"... Entelektüel, üstüne vazife olmayan işlerle ilgilenen kişidir. Örneğin mesleği kimyacılıktır ama coğrafya veya tarihle de uğraşır, resim yapar..." İlber Ortaylı (İlber Hoca'nın yeni kitabından.Tam da bugün okumuştum.)
@ssym57835 жыл бұрын
@@kelebeketkisi7740 "Bir Ömür Nasıl Yaşanır? "
@figentrablusgarp85015 жыл бұрын
Katilmiyorum. Ilber bey söyledigi icin dogru olmasi gerekmiyor. Insan her alanda ilgili ve bilgili olabilmeli, meslek cok ayri
@carlsagan15905 жыл бұрын
@@mavimart6184 "Gelişmemiş insan " da kim?
@mavimart61845 жыл бұрын
Carl Sagan gelişmemiş insan demedim gelişmemiş anlayış dedim.
@ssym57835 жыл бұрын
@@figentrablusgarp8501 Bunu "Her alanda ilgili ve son derece bilgili" biri söylüyor zaten!
@fatihtanr21775 жыл бұрын
Entelektüel olmanın olmazsa olmaz şartı, önyargılardan kurtulmuş olmak yani hiç bir şeyin fanatiği olmamak. Ayrıca başkasının aklıyla düşünmemek.
@umutbugday21705 жыл бұрын
Yanlışın var onlar Filozoflar.Aynı fikirde onları birleştiren şeyler olmasa gruplaşamazlardı .
@serdarsezerresmi5 жыл бұрын
Aynen öyle. Fanatizm hastalıktır.
@mervesahin81015 жыл бұрын
Önyargı kimi zaman yanlıştır ama kimi zamanda avantaja dönüşebilir sonuçta önyargıyı kötü olarak kabul edip tamamen uzaklaşmakta bir önyargıdır.
@theones71945 жыл бұрын
Futbol takımları vs gibi şeyler de dahil mi ??
@umutbugday21705 жыл бұрын
@@theones7194 köşe başında toplanan çocuklar da entelektüeller gibi bir grup senin dediğin de 😊
@aysegulkaratasoglu76744 жыл бұрын
"Entelektüel " Yanlış ve sığ düşünen insanlara karşı mesafeli olup fakat insanları incitmeden kendi çizgini koruyup yoluna devam etmek ve dünyaya geniş çerçeveden bakmaktır.
@kenanmagi17994 жыл бұрын
Duygularima tecruman oldun 🙏
@aristoteles73012 жыл бұрын
Yanlış dediğin hangi yanlış sana göre mi yanlış , bana göre mi yanlış ? İkincisi sığ düşünce hangi derinliğe göre sığlık.Mesafe koymak ayrıca bi önyargı zaten.Mesafe koyarsan insanı nasıl gözlemleyeceksin ? Yorumun entelektüel kavramına çok uzak.
@b.selcukkoroglu7499 Жыл бұрын
@@aristoteles7301 Bir insanı iş güç veya meslek sahibi yapıp hırsızlık yapmasını mı engellemek..Yoksa suça bulaşmasını bekleyip hırsızlık sonrası ellerini kollarını çaprazlama mı kesmek mi ...
@secilsarpkaya52675 жыл бұрын
entelektüel olunca yalnız kalırsın ,çünkü diğerleri çok boş muhabbeti seviyor mesela konuşulan şey şu dün gece öyle bi içtim ki şöyle sızdım böyle konuştum...sabah uyanamadım işe 1 saat geç kaldım...ya gözlemlediğim şey insanlar günlük sıradan olayları o kadar uzatarak anlatıyor ki yediği yemeği filan bütün muhabbet bu ...o kadar sıkılıyorum ki...yolda parkta bahçede birisi ile konuşmakta tehlikeli geliyor bana ya da o kişi sarabiliyor aynı mahallede iseniz.Bir kez oldu...İnsanlardan uzak duruyorum. Bazı sahte entelektüel ortamlarda var orda da kişi kendi şovunu yapıp karşısındakini ezmeyi seviyor ya da hiç dinlemeden kendisi konuşuyor ...şöyle verim aldığım bir muhabbet entelektuel açıdan yok...Kendi kendime entelektüel olma çabasındayım.
@bilgebiri53905 жыл бұрын
Merhaba ben de aynı şekildeyim genellikle yalnız takılıyorum ve yalnızlıktan büyük zevk alıyorum çünkü hiçbir faydası olmayan basit sohbetleri dinlemektense kendimle tartışıyorum :)
@ohwowlovely5 жыл бұрын
Henüz 16 yaşındayım fakat kendi yaşıtlarımla asla anlaşamıyorum ve insanlar bu yaşlarda sosyalleşmediğim takdirde ileride çok pişman olacağımı söylüyor...
@zehrabali78205 жыл бұрын
Aynı dusuncedeyim sizinle cok iyi tespit etmissnz kutlarim.
@strmoon5 жыл бұрын
Bende seninle aynı düşüncedeydim ama çevrene biraz bakınca kendi seviyende birilerini bulabiliyorsun, bu çok olmuyo tabiki :) 1-2 kişi ve bulduktan sonra bir rahatlama yaşıyosun en azından düşüncelerini paylaşcak fikir alcak derdini anlatcak ve daha birçok şeye vesile olcak kişi sana çok fayda sağlıyor. Bu yüzden yalnızlığı kimseye tavsiye etmiyorum yalnızken her şey biryere kadar , kendinize göre birilerini bulmak için çabalayın.
@zeynep11494 жыл бұрын
Bende o çabadayım kendimi daha nasıl geliştirebilirim kafasındayım hadi hep beraber tanışalım
@gulseminb7475 жыл бұрын
Ülkemde sizin gibi insanlar gördükçe geleceğe karşı umudum artıyor gerçekten ✨ Umarım kanalınız birçok insana daha ulaşma fırsatı bulur
@olcay63724 жыл бұрын
Yıllardır kitap okuyorum ve ölene kadarda okuyacağım inşallah kitap yazmaya ve kendimi geliştirmeye karar verdim umarım başarılı olurum tavsiye verip yardımcı olmak isteyenler ben buradayım
@bahar46532 жыл бұрын
Tavsiyelerinizi neler entellektuel olmak içiN ?
@mehmetnuriince43505 жыл бұрын
Hayatımın bu evresinde aslında pek az şey bildiğimi fark ettim bu hem çok heyecan verici hem de uzun, sonsuz bir süreç. Yine de öğrenmek kadar büyük bir zevk yok.
@elci43245 жыл бұрын
Entelektüel insan, kendisini anlayan ve onun gibi olan ya da olmak isteyenler arasında yaşayabilir. Onun dışında sıradan insanlar arasında entelektüel insan acı çeker, konuşmaktan zevk almaz ya da yabancı karşılanır. Bilmek insana acı verir, cahillik insanı mutlu kılar ama entel kişi acı çekmeyi yinede seçer.
@MyChannelDDD5 жыл бұрын
Beyhan Hocam size Haluk Tatar hocama ve Sinan Ergin gibi değerli insanlarımızın yediği içtiği helal Şükürler olsun ki sizin gibi değerlerimiz var Siz benim gibi ev hanımları için çok büyük hizmetler sunuyorsunuz Yapayalnızdım bu aralar sizin sayenizde kendimi toparladım Sizi dostlarım olarak görüyorum Şanslıyım Çok teşekkür ederim emekleriniz için Dualarımdasınız Allah razı olsun
@esraakinci96285 жыл бұрын
Entelektüel sıfatını almak için değil ama dediklerinizi yapmak bence her aklı basında insan için gerekli...Ve bende dediklerinizi kesinlikle yapicam teşekkürler.
@onuraltunda3 жыл бұрын
Entelektüel olmak bir yolculuk hocam. Bazen tüm zamanını verir, diksiyon üzerinde çalışırsın, coğrafya, sanat, tarih, fizik, kimya, biyoloji, müzik,arkeoloji vs derken bazen kaybolursun. modern çağda yetiştiremezsin zaman falan. tüm zamanını verirsin ama öğrenmediğin bilgi dağını gördükçe de üzülürsün maalesef.
@metafizikvekuantum2 ай бұрын
modern zamanda yetişir :D hem de 3 yılda. sana garanti veririm.
@friedrichnietzsche34674 жыл бұрын
Birkaç ay önce Flu TV'yi keşfettim ve orada program yapan kişiler ve bu kişilerin yanı sıra İlker Canikligil beni çok etkiledi. Çünkü sizin de dediğiniz gibi olaylara bakış açıları o kadar farklı ki entelektüelliğin instagrama kahve ve kitap fotoğrafı atmaktan çok daha anlamlı ve önemli bir şey olduğunu fark ettiriyorlar. Bu yıl lisedeki ilk yılım ve açıkçası kendimi geliştirmek ve başkalarının düşüncelerine sıkışmamış bir birey olmak en büyük hedefim diyebilirim. Bahsettiğim kişilerin yanı sıra siz de düşünceleriniz ve düşüncelerinizi ifade ediş şeklinizle bana birçok konuda farklı bakış açıları kazandırmış birisiniz, çok teşekkür ederim.
@damla77325 жыл бұрын
Memleketin çoğunun ders çıkarması gereken video.
@kerimaliyev89525 жыл бұрын
Tabi canim tabi tabi
@cahideylmaz14245 жыл бұрын
Entelektüel bir insan olduğuma inanıyorum. Ve bu videoyu seyretmeden "Böyle bir insanın gerektirdiği tutumu sergiliyor muyum?" diye düşürerek seyrettim. Sizin de bahsettiğiniz gibi bir çok açıdan değerlendirmek lazım..
@emrealtun88425 жыл бұрын
Entellektüel olunmaz entellektüellik bir seyahattir ve ölene kadardır iki anahtarı vardır: okumak ve yazmak.
@umutbugday21705 жыл бұрын
Filozoflar yapar onu.Bak Celal Şengöre efendi efendi gençken hem karilarla hem bilgiyle bir güzel eğlenip yiyip içmiş.
@ibrahimsav71865 жыл бұрын
*Entelektüel
@mehmetcancetiner61414 жыл бұрын
Okumak ve yazmak yetmez. Sorgulamak ve eleştirmek de lazım. Her şeyi eleştirmek, işte tüm mesele bu.
@Lastrose3 жыл бұрын
Hayır yazar yapar o dediginizi..entelektuel iyi bir dinleyicidir
@cerengamzeduskun78745 жыл бұрын
Kesinlikle çok doğru konuşuyorsunuz. Insana güven veren bir yapınız var. Bu kanal icin teşekkurler!
@kadirturan66025 жыл бұрын
Okumak gerçekten çok mühim fakat yanı sıra yazmak da insana çok ama çok ciddi katlılar sağlıyor. Bir de gönüllü olarak bir sivil toplum örgütünde çalışmak ve yeni yerlere gitmek yeni insanlar tanımak son derece etkili oluyor.
@busrakaya45945 жыл бұрын
Yaşasın beni anlayan bir insan :) Psikolojiden tarihe bilim kurgudan biyografilere o an modum hangisine uygunsa onu okuyan, öğrendiği yeni bir şeyi koşa koşa birilerine anlatan bir insanım. Elbette genelde insanlar ben konuşurken uzaylı gözüyle bakıyorlar ama sağ olsun yakınım insanlar beni dinliyor. At gözlüğü takmış, karşısındakinin düşüncesini /fikrini dinlemeyen insanlar ile sohbeti sürdürmüyor olmam beni bazi durumlarda 'kötü' gösterebiliyor ama kendimden ve öğrenme aşkımdan oldukça memnun olduğum için pek önemsemiyorum. Anlamıyor olmaları benim derdim değil. Anlamadıklarına saygı göstermiyor olmaları ise hiç hiç benim derdim değil. Benim yapabileceğim tek şey kendim gibi olup, karşı tarafa onun anladığı dilden değil kendime ait saygı diliyle cevap vererek bir gün aynı saygılı tavırlara kavuşmalarını ummak. Sevgiler:)
@emelgozdeisk9365 жыл бұрын
Harikasın
@geceay41002 жыл бұрын
Merhaba, bir şey sorabilir miyim?😊
@busrakaya45942 жыл бұрын
@@geceay4100 tabii :)
@neuronn7234 Жыл бұрын
Ölmedin mi 3 sene olmuş
@akngunay86772 жыл бұрын
Entelektüel dünya görüşü olan insandır,her olaya geniş açıdan bakandır,alçak gönüllü olan bilgili insanlardır sürekli evrimleşen insandır…
@hacersungu92235 жыл бұрын
hiç düşünmeden kimseyle paylaşmadan hayata geçirmeden sürekli sürekli kitap okumak entelektüel obezitedir.
@alevkilinc64525 жыл бұрын
Entelektüel obezite 👍.
@abdullahtunc24282 жыл бұрын
Merhaba ben entelektüel obez.
@evgeniaevgenia60142 жыл бұрын
Maslow'a göre kendini gerceklestiren insan olma olabilme yolculuğu. Boş işlerle uğraşarak o kadar çok zaman kaybediyoruz ki burdan gençlere seslenmek isterim. Şimdi otistik bir çocuğum var hiçbir şey yapamıyorum. Lütfen gezin görün okuyun imkan oldukca kendinizi doldurun. Çok şey yazarım ama o da boş olur yani. 😊 Dünyayı anlamlandırmak yasayabilmeniz dileğiyle 🙏
@merveusta85 жыл бұрын
Öncelikle bu güzel video için teşekkür ediyorum hocam. Bence bu konuda çevre de çok önemli. En çok vakit geçirdiğimiz insanlarla ne paylaşabiliyoruz diye bir sorgulamamız gerek. Çünkü kendini geliştiren, çok okuyan insanlara malesef "inek, böyle hayat mı geçer, aman bunlar ne işine yarayacak"; çok gezen insanlara "az otur, işin gücün yok herhalde" gibi yaklaşan birçok insan gördüm, kendim de yaşadım. Bu insanlardan çevrenizde çok olunca size yük olmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bunu, paylaşmanın çevrendekilere de anlatmanın ne kadar önemli olduğunu anladığımdan yazmak istedim
@vişnelikahve3 жыл бұрын
bir kaç gün boyunca her öğün sadece birkaç lokma yiyip(sağlık için bunu sonradan bıraktım). Tüm gün arada dinlene dinlene kitap okumuştum ve iç huzur sağlamıştım
@beyzakurt63845 жыл бұрын
Bilgi paylaşmayı seven ve bunun için çaba harcayan insanlar harika.Teşekkür ederim 🙏🌸
@firdeskaya22965 жыл бұрын
Kitap okuma oranı yüksek olan bir ülkede cehalet daha az, bakış acısı daha geniş olur. Maalesef bizim ülkemizde kendimizi bırakıp başkalarıyla uğraşma oranımız çok yüksek. Tembelliği bırakıp kendi işlerimizle ilgilensek bireysel olarak başarımız üst seviyede olurdu.
@nurselinylmaz87212 ай бұрын
Bence entellektüellik anlatılan kadar basit değil aileden gelen bir etik ve bilgi birikimi olmalı,en az iki dil bilip sadece Türkiye'de bulunan kaynakları değil dünya kaynaklarını kullanabilmektir,estetik ve sanat konusunda da hassasiyet sahibi olmaktır.Ben bir entellektüel olamam belki ama benim çocuğum içinde büyük bir kütüphane bulunan bir evde büyüyecek
@esinsaray36755 жыл бұрын
Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Bilgi en kıymetli şeydir.
@_hayalcikz_5 жыл бұрын
Çok doğru 👍👍
@zeynepset26555 жыл бұрын
Kitap okumak değil de insan okumak ,bence entelektüelün 1. şartı
@fulyacubukcuoglu41775 жыл бұрын
Açıkçası videoyu önyargılı açtım neden bir kalıba girmemiz gerekiyormuş diye ama söylediklerinizi anlamlandırarak dinledim. Ağzınıza sağlık, ben yine de bir kalıbın içine girmeyeceğim ama söylediklerinizi aklımın bir kenarında bulunduracağım. Sağlıklı günler dilerim..
@ceylanciftci58855 жыл бұрын
Aslına bakarsanız insanın ufkunu geniş tutması, fikir ve düşüncelerini yenileyebilmesi için yapması elzem olan şeyleri bu kadar sıralarken keşke toplum içinde popüler olmaya çalışan kişilerin yeltendiği şu "entelektüel" kelimesi üzerinden yayını yapmamış olsaydınız. Buna karşın derinliği olan, uğraşınıza değen harika bir konuşma olmuş 😀😊🍃
@hacersungu92235 жыл бұрын
HAYATI ANLAMA VE ANLAMLANDIRMA BECERİSİDİR.
@efebasaran90735 жыл бұрын
hayat anlamsızsa ?
@deryaciger66674 жыл бұрын
@@efebasaran9073 hayat ve evren amaçsız ve anlamsız biz sahte anlamlarımızı yüklüyoruz
@nida9874 жыл бұрын
@@efebasaran9073 Anlamsız olan hayat değil, kendi gözünden hayati nasıl gordugun önemli.
@fatmanurdemir52525 жыл бұрын
Bence bir olayın arkasında ve devamında olanı görebilmek , görmek için çalışmak ve bağlantılar kurmak 😊 bol okuyup çok düşünmek , her telden insanla sohbet edip cikarimlarda bulunmak , cahil olduğunu ve bilginin enginligi kabul etmek 😊 On yargısız dinlemek , her an yeni şeyler öğrenmeye istekli olmak... Evet böyle bir kişiliğiniz varsa zaten entellektüel olursunuz . Kendinizi geliştirmek isteyin yeter ki 😊
@arzucelik33565 жыл бұрын
Ilk yorum benden 💕 😀 Farklı alanlarda kitaplar okumak , değişimden korkmamak olaylara geniş bakmak etkileyici tespitlerdi her zaman olduğu gibi yine ilaç gibi reçete gibi bir video olmus beyhan hocam emeğinize saglik..
@СерветЕфенди5 жыл бұрын
Umumilikde siz turklerden begendigim insanlardan basda beyhan budak @barisozcan @sinancan @dogancuceloglu @ortopi @idraket @sultantarlaci kanallarini cok begeniyorum.İCok sanslisiniz hanim.Ulkenizde boyle insanlar varBu arada Serdar kuzuloglu favorilerimdendirSizebir dijital kadin inkisaf platformasi onerim izleyin katilin kendinizi gelistirin.Kanalin adi Binyaprak.Basarilar💚
@esendincer72992 жыл бұрын
Hocam, kitap okumayı bilmek de çok önemli. Kitapları içinden birkaç cümle seçip etrafta söylemek için okuyan çok insan var. Kitabın ana fikrini, verdiği mesajı, ana tezini yakalayamadan kitaplıklara yığan insanlar var. Yani ne kavram öğreniyorlar, ne kendilerini ifade becerilerini geliştiriyorlar. Ellerinde sürekli bir kitap var...
@esendincer72992 жыл бұрын
Problem ilkokulda özet çıkarırken başlıyor. Her paragraftan bir cümle seçip yazmak, özet sayılıyor. Ana fikir ise okuma parçasının başlığındaki bir kelimenin ne kadar önemli ya da güzel olduğunu söylemekten ibaret....
@mehmetfurkandemiraslan99552 жыл бұрын
Peki kitabın ana fikrini nasıl daha iyi anlayabilirim
@YouAreMyQuerencia Жыл бұрын
@@mehmetfurkandemiraslan9955 Bunu söylemek bana düşer mi bilmiyorum ama kendi fikirlerimi aktaracağım. Bir kitaptan daha fazla verim almak istiyorsan o kitabı altını çizerek, notlar alarak okumalısın bence. Böyle olunca ayrıntılara daha fazla dikkat ediyorsun ve verilmek istenen alt mesajı fark edebiliyorsun. Düz bir şekilde okuduğunda sadece olaylara odaklanıyor ve ayrıntıları kaçırabiliyorsun.
@ahmet77804 жыл бұрын
İlerde ben psikatrist olma fikri içerisindeyim yinede fikrimin değiştiği donemlerdeyim fakat inşAllah kendimi insanlara sizin gibi faydalı olan bir yerde görmeyi hayal etmek çok mutlu ediyor beni sağlıcakla kalın ve lütfen hep uretin sizin düşüncelerinizi çok seviyorum 😊Hayırlı günler.
@kenanayranc48725 жыл бұрын
Size tamamen katılıyorum hocam ama öğrendiklerimi bildiklerimi insanlarla paylaşmayı pek tercih etmiyorum günümüz insani o kadar kibirli ve egolu ki hemen hemen herkes hakkı bulmak yerine haklı çıkmak peşinde
@umutbugday21705 жыл бұрын
Yarışa girme karşıdaki adamın girdiği mevzuyu istediğin yere çek renk vermeye başlarsa konudan kaç ya da bilmezden gel benim baya işime yaradı dene istersen.
@kenanayranc48725 жыл бұрын
UMUT BUĞDAY sorarlarsa fikrimi söylerim yoksa susarım bunu artık kendime hayat felsefem yapmışım Yinede verdiğin fikir için teşekkür ederim
@mutevazidegilgoddesolmavakti2 жыл бұрын
@@kenanayranc4872 ben de öyleyim ya kimseye bir şey anlatmıyorum. 🤔
@fakirbaykurt49375 жыл бұрын
Tersine üçmaynun kuralı. Biraz degiştirilmiş olarak: İnsanlarla KONUŞ, çapraz OKU ve yapabileceğin kadar GEZ.
@radikalkaplan21565 жыл бұрын
Entelektüel olmak için bence 5 şart bir kişide bulunmalı. 1. Eleştirel düşünme. ( Bu bildiğimiz tenkit değildir. ) 2. İletişim 3. Etkileşim 4. Problem çözme 5. Öngörülü olmak Ayrıca roman ve öykü okuyarak bir seviye elde edilir ama yeterli olmaz. Tarih , sosyoloji , coğrafya , felsefe gibi dallarda okuma yapılarak bir sonuca ulaşılabilir.
@kerimaliyev89525 жыл бұрын
bunlari Allah veriyor Ona şükr et vermezse nah sana entellektuel olmak
@fatmakarldag10145 жыл бұрын
Beyhan Hocam. Entellektüel olmak için tabiki daha çok yol aşmam gerek bunun farkındayım fakat. Dediğiniz gibi siyaset, ırk dil, din vs tartışmalarına çok fazla girmiyorum. Mümkün oldukça bu tür konularda insanları daha çok dinlemeyi tercih ediyorum. Çünkü genelde tartışma ile sonuçlanıyor konuşmalar. Silkelen ve kendine gel dedim son birkaç ay kendime ve şunları yapıyorum. 1. Hemen hemen her sabah 20 dk süren otobüs yolculuğumda kitap okuyorum. 2. Özel bir okulda eğitim veriyorum. Öğrencilerimi eğitirken 40 dk zaman dolsun da molaya başliym diye değil gerçekten kendimi yorarak onlara bir şeyler kazandırmaya çalışıyorum. Çünkü özel gereksinimli çocuklarla çalışıyorum :) 3. Ders molalarımda piyano ya da keman içerikli müzikler dinleyerek kafamı boşaltmaya çalışıyorum. Tabi çay ya da kahve eşliğinde 4. Belki bu kısmı doğru değil fakat mümkün oldukça sınıfımdan çıkıp derin sohpetlere girmiyorum. Çünkü sohpetler kendimi huzursuz hissedebileceğim şekilde ilerliyor. 5. Akşam eve geçiyor genel kişisel temizliğimi yapıyorum yemek hazırlamak yemek arkadaşlarla kısa bir muhabet. 6. Biraz geç kaldım belki fakat akşamları kpss çalışıyorum. 7. Zamanımı alan ve beni yoran tek şey telefonla olan alakam onu da istikrarla azaltmak istiyorum :)
@abdullahcaksun79474 жыл бұрын
Kelimeleride düzgün telafuz ederseniz daha güzel olur sayın hocam. (Sohpet × sohbet +)
@Yulaff-p6l4 жыл бұрын
Hocam bu entellektüellikteki ilk adımı kendinizi keşfetmeyi ve geliştirmeyi sevmekle başlamışsınız :) umarım her şey sizin yolunuzda yoldaş olabilmiştir. Özgür kalmanız dileğiyle. ♥️
@seyitgazikarakus61143 жыл бұрын
Kitap okumak kitap okumak kitap okumak maalesef tek yapamadığımız şey kitap okumak aslında çok değil sadece yarım saat yeterli ayda 1 kitap bitirebilmek için...
@enesak95724 ай бұрын
Anlattıklarınıza kesinlikle katılıyorum. İnsan karşıt görüşleri okuduğunda fikirlerini sorgulayabilir ve bu durumda bir aydınlanma yaşar.
Siyasetten uzak durun dememişsiniz de nasıl entelektüel olunur demişsiniz. Kanmayın tiyatroya dememişsiniz de bir sorgulayın demişsiniz 👏
@sedapoyraz49215 жыл бұрын
'Bilinebilecek her şeyi bilerek tamlığa ulaşamayacağımıza göre her şeyden biraz bilmek durumundayız, nitekim her şeyden biraz bilmek bir şey hakkında her şeyi bilmekten daha iyidir. Her ikisine birden sahip olmak elbette daha iyidir, ....' PASCAL
@yumaktv69415 жыл бұрын
Tamda iki gün önce edebiyat öğretmenimiz entellektüel nedir diye sormuştu. Keşke iki gün önce gelseydi bu video. O zaman cevabı yapıştırırdım.
@osobey21645 жыл бұрын
Beyhan hocam size çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde geçen yıl sigarayı bıraktım ve videolarınızı zevkle izliyorum emeğinize sağlık....
@sevgisenler95735 жыл бұрын
Bu ülkenin en güzel değerlerinden birisiniz.. Teşekkür ederiz :)
@hacersungu92235 жыл бұрын
Arkadaşlarım bana biraz değişiksin diyordu meğer entelektüelmişim.
@mehmet49765 жыл бұрын
Of sümer ya durup dururken insanların dinini sormayın size ne?
@cihankonukcu65084 жыл бұрын
insan okuduğu kadar entellektüeldir ,şekilcilikle entellektüel olunmaz dediğiniz gibi
@emrewhoo4 жыл бұрын
2:57 gerçekten de çok önemli bir bakışa değinmişsiniz hocam, teşekkürler :)
@eskiyabelgeleridefineisare85025 жыл бұрын
Çok okumak, daha fazla düşünmek, tarafsız bir bakış açısıyla kısa ve anlaşır yazmak.
@nurl51775 жыл бұрын
En geniş açılı, şuan ki gençliğe en iyi ve en net mesaj veren video olmuş. Ben şansli kişilerdenim babam tam olarak böyle bir insan. Dediğiniz tabi ile yılların birikmişlik deneyimlerini kısa sürede aktarıyor, sohbete doyum olmuyor. 20 yaşındayım beni ve kardeşlerimi babam yetiştiriyor haliyle ve bizde bu yolda ilerliyoruz. Buna entelektüel kişilik deniliyorsa. Ama şunu soruyorum böyle olmak bu yolda ilerlemek farklılık mi yoksa gerçekten olması gereken mi? Her yaştan insan günlük siyasete değil genele büyük çerçeveye bakması gerekmiyor mu? Ya da hayatı sorgulamaları. Veyahut olaylarda doğru karar verebilmek için herkes objektif bakması gerek miyor mu? Kararlarda, olaylarda zaten duygusal davranmamasi gerek miyor mu? Bunlar hayvanı insanı ayiran özellikler değil mi zaten ; muhakeme yapmak.
@nursarac96695 жыл бұрын
dört dörtlük entellektüel olduğumu öğrendim teşekkürler Beyhan bey :)
@kubradeveci31662 жыл бұрын
Bana göre objektif ve yeni fikirlere açık insanlar entelektüel olabilirler. Tabuları yoktur ve olaylara büyük tepkiler vermezler.Derin ve iyi dinleyen insanlardır.
@asyaaksoy83755 жыл бұрын
Zenginsin ya doğuştan entellektüelsin.. 😂 (Hocam bağımlılık yaptı kendimi durduramıyorum 😂)
@beyzak12425 жыл бұрын
Zengin ya tek L ile yazılmaması lazım 😂😂
@merveteke92404 жыл бұрын
Entellektüel olunmaz. Entellektüel doğulur. Yani entellektüel olmak istemekle oluncak birşey değil, yapmacık olur. Fakat gerçek bi entellektüelin bi tavsiyeye ihtiyacı yoktur. Hatta o entellektüel olduğunun farkında değildir kendini böyle tanımlamaz, etrafındakiler onu böyle tanımlar. Onun tek yaptığı bitmek bilmeyen merakı, öğrenme açlığı ve ilgisidir. Bu da doğuştan gelen birşeydir. Böyle insanları çok seviyorum. Özellikle yaşlı olanları. İnanılmaz saygı uyandırıyor bende.
@pembepanter3415 жыл бұрын
Severek takip ediyorum sayın Beyhan Budak
@bulentaltun91825 жыл бұрын
Beyhan abi yüreğine gönlüne diline ağzına sağlık.Harika bir diksiyon,muazzam bir üslup ve süper bir konu.Çok çok faydalı ve yararlı oldu abi.
@nurcanagan40725 жыл бұрын
Entelektüel bakış açısının kilit noktası hayata geniş açıdan bakma becerisidir.
@hamzasahin66724 жыл бұрын
Sizi uzun süredir takip ediyorum beyhan bey sizinle keşke çay içebilseydik sohbet etme şansımız olsaydı
@kami70575 жыл бұрын
Entellektüel olunmaz doğulur.. Bu kişinin kişiliğinin yansımasıdır.. Zaman içinde sadece ilerler ve değişime uğrar.. İlgisiz kişiler sadece biraz olabilir.. Kendilerini toplumda bir parca entellektüel göstericek kadar.. Çünkü belli bir kisilik ve zeka bilinç gerektirir entellektüellik. Yetistiğimiz cevre bile bize bunu sağlar okuduğumuz okullar yaptığımız işler.. Hersey onu gelistirir bir parca olusturur.
@N_halll3 жыл бұрын
Değişim için cesaretli olmak gerek herkesin harcı değil maalesef
@sera46185 жыл бұрын
Beyhan bey, esiniz cok sansli, sizin gibi bilgili akilli sempatik esprili iletisimi bu denli guclu bir esi oldugu icin. Kadir gecesinde dogmus olmali!!
@birazerbaycanli83793 жыл бұрын
Hocam Azerbaycanda cok seviliyorsunuz. Blogger ve influcer’lar sizi takipcilerine oneriyor surekli
@ozgeustun14634 жыл бұрын
Entelektüel olmak isterim. Amacım sürekli kendimi kendimi oluşturan her alanda geliştirip güzel bir bütün oluşturabilmek 😊
@ebrar24145 жыл бұрын
Büyük resmi görmek ile ilgili sizin yaptıklarınız, tavsiye ettiğiniz şeyleri anlatan daha kapsamlı bir video çekerseniz anlattıklarınız daha fazla anlam bulur diye düşünüyorum 😊 saygılarımla
@seyhmusyalcnkaya35742 жыл бұрын
en üste çıkması gereken yorum derinliklerde kaybolmuş. Bizleri anlatan en net durum
@ezgidemir48825 жыл бұрын
Entelektüel kavramı biraz öznel ve göreli bir kavramdır bence. Entelektüel şöyle yapar, böyle yapmaz gibi bir sınırını çizmek -yine- bence çok doğru değil. Yahut böyle yapılacaksa da başına birkaç ‘bence’ eklenmelidir. Yine de belirtmek gerekir ki bence sizin entelektüel tanımınız çok güzel. En azından markalaşmış bir kahvecide ‘bestseller’ kitaplar okuyup kendini entelektüel sayanların entelektüel tanımından çok çok daha anlamlı ve kapsamlı. Ayrıca gündem siyasetini bilmek konusundaki vurgunuz için de teşekkürler. Bence de dediğiniz gibi bir taraf olmak ya da olmamak zorunda değil kendini entelektüel sayan bir insan ancak haberdar olmak zorunda. Gerçi şu anda en azından gazeteler insanının sabrını zorlasa da, ‘farklı görüşler’ çok az konuşabiliyor olsa da onları kazıyıp bulmak, aynı olayın farklı yorumlarını duymak çok önemli. Emeğiniz ve katıldığım-katılmadığım tüm anlatımlarınız için teşekkürler.
@bekirsimsek5 жыл бұрын
Gazete örneği günümüze uymaz hocam. 10 gazetenin 9 u aynı şeyi yazıyor ve patron ne isterse onu yazıyorlar. Özgün düşünce ile yazılmış şeylerden ziyade nabza göre şerbet veriyorlar.
@umutbugday21705 жыл бұрын
O devlet siyasete el atmadan önceydi heralde kısıtlama geldi diye biliyorumm
@qx58624 жыл бұрын
Starbucks'a gitmek ve o tür bir kurgu içinde olmak. Hiç öyle dertlerim olmadı.
@accipiter Жыл бұрын
Toplumun %70'i böyle dertler içinde
@fusuncagrgan56805 жыл бұрын
"l" harfi tek. doğrusu entelektüel, siz entel"l"ektüel diyorsunuz, düzelteceğiniz umuduyla, güzel insan
@fusuncagrgan56803 жыл бұрын
@Entelektüel Mizah abone olurum elbette
@fusuncagrgan56803 жыл бұрын
@Entelektüel Mizah abone olmuşum bile 😀
@incitemiz47115 жыл бұрын
Ben kitap okumadan önce daha sığ biriydim, okumak beynime, kişiliğime iyi geldi. Tam olarak objektif olamasam da subjektif de pek sayılmam. Yerine göre..
@muhammetmuhittintopal64634 жыл бұрын
Hangi kitapları okudunuz
@mansuramustafayeva5 жыл бұрын
Hocam cok iyi gəliyor səsiniz tavriniz ve en önemli bilginiz).Entelektüel birisi olmak için bence 1 insan kendini daha iyi gözlemlemeli tanimali daha sonra karsi tarafa nasil verimli bir insan olurum oyle dusunmeli.Sizin gibi sabrli temkinli birisi olmak benimde isteklerim icinde ön planda.
@akifsaygin5 жыл бұрын
Bi gözlük bi fular tamamdır..
@ahmeteroglu19625 жыл бұрын
ülkede herkes herşeyi takım tutar gibi savunuyor.Ülkede sorgulayan,düşünen,objektif bakan gerçek entellektüel toplumun ancak yüzde biri civarındadır.
@burakcelik64325 жыл бұрын
Maalesef bizim insanımız siyasete o kadar dalmış ki adamlar kozmetik sayfasında yorumlarda siyasi kavgaya girmiş. Nasıl başardınız? Ayrıca şunu belirtmek istiyorum bir alimin/bilgenin sözü idi; Üç insan tipi vardır; az eğitimli olan dedikodu yapar. Biraz eğitimli olan siyaset yapar. Eğitimli olan ise bilimsel/ilmi tartışmalara girer.
@psk.dansmanbaharmammac62773 жыл бұрын
Beyhan hocam, arka fonda kitaplığıniz var;kitaplık turu yapsanız ne hoş olur..
@buraksenen578710 ай бұрын
Biz bunlarla o dönem konuşuyorduk
@buraksenen578710 ай бұрын
Neyse ben uyuşturucu madde hiç içmedim satmadımda lisedeyken lisedeki sınıftakilerden kullananlar vardı uyuşturucu madde ismi muhammetti yarıda diyarbakırlıydı iyi niyetli çok iyi niyetli insan kalbi temiz çok temiz insan olsun yeterki memleketi benim umurumda bile değil
@vatansever55845 жыл бұрын
Entelektüel olunmaz entelektüel doğulur😊
@hanifezmc69175 жыл бұрын
Giriş çok iyi olmuş Beyhan abicim. Akıcı konuşmanı çok seviyorum. Başarılar dilerim 😊💐
@hasanberzan99005 жыл бұрын
Bence entelektüel bilgi arayışında olan ve bilgiyi paylaşan kişilere denir
@meryemozturk40725 жыл бұрын
Ben paylaşmayı çok seviyorum. Gizli entellektüelmişim demek.
@sinanoglu76823 жыл бұрын
Bravo
@lift98033 жыл бұрын
Paylaşmayı seviyorsan nasıl gizli entelektüel olabilirsin ki
@meryemozturk40723 жыл бұрын
@@lift9803 doğru.
@ravenwillcarter42845 жыл бұрын
Çookk güzeldi, teşekkür ederim hocam. Emeğinize sağlık :)
@fatmanur72785 жыл бұрын
Çok faydalı oldu teşekkürler.. Beğendim ve paylaştım herkes izlemeli bu videoyu
@zeynepzeynep49655 жыл бұрын
Bu yolda ilerlemeye çalışıyorum 😊
@kerimaliyev89525 жыл бұрын
imanin almazsa nah kazanirsin
@muhammedyasirsayan90595 жыл бұрын
Bu video kamu spotu olarak her kanalda yayınlansın😄
@kamurankeskin555 жыл бұрын
Okuyup sürekli araştırıyoruz ama aktarımda sıkıntı var. İnsanlara yanlış bildiklerini kabul ettirmek zor.
@yusufelter79045 жыл бұрын
Film izlemekte kitap okumak gibi degil mi? Oda insanlari tanimani, olaylari gormeni saglar. Ozellikle biyografi, dram ve tarih filmleri Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
@belzanorzor91365 жыл бұрын
Hepsini ara sıra yap, bazen bi belgesel 10 kitap okusan anlayamayacağın baya zaman kaybedeceğin şeyi bi belgesel sana verebilir. Asıl önemli olanı seçici olmak diye düşünüyorum bi belgesel izleyeceksen bi kitap okuyacaksan 10 kere araştır yorumlara falan bak. Her yıl 250 bin yeni kitap basiliyor,hepsini okumak yetişmek olanaksız faydalanmak istiyosan okuduklarindan izlediklerinden vs. Seçici ol dostum
@deryaciger66674 жыл бұрын
Film hızlıdır
@deryaciger66674 жыл бұрын
Hızlı ve yetişmesi zor
@allhnkulcagzins69225 жыл бұрын
Yeni akım mı doğuyor ne. Kısaca bilginin efendisidir her bir entellektüelist
@gulertomris36565 жыл бұрын
Ya dinlenmek istemiyorsak bu nu nasıl oluşturucaz hocam?kimler le nasıl ?
@hwasdiary400 Жыл бұрын
daha 17 yaşındayım ama anlattıklarınız olmak istediğim kişiyi tasvir ediyor
@mirayazar2305 жыл бұрын
Ne kadar faydali bir video yapmissin:)
@_hayalcikz_5 жыл бұрын
Yine süper 😍😍
@haticeyenisan61975 жыл бұрын
Bütün videolarınızı beğeniyorum.
@cesaretimyeter2355 жыл бұрын
dogunun en dogusu batıdır katkılarınızdan dolayı size ve sizin gibi degerlerimize minettarım 👏
@mucahitbulut53223 жыл бұрын
Tamamen size katılıyorum. Teşekkürler.
@ebrarkaraca303 жыл бұрын
Daha iyisini ben sorayım: Neden entellektüel olalım ki ?
@egeatl72735 жыл бұрын
Beyhan Hocam, öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben genellikle çok kitap okumam daha çok belgesel izlerim ya da çevremde gördüğüm insanlar ile bir konu vs. tartışarak bilgi edinirim bu eksiklerimi görmeme de yardım ediyor. Fakat kitap okumak konusunda kesinlikle haklısınız, kesinlikle edinmem gereken bir alışkanlık... Fakat son bir kaç senedir, gerek üniversitede gerekse çevremde tartışabileceğim ya da entelektüel (kendimce) sohbet edebileceğim insanlar bulamıyorum. Bu durum beni bir yalnızlık içerisine sürüklüyor. Sizce ne yapabilirim..?