*Πολλά, Πολλά, Πολλά Συγχαρητήρια!!!!* *Εξαιρετική ποιότητα δουλειάς!!!!* *Τιμή & Δόξα στούς ΗΡΩΕΣ τών ΟΧΥΡΩΝ* *Η Ελλάδα & Οί Έλληνες ΕΥΓΝΩΜΩΝΟΥΝ*
@billakosstorm4 жыл бұрын
Εχω δει ξενα ελληνικα ντοκιμαντερ σειρες και ατελειωτα γενικως βιντεο που ειχαν σχεση με 2ππ και Οτι εγινε στην ελλαδα..Ειναι το πιο ωραιο.ξεκουραστο και ευχαριστο βιντεο που εχω δει ποτε...Απλο με την βοηθεια του drone το απογειωνει πραγματικα..17 λεπτα καθησα και με συνεπηρε...Πολλα Συγχαρητηρια σε ολους σας για τα χρονια αναζητησης αλλα και για την ολη επιμελεια του βιντεο..Δεν εχω παει στο ρουπελ και ειναι στα αμεσσα σχεδια μου αλλα σημερα ενιωσα οτι μυρισα το εδαφος των προγονων μου..Εκ μερους του παππουλη μου που θυσιαστηκε με τοσους αλλους Ελληνες σας ευχαριστω που τιματε την μνημη τους μετα απο 80 χρονια και
@arosakias4 жыл бұрын
Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά ! Τιμή και Δόξα στους ήρωες εκείνης της εποχής ! Υποκλίνομαι ταπεινά ! Η τωρινή γενιά δυστυχώς είναι μόνο για χαβαλέ ! Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την δοξασμένη ιστορία μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά !
@nikolaosmpatiris10 ай бұрын
δεν εναι μονο για χαβαλε φιλε.,.το μυαλο της νεολερας ειναι μονο για μπαρακια και ...αντε μην λερωσω το στομα μου.,.
@Atermonas5 жыл бұрын
Συνχαρητηρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.Φοβερη δουλειά με πολύ λεπτομέρεια.Ηταν σαν να ήμουν εκεί μαζί σας.Ευχαριστω...!!!
@vassilisroussis25014 жыл бұрын
Πέρασαν 44 χρόνια, από τότε που υπηρέτησα στην περιοχή των οχυρών Μετεξά. Θαυμάζει κανείς το αμίμητο μεγαλείο των Ελλήνων, όταν υπάρχει ο κατάλληλος κυβερνήτης του. Η γενιά μου μεγάλωσε, με την εικόνα του ''τύραννου'', Μετεξά. Πόσο αμαυρωμένη είναι η αλήθεια, από τους μετέπειτα, ''κυβερνήτες''. Αρκεί να ανατρέξη κανείς στην πρόσφατη ιστορία μας, και αντικειμενικά να αναλογιστή την Ελλάδα μας, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, αντιμέτωπη με δυσβάσταχτα προβλήματα, όπως την είσοδο στη χώρα, του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατατρεγμένων Ελλήνων Μικρασιατών, την υπέρ χρεωμένη Πατρίδα, λόγω πολεμικών δανείων, κυρίως, την φτώχεια, την ανεργία, το ''ξεχαρβάλωμα'' της κρατικής υποδομής, και όσα μύρια έπονται παρόμοιων καταστάσεων. Όλα αυτά τα ανυπέρβλητα προβλήματα, τα αντιμετώπισε με σύνεση και μεθοδικότητα, ο αείμνηστος τότε κυβερνήτης. Διορατικός, έβλεπε αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα εμπλέκονταν στον πόλεμο. Ανέθεσε τότε την μελέτη και τον σχεδιασμό των οχυρών, στο Μετσόβειο πολυτεχνείο. Εκείνο ανταποκρίθηκε άμεσα, και ξεκίνησε η κατασκευή του έργου, με πλήρη μυστικότητα. Δεν γνώριζε κανείς την ύπαρξή του, ο δε επιτιθέμενος εχθρός, ξαφνιάστηκε, όταν διαπίστωσε την πραγματικότητα και την σθεναρή - ηρω'ι'κη αντίσταση των Ελλήνων. Οι Γερμανοί θαύμασαν την αγωνιστικότητα των αμυνομένων, ομολογώντας την ανδρεία των!!!
@makislith4 жыл бұрын
μηπως εισουν στο τριτο λοχο στο ιστιμπεη ημουν 106 σειρα
@paganpoet33 жыл бұрын
Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ Β'ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ....ΜΑΘΕ ΒΑΣΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΚΑ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 110 ΕΤΩΝ.....Το οχυρό Ρούπελ αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία "Οχυρά") κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Το 1916 το οχυρό παραδόθηκε αμαχητί στις γερμανο-βουλγαρικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η Βουλγαρική κατοχή ελληνικών εδαφών (1916-1918)[1][2][3]. Την αμαχητί παράδοση αποφάσισε η φιλοβασιλική Κυβέρνηση Σκουλούδη και ο τότε αναπληρωτής επιτελάρχη Ιωάννης Μεταξάς, με τη σύμφωνη γνώμη του βασιλιά. Ο ιστορικός Γ. Βεντήρης έγραψε πως η παράδοση του Ρούπελ αποτέλεσε «αίσχος εις τας ημέρας του ελληνισμού».[4] Στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοση της Καβάλας, της Δράμας και των Σερρών, καθώς και η παράδοση του ελληνικού Δ' Σώματος Στρατού, με περισσότερους από 7.000 αξιωματικούς και στρατιώτες να καταλήγουν αιχμάλωτοι στο γερμανικό στρατόπεδο του Γκέρλιτς στα γερμανοπολωνικά σύνορα.[5][6] el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CE%BB
@matziorinis4 жыл бұрын
Congratulations to the team who did all this research and work to uncover the Roupel fortress and the Metaxa Line. It is extremely important to honour our history, our bravest and most heroic moments and our Hellenic nation! I an also personally grateful for the work you have done, because my father Neoklis Matziorinis was one of the people who installed the telephone lines in the Metaxa line. When the Germans attacked Roupel he was present working to maintain the telephone system. He told be how ferocious were the German attacks by air (with their Stukas) and from the ground. For many days they tried to break through the valley and were not successful at all. I hope some day someone makes a film and recreates this glorious moment. Thank you for bringing to light the Metaxa Line and the Roupel fortress!
@yiannimil14 жыл бұрын
It would have been nice if your comment was in Greek, so many more Hellenes could read it. Especially those that were there with your father.
@ΑΡΓΥΡΗΣΣ4 жыл бұрын
Μπράβο, τέλεια δουλειά.Μυαλα υπάρχουν, αφήστε τα να δράσουν.
@georgioskaltsidis60775 жыл бұрын
Συγχαρητήρια στους συντελεστές για την επαγγελματική δουλειά που παντρεύει το σήμερα με την νεότερη ιστορία μας.
@MegaEnduras4 жыл бұрын
Έμεινα 17 λεπτά (και κάτι ακόμα για να συνέλθω) ακίνητος μπροστά στην οθόνη! Δεν το περίμενα ότι ήταν τόσο καλό το βιντεάκι. 1.000 μπράβο. Στο τέλος επειδή είμαι κλειστοφοβικός όταν μπήκε η κάμερα μέσα ίδρωσα και κόμπιασε η αναπνοή μου!
@Thomas_Papa4 жыл бұрын
Τέλειο βίντεο. Ευτυχώς που υπάρχει το κανάλι σου και τ; βλέπουμε ολοι μας. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω το έθνος
@MonasteryOfSilence4 жыл бұрын
Πολυ ωραια δουλεια και τρομερο βιντεο, μπραβο παιδια.
@Grenadieros3 жыл бұрын
ΤΙΠΟΤΑ δεν μας εμαθαν απο αυτα στο σχολειο, πηγαν σειρες μου στον ΕΣ και δεν ειχαν διαβασει παρα μονο λιγες αραδες στα σχολικα βιβλια για Α' και Β' βαλκανικο και φυσικα ουτε μια λεξη για Μεταξα-Οχυρα κλπ. Ιδιως μετα το 1981 θαφτηκαν τα παντα,ακομη και το τραγουδι ''Εχω μαι αδερφη" για την Βορειο Ηπειρο απαγορευσαν οι μπαφοκοι.
@debbiepavlidou52405 жыл бұрын
Άψογο αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής προσέγγισης. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το αισθητικά απολαυστικό θέμα.
@ΚΩΣΤΑΣΦΩΚΑΣ-δ6ξ5 жыл бұрын
Μπράβο στους συντελεστές του video για την εξαιρετική δουλειά!
@ΑλέξανδροςΦουκοπουλος4 жыл бұрын
Δέος και συγκίνηση. Θαυμασμός και υπερηφάνεια.
@ΝΙΚΟΣΜΙΟΒΟΛΟΣ5 жыл бұрын
εξαιρετικό βίντεο...το παρακολουθείς και είναι σαν να είσαι ήδη εκεί...τέλεια δουλειά !!! άμμεση μεταφορά στο πεδίο της τιμής !!!
@lefterisgeorgiou44242 жыл бұрын
Περικλής Ελευθεριάδης, Αξκος ήρωας της μάχης των Οχυρών Ρούπελ! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!
@thodoriskonomos98805 жыл бұрын
ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.
@harryhoudini16694 жыл бұрын
Συγχαρητήρια παιδιά. Μακάρι και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας,ώστε να αναδειχθεί όλη η ιστορία του τόπου. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν και το ''σκάλισμα'' των εγκαταστάσεων του εμφυλίου... Υ.Γ.Τι ζημιές έκαναν οι Βούλγαροι στα οχυρά,δεν άφησαν τίποτα,πολύ κρίμα.
@Street-Society834 жыл бұрын
Όταν χρειαστεί θα ανοίξουν πάλι..!!
@kostasbouzonas40552 жыл бұрын
Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε. Το video αυτό θα έπρεπε να παρουσιάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά όταν πριν 15 χρόνια είχα επισκεφτεί το οχυρό, δεν μπορούσες να δεις ούτε το 10% από αυτά που παρουσιάσατε εσωτερικά. Ήταν ή κλειστές πόρτες ή θεοσκότεινα. Φυσικά για οργανωμένη περιήγηση ούτε λόγος. Θα έπρεπε να αναστειλωθούν και άλλες θέσεις πολυβολείων, όλμων κ.λ.π και να υπάρχει τουλάχιστον για μεγάλα γκρουπ, σχολεία, τουρίστες οργανωμένη περιήγηση.
@metaxasline2 жыл бұрын
Έχουν γίνει πολλά στο θέμα της ξενάγησης και θα γίνουν ακόμα περισσότερα.
@Dark3go4 жыл бұрын
ευχαριστούμε για το βίντεο, συγχαρητήρια στους συντελεστές!
Έχουμε και στην Αίγινα οχυρά απ τον μεταξά τα οποία ειναι σε καλή κατασταση και με πολύ ενδιαφέρον στη θέση που φτιάχτηκαν Σας παροτρυνο να τα επισκεφθήτε!!
@ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ε1φ3 жыл бұрын
Εδιαφερων αυτο δεν το ηξερα χαιρομε που το μοιραστυκατε μαζι μας
@pandel60934 жыл бұрын
Συγχαρητήρια !!!
@stylianostsimpidis38183 жыл бұрын
Ευγε
@RagnoRosso5 жыл бұрын
Ευγε!
@ifestionpapadam49294 жыл бұрын
Συγχαρητήρια, υπέροχο βίντεο.
@makislith4 жыл бұрын
73 β εσσο ιστιμπεη φυλακιο μεσαια 22 μηνες περηφανος για τη θητεια μου
@tafgr4 жыл бұрын
Ε ρε ασβεστωμα που έχω ρίξει εκεί πάνω. Η μουσική υπόκρουση, οπως σε κάθε τέτοια βίντεο, πολύ ενοχλητική
@paschaliapasxou37034 жыл бұрын
Antonis Oteron τι σας ενοχλεί στη μουσική υπόκρουση ;
@paschaliapasxou37033 жыл бұрын
@@tsampamagkas5728 εγώ τη διάλεξα ναι. Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο ;
@ΠέτροςΤσιγκρης-β7ι4 жыл бұрын
Πολυ ωραιο βιντεο!! Μπραβο σας!!!
@wildgr5 жыл бұрын
εξαιρετικο βιντεο μπραβο!
@ΒασίληςΠαπα-ε6ι4 жыл бұрын
Έχω το Χίτλερ και τον αγκυλωτό επάνω μού 30χρόνια πιστεύω είμαι από τούς τελευταίους.θαυμαζω τους ανθρώπους πού αντιστάθηκαν στην πολεμική μηχανή.ενω ήξεραν ότι θα πεθάνουν!!Μπράβο για τό βίντεο Για να μαθαίνουν οι νέοι..
@uppermind5 жыл бұрын
μπραβο!
@kostasspanos91484 жыл бұрын
Πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση και αρκετα λεπρομερης.Αυτο που ειναι αξιο θαυμασμου ακομα και με τα σημερινα μεσα ειναι ο χρονος που χρειαστηκε για την κατασκευη του εργου ο οποιος ειναι ελαχιστος εαν σκεφθει κανεις το μεγεθος και την πολυπλοκοτητα των οχυρων.Μπραβο σας.
@andreaskyriakoudes64454 жыл бұрын
Και πραγματι ωραιο βιντεο,πραβο στα παιδια
@paganpoet33 жыл бұрын
Το οχυρό Ρούπελ αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία "Οχυρά") Το 1916 το οχυρό παραδόθηκε αμαχητί στις γερμανο-βουλγαρικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η Βουλγαρική κατοχή ελληνικών εδαφών (1916-1918)[1][2][3]. Την αμαχητί παράδοση αποφάσισε η φιλοβασιλική Κυβέρνηση Σκουλούδη και ο τότε αναπληρωτής επιτελάρχη Ιωάννης Μεταξάς, με τη σύμφωνη γνώμη του βασιλιά. Ο ιστορικός Γ. Βεντήρης έγραψε πως η παράδοση του Ρούπελ αποτέλεσε «αίσχος εις τας ημέρας του ελληνισμού».[4] Στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοση της Καβάλας, της Δράμας και των Σερρών, καθώς και η παράδοση του ελληνικού Δ' Σώματος Στρατού, με περισσότερους από 7.000 αξιωματικούς και στρατιώτες να καταλήγουν αιχμάλωτοι στο γερμανικό στρατόπεδο του Γκέρλιτς στα γερμανοπολωνικά σύνορα.[5][6] el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CE%BB
@metaxasline3 жыл бұрын
...με τη λεπτομέρεια, ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα 9 «οχυρά ανασχέσεως» του 1914, με την οχύρωση περιόδου 1936-1941, που αποτελούνταν από 21 οχυρά και δεκάδες ακόμα μικρότερα έργα... το οχυρό ανασχέσεως ΡΟΥΠΕΛ του 1914, δεν έχει καμία σχέση με το οχυρό ΡΟΥΠΕΛ του 1941, εκτός από την ευρύτερη περιοχή που κατασκευάστηκαν...
@αντωνηςκατσαντωνης-ρ6χ4 ай бұрын
@@metaxasline έχει σχέση ο μεταξάς που πέρασε στρατοδικείο και καταδικαστηκε σε θάνατο ως εθνοπροδοτης, παρέδωσε αμαχητί το οχυρό που εσύ αναφέρεις με απότελεσμα την Β βουλγαρική κατοχή στην ανατολική Μακεδονία και το Δ σώμα στρατού αιχμαλωτους στους Γερμανούς 7500 ελληνες αξιωματικούς και στρατιωτες.
@ΠέτροςΤσιγκρης-β7ι4 жыл бұрын
Βρε παιδια, παντα ειχα μια απορια. Πως μπορεσαν τοτε και πως προλαβαν να φτιαξουν τοτε ενα τοσο μεγαλο εργο? Περιμεναν χρονια τον πολεμο? Τα ειχαν φτιαξει μηπως και.. Τωρα? Δεν εχουν χρηση πλεον? Ελπιζουν στην αιωνια ειρηνη? Ειναι "αχρηστα" λογω εξελιξης των νεων οπλων? Ισως εχω ασκοπες αποριες, αλλα.
@metaxasline4 жыл бұрын
Πέτρος Τσιγκρης, η οχύρωση αποσκοπούσε στην ανατροπή της βουλγαρικής επεκτατικής πολιτικής, που αξίωνε έξοδο το Αιγαίο Πέλαγος. Σήμερα στατικές οχυρώσεις αποφεύγονται, γιατί εύκολα παρακάμπτονται από αεροκίνητα τμήματα του εχθρού, αλλά και εύκολα καταστρέφονται γιατί εξελίχθηκαν τα πυρομαχικά/όπλα εναντίων οχυρωμένων θέσεων.