ÜNİVERSİTELERİMİZ BATIYOR!!

  Рет қаралды 137,153

AkademikLink

AkademikLink

2 ай бұрын

#akademiklink #üniversite #gelecek
Geleceğin alanları olarak kabul edilen, birçok meslek... Yapay zeka, bilişim uygulamaları, yazılım, robotik, YBS ve daha nicesi... Ülkemizin en köklü üniversitelerinde bile bu alanda akademisyen başvuruları alt seviyelerde... Nitelikli birçok gencimiz çözümü farklı yerlerde hatta beyin göçünde aramakta. Biz neden bunlara sebebiyet veriyoruz? Geleceğin savaşını kaybetmemek için ne yapmalıyız? Hepsi ve daha fazlası bu videoda sizlerle!
📌 Çekim yaptığımız yer gerçekten beni oldukça şaşırtan bir lastikçiydi. Uzun zamandır işini bu kadar düzgün yapan ve en önemlisi güler yüzlü ve ilgili bir esnaf görmemiştim. Kendilerinin yerinin linkini vermez isem vicdanım rahat edemezdi : Lastikotelim.com➡➡ g.co/kgs/4T47Ccb
📌Katıl butonu ile hem ekibimize hem de Babişko Asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: / @akademiklink
🔸 Podcastlerimizi dinlediniz mi? Aaaa muazzam içeriklerimiz var, eğlenmeyene para iade :P bekleriz: open.spotify.com/show/2zzpDjA...
📌 Peki Ya Web sitemizi ziyaret ettiniz mi? Orada da birçok farklı anket ve blog yazıları ile karşınızdayız: akademiklink.net
🔸 Instagram ve Twitterda da farklı içeriklerimiz ile sizleri bekliyoruz:
Instagram: / akademiklink
Twitter: / istatistikvean1
🔸 Tüm sosyal medya hesaplarımız: campsite.bio/akademiklink

Пікірлер: 1 100
@GokhanAksu89
@GokhanAksu89 2 ай бұрын
Üniversite yıllarında İTÜ gemi okuyan arkadaşım mezun olmasına 1 dönem kala okulu bırakıp tersaneye kaynakçı olarak işe girmişti. Herkes ona aptal gözüyle baktı. Ben ise eğitime yüklenip yüksek lisans yaptım. Akademisyen olmak istiyordum, mülakatlarda asumanlara yenildim. Şimdi arkadaşım tersanede şef olarak devam ediyor. 2 evi var ve geçen sene arabasını yeniledi. Ben ise ola ola otel yöneticisi oldum. Kendime ait evim yok ama 19 yaşında arabam var. İçimde ukte kaldı. Akademisyenlik değil, lise bittiği gibi oto elektrikçinin yanında çırak olmadığıma pişmanım. Eğitim hayatı, beni hayatta geriye düşürdü!
@muratoztrgt7625
@muratoztrgt7625 2 ай бұрын
O akademisyenlerden olmaktansa açlıkla yaşarım.
@Mehmet-lj9pt
@Mehmet-lj9pt 2 ай бұрын
@@muratoztrgt7625 bende o akademisyenlerden olmayıp aç yaşayanlardanım :)
@gez-ye-oku
@gez-ye-oku 2 ай бұрын
Bilinçsiz ana baba kurbanlarınız. Arkadaşınız kapitalizmi iyi çözmüş zamanında.
@selim_akcan
@selim_akcan 2 ай бұрын
1 dönem kala bıraktıysa cahildir.
@Klonnnn234
@Klonnnn234 2 ай бұрын
Yalan söylüyorsun kardeş
@SidikaTuncCandogan
@SidikaTuncCandogan 2 ай бұрын
ODTU Endustri Muhendisligini bolum birinci olarak bitirdim. Mezun olunca tek istediğim, en büyük hayalim ODTU Endustri Mühendisliğinde akademisyen olmaktı. Hocalarım yurtdisinda doktora yapman şart dediler, doktora yapmak icin University College London'a gittim. Yurtdisindaki imkanları ve akademisyenlere sunulan fırsatları görünce Turkiye'de akademisyen olma hayalimden doktoranin 2. senesinde vazgeçtim. Su anda National University of Singapore'da yardimci docent olarak calisiyorum, ve burada tenure alamasam bile Turkiye'de akademisyen olmayı düşünmüyorum. Kabullenmesi çok zor bir durum, ama Turkiye'nin gercegi ne yazik ki bu...
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Ne yazik ki hocam
@SonSovalye
@SonSovalye 2 ай бұрын
Şimdi bu soruya cevap verebilme tecrübesine sahipsiniz: Yurt dışında para , kariyer , olumlu hayat şartları mı? Kendi ülkende kendi toprağından insanlarla kendi yaşantına uygun kültürler içinde yaşamak mı?
@darkfighter35
@darkfighter35 2 ай бұрын
@@SonSovalye Türk Kültürü ve Anadolu irfanı diye birşey kalmadı. TurkoArabİslamo kültürü diye piç bir kültür sentezi içinde yaşıyor halkımız.
@cmlstanliesstell126
@cmlstanliesstell126 2 ай бұрын
Bence son derece yanlış bir yönlendirme yapıyorsunuz, ODTÜ gibi devletimizin imkanlarının sonuna kadar kullanıldığı, en iyi ve en kaliteli okullardan birini bitirdikten sonra hocalarınızın size tavsiye ettiği yurt dışında doktora yapma tavsiyesi bile size yüksek oranda, kökümüze kadar işlemiş yabancı hayranlığını ifade ediyor. Londra'ya doktora eğitimi için bile gitmeniz sizin köklerinize size her türlü kaynağı sağlayan bu fakir millete olan borcunuzu ödemeye yetmeyecektir. Bugün dünyaya hükmetmeye çalışan, ülkesine gelen her insanı maddi ve manevi olarak en iyisini seçen sömüren emperyalist bir ülkenin '' medeni dünya kırıntısının '' size sunduğu renkli imkanları bilim olarak algılıyorsunuz. Aslında yaptığınız şey İngiltere'nin size sunduğu para, ürettiğiniz ürün sağladığınız fayda, Singapur ise zaten üst düzey bir sömürge ülkesi belki çok zenginler ama her yönüyle baştan aşağı İngiliz mentalitesiyle 1891 yılından beri alt yapısı üst yapısı Britanya tarafından kurgulanan bir ülke ve malesef siz gördüğünüz güzelliklerin alt yapısı hakkında çok fazla bilinç sahibi değilsiniz. Gittiğiniz,okuduğunuz beyin göçü yaparak hizmet ettiğiniz ülkenin kalkınmasını sirküle eden birisiniz. Dolayısıyla '' Emperyal Sistemin '' devamlılığını sağlıyorsunuz. Fakat bilim toplumlar bilim üreten kişiler gelişmelerini tüm zorluklar veya maddi çıkarımların dışında tutarak ilk önce kendi milletine öderler. Benzetme yaparsak malesef siz fakir bir köylünün ürettiği güzel bir domates gibi burada 1 tl'ye satıldınız, aracılar bunu 5 tl'ye fabrikaya sattı, fabrikada organik bir tarım olarak bunu salça yaparak 50 tl ye markete sattı.
@hasansabbahinfedaisi
@hasansabbahinfedaisi 2 ай бұрын
@@cmlstanliesstell126Vatan millet sakarya yapmaya gerek yok. İnsanın bir ömrü var onu da değer görmediği bir yerde harcaması saçma.
@bekir2153
@bekir2153 2 ай бұрын
Dürüst bir insansınız. Bunları görüp de konuşmayanlar yüzbinlerce insan var.
@h.ipekkeskin339
@h.ipekkeskin339 2 ай бұрын
Hocanın da Doçent olması gerekti konuşabilmek için.
@brikardii
@brikardii 2 ай бұрын
Ve konuşamayan.
@aa-ys7jd
@aa-ys7jd 2 ай бұрын
​@@h.ipekkeskin339yoo prof olup da tersini söyleyen de cok
@alperozzy6368
@alperozzy6368 2 ай бұрын
Gençler, Hocamız lastik tamirciliği mesleğindeki açığı tespit etmiş ve anlayana subliminal mesaj verdiği video çekmiş. Ömrü bol olsun.
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Teşekkürlerler hocam sırrı çözdünüz :)
@IrfanM1973
@IrfanM1973 2 ай бұрын
İstanbul Sarıyer de lastik tamir ücreti 400 TL. Birkaçı hariç hiçbir diplomalı meslek lastikçi / tamirci benzeri mesleklerle boy ölçüşemez.
@turplexx233
@turplexx233 2 ай бұрын
​@@IrfanM1973hocam gel Tarabya da bulursun 400 e😅
@bagsadam5901
@bagsadam5901 2 ай бұрын
Eskişehir sanayi degilmi orası hocam .keşke vaktinde lastikçi olsaydık 😊
@CIHANNUMA1923
@CIHANNUMA1923 2 ай бұрын
Yani bizim orda bir tesisatçı var pandemide adam ustalaştı çıraktı adam, işine göre 200.000 tl 400.000 tl banamısın demiyor ortaokul mezunu ve cansıkıntısından habire daire alıyor.Ama adam yalan yok işini iyi yapıyor,iller arası bile çağırıyorlar.El zenaatı hiçbir zaman ölmez.
@kafadoktoru4315
@kafadoktoru4315 2 ай бұрын
"Ne en güçlü olan tür hayatta kalır, ne de en zeki olan... Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan!" -Darwin
@frathersek9311
@frathersek9311 2 ай бұрын
gücün ve zekanın tanımını yanlış yaptığı için Darvin amca yanlış önermede bulunmuş:)
@kemal_abi
@kemal_abi 2 ай бұрын
@@frathersek9311 Bu söz Darwin'e ait değil. Eğitime dair bir videoda bile durum bu. Eğitim mi? Geçiniz!
@frathersek9311
@frathersek9311 2 ай бұрын
@@kemal_abi 👍
@yusufkerem8207
@yusufkerem8207 2 ай бұрын
Bu sözü darwin söylemedi
@warframeonlineyouoffline
@warframeonlineyouoffline 2 ай бұрын
Aksine yükselebilmen için güçlü,zeki olman gerekir.Bunu devam ettirebilmen için de değişime adapte olabilmen gerekir
@korelgokce4008
@korelgokce4008 2 ай бұрын
BATSIN , BAZEN GERÇEK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇİN BU GEREKİR.🎉🎉🎉
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Kesinlikle öyle
@MURATKAVURMA
@MURATKAVURMA 2 ай бұрын
Sen Türküsün demi la
@anonimemail2248
@anonimemail2248 2 ай бұрын
Yapraam @@MURATKAVURMA ! , sen de Gayserilisin de mi la?
@itsdefnem
@itsdefnem 2 ай бұрын
⁠@@MURATKAVURMAyok oyun havası arkadaş türkü sevmiyormuş
@alph4w0lf
@alph4w0lf 2 ай бұрын
pop değil mi@@itsdefnem
@NazimCinko
@NazimCinko 2 ай бұрын
Hocam yıllar önce sizin sayenizde üniversitede kalma gibi bir düşünceye sahip oldum. O dönem ortalamam 2.10 falandı, mezun olduğumda bunu 3'e kadar çıkarmıştım. 29 temmuzda mezun oldum 8 ağustosta yüksek lisansa kaydolmuştum bile. Kimse yayın etiği dersi hariç derslere gelmezken ben okulda hocanın yanından ayrılmıyordum. Aklımda inşaat sektöründe daha önce yapılmamış ve statik hesaplamalara bile etki edecek projeler vardı. Bu süreçte birçok ilan açıldı ama hepsi öyle kriterler istiyordu ki kişiye özel açıldıkları çok belliydi. Yüksek lisansımı başka şehirde yaptığım için aynı zamanda iş arıyordum fakat halihazırda yüksek lisans öğrencisi olsam dahi öğrenci olduğum için iş verilmiyordu bana çünkü piyasada inşaat mühendisleri sabah 7 akşam 7 haftanın 6 günü çalışan köleler olarak görülüyor dolayısıyla haftada 80 90 saatini veremeyeceksen seni işe almıyorlar. Bu yüzden aileme yük oluyormuş hissi yaşıyordum. Mezun olduğum universitenin yatay geçiş kontenjanı açtığını öğrendim. 1. yılın sonunda yüksek lisans not ortalamam 4 üzerinden 4'dü. Buradan da mezun olduğum için hocalar tarafından az çok biliniyordum. Başvurdum. Sonuçlar geldiğinde şok olmuştum. Benim yerime benle aynı okuldan gelen bir kızı almışlar ki kızı okulda 1 kere bile görmedim ve kızın isminin yanında YTB yazıyordu. Nedir bu diye araştırdığımda Turizm bakanlığına bağlı "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" adında bir kurum olduğunu öğrendim. İşte o an akademiye olan inancımı kaybettim. Bir işe girdim 8 9 ay çalışıp paramı biriktirdim dil eğitimi aldım. Şimdi vize tarihimi bekliyorum ve gittiğim yerde ne iş olursa yaparım kafasındayım. İşin özü, ben burada kalacağım bilim üreteceğim atamın izinden gideceğim derken beni akademiye küstürdüler. Demek ki bu kadar gencin göç etmesinin bir sebebi varmış.
@dopeyek
@dopeyek 2 ай бұрын
İbretlik bir anlatı. Nepotisme yenilmişsin hocam. Geçmiş olsun
@zehra6290
@zehra6290 2 ай бұрын
Hangi bölüm ve üniversite de okudun
@nuray4717
@nuray4717 2 ай бұрын
o göç edenlerin hepsi bu sebeplerden göç etmedi sen biliyormusun bazı ülkelerde Türk öğreciler kedi gibi üredi vatandaşlık almak için.bazıları cemodan atılıp ylys borcundan kurtuldu vatandaşlık aldı normal vatandaş da gelip burda zorunlu hizmet yapıyor çünkü etikya birde senet vae ya o açıdan:) ha o vatandaş istese kalamaz mıydı?inan bana kalırdı i have been there.tercih meselesi ve vizyonsuzluk, şu anki ekonominin bu kadar bka batacağını göremedik.
@aa19052
@aa19052 2 ай бұрын
Konudan bağımsız hocam, videolar öyle garip bir duruma geliyor ki bu daha bağımlı hale getirdi beni, videoyu çektiğiniz yerler o kadar enteresan ki ülkeminiz özeti diyebiliriz konu ve çekilen yer giderek daha absürt olmaya başlıyor ve bu gariptir hoşuma gidiyor. 😂😂❤ ve yine haklısınız ekleme yapmak istiyorum, bu zammı eğitim camiasına yapmamız lazım. Sadece akademisyenler değil.
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Bağımlı olmanız için hep :)
@tahmet79
@tahmet79 2 ай бұрын
Ben de bir zamanlar bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiydim. 22 tane SCI yayınım, 650+ citation (SCI), bir kaç tane Türkiye dergilerinde yayınım, 3 tane Tübitak projesinde aktif olarak çalıştım (labda beher tutanın adının yazıldığı abidik gubidik projeler değildi). onlarca kongre bildirileri var onları saymıyorum bile. Araştırma görevlisi olarak 12 öğrencinin yüksek lisans tazlerinin deneysel çalışmasını bizzat yaptım ki kendi tez hocaları öğrencilerinin tez başlığını bile bilmez. Doktora bittikten sonra 8 yıldır herhangi bir akademik çalışma yapmamış olmama rağmen h-index 15. Şu an akademide değilim çok mutluyum ama universitede yaptığım çalışmaların hiç olmasını hazmedemiyorum. Doğuda kimsenin olmasını tahmin edemeyeceği bir laboratuvarımız vardı çok emek verdik. Üstün teknolojik cihaz yatırımları çöp oldu muhtemelen şimdi fareler kemiriyordur. O cihazlar Türkiyede sayılı üstün cihazlardandı sanayide bile kullanılabilirdi ve tahmin edin evet onları kullanacak, ayağa kaldıracak kalibrede adam yok. Türkiye yatırım yapıp sonra onları heba etmekte dünyada sayılı ülkelerdendir. Diyorsunuz ya akademide abidik gubidik adamlar iş başında sadece orda değil heryerde böyle. Emeğin bilginin kul hakkının önemsenmediği bir ülkede herşey olur normaldir. -->Bir an önce kaçıp kendinizi kurtarmaya bakın gençler. -->Sakın okuyarak bir yerlere gelebileceğinizi düşünmeyin. Olur da kazara birilerine rağmen yükselirseniz sizden taviz beklerler vermezseniz tepenize çökerler. -->Kalburüstü üniversitelerde fizik ve elektronik okuyarak kendinizi Intel, Nvidia gibi şirketelere atın -->Kesinlikle ingilizce öğrenin -->Ülkede kul hakkı yemeden birilerinin sırtına basmadan yükselmeniz mümkün değil. Bir süre sonra eleştirdiklerinizin aynısını yaparken bulursunuz kendinizi
@quardiapanzer7928
@quardiapanzer7928 2 ай бұрын
Bir öğrenci olarak biraz içimi dökmek istiyorum. Orta düzey denilebilecek bir üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı bölümü okuyorum, şaşıracaksınız belki ama bölümdeki çoğu arkadaşım İngilizce bilmiyor. Çok basit cümleler hariç cümle kurabilen kişi sayısı çok az. "O zaman bu öğrenciler nasıl mezun oluyor?" diye sorabilirsiniz, cevabı basit: öğrenciler ile akademisyenler arasında adı konulmamış bir anlaşma var, bir öğrenci bir dersten iki kere kalırsa üçüncü seferde o dersten geçiriyorlar. Öğrenci dördüncü sınıfsa ve üçüncü sınıf dersinden kalmışsa alttan aldığında yine geçiriyorlar, bu şekilde mezun oluyorlar. Edebiyat bölümü olmasına rağmen hiç kimse -ama gerçekten hiç kimse- edebi eser okumuyor. Arkadaşlarımın çoğu formasyon alıyor ve ileride öğretmen olacaklar, böyle öğrencilerin öğretmen olmasının ne kadar korkunç olacağını bir düşünün! Peki tüm sorun öğrencilerde mi? Kesinlikle hayır! Bölümümüzdeki hocalarda inanılmaz bir pişkinlik ve rahatlık var. Durumun vahametini şöyle açıklayayım: "Dilbilim" dersimize giren hoca daha IPA bilmiyor! ve bunu pişkin pişkin kendisi de itiraf ediyor. "İngilizce Konuşma" dersine giren hocanın kendi telaffuzu o kadar kötü ki söylediği üç kelimeden biri anlaşılmıyor. Bir diğerinin tek derdi ise kendi yazdığı kitabı öğrencilere aldırmak... İşin daha vahimi hocalar kendi eksikliklerini sınavda öğrencilere yansıtıyorlar: IPA bilmeyen hoca sınavdaki 50 sorunun 30 tanesini fonetik sorusu olarak hazırlıyor. E bu adamın kendisi IPA bilmiyor ki, nasıl okuyacak bu sınavı!? İngilizce konuştuğunda ne dediği anlaşılmayan hoca konuşma sınavında öğrencilerin telaffuzu kötü diye not kırıyor, final sınavı sınıf ortalaması 35! Siz öğrencilere fonetik, telaffuz öğretebildiniz mi ki bu soruları sınavda sorup, üstüne öğrenciye düşük not veriyorsunuz? Bu insanlar gerçekten art niyetli, başka bir açıklaması yok. Sonuç olarak öğrencinin okuma hevesi zaman içinde kırılıyor, ileriye dönük hayalleri bulanıklaşıyor. Girdiğim sene birinci sınıflar olarak 92 kişi başlamıştık -ki bölümümüzün fiziksel olanakları zaten bu kadar öğrenciye kesinlikle uygun değil, bu da başka bir tartışma konusu- şu an, yani üçüncü sınıfın birinci döneminde devam sağlayan öğrenci sayısı 40-45 kadar, yani yarısını kaybetmişiz. Bir kısmı ikinci sınıfa geçtiğimizde lanet bela okuyarak YKS'ye tekrar girdi, hepsi de gittikleri üniversitede daha memnunlar. Diğerleri ya tamamen bıraktı ya da dondurdular. Bu sistem böyle devam edemez, etmemeli.
@Buda664
@Buda664 2 ай бұрын
Kesinlikle bazı hocalar kötü, emek vermiyor ama sınavda soruyor, eğitici öğretici değil ama bunun kontrolünü YÖK yapmalı. Bunları YÖK okusa ya yorumları, öğrencilerin öğrenme hevesini kıran cahil ve kötü hocalar
@isimsiz220
@isimsiz220 2 ай бұрын
Bir özel üniversiteye gidiyorum. Devamsızlıktan kalma yok. Dersler basit ve yüzeysel anlatılıyor. Hatta bir gün hoca bu kadar bilseniz yeter demişti 😂. Sınavlar da yüzeysel şekilde yapılıyor. Eksik/yanlış cevap yazsan bile puan veriyorlar (sadece yazdığın için!?). Bir ödevi yapmazsan kalıyorsun, o da sistem de eksik gözüküyor diye. Ortalamayı yüksek tutmak için ödevlere hep 90-100 veriyorlar. Herkes durumun farkında. Ama ses çıkartan yok 😩. Lise de derslere çok çalışmıyordum. Şimdi çalışmaya başladım. Ama bir kıymeti kalmadı. Bilen de geçiyor, bilmeyen de 😢
@fridafrida123
@fridafrida123 Ай бұрын
Eski oda arkadaşım sizinle aynı bölümü okuyordu ve o da bahsetiğiniz kişiler gibi ingilizce konuşamıyordu bunu öğrendiğimde şok olmuştum ve bu durum birçok bölümde var sanırım. Şu an beslenme ve diyetetik okuyorum ve kimya biyoloji nedir bilmeyen birçok kişi var :(
@melanges123
@melanges123 Ай бұрын
Seçkinlik üniversitelerden kalktı hocam.maalesef herkes işinde kendi gemisini kurtaran rolünde.hocalar,akademik hayatları bitmesin diye öğrenciyle uğraşmak istemezler.
@elab06
@elab06 27 күн бұрын
ayni kaderi yasiyoruz. benim hocalar bir de ogrencileriyle iliski yasiyor. ales'ten 55 alan kizi yuksek lisansa soktu diger hocalar da biliyor ama kimse ses cikarmiyor. "ask" cok farkli bir duygu 🥲🥲
@memnuniyetsizadam8195
@memnuniyetsizadam8195 2 ай бұрын
Universitelerde vaktimizi calan ve hicbir sey katmayan hocalardan nacizane bir ricam var. Universitelerimizden Sq idin.
@Buda664
@Buda664 2 ай бұрын
Çok istiyorum kovulmalarını, keşke YÖK bir el atsa bu duruma artık
@serden1567
@serden1567 2 ай бұрын
Trajik bir örnek: Türkiyede 110 adet üniversitede makina mühendisliği bölümü var. Her yıl 110x60 6600 mezun olması demek. Bu kadar kişiye iş yok. Ne yapacak bim de , fabrika da isci olacak, polis olacak asker olacak vs. Batmış yani çok acı. Sadece ehliyet kursu gibi üniversite açmak sorunu cozmuyor
@ilkercan8554
@ilkercan8554 2 ай бұрын
Evet doğru bir tespit ama makina mühendisi mezunu solidworks ya da AutoCAD da parça çizmeyi bilmiyor.
@cem3903
@cem3903 2 ай бұрын
Bir de şirketlerin battığı durumu düşünün.
@mehmetalibayram6531
@mehmetalibayram6531 2 ай бұрын
Sonra mühendisim üniversite bitirdim iş yok diyorlar maaş az asgari ücret diyorlar, sana lağiyle güncel eğitim verilip batı ortalamasında lağiyle bir mühendis yapıldında, iş para kıtlığımı var, aslında büyük nitelikli Türk şirketle istedikleri gibi nitelikli mühendisleri bulamıyorlar
@cem3903
@cem3903 2 ай бұрын
Devlete güvenip okuyan adamın suçumu bu 😂😂😂
@alperren
@alperren 2 ай бұрын
@@mehmetalibayram6531 bir araştırma sonucuna göre ekonomik kriz olması ile insanların çöpe artan yemekleri atması arasında bir korelasyon bulunamamış, yani beklenti şuymuş ekonomik kriz varsa yiyecekler çöpe atılmaz çok iyi bir şekilde değerlendirilir ancak sonuç tam tersi, ekonomik kriz olduğu halde israf çöpe yemek atma devam ederken diğer tarafta yemeğe ulaşamayan insanlar da artmış. bu dediğiniz de ona benziyor bi sürü mezun var ama üst düzey firmalarımız nitelikli adam bulamıyor diyorsunuz, ben size bi şey diyeyim mi bütün eğitim süper olsaydı yine bulamayacaklardı. üstte verdiğim durumun aynısı oluşacaktı.2+2 her zaman 4 etmiyor sosyal bilimlerde
@gipsytime
@gipsytime 2 ай бұрын
Fakültemde en fazla SCI yayını olan adamım, son bir yıldır tek satır birşey yazmadım. Çalışanın takdir edilmediği ve hakedilenin alınamadığı bir ortamda çabalamanın anlamı yok. Geçen sene haziranda odamın temizliğini yapan temizlikçi abla ile aynı maaşı aldım. Yaptıkları işi küçümsemek gibi bir niyetim yok ancak bu adil mi? O günden beri sıfır motivasyon ile sadece derse girip çıkıyorum. Şu anda da güvenlik ve temizlik personeli çok fazla bir maaş farkımız yok. Yazık yıllarca verdiğimiz emeğe.. Karşılığı bu olmamalıydı...
@SK-mq8dz
@SK-mq8dz 2 ай бұрын
Batıyor değil Battı !
@asmozturk1931
@asmozturk1931 2 ай бұрын
arka fon harika hocam, yabancı dil konusunda dediklerinize de ayrıca katılıyorum, 2 satır ingilizce bilmeyen adam yökdille akademisyen oluyor
@volkanarcher28
@volkanarcher28 2 ай бұрын
İstikbal göklerdeydi, kaçırdık. Şimdi istikbal bilişimde, yapay zekada onu da kaçırmaya niyetliyiz.
@user-hf3ul8rf7n
@user-hf3ul8rf7n 2 ай бұрын
Türkiye son zamanlarda teknoloji gelişmeleri üzerine yoğunlaşiyor.
@cemileonat235
@cemileonat235 2 ай бұрын
Doğru ispat ne yazık ki
@kangal9969
@kangal9969 2 ай бұрын
Üniversite sayısı arttı ama nitelik azaldı, üniversiteler aile şirketi oldu. Sadece üniversite değil bu gidişle liseler de öyle olacak. 2023 puanıyla halen öğretmen ataması yapılmadı ama milli eğitim bakanlığı, maarif vakfına 5 milyar 702 milyon tl para aktardı. İlkokullara abiler ablalar atandı.
@mlkh8073
@mlkh8073 2 ай бұрын
Üniversiteler eskiden de aile şirketiydi, hatta eskiden daha çok o durumdadı. Köklü üniversite dediklerimize bir git bak bakalım, hocaların yüzde kaçı akraba dayı yeğen 😂 Eskiden torpilsiz asla giremiyordu.
@bDoganAY
@bDoganAY 2 ай бұрын
Kamuda temizlikçi konusuna katılıyorum geçen ay çalıştığım kamu kurumuna iki yeni personel alındı ikisi de lise mezunu üzerinden alındı yalnız bu kişiler biri matematik son sınıf öğrencisi üniversite diğeri ise makine bölümü son sınıf öğrencisi ne yazıkki bu hale getirildik
@mehmetkereminan4140
@mehmetkereminan4140 2 ай бұрын
Basvuramiyor ki üni mezunu almıyor lisans mezunu basvuramiyor temizlik görevlisi 48 alıyor memur 33
@iremkaman7699
@iremkaman7699 2 ай бұрын
​@@mehmetkereminan4140 mezun olmadan başvuruluyor, bende üni okurken alındım
@07etoo56
@07etoo56 2 ай бұрын
​@@mehmetkereminan4140Başvuranlar üni mezunu demiyo üni son sınıf diyo, henüz mezun olmamış, diplomayı almamış.
@theaztech1044
@theaztech1044 2 ай бұрын
Örneğim biraz farklı olacak ama bu kafayla batması gayet doğal. Kendi gördüğüm ve yaşadığım olayları özetliyim. Üniversite hayatım şöyle geçti. 1- İngilizce öğretmeni bize diyor ki derse gelmenize gerek yok arada gelip imza atarsınız DD olsa bile herkes geçicek (bu şu demek siz yatın gezin dolaşın naparsanız yapın her türlü geçersiniz çalışmanıza filan gerek yok bu tembelliğe çekiyor direkt). 2- İngilizcemi geliştirmek istiyordum ilkokul 4. sınıf ingilizcesini ben lisede de gördüm yani üstüne koyma olmadı hiç hep aynı şeyler anlatıldı. Üniversitede farklı olur sandım ama olmadı. Hocaya söylediğimde benden daha mı iyi biliyorsun diye tersledi, bende ona belki sizden daha iyi ingilizce bilemem bu doğru ama sizden daha iyi hoca olacağım kesin dedim. Sınavda kızdım zaten bilerek bomboş kağıt verdim adımı soyadımı yazdım tek. Aldığım not DD yani görün eğitim bu işte. Evet aslında bildiğim cevaplardı normalde cevaplasam BB filan çok rahat alırdım ancak kızdığım için boş bıraktım ama boş kağıtta normalde haketmediğim halde bana haketmediğim notu DD olarak verdi. Hani bu şu demek aslında kendimi ayrı tutayım yan gelip yatan derse gelmeyen çalışmayan tiplerde DD aldı. Tabi ben üniversitede bu hocadan bir şey öğrenemeyeceğim için gittim parayla İngilizce kursuna yazıldım özele gittim okul çıkışı dil kursuna gidiyordum. 3- Hocalara yalakalık yaparak sınıf geçenler. 4- Arkadaşım var mezun üniversiteden ama nasıl mezun olduğunu biliyorum yalakalık yaptı hatta 1 dersten kalıyordu hocaya küfür bile etti yediremeyipte hatta sonrasında hoca acıdı öyle not verdi geçti normalde tekrar yapıyordu. İşte böyle haketmeyenler yalakalar sınıf geçti mezun oldu. Sonra bu tipler üniversite mezunuyum ama işsizim, üniversite mezunuyum ama kasiyer olarak çalışıyorum vb. diyip ağlıyorlar. 5- Çalıştığım iş yerinde ise ben makine kullanıyorum sorumluluğum var, riskim var, daha çok iş yapıyorum ancak, hiç bir sorumluluğu olmayan aynı benim gibi işçi vasfında olan kişiler boyna gezen tipler daha yüksek maaş alıyor. Birilerinin yakını olmanız veya yakınlık kurup yalakalık yapmanız yeterli yükselmek için. Zaten ben iş kazası geçirip rapor aldığımda benim işimi yapmak için 4 kişi anca zar zor yapabilmişler. İşte hani olayda şöyle işi bilen adama az ücret veriyorlar sonra bu adam işi bırakıyor, fakat aslında maliyet iş yerine daha fazla kaçıyor daha fazla işçi alarak. Açıkçası insanları bezdiriyorlar hani bakıyorsun sen varını yoğunu ortaya koyuyorsun ama nerede haketmeyen tipler var işte onlar senden daha fazla kıymet görüyor. Zaten kendi işimi kurucam, zaten ülkemizde ki yönetici vasfı taşıyan bu insanlar yüzünden ülkede ne usta bulursun, ne akademisyen bulursun, ne beyin bulursun ne de iş yapacak potansiyele sahip insan bulursun. Üniversitelerin çok olmasından ziyade verimliliği önemli olmalı. Dürüst olalım ben şahsen liseyi hakederek geçmedim neden dersek ergenlik çağı eğriye eğri doğruya doğru diyelim çalışmadım hatta sınav olurdu girmezdim gezer tozardım. Hani sınavlara girmedim ders dinlemedim vs. fakat geçirdi hocalar. Üniversiteye başlayınca yaşta biraz ilerleyince azııck sorumluluk alma ve karakter değişimi oldu ancak. Bu şu gerçeği değiştirmiyor ben liseyi hakederek geçmedim ki üniversiteye gitme hakkım olsun. İşte asıl sorun burada başlıyor. Haketmeyen insanı bir üst sınıfa (seviyeye) geçirmeyeceksin. Üniversite mezunu çok ancak potansiyel yok bu gençlerde çünkü adım kadar eminim günümüz mezunlarının rahat %80-90 ı hakederek geçmediler. Evet az kesim başardı zaten bunlarda ya dediğiniz gibi beyin göcü yoluyla gittiler, ya da kendi işi özel sektör vb. farklı yol haritası çizdiler. Ben kendi işimden bakıyorum iş yeri eşit adaletli davranmıyor yakın çevreler yalakalar değer görüyor, hakeden değer görmüyor üstüne azar yiyor. Sonra bu adam ne yapar ya başka yere gider ya da kızar kendi işini kurar. Ben kendi işimi kurucam. Evet belki yapay zeka vb. olarak o denli bir becerim yok ancak, işte bahsetmek istediğim örnek şurada bu yönetim biçimi işi bilen insanları soğutma veya gitme yoluna itiyor. İleride öğretmenlerimiz tiktok fenomeni de çıkar, onlyfanscı da çıkar. Alakası olmayan çoğu kişi haketmediği mevkilere makamlara gelecek daha çok ileride. Torpil kalkmalı, adalet gelmeli. Hakeden geçmeli, haketmeyen kalmalı.
@batuhan8465
@batuhan8465 Ай бұрын
Kral doğruya doğru da sen de en dandik üniler den birine gitmişsin demekki. Yani olur da o kadarı da aşırı oluyor
@Pattiss01
@Pattiss01 2 ай бұрын
Batsın hocam bi şey değişmiyo boş verin iş işten geçince yapıyoruz her şeyi
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
:(
@omerfarukozturk9720
@omerfarukozturk9720 2 ай бұрын
Sözde liyakat, üniversite hocalarının bir çoğu meslekten çok uzak insanlar. Sektörden iyice körelmiş durumdalar ve sözde akademik olarak eğitim veriyorlar. Verdikleri eğitimde eğer yüksek lisans, doktora yapmayacaksam aldığım eğitimin sektörde hiçbir karşılığı yok. (Bilgisayar Mühendisliği)
@Berkin_K.
@Berkin_K. 2 ай бұрын
Günaydın! Bir de... Batıyor değil... *BATIRILIYOR*
@panzehir2149
@panzehir2149 2 ай бұрын
Her yalana inanmayın
@FurkanPak7997
@FurkanPak7997 2 ай бұрын
​​@@panzehir2149 Ne yalanı aptal, her şey gün gibi ortada!
@fatihselimadal9685
@fatihselimadal9685 2 ай бұрын
Batırılan şeyde zaten batmaz mıdır?
@Berkin_K.
@Berkin_K. 2 ай бұрын
Anlaman için tane tane anlatıyım mı?@@fatihselimadal9685
@nurtenkaba2599
@nurtenkaba2599 2 ай бұрын
Videodaki konuşma hızı, düşünme anlama hızıma en uygun insan, sıkılmadan, atlamadan izleyebildiğim tek kişi, ve her anı dolu bir anlatım, sağolun, varolun
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@behcetgokman1638
@behcetgokman1638 2 ай бұрын
Bu işi çok iyi yapıyor.
@frathersek9311
@frathersek9311 2 ай бұрын
bu savaşı kaybedemeyiz mi?! Çok haklısınız: bilimsel rekabette yokuz ki, olmadığımız bir mücadelede yenik düşelim. 😂
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Farklı bir bakış açısı :)
@ALPHA-og4oi
@ALPHA-og4oi 2 ай бұрын
Net Çok Haklısın. Herşey Ortada. Heralanda Beyin Göcü olmaya devam eder. Gidişat.? Düşündürücü Gelecek kaygısı olmadan. Gelişmiş Refah ülkelerdeki gibi Halkına Vatandaşına Değer kıymet veren bilen sahip çıkan kaliteli sosyal refah huzurlu mutlu insanca yaşamak.
@Dodo_MusicRoom
@Dodo_MusicRoom 2 ай бұрын
Abi millet günü geçirmeye odaklı açlıktan kırılıyo ne akademisi ne üniversitesi.Bu ülkede okumak boşa zaman yanımda 1 ay önce işe başlayan üçtane fişek gibi makine mühendisi,öğretmen ve kaynakçı var benle aynı maaşa HavaAlanında uçak sevkiyat bölümünde😂
@_demirkan_2817
@_demirkan_2817 2 ай бұрын
Bu ülkenin sizin gibi hocalara ihtiyacı çoktur.Başarılarınızın devamını dilerim hocam
@VitalyScherboo
@VitalyScherboo 2 ай бұрын
Ağzınıza sağlık hocam, mükemmel bir video gerçekten.
@GTR890
@GTR890 2 ай бұрын
Arkadaşım yazılımcı ve avrupada şirket kurdu çocukluğundan beri yazılım işiyle ilgiliydi mutfaktan yetişme kendini çok geliştirdi şimdi ise şirketi yapay zeka üzerine çalışmalar yapıyorlar ve çok yüksek potansiyelleri var… bir ara geçmiş yıllarda sormuştum üniversite niye okumadın kendi alanında üniversite okumak bu ülkede vakit kaybı demişti şimdi hak veriyorum…
@kadimkultur3458
@kadimkultur3458 2 ай бұрын
fazla universite göz çıkarır hocam piyasa da berber, terzi, tesisatçı, oto tamircisi, kaportacı, kaynakçı, demirci, tornacı beyaz eşya tamircisi kalmadı. Avrupa bunları mühendisten daha çabuk alıyor.
@rabiagulgec
@rabiagulgec 2 ай бұрын
Çok geçmiş olsun hocam. Geçti artık. Bence umut da yok. Bahsi konu ile ilgili zerre düsunce taşımıyor bu hükümet
@Someonefromearth123
@Someonefromearth123 2 ай бұрын
Ben yeni doktora mezunu Avrupa'da çalışan bir akademisyenim ve kendi alanımda ne yazık ki Türkiye'deki sözüm ona bir çok profesör, doçent ve doktora öğretim üyesinden daha iyi bir akademik kariyere ve CV'ye sahibim. Yurtdışında bir süre yaşadıktan sonra Türkiye'ye akademisyen olarak geri dönme planlarım vardı. Ancak, her geçen gün bu planlarımı gerçekleştirmekten daha da uzaklaşıyorum. Bir diğer nokta akademisyen maaşları gerçekten çok düşük Türkiye'de şu anda. Doktora öğrencisinin maaşı Türkiye'deki profesör den daha yüksek burada. Bulunduğum Avrupa ülkesinde özellikle STEM alanlarında doktora ve post-doc araştırmacılarının %50-60'ı uluslararası öğrenci ve araştırmacılardan oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde bu durumun artı ve eksileri üzerine siyasiler ve akademisyenler tartışmalar yürütüyorlardı. Yabancı araştırmacıların ve öğrencilerin teknik alanlarda yoğun olarak bulunması, ülkenin araştırma ve eğitim geleceği üzerinde nasıl bir etki yaratacak, ileride ne gibi sonuçlar doğuracak diye endişe ediyor ülkeyi yönetenler şu anda. Hatta, İngilizce'nin doktora ve araştırma alanlarından genel akademik dil olarak kullanılmasına rağmen, ülkenin resmi dilini öğrenmeyi zorunlu hale getirme tartışmaları da var. Bu tartışmalarda, yabancı doktora öğrencilerinin ve araştırmacıların ülkenin resmi dilini üniversite seviyesinde B1 seviyesinde öğrenmelerinin gerekliliği de konuşuluyor. Eğer böyle bir zorunluluk gelirse mecbur öğrenmek zorunda kalıcaz gibi gözüküyor ya da başka seçenekleri değerlendireceğim.
@Berkin_K.
@Berkin_K. 2 ай бұрын
Mekan seçiminiz süper !!!!!
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Bence de :)
@faikfdlloglu1640
@faikfdlloglu1640 2 ай бұрын
2011'de üniversite sınavına girdim FETÖ'şün hamam oğlanları soruları çaldı bir tek orası doğru düzgün burs veriyor yoksa üniversite mezunu olamam diye Bilkent İletişim'e girmek zorunda kaldım. Daha sonrasında ise hem yüksek lisans hem iş mülakatlarında defalarca aşağılanarak reddedildim. 4 buçuk sene işsiz kalıp 2 defa intihar edip yoğun bakımdan çıktıktan 2 ay sonra işe girdim. Şu anda vasfımın çok ama çok altında bir iş yapıyorum ama daha kötüsü artık 34 yaşına geldim yeni bir iş için uğraşacak halim ve hevesim dahi kalmadı. Gerçi daha da kötüsü iş hayatı denilen şeyin ve çalışanların hemen hepsinin umumi manada vasfımın çok altında olduğunu fark edince zaten yapılacak bir şey yokmuş demek zorunda kaldım. Ama şu da var. Mesele tam olarak Anadolu insanının çok ahlaksız ve kurnaz olması. Yoksa devlet de kapılarını mümkün mertebe açmış halde. Ama Anadolu insanından bir cacık olmuyor işte. Geçen gün yaşadığım şeyle şunu fark ettim mesela: Oto sanayide tamirci olsa kasten yarım tamir edip fazladan para kazanacak genç dişçi olunca dişi yarım tedavi edip fazladan para kazanmanın peşine düşüyor. Bu işin sonu yok. Yapılabilecek tek şey baskı ve kuralların kanunların çok sıkı olması. Diğer üniversiteler de Bilkent gibi öğrenciye kan kusturan bir üniversite olmadığı takdirde hiçbir şey düzelmez. Şu anda bebeklerin dahi parçalandığı ve kimsenin umursamadığı dünyada gençlerin hayatın aslında cehennemin bizzat kendisi olduğunu anlamaları gerekiyor.
@tahauzun6992
@tahauzun6992 2 ай бұрын
Hocam 12 sene önce sayısaldan 430 puanla mimarlığa girdim. Şimdi instagramda önüme şu fiyata mimarlık eğitimi cart curt reklamları çıkıyor. Aynı şekilde yazılımcılara hitap eden reklamlar da var. Artık sözde yetenekli elemanlar üniversitelerde değil sağda solda merdiven altlarında yetişiyor. Meslek liseleri üniversitelerle yarışmaya çalışıyor. Eğitim hiyerarşisi tam bir kaosun içinde.
@tarikemrem
@tarikemrem 2 ай бұрын
Halk olarakta yapay zekadan gerçekten çok uzaktayız . 450 Sayfalık pdf yüklüyorsun ve pdfin ile sohbet edebiliyorsun insanlar buna şaşırmıyor. ayrıca bilgiye ulaşmanın dil sıkıntısıda ortadan kalkıyor. araştıranlar olarak böyle bir bahanemiz kalmadı ( akademisyenlik değil kendi çapında araştırmacılıktan bahsediyorum) çoğu gelişmiş ülkelerin 3 5 sene gerisinden geliyoruz belki daha fazla ama yapay zeka bu aralığı affetmez. çok hızlı gelişiyor . gelişme kat sayısı çok fazla adapte olmalıyız. Treni kaçırmamalıyız. çok büyük bir sıçrama şansı
@seerwicky
@seerwicky 2 ай бұрын
Bu coğrafyanın insanları osmanlı döneminde olduğu gibi teknolojik gelişmelere kapasitelerinin yetersiz olması nedeniyle adapte olamayacak ve aynı gerilemeyi ve çöküşü tekrar yaşayacaktır
@ZenOfKursat
@ZenOfKursat 2 ай бұрын
yıl 2000ler, 3 üniversiteden torpille araştırma görevlisi olarak teklif gelmişti. iyi aile çocuğuymuşum o yüzden üniversiteye alacaklardı :) öyle demişti bitirdiğim üniversitenin doçentleri doktorları "sen iyi aile çocuğusun." tamam da diğerleri orman çocuğumuydu ? herneyse. ben de biraz ters adamım kimseye eyvallah etmem. hiçbirine başvurmadım üniversitelerdeki bu rezil durumlardan tiksinip uzak durdum. Baktım her iş torpille dönüyor kimsenin hakkını yememek ve hakkımın yenmesini görmemek için üniversitelerden uzak durdum. sonuçta hakeden değil dayısı amcası akrabası olana; iş bilene değil. üniversitelerde hak adalet olsa bilim üretilse, hakkaniyetli olsa kapısında yatardım. içi boş kurumlar. kızlar erkek erkekler kız bulmaya geliyor (bunu diyen bir üniversitenin iki yaşlı hocası konuşurken kulak misafiri olmuştum). özel üniversiteler bölgedeki esnafa para aksın diye siyasiler tarafından yapılıyor. bunu bizzat özel bir üniversite kuran bir göbekli, arkadaşıyla konuşurken kulak misafiri olmuştum. bir öğrencinin öğrenebileceği en iyi şey nasıl faturalar yatırılır. en iyi makarna nasıl yapılır. kafam rahat mı ? rahat arkadaş.
@RikkiTikkiTavvii
@RikkiTikkiTavvii 2 ай бұрын
Osman hocam yakında Yukondo Old Crow Düzlükleri'nde Kızılderelilerin arasından çıkıp video çekmenden korkuyorum.Yer ve mekanı bu kdr önemsemeyen veya nasıl bir ruh halinde isen video çektiğin yerler enteresan olabiliyor.. aklımda deli sorular neyse diikat et kendine seviliyorsun..
@Dilekk_nur
@Dilekk_nur 2 ай бұрын
Hocam gerçekleri böyle çatır çatır söylüyorsunuz ya valla ne delikanlı adamsınız ya allah sayınızı arttırsın😅🫡 Seviliyorsunuz❤
@ihsanmiracaydogan
@ihsanmiracaydogan 2 ай бұрын
iyi akşamlar ve teşekkürler canım hocam.. bende kendimce yorum yapmak isterim fakat aşağıda güzel kalpli meslektaşlarım ve hocamlar zaten yapmış olduklarından gerek duymuyorum.. belki sonra ki umarım yüz yüze olursa anlatmak isterim.. sizin ve sizin gibi hocalarımın ruhundan öpüyorum.. KTU EEE'den selamlarr ve saygılarr hocam ☺
@cmlstanliesstell126
@cmlstanliesstell126 2 ай бұрын
Söylediklerinize fazlasıyla katılıyorum, fakat katılmadığım nokta şu ki gelecekte üniversiteler entellektüel bilim yuvaları olmanın dışında fazla etkinliği olmayan sıradan yapılara dönüşecekler dolayısıyla insanlar daha hızlı ve en az külfetle modern dünya'nın sistemlerine adapte olmak için öğrenim görebilecekleri işi kavrayıp hemen para kazanmaya başlayacakları sistemlere yöneliyorlar, o yüzden bugün hızlı kalkınan ülkelerden örnek vermek istiyorum Çin'de Huawei firması Shenzhen'de şehrin büyük bir alanını kapatarak kendisine çalışan bir tekno şehir inşaa etti, Çin bu tesisi yaparken çalışanların rahat edebileceği nüfusunda hızla adapte olup bir ekosistem yaratacağı kentler tasarladı, düşünün insanların yaşayacağı konutlardan, üretim yapılan fabrikalara, ilkokuldan-üniversiteye, halkın gezip dolaşabileceği yiyip içebileceği spor yapabileceği stadyumlardan kısacası bir kentte tüm rekraasyon alanlarına kadar bir dizi kompleks yapıyı, Çin'de kalıp teknoloji üretmek için hususi olarak dizayn etti bu şirket yapay zeka, yazılım, robotik vb... alanlarda dünya'nın yön verici şirketlerinden biri ve devlet desteğinde kontrol ediliyor ama özel bir yapıda. Ve motivasyon kaynağı Çin'i dünya arenasında 1 numara yapmak, Amerikan devletine olan bağımlılıkları sonlandırmak teknolojide 1.sırada olmak. Artık malesef küresel rekabet için şehirlerimizin dönüşümü gerekiyor üniversite yanında kampüs mantığı artık çok gerilerde kaldı. Ülkemiz'de var olan büyük şehirlerin alt yapısında ciddi değişimler şart, insanlar üniversite içinde size eğitim veren kişiden yeterli verimi alamıyor öğrenemiyor , düşünün okulda biri size mimari eğitim verecek '' render motorlarını, modelleme yapmayı, yaratıcı çizimler üretmeyi gösteremiyor '' ve malesef bu sözüm ona Akademisyen arkadaşımız Dr. ünvanıyla devletten yüksek maaşlar alıyor. Bu örneklerden liselerde de görebiliriz.Ben lisede staj yaparken bakın burası bir teknik lise, 45 dk dersin 10 dk da işleyip dışarı çıkan kafasına göre takılan ve devletten maaş alan öğretmenler gördüm ya içerde görmeniz gerekir '' yüksek işlemcili pc ler, dokunmatik ekranlar, stüdyolar, mac pc'ler, rahat ofis ortamı gibi masalar '' ama yok insan kalitesinde sıkıntı var. Şimdi biz eğer Dünya'nın en önde ülkelerinden biri olacaksak öncelikle bilgili,öğretmeye öğrenmeye hevesli şartları ne olursa olsun bu şirketlerden de olabilir ki çoğunluğu şirketlerde çalışıyor. Okullarımıza getirip dünyada olup biten her türlü teknik, bilimsel ve sosyal ilerlemeyi müfredat dışında öğretmelerini sağlamak. Aksi takdirde ne okuduğunu bilmeden fen-edebiyat,mühendislik, işletme, tasarım fakültelerinde eğitimini sürdüren 4-5 senede mezun olacak milyonlarca yığının iş ve gelecek kaygısını ülkece hep beraber öderiz.
@9333king
@9333king 2 ай бұрын
Çok Haklısınız hocam ancak mücadeleye devam ediyoruz. Çünkü bu ülke bizim ülkemiz.
@farukevelek2162
@farukevelek2162 2 ай бұрын
İyi yayinlar diliyorum hocam
@yurdagulsimsekersahin4367
@yurdagulsimsekersahin4367 2 ай бұрын
Harika tesbitler 🎉
@meraklibey
@meraklibey 2 ай бұрын
Gerçekleri tokat misali yüze vurmakla beraber, artık olan bitenin ciddiyetini her geçen gün ağırlaştığını gösteren bir içerik daha. Ellerinize sağlık hocam 👏🏻
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam
@leventahmetalkan9506
@leventahmetalkan9506 2 ай бұрын
Mükemmel zamanlama ile AI teknolojilerinde geri kalmisligimiza degindiniz. Program ozgun ve mükemmel oldu. Celal Sengor e ve Altaylı ekibine ulaşamamış olmaniz onların ayıbı. Snob yaklaşım cok üzücü. Buğday başakları içleri doluysa yere eğik, alcaktatirlar. Bos bugday başakları dim.dik dururlar ancak bilin ki icleri bostur ya da bosalmistir.
@ademaykutkoksal5874
@ademaykutkoksal5874 2 ай бұрын
Bir akademisyen sorun gördüğünde bunları açıkça devlet yetkilileriyle konuşabilmeli eleştrebilmeli yıllardır korkularından hiçbirşey yapmayarak eğitim bu seviyelere geldi.Sizin gibi sorunları dile getiren akademisyen gördüğümde az da olsa ışık görüyorum en azından sorunları dile getirebiliyorsunuz.Bu çabanız için çok teşekkürler.
@MuhammedSalihAta
@MuhammedSalihAta 2 ай бұрын
Hocanın kariyerini bitirmişsin hocam eline sağlık :)
@fikirgunlugum
@fikirgunlugum 2 ай бұрын
Ama haketti. Cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Aksi durumda saray soytarısı gibi pohpohlamak ya da sessiz kalmak durumunda kalacaktı.
@mustancu
@mustancu 2 ай бұрын
YLSY burslusu olarak gittim geldim. Yakında kanadaya gidiyorum. Bizim üniversitelerimiz bataklık. Düzelme şansı da yok. Canada ise doktoralı ve dili olan herkese nerdeyse vatandaşlık veriyor.
@HalukOral
@HalukOral 2 ай бұрын
kayit alinan ortamda daha yeni neler gorecegim diye sonuna kadar izledim. Sanirim gizli bir deney yaptiniz ve bizde denek olduk. :))
@bedisarsn
@bedisarsn 2 ай бұрын
bir lise öğrencisi olarak kanalınızın arkasındayım gercketen tum vıdolarınız cok bılgılendııcı ve ulkeye yararlı vıdeolar fark edıyorumkı sızınde ıster ıstemez umudunuz bitiyor aancak şunuda unutmamanızı istiyorum bu ülkede gerçekten bilinçli gençler var. Bizim umudumuz sizin gibi kanallarla bir ses olmak sızın umudunuzda biz gençler olalım.
@yusuftemelli
@yusuftemelli 2 ай бұрын
Haydi ins... Yoksa bu arz talep dengesi düzelmez
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Inşallah hocam
@DJSerhatUCAR
@DJSerhatUCAR 2 ай бұрын
kktc de dağıtılan üniversite diplomalarınıda video yapın lütfen, özel üniversitelerin güveni
@filizbilge5244
@filizbilge5244 2 ай бұрын
Nefesinize sağlık hocam. En azından gençler bir tavır alır başının çaresine bakmak için ;(
@freudienusf.2467
@freudienusf.2467 Ай бұрын
Hocam o kadar doğru bir noktaya değinmişsiniz ki.. Alanda bir tane ingilizce temel kitap okumadan sadece Türkçe kaynaklara bakarak yanlış bilgiyi yaydıkça yayan, yanlış bilginin uzmanı “profesör” hocalarımız hakkında🤪 Sırf bu tarz hatalar yüzünden Türkçe kaynak okuduğumda yabancı literatürle paralel mi diye bakmadan bilgi olarak kabul edemiyorum😅
@ademdede4526
@ademdede4526 2 ай бұрын
Teşekkürler Behçet hocam. Eskişehir de bir lastikçiden anlatmaniz daha manidar olmuş.
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
:))
@gird4p
@gird4p 2 ай бұрын
Yurtdışında Yapay Zeka ve Big Data okuyorum, ikinci üniversitem. Dediklerinde hocam haklı. Yapay Zeka, uygarlıklara exponansiyel gelişim getirecek. Yani bir kere geride kaldığınızda sittin sene o açığı kapatamazsınız. Bir kere şu üniversitelerden gereksiz derslerin de kaldırılması lazım. Koyu Atatürk'çü olarak söylüyorum üniversitelerde İnkılap tarihinin yeri yok. Bu gibi dersler yüzünden öğrencilerin eğitimi 4 seneye çıkıyor. Bizde 3 sene. E bir de hazırlık var, çocuk en verimli çağlarını boş boş işlerle öldürüyor. Aynı zamanda akademisyenlerimiz de literatür takip etmiyorlar. Müfredatların tek yerden dağıtılması meselesi sistemin ihtiyaç duyduğu tüm dinamizmi öldürüyor. Akademisyenler kaliteli olsa bile bunu ortaya koyamıyorlar. Bir sürü görünmez zincirlerimiz var ülkemizde, bizi tutuyorlar. Bilişimci olduğumu duyan Avustralya 4 günde vizemi vermişti bu arada. Doğru söylüyor işimizi çok kolaylıyorlar göçmemiz için.
@musapyldrm1791
@musapyldrm1791 2 ай бұрын
Güzel söylemişsiniz hocam dilinize sağlık
@optimalizm
@optimalizm 2 ай бұрын
Çok şükür. Sevindim bu duruma. Eskiden akademisyen dövemiyorduk artık dövmek için bir sebebimiz var.
@inokohashibira2823
@inokohashibira2823 2 ай бұрын
Merhaba hocam. Küçüklüğümden beri ilgimi çeken antropoloji - arkeoloji bölümlerini tercih yaparken işsizlik garantisi veriyor diyerek kafada eklemiştim hep. Daha sonra açık kapı buluruz bir şekilde diye başka bölümlere yöneldim birini bıraktım diğerini ek madde 1 ile yerleşip kayıt yaptırmadım. Geçen yaz cesaretimi toplayıp ankara üniversitesi antropoloji bölümüne ek madde 1 ile yatay geçiş denedim ve tuttu inanılmaz mutlu oldum tabi. Daha sonrasında sezonluk olarak girdiğim işte kadrolu olarak çalışma kararı aldım çünkü 4 sene sonra pişman olacağımı herkes belli meslek sahibi olduğunda benim üniversiteden yeni mezun olan 26 yaşında biri olacağımı düşündüm. Bu sene artık iyice düşündükten sonra karar verdim tekrar antropoloji bölümüne gideceğim. Son videolarınızdan birinde üniversite kalitelerinin hızla düşmesi, yakın zamanda yurtdışında geçerliliğinin kalmayacağı, barajın kalkmasıyla yığınla dolan kontenjanların bir süre sonra boş kalacağı çünkü gençlerin kendilerini işsizlik sorunuyla 4 sene önce baş etmeleri gerektiğini fark edeceğinden bahsetmiştiniz. Ben de geçen sene en son örnekteki gibi kararla hayalim olan bölümden vazgeçmiştim zaten. Bana tavsiye verebilir misiniz lütfen 22 yaşındayım ve kafam çok karışık uyuyamıyorum stresten gül hastalığı çıkardım ne yapmam gerektiğine karar versem bile hep kaygı var içimde sanki her iki kararımda da beni mutsuz ve umutsuz bir gelecek bekliyor gibi hissediyorum
@alperensoydan9803
@alperensoydan9803 2 ай бұрын
Üniversite 3deyim mezun olduktan sonra bir sey olmayacagindan dolayı ortaöğretim kpss ye girip okuduğum üniversitede temizlikci oldum hem de okulu bitirmeye çalışıyorum.
@ertugrulsarp7755
@ertugrulsarp7755 2 ай бұрын
2013 yılındaki gayri safi milli hasılat 10bin dolar 2023 10bin dolar aradan geçen 10 yılda doların enflasyonuda yüzde 30 olarak koyarsak geriye gidişi görebiliriz. Bunun temel sebebi eğitim konusunda geriye olan gidişat.
@ufukmemis6371
@ufukmemis6371 2 ай бұрын
Hocam video sonunda universitelerin mezuniyetlerinin zorlasmasi gibi bir serzenişte bulunmussunuz bunun icin bile kendini iyi yetiştirmiş akademisyene ihtiyac var malesef çünkü bize okullarda 5N1K gibi sorulari sormayi değil de bilginin temeline inmeden en basit nasil çözeriz anlatilmakta buda eksik öğrenime neden olmaktadir. Sistem degismedikce bu sorun büyüdükçe büyüyecektir. Bende bir üni mezunuyum sistemin dayattığı bilgi öğrenimi nedeniyle yapabileceğim şeyleri bile yapamaz hale geldim şuan ve ne bir heves kaldi nede calisma isteği Allah'ım sonumuzu hayır etsin
@serapserap5354
@serapserap5354 2 ай бұрын
Oooofff, of kime ne anlatıyoruz Hocam. Çok üzülüyorum çok!
@Erenn....
@Erenn.... 2 ай бұрын
Şaşırdık mı hayıııır. Böyle devam
@trdashcam4432
@trdashcam4432 2 ай бұрын
Yapay zeka gelecek mi evet gelecek ancak üniversitede bir bölüm olarak okutulmasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum, geçmişte bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte hemen BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ alanı açıldı. Teknolojik bir eşyanın kullanımıyla ilgili bir öğretmenlik açılması tam bir saçmalık ki şuan mezunları alan dışı başka bölümlere salça oluyorlar. Yapay zeka günümüzde bir trend olsa da bu da sonuç olarak bir teknolojik ürün ve hemen yapay zeka bölümü açalım demek modaya uymaktan başka getirisi olmaz. Türkiye'nin kendi yapay zeka uygulaması vs. olmalı mı evet ancak bunu bir anabilim dalı olarak görmek yersiz. Bilgisayar mühendisliği bölümünde bir ders olarak görülebilir ya da bilgisayar mühendisliği teknoloji muhendisliği olarak dönüştürülür ve de yapay zeka ile ilgili kapsam genişletilebilir. Fakat ileriye yönelik düşünürsek, bir çok kodlama dilini bilen ve zaten kendi kendisini üretebilen bir sistemi üretmek için insanlar yetiştirmek gelecekte yine teknolojik işsizlikle karşı karşıya kalmamıza sebep olacaktır.
@infiniteloops1879
@infiniteloops1879 2 ай бұрын
Hocam sen yine güzel anlatmışsın, emegine sağlık. Batıyor yazmışsın bir ona itirazım var çoktan batmış durumda. Bir garip doçent.
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Haklı olabilirsiniz :)
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Haklı olabilirsiniz :)
@yigitbugraisk8978
@yigitbugraisk8978 2 ай бұрын
​​Haklı olabilirsiniz :)
@Marcus.464
@Marcus.464 2 ай бұрын
Valla hocam bizim rektör en son hocalara mobbing yapıyordu, usulsüz atamalar filan yapıyordu , oryantasyonda video konuşması göndermekle yetindi ben ondan sonra saldım hocam. Adı lazım değil İzmirin en sağlam ünilerinden biri işte.
@leykohos
@leykohos 2 ай бұрын
Pamukkale üniversitesi ybs öğrencisiyim iyi ki de bu üniversiteyi tercih etmişim. Derslere giren tüm hocalar gerçekten çok donanımlı ve yazılım alanında çalışan Ömer hoca görebileceğiniz en iyi bilişim hocalarından. coğu üniversitede durum anlattığınız gibi olması çok üzücü
@umitrencber
@umitrencber 2 ай бұрын
hocam memnunmusunuz gerçekten benim puanım yetiyordu ama uzak diye daha sonralada tercih etmiştim. Bu aralarda yatay geçiş düşünüyorum. Düzce üniversitesi'ndr okuyorum yakın diye mecburen. Akdenize gitmek isterdim yetiyordu da ama imkanlar işte
@leykohos
@leykohos 2 ай бұрын
@@umitrencber akdenizden,mugladan,aydindan paüye yatay geçişle gelen çok tanıdığım var hepsi paünün daha iyi olduğunu söylediler. İmkanlar açısından gayet iyi bir üniversite çok memnunum bende samsundan geldim uzak olması çok canını sıkmasın
@07etoo56
@07etoo56 2 ай бұрын
​​@@leykohosmühendis bir arkadaşım bana pamukkaleye gelen öğrenci okumak için geliyo, diğer ünilere gidenler takılmak için gidiyorlar derdi hep
@jdmspiritturkey_jst
@jdmspiritturkey_jst 2 ай бұрын
Yetenekli insana ihtiyac var ama ozel de olsa kurum da olsa ona fazla maaş vermekten imtina eder durumda. İstifa edip tekrar girerek daha fazla zam alabiliyoruz çoğu zaman. Aynı sirkete 3. girişim oldu benim.
@TechStudyLondon
@TechStudyLondon 2 ай бұрын
Yüzde yüz katiliyorum. Çok üzücü, bu yüzden akademiye girmeyi asla düşünmedim, şimdi İngiltere’de kendi kurduğum firmamla hayatıma devam ediyorum. Cem Karaca’nin da dediği gibi… “Beni siz delirttiniz.” Yonca Kurt
@emrethestriker8547
@emrethestriker8547 2 ай бұрын
Gebze teknik üniversitesinde mezun olamıyorum hocam . sizin tavsiyenizle yazmıştım . 😅
@UR600
@UR600 2 ай бұрын
TEBRİKLER
@m.hakanyilmazer9095
@m.hakanyilmazer9095 2 ай бұрын
Hocam ben de DSÜ statüsünde üniversite de ders veriyorum ve sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum.Kendi branşımda karşılaştığım öğrenci kapasitesi ile ilgili teşhisim, üniversitede okuyan öğrencilerin %70'i liseden bile mezun olamamalı, üniversitelerden önce liselerde mezuniyetin zorlaştırılması lazım.
@user-mc1xn7hd5k
@user-mc1xn7hd5k 2 ай бұрын
Artık sadece biz toplum değil kurumlar da fakir 👍🏼👍🏼👍🏼
@behcetgokman1638
@behcetgokman1638 2 ай бұрын
Diyanet fakir değil.
@Mr.Eroglu
@Mr.Eroglu 2 ай бұрын
@@behcetgokman1638 her şeyi hallettik diyanet mi kaldı? siyaset burada en son düşüneceğimiz konu iken ilk önce bunu konuşmak çok saçma. Her kim gelirse gelsin zaten saçma sapan bir kurum olması gerekenden daha zengin olacak kaldı ki seçim zamanında falan da değiliz, yani siyaset konuşmak bizi 0'dan 1'e değil eksiye götürecek.
@ALPHA-og4oi
@ALPHA-og4oi 2 ай бұрын
@@Mr.Erogluülkeyi bu hale getirenler.? Kirli çıkarcı partiler siyasetçiler ve şakşakcı millet zihniyetler vs.? Koltuk sevdası, harcanan Bütçeler, israflar, harcamalar, şatafat, rant, rüşvet, torpil, yolsuzluk, hırsızlık, kara para, tarikatlar, mafya, çete, örgütler, dolandırıcı, sahtekarlar, saray meclis vekiller, harcamalar, gündemler vs.? Düşündürücü
@technically7918
@technically7918 2 ай бұрын
​@@Mr.ErogluBahsettiğimiz sorunların yegane sebebi siyaset zaten. Bu sorunu konuşmayın demek gibi bir şey.
@savasgunay6856
@savasgunay6856 2 ай бұрын
Diyanet fakir olsa sıfır sıkıntı olacak zaten Senin problemin İslamla zaten insanlar müslüman olsun ama gariban olsun zengin müslüman görünce kuduruyorsunuz
@Idontknow-rn3ks
@Idontknow-rn3ks 2 ай бұрын
BOP eşbaşkanı görevini yapıyor..
@osiris1071
@osiris1071 2 ай бұрын
Reisullah hazretlerine laf mı edersin bre gafil
@ahmetersxn
@ahmetersxn 2 ай бұрын
Bu adamı dinleyince :) Yaşam enerjim kaçıyor . iyi hiç bir şey olmuyor hocam arada onlardan bahseder misin?
@07etoo56
@07etoo56 2 ай бұрын
Bizim arkadaş onu yaptı. En baba mühendisliği son sınıfta alttan ders bıraktı. Gitti 2 yıllık sivil savunma itfaiye okudu. Mülakat yok bsy yok. Merkezi atamadan atandı deli gibi maaşı var. Dinlenme günleri de var. Kral gibi geziyo yaşıyo şuan
@yusufaydn1075
@yusufaydn1075 2 ай бұрын
Dünyada genç nüfusunu bu kadar çöpe atabilen başka bir ülke var mı acaba
@dopeyek
@dopeyek 2 ай бұрын
Kamboçya
@gurkan4956
@gurkan4956 2 ай бұрын
Öğretmenlik mezunuyum temizlikçi olarak çalısıyorum.Kamuya temizlikçi olarak basvuramıyorum.Ülkemde yaşamak çok isterdim ama maalesef beni kaybettiniz.. gidiyorum..
@Yasin-nw2ec
@Yasin-nw2ec 2 ай бұрын
Haydaaa ben de PDR öğrencisiyim
@maviegitim
@maviegitim 2 ай бұрын
Hocam sayenizde yatarak mezun olacağız Bravo gerçekten adam iyi ya
@halisyasar3075
@halisyasar3075 2 ай бұрын
Videonun başlığını görür görmez sonunda bu konuya birinin değinmesi çok güzel olmuş gerçekten akademisyenler çok kötü.
@yetufekci1
@yetufekci1 2 ай бұрын
Ben İngiltere'de yaşıyorum, gözlemlerim buna göre olacak. İngiltere'de son 10 yılda gelen Türkler ya çok zengindir ya da cok iyi eğitimlidir. Ilginç olan, sadece zengin olduğu için gelen kişi cok azdır. Hatta sanatçılar, oyuncular, şarkıcılar burada, bunun bir sebebi olmalı.
@Hosamedi-sg4nk
@Hosamedi-sg4nk 2 ай бұрын
Türkiyede çok kaliteli beyin göcü alıyor. Suriyedeki dilenci afganisdandaki tinerci hepsi türkiyede şuan.
@Mr.Eroglu
@Mr.Eroglu 2 ай бұрын
gelecek burada dediğimiz bölümlerde nasıl olur da bu kadar yetersiz olabiliriz? yetersiz kelimesi bile çok hafif kalıyor. Biz bu bölümlerde yokuz desek daha doğru olur.
@Komikkopeksevdalisi
@Komikkopeksevdalisi 2 ай бұрын
Adam video için stüdyo kiralamış bu video için kesene bereket hocam
@gorkembey8239
@gorkembey8239 2 ай бұрын
güzel tespitler
@serkansahinkaya9943
@serkansahinkaya9943 2 ай бұрын
hocam (liyakat konusunda da haklısınız, maalesef sistem kendine has akademisyen sınıfını yaratma üzerine çalışıyor) öte yandan çoğu anadolu üniversitesinde imkan yok, gerçekten yok. proje destekleri mühendislik gibi alanlar için gerçekten çok yetersiz ve hatta komik. arkadaşlarım arasında doçentlik yayını yapabilmek için 1 maaşını kimyasal malzemelere deneyler için yatıran var. Peki şu ekonomik şartlarda böyle ne kadar nereye kadar çalışma yapabilirsiniz. Söz gelimi size proje için (bütçe vs varsa) 20-30 bin TL verelim deseler (şimdi) kendi laboratuvarınızı kurabilir misiniz?
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Maalesef öyle hocam
@enginozkan4958
@enginozkan4958 2 ай бұрын
Ar&Ge'ye bilime değer vermedikçe bu araştırmaları yapanların ürünlerine, teknolojilerine tonla para vermeye devam ederiz. Bu da videonun başlığındaki batma kelimesini genele yayar maalesef. Hep bir umut tutayım diyorum ama liyakat ve destekleme olmadıkça çok zor maalesef.
@Lavvanta
@Lavvanta 2 ай бұрын
Hocam sular bulanmadan durulmayacak ne olacaksa olsun böylesi daha fena icim sılıyor yorulduk anne olarak yazıyorum yazık evlatlarımıza
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Cidden yazık :(
@onurariburnu4092
@onurariburnu4092 2 ай бұрын
2017 ybs mezunuyum, bolum baskani hocamiz ziraat muh. idi .Yazilim temelli 1 hocamiz yoktu universitede(istatistik hocamiz cok bilgiliydi onu ayri tutarim) 3 sinifa geldigimizde yeni yeni yazilim dersi gormeye baslamistik onda da hesap makinesi yaptirmaktan oteye goturmediler.
@muhammedaltin2843
@muhammedaltin2843 2 ай бұрын
mimar arkadaşımın sıralaması ilk 25bindeydi. Gardiyanlığa başvurduğunu duyunca yüreğim nasıl da yanmıştı. Gencini yetiştir, binbir çabayla anne babası okutsun. sonra gardiyanlık... Gardiyanlık olmadı, şimdi bir belediyede tahsildar....
@isimsiz220
@isimsiz220 2 ай бұрын
Senin arkadaşın en azından işi var. Benim arkadaşım da mimarlık mezunu, ev de 😢
@musapyldrm1791
@musapyldrm1791 2 ай бұрын
Hocam şu yaptığınız şey çok değerli
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Çok teşekkürler hocam
@ayhanozuyar9265
@ayhanozuyar9265 2 ай бұрын
Yine haklısın hocam....
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Bence de :D
@kadikoydekiboga
@kadikoydekiboga 2 ай бұрын
allahümme salli ala ülke batıyor hocam sen ne diyorsun.
@fatiherol5545
@fatiherol5545 2 ай бұрын
hocam bunları yaşadıkça gördükçe umudum da kalmıyor boşa emek veriyor gibi hissediyorum umarım böyle devam etmez
@farukkayatuzu6332
@farukkayatuzu6332 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam.
@leventahmetalkan9506
@leventahmetalkan9506 2 ай бұрын
Programdan once Celal Sengor ile iletişime gecmenizi öneririm. Hoca size uzaktan görüşlerini paylaşır. Programiniz derinlik kazanır. O da egitimden cok dertli. Fatih Altaylı size irtibatta yardımcı olabilir.
@akademiklink
@akademiklink 2 ай бұрын
Hepsini aradık açmadılar :)
@musapyldrm1791
@musapyldrm1791 2 ай бұрын
​@@akademiklinkhocam onlar da statü ve popülerlik için bu yoldalar iyi niyet varmı şüpheli yani
@leventahmetalkan9506
@leventahmetalkan9506 2 ай бұрын
Günümüz neoliberal ortamını Nasrettin hoca yıllar önce öngörmüş olmalı ki, "Ye kürküm ye" diye özetlemiş durumu. Yazık, çok yazık. İyi kötü doğru yanlış, meşgulüm müsait değilim, yurt dışında olacağım toplantıya katılacağım; boylesi iki kelimeyle dönmeyi başaramamislar. Yazıklar olsun.
@alimhmddr
@alimhmddr 2 ай бұрын
kibir abideleri tamamı. gerek yok
@EmineNurDemirrr
@EmineNurDemirrr 2 ай бұрын
5 yıldır içinde olan bir mühendislik öğrencisi olarak söyleyebilirim ki, ben şanslıyım hocalarım çok kaliteli ama ülkemizde mühendislik bölümleri çoğu fakültede çöp durumda
@kral1453
@kral1453 2 ай бұрын
Hangi üniversite
@eneskutuk2389
@eneskutuk2389 2 ай бұрын
Bir YBS Mezunu olarak hocamıza kesinlikle katılıyorum. Bizim üniversite ve bölümde (üniversite ismi vermeyeceğim) 1 Tane bilişim hocası vardı o da Öğr. Gör. diğer bilişim derslerine de 1 tane hoca geliyordu mühendislik fakültesinden yani kendi fakültemizin 1 tane bilişim hocası vardı. Sonra birkaç tane daha geldi zannettik evet zannettik çünkü gelenler bizim üniversitedeki böte (bilgisayar öğretmenliği) bölümünden hocalarımız, böte bölümü bizim üni de kapatılınca açık olan yerlere kaydırmışlar işte ama mesele şu 10 tane böteci= 1 tane bilişim hocası yani yeterli teknik bilgiye sahip değildiler geriye kalan zaten işletme, yönetim ve organizasyon (üstelik bu bölüm başkanıydı :)), kamu yönetimi (evet doğru duydunuz kamu yönetimi :) pazarlama vb. Yani bu hale getirdiler ve buna YÖK, Rektörler ve Dekanlar izin verdi yazık çok yazık.
@atfksla5361
@atfksla5361 2 ай бұрын
Marmara Üniversitesi YBS öğrencisi olarak açıkçası bölümümden memnunum. Diğer üniversitelerde durum nasıl bilmiyorum. 1.sınıf müfredatımızı çok beğenmiyorum ama yazılım derslerimiz fena değil bence.
@azrakonus3798
@azrakonus3798 2 ай бұрын
abi niye üstüme üstüme yürüyosun
@kemalturkkan1632
@kemalturkkan1632 2 ай бұрын
Hocam yazlık lastiklerinizi kazasız belasız kullanın 🙂
TÜRKİYE'DE AKADEMİNİN REZİL DURUMU!
26:12
AkademikLink
Рет қаралды 199 М.
ÜLKE BATIYOR MU? | Ekonomik Kriz Var Mı?
19:03
AkademikLink
Рет қаралды 131 М.
СҰЛТАН СҮЛЕЙМАНДАР | bayGUYS
24:46
bayGUYS
Рет қаралды 738 М.
О, сосисочки! (Или корейская уличная еда?)
00:32
Кушать Хочу
Рет қаралды 8 МЛН
КАРМАНЧИК 2 СЕЗОН 6 СЕРИЯ
21:57
Inter Production
Рет қаралды 363 М.
İTÜ'nün Tüm Gerçekleri
21:49
AkademikLink
Рет қаралды 85 М.
Furkan Öztürk Ne Keşfetti, Neden Ödül Aldı?
20:09
Evrim Ağacı
Рет қаралды 521 М.
Kimseye Kendini Kullandırma! | İrem Oturaklıoğlu Kaya
9:24
Psikolog İrem Oturaklıoğlu Kaya
Рет қаралды 29 М.
"Amerika'da Yaşamak"a dair anlatılmayanlar
17:57
AkademikLink
Рет қаралды 1,3 МЛН
3.4 MİLYON GENCİN DURUMU NE OLACAK? | Hala Şansımız Var Mı?
19:42
Yapay Zekadan Korkma Vakti Geldi mi?
20:01
Evrim Ağacı
Рет қаралды 756 М.
ÖZLEM SORUYOR, MURAT MURATOĞLU ANLATIYOR
1:13:44
Özlem Gürses
Рет қаралды 140 М.
From $200 to $2000000000000 The story of Nvidia founder JENSEN
17:23
Barış Özcan
Рет қаралды 850 М.
СҰЛТАН СҮЛЕЙМАНДАР | bayGUYS
24:46
bayGUYS
Рет қаралды 738 М.