Gezocht: titelmaker voor deze video

  Рет қаралды 411,344

NOS op 3

NOS op 3

Күн бұрын

Пікірлер: 1 200
@nosop3
@nosop3 2 жыл бұрын
Wil je ons helpen? Dit KZbin-kanaal kan een Tegel winnen, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Ga naar: www.detegel.info/stemmen/, selecteer ‘NOSop3 redactie ism Haagse redactie…’, verzend - en bevestig even in je mail. Thanks!
@JurgendeMooij
@JurgendeMooij 2 жыл бұрын
Ik ging bij "Wil je ons helpen?" helemaal uit van een vacature 😂
@IliasPlayz
@IliasPlayz 2 жыл бұрын
Gestemd! :)
@wardskidoedels512
@wardskidoedels512 2 жыл бұрын
Gestemd! Hopelijk winnen jullie!
@Aquam.
@Aquam. 2 жыл бұрын
Gestemd en ik ben heel erg benieuwd naar de titel😂😂 MAANDAY TITLELELELELEE
@bullshitmemepage2020
@bullshitmemepage2020 2 жыл бұрын
Misschien eerst je personeel fixen voordat we gaan stemmen op je!
@horowitz8680
@horowitz8680 2 жыл бұрын
Mensen zijn het zat om lang en hard te werken voor een slecht salaris en hoge werkdruk. Geen wonder dat ze wisselen van job als je werkt in miserabele omstandigheden (denk daar bijvoorbeeld aan schiphol, maar ook aan sectoren zoals de horeca, postbezorging, retail en onderwijs), zeker als ze geen zekerheid hebben op goede lange-termijn huisvesting. Het personeel werd jarenlang als product gebruikt en behandeld/wegbezuinigd door de bedrijven die ze inhuurden, iets wat deze bedrijven nu de kop kosten. Ergens vind ik het hilarisch dat vluchtmaatschappijen zoals schiphol (en andere sectoren) eerst enkel keken naar wat het voordeligst voor henzelf was, zonder oog te hebben voor het welzijn van hun personeel, maar nu met de handen in hun haar smeken naar nieuwe werkkrachten om opnieuw een slechtbetalende baan met weinig pauze en een gebrekkige CAO op te pakken. Het laat zien dat zulke bedrijven niks geven om hun werknemers, en dan krijg je uiteindelijk deze scenarios terug. Wat je zaait, zul je oogsten.
@vincentkoerten3260
@vincentkoerten3260 2 жыл бұрын
Meneer werd wakker en koos feiten
@Justpim19
@Justpim19 2 жыл бұрын
Het is huilen als de appie beter betaald en minder zwaar werken is.
@michirusama9786
@michirusama9786 2 жыл бұрын
Mee eens, er moet echt geïnvesteerd worden in het behoud van personeel.
@lieuwegreidanus1329
@lieuwegreidanus1329 2 жыл бұрын
Dat klopt, werken loont niet meer in Nederland. Dat is een reden dat mensen minder gaan werken om zo te blijven profiteren van veel voordelen die je financieel geniet. Werk je wat teveel word je aan alle kanten gekort. Maak je een paar overuren blijft ook niks van over qua financiën. Daar zal wat aan gerepareerd moeten worden, netto brutto.
@rolyars
@rolyars 2 жыл бұрын
Het is wel belangrijk dat deze mensen nu goed bij de les blijven. Bedrijven laten hun ogen alweer vallen op goedkope arbeidsmigranten die zich wel laten uitbuiten. Dat kan invloed hebben op de keuze die je straks nog hebt op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Arbeiders staan vrij zwak omdat ze niet meer georganiseerd zijn, vakbonden zijn bijvoorbeeld uitgekleed. De successen in arbeidsomstandigheden die zijn bereikt in de 20e eeuw worden daarom steeds meer de nek omgedraaid.
@Geskipt
@Geskipt 2 жыл бұрын
Een andere belangrijke reden dat er tekorten zijn in het onderwijs, de zorg en ander essentieel werk zijn de matige arbeidsomstandigheden. Hoe belangrijker je werk voor de samenleving, hoe minder je gaat verdienen.
@captainlegend5070
@captainlegend5070 2 жыл бұрын
Leraren hebben helemaal geen matige arbeidsomstandigheden; ze hebben veel meer vakantie dan andere mensen, ze krijgen een dertiende maand, ze hebben een vast salaris, etc, etc, etc. Als je dit vergelijkt met vuilnismannen of andere beroepen dan is in het onderwijs werken echt appeltje eitje
@mafiafankyl
@mafiafankyl 2 жыл бұрын
Onzin.
@computerfan1079
@computerfan1079 2 жыл бұрын
@@mafiafankyl leg uit
@frankb9414
@frankb9414 2 жыл бұрын
Niet helemaal waar. 1) Die banen die je noemt worden betaald met publiek geld. Dus als we die salarissen verhogen voelt iedereen dat in zijn portemonnee. 2) van de genoemde banen zijn er ook gewoon heel veel. Er zijn duizenden verpleegkundigen, agenten en leraren. Een loonsverhoging van een paar procent kost meteen miljoenen. Dat geldt niet voor beroepen waar er veel minder van zijn. Overigens zie je dat door de tekorten die salarissen nu ook stijgen
@-_YouMayFind_-
@-_YouMayFind_- 2 жыл бұрын
Ja klopt zo lijkt het wel een beetje haha. Mijn vader is leraar en wat hij allemaal extra moet doen. Essentieel werk moet gewoon meer gewaardeerd worden anders zoeken mensen een andere baan
@monkeymode5652
@monkeymode5652 2 жыл бұрын
Ik was het begin van corona de horeca uitgetrapt. Anderhalf jaar op uitzend basis van magazijn naar magazijn geshuffeld. Weer terug de horeca vanaf april 2021 en en binnen één zomer bijna een burnout ingewerkt met 60 urige werkweken met enorme drukte en een groot personeelstekort. Ben op slag overgesprongen naar een ICT opleiding en ben nu gelukkiger dan dat ik de afgelopen 4 jaar ben geweest.
@aminus3765
@aminus3765 2 жыл бұрын
Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje, mag ik vragen welke opleiding, hoe lang het duurt en of het een betaalde is?
@aronvanzee
@aronvanzee 2 жыл бұрын
mbo of hbo?
@bram2232
@bram2232 2 жыл бұрын
60 uur is niks man, burn-out laat me niet lachen😂
@wayhuncho6599
@wayhuncho6599 2 жыл бұрын
@@bram2232 jij bent echt een idioot, 60 uur is een fucking lange werkweek en als je dan alsnog moeite heb met betaligen is alle schuld naar het structuur van de samenleving!
@aminus3765
@aminus3765 2 жыл бұрын
Ik studeer nu WO rechtsgeleerdheid
@cesarheuvelmans
@cesarheuvelmans 2 жыл бұрын
Wat zijn jullie toch een top team! Love it!
@xonarofficial
@xonarofficial 2 жыл бұрын
Creatieve video! Het blijft volgens mij altijd zoeken naar balans. Doordat er nu banen over zijn, is het makkelijker om een baan te vinden. Meer werklozen zou je niet willen. Aan de andere kant heeft het personeelstekort serieus invloed op ons eigen dagelijks leven, we voelen er allemaal wat van. Ik ben benieuwd hoe de inflatie invloed heeft of misschien is voortgekomen uit dit alles..
@allthatchas
@allthatchas 2 жыл бұрын
De inflatie is niet hierdoor veroorzaakt, maar sommige maatregelen die genomen zouden moeten worden, zouden de kosten wel verder kunnen verhogen. Met name hogere lonen, dat leidt ook tot hogere prijzen (en wat lagere winsten). Op zich lijkt me dat niet verkeerd, maar er moet dan wel iets gedaan worden voor degenen die niet kunnen werken.
@dartspracticeroutines5622
@dartspracticeroutines5622 2 жыл бұрын
Momenteel zijn er enorm veel eenmanszaken en mensen die voor zichzelf werken zonder personeel. Volgens mij heeft zo'n beetje 80% van de bedrijven minder dan 5 werknemers. Vooral de (middel)grote bedrijven hebben hierdoor weinig personeel. Dit, in combinatie met de wensen van iedereen tegenwoordig: vandaag besteld, morgen in huis; veel mensen hebben minder geduld op het terras en alles moet tegenwoordig perfect zijn. Zelf denk ik dat die wensen niet meer in verhouding staan met het aantal mensen wat aan het werk is. Alles moet vlug en perfect, helaas is die combinatie onmogelijk met zo weinig mensen.
@rolyars
@rolyars 2 жыл бұрын
Andersom, inflatie en personeelstekorten gaan vaak samen, vooral als het door monetaire expansie komt (die drukpers dus). Heeft o.a. te maken met de Philips Curve. Helaas is het vaak tijdelijk en niet zelden gevolg door een recessie. Wel belangrijk om in het achterhoofd te halen voor we hier allemaal arbeidsmigranten heen halen.
@CazorlaHD
@CazorlaHD 2 жыл бұрын
Heerlijke content maken jullie altijd, complimenten!
@shuebahmedabdulla5514
@shuebahmedabdulla5514 2 жыл бұрын
bro jij. jij. jij. bent die jongen die met qucee spelt in gta
@davidboer5197
@davidboer5197 2 жыл бұрын
@@shuebahmedabdulla5514 ja hahah wtf
@Joni-Barracuda
@Joni-Barracuda 2 жыл бұрын
Ondanks het personeelstekort bij jullie, is het toch nog goed gekomen. Onwijs leuke video! 🤭
@nosop3
@nosop3 2 жыл бұрын
De eindredacteur is ook nog eens van baan gewisseld dus deze video is nog titelloos. Wie springt in het gat? Doe je suggestie in de comments en de beste promoveren we maandag tot titel 🏆.
@rowley___
@rowley___ 2 жыл бұрын
Deze titel is perfect ;)
@thijsjansen7863
@thijsjansen7863 2 жыл бұрын
Gezocht: Student die nog géén werk heeft.
@brodoxl
@brodoxl 2 жыл бұрын
Personeel tekort Uitgelegd
@Aquam.
@Aquam. 2 жыл бұрын
1.Persooneels tekort, wat nu? 2.Persooneels tekort, en nu? 3. Blunder video! 4. Wat als er persooneels tekort is? 5. Persooneels weg? dat is pech!
@YiruIsGaming
@YiruIsGaming 2 жыл бұрын
1. Gezocht: Personeel voor het banen tekort. 2. Veel werk maar weinig personeel. 3. Wel werk maar geen personeel. 4. Veel personeel weer nodig. 5. Na corona weer personeel nodig. 6. Hup aan het werk. 7. We hebben jou nodig. 8. Meer personeel. 9. Het personeels tekort. 10. Vele banen geen personeel. 11. Investeer in meer personeel. De huidige title vind ik zelf het leukst. Ik hoop dat de banen weer gevult zullen worden zonder dat de kosten voor producten worden verhoogt. En als mensen moeilijk doen voor mensen die wat extra (hulp) nodig hebben zeg ik dit: INVESTEER IN JE MENSEN.
@stefanwosinsky1935
@stefanwosinsky1935 2 жыл бұрын
Heb het gemerkt...donderdag gehoord dat ik ontslag krijg bij de ene veehouder, vrijdagavond al telefoon gehad van een andere. Goed onthouden mensen, verstop je als je op je werk bent. Als de baas dan belt om te vragen waar je bent, zeg je: goed personeel is lastig te vinden niewaar?
@bekpamper7376
@bekpamper7376 2 жыл бұрын
Hond heeft een baas.
@baukewijnsma
@baukewijnsma 2 жыл бұрын
Ze zegt het goed. Als we meer salaris aan de 'gewone' werknemer gaan betalen dan gaan automatisch de prijzen voor de consumenten omhoog waardoor er minder vraag naar is. Dat is wat er gebeurt maar dat is niet de bedoeling de directeuren, bestuur en leidinggevende hun salaris zou eigenlijk omlaag moeten om het 'gewone' personeel te betalen. Aandeelhouders hebben ook teveel macht. De consument hoeft hier niet de dupe van te worden.
@Arik-2103
@Arik-2103 2 жыл бұрын
Maar anders kan de baas zijn wekelijkse gokavondje in Monaco niet betalen! Snap dat dan toch!
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Je beseft als je pensioen opbouwt dat jij een aandeelhouder bent toch? Aandeelhouders van veel bedrijven zijn in een vorm of een andere vorm pensioenfondsen... Die later jouw pensioen dienen uit te keren...
@DopeAap
@DopeAap 2 жыл бұрын
dat klopt helemaal niet
@lordbunbury
@lordbunbury 2 жыл бұрын
Als iedereen meer verdient gaan waarschijnlijk de prijzen van huizen omhoog, maar van alledaagse producten niet zo snel, omdat mensen daar keus hebben uit heel veel producten, plus genoeg aanbieders die met elkaar concurreren voor een lagere prijs. Zelfs als je dubbel verdient ga je niet opeens dubbel betalen voor een koffie omdat je meer geld hebt. Er zijn genoeg merken koffie/ aanbieders van koffie om de prijs redelijk te houden. Je gaat wel meer lenen voor een hogere hypotheek voor een groter huis, en als iedereen dat doet stijgen de prijzen van huizen.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@lordbunbury Ehm... Nee zo werkt inflatie en prijsstijgingen niet... Zoiets heet koopkracht. Bij een hoger besteedbaar inkomen zal je zien dat alles stijgt in prijs... Waarom? Omdat mensen op subjectieve basis bereid zijn er meer voor te geven... Handel is niets anders dan het principe; wat een gek ervoor geeft...
@yanapetiet4581
@yanapetiet4581 2 жыл бұрын
Als jongere kan ik wel een baan vinden, maar waar werk ik voor? Ik moet toch tot m'n 30ste bij m'n ouders wonen voor ik mijn eigen plekje kan vinden.... Ik ben in het buitenland gaan wonen en werken, hier in Finland heb je alle ruimte en veel meer kansen om een eigen leven op te bouwen. Ik vraag me af hoe veel meer jongeren hier achter komen en uit Nederland vertrekken... Eigenlijk zonde en schadelijk voor het land lijkt me...
@petervanleeuwen4344
@petervanleeuwen4344 2 жыл бұрын
grote stap ben trots op je
@matthijsbakker342
@matthijsbakker342 2 жыл бұрын
Ik zit er ook over te denken om misschien na mijn studie te verhuizen. Nederland is een puinhoop van jewelste geworden.
@Veravb
@Veravb 2 жыл бұрын
ook ik denk erover te emigreren!
@damonlawson9447
@damonlawson9447 2 жыл бұрын
Dus Finland is een aanrader? Ik ben ook van plan m weg te yeeten maar liever wel naar een warmer land.
@jochemvanderspek9202
@jochemvanderspek9202 2 жыл бұрын
Nederland is niks meer weg hier!
@sownheard
@sownheard 2 жыл бұрын
Dit is een aan winst voor de werknemers. Hoe meer ongevulde banen hoe meer werkgevers met elkaar moeten concurreren om banen aantrekkelijke te maken.
@IMatchoNation
@IMatchoNation 2 жыл бұрын
Klinkt alsof bedrijven hun vacatures een stuk aantrekkelijker moeten gaan maken; succes ermee!
@An0niem4
@An0niem4 2 жыл бұрын
Dingdingding, we hebben een winnaar. Dit is precies de crux van het verhaal: Bedrijven die niet in staat zijn werknemers te trekken zijn gewoon niet levensvatbaar. U bent slimmer dan de hele NOS redactie bij elkaar (of misschien minder politiek gemotiveerd)
@sainaro2335
@sainaro2335 2 жыл бұрын
Wat een leuk idee met "missend" personeel in deze video! Ook het laten bedenken van een eigen titel is leuk. Dit zorgt natuurlijk voor meer comments, maar niet op een geforceerde manier! (Wat overigens een hele balans-act is) Zeer creatief allemaal!
@Gerkozielman
@Gerkozielman 2 жыл бұрын
Geweldig, dat einde...de NOS nieuwslezer die het afmaakt en dat liedje van de Beatles er achteraan! prachtig gemonteerd.
@dragonmartijn
@dragonmartijn 2 жыл бұрын
"We can't work it out."
@victorvandenbrink6851
@victorvandenbrink6851 2 жыл бұрын
Ik denk dat als ze op z'n minst de lonen zouden compenseren met de inflatie dat het personeelstekort al een stuk minder zou zijn. Iedereen is tegenwoordig wel enigszins onderbetaald, en daarom beginnen steeds meer mensen voor zichzelf.
@koerdzijlstra8513
@koerdzijlstra8513 2 жыл бұрын
Dit werkt niet. Na onderzoek blijkt dat wanneer minimumloon ophoog gaat. Het aantal werkende daalt. Hoe meer mensen betaald krijgen voor een baan hoe minder mensen berijdt zijn om te werken. Klinkt heel averechts, maar in praktijk gebeurt het echt.
@Jell0zz
@Jell0zz 2 жыл бұрын
@@koerdzijlstra8513 Onderzoek van wie? Een research instituut wat gefundeerd wordt door big business? Als je doet alsof je autoritair bewijs hebt, kan je het beter citeren. In Nederland valt het nog reuze mee hoor, maar in sommige landen/gebieden kan men met een 40-urige werkweek niet rondkomen. Dit is vooral schrijnend in Amerika heb ik mij laten vertellen, dus of het waar is weet ik niet, maar daar moet men dus ver reizen tussen huis & kantoor.
@koerdzijlstra8513
@koerdzijlstra8513 2 жыл бұрын
@@Jell0zz als ik het mij goed herinner gaat het over Nobel prijs winnend onderzoeken van David Card, Joshua Angrist en Guido Imbens. Over het onderzoek tussen twee Staten met verschillende minimumloons zou je een keer moeten lezen zeer interessant
@TheEarlyBirdofficial
@TheEarlyBirdofficial 2 жыл бұрын
Dit werkt ook niet omdat bedrijven de prijzen omhoog hebben gegooid, omdat ze hun kosten niet meer kunnen dekken. Als de lonen dan verplicht omhoog gaan, houd je de inflatie in stand. Klinkt raar en ingewikkeld en dat is het ook, maar in principe leer je dit met economie
@Eldrazor
@Eldrazor 2 жыл бұрын
​@@koerdzijlstra8513 Hey, als ik Google naar "David Card Joshua Angrist Guido Imbens minimum wage" kom ik op een pagina met het volgende citaat uit: "These Nobel Prize winners have demolished the unproven, yet influential, theory that ensuring that workers have a decent minimum wage somehow means job losses." Andere resultaten lijken ook te noemen dat het onderzoek claimt dat er geen correlatie is tussen aantal werkenden en minimumloon. Heb je een linkje naar de studie waar je het over hebt? Ik ben erg benieuwd naar het onderzoek waar je het over hebt.
@bartjeyeyo
@bartjeyeyo 2 жыл бұрын
Ik heb in het verleden 12 jaar in de zorg gewerkt. Wilde weer de zorg in en zie overal advertenties. Ik heb geen diploma dus moet voor assistent functies solliciteren. Maar er is geen fulltime baan mogelijk. Ik kan alleen komen werken tijdens de drukte uren dus van 7 tot 11 in de ochtend. Er zijn nogsteeds bezuinigingen in de zorg en regels die mensen zoals mij tegen houden om daar weer full time te werken
@AlexHaan
@AlexHaan 2 жыл бұрын
Misschien kan je een plek vinden waar je naast die instap-baan ook kan studeren om een stap verder te maken? Dan zul je uiteindelijk ook meer gaan verdienen.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Tja, wellicht moet je dan een diploma zien te krijgen. Niets lijkt me zo naar als een persoon aan je bed te hebben die niet gekwalificeerd is om bepaald werk te doen.
@leontientje10
@leontientje10 2 жыл бұрын
Fulltime werken in de thuiszorg is roofbouw voor je lichaam. Ik heb ook nog twee kleine kinderen thuis en ik mijn werkdagen dagen 7.00 uur in de ochtend bij de eerste cliënt staan en dan werken tot 12.00 uur. Om 16.00 uur weer beginnen en dan werken tot 23.00 uur. Overdag is er nauwelijks werk beschikbaar. Elke dag werken van 7.00 tot 23.00 is niet vol te houden zowel sociaal en fysiek niet.
@cederveltman
@cederveltman 2 жыл бұрын
Hahaha, ik lach me kapot, toen ze die schaduw omhoog slidede 😂 Erg een humoristische video!
@thomasjanssen5127
@thomasjanssen5127 2 жыл бұрын
Wat ik denk dat uiteindelijk de enige oplossing is, is dat we moeten gaan nadenken over welk werk zinvol is en welk niet. Moeten we het willen dat er op de Zuidas duizenden mensen zitten te gokken op financiële markten? Of willen we liever dat een deel daarvan als wiskundedocent aan de slag gaat? Natuurlijk, kun je die mensen niet één op één overplaatsen, maar het is ook onjuist te denken dat de overheid mensen niet richting bepaalde banen kan sturen. Zo betaal je voor een zorgstudie juist minder collegegeld. Maar het begin is: denk na over welk werk iets toevoegt aan het collectief welzijn en welk werk niet!
@DithanBeatz
@DithanBeatz 2 жыл бұрын
Bullshit Jobs van David Graeber?
@matthijsbakker342
@matthijsbakker342 2 жыл бұрын
Als een baan als wiksunde docent betere voorwaarden heeft, dan reageert de markt daar ook op. Meer sollicitanten, meer studenten die zich scholen etc.
@jaapspruitenburg6625
@jaapspruitenburg6625 2 жыл бұрын
Ja je zou zeggen dat in het woord bestuurder wel enige vorm van richting bepalen schuil gaat... Volgens mij kunnen we starten met het onmogelijk maken van belastingontwijking, sla je aan twee kanten al een hele grote slag dunkt mij. Meer geld uit belastingen, minder burnouts en komen er wat brievenbusfirma's met lege kantoren vrij waar woningen in gebouwd kunnen worden. Ik geloof wel in die win-win-win situatie. Maar ja Wopke, Sigrid en Mark, het overkomt ze allemaal maar en ze kunnen er vooral niets aan doen.
@rolyars
@rolyars 2 жыл бұрын
Helemaal eens. Een boek dat hier diep op ingaat is "BS Jobs" van David Graeber.
@berso6292
@berso6292 2 жыл бұрын
Zelden zo een naief huppelkutje gehoord... je weet denk ik nog niet hoe de wereld (duizenden jaren) in elkaar zit.
@frozencheesecake
@frozencheesecake 2 жыл бұрын
Goede video haha! Toevallig heb ik deze week gesolliciteerd op jullie vacature voor Designer. Het probleem voor mij als werkzoeker is dat ik door alle vacatures het bos door de bomen niet meer zie. Het liefste deel ik mezelf door 100 zodat ik overal kan helpen, maar het probleem is ook dat werkgevers te veeleisend zijn waardoor ik voor niet relevante banen niet in aanmerking kom en zo blijven werklozen werkloos. Ik wil echt heel graag werken maar als je afwijzing na afwijzing krijgt, verdwijnt de motivatie ook wel een beetje
@esmee6308
@esmee6308 2 жыл бұрын
Dit is mijn zilvere lijn geweest in deze tijd, tis maar een (bijna minimum loon) horeca baantje, maar werkgevers waren eindelijk hopeloos genoeg om een gehandicapte vrouw een kans te geven. Ik lijdt aan chronische pijn, dat is niemands probleem behalve de mijne, maar ja, een labeltje dus volgende dan maar.
@YuuriRoyalty
@YuuriRoyalty 2 жыл бұрын
Ik werk zelf in de retail en wij hebben zo'n grote personeel te kort dat wij vaak helemaal alleen in de winkel staan of maar met zijn tweeën en de klanten helpen ons er niet bij door de winkel een puinhoop te maken.
@artimkalash3347
@artimkalash3347 2 жыл бұрын
Belasting op inkomen verlagen en op vermogen verhogen. Als je 4 dagen in de week gaat werken ipv 5 dagen, ga je daar netto gezien super weinig op achteruit. Ook is het op dit moment niet waard om over te werken, omdat je daar netto salaris niet zo veel omhoog mee gaat
@ener8035
@ener8035 2 жыл бұрын
NL heeft circa 1 miljoen ambtenaren. Als die eens wat nuttigs gaan doen, kan alle.belasting omlaag en worden we minder lastig gevallen met onzin.
@HansKeesom
@HansKeesom 2 жыл бұрын
Ja voor lagere belasting op inkomen verlagen. Sterker nog, afschaffen. Scheelt ook heel veel ambtenaren bij de belastingdienst. Ook alle uitkeringen afschaffen. Inkomen op vermogen, nee, ook niet, werkt niet, vermogen ontsnapt toch wel. Waar dan wel belasting halen? BTW, vooral op luxe en vervuilende artikelen.
@gudotermaat2926
@gudotermaat2926 2 жыл бұрын
@@HansKeesom Het helpt ook niet dat vermogensbelasting fictief is. Dat is nergens anders zo volgens mij.
@diemervdberg7661
@diemervdberg7661 2 жыл бұрын
@@ener8035 ja en bij al t middel management mag ook wel eens de bezem doorheen denk ik
@ener8035
@ener8035 2 жыл бұрын
@@diemervdberg7661 Zeeeker.
@DithanBeatz
@DithanBeatz 2 жыл бұрын
Die baantjes waar nu tekorten zijn gewoon op veel vlakken onaangenaam en daarbij slechtbetalend. Toch zijn ze mega belangrijk, dus zorg maar voor eens wat betere arbeidsvoorwaarden. Ik hoor hier "méér werken", in sommige sectoren heeft robotisering ervoor gezorgd dat het personeel voor hetzelfde geld 16 uur fulltime zou kunnen werken. Personeelstekort is eigenlijk geweldig goed nieuws voor ons werkers, zo kunnen we weer eisen stellen! Minder werken, fijner werken, meer geld, dat moet de trend zijn, anders mag de boel lekker in mekaar storten.
@olivier_rspn8020
@olivier_rspn8020 2 жыл бұрын
Tja, ik als het over bijbaantjes gaat (o.a horeca) snap ik enigsinds wel dat er niemand is. Ik werk in de horeca en overal is het minimloon (3.15/3.67). En dan maar klagen dat er niemand komt opdagen. Er zullen vast wel uitzonderingen zijn, maar het is voornamelijk minimloon, Dan moet je ook niet klagen dat je niemand kan krijgen...
@lufalcon1240
@lufalcon1240 2 жыл бұрын
Meer banen dan mensen is het meest geweldige wat een volk kan overkomen. Niet alleen zijn werkgevers geforceerd om meer concessies te doen tegenover de werknemer, er moet ook beter gezorgd worden voor het personeel want er is zeer makkelijk iets anders te vinden. Grote kans dat onze lonen ook omhoog gaan. Als de huizenprijzen daarna ook nog worden gefikst. Zullen we ook meteen een gigantische babyboom zien. Want in elk land waar een gezin fulltime moet werken om maar NET rond te komen heeft er last van dat men geen kinderen neemt. Als je dit en je volk wilt vernietigen. Stel je voor om meer te gaan werken of mensen uit verre landen te halen. De enige die hiervan profiteren zijn de rijkste der rijkste onder ons. De lonen blijven laag en je volk neemt totaal geen kinderen omdat leven niet te betalen is. Dan val je in een spiraal waar constant nieuwe mensen binnen haalt om je eigen volk te vervangen.
@An0niem4
@An0niem4 2 жыл бұрын
Maar dat moet u niet hardop zeggen, dat is namelijk een extreemrechtse complottheorie volgens die hele betrouwbare mensen van D66
@07_sev52
@07_sev52 2 жыл бұрын
Ja, waarom zou je nog eigenlijk gaan werken voor een loon waarvan je niet meer kunt rondkomen? Of op een werkplek waar je super hard moet werken en weinig respect krijgt? De vakbonden moeten veel meer inspraak krijgen. Misschien wel handig om te denken over verplichte vakbonden want ik heb de salarissen en werkomstandigheden alleen maar achteruit zien gaan.
@madamnicknack
@madamnicknack 2 жыл бұрын
Tegelijkertijd, dan gaan die salarissen omhoog en dan klaagt daarna iedereen dat alles zoveel duurder wordt.
@madamnicknack
@madamnicknack 2 жыл бұрын
Weet je hoe vakbonden meer inspraak krijgen? Als er meer mensen lid worden. Ik zie heel veel mensen klagen of verwachtingsvol naar vakbonden kijken, maar dan blijken ze zelf geen lid te zijn.
@07_sev52
@07_sev52 2 жыл бұрын
@@madamnicknack Nou nee, prijzen van luxe goederen staan zo goed als vast. Deze worden dus relatief goedkoper. Betekent dat mensen meer luxe kunnen betalen voor dezelfde hoeveelheid arbeid.
@madamnicknack
@madamnicknack 2 жыл бұрын
@@07_sev52 Ik hoor oo dit moment veel klachten over de horeca die zijn prijzen verhoogd. Deels zijn dat onkosten, vaste lasten, maar daar zitten ook hogere lonen bij.
@07_sev52
@07_sev52 2 жыл бұрын
@@madamnicknack horeca is ook geen luxe goed, maar een dienst. Ik had het over een PS5, een nieuwe Ferrari, een villa, luxe kookgerei, grafische kaarten, luxe kleding merken, dat soort dingen.
@kevinshilo
@kevinshilo 2 жыл бұрын
Jullie maken echt ontzettend leuke video’s. Ik ben echt benieuwd wat er allemaal vooraf gaat bij het maken van zo’n video.
@guncore
@guncore 2 жыл бұрын
OOOOOH! Die crossover aan het eind; geniaal.
@prophetscott
@prophetscott 2 жыл бұрын
Iets wat ik weinig genoemd zie maar wat toch wel speelt bij vele van mijn leeftijds genoten en in mn directe omgeving is dat veel jongeren door de corona crisis en stress situaties in de wereld hun motivatie verloren zijn en in depressies terecht zijn gekomen. Ik heb hier zelf ook erg veel last van. Ik ben 23 en t voelt als of mn leven al uitgespeeld is terwijl de energie en ambitie om nog iets groots te bereiken ver te zoeken is. Denk dat veel Gen Z'ers momenteel het "'what is the point" sentiment delen. De zelfmoord cijfers onder jongeren zijn ook flink gestegen in de afgelopen 2 jaar. Hello Doomer generation.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Zoek maar eens het begrip ''Lying flat'' op ;-)
@julesbrouwer4629
@julesbrouwer4629 2 жыл бұрын
We moeten onze standaarden aanpassen. Minimum lonen die we nu hebben zijn niet meer van vandaag, moeten veel hoger mocht je mensen weer aan het werk willen krijgen.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Je beseft dat werk wat niet rendabel is tegen het minimumloon dan weg wordt bezuinigd of gerobotiseerd?
@HermanWillems
@HermanWillems 2 жыл бұрын
Wat als je minimum loon omhoog doet, en dat daardoor de prijzen van dingen weer omhoog gaat. Wat is volgens jou dan het nut? zie loonspiraal.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@HermanWillems Ja mensen begrijpen dat niet... Je moet beseffen dat een gemiddeld educatieniveau in Nederland MBO4 is wat om en nabij de 40% van de bevolking vertegenwoordigd, 23% zit HBO en 7% zit Universiteit. En je moet ook beseffen dat om en nabij de 30% lager dan MBO4 doet... Naja met alle respect voor mensen die lager opgeleid zijn is het begrijpen van dit soort theoretische concepten bijzonder ingewikkeld.
@riesjart1000
@riesjart1000 2 жыл бұрын
Als steeds meer mensen gaan werken en steeds meer loon verdienen dan gaan ze steeds meer geld uitgeven en dan is er steeds meer personeel nodig.
@HermanWillems
@HermanWillems 2 жыл бұрын
@@riesjart1000 verrek je hebt gelijk. We hebben gewoon meer werklozen nodig die geen cent te makken hebben!!!!
@noorgeerlings2210
@noorgeerlings2210 2 жыл бұрын
Super leuk gedaan! Deze aflevering!
@reidsma.kangting2754
@reidsma.kangting2754 2 жыл бұрын
Mijn favoriete NL KZbin kanaal ! Heel leuk :)
@danicahmanisha7663
@danicahmanisha7663 2 жыл бұрын
Wat een top aflevering. Ik heb serieus genoten!!!😃
@robinmartijn9041
@robinmartijn9041 2 жыл бұрын
Wat een chaos zeg, deze video. Love it.
@bulbyvibes7277
@bulbyvibes7277 2 жыл бұрын
Leuke Video met al die voorbeelden van ''overgenomen'' banen :)
@vv-uf2ng
@vv-uf2ng 2 жыл бұрын
Het journaal kijken, het valt best mee.. haha dat was een leuke.. love you NOS !
@nienkejoey
@nienkejoey 2 жыл бұрын
Helaas zijn bij sommige banen de eisen/voorwaarden te streng, waardoor het al moeilijker wordt. Natuurlijk ook omdat de arbeidsomstandigheden niet optimaal zijn. En veel mensen hebben al ander werk gevonden, en er zijn ook veel mensen die heel graag willen werken. Maar dat ze niet aan een baan komen, en vaak overal afgewezen worden. En natuurlijk dat je bij sommige banen een bepaalde opleiding gevolgd moet hebben of er eentje mag gaan volgen :).
@epicgameryt4052
@epicgameryt4052 2 жыл бұрын
Het onderwijs heeft zijn focus gelegd op het verkeerde probleem. Initieel was het onderwijs bedoeld om een leerling te ontwikkelen zodat hij of zij een goede burger werd. Die focus is later verplaatst naar het verbinden van een leerling aan een baan. Nu zijn we zo gefocust op het niveau van een leerling om een leerling gewoon snel aan een baan te koppelen, waardoor we de verkeerde vraag zijn beantwoorden. 'Past een niveau bij de leerling?' zodat hij een opleiding voor een baan uiteindelijk niet enkel begint, maar ook afmaakt. Het beginnen en afmaken van een opleiding, vertelt ons echter niets over het vermogen van de leerling, omdat het kwaliteit van onderwijs hier niet als factor wordt gezien. Super voordelig voor de overheid, een duur grapje voor bedrijven en de consument, omdat consumenten deze doorrekening voor hun kiezen zullen krijgen. Van de 934.000 leerlingen ging 186800 naar het vmbo, 158780 naar de havo en 177460 naar het vwo. Het onderwijs kiest voor de leerling wat hij of zij later wordt, mocht je het hier niet mee eens zijn: het lerarentekort vergroot dit probleem. Bekijk de behoeftepiramide van Maslow en vergelijk de statistieken van welzijn en welvaart van leerlingen; hoe hoger de draagkracht van een ouder, hoe hoger de opleiding, omdat de eerste behoefte's (beter) zijn vervuld.
@gkygrek
@gkygrek 2 жыл бұрын
Wat een sterke video! Top team jullie!
@gijs_k3737
@gijs_k3737 2 жыл бұрын
Eventjes van de andere kant bekijken; waarom moeten we het tekort aan personeel in bepaalde sectoren eigenlijk nog oplossen? Er zijn niet genoeg grondstoffen, er is te weinig energie, te weinig gas, niet genoeg mensen en een bureaucratie van heb ik me jou daar... Misschien is het een idee om gewoon te stoppen met altijd maar het laten groeien van de economie of het creëeren van extra banen. Gezien alle problemen waar wij in zitten is dat gewoon een oude gedachtegang die niet houdbaar is. Ik snap dat iedereen rijk wil worden, maar dat kan simpelweg niet. De aarde gaat al kapot doordat wij steeds meer consumeren, en hoe verder je de economie laat groeien hoe meer dat ook toeneemt.
@thenickjes
@thenickjes 2 жыл бұрын
Er zijn al groeperingen die daar intensief mee bezig zijn dat probleem wat we kunnen noemen 'Mensheid' op te lossen.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Groei rechtvaardigt overheidsuitgaven... je kan best stoppen met groeien, echter dan zal je zien dat overheidsuitgaven de pan uit rijzen wat uiteindelijk zal leiden tot overheidsuitgaven beperkingen wat uiteindelijk weer zal leiden tot beperkingen in onder andere sociale programma's. Dus ja, het kan wel, echter dan dien je te accepteren dat je een lagere standaard van leven hebt ;)
@wesleyvelroij4837
@wesleyvelroij4837 2 жыл бұрын
Dat werkgevers niet enthousiast zijn over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, daar moeten wij echt vanaf. Ik werk zelf parttime in de supermarkt, doe mijn werk beter dan met alle respect voor 15 jarige die het als bijbaan beschouwen.... Als werk over gedaan moet worden: omdat een goedkope arbeidskracht van 15 jaar, de kantjes er vanaf loopt. Of dat je daardoor klanten verliest, omdat alweer vakken leeg staan... dan is het uiteindelijk duurkoop. Maar wie ben ik? Ik ben maar één van de austisten met een Wajong uitkering, met een vast dienstverband in de supermarkt. Het ligt soms toch ook echt aan de instelling, van de nieuwe generatie: wat geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft, omdat ze alles in de schoenen geworpen gekregen hebben van hun ouders. In de supermarkten is het dan ook niet zo zeer een personeelstekort: maar een tekort aan 15 jarige, dat is de schuld van de huidige veertigers/vijftigers. Die hebben te weinig kinderen op de wereld gezet, dus heeft de supermarkt branch te weinig goedkoop personeel.
@Revolver.Ocelot
@Revolver.Ocelot 2 жыл бұрын
Een 15 jarige mag geen vakkenvullen. Misschien de chips maar volgens mij mogen ze helemaal niks. Lege vakken komt ook niet door de vakkenvullers, waarschijnlijk wordt er slecht besteld doordat de telling niet klopt of de vakken te klein zijn of product niet op voorraad in de grote distributie centra. Loop anders even naar je leidinggevende die kan je vast wel uitleggen waarom sommige vakken leeg zijn. Die hoort dat namelijk te controleren.
@wesleyvelroij4837
@wesleyvelroij4837 2 жыл бұрын
@@Revolver.Ocelot 15 jarige mogen wel degelijk vakkenvullen: bijna de gehele avondploeg, bestaat uit 15 jarige omdat 18 jarige te duur zijn. Ookal zijn ze in de regel wat serieuzer... Lege vakken ontstaan wel degelijk door foutief vullen, of bewust producten die ze niet kunnen vinden ergens in een hoek dumpen. Dat zijn fratsen die jeugdig personeel geregeld uithalen, in de regel doet volwassenen personeel zoiets niet. Maar nu speelt uiteraard ook personeelstekort mee, waardoor tellingen ook inderdaad niet altijd kloppen.
@hansbruintjes8114
@hansbruintjes8114 2 жыл бұрын
Jij bent lang niet de enige. 52,1% van de mensen met autisme heeft geen baan op diens niveau. En het beeld over deze mensen is dat ze een beperking hebben (en daardoor minder waardevol en nuttig voor het bedrijf). Dit werkt door in hun baankansen. Ja, eens, we moeten hiervan af. En dan hoop ik dat bedrijven die zijn gespecialiseerd in inclusie hun handen actiever uit de mouwen steken en mensen helpen aan een baan waar ze zich wel goed bij voelen. Mensen werven is 1, mensen behouden is 2.
@TostiHamKaas
@TostiHamKaas 2 жыл бұрын
Prima video, maar ik had graag gezien dat het recente rapport van de Arbeidsinspectie en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid ook waren meegenomen in de overweging. Die geven juist aan dat arbeidsmigratie onwenselijk is omdat de maatschappij de lasten draagt terwijl werkgevers ervan profiteren.
@Ms10000123
@Ms10000123 2 жыл бұрын
Dit 'personeelstekort' is een tekort aan degelijke werkgevers. De positie van werknemers is nu eindelijk verbetert en de eerste 'oplossing' probeert dat direct te ondermijnen doormiddel van arbeidsmigratie. Dieptriest dat dit is hoe mensen reageren. Die 'loon-prijspiraal' is overigens altijd actief, maar wordt doorgaans gewoon inflatie genoemd. Echt geen reden om niet meer loon te geven. Sterker nog, het is een mythe. Je hebt het voorbeeld van Dan Price die de afgelopen 6-7 jaar heeft bewezen dat meer loon geven echt geen schade doet en juist je bedrijf beter kan doen functioneren, o.a. doordat loyaliteit twee kanten op werkt. Die loyaliteit zie je overigens ook terug in de horeca. De horeca die hun personeel heeft doorbetaald werken doorgaans prima terwijl de horeca dat hun personeel heeft ontslagen niemand kan vinden. Dat komt niet door een tekort, dat komt omdat die werkgevers onbetrouwbaar zijn. In andere woorden, slechte werkgevers kunnen geen personeel meer vinden.
@TheFreedomSpeaker
@TheFreedomSpeaker 2 жыл бұрын
Weer een mooie explainer gemaakt. Willen jullie meer filmpjes maken? Maar dan met wat minder personeel?
@bartrijken1577
@bartrijken1577 2 жыл бұрын
Legends die jullie zijn!!!
@Teuser737
@Teuser737 2 жыл бұрын
Informatief en humoristisch gebracht. Inderdaad het 8-uur journaal valt best mee. 😁
@ibi828
@ibi828 2 жыл бұрын
Geweldig weer! Goed en informatief!
@martijnonderwater
@martijnonderwater 2 жыл бұрын
wat maken jullie toch altijd toffe en informatieve filmpjes!
@grazita77
@grazita77 2 жыл бұрын
Ik ben blij dat ik binnen korte tijd een nieuwe fulltime baan heb kunnen vinden voordat mijn flexcontract afliep ( na 5,5 jaar eruit en voor mij gaan ze een andere uitzuigkracht zoeken, ondanks dat ik mn werk altijd goed deed) Op sites van uitzendbureau’s staan ook veel spookvacatures, lokkertjes…vacatures die naar mijn weten allang vervuld zijn maar gewoon op de site blijven staan.
@anngeebelen
@anngeebelen 2 жыл бұрын
Fantastisch guys, zo blij met deze video!!!
@GUNESEKURSUNSIKAN
@GUNESEKURSUNSIKAN 2 жыл бұрын
Mooi gemaakt, een onderwerp die iedereen boeit.
@sirradez
@sirradez 2 жыл бұрын
wat een creative video, vond het echt mooi toen baardmans langs ging bij Janine
@samoerai6807
@samoerai6807 2 жыл бұрын
Dit is by fare de beste NOS video die ik ooit gezien heb, geweldig dit 🤣🤣🤣
@jezusismainlord1
@jezusismainlord1 2 жыл бұрын
Heel leuk gedaan. Chapeau!
@madelief47
@madelief47 2 жыл бұрын
Ik werk al ruim 35 jaar in de zorg. Altijd wel druk, maar wel te doen. En dankbaarheid van de clienten/patienten. Nu: marktwerking in de zorg. Dat betekent zo veel mogelijk productiviteit (zo wordt het letterlijk ook zo genoemd) tov zo min mogelijk kosten. Ga dus maar na. Minder personeel, = minder kosten, die meer moeten gaan doen. Ook; verzekeringen en de regering bepalen professionalisering vd zorg, controle, indekken tegen juridische aanspraak, meer opleidingen (vaak van wat we al weten, want opleidingen, daar krijg je geld voor, is dus een verdienmodel.) Personeel krijgt dit allemaal op zijn of haar dak. Ik heb het zelf zien gebeuren. Kantooruren worden wegbezuinigd.... dus... ga het maar doen in werktijd. Hadden we geen zorg voor patienten? Dus... gaan mensen het in eigen tijd doen. Na een late dienst, die om 15.00 uur begint, om 23.00 uur tot 03.00 uur administratie en zorgplannen maken. (krijg je niets voor betaald, want daar is geen geld voor.) Zelf gezien. Gevolg; mensen gaan weg, of, net zoals ik, in een burnout. Bedankt, want ik krijg ook te horen dat het aan mezelf ligt.... (de zorg!) Nu loopt de zorg leeg, vooral na Covid, want al dat extra werk ging gewoon door natuurlijk. IC verpleegkundigen gaan massaal naar de ambulance's. (Via kennis vernomen.) Maar daar zit je ook niet goed. Je kan je vrije dagen door personeels tekorten niet aanvragen. Gevolg: ambulance personeel wordt ZZP ér. Die zijn duur, maar mogen wel zelf bepalen wanneer ze werken. En ze hebben veel administratief werk minder. Kortom, Rutte 1 tm 4 helpt het land goed naar de kl&te, met hun losgelaten Neo Liberalistische beleid. Laat de markt het maar bepalen. Nog even, en niemand heeft meer wat te bepalen. Geld bepaald, niet mensen. Op naar de chaos, naar Amerikaans model.
@koenbeckers955
@koenbeckers955 2 жыл бұрын
Wat ik elke keer mis in de discussie is het hoge belastingtarief op overwerk. Ooit in het leven geroepen om werklozen te beschermen, dat niet iemand thuis zit terwijl iemand anders 60 uur doet bv. Maar dit gaat in de huidige situatie niet meer op, dus waarom dit ook niet aantrekkelijker maken? Het moet geen must zijn, maar als je meer werkt wordt het tenminste ook echt beloond. Het voelt nu als plukken.
@ukeyaoitrash2618
@ukeyaoitrash2618 2 жыл бұрын
Omdat het ongezond is om meer dan 40 uur per week te werken. Sterker nog, om goede redenen worden werkweken internationaal juist wat korter de laatste tijd. Verder wordt het in de praktijk altijd gedwongen...
@koenbeckers955
@koenbeckers955 2 жыл бұрын
@@ukeyaoitrash2618 dat beantwoord mijn vraag totaal niet. Dus omdat het ongezond is moet ik er meer van afstaan, terwijl het ook nog gedwongen is? Die volg ik niet. Overwerk hoeft helemaal niet ongezond te zijn. We worden wel heel verwend zo, minder werkenden die dan ook nog minder werken en dan vooral doen wat ze leuk vinden. We kunnen het allemaal willen maar het werkt overduidelijk nog niet, dan moeten we eerst echt een grote stap maken.
@madamnicknack
@madamnicknack 2 жыл бұрын
Dat hogere tarief klopt alleen niet. Iedereen met een salaris tot 69.399 euro 37,07% loonbelasting, als je meer dan dat verdient, wordt alles dat meer is dan dat belast met 49,50%. Maar, iedereen heeft recht op een loonheffingskorting. Een bedrag of percentage dat in mindering wordt gebracht op je jaarsalaris. Bijv. Je verdient 2000 euro bruto per maand, dan betaal je loonbelasting over 2000 euro - 1/12 van je loonheffingskorting. Maar, als je dus opeens meer uren werkt (dat is dus niet in te schatten), dan betaal je dus gewoon loonbelasting over dat hele bedrag volgens bovenstaande schalen en lijkt het alsof je opeens heel veel meer betaalt. Als dan bij aangifte blijkt dat je te weinig hebt ontvangen, krijg je het dan alsnog terug. En inderdaad wat @Uke Yaoi Trash zegt, men heeft arboregels waarin staat je je bij één werkgever gemiddeld niet meer dan een x aantal uur per week en ook niet op reguliere basis, omdat ze niet willen dat er fouten ontstaan door te hoge werkdruk, vermoeidheid en voor de gezondheid van de werknemer.
@petervanleeuwen4344
@petervanleeuwen4344 2 жыл бұрын
haha wordt dus geen vrachtwagenchauffeur
@JoelleAU
@JoelleAU 2 жыл бұрын
Leuk gedaan dit filmpje!
@on_course3028
@on_course3028 2 жыл бұрын
@ 4:27 Er komen er steeds meer ZZP'ers bij vanaf 2016, omdat het voor werkgevers te risicovol werd om mensen aan te nemen door een wetswijziging. Namelijk de volgende: Als een werknemer die langdurig werd, moest de werkgever 6 maanden betalen waarna de overheid het salaris doorbetaalde, In 2016 is deze termijn van 6 maanden verlengt naar 2 jaar, wat voor veel kleine bedrijven zou betekenen dat ze failliet zouden gaan bij een langdurig zieke. Werkgevers werken met ZZP'ers omdat ze ertoe gedwongen werden, zowel werkgever als werknemer.
@horowitz8680
@horowitz8680 2 жыл бұрын
...Hangt dat niet af van hoeveel langdurig-zieke mensen je in dienst hebt staan?
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@horowitz8680 Nee. Nederland kent de meest losse/flexibele contracten en de meest vaste contracten. Als je als Nederlander ontslagen wordt heb je 2 jaar recht op, meen ik, 70% doorbetaling van je salaris. Daarna krijg je geld van de staat... Dat heb je nergens ter wereld. Nergens ter wereld krijg je 2 jaar doorbetaald als je ontslagen wordt. Wil je meer ''vaste'' contracten moet je de drempel voor, zeker kleine, ondernemers lager maken om ook weer van de ''kostenpost'' arbeid af te komen. Denk je daadwerkelijk dat een kleine ondernemer met zeg 7 man personeel het kan dragen om 1 persoon 2 jaar lang voor geen arbeid door te betalen? Denk je daadwerkelijk dat dat te dragen is voor een werkgever?
@irqanonimous3278
@irqanonimous3278 2 жыл бұрын
Geweldig iedere week weer dank jullie wel
@foleoR1891
@foleoR1891 2 жыл бұрын
Leuke video met een leuke intro.
@hesselkrap1261
@hesselkrap1261 2 жыл бұрын
Geweldige aflevering !!
@kwinks.
@kwinks. 2 жыл бұрын
Perfect voor mn scriptie dit. Wat een inspiratie kan ik hier uit op doen. Helden
@sofiane2947
@sofiane2947 2 жыл бұрын
Voeg ook ‘werk toe’ en ‘automatische piloot’ toe als subjectieve conclusies toe! Haha
@MeneerSoepgroente
@MeneerSoepgroente 2 жыл бұрын
Die WordArt is echt heerlijk, thanks daarvoor!
@OrangeHorizon97
@OrangeHorizon97 2 жыл бұрын
Geweldige video top team humor en ook nog informatief kan dit niet 2x perweek 💯💯
@baukepoelsma
@baukepoelsma 2 жыл бұрын
Hahahah de humor door de hele video is echt geniaal! Met een heerlijke afsluiting! Je denkt bijna wat doet die man in dat pak hier? En dan, o ja zo gaat dat bij t gewone journaal;)
@maxdeboer9619
@maxdeboer9619 2 жыл бұрын
Ik zou meer kunnen werken met een 2de baan. Maar ik betaal dan zoveel belasting dat ik er vrij weinig op vooruit ga. Wellicht minder het loon belasten? Zodat je iets hebt aan veel werken?
@VinnieFarsheds
@VinnieFarsheds 2 жыл бұрын
lol @ die WordArt, precies het voorblad van mijn werkstukken in de brugklas 🤣
@BramBrijanBass
@BramBrijanBass 2 жыл бұрын
Wat ik lastig vind is dit: er zijn enorme tekorten, maar 'we' krijgen telkens maar jaarcontracten aangeboden. Ik, en velen met mij, leef momenteel van jaarcontract naar jaarcontract en kan nergens iets opbouwen. Als mensen iets beters vinden zou ik ook niet terug gaan naar m'n jaarcontractje.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Enig idee waarom dat komt? Nederland kent de meest losse/flexibele contracten en de meest vaste contracten. Als je als Nederlander ontslagen wordt heb je 2 jaar recht op, meen ik, 70% doorbetaling van je salaris. Daarna krijg je geld van de staat... Dat heb je nergens ter wereld. Nergens ter wereld krijg je 2 jaar doorbetaald als je ontslagen wordt. Wil je meer ''vaste'' contracten moet je de drempel voor, zeker kleine, ondernemers lager maken om ook weer van de ''kostenpost'' arbeid af te komen. Denk je daadwerkelijk dat een kleine ondernemer met zeg 7 man personeel het kan dragen om 1 persoon 2 jaar lang voor geen arbeid door te betalen? Denk je daadwerkelijk dat dat te dragen is voor een werkgever?
@BramBrijanBass
@BramBrijanBass 2 жыл бұрын
@@tim3440 Hey Tim, dat weet ik allemaal. :) Rustig aan
@Rosie-u3e
@Rosie-u3e 2 жыл бұрын
Zo blij dat ik de Retail uit ben. Mijn bedrijf ging mede door corona failliet maar het beste wat we hadden kunnen overkomen. I had de sprong nooit durven maken als dit niet was gebeurd.
@willyxt7647
@willyxt7647 2 жыл бұрын
Wat doe je nu dan?
@aleida6267
@aleida6267 2 жыл бұрын
Heee nos, zouden jullie een video over financiële verstikking willen maken? het fenomeen dat er meer geld in omloop is, dan er daadwerkelijk materieel geld is?
@genhodl4336
@genhodl4336 2 жыл бұрын
Ik kijk de salwa videos altijd, wat een leuke meid
@LisaMariavanHarmelen
@LisaMariavanHarmelen 2 жыл бұрын
Als alle bedrijven hun winst wat meer uitbesteden aan het verhogen van salarissen is het grootste probleem weg… die miljoenen die ze aan bonussen weggeven kunnen ook aan andere dingen besteed worden.
@energieenpotentie1039
@energieenpotentie1039 2 жыл бұрын
Haha, goede details in deze video!
@dennisdb9057
@dennisdb9057 2 жыл бұрын
Goud met Comic Sans, heel erg pakkend voor het probleem😄
@theeternalnow6506
@theeternalnow6506 2 жыл бұрын
Leuke informatieve video en goede/leuke presentatrice.
@BlackStarSymphony
@BlackStarSymphony 2 жыл бұрын
Ook misschien handig om mensen zonder ervaring aan te nemen in branches waar geen ervaring voor nodig is. Iedereen kan vakkenvullen of in retail en horica werken. Dat is te leren. En mensen met een beperking zijn echt niet dom. Je weet nooit wat iets zal zijn tot je het probeert. Ik ben zelf autistisch en zit thuis zonder werk omdat deze maatschapij totaal geen rekening houdt met mensen zoals mij. Er zijn genoeg mensen met een beperking die graag aan het werk willen, maar als je er al vanuit gaat dat het je meer tijd gaat kosten, dan zie je door de bomen het bos niet meer. De mensen met een beperking hebben vaak andere persoonlijkheid eigenschappen dan mensen zonder een beperking. Zoals hyperfocus, innovativitiet, buiten de box denken, oog voor detail, veel energie, zeer loyaal en eerlijk. Om maar een paar te noemen.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Iets on the job leren = duur voor bedrijven. En dat moet het waard zijn om dat ook echt te doen. En mensen met een beperking zijn echt niet dom? Naja je moet beseffen dat het Amerikaanse leger niemand accepteert die een IQ heeft onder de 84. Onder een IQ van 84 is het Amerikaanse leger erachter gekomen dat je niets kan doen wat niet contra productief in kosten uiteindelijk werkt. En je moet ook beseffen dat om en nabij in Amerika 10% van alle mensen een IQ lager dan 84 heeft... Dus nee. Je kan daadwerkelijk te dom zijn om werk uit te voeren. Je zit thuis omdat je te duur bent... Tijd = geld, aandacht = tijd = geld... Sorry maar welkom in het leven. Je dient zelfredzaam te zijn of te worden.
@robin0135
@robin0135 2 жыл бұрын
@@tim3440 Ik snap je punt maar hoe moet iemand met een beperking zelfredzaam worden als niemand ze aanneemt? Dan kunnen ze toch nooit hun eigen geld verdienen? Tuurlijk zijn er mensen die te beperkt zijn om te kunnen functioneren op een baantje maar er zijn ook zo veel mensen met een beperking waar je met een beetje extra aandacht in het begin een hele fijne werknemer aan hebt. Als je niet eens de kans krijgt om jezelf te bewijzen is het heel begrijpelijk dat de motivatie wegzakt.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@robin0135 Naja, je moet het zelf doen... Er zijn ook mensen die niet hun eigen geld kunnen verdienen... Die zijn een ''deadweight'' voor de samenleving... Tja, je kan niet van iedere werkgever eisen dat ze aandacht in je stoppen... Je dient de aandacht op te eisen... Of te verdienen.
@jitzevanderhoek1231
@jitzevanderhoek1231 2 жыл бұрын
leuk gedaan deze video!
@rickf5321
@rickf5321 2 жыл бұрын
Mooi filmpje weer, ik denk dat ze eens moeten kijken naar jongere mensen, veel kinderen willen al werken, maar dat mag niet qua leeftijd. Ook de opleidingen, als we echt mensen zoeken hoezo worden sommige studies niet makkelijker gemaakt als dat kan.
@Tmzu
@Tmzu 2 жыл бұрын
Waarom zou je die kant op willen gaan? Kinderen willen alleen maar werken omdat zij de leuke dingen niet meer van hun ouders kunnen krijgen en dat heeft te maken dat alles te duur word. Dus kom je als nog bij het huidige probleem terecht: Werknemers krijgen te weinig betaald.
@sensiredanmyworld
@sensiredanmyworld 2 жыл бұрын
Wauw super mooi video
@SynerggY
@SynerggY 2 жыл бұрын
"De economie draait als een gek". En dat terwijl een recessie/stagflatie aanstaande is.. Kijk naar de kwartaalresultaten van grote winkelketens in Amerika bijvoorbeeld. Door de hoge kosten in de hele supply chain (van grondstoffen tot transport) slinken marges, plus de consumenten leveren ook al tijden koopkracht in door de hoge inflatie en kopen dus minder/anders. Die combo zal funest zijn. Want lonen omhoog gooien resulteert in een loon-prijsspiraal (omdat werkgevers hun winst willen behouden) en heeft niet het gewenste effect. De mens die tijd (wat schaars is en waar mensen bewuster van zijn geworden) en energie beschikbaar stelt (arbeid) wilt hier uiteraard wel comfortabel van kunnen leven (soort van baseline koopkracht niveau). Momenteel lijkt er een discrepantie te zijn tussen het aangeboden salaris en het benodigde salaris (om de baseline koopkracht behoeftes te vervullen). Deels de reden dat veel vacatures openblijven staan imo. De FED (Amerikaanse centrale bank) heeft geld al duurder gemaakt door de rente te verhogen om de artificiële vraag te beperken en zo de economie af te laten koelen. De ECB zal dit jaar (moeten) volgen. De euro heeft ruim 10% verloren tov de dollar en staat bijna op 1:1. Mijn punt is: er is iets groots aanstaande. Waar hier (en in overige media) het personeelstekort wordt weggezet als een economie die floreert, is het juist een teken dat we op een gevaarlijk kantelpunt staan.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
+1 , dankjewel meneer.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Of mevrouw! :)
@kevinkweetniet
@kevinkweetniet 2 жыл бұрын
Haha dat einde! Geniaal.
@oskarmoorlag3399
@oskarmoorlag3399 2 жыл бұрын
Het is altijd fijn dat het nieuws in een soort samenvatting word gemaakt☺️ 🤩bedankt!!! 🤩🤩🤩
@lilianv3252
@lilianv3252 2 жыл бұрын
Toch fijn om te zien dat Word Art nog gebruikt wordt.
@ingmar1974dh
@ingmar1974dh 2 жыл бұрын
Ik mis in de oplossing de jeugd motiveren om weer echt een vak te leren. Mensen die echt iets kunnen en daarvoor (financiële) waardering krijgen.
@joeysmit4644
@joeysmit4644 2 жыл бұрын
tja daarmee verdien je tegenwoordig niet meer genoeg. Er wordt tegenwoordig ook redelijk wat focus gelegd op 'wat verdient goed?'. maar ja, als alle handarbeiders straks met pensioen gaan dan zal het kleine groepje dat overblijft wel goed kunnen verdienen als ze voor zichzelf gaan beginnen. Als er geen concurrentie is op de markt.
@jasmijncorstens9471
@jasmijncorstens9471 2 жыл бұрын
Onderwijs wordt niet als een 'echt vak' gezien, want ik denk dat je handarbeiders bedoelt. Maar hier zijn ook enorme tekorten. Hbo, Wo en MBO opgeleiden hebben elkaar nodig!
@Revolver.Ocelot
@Revolver.Ocelot 2 жыл бұрын
@@joeysmit4644 tegenwoordig als hovenier heb je het werk voor het uitzoeken. Niemand heeft zin om zijn tuintje te fixen of bij te houden etc.
@blobviss-3367
@blobviss-3367 2 жыл бұрын
Ga wel lekker op de thumbnail en de memes in dit filmpje. Throwback naar toen we die handel voor elk verslag wat er bestond gebruikten.
@martijnmeijerink7465
@martijnmeijerink7465 2 жыл бұрын
Hhahahhahhah Winfried baijens wat een legend
@anno.nym.faceless
@anno.nym.faceless 2 жыл бұрын
haha, heel mooi hoor die word-art, lekker retro :)
@santiago-alles-van-vinyl
@santiago-alles-van-vinyl 2 жыл бұрын
Minder bonussen aan de top en meer loon aan de hard werkende man of vrouw kijk Schiphol 10 euro per uur om met koffers te gooien
@misignontwerp
@misignontwerp 2 жыл бұрын
Cool gedaan!
@BartSmoorenburg88
@BartSmoorenburg88 2 жыл бұрын
40 uren contract bij sommige van die baantjes is vragen om een burn out en niet of net rond kunnen komen. Ra ra waarom niemand die banen wil. Het grote probleem is de steeds grotere kloof tussen rijk en arm. Waar gaat dit naar toe?
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
Grotere kloof tussen rijk en arm? Juist 50% inkomsten belasting... Wellicht moet je wat productiever worden...
@rickinator9
@rickinator9 2 жыл бұрын
@@tim3440 Alsof de rijken waarover we het hebben hun inkomen uit werk halen. Die halen hun geld uit aandelen, BVtjes en huurhuizen zonder dat ze enige waarde toevoegen aan de maatschappij. De belastingen over die laatsten zijn veel lager dan Box 1.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@rickinator9 Geld is eigenlijk gewoon arbeid uitgedrukt in munteenheden... Dus, ja eigendom van een bedrijf is wel degelijk een initiële waarde toevoeging aan de maatschappij... Een investering is een waarde toevoeging... En aandelen wordt gewoon belasting over geheven... En ik ben het overigens wel volledig met je eens dat de belastingen omlaag moeten in box 1, echter niet dat de overige belastingen omhoog moeten. De overheid moet inperken met kosten.
@rickinator9
@rickinator9 2 жыл бұрын
@@tim3440 Geld is niet alleen arbeid uitgedrukt in munteenheden, het is ook een handig medium om transacties uit te voeren. Je hoeft niet meer appels te ruilen voor een zak bloem, bijvoorbeeld. Ik zie daarom ook niet hoe eigendom van een bedrijf waarde toevoegt aan de maatschappij (en ik zeg dat als aandeelhouder). Je koopt alleen een deel van een bedrijf in de hoop dat je dit later voor meer kan verkopen. Daarbij hoop je dat het bedrijf meer toegevoegde waarde uit de werknemers kan halen. Ik vind zelf niet dat de overheid moet inperken met kosten; er moet de komende jaren veel gefinancierd worden m.b.t. vergrijzing en de energie transitie. Veel Nederlanders zullen naar mijn mening die kosten niet kunnen dragen en dus zal de overheid via subsidie de collectieve oplossing moeten zijn. Waar ik meer op doel is dat de belasting op vermogen en inkomen op een gelijker percentage worden belast.
@tim3440
@tim3440 2 жыл бұрын
@@rickinator9 Geld is wel in het verleden uitgedrukte arbeid. Geld is immers niets anders dan schuldpapier... Je hebt iets gedaan waarvoor je een bewijs hebt gekregen (5euro bij wijze van spreken) en je kan deze schuld overgeven voor iets wat 5 euro waard is... Welke waarde jij toevoegt als aandeelhouder? Naja wellicht moet je eens denken als jij als aandeelhouder niet het eigendom had gehad, dan was het bedrijf er niet geweest. Wat gebeurd er met bedrijven op de beurs waar de aandelen niet meer gewild van zijn? Die gaan failliet... En de andere kant gaat het ook op, als een bedrijf het slecht doet zullen de aandelen gedumpt worden. Aandeelhouderschap is een uiting van een toekomstige contante waarde die een bedrijf representeert. Aandeelhouderschap uit de weg naar de toekomst, groei aandelen laten zien welke bedrijven investeerders van mening zijn de toekomst op gaat of moet gaan... Zo wordt het beslist... En dit is niet 1 aandeelhouder, dit is een collectief van ons allemaal... En de overheid moet het financieren want de de burger kan het niet financieren? Je beseft dat de overheid enkel fungeert als een geld verdeelservice? De overheid zelf voegt geen enkele waarde toe... Dus als Nederlanders het niet kunnen dragen hoe kan de overheid het dan wel dragen? Tja, en denk eens even met mij mee. Belasting op vermogen en inkomen moet meer gelijkgetrokken worden, als dat je intentie is dan heb ik 2 dingen te zeggen; Hoe bepaal je vermogen? Vermogen is iets wat een bepaald goed/dienst/eigendom representeert, in principe is het niets waard tot dat een gek er iets voor geeft. Hoe kan je dan ooit belasting daar op heffen? Het vermogen kan betwist worden... Edit: Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld de WOZ waarde van je eigen huis nemen. Daarnaast mijn andere punt, stel dat je de vermogensbelasting op 5% zet en je een huis hebt ter waarde van 1.5mil, dan moet je dus 75k jaarlijks aan belastingen betalen... Hoe wil iemand dat ooit gaan doen? Het is een leuk idee, echter is het totaal ondoordacht... Vermogen is pas vermogen als een gek er iets voor geeft, en vermogen is (vaak) niet liquide...
@thijsouwens6568
@thijsouwens6568 2 жыл бұрын
Top video weer! 😄
@SofiaCalotti
@SofiaCalotti 2 жыл бұрын
Perfect moment om lid te worden van een vakbond!
@sofiane2947
@sofiane2947 2 жыл бұрын
En perfect moment voor fnv, om 20 euro te incasseren en eerste maand niets betekenen lol
@SofiaCalotti
@SofiaCalotti 2 жыл бұрын
@@sofiane2947 Het is 17 euro, dat is inderdaad wel wat, maar als je weinig verdient (en dat vinden ze naar mijn ervaring sneller dan dat de overheid dat vindt), een uitkering/geen werk hebt of student bent, betaal je de helft. Een sterkere vakbond (met meer leden dus) zorgt voor betere arbeidsomstandigheden/CAO's in de sectoren (en veel studies wijzen ook naar meer economische gelijkheid en meer productiviteit van werknemers). Als laatste helpen ze je ook bij arbeids- of uitkeringsgeschillen.
@EdeYOlorDSZs
@EdeYOlorDSZs 2 жыл бұрын
Super creatief dit heerlijk!
@Merlijn88
@Merlijn88 2 жыл бұрын
Heb gelachen jongens. Lekker begin van m'n zaterdag zo. Love youuu! ❤️
@JhonB77
@JhonB77 2 жыл бұрын
Wow, een crossover episode
@augustus331
@augustus331 2 жыл бұрын
De maatschappelijke meerwaarde van "influencers" is gewoon negatief, ze teren op anderen die wel echt werk verrichten. Er zou in mijn optiek een hoge belasting moeten komen voor mensen die doormiddel van IG-foto's een inkomen kunnen maken, compenseer de maatschappij voor het feit dat je totaal nutteloos werk doet.
@sofiane2947
@sofiane2947 2 жыл бұрын
Hahah ik neem aan dat u een werkgever bent. Men is creatief om geld te verdienen!!
@veroniquejanssen1448
@veroniquejanssen1448 2 жыл бұрын
Creatieve video!
@frankb9414
@frankb9414 2 жыл бұрын
Paar oplossingen: 1. Stop met diensten die we niet nodig hebben zoals flitsbezorgers of 24h bezorging. Niks wat ik vandaag bestel heb ik perse morgen nodig 2. In tijden van schaarste: Stop met banen die alleen maar ellende en irritatie veroorzaken zoals marketing voor gokreclames, clickbait en telemarketing. 3 Nee zeggen of wachten is ook een optie. Als een restaurant vol zit ga ik ergens anders of thuis eten. Als ik een paar maanden langer moet wachten op zonnepanelen, prima! We moeten er vanaf dat alles direct beschikbaar moet zijn. Af van de luie gemakseconomie.
@Asya008
@Asya008 2 жыл бұрын
Dit zie je idd veel en meer de afgelopen jaren. Wat er gevraagd/verwacht wordt van hoe de maatschappij werkt is niet realistisch. De jongere generatie normaliseert het omdat ze niet anders kennen.
@AlexHaan
@AlexHaan 2 жыл бұрын
Ja. Precies. Als je geen werknemers kan vinden dan kan het ook zijn dat er op dit moment teveel bedrijven in jouw branche zitten. Je kan wel leuk de baas/manager gaan willen spelen, maar daar heb je toch echt personeel voor nodig. Met minder bedrijven gaat het aanbod omlaag en zouden prijzen moeten stijgen waardoor je je personeel ook meer kan betalen.
@sofiane2947
@sofiane2947 2 жыл бұрын
1. Waarom? Diensten zorgen ervoor dat een bedrijf kan groeien en studenten kunnen enorm eraan verdienen! 2. Jij hebt geen verstand van internet marketing, hoe ben je overigens hier gekomen? Het is niet irritant, maar ze hebben op dit moment wat verdient aan je! 3. Daar geef ik je wel gelijk in 👍
@nagtzaamHKZ
@nagtzaamHKZ 2 жыл бұрын
Haha sterke afsluiting van de video!
Hoe dichtbij is vrede in Oekraïne?
12:45
NOS op 3
Рет қаралды 110 М.
Wat als Amerika abortus verbiedt?
12:44
NOS op 3
Рет қаралды 179 М.
2 MAGIC SECRETS @denismagicshow @roman_magic
00:32
MasomkaMagic
Рет қаралды 36 МЛН
PRANK😂 rate Mark’s kick 1-10 🤕
00:14
Diana Belitskay
Рет қаралды 11 МЛН
How To Choose Mac N Cheese Date Night.. 🧀
00:58
Jojo Sim
Рет қаралды 71 МЛН
Ok, geen Russisch gas. Maar dan?
9:43
NOS op 3
Рет қаралды 322 М.
Deze DRUGS blijf(t) je pakken
9:02
NOS Stories
Рет қаралды 406 М.
Waarom het totale chaos is in Ter Apel
11:04
NOS op 3
Рет қаралды 204 М.
Waarom er (nog) Royals zijn
12:56
NOS op 3
Рет қаралды 243 М.
'Welke positie kiest Schoof?' | De Stemming #246  | NPO Radio 1
59:55
De 99 procent op Onlyfans die je niet ziet
15:12
NOS op 3
Рет қаралды 744 М.
Zo veel duurder is single zijn
17:54
NOS op 3
Рет қаралды 572 М.
Hoe Europa de grenzen dicht probeert te krijgen
13:31
NOS op 3
Рет қаралды 168 М.
Van Baarle pakt 'racistische' Schoof aan
14:31
Maarten van Rossem - De Podcast
Рет қаралды 34 М.
2 MAGIC SECRETS @denismagicshow @roman_magic
00:32
MasomkaMagic
Рет қаралды 36 МЛН