van een ander" klinkt voor mij net hetzelfde als een discussie tussen kleuters, "da's van mij!" "Nee, van mij!" het is om mottig van te worden! De zogenoemde zwarte piet (excuseer, 'roetpiet') wordt steevast doorgegeven en als het wat lastig wordt gaan we rond de pot ('het potje' in kleutertermen) draaien! Onderwijs verbeteren? Zorg dan eerst en vooral dat onze onderwijzers worden ondersteund in hun vak en niet continu met de vinger worden gewezen door zowel de ouders als de overheid. een directie moet (uiteraard rekening houdend met de situatie) niet steeds naar de mond van de ouders praten uit angst om een leerling te verliezen en bijgevolg die toelage die ze kunnen ontvangen als ze hun quota halen. Laat bovendien ook het CLB zich beperken tot waar ze voor in het leven geroepen zijn, namelijk het begeleiden van leerlingen die het moeilijk hebben en niet met een microscoop trachten te zoeken naar waar de onderwijzers ook maar mogelijk in de fout zouden kunnen gaan. Ja ook onderwijzers zijn mensen en kunnen dus soms fouten maken. Ouders doen dit ook, met dat verschil dat zij geen diploma moeten voorleggen dat aantoont of ze 'bekwaam' zijn om met kinderen om te gaan. De kinderen en jeugd van tegenwoordig geven ook veel sneller op als het hen wat moeilijk wordt gemaakt en dan krijg je weer de discussie van 'het zijn ocharme nog maar kinderen'. Helaas is jong geleerd, oud gedaan en dat is dan ook meteen één van de redenen dat vele schoolverlaters moeilijk aan het werk raken. Werkgevers vragen steevast 'mensen met ervaring', doodeenvoudig omdat de jongeren niet even op hun tanden kunnen bijten (al zijn er natuurlijk ook werkgevers die net iets té veel druk op hun personeel leggen en burnouts veroorzaken bij zowat alle leeftijdsgroepen van het personeelsbestand). Ook de hele heisa van de Woke- en MeToo-bewegingen maakt dat er meer en meer sociale druk en vooral intolerantie is. Meer en meer mensen misbruiken de essentie van waar deze bewegingen voor staan (zoals ook onze politici) en zorgen eigenlijk voor een omgekeerde golf van racisme. Als ik als ober bijvoorbeeld eerst de blanke man die tegen de muur in een alkoof zit zijn eten voorzet en dan pas de gekleurde vrouw ernaast, gewoon omdat dit handiger is en ik zo niet over haar eten kom te hangen wordt ik direct uitgescholden als racist. Uitgaan van het racistisch zijn van iemand is een vooroordeel en dus racisme op zich, het werkt in beide richtingen. Tot slot wil ook nog even de vinger wijzen naar de pers: meer en meer mensen stemmen 'extreem rechts' en zijn dus bijgevolg 'racistisch'? Misschien moeten jullie als journalist dan samen met de politici eens kijken wie er tegenwoordig 'extreem' stemt: ik ken persoonlijk namelijk verschillende mensen van buitenlandse afkomst en zelfs moslims die momenteel op Vlaams Belang stemmen. En als je vraagt waarom? Wel, meer dan de helft van de extreem rechts stemmers zijn de huidige traditionele partijen en hun kinderlijk gedrag gewoonweg kotsbeu. En kijk maar eens rond naar onze buurlanden: Nederland, Frankrijk en Duitsland, overal wordt er momenteel extremer en extremer gestemd. Wil dat zeggen dat wij dus nu allemaal super racistisch zijn?!
@jaldy2184
@jaldy2184 4 ай бұрын
Eindelijk, iemand die het echt snapt.
@svenlabots1869
@svenlabots1869 4 ай бұрын
Plus....dat men deze partijen naar waar u refereert, en die als extreem worden beschouwd, juist de normalen zijn, en die huichelachtige holle idioten net de extremisten geworden zijn. Ze zijn duidelijk de teugels kwijt...
@citofire9985
@citofire9985 4 ай бұрын
2024 zal veel oplossen
@irinachvetsova619
@irinachvetsova619 4 ай бұрын
We zal zien 😢😢😢👎
@koenvandenberghe1
@koenvandenberghe1 3 ай бұрын
Het zal de fout zijn van de leerkrachten… 🤣😂
@NickStieners-vg3tn
@NickStieners-vg3tn 4 ай бұрын
Alweer typisch voor nv a tis weer iemand anders zijn schuld,tja .........
@AraRoodbuik
@AraRoodbuik 9 күн бұрын
Laat mij ook eens een vraag stellen! Is het aan de politiek, Vlaams of Federaal of Europees, om ons te verplichten wat er op school moet geleerd worden? En als we er niet door waren, moesten we het jaar overdoen. Ik ben 67. Frans 'nooit vandoen gehad' Engels 'nooit vandoen gehad', Duits 'nooit vandoen gehad', Aardrijkskunde 'nooit vandoen gehad', Geschiedenis 'nooit vandoen gehad', seksuele voorlichting... een taak voor familie. Niet voor scholen! En zeker niet verplicht. Lichamelijk opvoeding! Mag ik zelf beslissen of ik wil sporten aub? Ik heb nooit gesport. Tenzij je vissen ook als sport aanschouwt. Onze politiekers en Europa beslissen het allemaal in onze plaats wel wat gezond is of niet, wat dient onderwezen te worden! Mijn voorstel is "en het gebeurt al op verschillende plaatsen wereldwijd"... Observeer kinderen, kijk waartoe ze zich voelen aangetrokken en aanleg voor hebben en bouw daarop voort! Wat ben ik met al deze bovengenoemde vakken als ik 42 jaar Psycholoog ben geweest? Helemaal niets! Wat Nederlands betreft, daar kan ik me wel in vinden. Wie in Vlaanderen wil wonen, moet deze taal machtig zijn. Anders gaan ze hun geluk maar elders zoeken!
@benvandam369
@benvandam369 4 ай бұрын
Allemaal C4!!!
@sifuhotman1300
@sifuhotman1300 3 ай бұрын
8:30 Niet al te snugger persoon. 1. We zijn Amerika (USA) niet 2. Meeste Amerikaanse klasjes zijn makkelijk weg majority integrated USA 3. Groot deel van immigranten spreken Spaans etc, een welgekende taal in het Amerikaans onderwijs. Niet zoals wij Marokkaanse, Slavische, Turkische of Afrikaanse talen kennen 4. USA spreekt letterlijk Engels, de meeste globale taal ooit Daarnet vroeg de andere persoon waarom Wallonië het beter doet dan Vlaanderen. Frans? Misschien spreken ze Frans in Wallonië? Zoals vele mensen van hun ex-kolonies? Je moet het niet ver zoeken.
@sifuhotman1300
@sifuhotman1300 3 ай бұрын
Franse kolonies bedoel ik natuurlijk ;)
@Loubna-kg2qp
@Loubna-kg2qp 4 ай бұрын
Komaan help gewoon de minder talige
@ChrisVanEetvelde
@ChrisVanEetvelde 27 күн бұрын
Leg de start kosten voor al om hogere studies te doen lager ingang kosten voor studenten !! Misschien in de kern te beginnen !!!! Waar ouders al diep in portemonee te gaan hebben.
@houseplant1016
@houseplant1016 4 ай бұрын
Wat heeft Vivaldi te maken met het onderwijs lol? Hij is precies vergeten wie al jaren de minister van het onderwijs is...
@sannywicca7504
@sannywicca7504 4 ай бұрын
Hannelore Goeman een dame die achter hun exvoorzitter staat (die terug komt btw, die gekleurde medemensen zwarte noemen en de politie zeggen dat ze die met de matrak moet slaan..Ow en niet vergeten om de vrouw uit te lenen) ik zou deze mensen zeggen shhhhh. stop ten eerste met applaus kinderen te maken
@sannywicca7504
@sannywicca7504 4 ай бұрын
en die stemmm gewoon die stem
@Tintoycar
@Tintoycar 4 ай бұрын
Nog meer op de smartphone, gelijk de ouders.
@soupconianabundance9003
@soupconianabundance9003 10 күн бұрын
Onderwijs tot 14j volstaat. Nadien werken en/of universiteit. Met uitzondering van richtingen waar hoge wiskunde bij nodig is (kleine minderheid).
@snltotalrelaxation2701
@snltotalrelaxation2701 4 ай бұрын
De Winter is coming...
@blackbess338
@blackbess338 4 ай бұрын
Misschien kunnen we leraars en leerlingen nog een beetje meer verlof geven, de kwaliteit kan altijd nog een beetje lager. 15 weken verlof per jaar , waar gaan we naartoe. 😮😮
@Scrungge
@Scrungge 4 ай бұрын
Wat is jouw plan leerkrachten aan te trekken?
@blackbess338
@blackbess338 4 ай бұрын
@@Scrungge Vroeger hadden We schrik van de leraars, nu schoppen ze tegen hun benen. Wie wil nu nog leraar worden? Maar meer verlof geven gaat zeker niet de kwaliteit verhogen.
@Loubna-kg2qp
@Loubna-kg2qp 4 ай бұрын
En veel meer studeren en beter uitleg
@noidontthinksolol
@noidontthinksolol 4 ай бұрын
tijd voor vlaams belang. de enige partij die altijd met antwoorden komt zonder te dansen rond vragen met het geld van het volk
@mat8650
@mat8650 4 ай бұрын
VB was duidelijk de sterkste in dit debat
@peterevans3310
@peterevans3310 4 ай бұрын
Klopt, ook de meest onderbroken en verkeerd voorgestelde zoals men vaak doet met VB.
@nikolasmaes99
@nikolasmaes99 4 ай бұрын
Van een lijdend voorwerp gesproken...
@alicetroch5134
@alicetroch5134 16 күн бұрын
Wat is die Annelore toch een trein
@flemishfarmerguy5332
@flemishfarmerguy5332 Ай бұрын
Goed bezig Brusselmans
@artyommetrovik6661
@artyommetrovik6661 Ай бұрын
weinig scherpe interviewer, niet kritisch als de vraag niet of half wordt beantwoord, zolang men iets zegt istie content, beetje een amateur, zwakke vragen ook, moet gewoon beter
@blanckieification
@blanckieification 4 ай бұрын
Tis niet dat sommige mensen hoogbegaafd zijn, het feit is dat de meeste mensen laagbegaafd zijn
@Monke_Again
@Monke_Again 4 ай бұрын
3:32 dit is waarom mensen vertrouwen verliezen in de politieke elite en op Vlaams Belang stemmen, van dat te school te leuk zijn en er te weinig focus is op leren naar strafkampen.
@Handvangrietje
@Handvangrietje Ай бұрын
Groot gelijk kindergeld afnemen wanneer de ouders geen moeite doen om voor hun kind te zorgen
@stefanpieters3652
@stefanpieters3652 3 ай бұрын
In Nederland gaat het onderwijs al meerdere jaren veel en veel harder achteruit dan in Vlaanderen! Het onderwijs in Nederland is echt erbarmelijk! Jullie hebben in mijn beleving nog iets goede hoop erin zitten.
@herminenijs4064
@herminenijs4064 27 күн бұрын
INTEGRATIE VAN MIGRATIE ....TAAL IS WEL BELANGRIJK... gaat VOORUIT zich daarin specialiseren...voor mij geen probleem IEDERE PARTIJ ZIJN EIGEN SPECIALISATIE .
@peterjanssen.4149
@peterjanssen.4149 4 ай бұрын
Kijk eens naar de samenstelling van de klas .En je bent der .Slava de Iraanse vrouwen.
@driesvdg8743
@driesvdg8743 20 күн бұрын
Filip is precies de enige stabiele mens aan tafel
@outlook218
@outlook218 Ай бұрын
de grootste partij mag van mij winnen 1 of 2 partijen niet meer niet zo als nu al die kleine partijtje weg er
@serious9432
@serious9432 Ай бұрын
NVA heeft onderwijs om zeep geholpen
@roeci6
@roeci6 4 ай бұрын
School in belgië , scoor tegen de 90% in wetenschappen en wiskunde maar je diploma word geweigerd omdat je buist voor frans en godsdienst . De wens voor het studeren van thorium met als doel goedkope groene energie vloog zo de deur uit .
@alexd4566
@alexd4566 4 ай бұрын
Ook gebuisd voor Nederlands blijkbaar
@Duckfisher0222
@Duckfisher0222 4 ай бұрын
Niks houd je tegen om dat zelf te bestuderen en een crowdfunding ofzo te starten.. Open scource!
@roeci6
@roeci6 4 ай бұрын
@@Duckfisher0222 het opstarten van praktische testen kost bakken van geld + toegang tot plutonium is niet mogelijk zonder een link aan een overheidsinstituut .
@roeci6
@roeci6 4 ай бұрын
@@alexd4566 idd , mijn nederlands is niet denderent . Vele mensen dat succes berijkte in wiskundige gebieden zijn minder vaardig in taal (taal is dan ook gebasseert op niets anders dan fantasie ) Dan zien we meteen waarom het zo erg gaat . Wat heb je berijkt met je opmerking? I.p.v een gebrek te willen bekritiseren , help andere door hun gebrek aan te vullen?
@markovmily6950
@markovmily6950 4 ай бұрын
@@roeci6 Je Nederlands is goed genoeg hoor, je maakt je verstaanbaar. Niet teveel aantrekken van die bovenste hier. Wat doe je nu van job? Hoelang geleden was het middelbaar voor je?
@2ndbaritone
@2ndbaritone 4 ай бұрын
Meneer Brusselmans: gehoord, bij een B-attest dat zoonlief weg van wiskunde naar een moderne talenrichting stuurde, van gearriveerde ouders in een prestigieus college: wat ben je nu met talen? Niks met migratieachtergrond te maken. Wel met een obsessie voor wiskunde en wetenschappen.
@jennymees5907
@jennymees5907 4 ай бұрын
mensen die wiskunde en wetenschappen studeren en daarin verder gaan, zijn de dragers van heel de economie
@houseplant1016
@houseplant1016 4 ай бұрын
Is toch logisch? In de derde graad kun je tot 7-8 uur wiskunde per week krijgen in die richting. Als ze hem lieten doorgaan zou hij gewoon nog meer vastzitten in het zesde en vijfde.
@Stiglitz_H
@Stiglitz_H 4 ай бұрын
Ik ben overgegaan van economie wiskunde naar talen wiskunde. Persoonlijk gebruik ik m'n talen meer met name Engels, Duits en Frans, Spaans zit verrr weg maar ik begrijp het nog. Economie was voor m'n attest bedrijfsbeheer, wat later dan al niet meer hoefde. Laatstejaar secundair was in '05.
@2ndbaritone
@2ndbaritone 4 ай бұрын
@@houseplant1016 jij vindt die reactie van de ouders logisch? Terwijl het probleem dáár ligt: een complete minachting voor het Nederlands door Vlamingen. Goed bezig.
@2ndbaritone
@2ndbaritone 4 ай бұрын
@@Stiglitz_H In West-Vlaanderen evolueerde MT-Wi tot een dode richting. Minder leerlingen dan in Grieks-Wetenschappen
@yep9710
@yep9710 4 ай бұрын
Het gelijkkansen onderwijs is een dikke vette sof geworden. Bij gebrek aan middelen (gezag, begeleiding etc) om de lat hoog te kunnen houden is de logische oplossing: de lat lager leggen. Probleem opgelost, iedereen inclusief.
@William-1864
@William-1864 4 ай бұрын
Il y a des gens qui parlent beaucoup. Mais ne disent rien du tout.
@bertderauw8758
@bertderauw8758 4 ай бұрын
Alsof je in 4 jaar alle fouten in het onderwijs kan weghalen... .
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ 4 ай бұрын
Als er politieke wil zou zijn waarbij het kind centraal staat, kan het na de kerstvakantie al...
@lander681
@lander681 3 ай бұрын
​@@Divide_et_impera_ Moet het kind centraal staan of het potentieel van dat kind? Want het kind moet niet behandeld worden alsof het al voldoende kent. En wat bedoel je met politieke wil, alle partijen hebben een visie over dit thema en willen dit maar al te graag invoeren, maar die visie verschild bij de meeste partijen.
@Divide_et_impera_
@Divide_et_impera_ Ай бұрын
@@lander681 Minder woordspelletjes spelen en meer actie. Juist door stukje verantwoordelijkheid aan politici die zulke irrelevante vragen stellen te verlenen ontstaat er politieke onwil. Je zou zeggen alsof deze belang hebben bij een impasse. Politici met zulke misleidende en verder verdelende vraagstellingen heeft noch land noch samenleving wat aan. Helaas leven we niet in een democratie nu lidstaten hun onafhankelijkheid hebben verpacht aan satanistische ideologieën van supranationale organisatie welke hun regels linksom rechtsom bindende werkingen hebben verkregen zonder het volk in op simpele wijze van referendum te betrekken in de politieke besluitvorming maar daar de achtergrond van is wel overduidelijk geworden zij het dat het een rabbit hole van leugens is waarbij de burger niet in staat wordt geacht om zulke beslissingen te nemen, waarbij weer de vraag rijst alsof mannen in dure pakken wel in staat zijn behalve dat wat aanvankelijk eenvoudig was verder onnodig te verdelen en compliceren, waarbij bij verdere redenering gelet op deze instelling politieke onwil per direct zichtbaar zal worden. Hoger wiskundige modellen voor eenvoudige vraagstukken toepassen is geen teken van intelligentie maar eerder van incapabiliteit, bewijs van 'not the man for the job', dus weg ermee, en verwelkom een nieuw flexibeler, transparanter wijze van besluitvorming waarbij de slome, lompe verouderde instellingen worden uitgesloten en wordt aangesloten op een systeem waar de mens, de papa, de mama, de burger, werkend of werkloos, zwart of wit of bruin, christen, moslim of al dan niet van een ander religie, van welk sexe dan ook, zonder enige vorm van discriminatie of vooroordeel vanuit overheidsportal wat tot heden goed is om die burger enkel in een eenrichtingsverkeer te wijzen op zijn en haar plichten terwijl wordt voorbijgegaan aan de rechten die via dat simpele kanaal zouden kunnen worden uitgevoerd door dezelfde burgers te betrekken in de besluitvorming. Ook al is het mogelijk zal politieke onwil er altijd zijn al is het enkel vanwege het bestaan van lobbyisten vandaar de onvermijdelijke rabbit hole waarin we als burgers er nooit uit zullen komen. Immers het is de bedoeling dat problemen ontstaan en niet worden opgelost maar op jarenlange trajecten getracht wordt erover te praten en te zoeken naar oplossingen. Dat is bewuste politieke onwil waarbij enkel deze bemoeizuchtige instellingen en bedrijven met hun verdorven ideologieën baat bij hebben maar niet de wens van de Belg of de burger die in dit land wonen en exclusief het recht zouden moeten hebben direct invloed uit te oefenen op de besluitvorming zonder de onnodig omslachtige verouderde onbetrouwbare wijze van partijpolitiek welke hun stemmers mooi weten in te pakken met loze beloftes. Minder 'lullen' en meer doen zegt ieder mens met een boerenverstand.
@Taufik411
@Taufik411 4 ай бұрын
Brusselmans ziet er uit als jugend kind van 1933
@I_DONT_SUPPORT_TERRORISTS
@I_DONT_SUPPORT_TERRORISTS 4 ай бұрын
Haha wat een zielige comment 😂
@khadijaelmorabiti8440
@khadijaelmorabiti8440 4 ай бұрын
😮dringend onze eigen scholen ! Zie we gaan wel bewijzen dat t fundamenteel fout gaat zonder de migranten !
@GrumpyOldMan9
@GrumpyOldMan9 4 ай бұрын
0:17 What the f*ck is he wearing.
@markovmily6950
@markovmily6950 4 ай бұрын
Wat dragen die op hun borst zo?
@taxandria1941
@taxandria1941 4 ай бұрын
Vlam warmste week
@_j_h_5614
@_j_h_5614 4 ай бұрын
Als je als politicus “Amerika” als land gebruikt, in de plaats van een continent, dan hoor je niet thuis in dit debat. Je hoort nog op school te zitten.
@apolloniusbeitsman5444
@apolloniusbeitsman5444 4 ай бұрын
Dat komd door de jonge generatie altijd op hun smartfone
@nathanvangeel3122
@nathanvangeel3122 4 ай бұрын
komt* smartphone*, jij zit dan ook wat teveel op je smartphone precies!
@alexd4566
@alexd4566 4 ай бұрын
Grappig dat het steeds boomers zijn die online de meest wansmakelijke taalfouten maken. En dan klagen en zagen dat jongeren de Nederlandse taal niet meer beheersen.
@pavlos712
@pavlos712 4 ай бұрын
Onder andere wel ja. Bedwelming en versuffing door schermen dragen een deel van de schuld.
@tibodeclercq2131
@tibodeclercq2131 4 ай бұрын
België/Vlaanderen is TE BRAAF. De lat voor immigratie en integratie moet naar omhoog en moet in hoeveelheid verminderen. We moeten naar het Portugese model van immigratie en asiel gaan. Er is een reden waarom "ze" niet naar Portugal gaan voor asiel. EDIT: ik had eerst "beesten gezegd", maar sommige mensen waren hiervan op hun teentjes getrapt.
@Cazebaski
@Cazebaski 4 ай бұрын
Over ontmenselijking gesproken. Uw laatste stelling toont aan dat u voor de Vlaams Belang retoriek gevallen bent. Triestig...
@ggbel3320
@ggbel3320 4 ай бұрын
​@@Cazebaskien wat dan doen? Iedereen binnenpakken?! 1 ding is godverdomme zeker AL onze voorouders draaien zich om in hun graf.
@streak0r
@streak0r 4 ай бұрын
gelukkig werkt het huidge systeem al decenia lang wel. Alle cijfers naar beneden. Enkel migratie die toeneemt is de constante doorheen deze tijd.@@Cazebaski
@alexd4566
@alexd4566 4 ай бұрын
Over immigranten en vluchtelingen spreken als “beesten”… typische Vlaams Belang-stemmer en ook de reden dat niemand met jullie wil samenwerken. Vergeet die coalitie met NVA maar. Jullie zullen voor altijd in de oppositie blijven zitten waar jullie thuishoren.
@babydollgremlin
@babydollgremlin 4 ай бұрын
wat ister mis met uw wereldbeeld u noemt mensen die zo veel leed hebben meegemaakt beesten ? karma bestaat en zal voor u komen man
@SothGranblueBrainRot
@SothGranblueBrainRot 4 ай бұрын
België is een carbon copy van Amerika qua cultuur, waarom lopen sommige dingen zo evenwijdig?
@lexkanyima2195
@lexkanyima2195 4 ай бұрын
Vroeg of laat gaat er een buorgerorlog komen
@edisonmiguelloyapinzon8306
@edisonmiguelloyapinzon8306 4 ай бұрын
Vive la France une langue, Vive l'espagne en général une langue, vive la Pologne une langue etc... + anglais ..... La Belgique toujours tout compliqué! si ces parlemantaires pouvaient ils feraient la belgique tout hollandais, it is sad that after so many years a small country cannot be understood neither in the north nor in the south. Either north and south are separated//// English more important.
@thakiddtheyluvv
@thakiddtheyluvv 3 ай бұрын
lang story short leerkrachten worden gwn dommer
@bertdaniels9016
@bertdaniels9016 3 ай бұрын
ZWIJG VUILE DOMME VLAMINGEN ZWIJG!!!!
@johnywolfs104
@johnywolfs104 4 ай бұрын
Goede reporter.
@paperstormz2232
@paperstormz2232 4 ай бұрын
Onlangs veel debatten en dergelijken gezien met Filip Brusselmans. Ik moet zeggen voor zijn jonge leeftijd is hij enorm verstandig en communicatief. Chapeau, ik heb ook vernomen dat hij die blonde VB-bom van een Delfine heeft bemachtigd. Filip for the win. Enige punt van kritiek: voor een lid van S&V zou je toch wat meer toewijding aan fysieke weerbaarheid verwachten. Dunne armkes en benen. Elke dag een uurtje gewichtheffen kan er zeker toch wel af eh. Vroeg opstaan en dat meteen doen, beter dan koffie. Als hij gespierd in korte mouwen dezelfde politieke standpunten uit dan is hij volledig perfect als leider!
Bart De Wever in debat over woke
26:17
N-VA
Рет қаралды 64 М.
Она делает леденцы.
00:20
BooGaGa Russian
Рет қаралды 2,6 МЛН
He wasn't having fun 🫢 #shorts
00:13
Маджит Сулейманов
Рет қаралды 2,7 МЛН
Vlaams Belang en Groen in debat over woke en identiteit
5:50
Bart De Wever in debat over kernenergie
24:23
N-VA
Рет қаралды 65 М.