Ben sıradan bir adamım, 49W videosu görürsem tıklarım.
@yasincreatives5 ай бұрын
:) +1
@Nisantheapril5 ай бұрын
++
@Kyuw334 ай бұрын
-1
@shopbuhara5 ай бұрын
Teşekkürler.
@birilerivarhala5 ай бұрын
Mükemmel anlatım ve ufuk açıcı içerik. Keyifle izledim. Teşekkürler!
@guvensagdic72005 ай бұрын
İlk defa sizden teknik bir konuda video izledim. Çok güzel, açıklayıcı bir paylaşım. Emeğinize sağlık 😊
@alimtpl5 ай бұрын
Akıcı, gereksiz tekrar etmeyen, verilere dayalı, giriş gelişme ve sonuç bölümleri olan düzenli, kaliteli bir içerik paylaşımı olmuş. Emeğinize sağlık dostlar.
@rizemerkezmeslekiveteknika10065 ай бұрын
Harika bir video, böyle sipesifik konularda genel bilgi edinmek bile zorken yer yer ayrıntıya girecek kadar bilgi edinip bunu da derli toplu şekilde bizlere sunmak gerçekten takdir edilesi bir emek ve yetenek. Teşekkürler 49W, harikasınız. İyi ki varsınız.
@pembetosbis5 ай бұрын
arjantinde bir tane lityum madenini ziyaret ettim. kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdeydi. 3700 metre yükseklikte nefes almanın bile çok zor olduğu bir yerdeydi. orda doğanın anasını bellleseler bile orada yaşayan hiç bir canlı yoktu. ısengard gibi bir yerdi.
@caner02104 ай бұрын
*ikelim anasını diyorsun o zaman
@Semih-Bilki3 ай бұрын
Lityumu uruklar mı çıkarıyodu?
@pembetosbis3 ай бұрын
@@Semih-Bilki çinliler çıkartıyordu
@zeynepsudealtuntas27635 ай бұрын
bir sosyal bilimci olarak fen bilimlerinde bu kadar ayrıntılı ve doğru bilgiler edinip, derleyip paylaşmanız olağanüstü. tebrikler ve teşekkürler
@citytourwithgimbal25 күн бұрын
Merhaba bayım, Lityum hakkında bu kadar derin bilgiler verdiğiniy için size derinden teşekkürlerimi sunmak istedim sadece
@ZeynepOzen-tm6gi2 ай бұрын
Muthis iyi hazırlanmış bi video, cok teşekkürler. Emeginize saglik.
@Nebuch5 ай бұрын
Lityum'un öneminden ancak mühendislik alanında haberdardım. Şili'nin havuzlarda bekleterek yaptığı madencilik bana pek ucuz ve sömürüden bir nebze uzak geldi. Bu tip bir uygulama başka nerelere yayılabilir diye düşündürdü. Bir de yatırım ile yerdeki taşlı altın yapabilmenin, modern simyanın iyi bir örneği Çin.
@mustafasahinturk96515 ай бұрын
Yaşar ve Vahit hocam konuya çok iyi çalışmış. Argümanlar bir mantık silsilesi takip ediyor. Tez gibi içerik. Ayrıca Yaşarın saat zevki çok iyi. Sanda Tank saat önerimdir, tam senlik 😅
@yousukeesu15 ай бұрын
49W kalitesinde süper bir iş tebrikler yaşar ve 49W ekibi👋🏻👋🏻
@zeynepduragan62714 ай бұрын
Ağzınıza sağlık yaşar, çok doyurucu bir video olmuş.
@ruya2195 ай бұрын
Güncel bir konu anlatım güzel teşekkürler 😊
@emreberber26915 ай бұрын
atacama denizi 3 ülkeye ayrılır. şili, bolivya ve arjantin. 3000 metrenin üzerindeki bu kurumuş denizin yer altı suları dünyanın en önemli lityum rezervlerinden biridir. şu anda 3000 metre üzerinde çöl olarak bahsedilen bu topraklarda orijinal olarak Quechua yerlileri yaşar. Şili uzun zamandır bu topraklarda bakır madenciliği yapıyordu ancak lityum bunun önüne geçmiş durumda. ancak çok az insanın yaşadığı bir yandan da kendine has hayvan türlerinin yaşadığı bu alanda lityum madenciliği çevreye ciddi zarar vermektedir. çünkü o bölgede lityum videoda da belirtildiği gibi tuzlu yer altı sularında çözünmüş halde bulunur, ve bunu elde etmek için bütün bu yer altı sularının çekilip, işlenip cevhere dönüştürülmesi gerekir. bu yer altı tuzlu su kaynakları yer üstünde özellike flamingoların yaşam alanını bunun yanında da müthiş doğa harikalarını oluşturur. 5 yıl önce o bölgeleri gezdiğimde en önemli endişeler doğanın yerle bir edilmesi idi, pandemi sonrası elektrikli enerji kaynakların ve bataryaların en çevreci alternatif olarak görünmesi ile birlikte o çevredeki doğa ciddi bir baskı altına girdi. öncesinde de vardı ama bu baskı artmaya devam ediyor. bolivya'da sürekli ortaya çıkan istikrarsız durumlar, arjantin'de millei iktidarının ipe sapa gelmez önerileri ve şili'nin madenleri ulusallaştırma çabalarının hepsi aynı kaynaktan besleniyor. şili bakır madenlerinde yaptığı hatayı lityum madenlenlerinde yaşamak istemiyor, ama her durumda lityumun bu tonajlar ile kullanıma hazır hale gelmesi bölge için büyük çevre felaketlerine sebep olacak.
@cemilsen96435 ай бұрын
emeğinize sağlık video çok güzel olmuş
@bgunduz33605 ай бұрын
video çok iyi olmuş, tebrikler
@denissoydanli35435 ай бұрын
Süpersin Yaşar hocam. Emegine saglık. Faydalı bir video. Devamını bekleriz.
@DigitalArbiter5 ай бұрын
Çok güzel bir içerik hazırlanmış. Gerçekten emeğiniz için teşekkürler. Harikasınız. Çok beğendim, Katıl ile destek fikri aklımda yer etti.
@hayriarslan73325 ай бұрын
Değerli bilgiler için teşekkür ederim
@cemnehir68275 ай бұрын
Yine çok güzel bir yayın olmuş. Elektrikli araçların Türkiye'de yaygınlaşması muhtemelen fiyatların düşmesi ve ortalama vatandaşın daha kolay araca ulaşmasıyla da sonuçlanacak
@mustafacrc4 ай бұрын
İşte o dediğine bizim oralarda "Gazoz ağacı" diyorlar. Gazoz ağacı Türkiye'de yetişmiyor.
@mehmettvk5 ай бұрын
çok beğendim.bu şekilde bilim videoları yapınız teşekkürler.
@tayyarkilicaslan75985 ай бұрын
Çok bilgilendirici bir video olmuş emeğinize sağlıki
@meraklımühendis275 ай бұрын
Harika bir analiz videosu olmuş. Emeğinize sağlık ❤❤
@mehmetanlozer83845 ай бұрын
Mükemmel video olmuş elinize sağlık
@emremermer5 ай бұрын
Emeğinize sağlık, güzel bir analiz olmuş 👍
@mehmetisaacar5 ай бұрын
Çok iyi bir içerik, elinize sağlık.
@kydgnk5 ай бұрын
Emek var emek..🎉😊
@unzilectn4 ай бұрын
çok güzel bir anlatım.
@northernlegolas5 ай бұрын
Çok iiydin Yaşar, Çinin elektrifikasyons yönelmesi için bir sebepte yazılım. Şu anda ABD ve AB de emisyon std benzer. Bu emisyon seviyesine ulaşmak için otomatik vites bi araçta, 11k sayfa motor kodu, 7-8k sayfa egzos aftertreatment, 4-5k otomatik vites toplam yaklaşık 20-24k sayfa yazılım gerekiyor. Elektrikli araçta ise 4-5k sayfa elektrik motoru inverteri, 3-4k batarya (BMS) yazılımı gerekiyor. Yani
@berkayaydn4155 ай бұрын
Güzel bir video elinize sağlık
@oullcan5 ай бұрын
Harika program olmuş elinize sağlık!
@rashadkurqan82925 ай бұрын
Güzel içerik, lityum hakkında çok şey oğrendim.
@emretufek74Ай бұрын
Batarya teknolojilerinde magnezyum, nikel ve kobalt da kullanılıyor, bunlarla birlikte aluminyum, bakır ve grafit de önemli miktarlarda kullanılmaktadır.
@M.mkurucay5 ай бұрын
Elektrikli araç konusunda bende bir kaç makale okumuştum bana pek çevreci gibi gelmedi. Ayrıca 200bin KM karbon salınımın eşitlenmesi hikayesine o batarya 100bin KM de yenisi ile değişirse vs. Yandığında söndürülememesi lojistik aşamasında ki tehlikesi yorumlarda gördüm ki birde sağlık meselesi var dahası Cin in elektrik üretimini ağırlıklı kömürden temin etmesi hadi birde nükleer santrallerin sayısının artması bunlar çok acayip senaryolar. Belki şehirde karbon salınımı az ama dünya ya salınan karbonun daha da artacağı kesin. Umarım insanlık olarak daha iyisini buluruz. Çok şey öğrendim. Emeğinize teşekkürler.
@kaanerdem28223 ай бұрын
Ilk asama lithium pillerdi, simdi ise kati halli pillere dönüsüyo teknoloji. Yani suanki aldiginiz elektrikli otomobili bir 5 sene sonra bambaska teknoloji altyapisiyla görebilirsiniz. Bati tedirgin oldugundan birazda beklemede, suan reorganize olmakla mesguller ve icten yanmali motorlu araclardaki kisitlamalari bir 5 sene daha uzattilar.
@PasaSecen5 ай бұрын
Harika bilgiler
@FARUKKIMSESIZ5 ай бұрын
Teşekkürler
@bilimsanatduzen20745 ай бұрын
Güzel anlatım için teşekkürler
@FinansPandası5 ай бұрын
Bu kanal fazla kaliteli dostummm
@yasarilkgoz58455 ай бұрын
Keyifle dinledim.Genel kültürüme bir katkı daha.Teşekkür ederim.
@erayk964 ай бұрын
Önemli bir konuyu atlamışsınız bence: Sodyum iyon bataryalar. Sodyum ve lityumun kimyasal özellikleri çok benzer (aynı gruba ait elementler). Lityum iyon bataryalara alternatif olabilecek, daha teknolojisi yeterince gelişmemiş olsa da bu haliyle bile şu anki prototipleri lityum iyon'lara çok yakın enerji yoğunluğuna sahip olan bataryalar. İlk seri üretimleri başladı bile. 2023'te BYD sodyum iyon bataryalara 1.4 milyar dolar yatırım yaptı. Videoda bahsettiğiniz CATL da ilk sodyum iyon bataryalarını 2021'de üretti ve 2. jenerasyonlarını geliştiriyorlar. Lityum çok zor bulunan ve çok zor çıkarılan bir elementken sodyum her yerde var. Sodyum bataryaların üretimleri lityum bataryalara çok benziyor, benzer hammaddeler kullanılarak üretilebiliyorlar. Hatta lityumla kullanılamayan daha da ucuz hammaddeler kullanılabiliyor. Uzmanı olmamakla birlikte kimya derslerimden hatırladığım kadarıyla sodyum'un tepkimelerinin lityum'a göre daha yüksek enerji açığa çıkarması sebebiyle teknoloji geliştiğinde lityum bataryalardan daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olacaklarını düşünüyorum. Beklentim 5, maksimum 10 yıla lityumun pabucunun dama atılacağı yönünde. Yani lityumdan zengin olan ülkelerin zenginliği petrol zengini olanlar kadar uzun sürmeyecek diye düşünüyorum. Bir de potasyum iyon bataryalar üzerine araştırmalar var ama onlar yakın zamanda üretime geçmezler diye sanıyorum. Güzel bir bölümdü ağzınıza, emeğinize sağlık. Sevgiler.
@aliozgurerturk72685 ай бұрын
Güzel video olmuş elinize sağlık neler öğrendik sorduğunuzu söyleyelim nasıl üretildiğini öğrendik ne kadar üretildiğini öğrendik dünyadaki rezerv miktarını öğrendik. Yalnız Afganistan'da da bildiğim kadarıyla sağlam lityum yatakları var o konuya değinmiş sanki dünyada sadece Şili ve Avustralya'da var gibi anlaşılmış o konu net değil. Jeopolitik durumlara değinmemiz güzel olmuş. Videoyu izler izlemez aklıma gelenler bunlar ilk etapta. Sizden ricam Bir de grafit videosu çekerseniz mucize dediler süper iletken dediler şöyle dediler böyle dediler ne olduğu belli değil bir aydınlatırsanız harika olur
@KalbindeMakus5 ай бұрын
(İşin karbon kısmını bir kenara bırakırsak) Petrol kullanan araçlara daha fazla güvenme eğilimim var. Mekanik sistemler elektronik sistemlerden daha güvenilirmiş gibi geliyor.
@emreakbacak59725 ай бұрын
mevcut kullandığınız araçları göz önüne aldığınızda kaç kere elektrik kaç kere mekanik nedenler ile sanayiye gittiniz bakım olur arıza olur ? hem araçlarda hemde endüstri ekipmanlarında mekanik ve elektrik arıza+ bakım ihtiyaçları son 10 yılda hep elektrik lehine gelişmiştir.
@beratberkgozen5 ай бұрын
Ben de dün farkettim. Çalıştığım fabrikadaki paketleme bölümünde çember makinesi var. Baktım onun üzerinde lityum yazıyor. Baktım bataryaya lityum. Dedim ki bu çok değerli
@carmela64245 ай бұрын
Niye bu kadar kaliteli
@SelcukULUSAL5 ай бұрын
Harika bir programdı.
@oullcan5 ай бұрын
Ulan daha 2 dk olmuş paylaşalı ne ara izledin 20dk’lık video’yu? Bot mu basıyonuz la?
@zaferinsevgilicocugu5 ай бұрын
Ne ara izledin dayı
@SelcukULUSAL5 ай бұрын
@@oullcan yok la. Sonda yazacağımı yazdım. Şaşırtmıyorlar.
@hakimtorgut16475 ай бұрын
Süper video
@MUSTAFAAVCI-o6t4 ай бұрын
Konuyu cok iyi ele almissiniz.
@alidnnr19035 ай бұрын
Abim magnezyum degil o manganez.Severek izliyoruz.❤
@avocato31315 ай бұрын
elinize sağlık
@ruberu10005 ай бұрын
Bir bilgi vermem gerekiyor, lityum oksijenle temas edince buyuk bir hizla yanmaya basliyor. Su bile sonduremiyor daha cok alev almasina sebeb oluyor. Bataryali urunler lityum icerikli ve bunlardan bir cogu yolcu ucaklarinda yasakli madde sınıfında, yolculuktan once lutfen gorevlilere sorun bagajinizdaki bataryali esyanizin yasak olup olmadığını. Yoksa guvenlik kontrolunden gecmez ve pahali esyaniz ziyan olabilir, havacilik ta her insan kendi bagajindan sorumludur 😉
@OnePurplePopcorn5 ай бұрын
Hemen hemen her türlü cihazın mobilite kazanması batarya sektörünün büyümesine vesile oldu bu da lityum-carbonat talebini arttırdı. Tıpkı işlemcilerin kullanımının artması ile işlenmiş silisyum talebinin artması gibi. Bakalım teknoloji daha farklı nelere yol açıcak.
@ByrmErdgn5 ай бұрын
Hocam lityum bilinen en teratojen ajanlardan bir tanesi. Yani hamile kadınlarda bebeğe mutajen etkileri cok fazla. Lityuma maruziyet sonucu çok çeşitli konjenital anomaliler ortaya çıkıyor. Bence bu konu da çok önemli bir konu. Şilideki maden sahalarinda öylece birakılan sularda %0 lityum kalacağını düşünmüyorum. Lityumun kendisi cok teratojen olduğu icin o sularda az bile kalsa ordaki yerel halk ve doğadaki hayvanlar hamile kalınca mutasyonlara sebebiyet verecektir.
@kingofbithynia5 ай бұрын
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisiyim. Üniversitemde bir laboratuvar AB desteğiyle kurulmuş ve Lityum-iyon pil geri dönüşümü ve alternatif olarak Sodyum-iyon pil üretimi üzerinde çalışıyor olması lazım
@sarpwatts4325 ай бұрын
O zaman o dağın eteklerine sadece bipolar bozukluğu olan yeni bir halk yerleştirilebilir veya akıl hastanesi kurulabilir. 😂
@Daniel864555 ай бұрын
@@kingofbithyniahocam merhaba,mm mühendisliği hakkında soru sormak istiyorum. sizce öğrenci olarak bölümün önü açık mı, iş imkanları nasıl, çalışma alanları nelerdir, üniversite etiketinin önemli olduğu bir bölüm mü?
@tasknbudakc87425 ай бұрын
Emeğinize sağlık. #YIGIT yiğit akü nün Ganfeng Lityum enerji şirketi ile ( maden üreticisi) görüşmelere başlamış olması konusunda yorumunuz olabilir mi? teşekkürler.
@atakanaslanov5 ай бұрын
Harika video. Not olarak elektrik üretiminde yenilenebilir ya da nükleer enerji kullandıkça elektrikli arabalarin yaşam döngüsü boyunca karbon salımları da sıfıra yaklaşacak.
@kubilaytabak50765 ай бұрын
Şahane bir iş olmuş, ellerinize sağlık. Saygıyla bir noktaya takıldım: 18:05 200.000 km yol gitmek için kaç litre yakıt tüketiyor da 50.000 kg karbon salıyor içten patlamalı araçlar? İnanın anlamadım. İçten patlamalı motorların vandalizmin sadece bir adım uzağında olduğuna inanıyorum lakin yanlış öğrenmek de istemem.
@kadir-o1q5 ай бұрын
teşekkürler
@husainhusain87045 ай бұрын
Denizli merkez den selamlar
@cubbesiz5 ай бұрын
Yeni vergi paketiyle ilgili bir video gelirse güzel olur
@zahiriiklimАй бұрын
Kafadan tırlak border kişilik bozukluğu için kullanyorduk . Gerçekten ilaçlarını kullanmadıklarında pilleri bitiyor.
@kutlusezen5 ай бұрын
Çözelti madenciliği deniyor bu lityum üretim yöntemine. Türkiye'de soda külü üretiminde kullanılır bu yöntem ve teknolojik olarak öncü olduğumuz alanlardan aslında. Elektrifikasyon ve enerji depolama, petrolü olmayan bir ülke olan Türkiye'nin çok fazla yatırım yapması gereken bir sektör ama git gide daha geç kalınıyor.
@quasarmaho4 ай бұрын
lithium ion piller yerine gecebilecek yeni pil teknolojilerindende bahsetsen guzel olurdu
@strategyschool4 ай бұрын
Son dönemde Sırbistan'daki karışıklıkların da Lityum ile ilgisi var gibi. Ülke Avrupa'nın verimli lityum yatalarından biri. Geçtiğimiz dönem Xi Jinping Avrupa turu sırasında ilk Belgrad'a gelmiş ve uzun uzun konuşmuşlardı C. Başkanı ile. Çevreci gösterilere sahne olan Lityum madeninin müşterisi ise Almanya oldu. Almanya Avrupa'nın EV devi olmak amacında. Gösterilerin yapıldığı madeni çıkaran firma ise çevreyi darma duman edecek bir yöntem kullanacak gibi. Çevreciler buna itiraz ederken Belgrad bu işin arkasında Lityum kavgasının olduğunu düşünüyor
@ihtiyardelikanl77865 ай бұрын
Herkes biliyor teksoprun adalet...
@tahafurkank5 ай бұрын
200.000 kilometre kullanım sonrası elektrikli araçların karbon salımımı bakımından içten yanmalı motorlardan daha avantajlı hale geldiğini söylemişsiniz. Peki elektrikli.bir aracın bataryası ne kadar kullanım sonrası yenilenmek zorunda ? Çünkü üretimi sırasında zaten asıl karbon salınımı meydana geliyor.
@yusufcanaktas69295 ай бұрын
200.000 yanlış veri, 30 ile 40 bin km arası emisyon anlamında yakalamış oluyor. Ama burada asıl önemli olan o araba ortaya çıkana kadar ortaya çıkan toplam emisyon, o batarya bileşenlerinin kazılıp işlenme süreci, taşınması, fabrikada tüketilen su miktarları.
@AEAurelius5 ай бұрын
İçerik lityum ile ilgili ama lityum iyon bataryalardan bahsedilirken kobalttan ve doğu kongodaki kobalt madenlerinde yaşananlardan da bahsedilmesi gerekilirdi bence
@ethemesonmez5 ай бұрын
+ ilgilisine bir kitap önerisi bırakayım: Kara. S. (2023) Cobalt Red: How the Blood of the Congo Powers Our Lives
@firatalkan5575 ай бұрын
Sanırım elektrikli aracın 200k km’ye tek bataryayla vardığı varsayımıyla bu hesap yapılmış ama bildiğim kadarıyla bu çok zor. Dolayısıyla ikinci batarya demek + 6 ton demek. Bu da avantajı 14 tona düşürüyor. Bir de pilin verimliliğinin sürekli azaldığı düşünülürse fark biraz daha azalacaktır. Yine de gelişmekte olan bir teknoloji için fena değil. En önemlisi de nüfusun yoğun olduğu şehir merkezlerinde hava kirliliğinin azalmasının uzun vadede devletlerin sağlık harcımalarını düşürmesi bile, elektrikli araçlardan yana olmak ve gelişimini desteklemek için yeterli görünüyor.
@smaviserit5 ай бұрын
Milyon kilometreyi deviren teslalar var, ortalama 500-600bin kilometrede batarya değişmiş yani yine daha çevreci
@klcali37875 ай бұрын
Çinde öyle bir yer sadece doğutürkstan coğrafiyasıda mevcut.
@eyupgunduznurver58884 ай бұрын
Lityum, Petrol gibi tüketilen bir madde değil. Yüzde 100 dönüştürülebilin bir madde. elektrikli otolar yaygınlaştıktan sonra gereken lityum da eski bataryalardan kazanılacak.
@ahmetyanar16314 ай бұрын
Sermaye maliyet hesabı yapıyor. Dönüştürme maliyetini de hesaplamak gerekir o durumda. Geri dönüşüm kandırmaca olabilir.
@ahmetfarukaslan57895 ай бұрын
Elektrikli-içten yanmalı kıyasınızı 200 bin km için yaptınız fakat Avrupa ülkelerinde 200 bin km bir araba için uzun bir ömür sayılır. Ayrıca üretimi sırasındaki karbon salınımı verilen araç bataryası ne büyüklükte? Farklı araç bataryaları arasında 10 kat büyüklük farkı olması muhtemel. Bu durumda, düşük menzilli bir batarya ile 200 bin km yapmak için çok fazla şarj döngüsü gerekeceğinden, bu kadar uzun kullanım mümkün olabilecek mi?
@ZamanYolcusu19635 ай бұрын
Lityum maddesi katiyen fosil yakıtlara alternatif olamaz. Elektrikli araçlar, performans ve pratiklik açısından fosil yakıtlı araçların çok gerisinde. Çocukların oynadığı akülü araba gibiler. Yokuş çıkarken bile zorlanıyorlar. Ayrıca bu arabaların yaygınlaşması, elektrik talebini çok artıracağı için giderek daha fazla sayıda enerji santraline ihtiyaç duyulacak. Bu da çevrenin gene canına okuyacak. Bana göre sıvı hidrojen gibi başka bir çare bulunmalı. Fosil yakıtları idame ettirecek, doldurması pratik ve aracın performansını azaltmayacak başka bir çare bulunmalı. Elektrikli araba olmaz. Toyota az çok bu gerçeğin farkına vardı.
@Legolassss33633 ай бұрын
Şili de katma değer yok bizim bor gibi batarya fabrikasıda kursa o zaman mantıklı
@cakohasan694 ай бұрын
🧡
@erdemerbeysenyurt6911Ай бұрын
peki atık bataryaların çevreye ektileri ne düzeyde?
@ercaner_buzbey4 ай бұрын
İçten yanmalı motorlar, elektrik santrallerinde kullanılan dıştan yanmalı motorlardan aslında daha verimsizler, elektrik ve harekwt enerjisi üretiminde. Yek üstünlükleri özellikle hız delisi olan sürücüler için 0dan 100 kmye geçişte öteki tüm motor türlerini alt ediyor olmaları, ancak bu yakıt tüketimi ve enerji verimliliği açısından ağır bir zafiyetleri olduğu gerçeğini değiştirmez. Her koşullda elektrikli araçlar daha az karbon salınımı sağlar uzun vadede. Mesele şu, bu geçiş sürecinde doğaya vereceğimiz zararı doğa kaldırabilecek mi? Çünkü sera gazlarında karbona verilen haksız ağırlık, göz ardı edilen başka zararlı gazları (örneğin dokunmatik ekran ve güneş paneli üretiminde salınan zehirli gazlar gibi, ya da jetler de salınanlar gibi)
@ercaner_buzbey4 ай бұрын
Bu gazların gerçek etkisini görmezden gelmemize yol açıyor. Sonuç ne olur Allah bilir. İnşallah bir bela çıkacaksa bunu doğrudan buna neden olanlar gadk olur, masumlar değil.
@mahmutmudiyem2324 ай бұрын
🎉🎉
@onurcora51072 ай бұрын
şöyle bir ufak hata var sadece, her bataryanın katot'u nikel , mangan içermez bu bataryanın tipini belirleyen ayrıştırıcı noktadır. LFP bataryanın katot'u fosfat ve demir içerir.
@DuyguAslan189Ай бұрын
usta benim gibi borderline hastalarına tavsiye edilen lityumla bu lityum aynı şey mi kafam karıştı ?
@onur-f4i5 ай бұрын
lityumun fiyatı son 1 yılda %70 düşmüş
@ayberkgny5 ай бұрын
ARKADAŞLAR KARDEŞİMİ KAYBETTİM YARDIM EDİN! "KALİTESİZ BİR 49W İÇERİĞİ BULMAYA GİDİYORUM, BULMADAN GELMEYECEĞİM." DİYEREK EVDEN ÇIKTI VE 5 YILDIR ONU Bİ DAHA GÖREMEDİK.
@CAMES3215 ай бұрын
hiç komilk değil.
@ayberkgny5 ай бұрын
@@CAMES321 Mizahşör değilim, komik iddiasında da bulunmadım. Admin 49w'nun instagram storysinde bile paylaşmış. Beğenmediysen oku geç.
@ayberkgny5 ай бұрын
@@CAMES321 Mizahşör değilim. Komik bulmuyorsan okuyup geçebilirsin, bunu yazacak kadar rahatsız oluyorsan kendine bir bak bence. 👍
@CAMES3215 ай бұрын
@@ayberkgny sen yazmayı kendinde hak olarak görmüşsen ben de görüyorum..
@ayberkgny5 ай бұрын
@@CAMES321 tamam dostum teşekkürler görüşün için. Umurumda değil ☺👍
@oguzkaanklc20145 ай бұрын
Artık dünya sodyum iyon batarya gini alternatiflere gidigor daha fazla çünkü ve daha ucuz
@ibrahimbayat43135 ай бұрын
❤Bizde durum ne Âlemde?❤??
@cag19845 ай бұрын
👍
@Drhamdi.3 ай бұрын
Hangi şartlarda üretiyor. İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar
@musamirikАй бұрын
😮
@atillaylldiz50815 ай бұрын
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@emreakbacak59725 ай бұрын
denizlerde de çözülmüş halede lityum bulunmakta, videoda bahsettiğiniz yeni teknoloji geliştirilebilir ise eğer çin neden şiliden lityum ithal etsin ? çin kıyılarında bu teknoloji ile lityum hasatı yapar. buda jeopolitik olarak abd nin hiç işine gelmez gibi geldi bana, bu sebepden ötürü bu yeni teknoloji hiç bir zaman bulunmayacak bence.
@gurselsen36824 ай бұрын
Doğadan alınıp, doğaya zarar vermeyen teknolojik gelişme olabilir mi.!
@bayholmes4 ай бұрын
Kanka Ömer ile muhabbet ederken ki sohbet tonun daha heyecanlı bu arada ve dinlenilesi. Sesine böyle gizemli bir ton vermen hiç olmamış. Diğer videolarınıza doğru terkediyorum burayı.
@rdvancakmen94245 ай бұрын
Kardeşim bir ülke hem petrol hemde lityum fakiri nasıl olabilir 😢
@oguzhangultekin74555 ай бұрын
Kara elmas kömüre denir petrole değil 😅
@sarpwatts4325 ай бұрын
Ben bu maddenin peşinde değilim
@altunyurtr5 ай бұрын
O pudra şekeri değil miydi
@AWhite_5 ай бұрын
ABD de elektrikli araç 55000 demişsiniz, düzelteyim. Tesla model Y, $7500 federal destek $2000 dolar state desteği, %2 faiz ile 28000 dolara geliyor.
@eytanguler28613 ай бұрын
bu adamın alt dudağının yamukluğuyla pelin batu'nun ağız yamukluğu arasında bi paralellik var.