Numere complexe, definitie, exemple, formule (nrcomplexe1)

  Рет қаралды 78,595

Matematica PDR

Matematica PDR

Күн бұрын

Numere complexe, consideratii teoretice, formule utile, numarul complex i. Lectii video de matematica din materia claselor 5-12. In cele peste 600 de videoclipuri ale canalului veti gasi atat definitii, proprietati, formule utile cat si exercitii rezolvate, probleme rezolvate, subiecte sau modele de bacalaureat si evaluare nationala.
Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor in anii anteriori, incercand a se merge cat mai departe in timp.
De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile urmatoare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus ion ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
Vizionare placuta si succes in studiu! Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor din anii anteriori (avem deja cateva), incercand a se merge cat mai departe in timp.
De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile anterioare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus in ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
Avem suficiente exemple, exercitii si probleme rezolvate de divizibilitate in multimea numerelor naturale, criterii de divizibilitate, reguli de calcul cu puteri, formulele specifice, ordinea efectuarii operatiilor, fractii ordinare si fractii zecimale, operatii cu fractii, simplificare si amplificare, fractii ireductibile, fractii zecimale periodice si periodice mixte, elemente de geometrie si unitati de masura pentru lungimi, timp, volum, arii etc. De asemenea acoperim in buna masura geometria plana de la segment, lungimea unui segment, unghiuri si masuri de unghiuri, congruenta triunghiurilor si proprietatile triunghiurilor, pana la patrulatere, patrulatere particulare (paralelogram, dreptunghi, romb, patrat), teorema lui thales, teorema fundamentala a asemanarii, teorema lui pitagora, teorema bisectoarei si altele. Suficiente exemple fiind un fel de a spune, nu suntem multumiti niciodata, continuam zilnic sa lucram la altele.
Vizionare placuta si succes in studiu!

Пікірлер: 23
@levnprxnce8227
@levnprxnce8227 6 жыл бұрын
Foarte bun videoclipul. Ceea ce n-am reusit sa inteleg in astia 4 ani de la proful meu am inteles acum cu o simpla vizionare. O explicatie coerenta simpla si trasmisa cu multa pasiune. FELICITARI domnule profesor! Daca puteti sa postati modele de subiecte pentru examenul de bacalaureat ar fii super.
@mathpdr
@mathpdr 6 жыл бұрын
Ma bucur sa aud, urmeaza simularile!
@Perfectul1
@Perfectul1 7 жыл бұрын
Materialul este bun iar explicatia grozava!
@eddy8181
@eddy8181 3 жыл бұрын
Salut! Multumesc pentru aceasta lectie pe care ati predat-o, am inteles foarte bine! :)
@mmihaltianu
@mmihaltianu 6 жыл бұрын
ajutorul dvs este extraordinar! va multumesc pentru initiativa!
@asociatiaademed7417
@asociatiaademed7417 2 жыл бұрын
Excelent! Mie mi se pare mai simplu sa caut doar multiplul lui 4 pentru a egala cu unitatea iar diferenta pana la exponentul dat sa o calculez pur si simplu. Astfel evit sa memorez formulele cu k. Desigur, depinde de persoana.
@Thecr0nick
@Thecr0nick 8 жыл бұрын
nu cunosc limba .....
@Onyewvu
@Onyewvu 11 жыл бұрын
Astept si continuarea,destul de bine explicat pana aici.
@Robwica
@Robwica 4 жыл бұрын
maine am teza ,sunt a 10 a si am 6,5 si 4:)) sper sa fac ceva.Multumesc mult!
@mathpdr
@mathpdr 4 жыл бұрын
Succes!
@gmohanu2530
@gmohanu2530 6 жыл бұрын
11:38 i la 213 :))) si e i la 2013 Dar nu este mare lucru
@leonatandreea7570
@leonatandreea7570 5 жыл бұрын
tot respectul!
@gabrielnita7380
@gabrielnita7380 3 жыл бұрын
Buna ziua! Care este rostul lui i ? Care este scopul? Deriva dintr-o problema de geometrie cumva? Avem o conventie matematica [rad(-1) =i] si folosirea abuziva a unei reguli de calcul [rad(ab)=rad(a)rad(b)], chiar a definitiei unei functii [radical]. Este o teorie pur imaginara?
@xeno_.33
@xeno_.33 2 жыл бұрын
Grozav videoclip, am inteles tot , dar imi scapa un amanunt simplu, de ce i^2 = -1 daca numerele scoase de sub radical de ordin par trebuie sa fie neaparat pozitive.
@georgiamoscalu539
@georgiamoscalu539 2 жыл бұрын
nr complexe sunt imaginire ma rog asa pe intelesu nostru, noi ne imaginam ca acest i la puterea a doua e negativ . Matematica e asa fun legit
@lauraraducanu2371
@lauraraducanu2371 5 жыл бұрын
Buna ziua! Va multumesc mult pentru ajutor! Ati putea pe viitor sa postati un video cu suma numerelor complexe? De tipul S=i la puterea 7+i la 8+...+i la51+i la52?
@gabrielnita_
@gabrielnita_ 4 жыл бұрын
am doi de 4 o sa mi las comentariu cand imi indrept notele
@gabrielnita_
@gabrielnita_ 4 жыл бұрын
1 noiembrie
@gabrielnita_
@gabrielnita_ 4 жыл бұрын
am luat un 6 e ok
@gabrielnita_
@gabrielnita_ 4 жыл бұрын
miercuri am teza la mate:))
@elenar1982
@elenar1982 4 жыл бұрын
@@gabrielnita_ Ce ai fct
@gabrielnita_
@gabrielnita_ 4 жыл бұрын
Ramona Toma am trecut cu bine:))
@cristimini3441
@cristimini3441 10 жыл бұрын
Era Douamiitreisprezece nu douasutetreisprezece
Forma trigonometrica a unui numar complex (nrcomplexe3)
22:57
Matematica PDR
Рет қаралды 30 М.
Progresii aritmetice - definitie, formule (progresii1)
33:12
Matematica PDR
Рет қаралды 83 М.
Поветкин заставил себя уважать!
01:00
МИНУС БАЛЛ
Рет қаралды 6 МЛН
哈莉奎因怎么变骷髅了#小丑 #shorts
00:19
好人小丑
Рет қаралды 50 МЛН
Exercitii rezolvate, numere complexe - operatii (nrcomplexe2)
7:50
Matematica PDR
Рет қаралды 48 М.
Progresii geometrice (lic_progresii2)
34:25
Matematica PDR
Рет қаралды 32 М.
Numere complexe - Clasa a X-a
1:00:15
Pauza de Mate
Рет қаралды 80 М.
Notiunea de logaritm (lic_logaritm1)
12:19
Matematica PDR
Рет қаралды 28 М.
If You Know These 15 Words, Your English is EXCELLENT!
7:39
Brian Wiles
Рет қаралды 2,7 МЛН
Поветкин заставил себя уважать!
01:00
МИНУС БАЛЛ
Рет қаралды 6 МЛН